Wij gaan niet opzij

Sjoerd Mossou reageert op aanstellen Maurice Steijn

Praatpapegaai

Ook voetbalzender FOX sports heeft meegekregen dat Maurice Steijn als hoofdcoach is gepresenteerd in Breda. In gesprek met Sjoerd Mossou worden een aantal vragen beantwoord omtrent zijn ervaring bij onder andere VVV en de eerdere samenwerking met directeur Mattijs Manders in Den Haag.

Sjoerd Mossou licht in het gesprek toe dat er in Breda wordt gewerkt aan een loyale kern in de technische organisatie. Met de komst van Maurice Steijn en het feit dat hij al eerder met Mattijs Manders bij ADO Den Haag wordt er volgens Mossou gewerkt aan een driemanschap dat loyaal is naar elkaar.
Hopelijk wordt hier voglens de sportjournalist binnekort ook nog een technisch manager aan toegevoegd.

De uitstraling die NAC met het aanstellen van Steijn creëert is vooral gericht op een samenwerking voor de lange termijn. Terugkijkend op de periode van VVV geeft Mossou al snel aan dat vooral de eerste periode van Maurice bij VVV Venlo met attractief voetbal goed past bij NAC. Echter is hij ook kritisch:
"Maurice Steijn stond bij VVV niet bekend als de meest avontuurlijke manager van Nederland" meer specifieker benoemd Mossou: "De periode dat er bijna alleen maar gasten van 2 meter in het veld stonden en iedere bal richting de tribune schoten, het NAC-publiek is wel kritischer dan dat".
Sjoerd besluit het interview met een
bij het NAC-publiek bekende uitspraak: "Het hoeft geen Barcelona voetbal te zijn maar je moet wel wat brengen aan het publiek"

Het volledige interview luister je terug via de website van Fox Sports

Bron:
Fox Sports, Bsiderats
44 Reacties
144   40  
Tico

Donderstraal nou eens een end op man met die negatieve uitlatingen hier! Keer op keer wordt er hetzelfde negatieve geleuter herhaald onder elk nieuw bericht! Eens komt de ommekeer bij NAC en laten we met z’n alle hopen dat het deze keer wel goed uitpakt.
Je mag je gal spuien, das jullie goed recht maar om dit nou te herhalen onder elk volgend bericht ben ik kots maar dan ook kots beu. En nee, ik blijf er niet voor weg hier!!!!

24   115  
Ice

Of hij nu wel of geen attractief voetbal speelt: NAC kennende, duurt het toch niet langer dan een maand of 6, dus veel ergernis / plezier hebben we er toch niet van

70   7  
Martinus

Wat Mossou zegt, is ook mijn indruk ervan: Er wordt gewerkt aan een echte drie-eenheid (of eigenlijk vier-eenheid aangezien er ook een nieuwe assistent is gekomen) die eensgezind te werk gaat. Dat hebben we lang niet gehad.

AD, TD/TM, trainers... Ze werden zelden kort na elkaar aangesteld. Als ze er zaten, hadden ze een eigen agenda die ze ook niet eens altijd konden volgen. Als mensen in dezelfde organisatie een totaal andere trainer willen en de uiteindelijke trainer helemaal niet kan werken met de organisatie waar die is binnengekomen, waar hebben we het al die tijd dan over gehad?

Met Maas en Hellemons hebben we bovendien nog mensen rondlopen die hier al waren en die niet zijn meegegaan in de malaise, die hun werk goed hebben uitgevoerd en dit kunnen blijven doen. Geldt ongetwijfeld ook voor diverse trainers die we in dienst hebben. Ik ben blij dat er nu een eenheid lijkt te komen. Eén zwaluw maakt nog geen zomer, maar de voortekenen zijn goed.

23   73  
Breetjeda

Zolang de bierprijs iig niet stijgt ben ik niet kritisch:)

144   40  
Tico

Donderstraal nou eens een end op man met die negatieve uitlatingen hier! Keer op keer wordt er hetzelfde negatieve geleuter herhaald onder elk nieuw bericht! Eens komt de ommekeer bij NAC en laten we met z’n alle hopen dat het deze keer wel goed uitpakt.
Je mag je gal spuien, das jullie goed recht maar om dit nou te herhalen onder elk volgend bericht ben ik kots maar dan ook kots beu. En nee, ik blijf er niet voor weg hier!!!!

22   14  
Henri

@Ice
Ik heb geen enkel bezwaar tegen meningen van over 6/12/18 maanden is hij toch weer vertrokken. Maar op een forum is het juist interessant te lezen waarom je deze mening hebt. De omstandigheden zijn immers toch flink veranderd. Graag je onderbouwing van je mening.

14   115  
Grote kerk

haalt de kerst niet.

28   6  
Harrie

Het is bij een presentatie van een nieuwe speler, trainer, directeur altijd een 2-deling hier. De “helft” is negatief en de andere “helft” ziet ons al op de Grote Markt staan. Laten we het eens rustig bekijken en dan oordelen of veroordelen.

20   15  
Die ne gast

@Grote Kerk

Kerst, nieuwjaarsdag, Vaderdag: er blijven weinig feestdagen over voor NAC om een trainer te ontslaan.
Jij zet dus in op Steijn ontslaan op Sinterklaasavond?
Verder goede analyse over zijn aanstelling en blijkbaar onvermijdelijke ontslag op korte termijn. Mijn complimenten!

75   6  
Nummer 14

Ik vind dat de supporters ook eens in de spiegel moeten kijken en een keuze moeten maken tussen een voetbalclub of een carnavalsclub met evenementen gericht op randgebeuren wat deze site vaak ook is. Willen we het hier over de voetbalclub NAC hebben of kut roepen. Willen we beleid op lange termijn gericht op voetbal of willen we polonaise, bier en kut roepen. Willen we een avondje uit of willen we voetbal zien ik denk dat deze 2 stromingen de kern is van het innerlijke conflict van NAC en daar moeten wij supporters eens de verantwoordelijkheid voor nemen en mee afrekenen door een keuze te maken. Persoonlijk wil ik het eerste. Ik wil een voetbalclub en daar past Maurice en een driejarig contract bij en een carnavals club daar hoort een nar of een clown met een houdbaarheidsdatum van hooguit een jaar bij als trainer. Manders kiest nu wij nog.

12   5  
Oldskool

@MARTINUS

Goetzee, Smulders, vd Gaag geen eenheid? Zelfs Gilissen/Hellemons en RvC zaten in die eenheid.

Eenheid is noodzakelijk, maar geen garantie.
Zeker niet als publiek en aandeelhouders zich er mee gaan bemoeien.

Veel zal afhangen welke TM er komt.

Overigens vind ik Steijn wel een goede trainer voor NAC. Normale gast die er echt voor gaat ook.

20   30  
Voske

@ nummer 14

Ik wil NOAD-voetbal, bier en kut roepen. Die polonaise hoeft niet perse. Dus eigenlijk gewoon wat ik al 35 jaar doe. Niet heel erg ingewikkeld.

19   67  
Grote kerk

@ die je gast

@ Die ne Gast

Vrij eenvoudig. Steijn is een veelal verdedigend ingestelde trainer. Het voetbal onder Steijn is 9 van de 10x niet om aan te gluren. Dat is altijd al zo geweest. Zal niet lang duren voordat het publiek begint te morren omdat het voetbal niet om aan te zien is en hoe het toch in godesnaam mogelijk is dat we staan af te wachten tegen almere city in eigen stadion. Let maar op, gaat gebeuren.

Steijn is geen persoonlijkheid die bij NAC past. Veel te rustig en toont weinig emotionele betrokkenheid. Kan goed zijn, maar niet bij deze bijzondere club. Je moet een beetje apart zijn. Een beetje een vreemde eend in de bijt (zie Hyballa en Vreven) Steijn past hier niet qua karakter en persoonlijkheid.

Ik geef het 6 wedtstijden voordat de Bredase bühne weer aan zijn poten begint te zagen. Lelijk voetbal, onbegrijpelijke wissels, waarom staat een middenvelder linksbuiten en waarom een spits op het middenveld. Hoe moeilijk is het om de juiste mannetjes op de juiste plaats te zetten bla bla bla. Gaat gebeuren, 100%, let maar op.

Nogmaals, Steijn heeft hier met de start alles tegen. Een selectie waarvan de helft weg wil of in de etalage staat. Voetballend zeer verdedigend. Timmert ook tegen telstar thuis de boel dicht. Zeer kritisch publiek. 3 aandeelhouders van buitenaf die alles beslissen (daarom komt Valckx ook niet) en als klap op de vuurpijl past hij qua persoonlijkheid totaal niet bij NAC.

5/6 wedtstijden en hij wordt hier afgefikt. Binnen 25 wedstijden heeft hij zijn biezen gepakt.

23   6  
Scheids!

Bij sommige heb ik juist het idee dat ze gewoon voor de fun willen provoceren en zoveel mogelijk duimpjes omlaag willen scoren!
Ook ik heb het niet altijd bij het rechte eind, maar onderbouw op z’n minst je kritiek, zodat je begrepen wordt!

23   9  
Patrick

altijd grappig om te lezen dat mensen zeggen dat een trainer als hyballa of vreven past bij nac. Ik vind dat totaal niet waar. Zeker er mag wat pit in een trainer zitten. Maar denk dat we vergeten dat we geluk hebben gehad van de city talenten die we bij vreve hadden gehad en dat we op de laatste dag lijfsbehoud hadden gehaald onder hem. En dat hyballa niet zo heel moeilijk programma had( alleen az uit wel maar daarna kansloos onderuit tegen feynoord). ik denk dat juist een trainer die voetbal naar de kwaliteit van het team goed past bij nac. Zoals ernie brand destijds deed als je geen bijzonder team heb moet je niet blind gaan aanvallen dan moet je zorgen dat het compact staat. Ik denk dat we met steijn daar wel een goede aan hebben. Met vvv heel goed gedaan in juup en daarna gezorgd dat het een stabiele eredivisie team werd. ( wat maaskant daarna weer had verpest;) over trainers gesproken haha) laten we onze nieuwe mannen steunen succes steijn!

19   3  
Dun Diëe

“Ooit komt de ommekeer”. De crisis bij NAC begint nu wel bijbelse proporties aan te nemen zo. Voor je het weet wordt de trainer 40 dagen de woestijn in gestuurd en baant de AD zich een weg door een zee van bier die uiteen spleet terwijl hij achterna wordt gezeten door een stel woeste bokhonden en farizeëers. Kaïn en Abel hebben elkaar gelukkig al de tent uitgevochten. Binnenkort maar snel een TD aannemen zodat de drie wijzen uit het Oosten zich kunnen ontfermen over de nieuwe Messias.

29   2  
Wolfmanjack

Ik vind dat wel leuk allemaal gasten van 2 meter. En dan alles hoog voor de pot. Heerlijk.

19   7  
Martinus

@Grote Kerk

Voor een trainer die weinig emotioneel betrokken is heeft hij wel vrij lang bij dezelfde club gewerkt. Je kan toch niet serieus beweren dat je zonder betrokkenheid dat kan klaarspelen?

Hyballa had blijkbaar een karakter dat volgens velen hier perfect bij NAC past. En dat klopt, als NAC die volksclub zonder enig topsportklimaat moet blijven. Hyballa is de schreeuwende man met korte houdbaarheidsdatum die je dan nodig hebt.

Nee, geef mij dan maar een rustige realistische trainer die 'niet bij NAC past'.

23   6  
Ben v essen

Kunnen we nu eens stoppen om elkaar af te zeiken
En er met zijn alle eens achter te gaan staan
Gaat het over 6 maanden mis dan een oordeel vellen
Hup NAC niet lullen maar de netten laten krullen

27   2  
Wanny

Wat minder attractief maar wel promoveren heeft toch mijn voorkeur nu. Eerst maar eens terug naar die eredivisie.

46   1  
Ernie

Ik ben dat gezwets over attractief voetbal ook beu.
Als je niet de beste selectie hebt moet je juist sober en slim spelen. En dat kun je gerust aan Maurice Steijn overlaten. Als er punten worden gepakt stijgt het zelfvertrouwen en wordt het voetbal vanzelf beter.

12   23  
jvt

Je moet juist geen vriendjespolitiek hebben! Scherp zijn ipv een eenheid die ten onder gaat.

9   2  
Buurman

Eens met Ernie.

3   0  
Stan

Ik ben het ook eens met Ernie. De vraag is alleen, wat gaan we er zelf op de tribune van meemaken door de Corona maatregelen?

8   8  
Dendievandendie

@grote kerk ; Al gedoneerd Ger taperijke?
Die dreigt om te vallen ,als buurman vd grote kerk helpte m toch zeker wel .

Vul die gele muts mensen .

14   1  
Cor bloksnor

Isdawa

Hans Visser is de enige speler in de historie van de Eredivisie die in één seizoen op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag wist te scoren (in 1991/92 voor MVV).

15   2  
Rat uit Rijen

Onder Brands werden we derde met verdedigend voetbal. Ik kijk niet persé met veel plezier terug naar hoe aantrekkelijk het voetbal was dat seizoen, maar was uiteindelijk wel blij met het resultaat. En resultaat is nu denk ik ook het belangrijkste. Feit is dat Steijn het moet doen met het materiaal dat hij tot zijn beschikking heeft. Daar valt en staat alles uiteindelijk mee. We hebben allemaal kunnen zien dat de aanval afgelopen seizoen te kort kwam voor promotie. Ik hoop al jaren op meer stabiliteit en hoop dat Manders nu de aangewezen persoon is die dat voor elkaar gaat krijgen. Een ervaren td erbij en een kwaliteitsimpuls in de selectie. En dan oordeel ik aan t einde van komend seizoen. In de tussentijd (hopelijk weer niet tegen beter weten in) steek ik als supporter weer de schouders eronder!

4   1  
Scheppioni

Net wat rat uit rijen citeert, alles hangt samen met resultaat !!

11   2  
Braze

Volgens mij wil iedereen maar een ding van Steyn:
NAC terugbrengen naar de EREDIVISIE.
Dat mag met alle soorten voetbal, als het maar gebeurt.

Steyn is een degelijke trainer die gelukkig niet als een gek langs de lijn loopt te brullen. Ik heb er alle vertrouwen in als de selectie versterkt wordt.

9   6  
Tinus076!

Zeer content met steijn als nieuwe trainer en het maakt mij geen flikker uit hoe we de punten halen als we ze maar halen en als dat elke keer met een 1-0 is ben ik blij en ik denk dat steijn zeker zijn verleden bij vvv en ado er absoluut in kan krijgen.

De laatste die dat lukte was brands en werden we 3de en toen juichte ook iedereen ondanks het voetbal.

Het draait om resultaat en dat is het enige wat telt.
Zoals ik zeg liever elke week 1-0 winnen dan 1x 5-0 met super voetbal en de volgende wedstrijden elke keer verliezen.

En denk dat iedereen hier op het einde als we promoveren niet meer over het voetbal praat maar juichend op de grote markt staat of blijven de azijnzeikers dan ook weg ? Wss staan ze dan vooraan ;)

Laten we er nou eens eindelijk achter gaan staan vanaf moment 1 ipv elke keer zeiken.

Rust in de tent, hup NAC

13   5  
Reflektor

Willen al de willem 2 fans ( kan het me niet voorstellen ) maar goed , van deze site oprotten .

12   19  
naxioma

Het streven van Manders om voor langere tijd duidelijkheid en stabiliteit te creëren is natuurlijk goed. Alleen daarbinnen ben ik van mening dat niet altijd de juiste keuzes worden gemaakt. Ten eerste was het ontslag van Hyballa onnodig. Binnen het hedendaagse Betaald Voetbal is een passende trainer coach belangrijker dan een Technisch Directeur en een Algemeen Directeur. Zeker als er een goede match is tussen club, trainer coach, spelers en achterban, dienen de TD en de AD deze chemie te koesteren en dienend leiderschap te tonen. Het eigen ego van de AD is dan minder belangrijk. NAC is een cult club en daarbij passen cult trainers als Spelbos, Vreven en Hyballa. Het was allang duidelijk dat Van den Abbeele niet functioneerde dus het ontslag van Hyballa was totaal onnodig en vanwege de goede match totaal ongewenst.
Ten tweede is het onbegrijpelijk dat nu wederom eerst een trainer coach wordt vastgelegd voor -nota bene- drie jaar, voordat een TD wordt benoemd. Dit gegeven alleen al zet de TD op achterstand. Daarbij heeft hij altijd het gelegenheidsargument aan zijn zijde dat Steijn niet zijn keuze was.
Ten derde ben ik niet blij met Steijn als trainer, zeker in vergelijking tot Hyballa. Ik vrees voor weinig herkenbaar, weinig passievol, afwachtend resultaatvoetbal. Een beetje zoals Steijn was als voetballer. Ik moet alle thuiswedstrijden van Steijn als voetballer bij NAC hebben gezien, maar ik kan me er werkelijk waar niets van herinneren. Zoveel indruk heeft hij gemaakt! Het feit dat in de laatste twee seizoen VVV onder zijn leiding het minste balbezit had is veelzeggend.
Ten vierde is de contractduur van 3 jaar onbegrijpelijk. De kans is groter dat een afkoopsom moet worden betaald dan dat hij zijn contract uitdient. Zeker bij NAC. Daarom is het voor mij onbegrijpelijk dat niet gekozen is voor een jaar, met de intentie langer met elkaar door te gaan. Valt het mee dan wordt er verlengd en valt het (zwaar) tegen dan niet.
Duidelijk is dat Manders zijn invloed bij NAC als Algemeen Directeur overschat. Als Manders, Steijn en de nieuwe TD in hun eerste jaar geen promotie leveren dan zal één of meerdere van hen sneuvelen. De verwachtingen zijn terecht hooggespannen in Breda. NAC hoort in de eredivisie te spelen. Als er niet wordt geleverd en het voetbal is daarnaast niet om aan te gluren, dan zal de druk van supporters, pers, 5e colonne zodanig toenemen dat RvC, aandeelhouders of Directie gaan zwichten. Zo is het de afgelopen 20 jaar geweest en zo zal het hier ook blijven. Manders verandert daar niets aan.
Bepalend voor het komend jaar is de kwaliteit van de selectie en of de trainer er een goed voetballende, ingespeelde vechtmachine van weet te maken. De selectie is nog lang niet op orde (mn middenveld en aanval) en ik vrees dat uiteindelijk Cambuur, De Graafschap, Volendam, Go Ahead en Almere betere selecties zullen hebben. Daarnaast heb ik er -helaas- niet zo veel vertrouwen in dat Steijn de juiste man is het maximale uit de selectie te halen. Ik hoop van harte dat ik ongelijk heb en dat we in april of mei op de Grote Markt staan, maar ik denk dat de kans daarop uiterst klein is. Desalniettemin... Hup NAC.

0   2  
Nacdictive

Ik denk dat Steijn zeker geen slechte trainer is, we mogen in onze handen knijpen dat trainers van dit kaliber in deze functie bij NAC aan de slag willen.

Er wordt links en rechts gesproken over een drie-eenheid van AD, TD en trainer maar bij mij rijst dan wel serieus de vraag wat onze AD bedoelde met zijn uitspraak dat doorgaan met Hyballa en VDA ook uit kostenoverweging onverantwoord zou zijn? Kan iemand dit plaatsen?

Mi zou dit betekenen dat Hyballa en/of VDA een fors salaris opstreken en dat daar nu minder aan uitgegeven wordt of dat de functie van TD geheel anders (bv intern) wordt ingevuld..?

25   6  
Die ne gast

@naxioma
Hyballa heeft zichzelf onmogelijk gemaakt door zijn interview. In de dagen daarna hebben Hyballa en VDA beiden laten zien geen professionals te zijn, door te weigeren met elkaar te praten. Dan kon Manders maar één ding doen: allebei de deur uitschoppen.
Hyballa heeft het zelf verkloot, get over it,

1   2  
Flieger prins van UT kielegat

Ik probeer natuurlijk positief te zijn en ik hoop ook dat Steijn gewoon 3 jaar blijft en eigenlijk het liefst langer dat het de Foppe van Breda word
Maar door het verleden blijf ik natuurlijk ook een beetje pessimistisch omdat er bijna geen trainer het tegenwoordig hier een seizoen volhoudt
Dus laten we met zijn allen achter de club gaan staan
Niet meteen om zijn kop schreeuwen als we een paar keer verliezen
Dit ook de aandeelhouders de rvc en de td dat niet doen
Laat die man aub De Tijd geven om iets op te bouwen

6   2  
GB

bla bla bla, trainer is geweldig, bla bla bla trainer is stom. Maakt geen fluit uit als er geen selectie is!, waar moet een trainer mee werken? Juist, met een selectie. We hebben nog niks nu. We hebben diverse spelers die weg moeten liefst, diverse spelers die weg willen en nog geen spelers die willen komen (althans veel beweging lijkt er niet te zijn) Dat klinkt echt als een selectie waarmee je promoveert ja. Zal wel heel veel duimpjes omlaag krijgen, maar zonder een evenwichtige selectie die echt is ingespeeld gebeurt er niks mijns inziens, en zolang hebben we niet......... En natuurlijk wil ik dat we promoveren, maar ja ik zal wel een zwartkijker zijn als ik zeg dat we de helft van de ingrediënten missen. We hebben een trainer en dat is voor de meesten al geweldig en maakt alles goed, en ach het is ook niet dat we (sterke) concurrenten hebben die voor 95% de selectie al rond hebben en dus teamgeest en routine kweken, dat lieve mensen is immers minder belangrijk en met minder potentie dan Maurice Steijn met 1/3 van een plan en 1/3 van een selectie.............Wij promoveren immers puur op basis van.......Tja op basis van wat eigenlijk op dit moment?

U zijt gegroet!

9   10  
Misterbean

Zitten die 3 nog steeds op het pluche? Dan gaat het dus nooit iets worden. Punt!

10   12  
van Flieger

De negativiteit is met name het gevolg van de houding van de bekende club kontlikkers en buklaven. Kritiek wordt altijd persoonlijk genomen. Bah, wat een nate stemming. Alsof zij ook nog enig recht van spreken zouden hebben.

5   7  
Arie

Tico

Bijna 10 jaar positief en naief blijven heeft inderdaad al superveel opgeleverd!
Deugmensen die overal het goede in zien, geen wonder dat de wereld zo'n gepamperde speeltuin is waar alles mag.

1   2  
Gast

Helemaal mee eens Arie.Nog een kopje thee postivo's

0   3  
Dejuh

@Sjoerd M .
Goed bezig delen op je socials.
Tapperijke crowd fund.
vulle diejen muts .

1   1  
Bommetje

@nacdictive
Ik denk dat hij suggereert dat NAC onder hun niet zou promoveren en het daardoor veel geld kost

1   0  
De Bolle Damen

@Arie en @gast

Nee, dat domme negatieve geblaat van jullie levert veel op.
Je kunt mensen toch niet kwalijk nemen dat ze positief zijn?
En daarbij ; negatief zijn is nog altijd minder positief dan positief zijn.

0   1  
ton

van mij mogen ze kampioen worden,heerlijk weer de derby tegen willem 2

0   0  
ronnie

We hebben in elk geval minimaal 2 langere contracten
Dus dat kost weer een hoop geld bij vroeg tijdig vertrek
En over de trainer dat is ook een moment van armoede
Want niemand zat op hem te wachten en dan nog bij nac en in de kkd

Laad alle berichten na dit bericht in