Wij gaan niet opzij

Rösler verruilt NAC officieel voor Lillestrom SK

Italo

Colin Rösler maakt de overstap naar het Noorse Lillestrom SK. De geruchten rondom deze transfer deden al enige dagen de ronde. De overgang is nu officieel bekendgemaakt door NAC. Met de transfer is een doorverkooppercentage gemoeid.

Verdediger Rösler neemt per direct afscheid van NAC. Hij was in het bezit van een contract dat aan het einde van dit seizoen afloopt. Beide partijen gaan zes maanden eerder al uit elkaar. Lillestrom SK maakt geen transferbedrag over om de overeenkomst af te kopen. Wel heeft NAC een doorverkoopclause afgesproken met de Noorse club.

Lillestrom SK staat momenteel op de vierde plaats in de hoogste Noorse voetbalcompetitie. Bodo/Glimt, dit jaar ook verrassend goed presterend in Europa, voert de lijst aan. Een mooie stap voor Rösler, die bij NAC op een dood spoor was belandt. Tevens treed Rösler in de voetsporen van zijn vader. Uwe Rösler kwam in het seizoen 2002/2003 als speler uit voor Lillestrom SK en begon er vervolgens zijn trainerscarrière.

Op de website van NAC spreekt Rösler een woord van dank richting club en supporters: “Ik wil graag alle supporters van NAC bedanken voor de afgelopen jaren. Ook de spelers waar ik mee heb gespeeld de afgelopen jaren, bedankt. Er waren veel ups en een paar downs, maar ik verlaat de club met herinneringen voor het leven. Het was fantastisch om voor NAC te spelen, met name in het volle stadion.”

Tot slot geeft Eric Hellemons namens het technisch hart aan dat deze overstap, op dit moment, het beste is voor beide partijen. Het aflopende contract van Rösler zou niet verlengd worden.

Bron:
B-Side Rats, NAC
Terug naar overzicht
34 Reacties
173   1  
Nacdictive

Het ga je goed Colin!! Eeuwig zonde dat hij niet echt geslaagd is in Breda. Was vaak zeker niet minder als de spelers die speelden.. klaagde nooit en deed zijn ding.
Hij gaat nog wel een mooi niveau halen!

173   1  
Nacdictive

Het ga je goed Colin!! Eeuwig zonde dat hij niet echt geslaagd is in Breda. Was vaak zeker niet minder als de spelers die speelden.. klaagde nooit en deed zijn ding.
Hij gaat nog wel een mooi niveau halen!

13   14  
Ruben

Jammer dat het er niet helemaal uit is gekomen bij Colin. Verder net niet goed genoeg voor ons nac maar hij heeft ook nooit verzaakt. Wel jammer om te lezen dat ie niks opbrengt daar had toch wel iets in gezeten een doorverkoop percentage ja dan maar hopen dat ie de sterren van de hemel gaat spelen. Colin bedankt 💪🏻

16   7  
Naccer

Succes colin!! Bedankt voor je inzet!

Ik ben bang dat deze transferperiode teleurstellender zal uitpakken, dan dat we allemaal hadden gehoopt.

27   1  
Ome cor

Bij clubs in het tweede rijtje van de eerste divisie spelen zulke gasten gewoon wekelijks. Die clubs spelen misschien nergens om, maar de toppers komen eerder boven drijven door speeltijd dan door bankzitten.

NAC voelt zich groter dan die clubs, maar staat er stiekem toch wel heel dichtbij hoor.

Succes Colin.

9   1  
fvf6

Het ga je goed Colin, veel s6 , laten we hopen dat er in de toekomst nog geld naar NAC komt van een hopelijk voor jouw mooie transfer naar weer een volgende club .

53   7  
Dos

Jammer dit, persoonlijke mening, maar ik vind Rosler een betere verdediger dan Bakker en Malone.
Dat een subtopclub in Noorwegen hem wil hebben zegt genoeg eigenlijk. Ze lachen zich kapot dat ze hem gratis kunnen ophalen.
Succes Colin!

10   2  
Geelzwartwit

Gefeliciteerd met je overgang en bedankt voor de meters die je mocht maken. Succes met je carriere!

Benieuwd wie er met aflopende contracten nog meer weggaan.

10   13  
SjorsNac

Waarom weer gratis??
Ruimte maken voor een spits??

Ik vond het wel een prima speler voor nac maar deze stap zal voor hem wel goed zijn.

19   6  
Scheppioni

Persoonlijk vind ik dit ook weer een balend moment, wat is het toch een totale chaos bij onze club, ik gun Rossler het van harte, een Rossler in overuigende doen is gebleken zeker van waarde te zijn !! Succes Collin !
Tsja en de totale chaos blijven wij nu met amateurniveaus rutten en mashart achter 🤨

16   1  
Nac

Ik vond het een prima speler, vooral opbouwend was hij sterk met indribbelen.
De eerste 2 jaar had hij elke wedstrijd 1 grote fout en daarom vonden ze hem niet betrouwbaar genoeg denk ik.

Succes Colin

21   0  
Nonkel Frans

Veel succes voor Colin. Heel spijtig dat hij onze club in een rotperiode heeft moeten/mogen dienen. Aan hem lag het niet.

We blijven hem met belangstelling volgen....! .

7   8  
The Cosmic Gate

En hoppa weer een smak €s weg , sjonge jonge zeg...we zitten al zo ruim in de €s blijkbaar

3   9  
Ed

Geen geld, mooi. Bij de overname zijn we die poen toch kwijt. Mocht hij een transfer maken vangen we dan wel. Toch iets goeds van Manders🤣🤣

14   11  
Observer

Zoals verwacht geen € aan verdiend. Bedankt Steijn en toch ook wel de Graaf. Met Adelahoui en Rossler 2 verdedigers die van financiële waarde kunnen worden, mits goed gecoacht. En nu blijven we zitten met vergane glorie van ASO Den Haag. Malone en Bakker.

Top gedaan weer dit… Kan dat zogenaamde technisch hart, niet gewoon opdonderen !

21   3  
Naccie1912

Gratis weg maar wel een doorverkooppercentage. Laat me raden, afgesproken door Manders? En als hij uiteindelijk verkocht wordt en NAC aanklopt weet Lillestrom SK nergens vanaf en krijgen we geen rooie cent?

37   0  
Scarface

Met het vertrek van Rösler voel ik hetzelfde als met het (gedwongen) vertrek van de Spanjaarden. Wat een ongelooflijk gemiste kans en wat een ongelooflijk mismanagement. We hadden een handvol zeer sterke verdedigers in de selectie waar we echt stappen mee hadden kunnen zetten. Maar helaas werd het wederom via de bank naar de uitgang...

Ooit ga ik vast weer eens trots op mijn NAC kunnen zijn, een strijdend NAC met echte mannen. Nu kan het me eigenlijk helemaal niet meer bekoren. Winst, verlies, gelijkspel, kinderen/amateurs/uitgerangeerde vedettes in de selectie... lekker boeien. Vroeger schaamde ik mij nog wel eens voor de (wan)prestatie van onze mannen en ons cluppie, maar zelfs schamen lukt me al niet meer. Mijn jeugdliefde is een derderangs bijvrouw geworden. Ze komt af en toe nog eens op de koffie, met een droog biscuitje erbij, en verlaat de kiet zonder een woord gewisseld te hebben. En zo aan het eind van 2021 haal ik de schouders maar weer op en zucht nog een keer diep. Kan er toch niets aan veranderen.

Oh ja, da's waar ook: Colin, heel veel succes kerel!!

6   3  
Moppernac

doorverkooppercentage!!! Het zal wel net zoveel worden als de reiskosten die ik krijg van mijn werkgever.
Want wat zal Rosler kosten bij doorverkoop, €200.000,00? En wat krijgt NAC daarvan, 1%?

4   3  
NAC4Ever

Bedankt voor je inzet!
Vond hem niet de beste, maar ook niet slecht.

Fijn dat NAC (Manders) nu opener is over wat NAC er aan overhoud dan dat gedraai toen Schouten vertrok.

2   1  
NAC4Ever

Ik bedoel dat Manders draaiende bij de transfer van Schouten.
Bij Rösler lijkt het Hellemons die opener is.

11   7  
BATI

Als je denkt dat je geld kunt vragen voor een speler van de nummer 9 uit de 2e divisie in Nederland die bovendien 4e was in de pikorde voor zijn positie dan snap je het ook niet helemaal denk....

Had vele pieken en dalen dus dat contract had je nooit moeten verlengen. Dat je nu een vaste wisselspeler van de hand doet en dat geld vrij maakt voor een basisspeler is dus een goede keuze.

Bedankt Colin! Het ga je goed!

7   13  
BATI

@ Scarface,

al die bekwame verdedigers waar jij het over hebt:

Rosler: wisselspeler die heeel wisselvallig is
Riera: handvol wedstijden bij Barcelona B en Andorra.....
Nacho Monsalve: 15 wedstrijdjes in 2 jaar tijd
Javier Noblejas: daar kan je helemaal niks meer van vinden op internet..

Zouden ze dat bij NAC helemaal verkeerd hebben gezien denk je?

5   1  
GB

Colin bedankt! Zal niet de laatste zijn helaas. Denk dat met deze sfeer en directie er weinig overblijft en we ook op weinig interesse van spelers kunnen rekenen. Tis kennelijk een bewuste sterfhuisconstructie, kan er niks anders van maken want logisch is niks meer bij NAC. Blijft een puinhoop totdat er compleet schoon schip wordt gemaakt en dan van onderaf weer beginnen. Zal jaartje of 5 in beslag nemen. Overname wordt voorlopig niks, anders was het al bekend. Immers als er iets "goeds" te melden is is dhr. Manders er snel bij. Voor de rest compleet afwezig.

Jammer, jammer, maar ja tis de modus operandi van NAC de laatste 10 jaar. Kennelijk zien de aandeelhouders het liefste alles verdampen. Zie geen andere verklaring meer, zal wel iets masochistisch zijn. Want de waarde is langzamerhand non existent.

U zijt gegroet!

8   3  
Semsi

Banzuzi gaat binnenkort tekenen bij PSV.

3   1  
Nac

Begrijp me niet verkeerd Banzuzi is een goede speler voor zijn leeftijd.

Wil je promoveren kan je gewoon zo’n jonge niet opstellen. Hij heeft nu nog een techniek van niks, alleen groot en sterk.
De komende 2 jaar komt hij eigenlijk gewoon te kort.

Je kan zien dat van Schuppen het altijd van zijn techniek moest hebben.

6   2  
Andre Vermeulen

Waarom is het gewoon niet mogelijk om in de situatie van Rosler naast een doorverkoop percentage een transfersom te vragen al is het maar 50.000. alles is momenteel meegenomen.zou een club afhaken bij 50.000?

8   11  
Veerse naccer

Gelukkkg mogen de Haagse vriendjes van de graaf en manders lekker in de basis aanklooien.moise en rosler allerbij beter dan bakker en lamzak malone ,kunnen we nog half jaar naar kijken pasje naar bakker of naar de kieper .maar ja den haag volk eerst he

7   4  
Henri

@Andre Vermeulen
Wat denk je ervan: Rösler heeft geen basisplaats bij NAC, zijn contract loopt over een klein half jaar af.
Hij is transfervrij naar NAC gekomen, is bij Lilleström ook helemaal niet verzekerd van een basisplaats.
Rösler heeft tot op heden nergens echt kunnen overtuigen. Bij Jong Noorwegen de laatste tijd ook geen basisspeler meer.
Welke club gaat voor zo'n speler extra geld uitgeven?

7   3  
Andre Vermeulen

Henri,bedankt voor je heldere en wijze uitleg.

6   5  
Tip

Hmmmm… ik persoonlijk vind het jammer. Heb altijd het idee gehad dat er meer in zat. Niks aan te doen verder. Colin : veel succes.

10   0  
DunErwt

Veel succes Colin en dank voor je inzet.
Alle goeds en gezondheid 💪💪

3   8  
kees bouw

wat een beleid bij nac heel dat elftal wat er nu staat dat is nog geen 75 duizend euro waard een cafe elftal wint er nog van nac wat ben je afgedwaalt

4   1  
Ivo

Ik herhaal het hier nog maar een keer. Kwaliteit en talent moeten het op het veld afdwingen. Rosler heeft 2 1/2 jaar bij NAC gespeeld en het is niet gelukt om een basisplaats af te dwingen. Brood, Weijs, Hyballa, Steijn en de Graaf zagen er geen basisspeler in. Dan moet je ook gewoon afscheid nemen.

Ik vond Rosler een grillige speler. Te wisselvallig en onzeker. Ik kan me nog herinneren dat Riera hem in het begin compleet stijf schold na een dekkingsfout. Die rare acties in zijn spel zijn er 2 jaar later niet uitgesleten. Dan houdt het op.

Grote kans dat hij bij Lillestrom in de O21 of O23 terecht komt. Ik wens hem veel succes. Maar laten we nou niet doen of we hier een toptalent mee verliezen. In de 2e divisie vind je vergelijkbare spelers.

4   0  
Toontje

Ongelofelijk weer dit

Hij is beter dan Malone
Hij is beter dan Bakker
Hij is beter dan adiliou

enz.

Had soms de pech dat er een vreselijk slechte linksback staat die er helemaal niks van kan

Was ook het geval met Henrico Drost die had ook veel last van de zeer zwakke v.d. Weg

Een van de betere verdedigers gaat weer GRATIS weg

Hoe is het mogelijk

Wanneer wordt er doorgepakt met de overname....het duurt te lang niemand is meer geinteresseerd in deze puinhoop

Bedankt MANDERS omdat je onze club om zeep hebt geholpen

1   0  
Vergane Glorie

Het is flauw om het op de man te spelen. Maar wie dwingt het op het veld af om te moeten spelen bij DIT NAC. Haye en Olij maar voor de rest louter en alleen omdat er 11 op papier moeten staan. Af en toe kan je beter spelen zonder de vleugelverdedigers in te vullen.
Er moet je ook iets gegund worden. En met veel jonge gasten weet je dat er fouten in het spel zitten. Echt niet alleen omdat ze niet kunnen voetballen maar ze missen een bepaalde leepheid. Dat moet je door ervaring leren. En dat is al een groot dingetje de laatste jaren in Breda.
Wellicht weer zo'n geval van ....maar die Rösler heeft toch ook nog in Breda gespeeld.
Colin heeft veel succes in Noorwegen.

Laad alle berichten na dit bericht in