Wij gaan niet opzij

‘Haye legt aanbieding NAC naast zich neer’

Italo

Middenvelder Thom Haye heeft het voorstel tot contractverlenging door NAC afgewezen. Dat meldt BN DeStem vanochtend. In de contractaanbieding zou slechts een minimale salarisverhoging zijn opgenomen.

Vanwege de status van de club is NAC momenteel aan handen en voeten gebonden. Toch deed het haar spelbepaler, mede op verzoek van Haye zelf, een voorstel om zijn contract te verlengen. Eerder gaf Edwin de Graaf bij ons aan dat het voorstel dat er nu ligt, het maximale is dat NAC op dit moment kan doen. Het blijkt niet voldoende.

Het contract van Haye loopt in 2023 af. Het voorstel om deze verbintenis met een jaar te verlengen is nu dus afgeslagen. Op basis van de huidige situatie dient NAC de middenvelder komende zomer te verkopen om nog een aardig bedrag aan de speler te verdienen.

Doordat een nieuwe aanbieding niet mogelijk is, verdwijnt het dossier Thom Haye voorlopig van tafel. Wellicht dat er na de overname van de club meer mogelijk is. De toekomst zal het uitwijzen.

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
Terug naar overzicht
68 Reacties
208   7  
Chris W.M.

Het was niet in het belang van NAC om nu met Haye te verlengen. Natuurlijk wilde hij/zijn management een gelimiteerde transfersom in het nieuwe contract, anders geef je niet aan te willen verlengen zonder te weten wie de nieuwe eigenaar wordt, wat zijn plannen zijn en wat er eventueel (meer) financieel mogelijk is.

Door te verlengen had je meer salaris moeten betalen, was de opbrengst voor Haye wellicht lager geweest en had je niet eens de zekerheid gehad dat hij 1 minuut langer in het NAC-shirt te zien zou zijn geweest.

Heeft nog een contract tot 2023, dus aankomende zomer is meer dan genoeg tijd om een verlenging tegen gunstige voorwaarden voor NAC uit te onderhandelen of afscheid te nemen van elkaar. Voor een prijs die NAC zelf bepaald.

208   7  
Chris W.M.

Het was niet in het belang van NAC om nu met Haye te verlengen. Natuurlijk wilde hij/zijn management een gelimiteerde transfersom in het nieuwe contract, anders geef je niet aan te willen verlengen zonder te weten wie de nieuwe eigenaar wordt, wat zijn plannen zijn en wat er eventueel (meer) financieel mogelijk is.

Door te verlengen had je meer salaris moeten betalen, was de opbrengst voor Haye wellicht lager geweest en had je niet eens de zekerheid gehad dat hij 1 minuut langer in het NAC-shirt te zien zou zijn geweest.

Heeft nog een contract tot 2023, dus aankomende zomer is meer dan genoeg tijd om een verlenging tegen gunstige voorwaarden voor NAC uit te onderhandelen of afscheid te nemen van elkaar. Voor een prijs die NAC zelf bepaald.

25   64  
Nac

Er moet echt iets gaan gebeuren bij NAC want als ze Haye geen nieuw contract kunnen geven dan gaat het er heel slecht uitzien voor NAC waar blijft de overname

37   24  
Scheppioni

Prima info Chris ! Alleen een klein maartje ...... de kans is zeer groot dat we ook van de zomer nog geen overname hebben !! De aandeelhouders laten na eerst redden van ons NAC nu NAC echt volledig klappen, dit is intens triest zeg .... eigen hachie belangrijker, geen liefde voor NAC meer !!

18   30  
Arie

Buiten dat die contractverlenging pas na 31 januari en de eventuele overname nodig zou zijn, is het natuurlijk wel een godspé als je hem dan een aanbod doet, dat dit nauwelijks een verbetering is.
Totaal geen waardering voor veruit de beste en belangrijkste speler dit seizoen. Dit zal eerder averechts gaan werken.

17   50  
JP076

Puur wanbeleid. Met dit soort aanbiedingen ga je dus weer veroorzaken dat Haye straks gratis de deur uit loopt.

Immers en Malone kregen ook een fors salaris, dan kunnen ze dat Haye ook wel bieden in mijn ogen.

#MandersOut

31   6  
Gerrit39

Waar blijft die spits.

44   8  
Kees B5

Dit is voor mij geen verrassing. NAC heeft geen geld, de aandeelhouders bewegen niet, een overname lijkt (dus) verder weg dan ooit en de directie is niet competent. Alle ingrediënten voor het Allemannia-Aachen scenario. Voor diegenen die onbekend zijn met dat scenario: Alemannia Aachen was ooit een roemrijke Bundesligaclub met een bij thuiswedstrijden vol stadion en was ooit zelfs even de koploper in de Bundesliga. Na degradatie viel de club steeds verder omlaag en ze spelen nu erergens in een Regionalliga.

Wat een in, intriest einde van dit toch al zeer slechte jaar voopr ons NAC supporters. De gifbeker is nog lang niet leeg. Dit seizoen is geen overgangsjaar. De neergang van onze club zal voorlopig doorgaan. Net als met corona is het hoogst onzeker wanneer die neergang eindigt en waar. Ik vrees het ergste. Hopelijk onterecht.

26   7  
NAC!!!

Gebruik het geld van VH. Ow ja juist Manders!!

46   2  
Ere

Nac en Haye hebben nog genoeg tijd, waar ik me meer zorgen over maak is de overname. Waarom horen wij nooit niks meer hierover? De grote 3 moet ik open kaart gaan spelen en transparant gaan zijn met hun achterban!

49   3  
Da Pope

Eens met Chris. Er is vanuit NAC-perspectief geen enkele noodzaak nu te verlengen. Zonder gelimiteerde transfersom kun je Haye in ieder geval tot de zomer binnenboord houden. Iedereen zal onderschrijven dat dát op dit moment het belangrijkste is.

Natuurlijk wil je Haye het liefst langer binden, maar dat betekent in deze situatie niet dat hij dan ook langer blijft. Haye zal niet nóg een jaar KKD willen spelen en vertrekt daarom sowieso als je niet promoveert. Op dat moment maakt het niet uit of hij tot 2023 of tot 2026 onder contract ligt.

Zoals Chris al opmerkt, draait het natuurlijk alleen om die gelimiteerde transfersom. Het ontbreken daarvan is een groter probleem voor Haye dan de korte looptijd van zijn contract voor NAC is. In de zomer kan NAC bij wijze van spreken 1.5 miljoen vragen. Als er dan geen club komt, die dat wil betalen, hou je hem gewoon nog een jaar. Zijn waarde op het veld is zó groot, dat hem een jaar extra houden meer oplevert dan een transfervrij vertrekt in 2023 kost. NAC heeft daarom niets te verliezen: of je harkt een stevige transfersom binnen, of je houdt je sterspeler.

Haye wil komend seizoen koste wat kost op een hoger niveau spelen. Met NAC zou voor iedereen het tofst zijn, maar in de huidige situatie is dat tamelijk onwaarschijnlijk. De enige verklaring voor zijn eagerness om te verlengen, is daarom wat mij betreft dat hij de zekerheid wil krijgen dat hij straks zelf kan kiezen of hij blijft of niet.

14   25  
Ice

Ik denk dat een verkoop van Haye het beste voor NAC is. We zitten in een tussenjaar, Haye steekt boven de rest uit, maar maakt anderen ook niet beter. Je ziet de irritatie bij hem wanneer dingen bij medespelers niet lukken. Van het geld van Tom de selectie versterken met 3 a 4 spelers die het team echt beter maken. Tom is goed, maar het is niet zo dat we Messi in huis hebben.

Het is leuk dat Tom de beste speler van NAC is, maar ondanks dat we hem hebben, staan we nog steeds slechts 9e!

15   5  
Steef

Van een transfersom voor Haye moet je je ook niet te veel voorstellen. Op zijn leeftijd gaan clubs geen miljoenen betalen. Een paar ton hoogsten, dan kan je hem beter houden. Valt er voor ons nog wat te genieten.

12   8  
Willem 4,5

Iedere normaal denkende voetballer verlengd onder deze omstandigheden natuurlijk nooit, ik sta hier niet van te kijken, wie wel? We kunnen hier natuurlijk wel rekenkundige methodes op los laten maar dat is speculeren. Feit is dat het een geweldige teringzooi is bij NAC, dat is de hoofdreden van niet bijtekenen. Slecht gepresteerd met het elftal tot nu toe, een oplichter als direkteur, geen TD en geen enkel uitzicht op promotie, dat is de reden!

20   1  
Bas

@ICE
Stel nac krijgt rond 7 ton voor haye(marktwaarde) gaan ze daar geen 3 a 4 nieuwe spelers van kopen als je kijkt naar wat nac heeft gehaald voor de 2 miljoen van van hecke(niks dus)

19   8  
Dutchbird

"Vanwege de status van de club is NAC momenteel aan handen en voeten gebonden."
Dat is de grootste onzin die je kunt bedenken. Waar een wil is is een weg. Erg makkelijk voor van Aalst en die twee andere lamstralen om je te verschuilen achter dit zelf bedachte excuus. Je kunt ook zeggen: "In het belang van de club en de waarde van onze aandelen willen we Haye laten zien hoe belangrijk hij is. Daarom een sterk verbeterde aanbieding tot medio 2024."

En als je echt van mening bent dat je aan handen en voeten bent gebonden omdat de overname bijna rond is, geef je directeurtje Manders de opdracht om duidelijk te communiceren dat een verbeterde aanbieding nu niet mogelijk is en er daarom pas komt zodra er binnenkort nieuwe aandeelhouders zijn en een nieuwe directeur is. Dan ben je duidelijk. Maar die overname is nog lang niet rond want anders had Manders nooit toestemming gehad om het biercontract met Amstel te verlengen. Het is bezopen, Amstel wel en Haye niet verlengen.

21   2  
Ome Cor

Als ik Thom Haye was zou ik naar buiten toe zeggen dat ik me op NAC richt en dat ik helemaal niet weg wil uit Breda. Je bent tenslotte de populairste man.

Zijn management heeft de opdracht om bij een mooie club een mooi contract te regelen. Dus niet Sparta, maar iets beters.
Hoeft niet per se nu, mag ook wel van de zomer.

NAC kan alleen bij promotie en een hele spoedige overname blijven hopen. Dat is dus als Pasen en Pinksteren op 1 dag vallen.

8   0  
enkhuizer

Jammer voor ons en Thom dat NAC nu in deze spagaat zit. Hopelijk duurt deze situatie tot de overname niet lang. Niet alleen vanwege de situatie met Haye, maar dit hindert vrijwel alle processen :-(

49   5  
tuffie

salaris manders naar haye en manders out
iedereen in breda tevreden

16   7  
Nonkel Frans

Goed opgemerkt Dutchbird. Amstel wel verlengen maar Haye niet........waar een wil is is een weg.

Wat dit met Haye als mens doet mag ook gevraagd. Hij is superloyaal aan de supporters en wij aan hem.
Hoe lang hij dit volhoudt als je door een directie en aandeelhouders van NAC BV als niet belangrijk genoeg voor de club wordt gezien, is de vraag.
Zolang Thom zich maar realiseert dat deze types passanten zijn en niet de echte club vertegenwoordigen heeft hij hopelijk - met ons - nog even geduld. Er moet een moment komen voor medio 2023 dat zijn waarde voor hem wel beloont wordt en in een voor hem passend verlengd contract staat.

Wie belt Lokhoff?

10   3  
Sjak

Haye is een prima speler, het ergste is dat hij zo opvalt tussen de rest. Een beetje te vergelijken met Ronaldo en MUN. Die wil gewoon weg, voor de bühne nog ff niet maar hij past toch niet tussen dat zooitje ongeregeld. Hetzelfde geldt voor Olij. Het is gewoon een 2e klasse selectie. Daar kunnen die gasten niks aan doen maar maak het niet groter dan dat het is.

9   2  
RV

Precies wat Chris zegt en wat ik gisteren ook al aangaf. Al had ik mogelijk verwacht dat NAC echt een goed bod zou neerleggen (met een aantrekkelijke afkoopsom voor beide partijen) maar dat is blijkbaar niet gebeurd.

Ik denk dat Haye en zijn management op dit moment meer belang hebben bij een contractverlenging (vanwege een mogelijke afkoopsom die ze dan kunnen bedingen) dan NAC zelf. We hoeven ook niet tot het uiterste te gaan in deze situatie waarbij Haye nog 1,5 jaar een contract heeft en niemand weet waar de club op dit moment staat.

Benieuwd wanneer de jaarcijfers bekend worden. Het gaat er echt uit zien. Vorig jaar een verlies van 300.000 euro maar nog inclusief 2,5 miljoen transferinkomsten. Inkomen van de opleidingsvergoeding voor van Hooijdonk heeft NAC echt broodnodig. Vandaar ook zo belangrijk dat er naar de achterban wat transparantie is. Nalatigheid van de AD wat mij betreft maar goed, niemand bouwt waarschijnlijk een dossier op en hij blijft gewoon met zijn dikke nek op het pluche tot de overname, ongelofelijk.

6   25  
Ernie

Veel succes bij je nieuwe club Tom

14   4  
Marti

RVV,ik denk wel te weten waar de club nac precies staat ! Nl aan de rand van de afgrond .wat ik ten zeerste betreur maar wel de realiteit helaas!

14   13  
Bredaaaa

Hulde voor het technisch hart. Haye tot 2023 zonder gelimiteerde transfersom is het beste. Prima gedaan van Lex jr, Manders, Hellemons en de Graaf!

21   8  
Sjef de gevulde koek

Nac is dood!! Geen overname, geen geld meer, geen TD en geen Ad. We zijn gewoon de lul als supporters maar gelukkig 1 ding. Het biercontract is wel verlengd.

6   0  
fvf6

Voorlopig kan NAC vragen wat het wil en Haye aan zijn contract houden er is geen gelimiteerd bedrag waarvoor hij weg mag en dat moet NAC ook niet bij een nieuwe aanbieding opnemen in zijn contract of men moet hoog in de boom gaan zitten . Voorlopig speelt Haye nog tot 2023 bij NAC of er zal een meer dan redelijk bedrag op tafel worden gelegd . Ook is het begrijpelijk dat NAC momenteel aan handen en voeten gebonden is met het uitgeven van geld de grote 3 willen niets meer in NAC stoppen dus blijft er weinig over dan afwachten op een koper .

9   30  
Ivo

H E T Z O V E E L S T E V O O R-

B E E LD V A N ...................


W A N B E L E I D V A N D I E


K U T 3!!!


18   2  
Henri

Zo lang er geen nieuwe eigenaar is zal er ook niets positiefs te melden zijn vanuit de Stadionstraat, behalve wat hap snap werk. De Amstel-deal is ook alleen maar om geld naar voor te halen. Maar in de praktijk wordt NAC voor eventuele potentiële kopers nog minder interessant door deze deal en de inmiddels miljoenen schuld bij de belastingdienst. Zo loopt de rekening voor de nieuwe eigenaar al aardig op. Aandelenpakket overnemen, belastingschuld, verminderde inkomsten.....zouden de huidige eigenaren nu nog niet doorhebben dat de aandelen van NAC zo goed als niets meer waard zijn. Anders leef je toch echt in een andere wereld. Iedere week dat een koop langer duurt betekent steeds verder wegzakken in een veld van financiële tekorten/schulden!

7   5  
Lamington

NAC: Beter, hoger bod doen met twee jaar verlenging. Geen clausule over een minimaal verkoopbedrag.
Thom: Blijven spelen zoals je nu doet, dan komt er vanzelf een grote(re) club.

Thom een mooie stap, NAC een mooie transfervergoeding. Iedereen blij.

8   2  
JanS

Alles draait om communicatie. Vanuit de directie van NAC ontbreekt dit volledig. Communicatie over waarom bepaalde beslissingen worden genomen. Vervolgens kun je het wel of niet eens zijn maar het voorkomt speculatie en leidt vaak tot meer begrip bij alle belanghebbenden inclusief supporters.

21   5  
Semsi

Manders rot op! Je maakt de club kapot!

17   5  
GroteSmurfZonderBaard

Ik ben maar een simpele supporter, vandaar ook even deze vraag. Kunnen wij als supporters op dit moment nou helemaal niets eisen van de directie/aandeelhouders l? Nee dit is geen dreigement, maar als seizoenkaart houder hebben ze toch ook een soort verplichting naar ons toe! Ben 1912 kaart houder, heb begin dit jaar gevraagd of ik deze op kon zeggen ivm de puinhopen die waren ontstaan, maar dan moet ik gewoon netjes betalen en niet zeuren. En ook volgend seizoen zal dat zo worden verteld, het minste wat ze dan kunnen doen is ons enigszins informeren toch? Laat het gewoon weten als de 1 koper is afgehaakt en wat nu het plan is.
Wie zou dit kunnen regelen? Of moeten we gewoon lijdzaam toezien hoe onze club naar de klote wordt geholpen? Kan een achterban hier iets forceren.

26   5  
Henri

@Jans
Denk jij nu echt dat Manders de behoefte heeft om op welke manier dan ook te communiceren. Die man komt nauwelijks nog naar Breda. Doet alles vanuit huis. Hij zit zijn tijd uit, solliciteert her en der en probeert NAC nog wat oren aan te naaien. Inkomsten naar voor halen en uitgaven naar achter schuiven. En het wordt allemaal geaccepteerd door alle geledingen binnen en rondom NAC. Te triest voor woorden allemaal.

34   2  
Fred1

Alles wat je maar fout kunt doen gaat fout bij NAC.
En nu doel ik niet op die contractverlenging want dat is inderdaad een farce en een slimme manier om de transfersom te verlagen.
Maar in dit geval had NAC beter kunnen zeggen we praten na de overname , nu frustreer je een speler die toch al vaak geïrriteerd in het veld loopt .
Hier heeft niemand belang bij en dit levert alleen verliezers op.
Ik kan enigszins begrijpen dat er radiostilte was omtrent de overname maar in deze fase én omdat eerder al meerdere malen is gezegd dat het wellicht nog voor de kerst rond was heb je welhaast de plicht om op dit moment met een bericht / statement naar buiten te komen.
Hier hebben de werknemers en de supporters en sponsoren onderhand wel recht op.
Het is bijna crimineel te noemen dat het personeel nergens van op de hoogte is en geen update krijgt.
Dat is gewoon zeer slecht werkgeverschap en daar moet je je om kapot schamen.
Ik hoor in de wandelgangen ook steeds vaker dat Wim van Aalst best bij NAC betrokken zou willen blijven.
Hij is over de 70 zit met zijn vrouw achter de geraniums en heeft miljoenen op de bank na de verkoop van zijn bedrijf, het lijkt me inndat kader gezien dus niet eens onwaarschijnlijk.
Ik denk dat er nu eindelijk eens naar buiten moet worden gekomen zodat duidelijk is in welke fase de onderhandelingen zich bevinden en wat nu écht de uiteindelijke plannen van de aandeelhouders zijn.
Er wordt een groot mistgordijn opgetrokken de club wordt geleid door een charlatan die vaker niet op de club is dan wel.
Onder het motto van Covid regels en thuis werken en de man is bijna niet benaderbaar voor het personeel.
Het wordt tijd dat er aan al dat gedoe eens een einde komt en we weer aan de club kunnen bouwen.
Veel sponsoren van het eerste uur zijn afgehaakt en nog niet van plan terug te komen zolang Manders er nog zit en er geen duidelijkheid is , a hell of a job voor Eric Matijssen.
We zitten op een kantelpunt ik hoop dat iedereen dit beseft , het is overleven en nu of volgend seizoen promoveren of afzakken naar de krochten van de KKD om er nooit meer uit te komen.
Ik snap weinig meer van de leiding en de grote 3 mogen toch niet verbaast zijn dat de club met de dag minder waard wordt als je zulk wanbeleid voert.
Alle negatieve berichten werken daar niet aan mee, ze hebben niet eens de gogme om af en toe eens een positief tegenbericht te plaatsen.
Het lijkt er eerder op dat ze de club dood laten bloeden.
Voer voor psychologen.

21   16  
Ome Cor

Wel aandoenlijk dat mensen hier nu dingen als Manders rot op gaan posten.
Alsof Manders (of wie dan ook) nu een groot contract en een vet salaris kan aanbieden bij de club in deze staat.

Roep dan naar de grote drie.
Manders is slechts hun marionet.

17   6  
Bertus

@ Ome Cor een kerel als Manders zou je niet eens meer moeten toevertrouwen dat hij het printer papier besteld.
Die had allang op non-actief moeten staan die veroorzaakt alleen maar meer schade.
En net als @ Henri zegt die zit in NAC tijd te solliciteren en zijn eigen toekomst veilig te stellen de schade aan de club loopt met de dag op.

3   14  
Cambridge

Tuurlijk is er wél noodzaak om te verlengen. Het afkopen van een contract dat nog jaren loopt is veel duurder dan een contract dat nog een half jaar loopt. Dat werkt in alle sectoren zo.

Voorbeeld: Mbappé, afkoopsom van het contract van die jongen zal nu echt rond de 100m liggen. Vorige zomer wilde Real nog rond de 200m betalen.

Hoe korter de contractperiode, hoe minder je dus gaat krijgen. Feit blijft alleen dat NAC geen geld heeft dus het kan simpelweg niet veel anders.

Ergens zou een verkoop van Haye ook wel weer goed zijn. Met het geld, mits goed geïnvesteerd, kan je je op meerdere posities versterken.

11   10  
Ome Cor

@ Bertus
Dat soort aannames hier wordt door sommige knoesten ook voor waar aangenomen en daarom zijn de beste supporters van het land verworden tot een stel grumpy old men die alleen maar zeiken over werkelijk alles.
Niet alleen op het pluche maar ook daar is NAC enorm afgegleden.

11   11  
Tip

Als NAC Haye een serieus voorstel wil doen moet dat bestaan uit 2 componenten. 1. Hij is de man waar een goeie ere ploeg rond gebouwd gaat worden. 2. Een heel serieuze salarisverhoging wel met dien verstande dat er geen of toch heel hoge gelimiteerde transfersom in komt te staan.

Bovenstaande kun je alleen gaan regelen als de overname rond en de toekomst van NAC dus duidelijk is.

Mocht einde seizoen de overname niet rond zijn dan kan NAC het beste deze zomer voor Haye zoveel mogelijk geld vangen.
Wat dat betreft heeft NAC geluk dat er nu geen gelimiteerde transfersom is.

Laten we ons echter niet rijk rekenen. Als NAC teveel vraagt zullen ere- of buitenlandse clubs Haye een geweldig goed 'onder tafel voorcontract' aanbieden en mag hij gewoon nog 1 jaar blijven spelen bij NAC. Dit gebeurt heel dikwijls, is ook logisch en komt nauwelijks boven tafel. NAC beurt dan zero.
Zo simpel is het allemaal dus niet.

Goeie zaak zou zijn als de aandeelhouders de supporters en sponsors informeren hoe de verkoop er voor staat.
Dit dient waarschijnlijk in algemene termen te gebeuren want zolang er onderhandeld wordt is er geheimhouding verplicht. Maar de behoefte aan informatie is terecht zeer hoog. Dit zou ook wat rust brengen.

Puur speculatief !!, op basis van wat je wel eens opvangt en wat je intuïtief met elkaar combineert, denk ik dat de kans groot is dat van Aalst uiteindelijk alle aandelen overpakt.

NAC is namelijk (veel) geld waard maar op dit moment totaal niet verkoop klaar.
Vergelijk het met een zeer dure oldtimer die voor een kwart gerestaureerd is. In potentie veel geld waard echter om goed geld te vangen zal je de restauratie dienen af te werken. Uiteraard zijn er ook dan risico's maar dat is ondernemen.

Vanuit van Aalst bedrijfseconomisch gezien verstandig als hij blijft en nu niet verkoopt. Of hij de juiste vermogende investeerder is kan ik niet zeggen en laat ik me ook niet over uit.
Zoals al gezegd het is van mij grotendeels speculatie, mogelijk zit ik er langs.


6   22  
Oosterhout

Tijd voor een groot spandoek voor het stadion !!!
Haye moet blijven
Manders wakker worden pannenkoek !
Heb je een speler die graag wil blijven !!!

Wie nog meer doeken maken ?

4   4  
RV

Ik zou ook wel meer communicatie wensen en inderdaad er moet vanuit NAC meer gecommuniceerd worden. Maar dan praat ik vooral over het voetbal technische en commerciële. Daar heeft de NAC supporter ook recht op. Dit is naar mijn bescheiden mening de rol van de algemeen directeur (of zijn medewerkers) om de juiste communicatie naar buiten te brengen. De situatie met van Hooijdonk (waarvan je altijd weet dat er vragen vanuit de achterban gaan komen) had ik als NAC zijnde eerder open gecommuniceerd voordat de media er mee naar buiten kwam. Gewoon open en transparant, het komt toch wel uit. Aan deze kleine punten zie je dat Manders geen affiniteit en gevoel heeft met de club en wat er leeft.

Het is triest dat hij carte blanche lijkt te hebben en er geen enkel dossier wordt opgebouwd over zijn disfunctioneren.

Over de overname willen we allemaal graag weten waar we staan maar daar zijn natuurlijk allerlei NDA's en contracten getekend. Waarschijnlijk liggen er nog verschillende kaarten (en troeven) op tafel en ook als de Amerikaanse partij is afgehaakt hebben ze naar alle waarschijnlijkheid een zwijgplicht totdat de overname met een andere partij bevestigd is.

Ik neem dat de aandeelhouders (en ook Manders) niet kwalijk en wacht ik rustig af inzake de overname. Zo werkt het nu eenmaal bij een bedrijfsovername.

Dat er de komende weken iets naar buiten komt lijkt me van wel, maar meer als "de onderhandelingen lopen nog" of "de overname is afgerond" verwacht ik eigenlijk niet, hoe graag we dat als sponsoren, supporters en medewerkers ook zien.

9   7  
gjoewie

"De Saudische investeringsmaatschappij Saudi Arabia Public Investment Fund (PIF) kreeg in oktober Newcastle United in handen en heeft met Internazionale een nieuw speeltje bemachtigd. De verkoop van de club is bijna rond. Met de verkoop is een bedrag van één miljard dollar (884 miljoen euro) gemoeid."

Zeg, één miljard dollar? Zouden ze nog een paar miljoen over hebben?

21   4  
Fred1

Je kunt een heleboel vertellen zonder in details te treden en zonder afspraken te schenden.
De achterban gerust stellen is zoiets wat goud waard is.
Vergeet niet dat sponsoren en supporters ook geld investeren in deze club dus recht hebben op informatie.
En er zijn sponsoren die ik ken die er enorm veel geld in steken.
Er zit een heleboel tussen niks zeggen en de boel op straat gooien.
Wat is er mis met: De onderhandelingen zijn bijna afgerond of we zijn er nog niet aan uit ?
Er speelt veel meer in mijn optiek.

14   1  
Ed

Snel met die overname. Duurt te lang

2   38  
kees bouw

haye rond met fc uterecht

19   0  
Nac

@kees bouw

Met wie Haye rond is maakt nie zoveel uit.

Utrecht moet ook rondkomen met Nac.

10   0  
Henri

Wat mij trouwens opvalt is dat nadat er op 4-11-21 bekend werd dat ADO was overgenomen door Globalon Football Holdings er niets meer is gecommuniceerd over de nieuwe AD/TD/RVC.
Het zelfde is volgens mij van toepassing op de overname van FC Den Bosch, halverwege dit jaar. Nadat de overname door de Pacific Media Group wereldkundig werd gemaakt is er verder ook niets meer naar buiten gebracht over de aanstelling van een AD/TD/RVC. Hoewel deze groep juist investeert in ondergewaardeerde, talentvolle spelers is het enig dat daar tot nog toe is gebeurd is het gratis de deur uit laten lopen van topscorer Roy Kuijpers naar RKC.
Ik hoop dat er bij NAC na een overname wel kordaat wordt doorgepakt anders eindigt dit seizoen wel erg troosteloos.

15   0  
Bertus

Lul niet Kees Bouw!
Stop eens met onzin de wereld in te gooien.

4   5  
Vic

@GROTESMURFZONDERBAARD

Als NAC geen kwaliteit levert, is dit de reden om onder je contractverplichting uit te komen!

Die KUT3 maken er nu zo'n grote puinhoop van, dat je ze wanbeleid in de schoenen kan schuiven. En..... daarvoor hoef je niet te betalen!

8   1  
Guuske

Ik snap Nac in deze, Haye zit wss bij de groot verdieners. Spelen net als de overige clubs voor het 2 jaar op rij, meer dan de helft van het seizoen zonder publiek en daar bij horende inkomsten. Komend seizoen speel je tot oktober / november met publiek en dan komt er weer een "variant" en speel je tot mei weer zonder... sponsoren en publiek haken dan ook af. Dan nog het feit dat Nac stuurloos is met 3 aandeelhouders die het met elkaar oneens lijken te zijn....wel verkopen, niet verkopen, pappen en nathouden zoals afgelopen jaren.

17   5  
Semsi

De enige serieuze gegadigde voor Haye is Heerenveen. Als deze cashen voor de eventuele verkoop van Veerman klopt men aan bij NAC.

Wat betreft Manders: deze nietsnut, charlatan en luchtfietser heeft in de 1,5 bij onze club nog HELEMAAL NIETS gepresteerd!!! Oprotten met die gast, hij duwt NAC definitief de afgrond in!

Veel mensen hebben ons gewaarschuwd om deze pannekoek buiten de deur te houden, het faillisement komt steeds dichterbij.

2   3  
SanderH

Wat Semsi idd zegt. Het is te verwachten dat h'veen bij NAC gaat aankloppen voor Haye als veerman wordt verkocht. Wat zal die jongen opbrengen? Op zijn max 1 miljoen maar realistisch gezien zal het tussen de 5 en 7,5 ton worden. Ook gezien de financiële situatie bij de club. Bovendien mag je aannemen dat in de zomer Olij verkocht zal worden aan een eredivisie club als bijv Sparta (waar Okoye vertrekt). Je mag toch hopen dat er een plan b is bij het technisch hart want als deze 2 of zelfs maar 1 van hun vertrekt wordt de kwalitatieve basis wel erg smal

10   18  
Foute Bingo

De basis is gelegd. Haye heeft de kans gegrepen om te roepen dat hij graag wil blijven en lekt nu dat de aanbieding meneertje niet bevalt.

Kan ook hij straks roepen dat het allemaal niet aan hem lag als hij gaat.

20   3  
Rubenac

Plan B?!!!
We hebben niet eens een plan A

5   10  
Toontje

Dit was toch te verwachten.
We hebben nog steeds geen ene cent dus niets te besteden
Gaat nog jaren duren
Hopelijk zijn we in de tussenliggende periode niet failliet
Dat zal de 3 heren een wordt zijn.
Er zit totaal geen beweging in de overname
Als Haye slim is gaat hij nu weg
Als NAC teveel vraagt en hij gaat niet weg heb je in de 2e helft van het seizoen een speler die veel minder gemotiveerd zal zijn (logisch)
Van Manders hoeven we de eerste jaren want hij blijft gewoon want een ander kunnen we niet betalen en afkoopsommen hebben we genoeg.
NAC is totaal naar de kloten in dit nu al verloren seizoen

9   5  
Lex

Met die KUT3 gaan we naar de kloten, friends!

12   1  
Wanny

Wel of geen Haye maakt niks uit als de selectie en alles eromheen niet op orde is. Die jongen draait als een tierelier en toch staan we ver weg van de promotieplaatsen. Olij idem.

Dus we kunnen ze wel houden, maar dan moet er verder nog een hoop veranderen.

7   3  
Geelzwartwit

Met een top 3 spelersbegroting en een Tom Haye met nog een doorlopend contract in die selectie staan we 9e.

Heel veel beter zal niet worden.
En mocht Tom tussentijds weggaan zal het wellicht nog slechter zijn. Tom is vaak goed maar de rest incl technische staf is met een 9e plaats wel schrikbarend slecht.

Ps nog alle tijd om hem tegen een fatsoenlijk bedrag te verkopen en mochten we pardoes promoveren en hij dan nog niet weg is kan je altijd nog een beter voorstel doen.

Vorige keer was er al een kleine actoe dat hij moest blijven. Nu met een 9e plek ligt een eventueel vertrek niet aan de aanbieding van NAC maar aan wat het hele team gepresteerd geeft.

13   2  
Geelzwartwit

Mbt de overname en nieuws verwacht ik minimaal dat dit in een nieuwjaarsboodschap van de grote leider is opgenomen

6   10  
NAC”ster

Voorop gezette actie van Manders!
Weet al dat ie straks onze mooie club moet verlaten en doet er alvast alles aan om de club mee te laten gaan in zijn malaise!

16   3  
Sp1

Zonder Haye hadden we nu 11e gestaan, en uit de beker gelegen... "Leuke speuler" maar niet het probleem van NAC...

17   2  
Geelzwartwit

Benieuwd of de grote leider op 21 januari weer een open brief naar de supporters stuurt. Vorige keer was het eerste actiepunt een nieuwe TD we weten wat daar van gekomen is.
En in 2025 al 3 jaar een vaste positie in de eredivisie bezetten lijkt ook nog ver weg. Iets met een nieuw stadion is tot op heden vooral geworden tot verlenging van het huidige huurcontract. Nog meer mensen out, 9e plek, aantal transfer echecs en de club te koop. Die overdracht lijkt ook minder vlot te lopen dan aangegeven.

Wat kan er in een jaar toch veel veranderen. En ja er was/is ook corona maar die trapt niet tegen een bal en bestuurd ook geen club. Heel benieuwd naar de nieuwjaarsboodschap van de club.

De supports zijn in afwachting, is de clubraad hier wel van op de hoogte?

7   18  
Dabbert

Zou het geen idee zijn om de beleidsbepalers medisch te laten keuren? Van Aalst tegen de 70. Mijn opa is 69 en dement. Die weet ook niet meer wat hij doet. En laat Manders ook gelijk even nakijken.

7   7  
MickJ

Mocht de man vertrekken voor een leuk bedrag
wat ik niet verwacht met dit beleid.
Dan zou ik dat ZEER JAMMER vinden.
Doch echter het kan ook anders uitpakken,
zie Berghuis bij Feyenoord, het merendeel liep
over hem, nu wel een andere en betere trainer
vind ik.
Dus met een nieuwe aan te stellen trainer,
wat ik geen luxe vind ,om de huidige te ontlasten
weet je het maar nooit.
Wel enkele goede stekhouders aan trekken.

2   0  
Tipex

@Keesbouw

Niet zo raar praten joh !

Haye mag helemaal niet onderhandelen met een andere club.

Dus mondje dicht en niet stoken vriend

5   3  
Scheppioni

@ Henri
Na een overname ..... gaat nog lang duurt zoals het er nu uitziet ...... het is echt complete puinhoop zo blijkt, ik verneem dat men de k3 nu tegen elkaar gaan uitspelen over de rug van NAC !!! Ja eerste redders maar nu grote bandieten !!!! Wij zijn de dupe ervan 🤨😡

4   1  
Reflektor

Haye is best een leuk spelertje als het loopt , maar de eerste die afhaakt en zen man laat lopen als het minder gaat.

0   2  
Lex Schoenmaker jr

Beste supporters,

Ik ga door op de ingeslagen weg en zal nog vele jaren scout blijven.

Fijne jaarwisseling dus.

Laad alle berichten na dit bericht in