Wij gaan niet opzij

NAC een verademing voor Van Den Abbeele

Da Pope

Technisch manager Tom Van Den Abbeele voelt zich op zijn plek bij NAC. Dat kan geconcludeerd worden uit een interview dat hij had met het Belgische Sport/Voetbalmagazine, waarin de organisatiestructuur en werkwijzes binnen NAC werden besproken.

Van Den Abbeele had bij zijn vorige club STVV vaak te maken met beren op de weg, waardoor zijn invloed in de werkzaamheden werd beperkt. De rollen en verantwoordelijkheden bij NAC zijn een stuk helderder: ‘’In Nederland is alles heel netjes afgelijnd. Je hebt aandeelhouders, die in ruil voor het geïnvesteerde geld een return verwachten. Daaronder zetelt een raad van commissarissen die het beleidsplan goed- of afkeurt en toezicht houdt. Tenslotte heb je de directeurs die het dagelijkse beleid uitstippen en uitvoeren.’’ Die gelaagdheid in de organisatie bevalt hem goed, geeft Van Den Abbeele aan: ‘’In België zijn de lijntjes veel korter. Daar zit je wel met het gegeven dat mensen die geld in de club hebben gestoken puur vanuit hun emoties handelen. Met het Nederlandse stelsel voorkom je dergelijke zaken.’’ Daar waar Van Den Abbeele bij STVV allesbehalve een vrije rol had en veelal als adviseur diende, kan hij bij NAC naar hartelust aan de slag om er voor te zorgen dat er bij de start van de competitie een sterke selectie staat. De strakke en directe communicatiewijze binnen de club helpt hem om zijn werk goed te doen. ‘’Een uur na een meeting staat er iets op papier en twee uur later is alles getekend. De procedures zijn duidelijk en er wordt snel gehandeld. Ik vind het een verademing om zo te kunnen werken.’’

 

Bron:
B-Side Rats, Sport/Voetbalmagazine
Vorig bericht
Grad Damen traint weer mee 49 reacties
Volgend bericht
NAC bindt assistent Vrede 85 reacties
67 Reacties
0   0  
Des NAC's

"In België zijn de lijntjes veel korter. Daar zit je wel met het gegeven dat mensen die geld in de club hebben gestoken puur vanuit hun emoties handelen."

Klopt Tom, bij NAC gaat dat heel anders ;-)

0   0  
076

Totdat er 3x verloren wordt Tom.

0   0  
Lamington

Van den Abbeele..

Verder, tja... bij zijn vorige werkgever mocht hij toch niet veel meer dan enkel koffie halen? Dan is het al snel beter lijkt mij. Verder is het helaas wel zoals 076 schetst.

0   0  
C'mon NAC

Tom d'n Bezigen Bij... Hopelijk plukt hij de vruchten van zijn acties. Anders pek en veertjes...:-)

0   0  
Hoeven B4

"Van Den Abbeele een verademing voor NAC" naar mijn idee...

0   0  
Harrie

Benieuwd of die er ook zo over denkt als de resultaten tegen zitten. Hij heeft zich duidelijk nog niet echt verdiept in onze historie of is heel erg naïef

0   0  
Belgische Naccer

Na 5 wedstrijden in de KKD kan hij afgerekend worden. Als je mee wilt doen om het kampioenschap, wat gepretendeerd wordt, zul je dan minimaal 12 punten moeten hebben.

Met de selectie die er nu staat, gaat dat niet lukken. Er is nog wat werk aan de winkel.
Kom op Tom. Nog 3 lamballen lozen, en nog 3 absolute winnaars erbij! Dan maken we kans.

Hup NAC!

0   0  
Golan

Voor de geïnteresseerde:
https://sportmagazine.knack.be/sport/voetbal-internationaal/tom-van-den-abbeele-belgische-td-bij-nac-breda-alles-wordt-hier-proper-afgehandeld/article-normal-1485781.html

0   0  
Marti

Er is meer duidelijkheid onderling gecreëerd Daar heeft Nicole wel voor gezorgd ,Er is ook duidelijk rust nuGielen ier uitopgestapt , Er rest maar een ding en dat is dat NAC nu op een goede en met gezond verstand door moet gaan op de goede weg , endaar heb ik met deze AD en T D alle vertrouwen in , zij laten ook duidelijk merken door naar het publiek te communiceren Dat het publiek een belangrijke schakel is bij NAC Breda , ik heb er vertrouwen in

0   0  
M.H.te R.

In het stuk staat te lezen "boven de Moerdijk". Niet meer serieus te nemen die site :)

0   0  
Helter

@Des Nac’s @076 @Lamington
Als jullie willen reageren, reageer dan op zijn uitspraken en de inhoud van het hele artikel in plaats van dom te zwetsen!

0   0  
Scheids!

Ik was een van de eerste die volop kritiek toonde aan het adres van Tom, maar ik zal met mijn kin omhoog mijn oprechte excuses aanbieden als ie voor me stond. Deze man heeft in de paar maanden dat ie in dienst is getreden als technisch manager/directeur al meer klaargespeeld dan Smullie met zijn dubbele kin!
Van onze Fries ben ik daarentegen nog altijd niet gecharmeerd.

0   0  
10diego

Smulders vond het ook een verademing: aandeelhouders en een RvC zonder kennis van zaken waardoor ook hij zijn Goddelijke gang kon gaan. NAC is een paradijs voor TD’s.

0   0  
10diego

@scheids, wat dan?

0   0  
Buurman

Toch spreekt het enthousiasme van deze jongeman me wel aan. Neemt niet weg dat we na vijf wedstrijden een punt of 11 moeten hebben. Ik ben gematigd optimistisch. En dat is na vorig seizoen heel wat.

0   0  
Lamington

Helter
Van dom zwetsen weet jij alles af, laat je hier goed blijken. Sufferdje.

0   0  
Babosje

Ex -NAC
Stijntje Vreven toch niet gepromoveerd.....

0   0  
Wanny

Is toch fijn dat er eens iemand positief is over de organisatie van onze club. Laten we hopen dat dat in de resultaten op het veld te zien gaat zijn.

0   0  
willem 4,5

Zoals eerder gezegd, het aantal azijnzeikers kan weer los met negatief gezeik en negatief gelul, goed gedaan weer jongens, blijf vooral doorzeiken over alles wat positief klinkt of als iemand iets positiefs zegt. Ga lekker naar een club richting oosten, ongeveer 20 km verder, gestreepte shirts, daar zijn ze gewend om te zeiken, in kruiken, dus doe je best!

0   0  
076

Ik zie veel duimpjes naar beneden. Maar ik bedoel het niet lullig naar Tom. Lijkt een goede TD al is het afwachten.

Maar ik ken wel de krachten (supporters/aandeelhouders/sponsors en ook nog wel media). Als het goed gaat hoor je niemand en blijft iedereen in zijn rol.

Gaat het kut dan moet je die alle 4 achter je houden. Breekt er 1 stoelpoot af, dan ben je gezien en maken duidelijke structuren bij NAC niks uit.

Is nooit anders geweest en zal altijd zo blijven. De voordeur is maar voor een enkeling (en meestal gedwongen) bij NAC weggelegd.

Laten we hopen dat het gewoon goed gaat dit jaar en Tom zich zal bewijzen.

0   0  
Tsjonge tsjonge

Het moet niet zijn BOVEN DE MOERDIJK maar BOVEN DE SLOOT!!!!

0   0  
Buurman

Beste medesupporters. Kunnen we niet stoppen met het polariseren van werkelijk ieder item tot” azijnzeikerds of niet azijnzeikerds.” Het komt mijn strot uit. Het zal echt mijn reet roesten of iemand enthousiast of kritisch of gematigd is. Respecteer ieder zijn mening en wie gelijk heeft gaan we toch vanzelf zien ! Discussieer op inhoud. En als een onderwerp of reactie je niet bevalt of niet interesseert ; scroll door.

0   0  
Buurman

Inhoudelijke; eens met 076.

0   0  
Nacbeest

Tot nu toe ben ik best content met onze TD. Ben wel benieuwd als ik tussen de regels van de interviews met Ruud Brood lees of ze op een lijn zitten.

Toekomst zal het uitwijzen.

0   0  
ome cor

Het lijkt wel of sommige simpele zielen hier hopen op het falen van onze TD, zodat ze zichzelf opdr borst kunnen slaan voordat ze hier hooghartig typen "zie je wel, ik zei t toch".

Schurfthekel aan dat soort mensen.

0   0  
Dun Diëe

Ik zij het in het vorige item al: als hij enkel gecontroleerd wordt door Nicole creëren we een nieuw monster van een probleem. Als er intussen meer mensen in de RvC zitten die hem controlen zit het bestuurlijk wel in orde. Niet dat dat een 100% garantie is dat het niet mis kan gaan, maar de kans is een heel stuk kleiner in elk geval. Uit het artikel maak ik op dat hij door meerdere mensen gecontroleerd wordt? Heeft iemand een update over de RvC?

0   0  
Dun Diëe

Het laatste stuk is ook erg interessant, over de uitgaven verdeling. Dat er in Nederland maar 20-30% wordt besteed aan spelersbudget het terwijl dat in België veel hoger is. Hier wordt altijd afgevraagd waarom er niet meer budget is voor spelers, maar hij ziet het schijnbaar als een goed iets dat er geen streven is naar een groter procentueel deel van het budget voor spelers.

0   0  
Nacc

Even een off-topic vraagje, klopt het dat bij de verkoop van Dessers een 5% doorkooppercentage is afgesproken? Dan zouden we door de transfer van Dessers van Utrecht naar Heracles ook wat overhouden.

0   0  
Sjef de gevulde koek

Ik snap ook echt niet hoe mensen er elke keer op komen om alles er bij te halen om maar iets negatiefs te zoeken over deze man. Tot nu toe heb ik echt een positief gevoel over onze TD en ook over onze AD. Vergeet niet dat deze 2 mannen bij een club terecht zijn gekomen waar helemaal niks meer was of iemand die ze de juiste richting in duwde. Ze doen alles zelf. Ga er maar even aanstaan een complete nieuwe selectie samenstellen. Ik weet zeker dat van alle TD in heel Nederland onze Tom de allerzwaarste opgave heeft/had. Tot nu toe doet hij het meer fan prima. Ook de sponsoren komen weer terug. Seizoenkaarten gaan maar door. Ga eens achter je club staan en als we na 5 wedstrijden 3 punten hebben mag je weer gaan klagen maar daar ga ik niet vanuit. Hup NAC.

0   0  
RV

Tot nu toe zitten de TD en Brood denk ik inderdaad niet helemaal op een lijn. Brood wil graag die ervaring halen die als verlengstuk binnen de groep kan fungeren. De TD zegt dat er geen budget is maar de concurrentie (met een lager budget) haalt die ervaring wel.

Opzich hoeft dat ook geen probleem te zijn.

Ik sluit me wel aan bij Brood: Er moeten echt nog drie ervaren sterkhouders gehaald worden als we mee willen doen bovenin, daar ben ik echt van overtuigd.

Tot nu toe ben ik zeker niet ontevreden met de TD, na een wedstrijd of 10 kunnen we het beoordelen maar ik vind het ook wel erg opportunistisch dat sommigen zo over enthousiast zijn over de aankopen. Een keeper van Top Oss is gehaald en dan roept men al dat de Eredivisie zijn plafond niet is. Misschien kan hij de druk wel niet aan en valt hij volledig door de mand bij NAC (de druk bij NAC is niet te vergelijken met Top Oss). En op wie kan zo'n jongen dan terugvallen? Onze spits is ook echt een goede versterking maar een doelpunt of 15 tot 20 per jaar is ongeveer het minimale wat je nodig hebt bij een topclub met doelstelling promotie. Ik denk dat de Graafschap dat gewoon slim gedaan heeft met Seuntjens, die hebben minstens 15 doelpunten gekocht.

El Allouchi en Verschueren als spelers met ervaring waar de jonge gasten op terugvallen? Als dat de insteek is dan loopt het verkeerd af, die jongens hebben het moeilijk genoeg met zichzelf en moeten in dienst spelen van anderen, niet bepalend moeten zijn. Er moet echt geïnvesteerd worden in een leider op het middenveld bijvoorbeeld.

Positief wel dat we met een redelijke selectie starten in de voorbereiding. Maar Ik denk nog niet genoeg voor promotie omdat de concurrentie verder is.

0   0  
RV

Over de algemeen directeur overigens een positief gevoel inderdaad. Komt goed over vind ik.

0   0  
Des NAC's

@Helter

Haha... ik reageer op een letterlijke quote uit het artikel dus wa zwets je nou ouwe zwetser

0   0  
Chris W.M.

Komende 2 of 3 basisspelers bepalen of we een team hebben wat mee gaat doen voor de bovenste plaatsen, en zullen twijfelaars overtuigen of TvdA goed bezig is of niet.

Stel je eens voor dat je een Branco vd Boomen of iets in die categorie vast weet te leggen. Enorme boost ook om meer van dat soort spelers binnen te hengelen.

0   0  
Cees

Van Abbeele leeft op een roze wolk, dat is duidelijk, geniet er maar van, want het kan zo over zijn. Ik heb niet de kennis om te kunnen oordelen over deze man, dus dat laat ik in het midden. Duidelijk is, dat hij de touwtjes betreft het aantrekken van spelers behoorlijk stevig in handen heeft. Ik zet daar grote vraagtekens bij. Het komt namelijk over als het Van Abbeele beleid. Laten we voor o.a NAC, zo ook voor hem, hopen dat het kwartje goed valt. Anders? Verder gaat het handelen bij NAC niet op emoties, zo geeft hij aan. Tja, mensen blijven me verrassen met bepaalde uitspraken.

Ik wens o.a Van Abbeele veel succes met “zijn” visie, loopt het anders, dan veel sterkte.

0   0  
MFP

Geinig. Bijna iedereen laaiend enthousiast over Van den Abbeele. Reminder: dat was bij Smulders precies zo. Inmiddels is de mening van de meeste supporters over Smulders 180 graden gedraaid. Van den Abbeele staat het zelfde te wachten. Dat kan na twee jaar zijn, of al na 2 weken, maar het gaat gebeuren.

0   0  
Heksenketel

Ik denk dat hij gelijk heeft, maar of het iets met Nederland te maken heeft weet ik niet. En of het gezond is al helemaal niet. Het is wel de verklaring waarom Smulders er zo´n puinhoop van heeft kunnen maken. Daar hebben we dus niet veel van geleerd of ben ik nu een azijnpisser, die het verkeerd ziet=

0   0  
Judge M.

Smulders en vd Abeelen gelijkwaardig? Nou nee en dat werd deze week wel aangetoond door het direct afbreken van de proefstages bij niet getoonde meerwaarde. Onder Smulders had iedereen die zijn schoenen kon strikken een contract gekregen terwijl Tom samen met Brood toch wel voor meer kwaliteit ipv kwantiteit lijkt te gaan.

Ik ben erg benieuwd hoe hij de band met City gaat bezweren. Ik vermoed toch wat minder als een schoothondje als Smulders was..

Hup Tom! Hup NAC!

0   0  
Chris W.M.

@MFP

Kan. Maar dan zal hetzelfde gebeuren met Brood, met Maas, met Hellemons, met het hoofd van de medische staf. Zoals ons is voorgespiegeld worden alle nieuw te halen spelers met dit groepje besproken. Pas als alle lichten op groen staan, zullen ze een speler contracteren. Eisinga is degene die als laatste een handtekening moet zetten, aangezien TvdA die bevoegdheid niet heeft, dus ook voor hem zou dat gelden.

Dit is dus compleet anders vergelijken met Smulders, die niéts overlegde, alles op eigen houtje deed én ook nog eens tekenbevoegd was...

0   0  
RV

Als ik het overigens nog even zou samen mogen vatten dan wil ik zeker de TD een faire kans geven en hoop ik echt dat we er straks staan en dat Brood er een samenhang in weet te creëren.

Maar als ik heel oprecht, kritisch en realistisch mag zijn (en ik weet dat het soms niet altijd gewaardeerd wordt en lastig ligt) en mijn gevoel mag laten spreken op basis van wat ik gezien in de oefenwedstrijden: ik denk dat we echt heel erg ver verwijderd zijn van een kampioenselftal in een competitie die bijna 40 wedstrijden duurt.

Iedereen weet wat er nodig is om kampioen te worden in de eerste divisie en daar zijn we gewoon heel erg ver van verwijderd.

Niet bedoeld om negatief te zijn maar ik doe ook niet mee aan die polonaise om op basis van drie filmpjes van BSR TV te zeggen dat onze keeper de Eredivisie gaat ontstijgen. Astemblieft, NAC is een enorme start voor deze jongen we kunnen alleen maar hopen dat hij het aankan. Kan hij dat niet dan is er niet eens een ervaren back-up.

De TD onderschat de eerste divisie enorm vrees ik en ik hoop dat hij zijn huiswerk heeft gedaan (en weet dat je doelpunten, fysiek en ervaring met het budget wat NAC heeft gewoon kunt kopen). Nu nog het juiste netwerk.

Een heel eind op weg maar er moet nu geld gelapt worden om een stuk of drie sterkhouders te presenteren met bewezen prestaties op dit niveau, anders is NAC echt kansloos voor het kampioenschap.

0   0  
G00Ser

Ik vind dat hij een prima en verfrissende indruk maakt. Maar echt een oordeel kunnen we pas rond de winterstop vellen vrees ik. Voor mij is de eerste indruk in ieder geval positief. We gaan het zien:-)

0   0  
Kipiani

Rol en kwaliteit van nieuwe RVC zullen het bewijs gaan leveren.
Met Edelenbos in RVC als voorzitter, kansloze missie en lekken gegarandeerd, onbetrouwbaar dus op die positie. Benieuwd wie in die nieuwe RVC komt. Daan Luijks ofzo, een badmintonner, zakenman uit Geldrop, huisarts van 78 uit Teteringen, KNVB bobo uit de jaren 80 ?
Dan praten we verder Tom.

0   0  
Tombola Breda

@cees, waar baseer je het op dat TvdA te zelfstandig opereert? Ik vraag me af hoe jij aan dit inzicht komt. Of is dit een aanname?

0   0  
JanvO

Fantastisch als deze man het naar zijn zin heeft en zich heel goed kan vinden in het beleid.
Dat is goed voor iedereen en het is goed voor NAC.

Hetgeen mij nog zorgen baart is dat ik merk dat vdA in dezelfde situatie werkt als Smulders.
Beide krijgen alle vrijheid om hun keuzes te maken.
De 20 namen die ik de laatste weken voorbij zag komen maken mij niet heel enthousiast. Dat had ik vorig seizoen ook niet.

Iedere keer gaan er weer 15 of 20 spelers en komen er weer net zoveel terug. Ik krijg weer hoop, maar deze blijkt dan ijdel te zijn. Zo ook nu.
Het 20tal dat nu gehaald is kan hoog eindigen, maar net zo goed 10e. Ik vind dat we nog 0,0 zekerheden hebben gehaald en dat mag beslist wel verwacht worden.

Er zijn voldoende Nederlandse spelers die voor NAC betaalbaar zijn en waarvan je kunt verwachten dat zij in de top van de KKD van toegevoegde waarde zijn.

Ik mis deze spelers een maand voor de start van de competitie.
Met deze groep kan het alle kanten op, maar ik twijfel of zij 1 of 2 kunnen worden en dat hoort niet bij de status van NAC

0   0  
4-4-2

https://www.omroepzeeland.nl/nieuws/113825/Istvan-Bakx-vertrekt-bij-Go-Ahead-Eagles

Dat zou DE speler zijn voor dit nac. Was bij go ahead een echte spelbepaler, heeft echt een top seizoen gedraaid!

Dus Tom, mijn tip... :-)

0   0  
Optimist

Kennelijk heb ik een probleem met lezen, want ik vind de reacties overwegend positief.

De immer negatieve reacties van willem 4,5 en ome cor zijn niet inhoudelijk en inderdaad vooral polariserend.
Als we daar vanaf konden komen komt dat de sfeer ten goede en wordt de kans op promotie groter.

Zoals ik VDA heb begrepen komt de noodzakelijke ervaring er nog, maar pas aan het einde van de transferperiode als die beter betaalbaar is.
Hij vist in een veel grotere vijver dan onze concurrenten en met beter aas, dus dat moet lukken.

0   0  
Dutchbird

Geweldige kop boven het artikel: Tom Van den Abbeele, Belgische TD bij NAC Breda: 'Alles wordt hier proper afgehandeld'. Dit zegt alles over de manier van denken bij VDA.

Waarschijnlijk vergelijkt hij NAC met STVV waar de machthebbers op zijn stoel gingen zitten. Vanuit dat referentiekader zal het bij NAC beter geregeld zijn. Maar hij gaat compleet voorbij aan het bestuurlijke moeras dat NAC al vijf jaar kenmerkt. Hij heeft zich duidelijk niet verdiept in de gang van zaken rond zijn voorgangers Rutjes, Maaskant en Smulders en beseft blijkbaar ook niet wat het verschil is tussen en statutair directeur (zijn baas Eisenga) en een manager die Technisch Directeur op zijn kaartje mag zetten. Ik vind hem een prima hoofd scouting.

0   0  
Nac-till-I-die

NAC heeft nog een nummer 10 nodig en dus heb ik wat speurwerk gedaan. Ik heb het volgende rijtje met spelers:
*Branco vd Boomen
Bewezen in de kkd, nog een 1 jarig contract, beschikt over leidercapaciteiten en is nog vrij weinig interesse in gekomen. De 6 ton transferwaarde moet te doen zijn via een constructie (bv een doorverkoopclausule).
*Jesper Drost (26 jaar)
Op een zijspoor beland bij Heracles. Een ervaren speler, ook nog eens links, en op meerdere posities inzetbaar. Na het aantrekken van huurling Mauro Junior neemt zijn kans op speeltijd af en dus zal NAC ook bij deze jongen geen moeite hebben met het afkopen van zijn 1 jarig contract. Ook hij heeft een trasferwaarde van 6 ton.
*Huseyin Dogan (25 jaar)
Deze jongen met een transferwaarde van 6 ton is clubloos na zijn vertrek bij top Oss. Hij heeft daar (als spits) een erg goed seizoen gedraaid en is toe aan een stap vooruit. In het verleden speelde hij ook als nummer 10. Verder heeft hij veel ervaring in de kkd en is hij met 25 jaar ook een oudere jongen voor in de groep.
*Stefano Beltrame (26 jaar)
Speler van Juventus die geen uitzicht heeft op speelminuten, doordat hij te oud is voor het u23. Liet vorig jaar bij Den Bosch zien dat hij goed kan voetballen en daarnaast bij kan dragen aan het scorend vermogen. Zo was hij afgelopen seizoen bij 23 doelpunten betrokken. Naast dit is deze jongen erg bekend met de competitie. Zo speelde hij de afgelopen jaren achtereenvolgens voor: den Bosch, go ahead en tot slot den Bosch. met 26 jaar en aardig wat ervaring zou deze jongen nuttig kunnen zijn voor ons NAC. Zijn trasferwaarde van 6 ton moet te overbruggen zijn omdat hij nog maar een 1 jarig contract heeft.

Als deze spelers kunnen in mijn ogen een directe versterking zijn voor ons NAC en zijn vanwege hun korte contracten (of clubloos) relatief goedkoop op te halen. Verder zijn als deze spelers bekend met de Nederlandse competitie en zijn er sommige afgevoed met de Nederlandse taal.

Dit zijn spelers die mij versterkingen lijken. Ben benieuwd wat jullie ervan denken en wie weet nog een suggestie. #hupNAC

0   0  
Dutchbird

@Nac-till-I-die
In een interview van woensdag in BN DeStem zegt Fin Stockers: "Jonge spelers zijn tactisch minder en herkennen situaties minder snel. Oudere gasten als Breuer in mijn tijd bij Sparta wisten heel veel. Op momenten dat de tegenstander van formatie veranderde of anders ging opbouwen, had hij dat heel snel door.”

Onze spits maakt hiermee duidelijk dat oudere ervaren spelers belangrijk zijn in de onvoorspelbare KKD. Daarbij is bij dergelijke spelers voetbaltalent volgens mij minder belangrijk dan echt leiderschap.Talent hebben de jonkies wel, zij hebben anderen nodig die de knop kunnen omzetten bij een heel team.

VDA stelt dat het lastig is om dergelijke spelers te vinden. Dat snap ik maar het is wel zijn job. Alleen maar jonge betaalbare tweede kansjes werven kan iedere voormalige scout.

0   0  
Nac-till-I-die

@dutchbird klopt wat je zegt, maar ik vind dat NAC een nummer 10 moet hebben die goed kan voetballen en rendement heeft. Ervaring zie ik liever op andere posities en dus niet op de nummer 10. Dat zijn ook vaak de spelers die je nog door kan verkopen waardoor je trasferwaarde creëert. Al met al zou ik eerder een ervaring linksback halen bijvoorbeeld.

0   0  
Dutchbird

@Nac-till-I-die
Helemaal eens. Een ervaren leider op nr. 10 is bovendien onbetaalbaar voor NAC. En de door Stockers als voorbeeld genoemde Breuer was ook een verdediger. Weinig talent maar wist wel waar Abraham de mosterd haalde. Ook tegen NAC haalde hij jaren geleden de angel eruit door Lürling in zijn kontzak te stoppen. Maar hij is gestopt, hopelijk lukt het VDA om zo'n type toe te voegen.

Maar ik vraag me af of VDA wel snapt hoe je zo'n type naar binnen kunt hengelen, want zijn uitspraken schrikken alleen maar af. Als je niet goed doordacht communiceert bereik je als manager nooit je doelen. Op dat gebied kan hij veel leren van Brood, maar is hij niet te ijdel om van onze Ruud te leren?

0   0  
Breda

Let op mensen: dutchbird legt het even uit.....

Hoe staat het met de spaarpot van de coop? Tonnetje al gepasseerd?

0   0  
NAC 70

Dutchbird, echt wat een sneue reactie op een positief interview van onze TD.. er wordt nml positief over NAC gesproken en dat is in het verleden wel eens anders geweest door onze bestuurders... Denk je nou echt dat hij niet weet wat er bij moet en op zoek is naar ervaring onze ploeg ? Dan moet er wel geld zijn om die te kunnen betalen..eerst Kali/ van Anholt lozen..en dan is er budget vrij voor wat extra's

0   0  
steven73

@des nac's Dat klopt ja hier hebben "WE" als supporter teveel invloed. Want WE moesten zonodig Van er Gaag en WE moesten Smulders eruit hebben (waardoor goetzee opstapte, en alles instorte) en we moeten van City af, City heeft ons geld opgeleverd en een mooi trainingscomplex. En we moeten zonodig zonder aandeelhouders. Nou dan stort alles helemaal in en heb je met 3 jaar weer 10tallen miljoenen schuld. Dat het niet goed is gedaan op sportief vlak door IEDEREEN is duidelijk. Echter financieel ben je nog gezond. En als IK het hier zo lees zijn de meeste gematigd tot zeer positief wat er nu word neergezet. Het enige wat WE ,moeten is een goede start maken met iedereen. En dat begint door iets positiever te zijn over de mensen die nu de dagelijkse leiding hebben.

0   0  
Oosterhout 3

@steven,

Als ik de herinnering ophaal bij het vertrek van smulders moet je wel even bij de feiten blijven

Nac ging eruit tegen rkc(veel pech eerste helft met een goede keeper rkc)
Die avond stonden er supporters in Zundert.... Er is gepraat en bijna iedereen hier en op Twitter zag dat het aan de spelers-inzet lag!

Ik meen dat nac spelers reageerden met een net verloren wedstrijd tegen psv(ik herinner een handsbal)

Van die wedstrijd kreeg menigeen supporter weer de hoop!

Pas na psv werd ineens smulders ontslagen!

Niet omdat de druk te hoog was van de supporters, maar omdat ie niet duidelijk genoeg was richting eigenaren!

Wat je stelt dus met dat supporters te veel invloed hebben is onzin!

Ik vind juist dat het te WEINIG is!

En voor vda geldt.... Complete Middenveld moet er nog komen, een linksback en 2e keeper.... nog niks te zeggen over de competitie dus!


Eerste 5 wedstrijden MOET je een punt of 11 hebben lijkt ME, om niet achter de feiten aan te lopen ala nac...

Ps kali als cameraman.... Die zit toch heel het seizoen op de tribune, dus kan die meteen live uitzending doen....

Hoogtepunt voor hem in de rust als ie 2 liedjes mag zingen:
Liever te dik dan op het veld!!
En uiteraard...
Kaaaaaaliiii, mijn dikste kaaaali

Oja, clubs waar supporters de baas zijn of aandelen in eigen beheer hebben , hebben bijna nooit schulden, omdat supporters niet willen dat een club ophoudt te bestaan!

Dus (tientallen) miljoen schuld... Dat is wat de meneren met veel geld vaak zeggen om van het gezeik af te zijn! (Duitse clubs moeten 51% in 'eigen' bezit houden met eigen wordt bedoelt, lokale sponsoren en (duizenden) supporters en juist.... Clubs in Duitsland blijven ook bestaan!

Financieel gezond?? En daarom moeten eigenaren dit jaar extra aandelen uitgeven van 1mln om quitte te draaien.... Leg dat eens uit!

Ook ik ben tevreden tot nu toe!
Maar zie wel dat er nog genoeg verbeterpunten zijn!

HUPNAC!!

0   0  
Cees

Tombola Breda,

Dat is redelijk tot zeer goed te zien. Als je ziet wat voor “soort” spelers er “plots” binnenkomen. Kijk vooral naar hun “afkomst”, plus ook hun leeftijd! Dat laatste was zelfs een uitspraak van deze nieuweling Van Abbeele, “alles onder de 30 jaar en ze moeten snoeihard zijn.”

Ik durf op basis van deze opvallende veranderingen te stellen dat deze nieuwe TD daarin een bijzonder groot aandeel heeft. Ook heeft Brood onlangs in een interview aangegeven, toen hij definitief was aangesteld, dat de spelers die er “al” waren, dat hij daar “totaal” geen inbreng in heeft gehad, kijk dat interview maar terug.

En dat is kwalijk, naar mijn mening, een nieuweling, hoppa volg “grotendeels” deze visie. Dat is absoluut geen beleid voeren op de langere termijn. Hoeveel keren heeft men zich daar al zijn kop aan gestoken in Breda?

Nu spreekt men in BN DeStem van een Technisch hart, heb ik iets gemist! Wie zijn dat?

0   0  
D'n Portugees

Ik gun de man nog steeds het voordeel van de twijfel en hij lijkt het vooralsnog best aardig te doen.

0   0  
D'n Portugees

Bericht te snel gepost, want ik begon (u kent mij) uiteraard nog aan een maar:

1) kan hij wel on the double zijn taken bij zijn Belgische bedrijfje per onmiddellijk afbouwen;

en:

2) kan iemand hem de (formele) rol van de RvC uitleggen? Die wordt dan wel aangesteld door AvA maar valt daar beslist niet "onder". De RvC heeft een volstrekt eigen, autonome taak en behoort pertinent niet naar het pijpen van de AvA te dansen!

0   0  
Buurman

Beste Optimist. Je hebt gelijk. Ik was nogal getriggerd door het item hiervoor over ex-NAC. Daar werd ik echt niet goed van. Nu is de discussie weer uitstekend inhoudelijk. Moeten we zo houden. Ook dat komt ons NAC ten goede !

0   0  
Buurman

Beste D’n Portugees. Bij 1 moet je vind ik ook nog afvragen of zijn bedrijfje bot opheffen wel in het voordeel van NAC is. Dat het allemaal transparant moet zijn ben ik het natuurlijk mee eens. En is in de toekomst een overname van zijn database door NAC niet mogelijk. Als die database iets voorstelt natuurlijk. 2 Heb je goed gezien. Moet Nicole of de AD uitleggen denk ik.

0   0  
Buurman

Beste Cees. Doelde Brood niet op de spelers van het vorige seizoen ? Volgens mij wel. Naar mijn weten is er geen technisch hart meer. Of men doelt op de TD - technische staf en misschien vertegenwoordiger scouting.

0   0  
steven73

@oosterhout3 je slaat dE spijker recht op zijn kop. Beter kan niet je hebt helemaal gelijk, ER STONDEN DIE AVOND SUPPORTERS IN ZUNDERT. Wat wil je daarmee bereiken je eigen frustratie kwijt raken en denken dat je iets goeds doet ??

0   0  
Oosterhout 3

@steven73

Idd die stonden er om de spelers te overtuigen dat er inzet nodig was!
En idd als de supporters en zo over denken mogen ze dat uitten!
Uitkomst van dat gesprek was dat spelers ook inzagen dat er te weinig inzet was( alleen tussen die actie en de winterstop is nac een beetje punten gaan pakken, de rest gingen ze weer door op de oude voet.... Dus in feite hebben ze iets goeds gedaan gezien de resultaten voor de winterstop! )

Niet omdat de td weg moest, want dan hadden ze wel wat anders gedaan denk ik!(bv spandoeken, hoofdtribune bestormen.... Weet ik het?!)

0   0  
henk

@Oosterhout3
Mooi stukje revisionisme van je!
Dat gedoe in Zundert was eind september en de eerste wedstrijden daarna gingen gewoon verloren. Voor de eindsprint richting de winterstop zaten nog een heel aantal baggerwedstrijden, o.a. het dieptepunt Emmen uit. Het is daarom onzin om te claimen dat die gesprekjes op Zundert ook maar een beetje invloed hebben gehad. Sowieso hebben dat soort zaken nog nooit een positieve bijdrage geleverd. Steven73 heeft gelijk als hij stelt dat het enige dat je ermee bereikt is dat je je frustratie kunt uiten. Dat is de realiteit.

0   0  
De muzikant

@MFP: niet iedereen was enthousiast over smulders in het begin ........

0   0  
Dutchbird

Iedereen heeft recht op zijn eigen mening. De mijne maak ik hier regelmatig kenbaar, maar dat wordt me niet door iedere reageerder in dank afgenomen. Daar trek ik me niets van aan. Ik heb gewoon weinig vertrouwen in VDA als technisch directeur en dat ligt niet aan zijn uiterlijk of zijn nationaliteit.

Als scout waarschijnlijk heel vaardig, maar een TD moet ook competent zijn op het gebied van strategie, juridische zaken, financiën, samenwerking en doelgerichte en betrouwbare communicatie (extern en intern). Daar heb ik VDA nog niet op kunnen betrappen en daarom vrees ik dat het ook met deze TD fout afloopt. Temeer omdat de mechanismen op het gebied van toezicht en correctie bij NAC nauwelijks zijn veranderd en dus nog steeds niet functioneren. Edelenbos is echt niet beter dan de (ook door mij) verguisde Gielen. Verder zijn de machthebbers nog steeds dezelfde drie meerderheidsaandeelhouders, die al vijf jaar lang uitblinken door bestuurlijk gepruts.

Maar als we komend voorjaar weer op de Grote Markt van links naar rechts hossen, ben ik de eerste om te bekennen dat ik het fout heb gezien. Dan sluit ook ik aan in de VDA polonaise. Voorlopig althans, want Smullie was in april nog steeds onze grote held (vanwege de promotie) en werd pas een half jaar later met pek en veren de stad uitgejaagd. Ik wil maar zeggen: VDA heeft nog een heel lange weg te gaan alvorens iemand mag concluderen dat hij het beter heeft gedaan dan de mislukte Smulders. Ik hoop voor NAC dat hij daarin slaagt, maar ik verwacht het niet.

0   0  
ome cor

@MFP
Niemand heeft een eeuwig durende houdbaarheidsdatum, dus het is een beetje makkelijk om te stellen dat vroeg of laat iedereen wel een keertje genoemd wordt met het woordje "oprotten" er achter.

Smulders kwam en ja, we vertrouwden op hem en zijn werkwijze.
Van den Abbeele kwam en we vertrouwen er weer op.
Meer kunnen we niet doen namelijk. Niemand die op dit forum reageert heeft iets in de melk te brokkelen. Je kunt ideeën hebben (meestal zonder onderbouwing en financiële verantwoording) maar of die uitvoerbaar zijn in de praktijk is een andere vraag.
Smulders toen (met minder fijne afloop) en Van den Abbeele nu zijn de mannen die namens ons NAC moeten en mogen handelen en hoe dat uit gaat pakken zal de tijd ons leren.

Het makkelijkste is voor je geslagen wordt alvast te gaan huilen, maar grote jongens wachten eerst de klap af. Misschien valt die reuze mee of......komt er helemaal geen klap.

0   0  
Oosterhout 3

@henk,

Klopt, jij hebt gelijk, maar de spelers zagen na die avond wel in dat er meer energie in de wedstrijden gelegd moest worden!
Dat de trainer bv lang met El allouchi Linksbuiten bleef spelen en korte in de spits en dus aant zoeken was.... Kon je van de zijkant niks aan doen!

Ofterwijl, die avond had weldegelijk zin voor de spelers en was niet gericht om de td buiten te bonjouren! (dat hebben de eigenaren gedaan, niet de supporters....)

Daar ging het verhaal over!

Idem met vertrek vd gaag... Daar heeft ie zelf over beslist.... Hij zag geen uitweg meer met die kutselectie die die had....

Laad alle berichten na dit bericht in