Wij gaan niet opzij

Geduldig maakt Lars Mol vlieguren bij NAC O21: ‘Moet ook realistisch zijn’

Masthow

Geen smoesjes of excuus. Gedegen spreekt hij na de nederlaag tegen N.E.C. (0-1). Voor Lars Mol voelt het als een gestolen overwinning voor de bezoekers, maar de 19-jarige middenvelder is de eerste die toegeeft dat NAC een zege ook niet verdiend had.

N.E.C. kwam als koploper naar Breda. Van een kwaliteitsverschil was in de eerste helft weinig te merken. Voetballend liet NAC zelfs meer zien. “We wilden vanaf minuut één fel zijn en ik denk dat dat ook wel gelukt is. Aan de bal waren we een stuk beter dan vorige week, alleen in de eindfase kwamen we er niet doorheen”, legt Mol de vinger op de zere plek. NAC kwam voetballend tot de zestien van de tegenstander, maar haalde zelden de trekker over. Pogingen van afstand bleven ook uit. “En terwijl juist met het natte veld dat gevaarlijke schoten zijn. Dat moeten we eigenlijk beter doen.”

De enige goal van de wedstrijd viel volgens Mol in de minste fase van NAC. Zijn ploeg kon N.E.C. te weinig onder druk zetten, waardoor de ruimtes op het middenveld groot werden. Toch was het niet zo dat hij de tegentreffer aan voelde komen. “De goal mag eigenlijk niet vallen. Hij draait te makkelijk weg, een fout vanuit ons vind ik.” In het slot van de wedstrijd moest NAC aanvallen, maar: “Echt een schot of kansen hebben we niet gehad. Ik denk dat we vaak de verkeerde keuzes maken. Een paar keer dat we konden schieten of dat we toch een balletje breed moesten leggen in plaats van zelf te schieten.” Daardoor bleef NAC met lege handen achter, terwijl dat niet nodig was geweest. Mol: “Ik denk dat een punt wel eerlijk was geweest, want wij hadden het ook niet verdiend om te winnen.”

5-3-2
In navolging van het eerste elftal speelde de O21 met een 5-3-2 opstelling. Mol vindt het logisch om met het jeugdelftal hetzelfde systeem te gebruiken als de hoofdmacht. “Je hebt jongens die op de bank zitten en alleen meetrainen bij NAC 1. Als je dan twee verschillende opstellingen gebruikt, kan dat lastig zijn voor de jongens die op zaterdag terugkomen naar de O21. Die moeten zich daar dan weer op aanpassen.” Mol is zelf één van die spelers. Sinds deze zomer traint hij vast mee op Zundert met de eerste selectie. Daar leert hij veel van. “Ik weet zeker dat dat voor mezelf vooruitgang geeft. Je traint op een hoger niveau. Voor mij is het dit jaar keihard trainen op Zundert, bij de Onder 21 mijn wedstrijden spelen en zo snel mogelijk richting het eerste. Dat is wel mijn doel.”

In de voorbereiding kreeg hij al de kans om zich te laten zien. Toen de competitie eenmaal begonnen was, mocht hij een aantal keer plaats nemen op de bank. Van een debuut kwam het niet. Nu een aantal spelers terug zijn van blessures, lijkt de kans dat dat binnenkort gaat gebeuren alleen maar kleiner. Mol geeft toe dat hij stiekem al had gehoopt om zijn debuut te maken. “Maar ik moet ook realistisch zijn. Volgens mij hebben we een paar goede middenvelders gehaald en we hebben er ook drie, vier op de bank. Dan moet ik hier mijn best doen en wachten op mijn kans.”

Negen punten achterstand
De nederlaag tegen N.E.C. was al de vijfde in negen wedstrijden. Dat is benedenmaats vindt Mol. “Ik moet eerlijk zeggen, met deze selectie moeten we kunnen promoveren. Zoals het er nu uitziet wordt dat wel lastig, maar we moeten zeker wel handhaven.” De start van het seizoen was moeizaam. De eerste twee plekken lijken daardoor niet meer haalbaar. Met nog vijf wedstrijden te gaan is het gat negen punten.

Mol miste zelf een aantal wedstrijden omdat hij bij de eerste selectie zat. Daardoor duurde het langer om met de nieuwelingen ingespeeld te raken. “Het scheelt dat ik vorig jaar hier heb gespeeld. De meeste jongens ken ik al, maar het voelt een beetje apart dat je vrijdag en zaterdag met een ander team staat.” Hij geeft aan dat het ook een ander groepsgevoel geeft dan vorig seizoen. Toen trainde en speelde hij vrijwel alles bij de O21. Nu is Mol er enkel op de zaterdag, terwijl een groot deel van de ploeg elkaar bijna dagelijks ziet. Maar eenmaal op het veld laat hij daar niks van merken. “Ik geef hier gewoon alles wat ik heb. Ik wil zeker niet een speler zijn die terugkomt van het eerste waarover anderen zeggen dat die niet zijn best doet.”

Bron:
B-Side Rats
Vorig bericht
Liveblog: NAC - Jong Ajax 183 reacties
1 Reactie
1   2  
markenaa

Hetzelfde systeem als bij NAC1 top!! Of dat het juiste systeem is ligt vooraal aan de uitvoering.

Laad alle berichten na dit bericht in