Wij gaan niet opzij

Haye schermt met belangstelling: “Eerlijk gezegd speelt er wel iets”

Italo

De transferperiode is open en dus zijn de ogen gericht op Thom Haye. De spelbepaler van NAC steekt al tijden met kop en schouders boven het maaiveld uit. Afgelopen zomer wist NAC hem te behouden. Zes maanden later is er opnieuw sprake van belangstelling voor de middenvelder, zo geeft hij zelf aan in gesprek met BN DeStem.

In december poogde NAC het doorlopende contract van Thom Haye te verlengen. Haye wees die aanbieding echter af. Het huidige contract van de middenvelder loopt nog anderhalf jaar door. Er staat geen gelimiteerde transfersom in. Clubs die geïnteresseerd zijn om Haye over te nemen, moeten zich dus melden bij NAC.

Volgens Haye zelf speelt er inmiddels iets, vertelt hij aan BN DeStem. De Professor probeert altijd zo eerlijk en open mogelijk te antwoorden en geeft ook nu een klein kijkje in de keuken: “Eerlijk gezegd speelt er wel iets. Maar ik kan er niet te veel over zeggen. Het enige wat ik nu kan zeggen, is dat er interesse is en er dingen spelen. NAC is daarvan op de hoogte.”

Ondanks dat een eerdere transfer in de zomerstop er niet van kwam, ondanks dat NAC in een lastige situatie zit omdat de club te koop staat, en ondanks dat NAC sportief een teleurstellend jaar kent, loopt Haye toch goed gemutst rond op de club en verricht hij zijn arbeid. Hij hoopt dan ook dat NAC zich op een constructieve manier opstelt, mocht een club zich melden voor hem: “Het is het goed recht van NAC om te vragen wat ze willen. Maar als ik kijk onder welke omstandigheden ik naar NAC ben gekomen, verwacht ik dat we daar op een normale manier uitkomen.”

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
Terug naar overzicht
100 Reacties
125   7  
H.V.M.

Die is dus weg!
NAC hoeft hem echter niet voor een appel en ei te laten vertrekken.
We hebben het geld keihard nodig.
Het wordt hoog tijd dat de spelers niet de baas zijn, maar dat de clubs weer de (geld)touwtjes in handen krijgen.

67   13  
Rubenac

Het ghaye goed kerel.
Bedankt voor alle mooie momenten.

72   33  
Chris W.M.

Die is al akkoord met z’n nieuwe club en wil NAC publiekelijk onder druk te zetten om mee te werken aan zijn vertrek. En weet je; hij heeft nog maar gelijk ook.

23   3  
Sjak

Na de eerste seizoenshelft was dit wel te verwachten. Ik hoop dat er een mooie club komt voor hem en dat NAC kan cashen. Misschien kan dat de verkoop versnellen. Aan een gefrustreerde Haye hebben we niet veel. De rest van de selectie buiten Olij is veel minder van niveau en/of geblesseerd. Ik wens Thom het allerbeste.

31   12  
Memory lane

Gun hem dat maar gewoon Nac. Hij heeft nooit verzaakt!

Manders gaat natuurlijk hoog in de boom zitten voor zijn eigen hachje en om goodwill te krijgen bij de supporters, maar die ben je allang kwijt Manders.

Verkopen. Geld in een pot en zorgen dat je kan investeren in een nieuwe selectie met een nieuwe TD en zeker een nieuwe SCOUT!

24   8  
Jkx05

Niet te behouden. Laat hem maar gewoon gaan, want dit seizoen zien we eigenlijk toch al als verloren.

Nu hij goed speelt, inclusief de hype rondom hem zorgt ervoor dat we er een mooie som voor kunnen vangen.

Wie weet vertrekt hij niet, wordt hij ongelukkig en speelt hij de 2e seizoenshelft een stuk minder of raakt hij geblesseerd. Dan is het zonde van het geld.

13   8  
Tonn

Als we in t elftal minstens 6 spelers van zijn kaliber nodig hebben, is t niet wijs om de enige te laten gaan. Geduld is schone zaak, wacht op de overname.

40   10  
Kipiani

Wie moet de onderhandelingen doen in het belang van NAC ?
Wie ?
In Den Haag lachen zich de ballen uit de broek.
Op veel plaatsen lachen ze zich de ballen uit de broek.
Veel mensen lachen zich de ballen uit de broek.
Treurig. Vooral zielig. Zielig !
Maar de vraag der vragen is natuurlijk:
Bestaat Lex jr. eigenlijk wel ?
Is hij geen schim uit een stripboek ?

125   7  
H.V.M.

Die is dus weg!
NAC hoeft hem echter niet voor een appel en ei te laten vertrekken.
We hebben het geld keihard nodig.
Het wordt hoog tijd dat de spelers niet de baas zijn, maar dat de clubs weer de (geld)touwtjes in handen krijgen.

17   8  
Vrouwke

Was te verwachten dit. Hij is de slangenkuil bij nac en het niveau van de rest natuurlijk hartstikke beu. En logisch ook. Het zijn en blijven broodvoetballers. Die jongen komt uit Amsterdam heeft niet die liefde die een Seuntjens wel heeft.
Hoop wel dat hij naar een club gaat waarvan we zeggen ik snap het.
Mijn vermoeden is Heracles gezien hun 2 creatieve middenvelders kwijt zijn geraakt.

17   10  
Peaky

Haye is gratis gekomen naar ons Nac, dus kunnen we zo’n jongen ook niet gevangen houden in de KKD..

11   4  
@ peaky

Is hij gewoon transfervrij overgenomen joh, van ADO naar NAC? Goed geregeld dan!

54   7  
Bredaaaaa

Haye pas laten gaan bij een goede transfersom. NAC is geen liefdadigheidsinstelling. Het technisch hart moet keihard onderhandelen. Lex jr zal dit op zich nemen. Hij schijnt een super onderhandelaar te zijn. We zullen zien.

19   15  
Kip

Waar was die RvC eigenlijk toen ze die kansloze Schoenmaker erin duwden?

En die is dan het technisch hart, samen met notoire meelopers als Hellemons

15   9  
Ernie

Bedankt Thom!
Succes bij je nieuwe club. Ik hoop dat NAC nog een paar ton vangt. Kunnen we eindelijk de broodnodige spits halen.

14   40  
Bas2

Thom Haye is gewoon de beste scouting geweest van de laatste jaren!
Die kerel verdient het gewoon om naar de Eredivisie te gaan. Gezien zijn gratis komst bij NAC moet NAC ook gewoon meewerken voor een schappelijke prijs

39   6  
maarten

Ik gun het hem wel alleen niet voor een appel en een ei. 750000 euro met doorverkoop percentage van 10% lijkt me redelijk.

20   5  
Ons NAC

Dit was natuurlijk te verwachten, maar we moeten Haye het maar gunnen. Als NAC zijnde zou ik echter wel je poot stijf houden en minimaal zijn marktwaarde(700.000 euro) vragen.

3   15  
Stan

Geen risico nemen, dus niet meer laten spelen. Nu kunnen we nog wat vangen.

8   0  
Fan uit Zevenbergen

Nac en Ado hebben een doorverkoop afgesproken toen hij over kwam

17   3  
Brecht

Kom op zeg: gewoon het maximale eruithalen. Dat zou door de hele NAC organisatie het Leitmotiv moeten zijn. Niks een paar ton of het is zo’n aardige jongen. Gewoon zakelijk het onderste uit de kan! Van Hecke is ook voor paar mio weggegaan. Beter is hem ook einde seizoen evt te laten vertrekken, niet nu

17   5  
Willem 4,5

Zo voorspelbaar, met dank aan het bestuur en de andere stukken onbenul die onze club heel langzaam en met veel onkunde naar de kloten aan het helpen zijn!

9   5  
SjorsNac

Voor een mooie transfersom heb ik er geen problemen mee, met zijn kwaliteiten heeft hij niks bij zinkend schip NAC te zoeken. Alle problemen zijn te relateren aan het besluit om de club te verkopen en dat we daar geen steek verder mee zijn gekomen en dat dan die van aalst zo verschrikkelijk arrorgante reactie geeft dat hij geen behoefte heeft om te communiceren, walgelijk is het.

5   17  
Fred0

Tsja, Heerenveen zou gek zijn als ze iemand anders dan Haye als vervanger voor Veerman willen..

31   5  
Ivo

NAC moet minimaal 7 a 8 ton ophalen voor Haye. En een doorverkoop %. Maar dit zal Manders ook wel weer verkloten.

18   4  
Sjakkie

@kip

Waar basseer jij op dat hellemons een meeloper is ?
Heb je hem al wel is gesproken ?

30   7  
Nonkel Frans

Shit ..........als deze transfer nu doorzet, waar iedereen hier van overtuigd lijkt te zijn, zak ik toch wel even door mijn hoeven......en huil.
Terwijl hier de centen door medesupporters na zo n bericht meteen geteld worden sta ik stil en verslagen. Ik draai me om - weg van die veemarkt.

Het is al maanden klote met onze club; pak daarbij het coronasjaggerijn en de Bredase depressie is compleet. En dan mogen we nu gaan horen op een zaterdagochtend en - tegen beter weten in - hoopvolle matchday dat het enige houvast en lichtpuntje in ons huidig sombere NAC leven op het punt staat te verdwijnen. Ja we konden er op wachten. Wanbeleid ten top. Ik weet het allemaal. Het kan nog steeds erger en houdt niet op.

Tis om te janken. NAC hoort MET Thom Haye in de Ere te staan. Hij wilde, wij wilden, maar het huidige NAC BV wil niet - kan niet.
De ellende. Ik vloek, ik huil, doe iets!

Nog een keer: Wie belt Lokhoff?

3   10  
Fan uit Zevenbergen

Hij gaat naar fc Utrecht denk

7   3  
Tegel

Die gaat naar Vitesse. Denk ik dan weer.

2   38  
Hayeeee

Naar verluidt verlangt nac een transfersom van €450.000…

2   6  
Castle

Sucses tom,denk alleen dat hij dit niveau niet meer kan halen,bij een andere club is hij 1 van zal financieel beter zijn en sportief voor hem zelf denk ik van niet

6   2  
P

Heerenveen heeft al opvolger voor Veerman in de persoon van Tahiri, fc utreg schijnt in de markt te zijn voor een rentree van Ihataran, dus blijft in mijn ogen over Vitesse en Heracles, waarbij Gillessen weleens de doorslaggevende factor kan zijn.

15   3  
DunErwt

Eerlijk gezegd........ is dit totaal niet verrassend.
Maar de scout van NAC herft al een een schaduwlijstje. Letterlijk en figuurlijk een zwart lijstje met niks dan schaduw.
Topsportklimaat!!! 🤣🤣🤣

Succes bij je nieuwe club Haye💪💪

8   6  
Beter de Laat dan nooit

Zo lang je niet promoveert blijft dit boven je hoofd hangen. Laat het dan nu maar snel gebeuren. Heeft zo’n dominante rol dat hij andere spelers wegdrukt. Hier gaat met name Azzagari erg gebukt onder. Na zijn vertrek aan andere om op te staan en te bouwen aan een nieuw team. Beter nu er aan beginnen in dit kansloze jaar dan aan het begin van de nieuwe competitie. Maakt ons ook minder kwetsbaar als het teammgedragen wordt dan meer dan 1 speler.

16   15  
Johnny1912

Wie is zijn zaakwaarnemer? Slim spelletje publiekelijk aangeven graag snel te willen verlengen om ons te pleasen. Was hem alleen te doen om een gelimiteerde transfersom om snel weg te kunnen.

Kwaliteiten top voor ons, maar gedrag een lul.

5   6  
DunErwt

@nonkel frans

Bredase depressie maar het is nu wel een superleukegeweldige studentenstad🥳🥳🤮🤮🤮🤮

15   3  
Baosje

En we zinken nog verder het moeras in...de weg naar het definitieve einde van NAC is men reeds ingeslagen

Bedankt aandeelhouders dat jullie NAC hebben laten vallen als een baksteen

18   1  
The Don

Dan was het hele contract verlenging verhaal niet meer dan een trucje

13   5  
Des NAC's

Dat hij überhaupt gebleven is na de zomer getuigt van een stevige portie masochisme. Hij hoopte net als wij op meer doortastendheid om promotie te behalen. Hij is net als wij in de steek gelaten door de zich verstoppende directie, en de wurgreep waarin we zitten dankzij de stilzwijgende en apathische grote 3.

Thom's laatste wedstrijd en dat in een leeg stadion. Bedankt verzakers!

Treurig potdomme

27   3  
Dos

Het onder druk zetten van NAC door Haye is begonnen, vanuit zijn perspectief niet gek, maar hij heeft niets te maken met de vraagprijs.
De omstandigheden waarin hij naar NAC kwam kunnen we ook omdraaien, zijn carrière zat een beetje op slot en door NAC is hij er weer bovenop gekomen.
Hij ligt nog lang vast, dus de hoofdprijs en niet minder.

2   4  
Beter de Laat dan nooit

@P
Heracles en transfersom….?

10   3  
NB.VOS

en dan ? als hij weg gaat.. kunnen we met zijn geld niemand halen. iedereen wijst ons zowat af.
dit soort jongens zou voor de 'nieuwe eigenaar' de basis moeten zijn om er omheen te gaan vormen.

nac kennende loopt hij voor een appel en een ei de deur ook nog eens uit!

14   3  
F8

En het geld gaat weer rechtstreeks in de zakken van de aandeelhouders. Wat een ellende dit.

11   0  
Andre Vermeulen

Helaas zien we van een evt.verkoopsom niets terug in de selectie.

15   5  
fvf6

Als hij toch weg wil het allerhoogste eruit zien te halen ,aan een gefrustreerde speler heb je ook niets Er moet een prijskaartje aanhangen van minimaal 1,5 miljoen en een doorverkoop percentage van 20 %

5   0  
Nonkel Frans

Ja ja @dunerwt, haal de holle "Bredacitymarketeers" er ook nog eens bij. Word ik nog depressiever van.

Wat wordt de uitslag vanavond?

6   14  
BredaJan

Hij gaat waarschijnlijk weer voor Willem II spelen heb ik vernomen. Hoop niet dat het waar is, al gun ik hem het beste. Maar niet naar de kruiken Thom!

45   3  
Italo (BSR)

Ik verbaas me over reacties van sommigen, die stellen dat Haye de pers opzoekt om NAC onder druk te zetten.

1. Haye is mega loyaal naar NAC en is al zolang hij er speelt open en eerlijk in zijn interviews. Kijk die er van afgelopen zomer maar op na.
2. Vergeet niet dat een speler wordt gevraagd naar dit soort uitspraken hè. Hij belt niet zelf op om dingen door te geven. De vraag wordt gesteld; “Is er interesse in je Thom?” . Dan antwoord hij. Zeer netjes vind ik.

Onderschat de loyaliteit van Haye richting NAC niet wil ik er mee zeggen.

15   10  
Nac

“Maar als ik kijk onder welke omstandigheden ik naar NAC ben gekomen, verwacht ik dat we daar op een normale manier uitkomen.”

Haye maakt zich echt belachelijk. Er is nog nooit een club geweest die rekening houd met de omstandigheden dat jij gekomen bent.

Gewoon aan zijn contract houden en anders minimaal 8 ton.

9   7  
Marco van bavel

Dat is flink balen, maar hij heeft groot gelijk om deze enorme puinhoop te verlaten 😞

7   1  
DunErwt

@nonkelfrans

🤣🤣Kop op Nonkel, vanavond word 3-1....... Wat.. 4-1💪😉

6   5  
RaraNAC

Wat zal ik balen als hij weg gaat, want elke kans/ambitie op promotie(via de nacompetitie) gooi je hier mee weg.

Maar oh wat gun ik Haye een mooie club. Beetje hetzelfde gevoel als Dessers. Zelfs bij Feyenoord vind ik het gaaf om te zien dat hij scoort.
(Zou Feyenoord trouwens niks voor Haye zijn?)

Ooit zijn wij weer die club die types als Haye aantrekt in de winterstop…

19   6  
Monir

Wordt het niet tijd dat de supporters opstaan? Bijvoorbeeld een protesttocht door het centrum. ONS NAC ligt aan de beademing en de arts zegt dat het hem niet boeit wat wij er van vinden.
Onze club terug en vlug!

6   1  
Dos

Er wordt nergens gezegd dat hij de pers opzoekt, dat hij desgevraagd enigszins de vraagprijs probeert te beperken is vanuit zijn standpunt te begrijpen, maar het argument wat hij daarvoor opvoert is een slap argument. Dat snapt hij ook wel.

Ik begrijp ook volkomen dat hij wil vertrekken nu. Door de supporters besloot hij te blijven, maar nu NAC echt op slot zit en je speelt niet eens in een stadion vol NAC supporters dan blijft er niks van deze club over om voor te spelen.
Hopelijk een mooie club voor hem en een flinke zak met geld voor NAC, al heb ik in dat laatste geen vertrouwen.

12   12  
Theo

Logisch dat Haye vertrekt bij


FC PRUTS BREDA!

17   1  
Nr. 20

Sommige lieden hier die zeggen we gunnen het hem en NAC moet hem laten gaan………..WHY? NAC heeft hem gehaald toen hij op dood spoor zat en NAC heeft toen een goed contract uit onderhandeld. En die heeft Haye getekend dus waarom moeten wij hem nu zo laten gaan. Als een eredivisieclub (bv Heerenveen die zelf net miljoenen heeft gecasht) hem zo graag wil hebben dan moet er ook voor betaald worden. Come on hij wordt daar toch vervanger van speler die net voor heel veel geld is verkocht. NAC moet gewoon zakelijk zijn. 450.000 euro lachtertje. Minstens 1 miljoen en doorverkoop percentage. Niet meer niets minder. Hoop dat dat amateuristisch zakendoen nu eindelijk eens voorbij is. Wat hier ook wordt gezegd. De club bepaalt en niet de speler. En lieden die hier roepen NAC is kut en we begrijpen dat Haye weg wil en we moeten hem dat gunnen….we spelen BETAALD voetbal en zijn geen liefdadigheidsinstelling. Dit zijn dezelfde lieden die weer roepen dat NAC duurbetaalde spelers moet gaan halen….

13   2  
Ed

Zal wel gratis weg gaan. Manders kennende.

17   7  
Scheppioni

Het lijkt grunn te zijn 🤔 as NAC dit onder de miljoen laat gaan is het echt een super schande !!! Minimaal 2,5 miljoen, er is geen clausule dus er is bewust getekend maar ja onze schandalige narcist zal het een worst wezen natuurlijk !!! Die zit er voorlopig nog zijn zakken te vullen, want geen overname en ons NAC gaat hij verder naar de verdommenis helpen !!! Jaja v aalst jij met je manders, de zoveelste doodsteek voor ons NAC !!

6   2  
Tram

Dit zag een blinde aankomen. Die is weg. Leuk als dat 4,5 ton oplevert maar daar kopen we letterlijk en figuurlijk niks voor. Brengt ons weer een stap dichter bij het rechterrijtje.

4   1  
NuFfNie

Dit is waar NAC op aanstuurt. Zo zullen alle spelers met potentie langzaam richting uitgang vertrekken. Als een eigenaar geen interesse heeft in publiciteit en niemand weet hoe de nabije toekomst eruit ziet, dan ga je als speler(makelaar) ook zelf eens rondkijken.

Als NAC de hoofdprijs vraagt zal die andere club gewoon toestemmen, om vervolgens in de rij aan te sluiten bij de clubs die weigeren te betalen. Want dat werkt erg goed bij NAC.

18   3  
Leo

Die KUT3 breken ons NAC tot de grond toe af!

16   0  
Fritske d'n Olifant

Ik vind dit een beetje dubbel. Ik gun Haye absoluut alle geluk van de wereld en als dat op dit moment niet bij NAC is dan is dat helaas zo.

Maar Haye voor een appel en een ei laten vertrekken omdat hij altijd zo loyaal aan de club is geweest vind ik weer het andere uiterste. Je zou het niet zeggen, maar NAC is wel een BVO. En die kan op dit moment alleen overleven door te cashen voor spelers. Het is verdorie het leger des heils niet.

6   5  
Naccie1912

Hoe gek dit ook klinkt, ik heb liever dat Haye nu vertrekt en NAC er nog wat voor vangt, dan dat hij gratis de deur uitloopt. Ik zie NAC dit seizoen niet meer promoveren, daarvoor zijn we gewoon te wisselvallig, en dan kunnen we nu beter proberen om met geld wat binnenkomt te bouwen aan wat meer stabiliteit.

9   2  
Mike

Als ik Haye was zou ik het wel weten. Trekt wekelijks aan een dood paard en blinkt daar nog in uit ook. Alleen Olij kan mee op zijn niveau en dat is verdimme een keeper. Met zo'n speler in je elftal hadden ze rap een eredivisiewaardige selectie omheen moeten bouwen. Met vechters, jeugd en echte talenten.

Dan heb je als grote 3 wat te verkopen.

Nu, in een leeg stadion met corona voor wie weet hoe lang. Heb je buiten Haye en Olij en seun op een goeie dag enkel wat talenten die nog door moeten breken.

Waar de huizenprijzen met Gem. 350 euper dag toenemen dondert de marktwaarde van NAC al jaren met duizenden euro's per dag naar beneden.

Zonder publiek is het momenteel niet meer dan een veredelde eerste klasser met een leuke geschiedenis.

Dat helpt wel in de onderhandelingen de club te verkopen. Knoeperds.

6   14  
Baosje

Vanavond allemaal wel braaf de NAC vlag uithangen 🤢

11   2  
NAC4Ever

Hoop dat hij toch blijft.
Hoe de situatie in de zomer is zien we dan wel.

9   1  
Henri

Zo'n drie weken geleden hebben de RvC en Clubraad toch aan de drie eigenaren gevraagd wat de stand van zaken is omtrent de verkoop van NAC? Ook zij hebben dus geen reactie gekregen. Inmiddels gaat de totale ineenstorting van wat eens een voetbalbolwerk was gestaag verder. Eén van de peilers voor een wederopbouw zou in mijn ogen Haye zijn. Als hij vertrekt zal een wederopbouw alleen maar langer gaan duren en meer te investeren kapitaal gaan kosten. Het wordt langzaam maar zeker een inktzwarte periode.

3   4  
Ed

Laat maar vertrekken. De grote drie willen volgens mij de boel bewust naar de klote helpen. Wij moeten als supporters lijden en dit aanzien hoe we de afgrond in worden getrapt. Volgens mij vinden ze het schitterend, om de club naar de klote te helpen. Geef het stokje door en Haye een nieuw contract. Hij is de drijfveer in het team. Verlaat hij het schip dan zijn we nog verder van wederopbouw. Echt om te huilen, al snap ik Haye wel. Betere tijden, het zal lang duren.

10   2  
Bert

Haye zegt dat het een wanprestatie zou zijn als NAC de play-offs niet haalt...
Dat is natuurlijk bullshit!
Met een 9e plaats haal je al de play-offs, vanwege Jong Ajax..

Het zou een schande zijn als je met de tweede of derde begroting niet tweede of derde eindigt!!

0   8  
Dreman

Hij zal wel naar PEC Zwolle gaan om vervolgens volgende seizoen weer in de KKD te spelen.

Al denk ik eerder een middenmoter en geen degradatiekandidaat.

7   2  
Freek

Haye wil voor sportieve verbetering gaan.
Dan kan hij deze winter beter maar gaan joh...

KKD is een waardeloze competitie.
Eindhoven heeft een spelersbudget van 4 ton, NAC van meer dan 2 miljoen..

5-0 vanavond zou normaal zijn

3   2  
Come one

Gelukkig zijn alleen onze reserves besmet!
Bij Eindhoven missen ze er ook een handvol maar die hebben maar drie of vier aardige spelers

17   2  
Spionkop

Lees dat mensen Haye een mooie club gunnen, maar daar zit die toch al?

Ik zou gewoon 3 miljoen vragen en anders contract uit dienen. Een eventuele promotie dit of volgend seizoen levert veel meer op dan een paar honderdduizend nu.

Haye moet de spil worden waar het nieuw te bouwen elftal om gaat draaien.

Een nieuw elftal koop je niet met 500k. Hebben we niks aan. Gaat straks zo in de afkoopsom van Manders bij de nieuwe eigenaren en het geld is weer weg.

Als je wilt bouwen aan een team die promotie moet gaan behalen, ga je toch niet je beste speler weg doen?4   3  
Ger koot

Anderhalf miljoen

1   8  
Gjoewie

Als spits heb ik Jort van der Sande al getipt. Mocht Haye eerder weggaan, dan voor hem in de plaats Joey Sleegers halen. Beiden zijn toe aan een stapje omhoog. Goed kijken vanavond hoe die jongens spelen.

6   4  
Semsi

Haye is onhoudbaar, er is gewoon geen plan om hem te overtuigen langer te blijven.
Dit wordenbelangrijke onderhandelingen om het onderste uit de kan te halen. Dit geld zal wel naar de grote 3 gaan en later naar Manders en wat vriendjes gaan, maar toch

Wie gaat de onderhandelingen trouwens doen? Manders toch niet? Die heeft in die 1,5 jaar nog helemaal NIETS gepresteerd!!

Manders OUT, en snel!!!

5   3  
Nonkel Frans

@Italo en zo is het!
Extra Spandoek voor Thom vanavond Llocos?

Hup NAC!
Hup Haye!

16   5  
Moppernac

Als je voor een prutser als Kay de Rooij al €500.000,00 moet betalen zoals NAC gedaan heeft , dan moet Thom Haye toch minimaal het dubbele opbrengen.

7   1  
Paul

Het wrange is: in de ideale wereld zou het precies zo moeten gaan. Je haalt een speler voor weinig, zorgt dat hij beter wordt (of gewoon aan spelen toe komt) en verkoopt hem als hij nog een jaar of anderhalf jaar vastligt. In de tussentijd heb je al nieuwe spelers (Azzagari, Agougil en Banzuzi) uit de eigen jeugd klaargestoomd door het grote werk.

Vervolgens investeer je het opgehaalde kapitaal in nieuwe groeibriljanten (of je legt Banzuzi definitief vast).

En toch. Het voelt niet zo. Het voelt alsof je vrouw - die al jaren niet meer naar je omkijkt - nu ook heeft besloten om je lievelingszoon op straat te zetten. Om vervolgens glashard vol te houden dat ze daarover helemaal niet met jou hoeft te praten. Het kutwijf.

5   8  
Nacdictive

Zo iedereen zijn zegje weer kunnen doen ..
Ik gun Haye het allerbeste, hij is/was gewoon een speler die ver boven het modaal uitsteekt/uitstak en verder gewoon een prima NAC uithangbord. De rest laat ik aan de wijsheren over.

12   0  
doom

dat word weer de zoveelste soap en slechte tranfer nac kennende.. knikkerzak 200euro en bounty

18   6  
Fred1

Heel kort door de bocht je weet meteen wat de ambitie van de club en de huidige aandeelhouders is als ze Haye laten vertrekken of houden.
Laten we eerlijk zijn, want we zijn kampioen met iemand op het schild hijsen, maar Haye heeft het nergens gemaakt buiten het laatste half jaar NAC.
Hij liet zich daarvóór de kaas van het brood eten door Elalouchi zelfs een seizoen met 0 goals en was bij ADO amper te motiveren.
Je zou ook kunnen stellen dat hij op dit moment bij NAC precies op de juiste plaats is en zou je dan je zegeningen eigenlijk niet moeten tellen.
Ik ben bang dat het op een niveau hoger niet uit gaat komen wat alle “kenners” voorspellen.
Haye heeft vóór dit seizoen 7 goals gemaakt in zijn hele carrière waarvan in 2 seizoen 5 bij de kruiken.
Er zit bij Haye een raar randje aan waardoor ik twijfel of hij wel een stap moet maken.
Laat vaak het hoofd hangen is vaak zichtbaar geërgerd en soms slaan ff de stoppen door.
Op zijn leeftijd zou ik kiezen voor de enige plek waar ik als speler gelukkig was.
En dan gewoon meewerken aan een NAC wat terug op het hoogste podium moet.
En deze keer zeg ik het niet als NAC fan maar puur vanuit de ervaring, heb het heel vaak mis zien lopen met spelers die dit soort karakter hebben.
Ik moet het allemaal nog zien.
Ik ben bang dat dit gedoe op den duur 3 verliezers gaat opleveren. De speler, de kopende en de verkopende partij.

19   3  
Ouwe Spionkop

Die vertrekt voor 5 ton en het geld verdwijnt in het gat en de zak van Manders.
NAC zakt verder af naar niveau FC Dordrecht. Alhoewel daar hebben we van verloren.

9   4  
Nonkel Frans

@Paul een mooie vergelijking 🤣🤣manders is het kutwijf.
Zou hij het nu nog niet snappen?.
Regel jij de scheiding ff.

@Fred1 ja Thom als persoon lijkt me een gevoelsmens. Hij moet zich thuis, gekend en op zijn gemak voelen. Als dat zijn "rare randje" is - hoezo raar ? - zit hij hier bij ons inderdaad goed en krijgt hij vleugels.

Nu de rest nog - als zich vanavond nog een paar spelers goed kwaad maken wordt het nog wat.

Hup NAC !

2   15  
Lievereensoaaanm’nzakdanmeteenqrcodenaarnac

Die gaat spijt krijgen. Ondanks het feit dat de publieke betrokkenheid onder het nulpunt is gedaald, wordt hij hier op handen gedragen. Dat zal bij een volgende club altijd tegenvallen. Hij kan beter blijven en als nevenfunctie nachtburgemeester van Breda worden. Wellicht richten we dan nog eens een standbeeld op de grote markt voor h’m op.

8   2  
Geelzwartwit

Met Haye staan we 9e in de KKD
Die plek geeft recht op niks en is waardeloos. Of het nou met of zonder Haye is. Mooie voetballer maar verdient ook beter renderende spelers om zich heen.

@vrouwke

Haye heeft absoluut hart voor de club ook al komt uit uit Amsterdam. Verschil met Seuntjens is dat die hier zijn sportieve carriere aan het afronden is en Haye nog wel wat stappen omhoog kan maken.
Heeft niks met woonplaats en clubliefde te maken.

Haye succes! En technisch hart en spelers succes met de financiële aanvulling op de top3 spelersbegroting en je 9e plek.

Ze laten het allemaal maar eens een keer zien wat ze waard zijn.

8   2  
Ed

Op deze manier nog jaren KKD. Terug in de tijd dat de 17 jarige karelse in het doel kwam. Alles weer opbouwen met als dieptepunt 150-450 toeschouwers. Heeft jaren geduurd, maar uiteindelijk promoveerde we met een mooi team. Let wel; karelse, brood, lokkhoff,
Vd Dungen, kaumans, Remie, Brusselsers, v Hooijdonk, lammers, Wilnis en zo vergeet ik er nog wel een paar. Geweldig team. Een deel is als grofvuil aan de kant gezet en had als begeleiding in Breda moeten fungeren. Good old Ben van Bilzen is nog de enige echte clubman. Klasse kerel 💪🏻👍🏻
Kortom heel lang huilen en opnieuw beginnen

9   3  
Scheppioni

Wat een tijd he Ed !
Al begon het toen ook ineens te draaien toen Spelbos kwam, ook toem stonden we belabberd in de winterstop 13de ..... we eindigde uiteindelijk 2de en promotie in den bosch ! We zouden het wel zwaar krijgen in de ere, vrolijk werden we met avondjes NAC voetbal zevende !!! Dus met al het gezwam van o.a. ernie en tip zou het zo anders kunnen zijn, maar zolang het in de top huichelaarij is dan zeker niet !! Gvd onze moie club !💛🖤

9   1  
Dos

Scheppioni

Prachtige herinneringen.
Dat seizoen eerder leek nergens op, ongelooflijk hoe dat NAC onder leiding van Spelbos en Lokhoff in het veld voor een ommekeer zorgde.
Veel wedstrijden werden ook ruim gewonnen toen. Uiteindelijk net geen directe promotie met als gevolg dat er vanuit de supporters zonder vertrouwen aan de nacompetitie begonnen was. Nacompetitie en NAC was toen geen match.
Totdat NAC begon met een 0-4 overwinning bij Graafschap om het af te maken in Den Bosch.
Vakantieman, gezellig he! 😀

7   1  
Wanny

450 toeschouwers, zo slecht is het nooit geweest. Ik denk het dieptepunt iets van 800 a 900 fans tegen Wageningen of Heerenveen op een doordeweekse avond.

Tegen Heerenveen schoot er toen iemand een bal hoog over. Die rolde de Beatrixstraat op, er stapte iemand uit een auto die de bal pakte, nog een keer toeterde en er hard mee wegreed. Dat was destijds een catastrofe van jewelste voor een armlastige club als NAC.

Met John Peek aan het roer werd het toen langzaam beter en uiteindelijk bleken Lokhoff, Pierre en Spelbos de missing links. Dat waren de mooiste jaren voor mij als supporter.

6   2  
Wanny

Schep, kun je je de eerste thuiswedstrijd terug in de eredivisie nog herinneren? Thuis tegen Roda JC. Uitslag 2-4 maar een staande ovatie voor het elftal (nu waren het wel grotendeels staanplaatsen, maar toch). Tegenwoordig zouden ze van het veld worden gefloten na welke nederlaag dan ook.

6   1  
Kopspion

@Wanny
Zo erg is het echt wel geweest hoor, niet vaak maar toch
Ik herinner meteen wedstrijd tegen Telstar met minder dan 500 toeschouwers in bar slecht weer
Ik stond nog op de oude spionkop en iedereen die onoverdekt stond mocht gratis naar de lange zijde waar de B- Side kwam om droog te staan
die hele tribune was toen nog bijna leeg en op de ere zaten hooguit nog 60 man toen !

4   3  
Scheppioni

@ Wanny
Ons NAC en een eerste competitiewedstrijd is nooit geen goede pot geweest, terwijl regelmatig de voorbereiding er belovend uitzag !

2   0  
Ed

[email protected] te veel bier op. Was 2-3 ene en staande ovatie

3   1  
Ed

[email protected]
Was idd de 0-4 vergeten. Zag geen moet in dat uitval bij dgs. Volgens mij maakte brood de 0-4. Wat een feest. Groter was het feest in den Bosch. Na een helft was het klaar. Mooi weer en een volksfeest. Met de supportersbussen terug. Heb nog nooit zoveel bier gezopen onderweg. Wat een seizoen was dat. Om 6 uur in de ochtend waren er thuis. Hansie van de Dungen nam nog een paar man de NAC kroeg in 🎉🎉. Laten we hopen dat weer binnen een korte tijd mee te maken. Vakantieman Gezellig he. Siep kon de boel flink in de stemming brengen. Daarnaast haf je de Leeuw nog (Siep 2)

16   3  
Klest

'Onder welke omstandigheden ik ben gekomen'...?
Sorry hoor, alle Haye fans maar het was een mislukkeling voordat hij naar NAC kwam. Overl net niet... en nu moet NAC zich correct opstellen? Flikker op, gewoon jackpot of niet!!! Vind het echt een geweldenaar maar dat is ook pas sinds NAC, misschien wel dankzij de omstandigheden!

7   0  
Badeend

Van "ik sta open voor een verlenging" naar "ik verwacht dat NAC mee zal werken" in een goede maand tijd. Wat een kutwereld, die voetbalwereld.

De belangrijkste vraag is hoe de opbrengst van Haye zometeen weggemoffeld zal worden in een of ander gat richting de verkopers. Want dat er 1-op-1 mogelijkheden voor nieuwe aankopen tegenover gaan staan, dat is natuurlijk wishful thinking.

6   1  
Rbull076

Zou er oprecht niet direct van uitgaan dat het geld naar nac vloeit.

Ik zie het helaas eerder gebeuren dan de eigenaren de transfersom gaan opeisen.

4   3  
Sia

Voor €12,000,000 valt er best te negotiëren.

8   3  
Ome Cor

Haye nu al succes wensen bij zijn nieuwe club ? Wat een zaadpubliek zeg.
Wacht op z'n minst tot het echt rond is en officieel bekend wordt gemaakt.

Voor de mensen die het nog steeds niet snappen...het wordt dit seizoen helemaal niks meer met NAC op sportief vlak en hoe langer de nieuwe eigenaar op zich laat wachten hoe langer het duurt voor er een nieuw beleidsplan opgesteld kan worden.

Promotie dit seizoen, al is het per ongeluk, moet je simpelweg niet eens willen, want je bent bij voorbaat degradatiekandidaat numero uno.

Haye en misschien ook wel een talent als Banzuzi zijn dan straks misschien verloren , maar er komt vanzelf wel weer wat nieuws.

Overigens vind ik dat de trouwe en regionale NACminnende sponsors zich erg makkelijk in de ballenbak hebben laten stoppen door de grote drie.
Onder het mom van "gaan jullie maar even spelen als de grote mensen praten" zijn ze opzij geschoven, terwijl zij misschien minder geld binnen brengen, maar wel meer met NAC hebben en die drie klootzakken.

2   0  
Bertus

@ ome Cor blijkbaar heb je mijn post onder NAC ontloopt coronagolf niet gelezen?
Man wat spreek jij jezelf toch vaak tegen zeg.
Al moet ik zeggen dat deze reactie meer hout snijd.

Laad alle berichten na dit bericht in