Wij gaan niet opzij

Geruchten nemen toe: Overname (zo goed als) rond

F8Hipster

Na de oorverdovende stilte sinds NAC te koop staat, lijkt er nu dan toch schot in de zaak gekomen te zijn. Er zou een (mondeling) akkoord zijn tussen de verkopende en de kopende partij. Daarmee lijkt de verkoop van de club nu heel dichtbij.

Het lijkt niet lang meer te duren voor er definitief duidelijkheid is over wie de nieuwe eigenaar van NAC wordt. De afgelopen dagen zwelt de geruchtenstroom vanuit diverse hoeken aan. Er zou reeds een (mondeling) akkoord gesloten zijn tussen de huidige en toekomstige aandeelhouders. Wie de nieuwe eigenaar wordt, wil nog niemand definitief en on the record bevestigen. 

De afgelopen dagen kwamen er uit verschillende hoeken geluiden binnen over het akkoord. Hoewel een officiële bevestiging op dit moment ontbreekt en we slechts af kunnen gaan op wat ons verteld wordt, kiezen we ervoor dit met jullie te delen. Officiële updates over dit onderwerp blijven immers al maanden uit.

Een akkoord zou betekenen dat de verkoop in een volgende fase terechtkomt. Nadat er een akkoord is bereikt gaat het besluit langs de RvC en Stichting NOAD. Als laatste moet de KNVB goedkeuring geven over de nieuwe partij. 

 

Bron:
B-Side Rats
Terug naar overzicht
81 Reacties
76   15  
Ouwe Spionkop

Er zijn vast wel reageerders die even onder schuilnaam willen plaatsen om het gaat.

27   4  
Tonn

Het gaat de goeie kant op hopen we maar. Nu zeker Haye aan boord houden.

76   15  
Ouwe Spionkop

Er zijn vast wel reageerders die even onder schuilnaam willen plaatsen om het gaat.

38   17  
Staurice Meijn

Overname is nu heel dichtbij. Man uit fijnaart met bouwbedrijf zou t worden. Eens wordt de hemel stralend blauw. We zijn er bijna. Hup nac🟡⚫️

34   10  
Wanny

Over een jaar zullen we wel weten of het echt goed nieuws is. Maar veel minder dan nu kan het ook niet worden. Eigenlijk is alleen een faillissement nog een stapje verder terug.

47   8  
die ne gast

@Wanny
Dat is inderdaad het erge. Aan het begin van dit seizoen was ik groot voorstander van het idee van Ons NAC (ook al was er nog niet echt een goed uitgewerkt plan) en had ik grote bedenkingen bij een overname door een buitenlandse partij.
De club van de supporters leek mij fantastisch. Een langer verblijf in de KKD zou ik dan voor lief nemen.

Maar Manders en co hebben mij in hun houding, gedrag en niet-communicatief zijn heel ver van de club af laten drijven. Het feit dat je ziet dat er alleen nog aan 'pappen en nathouden' wordt gedaan, er geen toekomstperspectief wordt geboden, de belangen van de aandeelhouders boven de belangen van de club zijn geplaatst en ze mij als NAC-supporter het gevoel hebben gegeven mij liever kwijt dan rijk te zijn, maken dat ik momenteel bereid ben elke nieuwe eigenaar met gejuich te ontvangen: Alles beter dan dit.

16   11  
Wanny

@ DIE NE GAST


wat ook niet helpt is dat je niet met je maten naar het stadion kunt. Dat is altijd leuk of ze nu goed spelen of niet.

Op TV zijn de wedstrijden meestal niet om aan te gluren. Dus ik weet vaak niet eens wanneer de wedstrijden zijn.

14   33  
die ne gast

Nog even scenario-denken:
Als er akkoord is op de overname, dan is er ook akkoord over de prijs.
Volgens mij kan de Stichting NOAD een veto uitspreken over de overname en dan moet zij binnen 6 weken met een andere partij komen die de aandelen voor dezelfde prijs over wil nemen.
Ik ben heel benieuwd wat de overnameprijs geworden is. Sinds september is NAC volgens mij elke maand minder waard geworden.
Als de prijs niet al te hoog is (2 of 3 miljoen) is het dus nog steeds haalbaar dat NAC in handen komt van de supporters.
Is Ons NAC nog steeds actief of zijn ze ontbonden toen ze niet door de eerste ronde zijn gekomen?

61   2  
Uit je Naaht

Ik betrapte mezelf op een soortgelijke reactie. Toen ik de kop las dacht ik "YES!", en meteen daarna vroeg ik me af hoe het in Godsnaam zover gekomen is dat ik zonder enige reserves blij ben met een overname, zonder te weten wie dat dan zou doen en onder welke voorwaarden. Dat had ik een jaar geleden niet voor mogelijk gehouden en laat zien hoe hard we dit jaar achteruit zijn gegaan. We zitten nu gewoon op een "alles-beter-dan-dit"-punt. Treurig.

9   3  
Bammes

Het wordt tijd nondenjuu! Bam jonge !
Duurt allemaal al veel te lang!!

25   2  
Signase

@Ouwe Spionkop:

Het nieuws dat de verkoop zo goed als rond is, is voor mij genoeg. Het *nu* noemen van de koper hoeft de afronding niet per se te schaden, maar ik zie liever dat dit NIET gebeurt om eventueel gezeik en vertraging of erger te voorkomen. Laat alle partijen in hemelsnaam die verkoop geruisloos (kuch...) en zsm definitief rond maken: dat is het enige dat telt. Dan lees ik het vervolgens wel wie de nieuwe eigenaar is geworden.

6   18  
Ouwe Spionkop

De geruchten gaan dat een lokale persoon is.
Dan is de link snel gelegd toch. https://www.omroepbrabant.nl/nieuws/3419151/bredase-bouwmagnaat-vrolijk-wil-nac-kopen-ik-ga-er-iets-moois-van-maken

15   4  
Badeend

Ik hoop vooral dat het iemand met een plan is, en bij voorkeur betrokkenheid bij NAC. Niet een of andere opportunist die in de afgelopen jaren per ongeluk teveel geld heeft gekregen en/of kansen ziet voor zijn eigen bedrijf in het vastgoed.

Hiermee doel ik overigens niet specifiek op iemand, ik zie gewoon een gevaar opdoemen. Hopelijk valt het mee!

9   25  
Nonkel Frans

@BSR dit vraagt om een extra enquete naast het Dinsdagdilemma: De Donderdag Dobbel!!!

Ik doe een voorzet: wie leidt de overname en staat aan kop voor het nieuwe eigenaarschap:

1. Van Aalst en Vrolijk
2. Van Aalst Vrolijk en Ons Nac
3. Vrolijk Ons Nac en derden
4. Anders........

9   7  
Bier halen

ik denk dat we hier wel (Bouwbedrijf) Vrolijk van zullen worden!

52   6  
Henri

Voor wat betreft de namen die zijn gevallen mbt de Bredase kandidaat ben ik enorm bang dat het een gevalletje oude wijn in nieuwe zakken gaat worden. Het hele huis moet van de bodem af aan met totaal nieuwe mensen worden opgebouwd. Met daarnaast meer dan voldoende geld. Met € 2 miljoen per jaar ga je het echt niet redden. Dat wordt al het verlies dat in de KKD geleden gaat worden. Ik zeg: doe het goed of doe het niet!

52   3  
Guuske

Mooi, kunnen we de komende maanden weer op iemand anders lopen zeuren en zeiken.

27   6  
Kinderkaartje

Ik hoop toch zo dat dit waar is en dat het een partij met geld EN visie is.

Eerste actie moet zijn die Manders er met heel veel gang uit te tieffen, en een stadionverbod voor het leven op te leggen.
Zelfs al zou die -god verhoede- AD bij een andere club worden, gewoon verbieden om ooit nog voet in ons stadion te zetten.

En dan gaan bouwen.
Goeie technische staf erin, en dan gaan werken aan het goed elftal.

Dit seizoen is verloren, dus alles op alles gaan zetten op het volgende seizoen.

28   3  
Kinderkaartje

PS: @Fan uit Zevenbergen:

Jouw voorspelling was met een marge van 24 uur spot on!
Het was dus geen gelul!
Dus toch nog een welgemeend petje af.

38   14  
Max

De Amerikaanse partij (LA) zit op pole position, zouden begin volgende week de deal willen afronden. Het gaat uiteindelijk om de knikkers

9   3  
RV

Henri heeft gelijk, het moet in dat geval echt om een gulle gever gaan die wil investeren en niet de illusie heeft dat dit veel geld voor hem persoonlijk gaat opleveren.

Als het een lokale investeerder betreft kun je vermogenswijs niet beter treffen dan bijvoorbeeld een van Aalst. Die zat er geloof ik al met 3,5 miljoen in. Maar die kwam er in op het moment dat de club overeind gehouden moest worden, had daarna geen intentie nog meer geld naar een bodemloze put te brengen. De namen (zoals een Karel Vrolijk) die genoemd worden zijn qua vermogen vanuit een ander (minder vermogend) kaliber. Cijfers van zijn bedrijf zijn goed maar niet indrukwekkend maar goed, hij zal genoeg naar zijn privé of holding overgeheveld hebben.

Intenties met de bouw van een nieuw stadion zouden het wel interessant kunnen maken.

We gaan het zien, kei benieuwd in elk geval en welke partij het ook wordt ze krijgen van mij alle kans zich te bewijzen.

9   2  
josjosjos

Wat een topnieuws! Je bent immers compleet verlamd als club totdat er een nieuwe eigenaar is.

39   7  
Oosterhout

Lees bij vorige post dat sommige iets van plan zijn te ondernemen voor morgen avond richting de twee belangrijke potten .
Elke woendag is er een licht stoet in verschillende steden ook in Breda .
Dat mag want is een wandeling als wij nu eens morgen als spelers aan komen een wandeling met ze allen gaan maken rond het stadion ??
En de spelers eens tonen dat WIJ er nog zijn en dat ze voetballen voor ONS !
Dat wij NAC ZIJN ! En niet afglijden zoals de laatste tijd !!! ZONDER ONS GEEN NAC !
Kom op mensen ik zeg verzamelen morgen jumbo 18 uur ! Half 7 komen de spelers

10   11  
Vak g

Toch bouwbedrijf vrolijk met een verbeterde aanpak

1   16  
morgen 7 uur stadion

!!

15   6  
morgen 6 uur stadion

!

68   24  
Stift

Het wordt: CM

AD - Justin Goetzee
TD - Ton Lokhoff
Hoofd scout: Ton Cornelissen

12   5  
Marti

Wie het ook moge zijn die NAC overneemt , ik hoop dat we zo wie zo er vrolijk van worden !

3   77  
Bredaaaaa

Prachtig nieuws! Ik word er vrolijk van. Nu moet er een 5 jaren plan komen. Hellemons dan doorschuiven naar de functie van td, Lex jr hoofdscouting en de Graaf verlengen voor 5 jaar. Voor manders is het einde verhaal. Hopelijk kan de nieuwe eigenaar meer geld in het team investeren. Come on NAC!

15   1  
RaraNAC

Het is fijn dat de impasse is doorbroken, ik blijf alleen de angst hebben dat locale partijen weer bepaalde stromingen hebben, waardoor er op de lange termijn weer onrust ontstaat. De eerder genoemde 2mln is ook niet heel veel voor een club als NAC.
Wat hoop ik toch dat de geschiedenis zich niet gaat herhalen en dat er een meerjarenplan op tafel ligt met de juiste mensen. En vooral handelen zonder emotie.
Liever iemand die in 2025 degelijk wil promoveren dan een demagoog die zegt dat we binnen drie jaar Champignons League spelen.

21   12  
Willem 4,5

Heb gehoord uit betrouwbare bron ' De Frans Bauwer group ' uit Fijnaart.

15   12  
Dutchbird

Ik vermoed Vrolijk + van Aalst en weet niet goed wat ik daarvan moet denken.

Vrolijk heeft een leuk bouwbedrijf maar niet bepaald de diepste zakken en van Aalst heeft al eerder laten zien niet veel privékapitaal te willen aanwenden voor NAC. Bij dit duo komt er dus niet veel geld beschikbaar om de schade te herstellen die is aangericht door de grote drie (en hun directeuren sinds Goetzee).

Maar alles beter dan doorgaan met die dwaze zelfverklaarde muzikant van Weelde en spijkerbroeken Paultje. Die twee dachten dat ze een club konden besturen. Van Aalst snapt daar weinig van maar die twee zijn absolute nono's. Met andere woorden als we Burema en van Weelde kunnen inruilen voor Vrolijk gaan we er in ieder geval bestuurlijk op vooruit. Hoeveel dat is de vraag, maar als ze beginnen met Manders op straat kwakken (incl. Schoenmaker) en Goetzee en Lokhoff terughalen dan kunnen ze waarschijnlijk op veel steun rekenen en keert de rust eindelijk terug.

7   12  
NAC4Ever

Vraagje, weet iemand er gebeurt met het geld wat wij o.a. aan seizoenkaarten hebben uitgegeven?Blijft dat bij NAC en komt dat dus in handen van de nieuwe eigenaar of nemen de huidige eigenaren dat mee omdat het op dit moment van hun is?


Ik heb geen oordeel, maar ben oprecht benieuwd hoe dat werkt.

12   4  
Dutchbird

@NACforever
Dat geld zit in het bedrijf NAC (of is al uitgegeven door Manders) en blijft in het bedrijf NAC. Aandeelhouders kunnen daar niet bij. In ieder geval niet direct. Wel kunnen ze dividend toekennen (aan alle aandeelhouders) dat ook uit dezelfde kas van het bedrijf NAC moet worden betaald. Maar dat hadden ze dan al ruim voor de overname moeten doen.

Met andere woorden niemand gaat er met ons geld vandoor maar waarschijnlijk is dat al verkwanseld door Manders. (o.a. doorbetalen Steijn.)

29   7  
Ivo

Ik hoop dat van Aalst niet doorgaat als eigenaar. Die man lijkt heel erg klaar met NAC en communiceert totaal niet met de achterban. Bestuurt de club vanuit een ivoren torentje.

Vrolijk lijkt me zeer betrokken bij NAC maar lijkt op het eerste oog niet het kapitaal te hebben dat nodig is om NAC een enorme boost te geven.

Ik gok op een verrassende externe partij. Nieuwe mensen, nieuw geld, frisse ideeën en energie.
Met enkele echte NAC-mensen die een plek krijgen in de RvC, directie en technische staf. We hebben een mix nodig.

42   15  
Chris W.M.

Vrolijk + andere(n), geen van Aalst, en binnen 48 uur meer informatie.

20   41  
Oosterhout

WIE IS ER BIJ ??? DUIMPJE BIJ AANWEZIGHEID

WIJ ZIJN NAC
Breda VOORUIT !!! NIKS VLAG BUITEN HANGEN MORGEN !!! VLAG MEE NA STADION !!!
Lees bij vorige post dat sommige iets van plan zijn te ondernemen voor morgen avond richting de twee belangrijke potten .
Elke woendag is er een licht stoet in verschillende steden ook in Breda .
Dat mag want is een wandeling als wij nu eens morgen als spelers aan komen een wandeling met ze allen gaan maken rond het stadion ??
En de spelers eens tonen dat WIJ er nog zijn en dat ze voetballen voor ONS !
Dat wij NAC ZIJN ! En niet afglijden zoals de laatste tijd !!! ZONDER ONS GEEN NAC !
Kom op mensen ik zeg verzamelen morgen jumbo 18 uur ! Half 7 komen de spelers

11   7  
H.V.M.

Prima als de overname binnenkort definitief is afgerond.
De vraag blijft echter waarom men Haye een amper serieus te noemen aanbieding heeft gedaan! (Manders!!)
Wil de nieuwe leiding eveneens Haye per direct al verkopen of gaat men alsnog proberen hem te behouden?
Verkopen zou toch geen best begin zijn, als je NAC zo spoedig mogelijk naar de Eredivisie wil loodsen?

Verder uiteraard met spoed de incapabele, blunderende slapers van de RVC de NAC laan uitsturen.
Daar is hier vorig jaar op deze Site al ruim voldoende over gezegd.

Voor Lex Schoenmaker Junior ligt ook al een enkeltje klaar.
Deze man heeft wérkelijk waar hé-lé-máál niets gepresteerd.
Te schandalig voor woorden.

Over Manders ga ik hier voorlopig maar niet te veel zeggen!
Misschien slaagt hij erin om Haye voor de hoofdprijs te verkopen!
Dat zou dan vermoedelijk een redelijk slot akkoord van de man zijn.
Zijn enige wel te verstaan!

Verder het jaar 2021 maar snel uit ons Brain wissen, voordat we anders allemaal depri worden.

9   5  
Ronny Goodlass

On topic: Prachtig nieuws!
Wat ben ik blij dat die charlatans nu eindelijk op moeten zouten.
Nieuw elan, nieuwe kennis, nieuwe liefde, nieuwe NAC'ers.

Of topic: PEC en Corona? Zou dat de weg naar de halve finale vergemakkelijken?

3   3  
Wanny

@ NAC4EVER

Het geld van de seizoenkaarten staat waarschijnlijk al niet meer op de rekening maar is al uitgegeven. Dus dan is dit geen issue.

Staat er nog wel geld op de rekening, dan lijkt het me waarschijnlijk dat het in het bedrijf blijft zitten. Vervolgens wordt op de overnamedatum vastgesteld wat het saldo is en dat wordt meegenomen in de uiteindelijke koopprijs.

Stel dat een partij 3 miljoen heeft geboden en dat bod is geaccepteerd, dan wil dat niet zeggen dat er ook 3 miljoen betaald wordt. Doorgaans worden daar nog bedragen bij opgeteld en van afgetrokken. Zoals bijvoorbeeld geld dat nog op de bank staat.

2   1  
NAC4Ever

@DUTCHBIRD en WANNY

Dank voor de info!

Ik heb ook twijfels of dat het geld van de seizoenkaarten nog op de rekening staat. Maar was benieuwd in het 'stel dat' geval. Mijn vraag en jullie antwoorden zou je ook over fanshop verkoop kunnen stellen. Ging mij om supporters uitgaven.

19   19  
Nacman

De Amerikanen maken NAC weer groot.
Nu gaat de zon weer schijnen over de puinhopen die Manders en consorten hebben achter gelaten.
Hoop dat ze er goeie advocaten kunnen opzetten om Manders aansprakelijk te stellen voor zijn beleid en eventueel schade op hem en zijn consorten te verhalen.
God bless Amerika en NAC Breda.

13   7  
Beter de Laat dan nooit

@dutchbird
Als Vrolijk het wordt dan wordt Goetzee absoluut niet terug gevraagd.

31   1  
gjoewie

Cees Roozemond! Ze zijn bij Heerenveen zo geschrokken van de vraagprijs voor Thom Haye, dat ze dachten, voor die 6 miljoen die we voor Veerman gebeurd hebben, kunnen we heel NAC wel kopen!

1   1  
gjoewie

Wanny, wat zeg je nou? Geld dat nog op de bank staat bij NAC?

5   4  
Marti

Gjoewie : alleen is het dan geen amstel meer drinken , maar koffie met friesevlagmelk ,

6   5  
fvf6

Eindelijk goed nieuw over de overname ,maar alles blijft nog in nevelen gehuld . Het maakt mij in principe niet uit wie de overname partij is . Wel vind ik belangrijk dat het snel gebeurd zodat er weer beslissingen kunnen worden genomen en aan een nieuw NAC gebouwd kan gaan worden. En er eindelijk weer rust in de tent komt , iets wat er de laatste10 jaar nooit is geweest .

8   27  
Des NAC’s

Geruchten, aannames, wandelgangen…dus maar meteen online plempen. Helpt het proces allemaal niet maar het clickt lekker weg zullen we maar zeggen. En dat is het belangrijkst

6   18  
scheppioni

Mag hopen dat dit nieuws niet mooier lijkt dan dat het is ........
mocht v aalst blijven, dan zal er toch echt een overtuigende bij hem moeten komen anders belanden alsnog tussen wal en schep uhh schip !

5   2  
Ed

Klinkt goed. We laten ons niet blij maken net een dooie mus.
Graag het woord bij de daad voegen en beklinken die hap. We moeten door. Met of zonder Haye. Tevens een goede start in het aankomende seizoen.

18   9  
Nacmijnclub

3 kapiteins en 17 stuurlui maken ieder schip onbestuurbaar. Bij NAC zien we dit al jaren. Een overname door van Aalst, is uiteindelijk ook n supporter, zou ik erg toejuichen. Eventueel een sterke partij erbij en de zon gaat weer schijnen!!

23   9  
Tip

Uiteraard zeer goed nieuws. Een enorm hoofdpijn dossier wordt afgesloten. En goeie kans op een (hele) goeie manier.
Doordat de overname rond is zal Haye, vermoed (!) ik, wachten tot hij met de nieuwe eigenaren of eigenaar heeft gesproken. Om die reden vraagt NAC zoveel dat een deal met een andere club niet snel rond komt. Dus tijdwinst.

Wie het ook wordt of worden en ook wie op welke plaats komt te zitten ; mijn support hebben ze op voorhand. Gewoon degene die miljoenen in onze prachtige hobby gaan steken en degene die het werk mogen doen helpen en niet tegenwerken. Discussie over of het de juiste overname persoon ,partij is doe ik niet aan mee. Het enige wat je bereikt is polarisering tussen een groep voor en een groep tegen. En enkele mensen gaan dit aangrijpen om die twee partijen verder op te juinen. Het bekende vermoeiende recept. Ik hoop dat ze dat bij onze andere site ook begrijpen.

Nog even afwachten tot definitief wordt bevestigd wie het is of wie het zijn en dan is het voor bovengetekende een afgesloten hoofdstuk.

Over 1,5 seizoen weer in de ere voor een vol stadion dat uit zijn dak gaat. Daar moeten we heen. Zeker nu; NAC gaat nooit verloren. 👍👍

5   1  
Dun Diëe

@Chris W.M.
Dat is jou gok of is dit een statement?

11   5  
SjorsNac

Ben erg benieuwd. Als het lokaal opgelost gaat worden heb ik toch mijn bedenkingen, er moet namelijk onafhankelijkheid komen, het moet maar eens afgelopen zijn met de invloed van de “derde colonne”. Dat heeft NAC eigenlijk alleen maar ellende gebracht. Daarbij vraag ik me af of een lokale/regionale partij genoeg wil investeren om écht verder te komen.

Een amerikaan, zal mogelijk genoeg geld hebben maar dan is de vraag waar zit het keiharde verdienmodel.

Hoe dan ook op deze voet verder kan niet meer dus hopelijk pakt het goed uit, we wachten af.4   0  
Spionkop

Nou, ben benieuwd. Bring it on!

10   7  
Tram

@ Tip: Haye gaat dit echt niet afwachten hoor. No way. Die gaat 100% zeker gewoon weg en speelt over een paar weken bijneen andere club. Ere of buitenland maar zeker niet meer bij ons.

22   9  
GeelZwarHart

Van Vrolijk wordt ons NAC niet beter. Deze man is niet vermogend genoeg. Weet je dat we blij zijn met een overname is totaal niet des NACs. Ook ik ben er blij mee.... ben op dit vlak erg teleurgesteld in mezelf.

15   9  
M

Dat is een gok van W.M., want het is onjuist.
Net als heel veel wat hierboven staat overigens.

Iemand roept iets, de volgende neemt het voor waar aan, de derde herhaalt dat en de vierde heeft ineens meerdere bronnen.

Het vervelende is dat de broedende kip hier zomaar door gestoord kan worden. En dat is niet in het belang van NAC.

13   4  
Karbonkel

Ik denk dat Vrolijk het wel ziet zitten om een nieuw stadion te realiseren.
Sterker, ik denk dat de tekeningen al lang klaar liggen.

6   2  
TvB

@M
En dat is een aanname van jou ? Of zit jij dichter op het vuur?

11   7  
Ratkopf

Tiesto samen met hardwell

8   4  
Tegel

Denk Netflixof ViaPlay , dan kunnen ze meteen een dagelijkse soap uitzenden.

6   5  
Ouwe Spionkop

Signalen die ik opvang is dat het zeker Vrolijk is met.........?

8   1  
G

Ik denk dat het Sc Heerenveen is, Haye moet zo veel kosten, dan leggen we wel wat bij en kopen alles wel :)

20   21  
Fred1

@ Henri je hebt helemaal gelijk.
We hebben er niks aan om weer een blik van die hobbyisten open te trekken we moeten gewoon weer naar waar we thuis horen en dat is op level Heerenveen / Utrecht.
Het is gek maar in deze fase maak ik me nog het meeste zorgen over die achterlijke RVC en die stichting NOAD, dat zijn mensen met de meest nare en rare ideeën die absoluut niet meer van deze tijd zijn.
De dingen die deze mensen voorstaan passen absoluut niet meer in deze tijd en houden de club alleen maar tegen om door te groeien naar waar we ooit weer naar toe willen.
Deze groepen zijn de ketens waar NAC aan vast zit, wat er ook gebeurt deze lui moeten zo snel mogelijk ontheven cq ontbonden worden.
Deze lieden hebben bewezen alleen met zichzelf bezig te zijn en waanideeën boven het clubbelang te stellen.
Mijn God wat zie ik uit naar : voor de wedstrijd in een kringetje staan, een tune bij een goal, herhalingen op groot scherm en een NAC wat zich niet laat gijzelen door wat een stel supporters jaren terug vonden.
We zijn in het nu, in het heden en wij moeten terug naar de eredivisie met nieuw elan, nieuwe mensen en zeker niet meer luisteren naar mensen die de vooruitgang al jaren tegen houden.
Je kunt anno 2022 geen betaald voetbalclub runnen op level jaren 90!!

5   7  
Toontje

Hopelijk is het waar en gaat het snel gebeuren

Hopelijk gooien ze als eerste daad die oetlul van Manders buiten

Sinds Raaijmakers, Speekenbrink en (vriend) Lemmens nooit meer zo'n bestuur gehad

Steeds slechter maar deze Haagse vervelende egocentrische l;ul spant de kroon

Frusteert weer de overgang van Haye

Hij heeft alleen maar dingen beslist die NAC geld hebben gekost

9   6  
Die ne gast

@Fred1
Wat heeft stichting NOAD dan fout gedaan? Dit gaat de eerste keer worden dat ze in actie gaan komen…
RVC hebben na het Steijn debacle en het niet opkomen voor de supporters hun geloofwaardigheid inderdaad verloren.

22   12  
Otjes

Met Vrolijk kunnen we binnen 2 jaar weer een Red Nac opstarten.

Bovendien 0,0 voetbal verstand, Nac is ten dode opgeschreven met een 2de Jan Hoppen

4   3  
Nonkel Frans

Nogmaals Het gouden aandeel. Wat houdt het in. Ter herinnering.
Deel 1 gaat over cultuur Deel 2 over eigendoms kwesties.

Bij de herstructurering in 2014 hebben de supporters vanuit Red NAC een ‘gouden aandeel’ bedongen. Dat is het zogenaamde prioriteitsaandeel. Dit prioriteitsaandeel zit in de Stichting NOAD. De houder van het prioriteitsaandeel heeft

1. een vetorecht voor door de directie voorgestelde besluiten over:

naam
competitie
doelomschrijving
logo
clubkleuren
voetballocatie
locatie, structuur en inrichting van de jeugdopleiding
de licentie

Gaat de houder van het prioriteitsaandeel niet akkoord met een voorgestelde wijziging dan gaat het niet door.

2. Aanvullende rechten prioriteitsaandeel
Naast bovenstaand vetorecht heeft de houder van het prioriteitsaandeel vergaande bevoegdheden:

Afdwingbaar recht om bij de aandeelhoudersvergadering aanwezig te zijn
Blokkeringsrecht overdracht van in omloop zijnde aandelen
Alleenrecht initiatief tot uitgifte nieuwe aandelen
Alleenrecht overdracht nog niet geplaatste aandelen
Vetorecht statutenwijziging, fusie, splitsing of ontbinding

De Stichting NOAD heeft dus uiteindelijk het laatste woord als er iets met de aandelen van de club gebeurt. Zonder hun instemming gebeurt er niets.

11   6  
Felix

Hoezo is een overname positief nieuws?!?

We weten nog helemaal niets van deze partij. Een overname door supporters aandelen ben ik geen voorstander van. Te veel meningen en onrust bij de minste en geringste tegenvaller.

21   2  
Mark

Uit betrouwbare bron heb in gehoord dat het inderdaad Bouwbedrijf Vrolijk word.

Hij zou niets aan de clubcultuur willen veranderen. Het enige wat er gaat veranderen is dat het “Het vrolijk stadion” gaat heten en dat de spelers het veld opkomen met het Liedje “Ik ben vandaag zo Vrolijk” van Alfred J. Kwak

3   3  
Nacman

Het worden de Amerikaanse eigenaar van NAC morgen.

0   1  
Geelzwartwit

Jumbo want ook geel 😂

1   1  
Badeend

@Nonkel Frans

Zit "Alleenrecht initiatief tot uitgifte nieuwe aandelen" daadwerkelijk bij de Stichting NOAD? Hoe zijn de Grootaandeelhouders dan aan hun meerderheid gekomen en hoe hebben ze nog laten groeien ook?

Verder denk ik zeker niet dat de cultuur van de club en (dus) de inrichting met Stichting NOAD het runnen van een BVO anno 2022 in de weg zit. Als je het goed doet, maakt het de club juist uniek en sterk. Maar dan moet je het wel begrijpen. Het alternatief is juist veel erger - die domme 'groei obsessie' om maar zsm te spelen op "het niveau waar je thuishoort". Dertien in een dozijn club worden, zonder de structurele basis echt te hebben. Daar wordt NAC geen 120 jaar oud mee.

2   1  
Nm

Dat gouden aandeel is een vage constructie en een vloek.

3   4  
Ronny Goodlass

@Fred1
Ik hoop dat deze zinsnede cynisch bedoeld is:
"....voor de wedstrijd in een kringetje staan, een tune bij een goal, herhalingen op groot scherm en een NAC wat zich niet laat gijzelen door wat een stel supporters jaren terug vonden."

Ik mag toch hopen dat dit alles NIET gaat gebeuren.
En waarom zou je niet een Oldskool club kunnen blijven, Dat is juist tegendraads.
Zodra NAC een zgn "moderne": club wordt dan stop ik na 50 jaar als die hard supporter.

Had eigenlijk verwacht (lees: gehoopt) dat jij ook "van de ouwe stempel" was.

6   1  
bas

Dit is exact wat we al tien jaar doen en wat ons heeft gebracht op de plek waar we nu staan: "wij moeten terug naar de eredivisie met nieuw elan, nieuwe mensen en zeker niet meer luisteren naar mensen die de vooruitgang al jaren tegen houden.
Je kunt anno 2022 geen betaald voetbalclub runnen op level jaren 90!!"

NAC moet juist geen andere clubs kopiëren. NAC moet bij haar eigen identiteit blijven en van daaruit haar eigen sterke punten uitbouwen zonder andere clubs te kopiëren. Als we andere clubs kopiëren dan blijven we sowieso in de marge en wordt het nooit iets.

2   1  
Ome Cor

Laat ons eerst het nieuws maar afwachten.
En hopen dat er daarna de tijd genomen wordt om zowel beleidsmatig als op sportief vlak alles goed voor te bereiden voor seizoen 2022-23 waarin we met een team wat potentie heeft om eredivisie te spelen ook daadwerkelijk promoveren als nummer 1 of 2.

En dat we nu eindelijk eens een beleid krijgen van een echte prof club ipv van een dorpsclubje met een te hoog ons-kent-ons gehalte vol mensen van "vroeger toen alles beter was" in de organisatie van nu.

8   2  
7hills_rules

Uit redelijk betrouwbare bron

Het wordt vrolijk met wrs nog 2 partijen waarvan 1 waarschijnlijk CM. Daarbij is de wens uitgesproken om Justin goetzee als AD ton lokhoff als TD te nemen waarbij lokhoff de voorkeur heeft voor Greham Arnold als trainer

1   3  
Into=Yielder

mensen stop met speculeren...hier is uw nieuwe kapitein op het schip: welkom Karel Vrolijk.

5   1  
HupNac

Hoop erg op Vrolijk en/of andere vermogende lokale supporter. Gewoon iemand met een Nac shirt in z'n kast en vaantje aan z'n autospiegel. Iemand die Nac nooit verloren zal laten gaan. Iemand die de kernwaarden van Nac begrijpt en respecteert. Iemand die erin stapt om Nac op eerste plaats beter te maken en niet alleen wil profiteren.

Moet er niet aan denken dat we een eigenaar krijgen die denkt rijk te worden aan Nac. Iemand die een shirt van Nac heeft alleen omdat de fanshop van hem is. Iemand die niet overweg kan met het ongenuanceerd gezeik van ons. Ik weet zeker dat er ergens op de weg conflicten gaan komen tussen de supporters en de nieuwe eigenaar. Dat zo'n persoon kan gaan denken "fuck dat gezeik, dan gaan ze maar naar de klote".

Er zijn al genoeg voorbeelden in Nederland waar het zo gegaan is. Hopelijk worden wij niet het volgende slachtoffer.

Ben geen Nac supporter geworden om mee te strijden om de 1ste plaats. Doe maar gewoon middenmoot eredivisie. Ik koester de zeldzame uitschieters omhoog en de diepen dalen maken die momenten alleen maar waardevoller. Dit kan echt wel met geld uit de regio.

Wil je graag je graag de top van de eredivisie met geld uit het buitenland? Misschien is Nac dan niet jou club....

HupNac

0   3  
Musicindetent

Weet iemand de naam van een rijke Schot? Die blijkt onze club over te nemen.

Laad alle berichten na dit bericht in