Wij gaan niet opzij

'Haye kan voor drie seizoenen tekenen'

Eddy W

NAC en Tom Haye willen met elkaar verder, althans dat meldt BN DeStem. In het dagblad staat dat de middenvelder en NAC het in hoofdlijnen met elkaar eens zijn over een nieuw contract. Aan ADO is NAC een gelimiteerde transfersom verschuldigd.

Tom van den Abbeele ziet in Haye een belangrijke pion in de strijd om promotie. Ook Haye zelf heeft na zijn eerste maanden in het geel-zwart een goed gevoel bij de club. Hij ziet zijn verblijf graag verlengd worden, ondanks dat er wat sluimerende interesse is van ploegen uit het rechterrijtje van de Eredivisie.

Voordat Haye zijn contract kan ondertekenen dient NAC de vooraf vastgelegde gelimiteerde transfersom, volgens ingewijden zo'n €75.000, over te maken aan Den Haag.

Bron:
B-Side Rats, BN deStem
Terug naar overzicht
42 Reacties
179   3  
Niels

Hier ben ik wel blij mee. Voegde echt iets toe op het einde van dit seizoen, duidelijk beter dan het gros van de KKD.

25   8  
Mafkees

Kijken jullie de stukjes ook weleens na voordat je op het knopje drukt? Is niet zozeer alleen aan Eddy W. gericht.

Inhoudelijk: goede zaak.Was van toegevoegde waarde.

179   3  
Niels

Hier ben ik wel blij mee. Voegde echt iets toe op het einde van dit seizoen, duidelijk beter dan het gros van de KKD.

25   2  
Michel

Fijn dat Tom zou kunnen blijven! Anders worden we met een eventuele verkoop van Olij en van Hecke (hoop dat ze blijven door alle Corona moeilijkheden) volledig ontmanteld. Nu zou je je creatieve) sterkhouder op het middenveld kunnen houden

24   16  
Ivo

Hij is een goede speler voor dit niveau inderdaad. Een echte allrounder en teamspeler. Een 3 jaar contract vind ik lang, 2+1 optiejaar is denk ik beter.

Het middenveld was vorig seizoen de zwakke schakel vond ik, pas met Hyballa ging dat beter draaien. Dat Brood Verschueren rechtsback zette was echt achterlijk. Dat heeft Verschueren daarna mooi rechtgezet met mooie doelpunten.

47   1  
Svt076

Mooi dat deze jongen lijkt te willen blijven, ondanks interesse van andere clubs. Hoor ik niet meer vaak bij ons NAC

10   4  
Henri

Met de oud AD van ADO aan de onderhandelingstafel als nieuwe AD van NAC moet er toch wel iets aan de transfersom te doen zijn.

54   6  
RaraNAC

Ik denk dat het de 75k helemaal waard is.
Hyballa heeft er nu ook een periode mee gewerkt dus hij weet wat hij in huis heeft.
Verschuren, Olij en van Hecke koste wat kost behouden en je wordt lachend kampioen. (Ja het optimisme begint weer ;) )
Ik denk dat kampioen worden en dus promoveren meer waard is dan 1.5mln voor van Hecke krijgen.

44   3  
Jf

Nu nog een goede spits die garant staat voor 20 doelpunten. Dan kunnen we echt meedoen want ik blijf erbij dat Cambuur vooral dankzij Muhren zo vast aan de leiding ging.

21   1  
Naccie1912

Zou een toffe versterking zijn! Toen hij kwam had ik enigszins wat vraagtekens, maar deze jongen heeft een goede instelling en is op het middenveld een prima schakel. Daarnaast is deze jongen 25 als ik me niet vergis, prima leeftijd!

24   6  
Ivo

De "harde kern" van het team bestaat m.i. uit Olij - Riera - van Hecke - Monsalve - Haye - Verschueren en Stokkers. Dat is ook de hele as van het elftal. Op de flanken was het allemaal wat minder. Wisselvallig of niet goed genoeg om te promoveren.

Noblejas zit daar tegenaan, die hebben we nog niet 100% wedstrijdfit gezien. Schouten kan nog groeien. Die is 22.

En ja, ik heb nog vertrouwen in Stokkers. Vorig seizoen stonden er allemaal pingelaars om hem heen en kreeg hij geen fatsoenlijke bal. Dankzij zijn stoorwerk kon bijv. Verschueren nog goals maken.

Als NAC in een soort van 4-2-3-1 blijft spelen, dan worden die 3 spelers achter de spits cruciaal. Een aanvallende middenvelder en 2 flankspelers. Daar ging het vorig jaar mis. Er was geen aanvoer en veel te weinig scorend vermogen. Veel te veel gepingel en gepruts.

El Allouchi, Dogan en eventueel Bohui moet je in mijn ogen vervangen om weer een stap te zetten. Luca Ilic en Boussaid zullen sowieso niet terugkomen, dat zijn niet het type spelers waar Hyballa voor gaat.

12   1  
Chris W.M.

Was een duidelijke meerwaarde op het middenveld toen hij kwam, goed dat ze doorpakken en hem voor langere tijd vast willen leggen. Zou zomaar een van de weinige middenvelders kunnen zijn die blijft, de ander is Azzagari. Is ook niet een speler die je makkelijk vervangt door iemand uit de eigen jeugd, anders dan bijvoorbeeld een van Anholt die toch echt lijkt te vertrekken. Anders begrijp ik zijn actie om zich op LinkedIN aan te bieden als transfervrije speler niet helemaal.

Hoe dan ook, als het geld er is en ze zeker weten dat er genoeg geld binnen komt om deze uitgave te compenseren; prima!

10   2  
Ivo

@Chris WM

Het wordt cruciaal dat Leigh, Dogan en El Allouchi vertrekken. En Kali natuurlijk, maar dat wordt lastig, ik vrees dat hij zijn contract gaat uitzitten bij ons en dan naar Qatar of zo vertrekt. Als hij niet stopt, tenminste, want hij heeft al zo'n anderhalf jaar niet meer gespeeld.

Ik hoop dat de Coronacrisis ervoor zorgt dat spelers als Olij, Verschueren en van Hecke blijven. Bij Verschueren loopt zijn contract af. Dus nu kan NAC er nog iets aan verdienen. Misschien dat hij nog wil verlengen, maar ik vrees dat hij hogerop gaat. Het is hem gegund hoor, maar het blijft jammer want hij was de afgelopen jaren een hele constante factor. Altijd een ruim voldoende of hoger, ook als het niet liep.

Bij verhuur denk ik aan Niemzycki, Mashart en Van Hooijdonk. Jongens die meer willen dan op de bank zitten maar niet goed genoeg zijn voor een basisplaats. Een jaartje Helmond, Dordrecht of Oss is gewoon prima voor de ontwikkeling van die gasten. Ik zou zelf maximaal 2 spelers huren. De eigen spelers moeten op het veld staan, alleen zo worden ze meer waard.

Dan komt er voldoende salarisruimte en wellicht wat transfergeld beschikbaar om te versterken. Vooral bij de back en de vleugels.

4   9  
Chris W.M.

@Ivo

In het interview met Hyballa op BredaNu gaf hij expliciet aan op de vraag waar hij versterkingen wenst:

"Linker centrale verdediger, een linksback, een nummer 9, dan moet je kijken wat er met Otje Boussaid gebeurt."

Je hoeft niet af te wachten wat er met Boussaid gebeurt als je hem niet meer wilt hebben. Dus NAC is aan het bekijken wat nodig is om hem te behouden. Wellicht betrekken in de eventuele deal tussen Utrecht en van Hecke?

5   4  
Wanny

Boussaid kun je nog wel een jaartje huren en wellicht zelfs wel overnemen. Die heeft zo weinig rendement gehad, dat ie bij Utrecht nog niet aan de bak zal komen.

Betekent wel dat je nog dringender spitsen nodig hebt die er 20+ in knallen. Want Boussaid, Haye en El Allouchi gaan er samen geen 20 maken.

32   3  
Sanseveria

Heb zojuist een geweldig voordeel van de Corona crisis ontdekt: Kali heeft nu evenveel wedstrijdritme als alle andere spelers in Nederland!

@JF
Ben het eens met je opmerking over Muhren. Zonder hem was Cambuur nooit kampioen geworden. Met hem overigens ook niet, maar dat heeft een andere oorzaak ;-)

9   3  
Ivo

Een 2e linksback kan ik begrijpen omdat Noblejas blessuregevoelig is gebleken, en Mashart niet goed genoeg.

Een linker centrale verdediger vind ik vreemd omdat je Van Hecke, Monsalve, Riera, Rosler, en Siereveld al hebt. Dan moeten er eerst 2 weg. Een vertrek van Rosler zou ik ook nog begrijpen, die vond ik er toch wat doorheen zakken maar is te goed/duur om bij NAC op de bank te zitten. Van Hecke moet je niet voor een habbekrats laten vertrekken.

Ik ben geen fan van Boussaid, ik vind het iets teveel een momentvoetballer, laat soms goede dingen zien maar legt het in duels te veel af. Qua scorend vermogen vind ik het ook tegenvallen. geen goals, wel 6 assists.

Ik laat liever Stokkers staan en zet er dan betere flankspelers en middenvelders omheen. Maak nou eens echte vechtmachine en een team van NAC, weg met die zaalvoetballers.

23   1  
Da Pope

Als je erin slaagt Haye vast te leggen, sla je een uitstekende slag op de transfermarkt. Voor KKD-begrippen is hij een topaankoop: veel ervaring, juiste leeftijd én al gewend in Breda.

Ik hoop dat NAC er ook in slaagt Olij te behouden. Dan staat je as, zoals hierboven ook al opgemerkt, eigenlijk al. Verschueren zal normaal gezien vertrekken en voorin zullen er wat mutaties zijn, maar met Olij, Riera-Monsalve, Haye en Stokkers hoef je in de as niet heel te sleutelen.

Het is wel te hopen dat er snel duidelijkheid over de financiële (on)mogelijkheden is. Wat dat betreft is het ongunstig dat Manders niet al twee maanden aan de slag is.

12   2  
DeWeesJr (BSR)

Ik ben toch wel blij dat er bij ons nog geen berichten zijn over financiële problemen, maar er artikelen online komen over potentiële transfers.

Geeft de burger moed!

9   7  
Chris W.M.

@Wanny

Boussaid zijn contract loopt volgend seizoen af. Dus mocht er iets mogelijk zijn, dan zou ik het zeker proberen. Vond hem juist gedurende het seizoen steeds beter worden. Begon meer te bijten i.p.v. alleen maar te blaffen. Zal onder Hyballa echt wel meer inhoud en kracht gaan krijgen, dan kan het een zeer bruikbare speler voor NAC zijn.

@Ivo

Er werd specifiek een linksbenige CV genoemd. Alle centrale verdedigers die NAC heeft zijn rechtsbenig. En uiteraard zal zo'n speler alleen komen wanneer van Hecke verkocht is/wordt. Want daar ga ik nog steeds wel vanuit. Olij zal wel blijven, en Verschueren lijkt me nu echt zo'n type die gerust een jaar, of 2 verlengt, als er niemand voor hem komt deze zomer.

1   0  
Tombola Breda

Dat zou zeker positief zijn. Hij leek meteen goed in het team te passen zowel qua spel als persoonlijkheid. Hij heeft bovendien een goede traptechniek. Ik heb hem al meerde mooie diepte passes zien geven.

Jammer dat ADO uiteindelijk niet is gedegradeerd. Nu moet Haye nog een jaartje langer wachten met sportieve wraak nemen.

14   4  
FVBreda

@Ivo

Ik ben toch echt heel benieuwd waarom je Dogan zou laten gaan?

Hij is betrokken geweest bij 10 goals in ruim 1300 speelminuten. Dat terwijl hij bijna het gehele seizoen achter de feiten aan heeft gelopen vanwege zijn blessure.

El A zou ik ook niet zomaar vervangen. Zeker niet als Verschueren vertrekt.

2   1  
Ivo

@FvBreda

Dogan kan op 2 posities spelen, 9 (spits) en 10 (schaduwspits/aanvallende middenvelder) maar op beide posities heeft hij mij niet kunnen overtuigen. 5 doelpunten en 5 assists is veel te weinig als je voor promotie wil gaan. Daarnaast vond ik hem wat flegmatiek in de duels en het druk zetten. Stokkers doet dat beter.

Onze tegenstanders parkeren de bus, Dogan loopt dan vast. Het is anders spelen als toen hij bij TOP Oss in de vrije ruimte kon spelen.

Er was blijkbaar wat interesse vanuit Turkije, ik zou daar serieus naar kijken.

13   6  
F2

De as voor volgend seizoen staat al met Stokkers in de spits? Dan ga je dus nog zo'n seizoen in als afgelopen seizoen. Stokkers komt echt overal in tekort als je bij de bovenste 2 wil eindigen. Je moet echt een goede spits halen die er 20+ maakt, alleen dan maak je kans op directe promotie

4   0  
Peerke

Goede instelling maar ook technisch meer dan bruikbaar. Dit soort spelers mis je pas als ze niet spelen. Welkome versterking!

5   1  
Real Robert

Haye is natuurlijk een prima speler voor dit niveau.
Maar m.i. kun je kopen wat je wilt aan versterkingen, maar met de huidige voorhoede ga je gewoon een herhaling van afgelopen seizoen krijgen.
Dus geen Boussaid, Bohui of Stokkers als 1e spits! Hebben hun kansen gehad en zijn door het ijs gezakt.
We hebben een compleet nieuwe voorhoede nodig.

8   17  
Breda1976

v Hecke wil weg. Hij is boos op onze Belg omdat hij niet naar AZ mag. Zo'n gast moet je niet willen behouden. 1,5 miljoen is een prima bod van az. Olij heeft voor de kerst al een nieuwe aanbieding van NAC gehad. Hij heeft nog steeds niets definitief toegezegd, maar als er zich iets aandient uit de Eredivisie, dan is hij weg. Dat zijn de feiten.
Stokkers is pure middelmaat. Maakt er misschien 10, meer niet.

1   1  
sjef de gevulde koek

Begon heel slecht maar had ook bijna niks gespeeld. Werd wel steeds een meerwaarde. Zou prima zijn en hopelijk heeft hij zelf ook zin om weer gas te geven en geen kali gevalletje word.

6   0  
DunErwt

Beide partijen tevreden met elkaar dus goede zaak.

9   3  
Ivo

@F2

Dankzij dribbelaars als Luca Ilic en Boussaid, en de te trage El Allouchi en Dogan, was de aanvoer naar Stokkers gewoon slecht. Er werd gepingeld en gedribbeld, maar de bal voor de pot gooien was er niet bij.

Zorg voor meer kwaliteit om Stokkers heen en hij gaat renderen. Als er een andere spits komt: ook prima, maar begin gewoon een met teamspelers op de flanken te zetten die snelheid in het spel brengen en zelf ook kunnen scoren maken.

11   2  
Jf

Van Hecke boos?? Waarom hij is meer waard dan anderhalf miljoen. Hij kan beter boos zijn op AZ dat ze zo weinig bieden.

Bohui afschrijven is erg voorbarig. Die jongen is voor het eerst in het buitenland en moet je een jaar aanpassing geven zeker na de blessure.

Onze Belg moet zich niet gek laten maken. Al vraag ik me af of V Hecke echt boos is want iedereen kan wel wat roepen.

11   0  
RV

Wel een speler met meerwaarde, brengt rust en zorgde er ook voor dat een Verschueren beter ging spelen.

Als je Haye met Verschueren, Olij en de drie Spanjaarden weet te behouden dan heb je een goed fundament achterin.
van Hecke gewoon verkopen, het is jammer dat een talent vroeg vertrekt maar centraal achterin staat het redelijk goed. Een minder jaar of een blessure en de waarde wordt teniet gedaan. Het gebeurd niet vaak dat je een speler kunt verkopen als NAC zijnde en ik denk dat hij vervangbaar is op dit moment.

De zwakte ligt vooral ook in het scorend vermogen en de creativiteit voorin. Op sommige posities zou je door moeten selecteren. Bijvoorbeeld kijken of je El Allouchi voor een klein bedrag een mooie transfer kunt gunnen.

Een spits lijkt me top prioriteit.
Het kan niet zo zijn dat Verschueren topscorer is van een team welke als doelstelling promotie heeft. Stokkers maakt 1 doelpunt per 4 wedstrijden, dat is echt veel te weinig. Dogan ben ik nog niet van overtuigd (NAC is toch een ander niveau dan Top Oss) en van Hooijdonk zou je misschien wel kunnen verhuren (ik denk dat het beter is dan hem als tweede spits te gebruiken).

Je kunt het risico niet lopen het opnieuw met deze drie te proberen volgend jaar. De eerste divisie is doelpunten tellen en eigenlijk heb je minstens 2 spelers nodig die meer dan 15 doelpunten maken.

4   0  
Belgische Naccer

1 van de beste 6 spelers die we hebben. Dus houden graag!

2   0  
bou

Zou een prima aankoop zijn van NAC!. Er moet goed worden nagedacht over de invilling van het middenveld en de voorhoede. Zoals ik hier al meeredere keren heb gelezen, Stokkers redeert niet, mijn overtuiging is dat dit komt omdat ie bijna nooit een fatsoenlijke bal krijgt. Stokkers en SvH zijn gewoon niet de spelers die 3 tegenstanders uitspelen en scoren. Dan moet je ervoor zorgen dat er mensen om heen staan die een bal lekker voor kunnen slingeren. Of je stopt hiermee en zet allemaal dribbelaars van voren, maar dan heb je waarschijnlijk weer een probleem met het druk zetten

9   12  
jvt

Hele voorhoede gehaald door Tom was niet kampioenswaardig, ook Van Hooydonk verhuren of zien te slijten. Laat hem elders maar zien wat ie hier niet laat zien.

El All zijn transfer gunnen, doet zijn ding maar maakt ons niet beter en Verschueren gaat weg. Mashart's 5 jarige contract proberen op te lossen, maakt ons ook geen kampioen en die 1,64m verdediger van Brugge ook zien te verhuren. Cambuur en De Graafschap versterken zich ook hoor. 6 tot 7 echte versterkingen halen en selectie naar 18 - 21 spelers incl. Jong NAC.

Eerst moeten pubiekelijk de aandeelhouders voor een taakstellend spelersbudget dus om voor de titel te gaan, garant staan!
Dan pas verlengen en teveel betaalde deel huidige seizoenskaart in spelersfonds. Waarom zijn de supportersraden zo berustend?

5   1  
scheppioni

Prima nieuws !!
Bouwen aan een stabiel NAC met promotie als gevolg !

6   1  
Badeend

Zou op basis van wat hij liet zien onder Hyballa, een prima aankoop voor NAC zijn.

Promotie zal staan of vallen met een sterke aanval. En die is dan weer afhankelijk van aanvoer. Dus niet de flegmatieke wandelvoetballer-met-meer-potentie-dan-inzet Luca Ilic. En ook niet Boussaid-zonder-overzicht.

Die laatste wordt eventueel wel interessant komend seizoen. Als Hyballa het (ook) in hem ziet zitten, betekent het (wat mij betreft) dat hij meer in zich heeft dan het momenten-zaalvoetbal dat hij veel te veel heeft laten zien afgelopen seizoen. Nu dat er nog uithalen!

8   0  
svt076

Goed nieuws, zou mooi zijn als hij blijft.
En mensen die Bohui al afschrijven kan ik niet serieus nemen, gast heeft nog geen 90 minuten gespeeld voor NAC.
Jonge gast met potentie, en komt terug van een blessure. Geef hem gewoon nog een kans komend jaar.

2   0  
Mo

Mooi!!!! En nu nog een goede spits erbij!!!!!!

9   0  
Harrynak

Goede aanwinst die Haye. Zekerheidje en met 25 jaar ook ervaring. Zal onder Hyballa iets meer lopend vermogen moeten ontwikkelen om ook zijn schot in stelling te brengen.

Bijkomend voordeel is dat naast hem Azzagari zich ‘in luwte’ kan ontwikkelen en niet de kar hoeft te dragen. Gevolg is dat je transferwaarde creëert voor het seizoen erop met Azzagari.

2   0  
GB

Haye, zeer goede zaak als ze die vastleggen! Teamspeler met gif in zn flikker. En graag Boussaid ook, degenen hier die klagen over zn rendement snap ik niet. Wellicht zag ik een andere speler maar ik zag iemand die n hele verdediging kon bezighouden door zn constante dribbels, loopacties en dreiging van beide kanten. Zou eerder kijken hoe je dat effectiever kan maken i.c.m. de spitsen. Mijns inziens is Boussaid zeer waardevol voor NAC.

U zijt gegroet!

1   0  
Ivo

@GB

Zeker een leuke voetballer die Boussaid, maar zijn acties waren nogal onbezonnen en leverden te weinig op. Hij is niet de sterkste in de duels en werd soms ook niet altijd begrepen door zijn medespelers, daardoor was er regelmatig onnodig balverlies. Dat neemt niet weg dat ik hem mooie dingen heb zien doen, en het is ook spectaculair, maar je pakt er geen extra punten mee. Zeker niet in de KKD waar het gewoon fysiek buffelen is.

Het nadeel voor Boussaid was dat Luca Ilic eigenlijk exact hetzelfde deed. Dan gaat op beide flanken de snelheid uit de aanval. Daar word je als spits echt gek van, als die bal gewoon niet komt na de zoveelste mislukte dribbel.

Ik zie liever een vleugelspeler die voor meer directe dreiging zorgt en snelheid in de aanval brengt. één passeeractie en daarna de pass, voorzet of schieten. Keep it simple.

0   0  
GB

@IVO,

Goede argumenten en verhaal. Ik denk dan ook dat een combi met idd. 1 goede vleugelspeler zoals jij omschrijft en een robuustere spits (of wellicht wordt Stokkers beter) goed zou zíjn, met Boussaid op de andere flank :)

Laad alle berichten na dit bericht in