Wij gaan niet opzij

Ex-NAC: Jordy Buijs tekent bij Fagiano Okayama

Thiestemberg

Jordy Buijs heeft getekend bij het Japanse Fagiano Okayama, een club actief op het tweede niveau. Dat maakt de centrumverdediger bekend op zijn eigen Twitter account. De laatste seizoenen was Buijs eveneens actief in Japan bij Kyoto Sanga.

Het avontuur in Kyoto werd mooi afgesloten door Buijs. De ploeg pakte met Buijs als basiskracht de tweede plek op het Japanse tweede niveau, dit is goed voor promotie. Buijs speelde 41 wedstrijden (van de 42) en scoorde 5 keer, 3 keer was hij aangever.

Ondanks zijn belangrijke rol mocht Buijs Kyoto Sanga transfervrij verlaten. Na een korte flirt met De Graafschap en NAC blijft hij toch actief in Japan waar hij zich als een vis in het water voelt. Buijs zal wel moeten verhuizen, een enkeltje Kyoto-Okayama is meer dan vier uur met de auto.

Bron:
B-Side Rats
19 Reacties
39   4  
Chris W.M.

Waar ik hem tot een jaar geleden graag had zien komen, is dat boek wat mij betreft nu wel dicht. Altijd wel een heel leuke voetballer gevonden voor NAC. Vergeet nooit meer dat hij bij een blessurebehandeling in de wedstrijd NAC - Vitesse bij Wilfred Bony stond en ze het formaat van hun spierballen en bovenbenen stonden te vergelijken. Dat soort krachtpatsers hadden we goed kunnen gebruiken in de KKD.

8   4  
Da huge

Als een koi vis in het water.

21   4  
gjoewie

Hoe zit het met de merchandise daar? Ik wil wel een Fagiano Okayama Pyama!

8   15  
Ouwe Spionkop

Een van de beste verdedigers die we hebben gehad. Buiten Penders en Zwaanswijk natuurlijk.
Wat een inzet heeft die man.

39   4  
Chris W.M.

Waar ik hem tot een jaar geleden graag had zien komen, is dat boek wat mij betreft nu wel dicht. Altijd wel een heel leuke voetballer gevonden voor NAC. Vergeet nooit meer dat hij bij een blessurebehandeling in de wedstrijd NAC - Vitesse bij Wilfred Bony stond en ze het formaat van hun spierballen en bovenbenen stonden te vergelijken. Dat soort krachtpatsers hadden we goed kunnen gebruiken in de KKD.

12   14  
Sjak

@Chris W.M.

Het boek voor spelers als Buijs zal wel langer dicht blijven, als hij ooit weer open gaat. We zullen het moeten doen met wat jeugd en KKD spelers die bij ons NAC willen spelen. De budgetten zullen flink omlaag gaan als volgend jaar 1.5 miljoen aan belastingachterstand moet worden voldoen, tel daarbij op de inkomstenderving door Covid en we zitten in de shit.
Als we nog even met Covid blijven zitten gaan echt niet veel supporters NAC supporteren met 200 euro.
Wat overblijft zijn dan nog wat zuipende pubers die het hart gaan vormen van de club.
Overnamekandidaten zijn er niet, het geld kunnen ze beter gelijk in de plee storten, dat leert de recente geschiedenis
Het is code zwart maar dat lijken niet veel mensen te begrijpen.

8   3  
Scheppioni

@ ouwe spionkop
Ik vond Buijs geen echte verdediger(die twee die jij noemt maar met v Burik, Quaarts en Krijnen bv waren toppers) net als Luijkx inschuivend prima speler maar ook daar hadden we betere in het verleden( Schreuder, v Wonderen en VDL bv)had wel zeker een prima trap(bijna een Reuser) Had voor ons NAC nu voor waarde kunnen zijn ...... next !

7   1  
Geelzwartwit

De voetbalwereld zit steeds vreemder in elkaar..
nu zelfs spelers clubs gaan kopen.

https://www.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=398247

Bij het lezen van de titel moest ik even aan NAC denken.
Een totaal andere invalshoek. Een topspeler die een club koopt en hem gebruikt om Brazilaans talent in Europa klaar te stomen. Ik wordt steeds nieuwsgieriger naar wie en wat het nou uiteindelijk bij NAC gaat worden.

We weten echt van niks en speculeren is zelfs niet te doen.
Dat het op mag schieten dat wel.

On topic; Buijs gefeliciteerd met je nieuwe club

8   2  
Quinn

Toch wel bijzonder, had verwacht dat hij er voor zou kiezen om in NL te gaan spelen aangezien z’n gezin in Etten-Leur woont. Hij gaf laatst nog training aan de jeugd daar, toch wel heftig om aan de andere kant vd wereld te werken ver weg van je gezin, maar goed dat is voor iedereen anders. Succes Jordy, had je graag nog eens in het geel / zwart gezien.

9   3  
Otjes

Geld maakt veel goed… succes

10   2  
NAC Vooruit!

Haye verlengt niet en slaat karige aanbieding NAC resoluut af, aldus Blanco.

Doodzonde dat er straks weer kwaliteit gratis de deur uit loopt!

11   0  
Fan uit Zevenbergen

Hij lig nog tot juni 2023 vast bij Nac

Dus de nieuwe eigenaar kan nog een beter bod doen straks

6   4  
Scheppioni

Over het doodbloeden gesproken van een prachtige bvo NAC VOORUIT ! Maar de grootste waardeloze AD blijft vrolijk zitten ......😡😡😡😡😡

5   2  
Ernie

Haye is gewoon te goed voor de KKD. En daarom zou het raar zijn als hij bij Nac blijft.

5   8  
Scheppioni

Klopt ernie, dit had je vorig seizoen niet gepost, maar goed ik weet hoe je bent is verspilde energie .... nec is met plek 7 gepromoveerd en draait nu prima mee, we staan er vlakbij ...... alleen is ons NAC qua beleid en trainer(s) naar de afgrond gebracht en het blijkt betreft overname dat dd gifbeker nog lange na niet leeg is gvd !!

2   6  
Ernie

Scheppioni
Het woord realisme komt niet in jou woordenboek voor. Maar dat is altijd al zo geweest.
NAC hoort op dit moment niet in de Eredivisie thuis, dat was ook al zo voor het Manders tijdperk. Maar als je dat niet wilt zien heb je echt een bord voor je kop.

1   3  
Otjes

Ook bij een nieuwe eigenaar zal Haye niet zo maar een veel betere aanbieding krijgen. Ben bang voor een overname van partij met weinig diepe zakken.

Denk dat een tijdelijke overname van WvA nu het beste zou zijn. De man zou dan iedereen moeten uitkopen en een normale directie moeten aanstellen. Maar ja, ben bang dat het wat anders gaat worden….

3   0  
Scheppioni

Bij promotie zie je nu wel wat het kan doen met twee clubs, over realisme gesproken, maar je hebt een punt betreft al jaren wanbeleid !

1   0  
gjoewie
4   1  
Semsi

We zijn een veredelde amateurclub. Eredivisie is mijlenver. Met dit aanblijvende wanbeleid is de Tweede Divisie een realistischer scenario.

Laad alle berichten na dit bericht in