Wij gaan niet opzij

Het dinsdag dilemma #3

Thiestemberg

Het eerste dinsdag dilemma dat door een van jullie is ingestuurd. Het is een dilemma waar menig NAC-supporter wel eens voor heeft gestaan. Beeld je in dat er een toffe/belangrijke awayday is, maar het uitvak stijf uitverkocht is. Ga je dan (ervan uitgaande dat je hier niet kan juichen of aanmoedigen) via een omweg op het thuisvak zitten? Of ga je liever volledig in het geel uitgedost op de bank kijken en juichen?

Wij bedanken Siebe voor het leuke dilemma! Weet jij een leuk NAC-dilemma dat je met ons wil delen? Stuur deze dan naar [email protected] en wie weet komt jouw dilemma binnenkort voorbij.

Een Awayday beleef ik liever...
Bron:
B-side Rats
29 Reacties
48   2  
Voorwaarts

Voor mij is deze simpel. Heb van de kuip tot het kras in thuisvakken gezeten. Soms een familievak, soms wat "onrustiger".

Nooit problemen gehad. 99% van alle supporters zijn goede lui, zolang je geen gedoe maakt doet niemand anders dat.

48   2  
Voorwaarts

Voor mij is deze simpel. Heb van de kuip tot het kras in thuisvakken gezeten. Soms een familievak, soms wat "onrustiger".

Nooit problemen gehad. 99% van alle supporters zijn goede lui, zolang je geen gedoe maakt doet niemand anders dat.

28   2  
Kinderkaartje

Regelmatig gewoon in het thuisvak gezeten. Gewoon op een soort van ere tribune plaatsen.
AZ, PEC, W2, VVV, Dordt, Helmond om er maar een paar te noemen.

Zolang je normaal doet en niet gaat provoceren kun je gewoon juichen. Vaak ga ik met een vriend die zelf voor de thuisclub is en als je commentaar krijgt normaal reageert en uitlegt waarom je daar zit vinden veel uitsupporters het eigenlijk wel weer leuk.

BTW: De laatste tijd valt er sowieso weinig te juichen.

4   4  
die ne gast

Zoals altijd bij een dilemma, ga ik liever in het midden van de twee keuzes zitten:
Het ligt eraan wat voor soort het away-day is. Als het geen verplichte combi is en er is veel voorpret in de plaats waar gespeeld wordt (Volendam, Graafschap, Newcastle e.d.). Dan ga ik graag in een thuisvak zitten.
Als het een verplichte combi is, dan haak ik meestal af. Het is dan te frustrerend om je op de tribune niet helemaal te kunnen uiten zoals je gewend bent en de ploeg niet te kunnen aanmoedigen.

9   1  
NuFfNie

Heb een awayday situatie in eigen stadion meegemaakt.
1979 NAC- Feyenoord. Asbak incident.
Stijf uitverkocht. Wilde kaartje voor de B-side, maar dat was niet mogelijk. Uiteindelijk belande ik in het vak met de feyenoord supporters. Sjaaltjes voor eigen veiligheid toch maar even goed verborgen gehouden.

2   1  
Da Pope

@Nuffnie

Haha, das ook een mooie. Denk niet dat ik, anders dan bij een Open Dag wellicht, ooit thuis in het uitvak heb gezeten.

10   1  
Gilze

Liever in het thuisvak, ook regelmatig gedaan. Ook in Tilburg waar je dan wel weer moet hopen dat bekenden je een beetje sparen. Zolang je een beetje normaal doet is er niks aan de hand, gedraag je zoals je van een ander in t NAC vak ook zou verwachten, dus niet juichen en niet provoceren.

5   2  
D'n Klaagmuur

Heb heel weinig in de thuisvakken gezeten, vanwege de reden van het niet voluit kunnen juichen, dat is absoluut niet aan mij besteed. Toen ik een jaar of 10 a 11 was 2x in de Kuip in Feyenoord vak (wat normaler was toentertijd), maar destijds kreeg m'n pa al gezeik met dat volk daar. Later nog een keer bij RBC en Heracles met de goal van Ronnie Stam vanaf de middellijn, maar verder kan ik me weinig herinneren.

NAC wil ik kijken met gelijkgezinden om me heen, niet zittend en in moeten houdend bij een doelpunt. Knap als je het kan en er op die manier plezier aan kan beleven, maar dan liever losgaan met vrienden voor de buis op zo'n moment.

2   1  
Ed

Toch een aantal x gewoon bij het thuispubliek gekeken. Vitesse, Veendam (je leest het goed Veendam), Groningen, Dordrecht, allemaal prima. Alleen ingetogen juichen. Helaas valt er nu niets meer te Juichen. Bij een tegen-goal sta je op en vloek je ff. Valt niet op. Hopelijk herleven oude tijden dat Juichen weer kan.

6   1  
Da Pope

Het ligt een beetje aan de wedstrijd. Bij 'normale' wedstrijden vind ik het altijd prima om op het thuisvak te gaan zitten. Scheelt een hoop gedoe met combi's, omwisselen en wat al niet meer. Eigenlijk weet iedereen binnen no-time dat ik voor de tegenstander ben, maar mensen zijn gemiddeld genomen hartstikke aardig als je zelf ook relaxed bent.

Bij belangrijke wedstrijden vind ik het lastiger. Als NAC voor een prijs speelt, kan promoveren of zich kan kwalificeren voor Europees voetbal (those were the days) wil ik gewoon kunnen juichen. Dan wil je jezelf niet inhouden op een thuisvak.

8   6  
Tip

Dikwijls thuisvak. In vak harde kern hou je je gedeisd en lach je je inwendig kapot als NAC scoort, maar je kijkt zeer somber natuurlijk.
In alle andere vakken altijd gezellig een praatje maken met de mensen rond je. Nooit problemen gehad ook niet bij bv. feyenoord.
Ik ondervond altijd veel respect voor NAC, al is dat overgegaan in medelijden helaas. We zijn een dolend clubje geworden. Met een nieuwe eigenaar kan dat weer helemaal goed komen.

5   4  
Nonkel Frans

Hooguit live naar een uitwedstrijd indien daar NIET getrommeld en gejuichd wordt bij doelpunt van de thuisclub met voorgekookte stadionspeakerherrie en teringherrie muziek.

Dus gekozen voor thuis op de bank.

6   2  
Los Pollos Hermanos

Er is een groepje van een man of 8 uit Rijen en Dongen die alleen maar op thuisvakken zit bij een uitwedstrijd. Van wat ik heb begrepen hebben die nog nooit ergens een probleem ervaren en dat zijn nou niet de mensen die een "fysiek probleempje" uit de weg gaan kan ik u uit eerste hand melden. Dus doe normaal en dan komt het eigenlijk altijd wel goed. Ondergetekende blijft overigens liever gewoon thuis met wat vrienden. Ik moet kunnen schreeuwen, schelden, juichen.

5   2  
Ata

Het mooiste thuisvak was RBC-uit in 2003. Maar daar was juichen met een paar honderd man geen probleem...

5   7  
Falco

Ik zit bij onze thuiswedstrijden nu liever in het uitvak. Dat was voorheen niet zo.

2   1  
zwampie

Thuisvak is goed te doen zolang je je eigen aanpast aan de supporters van de club waar je kijkt.
Feyenoord is je eigen gewoon rustig houden en niks geks doen.
Psv hoofdtribune ook gewoon (wel wat terug houdender dan normaal dan bij een thuiswedstrijd van NAC ;) ) kunnen reageren.
excelsior is goed te doen, met vrienden op de tribune gezeten en werd zelfs gezegd dat ik gewoon me cluppie kon aanmoedigen, sommige kijken de eerste keer op en daarna vinden ze het wel best.

1   2  
Der wawa

Meermaals in diverse thuisvakken gezeten (W2, AZ, NEC, Ajax, PSV). Altijd prima, gewoon aanpassen aan je omgeving en niet uitdagend juichen.

Mooiste herinnering wel AZ uit kwartfinale beker. Overigens voelde ik me in het stadion daar veiliger dan op het station.

@Ata, die 2003 wedstrijd bij RBC zat ik wel in het uitvak, mooi om te zien dat zo paar honderd man het veld oplopen om met de spelers te gaan juichen. Helaas mocht het uitvak pas heel laat erop.

2   1  
eljerro

Er is niets mooier dan een away day op de thuis tribune. Geen restricties en je eigen plan trekken. Vooraf lekker de stad in en een (ierse) pub zoeken. Daarna het meest schouwe restaurant opzoeken (meestal iets oosters met een onleesbare kaart). De aftrap missen, 1-2 winnen in de laatste minuten en na de wedstrijd weer terug de stad in om vervolgens te belanden in het goedkoopste hotel of B&B. De ochtend daarna met een enorme kater maar met een big smile de trein terug.

5   1  
Wanny

Ik zit er zelf ook niet mee als er iemand in de buurt zit die voor de tegenstander is. Zolang ze zich gewoon normaal gedragen. Moet kunnen.

Vaak is het ook nog wel leuk als je in gesprek komt met een supporter van een andere club.

0   0  
RaraNAC

Ik vind het altijd we leuk om iemand mee te nemen op een niet gebruikte scc van iemand uit de groep. Zonde als die niet wordt gebruikt en degene die mee gaat weet gewoon dat hij normaal moet doen.

Vaak zie je bij de sponsortribunes uitbundige mensen, maar die snappen het niet en vinden het leuk om een beetje te provoceren naar hun relatie. Ik kan mij er aan irriteren maar eigenlijk kan je die nitwits niks kwalijk nemen.

4   2  
scheppioni

Volledig met Kinderkaartje eens !
Via werk is het nogal regelmatig prijs voor dizze NaCCer, met name limburgse clubs !
Gewoon je eigen gedragen en hopend van ons NAC genieten .....
Ik vond het wel frapant hoe het erbij vvv aan toe ging na de wedstrijd, een hele NAC colonne door een haag van stewards en vvv fans, da's vragen om chaos natuurlijk .... ik stond er als NaCCer en mede NaCCer's gingen vanuit de auto te keer ..... die vlaaien en nuchter verstand ..... hihihi

2   1  
Dos

Super Berry!

Ff kijken wie weet wat ik bedoel 😉

3   0  
Judge M.

Simpel zat: live is beter dan tv. Is dat dan op een thuisvak dan is dat zo..

1   0  
Beter de Laat dan nooit

@Nuffnie
In 1979 bestond de B-side toch nog niet. Stond ook vlakbij de plaats waar de asbak vandaan werd gegooid, maar de hele lange zijde was toen toch nog een vak?

2   1  
Realist

Waarom in godsnaam op de tribune zitten waar je je 'normaal' moet gedragen, niet mag juichen voor je club, niet mag zingen voor je club en waarschijnlijk zelfs niet eens kut mag roepen tégen je club. Vooral je kop houden en normaal doen. Nee, dan liever thuis op de bank met een paar maten en een biertje en gewoon lekker ouderwets zeiken en juichen..

1   1  
Wvb

Thuis Valt weinig te zien aangezien espn nac niet uitzend omdat het zo goed gaat met onze club 💛🖤

1   0  
NAC4Ever

Voor mij hoort juichen bij de beleving. Dan maar op de bank. Hoef ik mij niet in te houden.

1   1  
7bNACofficial

Door al die rot combies wordt je bijna verplicht thuisvak te pakken. Is veel leuker om de stad te bezoeken en de plaatselijke supporters te leren kennen. En daarbij een uitwedstrijd in het uitvak is soms nogal saai, je wordt bewaakt als een kleuterklas en er wordt nooit normaal opgetreden. Dus het liefst gewoon lekker thuisvakkie pilske in de stad en een hotelletje.
HUP NAC

5   2  
013Piotr

Vaak zat in het Thuisvak van NAC gezeten. Je past je aan, provoceert niet en geniet gewoon van de sfeer van het NAC publiek dat altijd indruk maakt. Respect voor elkaar hebben is niet zo moeilijk

2   0  
Anno 1971

Ook vaak in thuisvakken gezeten, o.a. bij Sparta, Volendam, RKC, Ajax en W2 (toen het nog kon). Lekker ouwehoeren met het thuispubliek en lief en leed uitwisselen. Ook bij de promotie in 2017 tussen de NEC-ers. Die kwamen zelfs ondanks hun teleurstelling feliciteren. Zo hoort het. Ook bij NAC regelmatig fans van de tegenstander in thuisvakken ontmoet en nog wat café’s voor na de wedstrijd aangeraden.

Laad alle berichten na dit bericht in