Wij gaan niet opzij

Geruchten omtrent interesse Willem II in Olij (nog) niet bevestigd

Praatpapegaai

Er wordt de laatste dagen druk gespeculeerd over een mogelijke transfer van Nick Olij naar Willem II. Niet alleen hier op de site, maar ook via onze eigen bronnen bereikten ons berichten dat de toekomst van de doelman mogelijk in Tilburg ligt. We zijn op onderzoek uitgegaan, maar zijn er vooralsnog niet in geslaagd de geruchten te bevestigen.

De afgelopen periode heeft Olij meermaals aangegeven het verschrikkelijk naar zijn zin te hebben in Breda. De doelman dient zijn nog één jaar doorlopend contract dan ook met plezier uit. Omdat een transfervrij vertrek voor NAC onaantrekkelijk is, is de vraag nu of hij zijn nog lopende contract gaat verlengen in Breda. Olij lijkt hier niet onwelwillend tegenover te staan. Eerder vertelde Olij in een telefonisch interview met BSR dat hij uitstekend op zijn plek zit en een verlenging van zijn contract zeker niet ondenkbaar is.

Als Olij zijn contract niet verlengt, zal NAC deze zomer normaal gesproken geld aan hem willen verdienen. Olij lijkt gezien zijn leeftijd, zijn goede prestaties van het afgelopen seizoen en het feit dat hij naar alle waarschijnlijkheid niet de wereld kost voor veel clubs een aantrekkelijke optie. Het is dan ook niet heel vreemd, dat Olij de afgelopen periode aan alle Eredivisieclubs met een keepersprobleem werd gelinkt. Olij zou bij Sparta, Heerenveen en Willem II op een lijstje staan. De afgelopen dagen werd gesuggereerd dat Willem II het meest concreet is.

We zijn op onderzoek uitgegaan, maar hebben vooralsnog geen bevestiging van de geruchten kunnen vinden. Olij was niet bereid te reageren en ook zijn zaakwaarnemer houdt de kaken voorlopig stijf op elkaar. Een woordvoerder van NAC liet weten niet in te willen gaan op geruchten.

Aangezien de direct betrokkenen niets willen zeggen, hebben we ons licht bij de buren opgestoken. Een collega van Tilbo.com liet het volgende optekenen: "Bij ons is niets bekend en we hebben (nog) niets vernomen.” En logischerwijs de opmerking: “Misschien voor de onder 21. ;-)” Touché!

Hoewel de geruchten op dit moment dus nog niet hard te maken zijn, lijkt het niet onwaarschijnlijk dat er binnenkort meer te melden is over de toekomst van de doelman. Er wordt naar Olij geïnformeerd, maar van een transfer is (voorlopig) nog geen sprake. En wie weet komt NAC wel snel met het nieuws naar buiten dat het huidige contract is opengebroken voor een meerjarige verbintenis.

Bron:
B-Side Rats
Vorig bericht
BSR Interview: Eric Hellemons 5 reacties
Volgend bericht
´Interesse voor Monsalve´ 42 reacties
Terug naar overzicht
36 Reacties
75   7  
NACCER

Ik hoop zo dat hij blijft.

75   7  
NACCER

Ik hoop zo dat hij blijft.

30   6  
Marti

Waar rook is is vuur!

13   0  
Jozo

Onee

26   7  
Ouwe Spionkop

Waarom heeft hij maar een contract voor 2 jaar?
Blijft als het waar is niks over van onze laatste linie (Hecke, Monsalve, Olij).
Dus helaas weer niet bouwen maar weer opnieuw beginnen voor de 100e x.

21   2  
NAC 1912

Olij heeft toch een contract voor 1 jaar + een optie voor NAC om te verlengen bij promotie? Waarom dan wegdoen. Laten we onze beste spelers eens langer houden, dan neemt de kans op promotie aanzienlijk toe waardoor Olij ook in de eredivisie voor NAC kan keepen!

9   5  
Ratjeduneerste

@Spionkop

Verschil met andere 100x is dat je er nu aan verdient. Als de coronacrisis geen plaats had gevonden had je zelf nog meer inkomsten gehad en had je deze kunnen gebruiken om de spelersbegroting op te schroeven ipv de gaten te dichten.

Dit is dus een andere situatie. Desondanks niet minder zonde, maar wel een teken dat NAC op de goede weg is.

6   11  
Ratjeduneerste

Overigens hetzelfde als Kali aangaf: vraag het de speler zelf !! Die weet het als geen ander.

11   2  
D'N Klaagmuur

Met deze handelswijze en door de Corona wordt dat "duurzaam promoveren" wel een gevalletje 5-jarenplan.

Is niet een sneer naar de TD, want ik begrijp dat er ergens geld vandaan moet komen en transfersommen zijn zeker in deze tijd extra meegenomen. Ik denk alleen dat ons geduld hiermee wel eentje van de lange adem gaat worden, wanneer je elke keer met een bijna nieuwe selectie moet gaan beginnen.

Lange termijn gevolgen zullen, bij meerdere jaren zonder promotie, daarnaast echter ook weer zijn een terugval van sponsorinkomsten en (seizoen)kaartverkoop. Dus ja, wat is wijsheid in dit soort situaties.

6   6  
Ratjeduneerste

@Klaagmuur

Hmm, bijna nieuwe selectie...

Olij en Van Hecke waren 2 van de sterkhouders, niet meer dan logisch dus dat daaraan wordt getrokken.
2 jongens van City en 1 van Utrecht gehuurd, dat zal de komende paar jaar ook steeds minder worden.

Verder behoud je als het goed is gewoon 10 spelers uit de basisroulatie. Dus een nieuwe selectie...

En het is natuurlijk ook nog de 'opruiming' die nog bezig is. Met grootverdieners als Kali en Leigh op de loonlijst en bijv. 'rommel' als Reuvers, Klomp etc.

34   4  
braze

Na de keepers soap van een seizoen terug zou het schandalig zijn dat Olij nu al weer vertrekt.
Als NAC, zoals het voortdurend belooft, echt wil promoveren moet er toch een stevige basis staan in de selectie.
Nu lees ik alleen maar dat de betere spelers vertrekken of op het punt staan te vertrekken.
Daarvoor neem ik geen "Gouden Seizoenkaart"!

0   7  
Mario

Ik las net dat de keeper van Sparta 9 maanden out is.
Er was toch belangstelling voor hem?

5   9  
Beest

@italo bsr

Je vroeg vandaag in een comment naar mijn bron. Paar uur later staat dit artikel erop?

Misschien dat we dezelfde bron hebben , die van mij wist dat Olij een verkenningsgesprek zou/kon hebben . Over de clausule van 250k was twijfel maar is ook een mogelijkheid dat die er is.


Ik zelf dacht dat nac hier vanaf gestapt was dus ik ben benieuwd wat er uit voort gaat komen. 250k voor Olij is simpelweg een slechte deal .

6   3  
Ed

Liever blijven.

Maar levert hij veel op, dan is het prima! Laat ze maar flink lappen.

9   3  
fvf6

Als hij dan toch naar w2 gaat laat ze dan maar goed betalen. En ik zie hier ook al mensen klagen dat ze daarvoor geen goudenkaart hebben gekocht ,om uitverkoop te houden bij ons NAC

11   9  
NAC Bierda

Zelf heb ik Nick pas geleden gesproken en toen vertelde hij dat hij dolgraag bij NAC wil blijven, alleen als er een club komt met ( meer poen) betere voorwaarden dan gaat hij gewoon. En geef hem eens ongelijk. heel vervelend dat schijnbaar oa Willem II ook interesse heeft, maar die hebben simpelweg ook meer te bieden momenteel. Het zal grotendeels ook van NAC zelf afhangen. Heb hem in ieder geval wel duidelijk gemaakt wat ik van de club Willem II vind.?

15   11  
ome cor

Voor clubs met interesse is het zaak dat je een goede prijs vraagt.
Voor Willem II met interesse dien je als TD van NAC de hoofdprijs te vragen.

Niks voor een hand vol knikkers naar de buren laten gaan.
Laat ze maar betalen, die kut kruiken.
Geld zat daar.

8   4  
ome cor

Misschien is het interessant om te onderzoeken waarom ze uitgerekend bij NAC uit komen ?
Hoe staat het met de selectie van de 2 eerstedivisie toppers van vorig seizoen Cambuur en De Graafschap ?
Waarom wordt daar niet alles wat goed is weg geroofd ?
Of gebeurd dat ook ?

8   2  
De Bolle Damen

@MARIO
Dat is wel heel jong voor een keeper....

4   1  
YLLWBLCK

Op dit moment natuurlijk een stap vooruit voor hem, helaas. Maar laten we hem behouden als dat lukt.het is echt klote als spelers 20km opschuiven

4   2  
Hugo

Het is de situatie waarin NAC nu zit. Dat de kruiken de betere spelers lachend bij ons weg kunnen halen. Het is toch te hopen dat Kali zijn woorden waarmaakt en NAC aan bij de hand neemt richting een divisie omhoog. Hup NAC. -Our time now-

14   3  
Molenschot Loco

Had Nick maar de zelfde mentaliteit als Vreven die zei....iedereen mag me bellen behalve 013!!!

3   5  
The Cosmic Gate

Het zal toch zeker niet waar zijn zeg.....
We beginnen zo een aardig opleidingshuis te worden voor 013 ...
Ik hoop zo dat Olij blijft , sinds jaren eindelijk een keeper in de goal !

3   3  
Baosje

Tot dit weekend zou ik gezegd hebben...mocht Olij vertrekken héél snel Coremans halen!!
Jongen uit Etten-Leur overgoten met het NAC DNA net als de rest van zijn familie...jammer dat hij nu net zwaar geblesseerd is geraakt

Iemand een idee waar Brondeel momenteel is? Nog steeds bij FC Fraude? Misschien hem maar eens gaan polsen voor een terugkeer...vorige keer bij NAC ook gewoon erg goed bevallen !!

5   11  
Doom

Dat mag ik toch hopen van nie... Opbokken kut kruikjes

2   2  
ome cor

@BAOSJE
Tim Coremans ligt er 9 maanden uit, dus dat is niet iemand voor de korte termijn. Zelfs een NAC-verleden en afkomst uit deze regio veranderen daar helaas niks aan.

4   2  
Fritske d'n Olifant

Laat NAC die halve ton die we van de KNVB gaan krijgen maar steken in de contractverlenging van Olij. Die gaan we komend jaar nog keihard nodig hebben. Niet alleen als keeper maar ook als persoonlijkheid in de goal. Als we volgend jaar met Olij promoveren kunnen we nog meer geld voor hem vangen en in de tussentijd kan hij Verbruggen mee aan de hand nemen.

6   0  
Henri

Ik denk niet dat NAC op het ogenblik het geld heeft om Olij een voor hem onweerstaanbaar voorstel te doen. Dat er iets speelt is volgens mij wel uit de reactie van Olij en zijn zaakwaarnemer en NAC af te leiden. Door niets te zeggen, "zeg" je ook veel.

5   0  
Tram

Die zijn we kwijt... Heel jammer maar zat er dik in...

1   1  
Baosje

@ome Cor

Dat schrijf ik toch ook ?
Tot aan dit weekend, dus VOOR zijn blessure zou ik voor Coremans gegaan zijn

Nu Brondeel polsen?

0   0  
mk

Zou zonde zijn als hij nu weg gaat.

Hebben we eindelijk weer een fatsoenlijke keeper die punten pakt, laat je hem weggaan.
Als je maar 250K vraagt gaat hij gewoon naar een eredivisieclub ( zijn wens ).

Ik zou zeggen : alles op alles om zijn contract te verlengen, want anders kan je weer op zoek naar een goede betaalbare vervanger ( zou niet weten wie )
Of is Verbruggen al zo ver dat hij hem kan vervangen ?
In dat geval Verbruggen langer vast leggen, want die is anders ook zo gevlogen.

2   3  
ctk

Snel openbreken en verlengen, zo'n goede keeper hebben we in jaren niet gehad.
NAC, handel hiernaar.

10   1  
Olij vertrekt

Ik meld jullie, hij vertrekt. Vergeet ook niet de zeer goede band tussen Willem Weijs en Nick. Ze worden de laatste week ook vaak samen gespot. Reken maar dat Willem hier een rol in speelt.

Het is bijna rond. De Tilburgers zouden 300k betalen voor Olij. Olij wil niet door met NAC omdat hij zich beledigd voelde voor het openbreken van contract door tvda in april. 1 seizoen erbij, zelfde salaris. Olij verdient bijna het minste van de hele NAC selectie. Dat slaat natuurlijk helemaal nergens op.

3   3  
Die ne gast

Zeker nu WII Europa in mag, kan ik mij voorstellen dat een overstap voor Olij best aantrekkelijk is en hij zal er financieel ook best op vooruit gaan.
Enige troost voor ons is dat het geld dat er bij hun af gaat, er bij ons bijkomt. Zo maak je het financiele gat tussen de twee clubs (iets) sneller minder groot. Ik ga er dan wel vanuit dat Olij, als keeper, nooit echt een miljoenentransfer zal maken.

12   2  
Dutchbird

Iedereen die geen begrip heeft voor een overstap van Olij moet zich even laten testen. Niet op corona maar op gezond verstand.

0   2  
Belgische Naccer

2 miljoen! Anders gewoon houden. Voor 3 ton laten gaan heeft geen zin, want dan begint hier de keepersoap weer opnieuw.

0   0  
Maarten

Gewoon met 3 jaar openbreken.

Laad alle berichten na dit bericht in