Wij gaan niet opzij

NAC geen optie voor Valckx

DeWeesJr

Stan Valckx volgt Maurice Steijn niet naar NAC. NAC is op zoek naar een technisch directeur en vanwege de aanstelling van Steijn werd de naam Valckx voor deze vacature genoemd.

Voor Valckx was het een verrassing dat zijn naam genoemd werd aangezien hij nog niet is benaderd door NAC. Maar als De Parel van het Zuiden de technisch directeur toch benaderd zal Valckx vriendelijk bedanken. "Nee, ik ga niet weg. Met Maurice Steijn kan ik lezen en schrijven, maar ik heb hem gezegd dat we NAC niet hoeven te bespreken om de simpele reden dat ik bij VVV blijf."

De technisch directeur is er verder van overtuigd dat Steijn het goed gaat doen in Breda. "Maurice Steijn past bij NAC, hij gaat het redden in Breda. Omdat ik denk dat de mensen die het gaan bepalen de juiste spelers voor hem zullen halen."

Gevraagd naar de kwaliteiten van Steijn volgt een verhaal waarin vooral verbondenheid naar voren komt. Ook benadrukt Valckx dat Steijn wel degelijk de jeugd toepast bij een club. Bij VVV werden dan ook jaarlijks een aantal talenten aan de selectie toegevoegd. 

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
55 Reacties
69   5  
Chris W.M.

"Omdat ik denk dat de mensen die het gaan bepalen de juiste spelers voor hem zullen halen."

Die weet dus wie de TD gaat worden.

29   7  
drsMarcellus

Ik had ook niet verwacht dat Valckx naar NAC zou komen om de doodeenvoudige reden dat hij nu bij een club in de eredivisie werkt. En of dat nu "maar" VVV is doet niet ter zake. NAC in de KKD is voor veel mensen gewoonweg minder interessant om voor te werken, zo realistisch moeten we wel zijn.

21   10  
The Cosmic Gate

Die komt dus over maandje of 2 ??

39   4  
Jf

Ik lees in het stuk iets anders. Hij is nog niet gevraagd dus het is niet aan de orde. Of hij is tegenstrijdig met het stuk ik zal niet zo arrogant zijn om niet met Nac in gesprek te gaan.

13   25  
Judge M.

Valckx is meen ik 63. Die gelooft het allemaal wel en groot gelijk heeft hij. Een oude boom verplanten zo vlak voor zijn pensioen dat werkt in het gewonemensenleven ook niet. Maar we hadden hem er zeker goed bij kunnen gebruiken.

NEXT!

8   23  
Guuske

Ben bang dat Van As zijn klapper hier weer van de zolder haalt. Maar goed die is inmiddels ook weer vele jaren ervaring rijker.

30   5  
Ric

Ik ben tot op heden blij met de koers die wordt ingezet. Maar goed het is en blijft NAC.
Maar eerlijk is eerlijk het benoemen van van As (met alle respect voor Jeffrey hoor) Zou voor mij toch weer een behoorlijk smet zijn.

46   0  
sjef de gevulde koek

Van As heeft een contract tot 2022 en is dit seizoen met volledige schone lei en eigenaren bij roda begonnen. Heeft streppel gehaald en zijn bezig voor het nieuwe seizoen. Waarom zou hij in godsnaam naar ons komen en wie gaat er bij ons daar geld voor betalen om zijn contract af te kopen.

69   5  
Chris W.M.

"Omdat ik denk dat de mensen die het gaan bepalen de juiste spelers voor hem zullen halen."

Die weet dus wie de TD gaat worden.

6   4  
ome cor

Zeg nooit nooit.
Juist die verhalen waarin keihard NEE gezegd wordt lopen nog wel eens anders.....

A la minute een td vinden die ook nog eventjes de selectie samen stelt voor komend seizoen gaat m niet worden.
Stan kan dus in theorie VVV in deze fase netjes afzetten aan de seizoensstart en daarna naar Breda komen....

Hier zullen Steijn en Manders het moeten doen for the time being.

4   30  
Robbie Rafello

Hersenspinsel en misschien een interim oplossing ???, " Het Hart" ; Maas, Hellemons, Maurice en Pierre" Pierre interim TM en counterpart voor Manders en dan volgend jaar . Tonnie aan het roer.

8   1  
fvf6

@JF

Zo als jij het hebt gelezen heb ik ook gedaan , dat ene zinnetje geeft aan dat de deur op een kier staat . De wonderen zijn bij het voetbal de wereld nog niet uit. Vandaag is het nee en morgen ja , dus wie weet . Van mij mag Valckx komen

19   22  
Tinus

Hoe erg we al die jaren hebben lopen zeuren over de klapper van van As, veel beter is het de jaren erna niet meer geworden. Als we kijken naar de afgelopen 10 jaar respectievelijk, van As, Rutjes, Maaskant, Smulders, vd Abeelen. DOe dan maar gewoon van As. Wat je van zijn klapper mag vinden, den Haag speelt nog altijd een tree hoger dan ons.

3   1  
Gerrit

Jammer.....Schieten Stannie, schieten!

5   0  
Baosje

@ Chris w.m.

denk jij hetzelfde als ik

dat het dus gewoon toch stiekum Stan Valckx gaat worden ?

12   5  
Karbonkel

Nee, men hoeft niet tussen de regels te lezen of iets. Stan komt echt niet naar Breda. Hij heeft een prima baan in het gemoedelijke Venlo waar hij ook vandaan komt (Arcen om precies te zijn). En werkt voor een ere divisie club die hem aan het hart gaat. Hoe romantisch het ook mag klinken om het kunstje met Steyn over te doen bij ons, de realiteit is dat wij een totaal andere situatie hebben. Buiten het vreemde bestuursvorm waar nooit iets zeker is , zijn wij als supporters ook niet te vergelijken met de VVV aanhang. Bij ons zit er toch iets meer passie achter met alle respect. En in goede tijden zal dat een boost geven. Maar in moeilijke tijden moet je er maar tegen kunnen. Waarom zou Stan zijn thuis streek verlaten om de gok te nemen? Ik ben benieuwd wie er uit de hoge hoed wordt getoverd, maar Stan wordt het niet.

2   1  
Ivo

Ik geloof ook niet dat hij komt, hij is daar vrij stellig in en heeft zijn keuze gemaakt. Prima.
Ik verwacht dat de nieuwe TD vrij snel komt. Anders waren Hellemons, Maas of Steijn wel als interim aangesteld. Even afwachten nog.

6   3  
YLLWBLCK

Jah! Alsof iemand met zijn ervaring wel even 2x nadenkt voor hij naar een club gaat met supporters met meer passie dan elders. Op de eerste plaats is dat niet zo en op de tweede plaats is dat wel een laatste factor waarop keuzes gemaakt worden.
Hij zit daar gewoon beter, interessanter en prettiger dan dat hij hier zou zitten. En helaas geldt dat voor bijna alle geschikte kandidaten.

3   2  
Nacman

Er is nog niet (gesproken) met hem hij zal een gesprek niet afwijzen.
De regels zo te lezen is er wel een bereidheid om richting NAC te komen.
Wie weet wat het wordt.

3   0  
Maarten

Stan Vakckx is in mijn ogen de meest ideale TD die je maar kan verzinnen. Zelfs t salarisplafond had ik even tussen de vingers gekeken. Die man is een oase van rust en voetbalknowhow. Gaat ook echter ooit bij een grotere club aan de slag.

20   4  
10Diego

Hoe maak je nieuws als krant.

Je gooit eerst het bericht de lucht in dat iemand kandidaat is voor een functie en gaat die persoon dan een paar dagen later benaderen en opschrijven dat hii geen kandidaat is.

Krantje vol, site druk, riool van meningen open.

8   7  
geelzwartwit

Ik verwacht Dick van Burik
En als tweede optie Patrick Zwaanswijk

17   3  
Breda

@Tinus

Den Haag was snoeihard gedegradeerd zonder Corona, net als NAC direct na zijn vertrek. Van As liet een club achter zonder jeugd en transferwaarde. Terwijl een TM er is voor de langere termijn. Voor opbouwen ipv langzaam instorten. Nooit doen.

17   0  
Dennis

@judge m

Stan is 56... Beduidend jonger dan jij aangeeft dus. Ik twijfelde al aan mezelf... Ken hem nog al voetballer en hoopte ook in dat opzicht dat hij nog geen 63 is... ;)

6   0  
10Diego

@ breda, bij ADO was de ogenschijnlijke rust in de slangenkuil ( lees wijze waarop de opvolging van Manders tot stand kwam na) weg toen Manders weg ging.

De rust en steun waar onder Groenendijk konden werken was weg, hij gooide zelf de handdoek, Van As was de laatste van het succesvolle drie manschap die opstapte. Hij werd ontslagen. Alles wat er daarna gebeurde was lachwekkend me die Engelse trainer en een bus met vreemdelingen.

3   11  
Martinus

Eens met Breda mbt Van As, ik denk niet dat het je echt verder vooruit helpt. Ik zou nog eerder Maaskant kiezen dan, die heeft dat recent ook niet verkeerd gedaan en is toch (ook) een NAC man. Maar er zijn vast betere alternatieven, waarvan Valckx er één is.

23   2  
Henk

Tom Boere, Bredanaar en....transfervrij!

37   4  
10Diego

Maaskant? Die haalde in de winter en in de zomer 2 bussen met floppen en was in de herfst vertrokken.

Was daarna klaar met de voetbalwereld, was in no time terug bij Almere. Wilde het TD schap in. Sprong toch op de trein bij VVV om Steijn op te volgen. Was daar ook zo weer weg.

Als je als NAC in alle rust en stabiliteit wil bouwen aan het eredivieschap moet je één iemand vooral niet hebben: Maaskant

6   0  
scheppioni

Logisch, dit had ik ook echt niet verwacht Valkcx gaat echt niet naar BREDA komen !
en v As ?? zo gek zullen ze bij NAC toch niet zijn zeker ??

29   5  
Svt076

Mensen die roepen om een Van As / Maaskant kan ik qua voetbalzaken nooit meer serieus nemen.. Dan snap je er echt geen fluit van haha

14   6  
Ere

In mijn ogen is er maar 1 top kandidaat en dat is Ted van Leeuwen! Hij is de enige die met weinig middelen een aardige selectie kan weg zetten!!

6   0  
Rat uit Rijen

@ERE

Van Leeuwen is op zich wel capabel, maar is aan de andere kant bij zijn vorige clubs ook weer niet echt via de voordeur vertrokken. Ik vraag me af of een man met zijn karakter wel de rust en stabiliteit kan brengen die we nodig hebben?

3   1  
Molenschot Loco

Tom Boere gaat echt niet komen staat in belangstelling van andere clubs uit de 2de bundes liga....is niet te betalen of moet heel veel willen inleveren

4   24  
Oma

Waarom zou een TD uit de eredivisie in vredesnaam naar fc afkoopsom willen? een club die voor altijd in de krochten van het NederlandS voetbal zal verblijven.

19   4  
Buurman

Beste supporters. Alles hangt af van Manders, van niemand anders. En in zijn hersenpan kunnen wij niet kijken. Duidelijk is wel dat hij zich het liefst omringt met mensen waar hij mee gewerkt heeft en die hij kan vertrouwen. En dat vind ik in de slangenkuil die NAC Breda heet de juiste tactiek.

4   4  
geelzwartwit

@buurman

U bent een wijs man

2   0  
henk

@Omakruik
Er waren ook 'zieners' uit het nabije oosten die dat van Steijn zeiden.
Wel geinig dat wij nog steeds interessanter (of is het angst) blijven, ondanks dat we in de krochten van het Nederlands voetbal blijven.

3   3  
Badeend

Daar gaan we weer - nitwits die menen dat het enige wat een TD moet doen, spelers contracteren is.

Bah. Dan kom je dus bij figuren als Ted van Leeuwen en Jeffrey van As uit ja. Waarbij die laatste echt alleen maar puinhopen achterlaat.

10   6  
Tombola Breda

@ERE, ik lees hele wisselende verhalen over Ted van Leeuwen. Bij FC Grolsch waren ze in ieder geval blij dat hij weg ging. In het jaar dat ze kampioen werden in de KKD schenen ze met erg belabberd voetbal en heel veel geluk te zijn gepromoveerd. Dat was eerder geluk dan wijsheid. In zijn 2e jaar had hij team met allemaal kneuzen bij elkaar verzameld. Weliswaar transfervrij maar allemaal met een "krasje". Door een zeer jonge en onervaren Spaanse coach voor die groep te zetten is het uiteindelijk één groot fiasco geworden. Maar wat mij nog meer zorgen baart is dat er veelvoudig over van Leeuwen wordt geschreven dat hij een einzelgänger is die het liefste zijn eigen weg volgt. Dat lijkt me na het TvdA debacle het laatste wat we moeten willen bij NAC.

Als ik NAC was zou ik voortborduren met het Technisch hart bestaande uit Maas, Steijn, Hellemons en Manders en ervoor zorgen dat Lokhoff volgend jaar kan aanhaken. Vraag Lokhoff gedurende de zomertransfer periode desnoods als extern adviseur . Mits zijn huidige club dat toestaat natuurlijk. Hoewel ik mijzelf niet kan voorstellen dat er met het verschil tussen NAC en VfL Wolfsburg enige belangenverstrengeling zou kunnen ontstaan. In de rol van extern advisseur zou Lokhoff zelfs kunnen meedenken in het neerzetten van een lagentermijn visie. Wat niet onverstandig zou zijn als je hem volgend jaar als TD wilt binnen halen.


3   1  
Nr.20

En ja hoor daar gaan we weer....namen en favorieten noemen....en vooral ook vooraf oordelen....
Er moet iemand komen die goed kan samenwerken met Manders, Steyn en Jeugdafdeling en een goed netwerk heeft of kan organiseren. PUNT

8   3  
Chris W.M.

Uit BN De Stem;

,,Dat ik een stem krijg in de samenstelling van de staf en de spelersgroep is belangrijk voor mij.“ Was getekend Maurice Steijn.

Lijkt er dus op dat er geen ‘zwaargewicht’ komt als TD, maar we verder gaan zoeken naar een TM die plaats zal nemen in het technisch hart zoals het eigenlijk al was. Dan heeft Valckx het dus waarschijnlijk niet over een nieuwe TD, maar over het technisch hart waar hij wel vertrouwen in heeft. En bovenstaande moet wel van permanente aard zijn en niet alleen van tijdelijke aard ( tot er een TM is ) want je gaat je niet voor 3 jaar vastleggen als je eenmalig mee mag beslissen.

4   3  
YLLWBLCK

Die foto... is dat die attractie van de kermis? Drie keer linksom, 3 keer rechtsom, en dan de bank 2 keer over de kop?

5   6  
TheBeek

Zolang er maar geen technisch hart komt en spelers als kai kai (whahaha) vind ik alles best !

5   2  
Grote kerk

Stan was echt een hele goede geweest, maar helaas krijgt hij al heimwee naar zijn vrouw en favoriete restaurant in Arcen zodra hij limburg verlaat. Zit in het einde van zijn werkende carriere, beetje voetballen met Luk Nilis bij Arcen. Prima leven. Gaat echt niet in die slangenkuil van ons stappen. En terecht.

1   1  
10Diego

@chris, hoe lang neem je BNDestem nog serieus?

3   2  
Ivo

In godsvredesnaam GEEN Maaskant en ook GEEN van As. Been there, done that. Wij verdienen beter.

3   4  
Johan

Marc van Hintum als TD?

3   1  
ome cor

We kunnen wel namen noemen en wachten op de eerste persoon die daar dan weer een minpuntje van kan noemen.
Volgens mij is er niemand perfect om wat hij in een vorige baan gedaan heeft, maar is iemand perfect omdat hij bij NAC de juiste klik heeft met Manders, Steijn en de jeugdopleiding.

Wat iemand bij ADO, VVV, Twente, RKC of Vitesse verkeerd heeft gedaan is iets van toen en daar. Ook een TD leert van zijn fouten.

2   1  
Scheppioni

Johan ga je mond spoelen !

1   1  
Chris W.M.

@ 10DIEGO

Dit is een quote, geen interpretatie van woorden. Neem aan dat ze zoiets niet verzinnen.

2   2  
AJ

Ted van Leeuwen.... ik denk dat dit m wordt....

2   2  
Arjanus

Wat moet je met een td of tm als je geen geld of bevoegdheid hebt...

We moeten met een, twee of drie spelersfondsen + stichting opzetten. We verhuren aan eredivisieclub, NAC, RKC, Dordrecht en Helmond. Zo is er altijd vraag en doorgroei mogelijk.

Die aandeelhouders verdampen de waarde van het merk nac toch wel. De spelersgroep komt zo ter zijnener tijd in onze handen en dan.... gaan we handelen...

En we kopen met elkaar het stadion. We verhogen de huur en kopen daar weer spelers van. Zo roken we de aandeelhouders uit.

Ik kan niet wachten dat NAC weer NAC is....

En hun aandelen kopen we tegen marktwaarde..... uiteindelijk....

1   3  
Hector

Volgend seizoen 3509 seizoen kaarten

1   1  
Betweter

@ROBBIE RAFELLO
@TOMBOLA BREDA

Jullie zijn waarschijnlijk helemaal lyrisch over Maas. Ik zie zijn naam bij jullie posts vaker voorbij komen.

Kennen jullie de geschiedenis van Maas ? Zo niet, ga dan maar eens goed zoeken in de archieven daar waar hij het allemaal heeft verkloot. En als jullie het wel denken te weten, dan snap ik niet waarom jullie elke keer zijn naam noemen.

1   1  
Frank

Van Leeuwen is onhandelbaar in iedere organisatie waar hij werkzaam is geweest.
Stan Valckx , zou qua persoonlijkheid en bewezen kwaliteiten de ideale TD voor NAC zijn . De grote vraag is of Stan in het “gekkenhuis “ NAC wilt stappen zolang de huidige aandeelhouders en RVC op hun stoel blijven zitten .

1   2  
Tombola Breda

@BETWETER, misschien kun jij mij laten zien waar hij dan precies een spoor van vernieling heeft achter gelaten? Als ik namelijk in de "archieven" ga zoeken kom ik louter positieve verhalen tegen. Hij zal heus wel eens wat fuck-up's hebben gemaakt. Maar over het algemeen lijkt hij mij zeer geschikt als hoofdscout.

Laad alle berichten na dit bericht in