Overal waar we komen

Het CV van trainer Maurice Steijn

Italo

Gisteravond werd zoals verwacht Maurice Steijn aangesteld als trainer van NAC. De oud-voetballer maakte als trainer naam bij ADO Den Haag en VVV-Venlo. Ruim acht seizoenen was hij hoofdtrainer in het Nederlandse voetbal. We zoomen nader in op het CV van trainer Maurice Steijn.

ADO Den Haag

In maart 2010 leerde het grote publiek Maurice Steijn voor het eerst kennen, toen Raymond Atteveld na 29 speelrondes werd ontslagen bij ADO Den Haag. Assistent trainer Maurice Steijn, tevens trainer van het beloftenelftal, kreeg de taak om ADO in de Eredivisie te houden.

Op het moment dat Steijn het stokje overnam van Atteveld stond de ploeg op de 16e plaats en was het reeds zes duels zonder overwinning. Maurice Steijn kreeg het voor elkaar om via overwinningen tegen FC Utrecht (0-2) en RKC Waalwijk (4-0) zes punten bijeen te rapen, en ADO via een 15e plaats rechtstreeks te behouden in de Eredivisie.

Omdat Steijn op dat moment nog niet over de benodigde papieren beschikte om als hoofdtrainer verder te gaan bij ADO, moest de trainer na zijn huzarenstukje weer een stap terug doen. Hij werd assistent van John van den Brom, die met ADO een zeer verdienstelijke 7e plaats scoorde in het seizoen 2010-2011.

Die prestatie leverde Van den Brom de overstap naar Vitesse op, waarna Steijn een seizoen later alsnog aan het roer kwam te staan bij ‘zijn’ ADO Den Haag. Onder toeziend oog van Mattijs Manders begon Steijn prima aan het seizoen. Tijdens de winterstop stond ADO keurig op de 11e positie en leek er geen vuiltje aan de lucht. In de tweede seizoenshelft kwam de klad er echter in. De ploeg kwam in een vrije val terecht en kon uiteindelijk opgelucht ademhalen dat het zich via een 15e plaats handhaafde in de Eredivisie.

Steijn behield zijn positie, maar zijn functioneren zal ongetwijfeld onder een vergrootglas hebben gelegen bij de bestuurders (Manders was inmiddels vertrokken) van dat moment. Ondanks (of wellicht dankzij) deze druk wist Steijn het tij te keren. ADO kende in het seizoen 2012-2013 een prima jaargang. Met jongens als Danny Holla, Tjaronn Chery, Mike van Duinen en Aaron Meijers bivakkeerde het team het gehele seizoen in de middenmoot van de Eredivisie. Een negende eindpositie was het logische gevolg.

Enkele sterkhouders vertrokken, maar toch bleef de selectie veelal intact. De verwachtingen waren dan ook hooggespannen bij ADO aan het begin van het seizoen 2013-2014. Het werd achteraf gezien een rampjaar voor trainer Steijn. Na de winterstop zakte hij met zijn elftal af tot de laatste plaats. Om het seizoen te redden werd Steijn ontslagen en kreeg assistent Henk Fräser de verantwoordelijkheid.

Maurice Steijn reageerde destijds als volgt op zijn ontslag tegenover Omroep West: “We zijn van vijf miljoen in de min naar een klein plusje gegaan de afgelopen jaren, ik moest elk seizoen mijn beste spelers verkopen. Dat geeft een bepaalde onmacht. Ik vind het heel jammer dat ik mijn werk hier niet kan afmaken.” Deze keuze om van trainer te switchen bleek de juiste: Fräser presteerde het onmogelijke door in 12 duels liefst 23 punten te halen. Slechts één duel werd verloren en ADO eindigde op de 9e plaats op de ranglijst.

 

VVV-Venlo

Vijf maanden na zijn vertrek bij ADO Den Haag streek Maurice Steijn neer bij VVV-Venlo. Bij die club kreeg hij de opdracht om de ploeg (terug) naar de Eredivisie te brengen. In Venlo bouwde Steijn in alle rust aan een Eredivisie-waardig elftal. In het eerste seizoen, 2014-2015, eindigde VVV-Venlo op de 7e plaats. De nacompetitie voor promotie naar de Eredivisie bracht geen soelaas.

In het seizoen dat volgde ontpopte VVV-Venlo zich tot ware uitdager van favorieten Sparta en NAC. Daar waar NAC afhaakte om de titelrace, bleef VVV in het spoor van Sparta. Uiteindelijk moest de ploeg met topscorer Ralf Seuntjens (28 goals) haar meerdere erkennen, eindigde het als tweede, en mislukte de nacompetitie.

De messen waren geslepen in Venlo. In 2017 moest die promotie er dan echt gaan komen. En dit gebeurde ook. VVV-Venlo kroonde zich tot kampioen van de Eerste Divisie en bleef de concurrentie ruimschoots voor (ookal omdat nummer 2 Jong Ajax niet mocht promoveren). Het elftal kende met spelers als Rutten, Promes, Post, Opoku, Leemans, Van Crooy en Seuntjens een hoop bekende VVV namen.

Met minimale wijzigingen in de selectie deed VVV in de zomer van 2017 haar herintrede in de Eredivisie. In dit eerste seizoen na de promotie draaide de ploeg lekker mee onderin de middenmoot. Ondanks een uiteindelijke 15e positie kwam de ploeg nooit echt in degradatiegevaar. De laatste vijf duels van het seizoen werden verloren, waardoor de ploeg wat posities moest inleveren.

In zijn laatste jaar bij VVV zag Steijn enkele sterkhouders als Van Crooy, Thy en Hunte vertrekken, terwijl daar de komst van Van Ooijen, Chris Kum en Jay-Roy Grot tegenover stond. Vaak wordt gezegd dat het tweede jaar na promotie het lastigste jaar is. In Venlo had men daar niet zoveel last van. Ook met de nieuwe gezichten ging men op vertrouwde voet verder, en werd een keurige 12e plaats behaald.

Trainer Maurice Steijn kreeg dan ook de loftrompet toebedeeld toen hij na dat seizoen afscheid nam in Limburg. Technisch manager Stan Valckx nam met de volgende woorden afscheid op de clubsite van VVV: "Hij heeft de afgelopen jaren laten zien fantastisch te kunnen presteren. Hij is er telkens weer in geslaagd een maximaal resultaat te behalen met zijn staf en zijn spelers. Dat verdient alle lof. Jammer dat hij ervoor kiest VVV te verlaten, maar een nieuwe stap in zijn carrière is geen onlogische keus."

 

Uiteindelijk bleek de keuze om naar Abu Dhabi te vertrekken niet de juiste. Al na drie duels (twee nederlagen) in het oliestaatje kon Steijn zijn koffers pakken. Vervolgens heeft de 46-jarige trainer van een sabbatical van driekwart jaar kunnen genieten. Maandag staat hij weer als trainer op het voetbalveld, in Zundert als coach van NAC.

 

Bron:
B-Side Rats, Omroep West, VVV-Venlo
Volgend bericht
NAC geen optie voor Valckx 55 reacties
Terug naar overzicht
63 Reacties
121    
H.V.M.

Er wordt op dit forum nu al meerdere keren opgeroepen om Ger Couvreur financieel te ondersteunen.

Sorry hoor, Ger is een prima vent, niets mis mee, maar bedenk wel dat hij financieel niets te kort komt.
Woont in een van de allermooiste (Penthouse) appartementen in het centrum en daar hangt een flink prijskaartje aan.
Hij is inmiddels 75 jaar, dus misschien een goed idee om eens te stoppen.
Soms zit het mee en soms zit het tegen zullen we maar zeggen.

Deze 'schooi actie' is eigenlijk een trap in het gezicht van veel andere mensen, die door de huidige Corona crisis in zwaar financieel weer zijn geraakt en niet het geluk hebben om in een fantastisch mooi Penthouse appartement in het centrum van Breda te wonen!

Het kan er in deze tijd een stuk minder mooi uitzien!
Er zijn zelfs inmiddels een aantal fans die het geld niet meer hebben om een seizoenkaart van NAC te kopen.
Of net beginnende ZZP-ers die nu vet in de schulden zitten.
Wat te denken van het gewone personeel in de horeca of in de reiswereld!
Bij al deze mensen komt nog amper brood op de plank en zij moeten toch ook maar zien hoe ze rond kunnen komen!
Vaak gaat het ook over relatief jonge mensen die vóór jaren een schuldenlast met zich meedragen.
De lijst van getroffenen is helaas nog veel langer en dan heb ik het hier nog niet eens over dierbaren die een of zelfs meerderen personen aan Covid 19 hebben verloren.

Zoals al aangegeven, Ger is al 75 jaar en gaat zich heus (financieel) wel redden!
Desondanks wensen we Ger natuurlijk het allerbeste.

Die allerbeste wensen gaan natuurlijk ook uit naar Maurice Steijn.
Je zou haast vergeten, door al dat geschooi, dat Bsiderats een NAC forum is!7    
Owen

Iemand enig idee waarom Steijn zo vroegtijdig ontslagen werd in Abu Dhabi?

13    
Italo (BSR)

@Owen; Ik heb de resultaten van zijn duels aldaar toegevoegd aan het artikel. Naar wat in de media is verschenen is ie op grond van sportieve redenen (die twee nederlagen na drie duels dus) direct al op straat gezet. Gebeurd daar geloof ik vaker.

-22    
Buurman

Gewoon eerlijk zijn. Geen CV, net als bij Hyballa , om een vreugdedansje bij te maken. Maar gewoon vooruit kijken en hem alle vertrouwen en steun geven. We hebben geen enkele andere keus. Om Steyn te laten slagen is een paar spelers aantrekken wel noodzaak. Ik ben verder al blij dat er maandag weer voluit wordt getraind.

-55    
Grote kerk

ik word hier niet enthousiast van hoor. Maar zoals jullie weten ben ik gewoon geen fan van Steijn zijn visie en zijn manier van voetballen en trainen. Vind hem totaal niet passen bij NAC.

De toekomst gaat het uitwijzen, maar de strijd tussen de bestempelde negatievelingen op dit forum tegen de polonaiselopers, slaat toch wel heel duidelijk uit naar de kant van de negatievelingen. En dat al bijna 10 jaar lang.

Zoals eerder aangegeven, ik geef hem een half seizoen.. het gezeik hier gaat al veel eerder beginnen. Overigens gaat Manders er achteraan. Dat is dan ook de enige reden dat Steijn is gehaald. Als Steijn niet presteert, gaat de kop van Manders er ook af.

En de wielen van de bus gaan rond en rond. Alsof Steijn ineens de hele zaak gaat veranderen hier. No way..het volgende debakel is aanstaande.

12    
Henri

@GroteKerk
Stel jij mag ipv Manders invulling geven aan de TS. Wie en waarom zou bij jou trainer van NAC zijn geworden met welke assistent en wie wordt jouw TD en waarom? Hoe lang zou bij jou de contractduur zijn en waarom?

20    
Henri

@GroteKerk
Hoeveel wedstrijden heb jij van VVV onder Maurice Steijn live gezien en hoeveel trainingen heb jij van hem bijgewoond?

21    
Dirk

laat ons nou eens met z'n allen de rust bewaren, nieuwe trainer een kans geven om iets op te bouwen zonder een hoop prikkende ogen in de rug te hebben. Natuurlijk zijn we de laatste jaren niet verwend maar "nieuwe ronden, nieuwe kansen".

Maurice, van harte welkom !! Succes

13    
geelzwartwit

Hopelijk gaat het hier weer snel over mooie bal aannames ipv al die die aannames dat iemand die nog in Spanje zit wel of niet gaat presteren.
Wat een gemeut zeg mij God.

39    
signase

@Grote Kerk:

Check de statistieken eens van Steijn in de periode dat hij met VVV in de KKD speelde.
Eerste seizoen: een doelsaldo van plus 5 (48-43).
Tweede seizoen: een doelsaldo van plus 46 (85-39), hoger dan dat van NAC (42: 84- 42)!!!
Derde seizoen: een doelsaldo van plus 40, het hoogste in de KKD dat jaar, hoger dan Jong Ajax.
Voor de KKD is Steijn gewoon een goede trainer voor NAC.

In de Eredivisie heeft Steijn vervolgens op safe gespeeld met VVV en waren de doelsaldi beduidend minder, want negatief. Dan nog: eerste seizoen ere van VVV: 15e plek (NAC 14e). Tweede seizoen: 12e plek, dit was hetzelfde seizoen dat NAC er roemloos uitging met een achttiende plaats. Check de VVV-wedstrijden van dat seizoen: een paar flinke nederlagen, maar net zo goed dikke overwinningen, ook in uitwedstrijden. Met realistisch voetbal heeft Steijn echt het maximale uit een relatief kleine club als VVV gehaald (dankzij de hulp van een goede TD en staf, het zij gezegd).
Tot slot: na Steijn kwam de 'bourgondische' Maaskant naar VVV en lag de club tot diens ontslag op degradatiekoers...

We mogen blij zijn dat NAC snel een trainer heeft weten te strikken. En dat Steijn zijn nek uit durft te steken, want het afbreukrisico is groot. Overigens ga ik nu ook geen hosanna roepen. Een succesvol seizoen hangt niet alleen af van Steijn, maar ook van welke spelers de club weet te behouden en weet te strikken.

16    
geelzwartwit

@signase

Het siert je het allemaal toe te lichten en uit te leggen en op te zoeken.
Maar mensen die zonder dat er een bal gespeeld is alleen maar sceptisch en negatief zijn en van aanname op aanname oordelen. Krijg je vast ook niet met feiten overtuigd. Aan de andere kant. Niemand weet hoe NAC het gaat doen. En vanuit dat gegeven beroep ik mij op het woord supporter van NAC ofwel het supporten/steunen van je club.

-27    
@grote kerk

Je bent iemand die aandacht zoekt omdat de vrouw (of man) de broek thuis aan heeft....

-12    
Buddha

Misschien kan hij jongens als Van Crooy, en Van Ooijen overtuigen van een nieuwe samenwerking.
Wellicht heeft Seuntjens alsnog zin in een bredaas avondtuur.

9    
Buurman

Wat kunnen mensen hier toch slecht met een tikkie kritiek omgaan. Ik vind de reactie van signace erg goed. Maar ook Grote Kerk mag zijn mening hebben. Hij licht het netjes toe. Inderdaad was het trainerschap van Steyn bij VVV een succes , bij ADO niet.
Uiteraard nu vooruit kijken en steun geven. Uiteindelijk gaan natuurlijk de resultaten toch de sfeer bepalen. Als we na 5 wedstrijden op 12 of 13 punten staan is bijna iedereen dik tevreden. Eerst eens kijken welke spelers nog komen. Ben ook benieuwd of Kali zijn belofte aan ons gaat waar maken.

10    
TvB

Statistieken over Steyn zeggen me niet zoveel. Hij is natuurlijk afhankelijk van het spelersmateriaal.
Lijkt mij een goede trainer die het maximale uit een wedstrijd haalt , met verdedigend of aanvallend spel, maakt niet uit ook . ( Brandts werd 3e met verdedigend voetbal rememember..?)
We zullen zien, ik hoop ook op Valckx btw

12    
Belgische Naccer

Allemaal leuk en aardig...

Maar Maurice Steijn gaat met de huidige selectie ook niet hoger eindigen dan plek 5 in de KKD.

En dat is nog, Mits er niemand vertrekt.
Als Olij, Hecke, Verschueren en Monsalve wegvallen, zak je meteen naar plek 10

Er moet echt kwaliteit bij, met name op het middenveld en voorin. Als dit niet gebeurd, kun je de afkoopsom voor Maurice al reserveren voor de winterstop.

Dus graag een goede TD die de sterkhouders verlengd en er 4 spelers bij haalt die er meteen staan. Pas dan ga je vooruit als NAC, en kun je misschien meedoen voor het kampioenschap.

Maar nu staan we stil en daar verandert de komst van Maurice Steijn helaas niks aan.

Het wachten is op de broodnodige kwaliteitsinjectie van de selectie.

-67    
Dejuh

@ grote kerk,
Vergeet je je buurman Ger Couvreur van t' Taperijke
niet ?,
je kunt gewoon doneren vullen die nac muts .
We naderen de €7000,-. er gebeurd iets moois.
En nee ik ben Ger zelf niet nee.
Nac een club en Breda een stad ,van heb ik me jou daar.

5    
YLLWBLCK

Ach wat is een cv. Als ie kapot gaat duurt de winter lang en anders weet je niet eens dat je m hebt.

5    
Dirk

mijn vraag is: hoe komen ze uit bij zo'n Hans Vissers als assistent ??

4    
TvB

Hoeist belgische Nacer, net of er geen spelers bijkomen. Steyn heeft natuurlijk ook een voorkeur en er is nog genoeg tijd om de selectie compleet te maken

121    
H.V.M.

Er wordt op dit forum nu al meerdere keren opgeroepen om Ger Couvreur financieel te ondersteunen.

Sorry hoor, Ger is een prima vent, niets mis mee, maar bedenk wel dat hij financieel niets te kort komt.
Woont in een van de allermooiste (Penthouse) appartementen in het centrum en daar hangt een flink prijskaartje aan.
Hij is inmiddels 75 jaar, dus misschien een goed idee om eens te stoppen.
Soms zit het mee en soms zit het tegen zullen we maar zeggen.

Deze 'schooi actie' is eigenlijk een trap in het gezicht van veel andere mensen, die door de huidige Corona crisis in zwaar financieel weer zijn geraakt en niet het geluk hebben om in een fantastisch mooi Penthouse appartement in het centrum van Breda te wonen!

Het kan er in deze tijd een stuk minder mooi uitzien!
Er zijn zelfs inmiddels een aantal fans die het geld niet meer hebben om een seizoenkaart van NAC te kopen.
Of net beginnende ZZP-ers die nu vet in de schulden zitten.
Wat te denken van het gewone personeel in de horeca of in de reiswereld!
Bij al deze mensen komt nog amper brood op de plank en zij moeten toch ook maar zien hoe ze rond kunnen komen!
Vaak gaat het ook over relatief jonge mensen die vóór jaren een schuldenlast met zich meedragen.
De lijst van getroffenen is helaas nog veel langer en dan heb ik het hier nog niet eens over dierbaren die een of zelfs meerderen personen aan Covid 19 hebben verloren.

Zoals al aangegeven, Ger is al 75 jaar en gaat zich heus (financieel) wel redden!
Desondanks wensen we Ger natuurlijk het allerbeste.

Die allerbeste wensen gaan natuurlijk ook uit naar Maurice Steijn.
Je zou haast vergeten, door al dat geschooi, dat Bsiderats een NAC forum is!72    
MickJ

Hou toch op met die Ger Couvreur , hij moet zich kapot schamen.
Na al die jaren niks achter de hand ?
Zwarte tas met inhoud kwijt ?
Dan maar wat eenvoudiger gaan wonen,cq aanpassen.
Er zijn er vele onderons die zich ook schamen ,ja weet je
waar ? Bij de voedselbank .

10    
Jf

Of het een goed huwelijk wordt is koffiedik kijken. Het ligt aan veel factoren. Laten we met frisse moed Maurice de ruimte geven en niet na drie wedstrijden zijn kop eisen.

Nu wat nieuwe spelers en dan kunnen we vooruit kijken.

-1    
van Flieger

Oost-Nederland, ontbijt.

Goedemorgen brave mensen. Steeds meer NAC supporters kotsen van de hele gang van zaken. Steijntje is de volgende die aan de trog mag komen totdat de panic button weer wordt ingedrukt door de volgende laffe commissaris of gillende aandeelhouder. Manders schakelt een vriend in omdat hij niet kan werken met Peter 100%match Hyballa. Niemand kan werken met mensen die hij niet zelf heeft gehaald bij de autisten van de Stadionstraat. Het is te gek voor woorden. En ontzettend beperkt.

Het volgende tussenjaar, de volgende ronde smoezen en excuusjes. Om promotie af te dwingen moet er stevig worden geinvesteerd. Maar daar hebben de Daltons geen zin in. Die knijpen de boel liever af tot er een gek komt die hun prijs betaalt. En komt die Godot niet, dan gaan de aandelen mee het graf in.

De competitie start over minder dan 7 weken. En de vlag hangt er niet bepaald florissant bij. Kritiek is nog altijd het grootste taboe binnen ons NAC. Alles en iedereen over de flos bij bourgondische feedback. Rancuneuze kleindenkerij viert hoogtij.

Bon, hoe staat het met de transfers van Nacho, Hecke, Dogan en Allouchi ?

0    
Tegel

Wanneer verschijnt online het interview met Maurice?

10    
Martinus

Wat een verrassing. Flieger heeft op voorhand in zowel de AD als trainer geen vertrouwen en benoemt geen andere oplossing. En lees ik nu dat Peter 'mes in je rug' Hyballa een honderd procent match was? Het is er niet echt geloofwaardiger op geworden, hè?

-17    
D'N Klaagmuur

Voor alle mensen die nu ineens Ger Couvreur helemaal afkraken: het initiatief voor crowdfunding komt niet van hem zelf af hè. Gewoon een goed bedoelde actie van iemand die graag in zijn café komt. Wil je niks bijdragen, helemaal prima natuurlijk. Ger heeft zelf al aangegeven dat de crowdfunding niet per se hoeft van hem, maar dat hij liever heeft dat mensen gewoon een lekker pilsje bij hem komen drinken in deze voor horeca mindere tijden.

Dus proost mensen en geniet van het zonnetje vandaag!

24    
MickJ

@ D"N KLAAGMUUR

DAN AL HET OPGEHAALDE NAAR DE VOEDSELBANK
of een ander goed doel.

21    
H.V.M.

@ Klaagmuur, "Voor alle mensen die nu ineens Ger Couvreur helemaal afkraken"!!!!!!!!!!!!!!

Dat klinkt wel als héél erg veel en ben ik op dit NACforum nog niet tegengekomen .
Dat de actie voor Ger door een trouwe klant van hem gestart is, is ook bekend.
Maar om hier nu onder elk nieuw item een oproep hiervoor te doen slaat nergens op.
Dat stalken om geld over te maken moet wat mij betreft hier per direct stoppen.
Dáár zijn andere sites voor.

Voor allen die Ger willen steunen; ga bij hem inderdaad 'n keertje een drankje bestellen.
Dát moet in deze moeilijke tijden, ruimschoots voldoende zijn.

18    
Frits

Tom Boere.....0    
DunErwt

Ok en nu de cv's van alle lieden hier op BSR. :-))

-2    
Scheppioni

@ Dirk
Logischerwijs is dit op voorspraak van Maurice ! Betreft cv, bij een club as ons NAC zegt een cv niet veel, vertrouwen met passie in de ploeg en punten pakken dat is het meest heilig bij ons NAC !

9    
Henri

@Martinus
Even los van het feit of dit de echte Van Flieger is moet ik een beetje om je opmerking lachen. De afgelopen dagen zijn het aantal forumleden dat geen vertrouwen heeft in de nieuwe trainer en ook geen enkel alternatief noemt
legio. Nu doet Van Flieger het en kom je met een kritische noot. Mag van mij, maar het aantal mensen dat op dit forum hun mening onderbouwt en met alternatieven komt is zeer beperkt in aantal. Dus in feite behoort Van Flieger tot de grote meerderheid die op dit forum zijn reacties geeft.

9    
geelzwartwit

@henri

Helaas vermoed ik dat het niet de echte Van Flieger is. Beginnen met waar hij zit is niet gangbaar.
Oost Nederland is wat te algemeen en daar zit hij nooit en een ontbijt is ook te karig. Daarnaast mis ik de temperatuur en woorden als bokhonden. En lijkt het een nice try te zijn. Copycat.

En dat beste mensen is jammer te noemen.

Dishoek, 20 graden. Nespresso.

-8    
van Flieger

Duesseldorf airport,

Van Flieg was 2 dagen in Oost Nederland, op landgoed de Holtweijde. Gisteravond nog gelachen en gehuild om de situatie bij ons NAC. De gelatenheid, de neerslachtige sfeer, de negatieve sfeer, het is verschrikkelijk. De volgende kansloze trainer wordt over het hek gegooid en de bange commissarissen blijven buiten schot. Ruud Brood hadden zij jarenlang op de wenslijst. Niks konden ze.

De bezem door die vermolmde meuk!

0    
Beest

Is dit weer dat irritante ventje met 25 accounts en posten onder verschillende gebruikte namen haha.

Zo duidelijk dat dit de echte flieger niet is.
Ik sta lijnrecht tegen over zulke maar zelfs ik doorzie dit.


Over aandachtsgeil gesproken..

6    
kopspion

ik snap niet dat Fliegermens de club nog niet heeft overgenomen en zichzelf heeft benoemd tot AD, TD en hoofdtrainer....vanuit DB is er toch wel een zakcentje aan de strijkstok blijven hangen ?
er is maar 1 persoon die iets goed kan doen in Flieger's ogen en dat is de heer H.D.

8    
Kets

Een trainer is zo goed als zijn materiaal.

Laat het materiaal momenteel enorm ruk zijn. Succes Steijn.

6    
Stan

Kopspion
Maak je niet druk om dit gefrustreerd mannetje. Het beste wat je kan doen bij dit soort figuren is negeren. Negeren totdat je ze niet meer hoort.

-4    
geelzwartwit

Niet serieus nemen deze Van Flieger.
De echte Flieg richt zich altijd op de grote drie met 1 in het bijzonder. De RvC blijven meestal buiten schot.
Ik vind het zelf vooral jammer dat de echte Flieger er neit is. Ondanks de repeterende woorden in het verleden heeft hij uiteindelijk vaak gelijk gehad. Ik vond zijn stukjes daarnaast in woordkeuze altijd wel vermakelijk.
Een copycat vind ik eigenlijk irritanter dan de echte.

Middelburg 21 graden Gerardus blond bier.

17    
Martinus

Wellicht is mijn relaas gericht aan een copycat, maar dan wel een goede, want ik dacht even met de echte te maken hebben. Excuus als het overkomt alsof ik alleen Flieger hierop zou aanspreken, dat is zeker niet zo. Ik reageer niet op iedereen, maar ik reageer wél, veelal in algemeenheid en het klopt dat ik voor Flieger hier een uitzondering maak gezien het feit dat hij als prominent gezien wordt. Wat ook meespeelt is dat ik menigeen hier serieus heb zien roepen dat hij al die tijd gelijk had, wat ik ook volstrekte onzin vind. Als ik van iedereen roep dat diegene niet deugt, kan ik bij de eerste de beste fout mijn gelijk halen. En bij NAC is de kans dat iemand de fout in gaat hoger dan gemiddeld, zo lijkt het. Maar ik ben absoluut van mening dat er inderdaad veel meer mensen rondlopen die 'zomaar' aan stoelpoten zagen van een stoel die net binnen is gekomen.

Ik snap het echter ook wel, NAC heeft de afgelopen tien jaar nou niet echt reden gegeven om overal nog optimistisch over te zijn. Dat vertrouwen moet je verdienen. Ik counter dat door te zeggen dat de nieuwe mensen evenmin reden hebben gegeven om ze meteen te bekritiseren. Steijn is nu al die defensief ingestelde trainer met afbraakvoetbal en Manders wil alleen z'n eigen vriendjes. Die twee kunnen er niks aan doen dat hun voorgangers het vertrouwen tot een nulpunt lieten dalen. Van Den Abeelle die niet communiceert met mensen, Brood die zijn eigen schoonzoon probeert er door te duwen, trainers die niet mogen worden aangesteld vanwege verschillende agenda's, waarop een AD zelf maar een trainer er doorheen duwt die later een bom onder de club legt.

Chaos en nog een chaos, maar geen chaos waar Manders/Steijn debet aan zijn. Die moeten voor de oplossing gaan zorgen en ze continu wijzen op het verkeerd handelen van hun voorgangers helpt in elk geval niet. Dus hoe lastig het ook is, probeer ze een kans te geven. En we mogen deze heren absoluut na een tijdje gaan beoordelen, ze hebben niks om zich achter te verschuilen want ze varen een duidelijke koers waar ze gezamenlijk voor kiezen. Zij kunnen straks niet zeggen dat het aan een ander lag, want de organisatie stellen ze nu zelf samen. Maar het afleggen van deze verantwoordelijkheid kan op z'n vroegst pas na een jaar, ze nu al afserveren is gewoonweg onzin.

1    
Ivo

Nac maakte een valse start na het vertrek van Goetzee en Smulders door 1 persoon: Nicole Edelenbos.

Zij stelde de einzelgänger Eisenga, de totaal onbekende nobody Van den Abbeele en de over het paard getilde en aantoonbaar ongeschikte Brood aan. En dat ontaarde in een jaar chaos met mannetjes die vooral heel erg met zichzelf bezig waren en niet met NAC. De door Eisanga aangestelde Hyballa stak het vuurtje weer aan maar legde ook een bom onder de club.

Nu dan nieuwe ronde, nieuwe kansen. Manders kon niet anders dan schoon schip maken, Hyballa en TvdA kwamen niet meer on speaking terms en dan houdt het op. Niemand is groter dan NAC. Steijn is een degelijke keuze maar het gemoedelijke VVV is geen NAC. We gaan het zien, zekerheidjes bestaan niet.

3    
van Flieger

Ja brave mensen, na 9 maanden en ruim 50 IP blocks kan van Flieg eindelijk weer naar hartelust posten. Op deze site waren nog altijd dezelfde steriotypes rond: bij de minste of geringste kritiek wordt er direkt losgegaan op de bezorgde supporter. Bourgondisch en tegendraads gedrag wordt niet getolereerd en als de 1m60 van de grootaandeelhouder ter sprake komt is de wereld te klein.

Velen hebben helemaal geen zin in Steijntje. De volgende kansloze trainer. De jaarcijfers zijn al dagen bekend maar de achterban mag weer maanden wachten tot zij hun intransparante zooi gaan presenteren.

Heeft Olij met de kruiken gesproken ? Ligt het hele transfergebeuren stil tot er een technisch manager is ?

Voor lieden wiens leven en welbevinden afhangt van een duimpje omhoog of een duimpje omlaag zijn dat natuurlijk allemaal kleine dingetjes. We bevinden ons in de grootste crisis van de club, maar kritiek is verboden !

8    
van Flieger

Ivo - Edelenbos kon er geen reet van, maar zij had haar mandaat van van Aalst. De Rotterdam connection. Net als Rutjes en anderen.

12    
van Flieger

Martinus - wat is dat voor hypocriet geneuzel man ? Zeven jaar al gaan we loodrecht naar beneden. Twee degradaties binnen 4 jaar tijd. Een club als NAC in de keukendivisie en we moeten de zoveelste zwakkebroeder en halve gare welkom heten omdat het moet ? Knettergek gewoon ! Van Flieg onthulde al eerder dat voor deze eigenaren alleen nog desperado's en psychopaten willen werken. Die Belg was ver-schrik-ke-lijk en het heeft ons NAC zwaar teruggeworpen. Maar van deze redactie kreeg van Flieg toegebeten de man te willen beschadigen. De omgekeerde wereld mensen.

5    
Ivo

@Flieger

Wie zou jij nu naar voren schuiven dan, als TD en trainer? Afkraken kan en mag maar is ook makkelijk. Hoe dan wel?

3    
van Flieger

Ivo - zolang de 3 alles bepalen maakt het niet uit wie er voor de groep staat of wie de administratie doet. Ze stoten binnen no time hun kop omdat het plafond steeds lager wordt gelegd. Alleen wanhopigen stappen er onder deze omstandigheden in. Iedere Bundesliga club heeft een sterke nummer 2 als deputy TD die we zo kunnen nemen.

6    
Ernie

Morgen de eerste training onder Steijn. Eindelijk een goede trainer voor ons NAC. Wat hebben we daar lang op moeten wachten. Klasse Manders! Het begin is gemaakt!

-9    
YLLWBLCK

Boeien of dit de echte is of niet. Er hangt gewoon een klotesfeer hier op het forum. Iedereen is nep en iedereen is echt. Iedereen is voor en iedereen is tegen....
Meer dan tekst is het niet. Allemaal geslijm en gezeur vanaf zolderkamertjes en verder dus alleen maar opnaaierij van mensen die met dit weer geen betere tijdsbesteding hebben. Tijd om het kaf van het koren te scheiden. Binnen de club maar ook buiten de club. Als het zo blijft zie je mij een een hoop andere trouwe bezoekers hier niet meer en komt er een alternatief.
BSR , doe wat aan jullie imago want het is echt geen aanvulling meer op supporter zijn door hier te komen.

7    
signase

@Von Vlieg (18:37):

"Ja brave mensen, na 9 maanden en ruim 50 IP blocks kan van Flieg eindelijk weer naar hartelust posten."

Naar hartelust nog wel... En dat op een platform dat je op DROL omschrijft als een nepsite:
https://www.derat.nl/int/nl/nieuws/nieuwsitemnieuw.asp?id=24321

Hieronder het rechtstreekse citaat, geplaatst: dinsdag 7 juli 2020 om 14:54u

"Ennaajseejer - dat een clubman als Karel door allerlei misselijkmakende gnomen op die nepsite (bedoeld wordt Bsiderats) wordt afgeserveerd (...)"

Welkom terug, Von Vlieg... Not.

5    
Martinus

Waarom is dit hypocriet geneuzel? Ik kan nog geen oordeel vellen over Manders, Steijn, Visser en durf met zekerheid te stellen dat jij dit evenmin kan.

Ik constateer dat er nu in elk geval mensen die eerder hebben samengewerkt het gaan proberen. En dat vind ik een goede zaak na al die eigen agenda's. Hoe dan ook, deze groep kan zich niet verschuilen achter iemand anders, zij moeten het gaan doen. Laat ze het maar doen dan. Maar ik weiger ze nu al onderuit te schoffelen omdat de grote drie er nog zijn.

6    
Ivo

@van Flieger
De huidige aandeelhouders zullen er nog wel even blijven, met een nieuwe economische crisis in aantocht zullen er niet te veel mensen staan te dringen om te investeren. Daarnaast is het niet interessant om de aandelen nu van de hand te doen, misschien wel als NAC weer in de eredivisie speelt.

Maar om daarom alles maar van de hand te doen als slecht en kansloos gaat me te ver.

Trouwens - nieuwe eigenaren bij een voetbalclub- dat gaat ook niet altijd goed. Vraag maar na in Den Haag, Arnhem en Den Bosch. Succes is nooit gegarandeerd.

6    
Breda-mike

waarom is inhemels naam die van flieger terug? Heeft het pieter baan centrum hem ontslag gegeven?

2    
Willem Naccer

Denk bijna dat hij in samenspraak met zijn vrouw op deze kans heeft gewacht . Niet alleen hij is met NAC begaan ook zijn vrouw .
Hij heeft toch aanbiedingen zat gehad en hij koos toch maar voor NAC .
Heb haar een paar keer gesproken bij VVV , tijdens mijn werk als beveiliger bij de business lounge en zij vond en vindt NAC een prachtige club .
En zo kwam ook NAC ter sprake , als NAC liefhebber werken bij VVV .
Maar ja , paar dingen hebben ze gemeen , de gezelligheid na de wedstrijden en de kleuren geel zwart .

-4    
Gjoewie

Ik weet niet of we het over dezelfde posters hebben in de personen van Harry b.d. en von Flieger (zoals die onder dit topic staat), maar hij valt wel vreselijk door de mand.
Eerst schiet hij Van den Abeele af, omdat die geen kennis van zaken heeft, geen communicatie voert en bovendien de Nederlandse markt niet kent. Maar we moeten in plaats van hem wel een tweede persoon van wat voor club dan ook uit de Bundesliga aanstellen? Zou zo iemand beter zijn dan TvdA? Kennis van zaken, dat geloof ik dan wel, maar communicatie voeren in een andere taal? En de Nederlandse markt kennen? Echt niet!
Je kunt niet blijven ontslaan vanwege het ontslaan. Net zoals je hier op deze site over het algemeen zit te zeiken vanwege het zeiken. Ik word er schijtziek van.
Met Steijn wordt een trainer aangesteld die de onderkant van de Nederlandse markt niet alleen bijzonder goed kent, maar er vooral ook zijn mensen in kent. Hij communiceert goed en hij heeft absoluut kennis van zaken.
Zolang de competitie nog niet van start gaat, stel ik voor om Steijn aan te stellen als een Technisch Manager a.i. Zoals ik al eerder schreef (ook op DROL), zijn er spelers die naar Breda zullen komen om onder Steijn te kunnen spelen. Ik verwacht dan ook zeker enige versterkingen voor onze selectie. Steijn zal dat ook zeker bedongen hebben tijdens de besprekingen met M.M.
Hoe meer ik de onzinnige reacties lees op deze site, hoe meer ik me gesterkt zie in mijn argumenten om Steijn de juiste persoon op de juiste plaats te noemen. En ik weet eigenlijk wel zeker dat M.M. er goed aan gedaan heeft om hem een driejarig contract aan te bieden.
Rust en eenvoud, daar gaan we voor. Mochten we niet direct promoveren, dan krijgt hij in elk geval nog een kans om alsnog dat resultaat af te dwingen. Hij kent de opdracht die hij meekreeg van M.M. en hij zal niet nalaten om, mits hij de beschikking krijgt over de juiste versterkingen, die doelstelling zo spoedig mogelijk te bereiken.
Steijn was verschillende jaren assistent trainer bij Adoow. Eerst werd hij tijdelijk hoofdtrainer, maar hij schikte zich in zijn rol als assistent toen John van de Brom werd aangesteld als hoofdtrainer. Toen die na een jaar naar de Fietstassen ging, werd Steijn alsnog hoofdtrainer en hield dat 2,5 jaar vol, waarna hij ontslagen werd. Het seizoen erop begin hij in de Eerste Divisie bij VVV, waar hij niet alleen vijf jaar trainer was, maar tevens promotie naar de eredivisie afdwong. En dan nog zijn er mensen op deze site die hem een slechte trainer vinden.
Wat zijn dan de alternatieven? We weten allemaal dat TvdA nog een bakkie leut heeft gedaan met TL:bier: Maar die gaf duidelijk aan het prima naar zijn zin te hebben in Duitsland en nog geen behoefte te hebben om terug te keren naar Breda.
Maar hij was niet alleen de droomkandidaat om Hyballa op te volgen en hij staat bovendien nu op de nominatie om de nieuwe Technisch Manager te worden.
Net als Steijn bij Adoow, is TL:bier: kind van de club. Hij groeide er op als speler en nadat hij in het buitenland zijn geluk had beproefd, keerde hij terug om zijn carrière als speler bij ons af te sluiten. Vervolgens werd hij assistent trainer (net als Steijn) om, op een gegeven moment, ook hoofdtrainer te worden. Hij hield het precies 1,5 jaar vol en werd vervolgens ontslagen vanwege slechte resultaten. Hij ging daarna nog naar Excelsiknor en VVV (als voorganger van Steijn). En vervolgens werd hij assistent trainer in Duitsland, de functie die hij nu nog steeds heeft. Maakt hem dat een betere trainer dan Steijn?
Begrijp me niet verkeerd: ik vind TL:bier: een absolute held, zeker omdat hij uit Breda afkomstig is. Maar als we Steijn afschieten omdat hij zogenaamd saai en verdedigend voetbal propageert en omdat hij na 2,5 jaar bij Adoow werd ontslagen, dan wordt er gemeten met twee verschillende maten. En daar heb ik persoonlijk een grote hekel aan.
Ik ben blij dat Steijn de uitdaging aangaat om voor langere termijn trainer te zijn van NAC en ik ben ervan overtuigd dat hij daarin gaat slagen. Garantie om direct te promoveren heb je nooit, ook niet als Guardiola of Klopp hier trainer wordt, maar onder hem zullen we zeker mee doen om de bovenste plaatsen.

2    
Bommel

Nog even over dat rookfilmpje dat ik gemist had. Weten we zeker dat het niet de nieuwe gele rookmachine voor de spelersopkomst is die getest werd? Wat ongelooflijk misplaatst. Daar krijg je toch plaatsvervangende schaamte van? Wie verzint zoiets? Het gaat GVD al tien jaar zwaar K*T met de club. We spelen in die afgrijselijke KKD. Waar het overal rustig was in deze tijd, vochten ze bij NAC elkaar natuurlijk weer de kiet uit. Crisis as usual. De zoveelste Algemeen Directeur wordt na nog geen jaar buitengebonjourd. Even later is trainer Hyballa na slechts 7 wedstrijden het volgende slachtoffer en last but not least kon de friet bakkende lange termijn TD ook zijn biezen pakken. Het waren geen van allen uitzendkrachten van Tempo-Team, alle drie krijgen een riant `overlevingspakketje` mee naar huis. Voor de zoveelste keer gaf NAC een brevet van onvermogen af. Supporters zijn boos, sponsors stoppen ermee, maar op kantoor lijken ze daar doof en blind voor te zijn. De 14e!!, zegge: VEERTIENDE!! trainer in 10 jaar tijd krijgt een duur contract. Een noodzakelijke actie waar je je als club kapot voor zou moeten schamen! Waar in elk geval bescheidenheid op zijn plaats zou moeten zijn.

Maar nee hoor, iemand komt op het briljante idee om gele rook uit het stadion te laten blazen. Lachen man! Alsof er iets te vieren valt. De kogel is door de kerk, het feest kan losbarsten. De enige rake vergelijking die ik kan vinden is dat in Vaticaanstad ook in sprookjes gelovende mensen euforisch worden wanneer er rook te zien is.

Zodra van As komende week zoals verwacht tekent (ook voor 3 jaar, om vertrouwen uit te spreken) zien we naast gele ook groene rook boven het NAC-stadion en is het ADO-trio compleet. Ons lot in Haagse handen. Hebben we in elk geval een AD, TD en trainer die elkaar niet snel in de haren zullen vliegen, dat is ook al weer even geleden.
O, O, Breda, mooie stad achter Terheijden.

Nu wordt het belangrijk wat er op de transfermarkt gebeurt. Gaat Olij voor 2,5 ton naar de kruiken? Gaat van Hecke ons nog steeds een bak centen opleveren waar we mee kunnen winkelen? Hoe langer de aanstelling van een TD duurt, hoe lastiger het wordt.

Na de degradatie volgden uiteenlopende plannen om van de aandeelhouders af te komen. Zij gaven na Smulders toe fouten te hebben gemaakt. De drie gewezen echter opnieuw er helemaal niets van begrepen te hebben door opnieuw een kapitale blunder te maken middels de aanstelling van Edelenbos, die na een lange en intensieve zoektocht a 1000 euro per dag ons met VDA en Eisenga opzadelde. Zo'n Rotterdamse headhunter kost dan een tonnetje of anderhalf, maar die verdient zichzelf terug door twee toppers voor onbepaalde tijd te contracteren die van NAC binnen no-time een Eredivisie subtopper maken. De Belg en de Fries hadden dan ook een CV waar je u tegen zegt. Dat kon niet mis gaan.

Hebben de drie met Nicole ook een niet goed geld terug garantie afgesproken? Iedere weldenkende, geschoolde NAC-supporter met wat zakelijk vernuft was (voor een seizoenskaart en een rits bierbonnen) met twee betere kandidaten gekomen dan zij. Totaal ongeschikt. Als je dan toch zo graag van je centen af wil, maak dan Annie van Hooijdonk interim. Die gun ik dat extraatje meer dan deze wanbestuurder.

Haar aanwezigheid kostte de club niet alleen 1,5 ton aan vergoeding voor haar, maar ook de kop van Gilissen, Brood, Weijs, Vrede, VDA, Eisega, Hyballa en Drzensla.

Als je door je boosheid een plastic beker bier het veld opgooit en daardoor 'de club schade toebrengt' krijg je een boete en een jaar stadionverbod. Deze dame krijgt 1,5 ton voor oplichting mee naar huis en ze hoeft komend seizoen maar te bellen en de gratis VIP-tickets liggen voor haar klaar. Wat ze nooit zal doen, want dat mens heeft niets met NAC.

Gaan de drie nu ook weer toegeven dat ze een fout hebben gemaakt? Zijn de plannen om de drie weg te krijgen inmiddels volledig van tafel geveegd of moeten we er vanuit gaan dat tot er een paar gekken met veel geld instappen, we aan de drie verbonden zullen blijven?

3    
Buurman

Mocht van As TD worden, wat nog niet zeker is volgens mij, dan ben ik uiterst benieuwd hoe de reactie van veel supporters hier op zal zijn. Want als er iemand tot op zijn enkels is afgezaagd dan is dat ook van As wel. Mijn mening was altijd dat hij het met het beschikbare budget alleszins redelijk deed.

Verder is momenteel mijn mening ; we kunnen analyseren , positief of negatief, tot we een ons wegen , en dat mag ook, maar we kunnen niet anders dan de nieuwe mensen vertrouwen geven en het beste van hopen.

4    
Chris W.M.

@Buurman

Ik kan me werkelijk niet voorstellen dat van As het wordt. Letterlijk citaat uit de krant toen bekend werd dat hij opgestapt was nadat hij te horen had gekregen dat zijn contract niet verlengd werd;

" Desondanks was al snel duidelijk dat hij bij de nieuwe machthebbers ( Wim van Aalst, Rob van Weelde en Paul Burema) geen krediet had.

De eigenaren zijn dezelfde, van As heeft nog steeds niet aangetoond jonge talentvolle spelers te halen die transferwaarde vertegenwoordigen, dus op basis waarvan zou hij nu dan wel het vertrouwen krijgen?

Laatst heb ik nog even zijn aankopen onder elkaar gezet. De jongere spelers die geregeld in de basis verschenen waren grotendeels huurspelers ( hebben dus jaren lang voor anderen opgeleid ), de gemiddelde leeftijd van de spelers die van ons waren gehaald door van As lagen per jaar zo rond de 25, 27, 29 en 28 jaar waarbij hij het eerste jaar nog gebruik kon maken van de spelers die ook nog door Stewart waren gescout. Van alle spelers die van As heeft gehaald, heeft hij maar 1 speler weten te verkopen; Botteghin aan Groningen, door een clausule voor maar 650K. Twee jaar later ging hij voor 2.5 miljoen naar feyenoord.

Kortom, ik kan me niet voorstellen dat Manders toestemming krijg van As te halen.

3    
sjef de gevulde koek

Van As heeft met volle verstand bij roda getekend. En zijn daar bezig om alles op de rails te krijgen. Die komt dan echt niet deze kant op zou wel heel raar zijn. Ook hebben ze al een gesprek met Valx gehad. Alleen die moet geld kosten wie gaat dat betalen ?

1    
sjef de gevulde [email protected] w.m.

Daar kan een streep doorheen. Er is overigens wel degelijk geïnformeerd maar dat ter zijde. Net als meer dan 2 weken geleden toen ze met Steijn al hadden gesproken en niemand snapte waar dat vandaan kwam en er geen contact was geweest haha. Lang leve de voetbalwereld. We gaan het zien ben zeer benieuwd. Jij denkt toch ook niet dat van As deze kant op komt ?

1    
Buurman

Beste CWM en SdGK. Ik denk ook niet dat het van As wordt, die naam kwam terug in het stukje van Bommel. Al zoemt van As zijn naam hier en daar wel rond. Dat de aandeelhouders geen krediet aan van As geven is echter in Yeffrey zijn voordeel. Tot heden hebben onze aandeelhouders altijd verkeerde keuzes gemaakt. Ik denk dat Manders nu volledige vrijheid van handelen heeft gekregen. Alleen hij moet het geld wel halen uit de organisatie en niet bij de aandeelhouders. Zo lang het water NAC financieel niet tot aan de lippen staat geven ze niks meer.

1    
Arjanus

@Flieger, wat kunnen we het beste doen om de club terug te krijgen? De 3 moeten met slimme zetten naar buite geduwd worden.

De jeugdafdeling kopen voor 1 euro, spelersfondsen en/ of het stadion kopen?

Ik ben de 3 meer dan beu.... ik wil ze eruit hebben. Nu nog mensen die meehelpen....
Wie wil??

1    
Arjanus

De aandeelhouders geven al jaren niets.... ze hebben de club kapot gemaakt met hun bemoeizucht en.ego's.... en toch de hoofdprijs willen voor aandelen. De marktwaarde van hun fiassci's dat is wat we ze gaan betalen..

Laad alle berichten na dit bericht in