Wij gaan niet opzij

Grad Damen traint weer mee

Eddy W

Grad Damen traint mee met NAC. De middenvelder, waarvan het contract niet werd verlengd, mag bij zijn oude ploeg zijn conditie op peil houden.

Omdat Damen na zijn proefperiode bij Cambuur nog zonder ploeg zit, ging het technisch hart in overleg. Gezamenlijk vonden ze dat Damen zijn conditie op peil mag houden in Breda. Omdat Kali nog steeds niet fit is, mist de selectie van Ruud Brood een verdedigende middenvelder. Damen mag deze positie in de selectie voorlopig invullen. De kans is daarom aanwezig dat Damen, ondanks zijn eerdere vertrek, zaterdag minuten maakt tegen Kortrijk.

Bron:B-Side Rats, BN deStem

Vorig bericht
'Kali mag vertrekken' 92 reacties
Volgend bericht
NAC een verademing voor Van Den Abbeele 67 reacties
49 Reacties
0   0  
hgmaster

Mooi! Vind zijn passes over het hele veld altijd een verademing om naar te kijken.

0   0  
Pep

Waarom zou je iemand die niet blijft speel minuten geven. Hij is toch niet goed genoeg?

0   0  
Beultje

Krijg je straks weer een middenveld met Verschiueren.Damen en EL.A...
Daar zojn we al mee gedegradeerd.

0   0  
steven73

Was vorig seizoen de enige die ballen vooruit durfde te spelen. Echt een verademing om naar te kijken.
Hopelijk krijgt deze jongen alsnog een contract.

0   0  
De Bolle Damen

Voor iedere positie op het veld komt ie te kort.
Ondanks een mooie trap in de benen.
Snel verhuren/verkopen, heeft totaal geen inbreng in de selectie / teamopbouw voor dit seizoen.

0   0  
Henri

Grad heeft inderdaad een fantastiche pass in de benen. Dat liet hij in de uitwedstrijd tegen FSC zien. Maar in deze wedstrijd en de wedstrijd tegen Feijenoord was Grad ook (mede) schuldig aan vier tegengoals. Wat heb je aan Grad als verdedigende middenvelder, terwijl hij niet kan verdedigen. Het onverzettelijke, het doorbijten, het duel persé willen winnen, het zit nietin Grad. Hij is veel te flegmatiek om een heel goed seizoen te draaien. Waaromis er geen interesse in Grad. Puur zijn gebrek aan de juiste wedstrijd mentaliteit,want voetballen kan hij wel.En mentaliteit kun je niet veranderen. Het zit in je......of niet! We zagen allemaal een speler als Robbe op zijn 35e nog de ballen uit zijn broek lopen.

0   0  
Arie

Volgens mij is onze Grad afgelopen seizoen meermaals misbruikt als CV. Een enkele keer mocht hij op het middenveld. En ook ik zag dan wel potentie in zijn voetballende kwaliteiten. Meer dan El Al bijv. Met die positiewissellingen en de staat van het gehele elftal moet je het natuurlijk nog maar ff doen om meteen alles op zn plek te laten vallen.

0   0  
Kees

Matige speler, die terecht geen contract heeft gekregen. Omdat die met hij een link heeft met brood mag die nu ineens wel komen? Geef dan liever Reuvers een kans. Damen is al vaak getest, maar is het net niet. Blijkt ook wel uit de afwijzing van Cambuur, als die echt zo goed was dan hadden ze hem een contract gegeven, of het nou de positie was die zij zochten of niet. Niet de spelers die we nodig hebben voor promotie....

0   0  
Realist

Simpelweg te slecht! Grof schandaal dat het schoonzoontje van de trainer op trainingskamp ee bij is. Bah! En ik dacht nog wel dat we professioneler waren geworden. Onuitlegbare vriendjespolitiek. Om te kotsen!

0   0  
Ultimate!

Dat station zijn we toch wel gepasseerd hè!

Verval aub niet in oude fouten, we willen terug naar de ere en wel zo snel mogelijk, ga zo nie lukke nie!

Met alle respect, lekker gaan ballen bij Baronie, Wuustwezel of wa soortgelijks.

0   0  
Tombola Breda

@Realist, het gebeurt toch wel vaker dat er spelers zonder een contract mee trainen om fit te blijven? De club verleend een gunst aan een speler die al zijn halve leven bij NAC heeft gevoetbald. En zo hoort het wat mij betreft ook.

0   0  
NacBreda076

Als het vriendjespolitiek was dan had hij nu een nieuw contract gehad en als ze bij Cambuur denken dat hij een verbetering had kunnen zijn van wat ze hadden dan had hij niet eens op proef genomen. Er zijn bij NAC spelers afgetast in de afgelopen dagen waar velen hier lyrisch over waren en vd Abeele gaat over de aanstellingen en trekt zich weinig aan van de rest, Dat hebben we wel gezien bij the Seun. Wacht even af en laat ze hem nu gebruiken waar men nog van Kali af moet om aan een andere speler te komen op die plek.

0   0  
Ivo

Bah, wat is dit nu?

Verschueren is toch ook een verdedigende middenvelder? En we hebben Reuvers ook nog. Stel die dan een keer op. Die kan het wedstrijdritme beter gebruiken dan een speler die al weg is.

0   0  
Realist

@TB
Wel degelijk vriendjespolitiek als hij zaterdag meedoet. Dat is echt schandalig. We zijn in opbouw en kunnen liefdadigheid tgv het schoonzoontje vd trainer NIET gebruiken. Zeer, zeer onprofessioneel.

0   0  
jvt

En dit laat onze Tom toe?
En dan ook nog eens persé aansluiten bij het trainingskamp?

Brood toch. Stelt me steeds meer teleur, eerst die onnavolgbare opstellingen met die k..keeper, dan het steeds niet scherp krijgen op de momenten waar met het mes tussen de tanden moest worden gespeeld, dan Damen als voorstopper tegen F'noord, dan die voicemail in begrafenisstemming...


We hebben nood aan echte leiders, ervaring en niet een bij Cambuur afgeteste zoveelste 13 in een dozijn net niet voetballers. Echt, onbegrijpelijk. Echt NAC dus.

0   0  
Harrie

Terecht dat we in deze een “jongen van de club” helpen om kans te maken alsnog een contract te verdienen bij een andere BVO. Wanneer hij daar een contract tekent levert het ook nog een kleine vergoeding op.

0   0  
Ivo

@Harrie
Er zijn wel meer jongens met een aflopend contract vertrokken, die laten we toch ook niet meetrainen tot ze een andere club hebben?

Einde contract = einde contract. Ook als de trainer je schoonvader is.

De focus moet nu 200% liggen op de spelersgroep en teamvorming, buitenstaanders horen er nu niet bij.

Ik vind dit echt NAC op z'n kneuterigst. Ik zie ze hem ook nog wel een contract aanbieden. Afgetest bij Cambuur maar welkom in Breda want kind van de club en schoonzoon van de trainer. Dat kan alleen hier. Echt.

0   0  
PALM

Onacceptabel. Stop met vriendjespolitiek.

0   0  
Merci

Daarom voor mij nog steeds geen seizoenkaart
Zo lang El Allouchi en eventueel Damen blijven
blijf ik weg.

0   0  
Jf

Betekend dit dat Brenden Baiye niet gaat komen en is dit een speler die van Abeele voor de eredivisie op het oog had?

0   0  
Jf

Damen mag zijn conditie op pijl houden niet meer niet minder.

0   0  
Tombola Breda

@Realist, je reactie is zwaar overtrokken. Er wordt nu net gedaan of Damen een sleutelrol krijgt binnen het elftal of überhaupt kans maakt op een nieuw contract. Terwijl daar geen enkele sprake van is. En ja, Damen is de schoonzoon van. Maar hebben jullie zelf niet in de gaten hoe groot de belangen van NAC, Brood en TvaA zijn? Die wegen vele malen zwaarder dan een schoonzoon/schoonvader relatie. Of denken jullie echt dat Brood bereid is om zijn hele carrière op het spel te zetten voor zo iets onbenulligs als dit?

Die jongen heeft zich al zijn halve leven voor NAC ingezet. Dan is het in de voetballerij heel normaal dat je die jongen belangeloos laat meetrainen. En in dit geval traint hij een oefenpotje mee omdat deze positie onderbezet is. Nou nou, echt een rede om meteen moord en brand te roepen hoor. En wat @Harrie zegt, NAC ontvangt hoogst waarschijnlijk een vergoeding wanneer Damen bij een nieuwe club start. Dus alleen al om die rede is het waardevol dat hij fit blijft.

0   0  
Barentsz

@Merci dan blijf je toch lekker weg.

Wat loopt iedereen ontzettend te zeiken zeg, deze jonge heeft jaren bij NAC gespeeld (vanaf 2006). Heel goed dat ze hem een kans geven een nieuwe club te zoeken terwijl hij zijn conditie op pijl mag houden.

0   0  
Adriaan

Niet doen. Aub voor promotie moeten er nog 4 echte klasbakken bij......

0   0  
Tombola Breda

@Jf , het gerucht ging dat Baiye te hoge salariseisen had. Jammer, want het schijnt wel echt een talent te zijn en een fysiek sterke beer.

0   0  
Ivo

@Tombola

Positie is NIET onderbezet.

Verschueren, Ilic (de jongere broer) en Reuvers. En die dikke pad van een Kali is er ook nog. Dat zijn 4 verdedigend/controlerend ingestelde middenvelders.

0   0  
Tombola Breda

Je hebt gelijk Ivo. Het is verdorie een groot complot waarin we verzeild zijn geraakt! Iemand Blanco al gebeld?

Quote uit BN de stem: 'Tegelijkertijd mag hij zich (opnieuw) bewijzen, omdat het team momenteel een verdedigende middenvelder mist. Wellicht dat Damen daarom zaterdag al in St. Willebrord in actie komt als Kortrijk de volgende tegenstander is in de oefencampagne.'

Lees: 'Omdat het team een verdedigende middelvelder mist' (dat klopt, Kali is zijn cellulitis-reet aan het aftrainen).
Lees: 'Wellicht dat Damen daarom zaterdag al in St. Willebrord in actie komt als Kortrijk de volgende tegenstander is in de oefencampagne' (vooral het woord 'wellicht'. Het is dus niet eens zeker dat hij speelt)

Ofwel, storm in een glas water en stemmingmakerij.

0   0  
Bartesi

Voldoet de jongere Ilic niet? Of nog niet klaar voor het grotere werk?

NAC zou er verstandig aan doen een goede uitleg te geven. Ik vind dat je een jongen van de club altijd moet helpen. Dat kan ook bij Jong NAC.
Vooral het groepsproces zou hiermee weleens beïnvloed kunnen worden.

Hoop dat Damen snel een team vindt in de KKD. Middenmoot kan hij echt wel aan.

Verder zal er hopelijk spoedig een leider worden aangetrokken voor op het middenveld. Dat is echt de sleutel voor een succesvol seizoen.

0   0  
Frans

Dit kan je toch niet meer serieus nemen.
Niets ten nadele van Grad maar wat een wanbeleid

0   0  
G00Ser

Ik zie het niet perse als wanbeleid. Damen is een jongen van de club en ik vind het netjes dat NAC hem laat meetrainen. Dat hij mogelijk speelminuten krijgt vind ik minder handig aangezien hij niet in de plannen van Brood voorkomt. De komende wedstrijden moeten gebruikt worden om de selectie in te spelen.

0   0  
Real Robert

Onbegrijpelijk! Zijn conditie kan hij ook op peil houden bij Jong-Nac. Zo werkt het toch niet in een professionele

sport? Kind van de club? Dat is Brusselers toch ook? Die zit toch ook niet op het trainingskamp?

Werd Damen door zijn Papa niet een keer bij Willem II aangeboden, toe hij niet doorging naar A1?

Wat een totale waanzin!

TD, ga liever eens goede spelers halen met die miljoen euro, die er extra moet zijn.

0   0  
Chris W.M.

Alsof hij daadwerkelijk kans maakt op een contract. TvdA heeft hem niet voor niets in eerste instantie laten gaan he....

Verschueren speelt rechts op het middenveld, voor de Ilic broers hebben ze nog geen werkvergunning (dus mogen ook geen wedstrijden speler) en Kali is bekend. Daarbij is het de conclusie van Blanco he, dat hij weleens minuten zou kunnen gaan maken. NAC laat hem enkele meetrainen.

0   0  
jvt

Netjes om hem te laten meetrainen. Alles, maar dan ook alles, moet nu in het teken van het a.s. kampioenschap staan. En dan moet je iemand die kansloos is voor een contract niet een hotelkamer gunnen. Het niveau van de trainingen moet omhoog en dat doe je niet met jongens die nog moeten aanhaken maar met sterhouders erbij. Teamgeest ontwikkelen en dat doe je niet met een paar zekere afvallers erbij. Met alle respect voor deze jongen maar geef 'm geen hoop en geef 'm tijd bij Jong NAC of zo als je hem dan toch wilt laten meetrainen. Typisch NAC dit. Dit moet Brood ook gewoon niet willen.

0   0  
ome cor

@Merci
Los van de discussie over wel of geen speelminuten voor Gradje....
Als jij geen scc neemt vanwege 2 spelers die niet naar jouw zin zijn, dan hoop ik dat ze 1 van beiden een contract voor het leven aanbieden.
Wat een supporter ben je dan, zeg ? Daar mist NAC helemaal niks aan.

0   0  
Ojee

WHAHAHA, er mag een Bredase ex-speler zijn conditie op peil komen houden bij NAC en dan gaan we WANBELEID roepen. WHAHAHA, hoe triest

0   0  
Sander P

Laat Bart Meijers maar meetrainen. Begrijp er niks van dat ze hem niet hebben behouden. Maar ik ben ook geen TD :)

0   0  
Breda-Loyal

Netjes van NAC om Grad de gelegenheid te geven zijn conditie op peil te houden

Zoals idd Bsiderats aangeeft is de kans aanwezig dat hij KAN spelen , maar ik zie het zowel Brood als Van den Abbeele het niet doen om hem minuten te geven

0   0  
Peerke

Dit moet Ruud Brood niet willen!

0   0  
fvf6

@ De Bolle Damen
Hoezo snel verkopen of verhuren , hij heeft geen contract bij NAC . Hij kan alleen hopen dat hij alsnog een contract verdiend in de komende tijd.

0   0  
Ivo

@Chris w.m

Gelden de regels rondom werkvergunningen voor de Ilic broers ook voor trainingen en oefenwedstrijden? Of alleen voor officiele duels? Anders zouden ze toch als "proefspeler" kunnen meespelen?

Damen opstellen in een oefenpot zou ik zeer vreemd vinden.als dat gebeurt is een contract dichterbij dan we denken.

0   0  
Flieger Vanger

Onbegrijpelijk. Zijn contract is niet verlengd dus hij is weg. Waarom dan meetrainen? Stel je voor op kantoor. Iemand zijn contract niet verlengd. Maar je mag nog wel gewoon komen hoor, tot je wat anders hebt. Bakje koffie drinken met de collega's, werkoverlegje meepakken en je mag ook nog best mee naar een pitch voor een nieuwe klant (want er is nog geen vervanger). Oh ja, en is het afgedekt als er iets gebeurt op het veld? Zoals met Nouri. Ben je dan nog verantwoordelijk als Nac? Hoop dat ze het geregeld hebben.... Rare wereld dat voetbal.

ICT-afdeling 6e etage, balkon, half bewolkt, en een Slanke Panatella

0   0  
Chris W.M.

@Ivo

Voor zover ik weet is het alleen toegestaan mee te spelen in een oefenwedstrijd zonder werkvergunning mits dit onderdeel is van een "sollicitatie", en er een duidelijke einddatum van de proefperiode gedefinieerd is.

Hetzelfde geld voor trainingen, maar wellicht dat er een uitzondering hiervoor gemaakt wordt tijdens de duur van de aanvraagperiode.

Hoe dan ook mogen ze géén wedstrijden ( =arbeid) spelen zonder een werkvergunning.

0   0  
Fred1

Tja Schoonzoon, schoonvader, daar behoef je geen tekening bij te maken, niet erg professioneel en niet in het voordeel van NAC.
En inderdaad dat Elalouchi er nog loopt is al te veel van het goede, Damen heeft vorig seizoen laten zien dat hij niet mee kan, te soft is geen duelkracht en geen snelheid heeft.
Eindelijk eens een mannetje op het middenveld is niet verkeerd.
Alleen van een pass in je poten kan je niet overeind blijven.
Waar beginnen we weer aan.

0   0  
denhulk

damen is een goeie speler voor sab of boeimeer het gaat weer dezlfde kant uit als vorig jaar met vdgaag

0   0  
Nacdictive

Om nou gelijk alles negatief te zien gaat me te ver maar het is wel apart.. laat hem idd met jong NAC trainen.
Mooi Fred1 dat ElAl nog steeds persona non grata is, wel vreemd dat zowel Vreven, VdG en Brood het (voor een groot deel) in hem zien/zagen zitten

0   0  
Fan uit Zevenbergen

De broertjes ilic mogen alleen voorlopig mee trainen en geen wedstrijden spelen werkvergunning is nog niet rond

0   0  
Dutchbird

Laat die jongen lekker meetrainen en als hij in de oefenwedstrijd de pannen van het dak speelt kun je altijd nog nadenken over een klein contract.

0   0  
b5fanatic

Het is geheel verklaarbaar, de schoonzoon van Ruud Brood en vorig jaar dook hij ook ineens op :) wel type speler die we met dit vernieuwde nac er goed bij kunnen gebruiken

0   0  
FUALL

natuurlijk krijgt hij geen contract, dat zou een groot brevet van onvermogen zijn.

Laad alle berichten na dit bericht in