Overal waar we komen

Pelé van Anholt zet zichzelf in de aanbieding (UPDATE)

Praatpapegaai

Pelé van Anholt lijkt te zoeken naar een nieuwe club. Vanochtend zet hij zichzelf in de aanbieding door een bericht te plaatsen op LinkedIn waarin hij zijn highlights laat zien en zich aanbiedt als transfervrije speler. Hiermee lijkt een einde te komen aan de tijd van de vleugelverdediger bij NAC.

Peter Hyballa was zelf goedgestemd over de verdediger en stelde deze daarom ook meermalen op. In zijn laatste duel voor NAC wist hij ook net zijn eerste doelpunt te maken in het geel zwart. Van Anholt speelde in totaal 46 wedstrijden in het eerste van NAC waarin 25 in de KKD en 16 in de Eredivisie. Zijn overige 5 wedstrijden waren dit jaar in de succesvolle bekercampagne van NAC. Mocht dit inderdaad het afscheid van van Anholt zijn wensen we hem in ieder geval veel succes in het vervolgen van zijn carriére elders. 

Update: Inmiddels hebben we een reactie mogen ontvangen van NAC en Van Anholt. Van een vertrek is nog geen sprake. Er liepen al gesprekken om met elkaar verder te gaan. De intentie is om die te hervatten, nadat de corona-perikelen wat zijn gaan liggen. We hoeven daarmee dus nog geen streep te zetten door de naam van Van Anholt voor het aankomende seizoen.

Bron:
B-Side Rats, LinkedIn
Vorig bericht
'Haye kan voor drie seizoenen tekenen' 42 reacties
Volgend bericht
Indeling beloftencompetitie bekend 10 reacties
Terug naar overzicht
22 Reacties
36    
sjef de gevulde koek

Wel raar dat onze autosponsor 2 dagen geleden een filmpje online zet met Pelle in de hoofdrol. Hadden ze beter iemand anders kunnen vragen beetje raar

12    
Voorwaarts

Onhandig van de reclame ja, maar ach vond t wel een geslaagd filmpje.

Wat pele betreft vond hem gewoon oke, geen rare fratsen die me binnen schieten. Binnen of buiten t veld. Jammer dat ie moet gaan, had m echt nog wel 1 of 2 jaar willen zien spelen.

Succes pele!

7    
Michel

Wat is dat met voetballers en LinkedIn tegenwoordig? 😂 Net of de Europeese top daar kijkt en bedenkt ‘Die van Anholt lijkt me wel wat’

Dit komt wel raar over, trainer heeft vertrouwen in je en dan zeg je dat je transfervrij bent. Technisch kan dat kloppen maar dan zorg je dat je verlengt?

2    
Chris W.M.

@ SJEF DE GEVULDE KOEK

Als je dat filmpje nog eens kijkt en stopt na 35 seconden, dan heb je gewoon naar een afscheidsvideo van van Anholt zitten kijken.

11    
Wanny

@ Michel

Ik neem aan dat Van Anholt per 1 juli gewoon WW aanvraagt als ie niks heeft. Dan mag ie op gesprek bij het UWV en moet ie laten zien wat ie doet om aan een nieuwe baan te komen.

Dan is iets op social media zetten een makkelijke eerste actie.

-2    
Belgische Naccer

Goede speler voor in de breedte voor NAC.

Maar misschien vraagt hij teveel geld?
Anders zou hij wel mogen blijven denk ik.
Van Hyballa ook

Maar iedereen moet inleveren, en de clubs zullen echt niet voor hem in de rij staan voor een topsalaris.

5    
E. Ricvan

lekker laten gaan. Schouten beter en voldoende reserve achter hem

Ok

19    
Ivo

Ik ben zelf meer gecharmeerd van Schouten. Die kan ook nog beter worden als hij wat vaker de kans krijgt. Ik zou naast Schouten een rechtsback zetten die juist verdedigend/fysiek wat sterker is, bijvoorbeeld als een tegenstander een hele goede of snelle linksvoor heeft. Dan heb je als trainer wat te kiezen. Ik vind Schouten en van Anholt in dat opzicht erg vergelijkbare spelers.

17    
Joepel

Dus ze zijn in onderhandeling maar hij zet er wel een filmpje op van zichzelf met daarbij free player. Apart...

Maar buiten dat, nooit een onbetwiste basisspeler geweest. Met Schouten een prima rechtsback in huis voor de KKD. Zet daarachter maar een jeugdspeler.

-1    
ome cor

De onderhandelingen zullen niet verlopen zoals Kingsley Pele hoopt.
Waarschijnlijk een lager salaris.
Anders ga je tijdens die onderhandelingen niet op LinkedIn jezelf promoten als transfervrije speler.

Vergeleken met Schouten denk ik dat beide heren kwaliteiten hebben en wat de één mist heeft de ander en vice versa. Wie dus de beste van de twee is vind ik lastig te beoordelen.

Van Aanholt is een nuttige stand-in geweest op linksachter, maar voor die positie zou ik hem niet als eerste man bij NAC willen zien. En hij zal meer willen dan tweede keus zijn.

12    
Bartesi

Ik was blij toen we hem hadden gecontracteerd. Helaas is zijn niveau na zijn blessure onvoldoende gebleken.

Wel een sympathieke kerel lijkt me. Echter moet je hier doorselecteren.

De handelingssnelheid is te laag. Wellicht is het gebrek aan vertrouwen.
Dit heeft geresulteerd in vele fouten, achteruit verdedigen en tegendoelpunten. Ook dit jaar in de KKD.
Dat achteruit verdedigen tot in de eigen 16 is niet profwaardig.

Graag Schouten als nummer 1 op rechts. Nieuwe concurrent halen. Van Anholt lijkt me te oud en waarschijnlijk te duur als backup.

3    
scheppioni

Ik kan hier mee leven !
Het ga je goed van Anholt !
HUP NAC !

2    
Badeend

Precies wat Bartesi zegt. Gewogen en te licht bevonden, heeft absoluut niet gebracht wat wel van een speler van zijn leeftijd en met zijn ervaring verwacht mocht/moest worden. Van Anholt heeft het geluk gehad dat hij rechtsback was, waar je niet opvalt als je het niet óf extreem goed óf extreem slecht doet.

Voor zijn salaris gewoon zsm afscheid nemen. Zit ook nog eventuele jeugd in de weg (achter Schouten).

6    
Peerke

Sinds Hyballa verdedigt hij wel vooruit en blijkt het een bruikbare speler te zijn. Daarvoor heel erg weifelend. Als je hem er bij kunt houden : doen , maar niet tegen elke prijs.

3    
Ivo

Sandy Walsh, 25, 1m85, Nederlander die in Belgie speelt bij Zulte Waregem. Aflopend contract.
Clint Essers, 23, 1m82, Nederlander, Fortuna Sittard
Jenthe Merthens, 20, 1m81, Belgisch, Go Ahead Eagles.

Alle 3 aflopend contract.

2    
JM

Kan Van Anholt wel begrijpen dat hij meerdere opties open houdt. Op zich een prima speler om erbij te hebben maar ook een speler die blij mag zijn dat hij voor NAC en 19.000 mag spelen.

3    
Vinnie Jones

Gozer zal ook wel een hypotheekje hebben die hij moet betalen, niet raar dat hij zich al een beetje in de markt zet. Er zullen genoeg clubs zijn die op verschillende apps even een #freetransfer zullen gebruiken omdat het zo makkelijk zoekt. Succes ermee, zoals eerder al aangegeven lijkt het mij een dure en relatief oude back-up.

6    
Chris W.M.

@Ivo

Denk dat de eerste twee niet echt zin hebben naar de KKD te gaan, en vind Joerie Church van Jong AZ dan een groter talent. Kan me alleen wel voorstellen dat ze juist inzetten op Vanacker en wellicht zelfs Neelen als back-up achter Schouten. Die hebben al een contract, en moet je toch een keer de kans geven. Anders had je ze geen contract moeten voorschotelen.

-2    
Ivo

@Chris WM

Dat Neelen een contract heeft gekregen heb ik gemist. Er was sprake van maar toen kwam Corona en het zou best kunnen dat het blijft bij een contract op amateurbasis.

Van Vanacker kan ik me voorstellen dat ze die eerst doorschuiven van de O19 naar de O23 voordat hij naar NAC 1 gaat. En misschien gaat hij daarna eerst nog in de verhuur. Voor Agougil en Siereveld geldt hetzelfde.

In geval van nood kan Monsalve ook rechtsback spelen, dat heeft hij o.a. bij Twente heel verdienstelijk gedaan. Zeker als van Hecke blijft is dat een reële optie.

5    
Breda1976

Iedereen kan wel lacherig doen over LinkedIn maar je wilt niet weten hoeveel spelers op die manier richting Azië (Bali, Thailand, China en Korea) gaan.

Ik zou het als matige prof (want dat zijn de gasten die die kant op gaan) wel weten. Een vet salaris, schitterend weer, super goedkope faciliteiten, enorm vriendelijke mensen etc. Om over het dagelijks leven in Bali de philipijnen en Thailand nog maar te zwijgen. Heb zelf 4 maanden in Korea gezeten en 2 maanden in Thailand voor mijn werk. Het is dat mijn vrouw en kinderen liever hier blijven, maar als het aan mij lag waren we hier jaren geleden al vertrokken.

Cyprus en Turkije zie je ook veel spelers doen, maar daar moet je steeds maar afwachten of je salaris ontvangt. Over Azië hoor je wat dat betreft weinig moeilijkheden. Ik herinner mij een groot interview met 2 Nederlandse profs uit Bali. De koning te rijk daar. Lokale helden. Gaan nooit meer naar huis. En gelijk hebben ze.

Lekker gaan man. Veel beter leven dan hier.

0    
Michel

@Breda1976

Ik ben inderdaad een reageerder die een beetje de draak steekt met de manier waarop LinkedIn gebruikt wordt door voetballers. Ik snap best dat je een platform zoekt om jezelf aan te prijzen maar als je een beetje netwerk hebt, doe je dat niet via LinkedIn. Zelfs matige profs (zeg ik niets over Pele) kunnen toch wel via hun zaakwaarnemer een contract(je) in de wacht slepen? Dan zou ik als ik Pele was maar gauw wisselen van makelaar.

Als er een wereld is die ons kent ons is, is het de voetbalwereld.

0    
Die ne gast

Pele is toch meer NAC’er dan ik dacht.
Ook hij kan de naam van onze zusjes niet correct schrijven...

Laad alle berichten na dit bericht in