Wij gaan niet opzij

NAC O18 verliest van Vitesse en kan promotie vergeten

Masthow

Op een ijzig koude zaterdagmiddag verloor NAC O18 met 1-2 van Vitesse. Het spel was ook niet bepaald om warm van te worden. De enkele toeschouwers die plaats hadden genomen op de tribune zagen een ploeg die afwachtend speelde en overtuiging miste in de duels. Door de nederlaag is de achterstand op de promotieplaatsen opgelopen tot zes punten met nog drie wedstrijden te spelen.

De eerste tien minuten waren nog aardig. Voetballend deden beide ploegen niet veel voor elkaar onder, al stichtte Vitesse het meeste gevaar. De bezoekers zetten vanaf de eerste minuut hoog druk en NAC had daar moeite mee. Na een lastige terugspeelbal op Silva ging het maar net goed toen een Vitesse-speler de pass van de keeper blokte. De bal sprong te ver weg om vervolgens een kans op te leveren. Naarmate de eerste helft vorderde, kwam NAC nauwelijks meer van de eigen helft af. In de opbouw werd te vaak de bal verloren en dat leidde uiteindelijk ook de 0-1 in.

Links achterin werd de bal verloren, waarna Vitesse vanaf de rand van het strafschopgebied simpel wist te scoren. Na de tegentreffer lukte het NAC één keer om in de buurt van de andere goal te komen. Na goed doorzetten van Jaddi kreeg Jacobus de bal op de rechterflank. Zijn voorzet was te gehaast en vond geen ploeggenoot.

Het spel van NAC was slordig. Druk zetten op de tegenstanders was telkens te laat, duels werden maar half aangegaan en Vitesse kreeg alle ruimte om naar een volgende treffer te zoeken. Die viel dan ook net binnen het half uur. Een vroege voorzet werd bij de eerste paal aangenomen en in de verre hoek binnen geschoten. Trainer Mounir Azaoum stuurde direct daarna vijf spelers de dug-out uit om warm te gaan lopen, om zo zijn onvrede over het vertoonde spel te uitten.

Aansluitingstreffer

Silva zorgde er met een knappe redding voor dat de score voor rust niet nog verder opliep. Op slag van rust kreeg NAC nog een kans en die viel zowaar binnen. Na een korte corner passeerde Chouradi zijn man op de achterlijn en legde vervolgens voor. De voorzet werd gesmoord, maar Vitesse kreeg de bal niet weg. Nadat Chouradi over een uitgestoken been viel maar het spel doorging, kwam de bal voor de voeten van Van Ooijen. De centrale verdediger schoof beheerst binnen.

Met deze ruststand had NAC nog perspectief op een resultaat, al zou dat op basis van de eerste helft niet terecht zijn. Het begin van de tweede helft leverde gelijk een paar kansjes op voor beide ploegen. Een voorzet van Vitesse werd van dichtbij naast gekopt en na door het midden uitverdedigen van Valerius eindigde de omschakeling met een schot net voorlangs. Aan de andere kant schoot Jaddi rakelings naast na een snel genomen vrije trap. Vlak daarna kopte Rached een voorzet van Jacobus over.

Na iets meer dan een uur spelen, wisselde Azaoum vier keer. Daarbij veranderde ook het systeem van 4-3-3 naar 5-3-2 met de vleugelverdedigers hoog opgesteld. Het hielp om de aanvallen van Vitesse af te stoppen, maar kansen creëerde NAC nauwelijks. In de slotfase was Vitesse zelfs nog dicht bij de 1-3, maar Silva redde twee keer goed in de korte hoek en in de slotseconden tikte hij een schot net tegen de paal.

Zo eindigde de wedstrijd in een 1-2 nederlaag voor NAC. De ploeg was geen schim van het elftal dat twee weken eerder Sparta met 5-1 wegspeelde. De spelers die de aanval van NAC normaal kleur geven, speelden anoniem als een grijze muis. Alleen doelman Silva, Jaddi en invaller Van den Berg wisten zich bij vlagen te onttrekken aan de malaise.

Opstelling:
Silva; El Battah (63’ Sloots), Valerius, Van Ooijen, Badi; Grabovac © (83’ Fernandes), Wagemakers (63’ Van den Berg), Jaddi; Jacobus (63’ Van Daalen), Rached (63’ Siby), Chouradi

Bron:
B-Side Rats
10 Reacties
15   1  
Nac0164

Haha, je weet dat Silva in dit geval de keeper is he? En niet de veldspeler van de O21

2   13  
Edwin

Kunnen we Silva niet 1x laten spelen ipv de rooij zie bijna elke week dat die wel prima speelt

15   1  
Nac0164

Haha, je weet dat Silva in dit geval de keeper is he? En niet de veldspeler van de O21

5   3  
Jezus is hier

Niks mis met 2 keepers. Heb je 2x zoveel kans om de ballen tegen te houden. Kan NAC wel gebruiken.

7   14  
Bert de NaCCER

Sukkels, weer geen kampioen

9   9  
Jacknack

Even iets anders Andries Noppert staat vanavond bij Nederland in de basis

7   3  
Linie

Zou Javier Vet nog geslapen hebben na zaterdag? Allemachtig wat kreeg die een panna om z’n oren voorafgaand aan de 0-2.

0   12  
Noppert

@jacknack

Dat is de keeper van Hoerenveen toch.

10   4  
Jacknac

Noppert. Oud keeper van Nac

1   0  
Tja

Geen uit supporters bij Willem II - Nac en andersom.

3   0  
Scheppioni

@ Linie
Van de speler met Bredase roots !

Laad alle berichten na dit bericht in