Wij gaan niet opzij

Het Dinsdag Dilemma #10

Thiestemberg

Na een troosteloos 0-0 gelijkspel uit bij Jong PSV is NAC terug te vinden in de grijze middenmoot van de Keuken Kampioen Divisie. Het dinsdag dilemma van deze week gaat over de invulling van de rest van dit seizoen. Moet er nog wat bijgehaald worden om de weg omhoog beter in te kunnen slaan? Of moeten we dit seizoen als een kans zien om de eigen jeugd ervaring op te laten doen.

Weet jij een leuk NAC-dilemma dat je met ons wil delen? Stuur deze dan naar [email protected] en wie weet komt jouw dilemma binnenkort voorbij.

In de winterstop:
Bron:
B-Side Rats
Terug naar overzicht
13 Reacties
41    
Chris W.M.

Eerst de organisatie maar eens op orde, voordat we aan promoveren gaan denken.

41    
Chris W.M.

Eerst de organisatie maar eens op orde, voordat we aan promoveren gaan denken.

18    
Gilze

Wat mij betreft wordt er ook geen euro meer uitgegeven dit seizoen. Een periode ga je niet winnen, misschien nog bij de eerste 6 maargoed dan kan je met een prut elftal ook "toevallig pieken" in de nacompetitie. De trainer ontslaan heeft geen zin dit seizoen, dat hebben alle jaren hiervoor al uitgewezen. Manders moet weg maar hoeft wat mij betreft ook pas aan het einde van het seizoen (scheelt weer een half jaar salaris in dit toch al verloren jaar). Dus het geld maar op zak houden zeg ik.

6    
Nonkel Frans

Nieuwe aankopen alleen onder leiding van een TD die visie heeft en dit in de praktijk mag en kan brengen. Een TD die trainer technische staf adviseert hoe de jeugd in te zetten. Een TD die een plan heeft met verantwoordelijkheidsgevoel. Geen passant die makkelijk met andermans geld strooit zonder enige loyaliteit aan de club. Een passant die een erfenis van ondoordachte contracten na gaat laten. Dat moet je nu niet willen. De nieuwe organisatie zal al genoeg op te ruimen hebben.
Kortom - een TD die van de club, de regio en haar toekomst houdt - laat die over de nieuwe aankopen gaan. Tot die tijd roeien met de riemen die je hebt.

Hoe lullig het ook alkemaal is - ik stem voor het overgangsjaar.

6    
RV

Ik denk dat alleen een spits echt noodzaak is.
Je zag het gisteren ook toen Seuntjens weer op 10 speelde liepen de aanvallen toch wat meer gestroomlijnd.

Onder versterkingen zou ik overigens ook het verlengen of geven van contracten zien onder een aantal interessante jeugdspelers en/of vaste waardes. Je moet er toch niet aan denken dat je nu een jaar lang de jeugd een kans geeft, ziet dat ze het best aardig doen en straks gratis de deur uitlopen.

7    
Geelzwartwit

Er zit meer in de spelersgroep dan we wekelijks zien. We hebben genoeg spelers en een mix van ervaring en talent. Helaas heeft de techisiche staf niet het niveau ook meer uit deze spelersgroep te krijgen. Daar is niks aan te doen en ze ook niet echt kwalijk te nemen. Al minimaal 6 jaar ontbreekt het aan een constructief eenduidig sportief beleid (Smulders. Van abbeele. Td Steijn. Td Lokhoff) met in die period alleen maar soaps en ontslagen trainers.

Spelers halen heeft nooit zin. Die hebben tijd nodig aan de groep te wennen en wedstrijdritme op te doen. Daarnaast zie je ook dit seizoen weer dat NAC niet dominant en herkenbaar is in speelstijl. teamspirit spelopvatting en tactiek zorgen ervoor waar je nu staat. Daar helpt het halen van een paar nieuwe spelers helemaal niet. Genoeg trainers in de kkd die met mindere spelers veel betere resultaten halen.

Hand in eigen boezem zou ik zeggen. Onze technische staf is het gevolg van jaren sportief wanbeleid en we hebben daarnaast niet het "geluk" dat het toevallig met Edwin heel goed uitpakt.

Met een onervaren staf werken kan en kan goed uitpakken maar dan moet de basis goed zijn en er ook goed beleid en een plan zijn. En dat is et voorlopig niet. Het is wachten op de overname. En hopen op een playoffs plek.

10    
Ivo

Eerst nieuwe eigenaren
Dan een nieuwe directie
Dan een nieuwe technische staf
Dan pas een nieuwe selectie opbouwen.

Dat is de enige uitweg, doormodderen/aan blijven kloten heeft geen zin. Paniekaankopen ook niet. Een of twee gerichte versterkingen zouden mooi zijn, want we willen natuurlijk ook beter voetbal en resultaten zien.

Maar voor structurele verbetering moet je bovenstaande volgorde aanhouden.

4    
DunErwt

"we moeten promoveren" 🤣🤣🤣als je zo denkt dan prijs ik je hoop.

4    
[email protected]©

Laat deze technische staf asjeblieft niet te veel spelers halen.

4    
Linie

Laten we het gebruikelijke liedje:
1 Rommelige zomer met ontslagen AD, TD en/of trainer
2 Last minute aankopen terwijl de voorbereiding en/of competitie is al begonnen
3 Hoop op directe promotie
4 Tegenvallend spel te wijten aan (1) en (2)
5 Kleine opleving, hoop doet leven
6 Donkere dagen voor kerst
7 Ontslag trainer in december/januari

Maar eens doorbreken. Deze blues ken ik inmiddels wel...

Even geen paniekzaken, ga maar eens fatsoenlijk bouwen. Accepteer dit jaar dat het nog vaak 3x kut is, geeft jeugd een kans en neem afscheid van rotte appels. En ohja, begin in april, mei alvast eens na te denken over invulling van het selectie erop.

0    
scheppioni

Ik heb als persoon een gruwelijke hekel aan het woord 'overgangsjaar', gezien de wedstrijden thuis ado, tweede helft dgs en volendam en bij vlagen tegen emmen is het ook totaal onnodig, tel daarbij de perfecte voorbereiding erbij op dan moet het toch te doen zijn om het fragiele er uit te kunnen halen ?! Het begint met de sterkste elf op te stellen !!!

2    
die ne gast

Als je Sydney voor een prikkie kan huren, moet je het doen. Verder geen versterkingen halen en de eigen jeugd verder doorontwikkelen.
In de zomer definitief doorselecteren. Spelers die je in de winterstop haalt, zijn zelden een voltreffer. Uitzondering van Manu Garcia, maar ook die stond er niet meteen.

0    
YLLWBLCK

Laten we deze winter maar Chinees of Shoarma halen… dan hebben we iig waar voor ons geld

1    
NAC4Ever

Ik zou één of twee spelers halen (waaronder een spits).
NEC en Go Ahead hadden een jaar geleden denk ik niet veel vertrouwen in promotie. En wij ook pas laat in 2016/2017. Het kan nog omgedraaid worden. Maar ik zou er niet alles op in zetten wat aankopen betreft. Stel dat het dan weer niet lukt heb niet weer nauwelijks/niets opgebouwd.

Laad alle berichten na dit bericht in