Overal waar we komen

Hyballa: "Heb het recht en de plicht om alles te doen voor promotie"

Benn076

Peter Hyballa heeft bepaald geen spijt van zijn interview met BN DeStem. De oefenmeester plaatste in gesprek met de krant grote vraagtekens bij het functioneren van technisch manager Tom van den Abbeele en zette daarmee de relatie op scherp. De Duitser ziet daar geen probleem in.

Hyballa laat desgevraagd weten dat het doel wat hem betreft de middelen heiligt: "Iedereen zegt dat wij trainers er zijn om resultaten te halen. Dan gaat het altijd over de korte termijn en bla, bla. Nou, dan heb ik ook het recht en zelfs de plicht om alles te doen om promotie te realiseren. Dan vecht ik voor het team dat ik komend seizoen tot mijn beschikking wil hebben. Voor mijn speelstijl heb ik bepalende spelers nodig. Het maakt me dan niet uit of ze jong of oud zijn. En ook jongens uit de huidige selectie zijn daarvoor belangrijk."

Wat de trainer betreft moet er naar zijn feedback geluisterd worden: "Ik heb er een groot probleem mee, als ik het gevoel heb dat mijn mening niet serieus genomen wordt. Want ik ben degene, die op de resultaten wordt afgerekend."

Er moet dan ook echt wat veranderen binnen de club, vindt hij: "Ik voel dat we niet op de juiste weg zijn. En daarom heb ik mijn gedachten buiten de club laten horen. We willen als spelers en staf maar één ding namelijk: promoveren. Dat moet de hele club willen en dat moet ik nog meer gaan voelen. Daarom: vollgass- en winnaarsmentaliteit."

Bron:
B-Side Rats, Peter Hyballa
Terug naar overzicht
143 Reacties
115    
Chris W.M.

Dit klinkt toch wel iets genuanceerder dan wat er in de krant stond. Wellicht toch de hand van Blanco?

52    
Ivo

@Chris wm

Hij noemt nu man en paard niet, maar iedereen weet wat hij bedoelt.

Voor de zoveelste keer in korte tijd staat de boel weer op klappen. Ik ben hier aardig klaar mee. NAC lijkt soms wel een kleuterschool.

-17    
10Diego

Gelul van Hyballa.

Wat denkt hij dan, dat de TD obv een interview met de trainer ontslagen wordt? Narcistische trekjes kun je de man niet ontzeggen.

Wat hij doet kan niet en met deze reactie drijft hij het nog verder op de spits.

Ik blijf er bij dat hij gelijk heeft mbt de TD, maar wat hij via de pera doet kan niet en accepteert hij niet van spelers, niet van assistenten. Dat weet hij, Hyballa is een slimme vent. Er zit een plan achter. Maar ik vermoed een ander plan dan hij meldt.42    
Chris W.M.

In de krant stond dat hij liefst ervaren jongens had met 1 of 2 jonge talenten. Nu maakt het hem niet uit of ze jong of oud zijn. Dan vlakt hij zijn verhaal af, of het is wellicht anders opgeschreven dan hij bedoelde. We gaan het zien, als Manders dit nog weet te lijmen zijn er nog wel wat conflicten in de wereld waar we hem dan maar heen moeten sturen...

13    
Mo

INDERDAAD HYBALLA!!!!!

93    
Mike

Point taken. Hoe graag wil je als club terug? 5e supporters schare gvd. Grootste spelersbegroting van de kkd.en maar aanmodderen. Doorpakken gvd. Deze man hoef je het niet uit te leggen. Die regelt de rest wel. Waar is de ambitie? Waar is de bravoure? Waar is de trots? Gvd man. Met gedegen beleid en ambitie hoor je gewoon een rol van betekenis te spelen in het linker rijtje ere en komend seizoen te laten zien wie de baas is. Wie maakt deze slapende reus eindelijk wakker? Vol gas vooruit, geen concessies.

19    
Bash (BSR)

#TeamHyballa

76    
Bart

#teamnac

43    
geelzwartwit

De laatste trainer die eenzelfde drive had en volgens mij zelfde doorpakken verhaal was Vreven. De TD destijds koos ook voor jong talent etc met eventuele transferwaarde...

Die meuk die Smulders haalde heeft TvdA mogen opruimen en hebben we nog steeds last van. De meuk die TvdA zelf haalde daar zijn er zelfs al van weg en staan er nu na een jaar alweer een stel van in de etalage...

Dan ga ik toch voor de trainers die volle bak vooruit willen met de club en geen geloel willen maar willen doorpakken.

Ik hoop op het doorpakken van Hyballa. Voor mij is vijfde in de eerste divisie en nul zicht op een betere selectie en een bak spelers die alweer wegmogen nou niet iets om bij een keuze achter te moeten staan.

37    
Da Pope

@10Diego

Ik vind het lastig te geloven dat alles nog goedkomt. Je weet dat je klaar bent, wanneer je een collega zo en plein public afvalt. Dan is het echt 'hij eruit of ik eruit', want je kunt onmogelijk normaal met elkaar verder.

Als ik Van den Abbeele was, zou ik niet met iemand willen werken die me zo'n mes in mijn rug zet in de media. Hoe kan je die vent ooit nog vertrouwen? En Hyballa wil niet werken met iemand, die hij onvoorstelbaar incompetent vindt. Zeker niet, wanneer hij zelf de gevolgen van die incompetentie moet dragen. Ik geloof niet, dat je die dingen met elkaar kunt verzoenen.

Ik geloof echt dat hij graag bij de club NAC wil werken, maar ik weet zeker dat hij er geen problemen mee heeft het door deze mensen geleide NAC met een afkoopsom te verlaten.

0    
Europa leaugue

Off topic : Reuven Niemeijer Heracles transfervrij past goed bij hyballa

23    
Ratjeduneerste

@Bash

Als je hier een kant moet gaan kiezen is er iets niet goed. Je werkt als team samen. Niet ieder voor zich.
Zoals Manders ook aangeeft, het moet in samenspraak en met consessie gebeuren. Stevig gesprek morgen/ maandag, alle neuzen dezelfde kant op en die doelstelling behalen.

Niet te koste van alles, want we hebben vaker gezien dat dat ons op langere termijn verder terug brengt dan waar we begonnen...
Volgens Hyballa zou je in deze net als 15 jaar geleden ervaren spelers moeten halen die er gelijk staan. Die zijn niet te vinden voor KKD salaris dus zullen de hoofdprijs op willen strijken.
Dat is het gevaar. Dan zitten we straks met 15 Kali gevallen die allemaal grootverdieners zijn en de club financieel nog minder ademruimte geven.

Gewoon doorzetten op dezelfde hand maar met een waardig elftal.

24    
geelzwartwit

@da pope

Wie werken of werkten er allemaal goed met TvdA?

Brood? Weijs? Jelle? Eisinga? Hyballa?

Als TvdA een zwaargewicht was kon je nog wel zeggen dat het niet aan TvdA lag maar kom op zeg. Zou het nou echt aan de rest liggen ipv deze Belg?

5    
D'n Dikke

Ik vraag me af bij wie TVA nog wel krediet heeft aangezien er meer mensen zijn die het niet met kunnen vinden dan wel. Het blijft toch wel nondeju spannend zo in deze voetballoze tijd.

27    
10Diego

@dapope,

Als het MM lukt om deze twee nog fatsoenlijk met elkaar te laten werken, dan wordt hij voor kerst aan de regering toegevoegd. Of mag hij het conflict in het Midden Oosten gaan oplossen.

Waarom zou je Hyballa afkopen? Als hij het niet goed vindt bij NAC of niet kan werken binnen de geboden middelen moet hij zijn contract inleveren en verder gaan werken aan zijn brokkenpiloot cv.

Dat TVDA geen goede TD is weet iedereen. TVDA is een zacht ei. Er zijn 2 trainers benoemd die hij niet wilde en hij blijft zitten.

Maar wat Hyballa flikt moet je gewoon nooit accepteren als club. Niet van een speler , niet van een trainer niet van een directielid.

3    
geelzwartwit

Brood weijs Jelle Eisinga Hyballa..

Hoe lang zit onze Tom er eigenlijk al?
Sinds maart een jaar? Wtf..

11    
Da Pope

@GeelZwartWit

Je wil op dit moment geen afscheid nemen van wéér een technische man. Waar vind je meteen een opvolger, die direct klaarstaat om een elftal samen te stellen? En eigenlijk wil je dat al helemaal niet na één jaar met de huidige doen.

Maar op het moment dat trainers en vertrokken AD zó over hem klagen, voelt het onverstandig om je geld op deze TD te zetten. Zeker als de trainer die dan waarschijnlijk vertrekt hartstikke goed bij de club lijkt te passen.

Omdat je behoefte hebt aan rust en een trainer op dit moment vervangen makkelijker is dan een TD, hoop je dat het met TvdA allemaal wel meevalt en dat het met een nieuwe coach allemaal als een tierelier gaat draaien. Maar daar is in zijn prestaties van afgelopen seizoen niet per se overtuigend bewijs voor te vinden. Dus ik ben er ook steeds meer van overtuigd, dat die kritiek best wel eens terecht kan zijn. Natuurlijk zit daar nog steeds wat nuance in, maar ik zie niet in waarom Hyballa zo'n heisa zou maken als er niets van zijn verhaal zou kloppen.

10    
geelzwartwit

@dapope

Hyballa trainer manager voor een jaar.
Als hij niet promoveert is hij toch weg.
Prima oplossing.

1    
D'n Dikke

@GEELZWARTWIT

Zo van: gij denkt dagge t beter ken, laat maar zien!

Als de situatie echt onhoudbaar wordt is het zeker een optie.

6    
geelzwartwit

@dapope ps als je de TD laat zitten krijg je eindelijk een trainer die wel bij de TD past... Type kees van wonderen.. Vander gaag dijkhuizen..

6    
geelzwartwit

@dn dikke
Het is niks nieuws om een trainer manager te hebben. TvdA is nou ook niet zo ervaren of een geweldenaar dat je wat mis loopt.

Hyballa en zijn assistent en Manders en Molhoek en Hellemons en Dingsdag en Babos als NAC en gaan met die geel zwarte banaan.
Waarom niet? Er zit bij Manders in ieder geval voetbalbranche kennis en netwerk. Mocht de club/Hyballa als trainer manager een klankbord nodig hebben weet Manders die wel te vinden.

Manders en Hyballa die komend seizoen de kar gaan trekken? Die twee zie ik het samen wel doen. En als die twee een conflict krijgen zie ik die twee er ook beter uitkomen. Twee baasjes met eenzelfde doel is een betere strijd dan de strijd die TvdA met brood weijs eisinga Hyballa moest voeren.

6    
B

Tvda krijgt ook opdracht van de mensen boven hem om zogenaamd met talent geld te verdienen. Daar is hij op gekozen.

Wat Hyballa gedaan heeft is zelf destructie. Dit kan alleen maar fout aflopen.

Manders —- Steijn —- .......?

4    
Puckstra

Tijd voor actie om onze club te redden. Tijd om de geel-zwarte olifant wakker te maken...

6    
FVBreda

Ben niet zo van het direct volgen van de media. Maar als Hyballa met bovenstaand verhaal maandag aankomt bij Manders. Dan mag hij direct ommekeer maken en hoeft hij nooit meer terug te komen.

Jammer, ben van mening dat hij goed bij NAC past.

27    
10Diego

Zijn er nu echt mensen die Hyballa een promotie in functie willen geven voor dit stuitende gedrag?

10    
Nac

Hyballa zegt gewoon hele logische dingen.

Je kan er niet mee eens zijn, maar met nog 10 net zoals bohui wordt je niet blij.

Je kan het risico nemen met 2 a 3 spelers, maar voor de rest moeten het zekerheidjes zijn die minimaal een 6 elke wedstrijd scoren.

-20    
The Don

Abbeele rot op!

27    
RaraNAC

Je zou toch zeggen dat je -als tweevoudig 1912 houder met een gouden SCC, meerdere keren donerend voor weet ik het wat -supporter.. wel eens wat terug krijgt van je club.
Helaas. Ook dit jaar grijp ik mis.

Ik had nooit verwacht dat ik het zou zeggen; ik lever graag voor onbepaalde tijd mijn “gouden1912-privileges” in omdat ik gewoonweg lamgeslagen ben door al deze onzin.
Eigenlijk voel ik mij een stuk beter deze maanden zonder het voetbal. Wie had dacht gedacht.

16    
aderB

Ik begrijp beide partijen. Je wil waarde creëren door jeugd, maar ook snel doorpakken met ervaring naar de eredivisie.

Er is maar een ongemakkelijke waarheid. We weten al jaren lang met een hoog budget niks te bereiken..

3    
Badeend

Juist in deze tijd zou je prima afscheid van je "technisch directeur" kunnen nemen. Spelers komen wel of niet vanwege het perspectief en voor de iets meer ervaren spelers (die NAC nodig heeft) is dat in de KKD (!) vooral voor de korte termijn. Dus het uitzicht op speeltijd, de speelstijl, het vertrouwen van de trainer.

Een TD moet met véél meer bezig zijn dan "spelers halen" dus laat dat maar aan trainer en directeur over nu. Overigens denk ik zelf niet dat Manders er over twee jaar nog zit, maar dat terzijde.

Hoe zou het met Edelenbos zijn? Wat een succesverhaal is dat, die recruitment van haar. Zou ze iets mee moeten gaan doen.....

Oh, wacht.

17    
TvB

Hyballa moet niet denken dat hij alles voor het zeggen heeft bij NAC. Als nac met jong talent verder wil moet hij daar mee werken en we gaan niet op de weg van v as , met oudere gevestigde namen. dit is al jaar of 4 de koers die we varen toch

-20    
Viking

Tom er zsm uit naar België en Ted van Leeuwen er in.

-1    
Flieger prins van ut kielegat

Wat denken jullie van een combinatie Lokhoff Hyballa zou dat kunnen werken?

10    
Normaal

Er zijn meerdere soorten van beleid mogelijk maar welk beleid dan ook heeft pas kans van slagen als je er met z’n alle achter gaat staan. Neuzen dezelfde kant op. Dit is klote en wat Hyballa flikt kan echt niet! Nergens wordt dit geaccepteerd. Muiterij wordt bestraft met kielhalen. Bah misselijk makend. Als je het samen niet meer uit kan praten, dan maar via de media? Dit komt nooit meer goed.

10    
steven73

Precies SAMENWERKEN dus en niet lullen maar poetsen Hyballa !!
En jezelf niet boven NAC zetten.

5    
Jf

Met het openlijk aanspreken van TvA dwingt Hyballah hem wel in een positie om meer te luisteren. Blijkt namelijk dat er allemaal miskopen gedaan worden is het einde oefening en kan Hyballah zijn straatje schoonvegen.

Ik denk dat hij zal blijven maar zijn contract wordt niet verlengd.

8    
Stino

Door dit te doen maakt Hyballa zich onmogelijk. Het zal wss al niet best zijn geweest, maar als je zo uit de school klapt over problemen binnen je eigen organisatie dan wordt samenwerken wel moeilijk. Ik denk ook echt dat hij gelijk heeft, maar dat maakt nu niet meer uit. Dus waarschijnlijk heeft Hyballa gekozen voor zelfbehoud en kan zo in ieder geval met opgeheven hoofd weggaan als het zover komt. Zo voorkomt hij dat hij er achteraf over moet beginnen waarom het fout ging.

Of (en dat hoop ik stiekem) hij weet dat er binnen nac zo enorm veel onvrede is over vda dat dit een soort lont in het kruitvat is. En dat vda zelf eieren voor zijn geld kiest. Je zou maar net 3 weken directeur zijn en dit moeten oplossen.... welkom bij nac!

22    
Johan Apeldoorn

@dapope,het zou allemaal best waar kunnen zijn. Ik vind deze technisch directeur geen fantastische indruk maken. Tuurlijk jeugd staat er goed op en daar is echt beleid en daadkracht zichtbaar. Dus Ton chapeau daarvoor. Maar NAC is verplicht het uiterste te doen om te promoveren. Dus Peter Hyballa heeft zeker het recht om zijn mond open te trekken. Maar houd het intern! Gooi wat mij betreft interieur door de kantoren, interesseert mij niet. Maar ga niet zitten huilen bij een journalist als je je zin niet krijgt. Een taak voor Manders: roep die gasten bij elkaar en zeg hoe de vork in de steel zit. Tom: zet een eredivisie waardige selectie neer (of een selectie waarmee we promoveren) en Peter: maak spelers beter en haal er het maximale uit. Niet mee eens, tot ziens mannen

10    
Frank

Ernie Brandts moest weg. Het werd allemaal te saai, en er moest meer beleving en spektakel komen. Soms krijg je wat je vraagt. Maar o, o, hadden we deze vraag maar nooit gesteld.

7    
Elstar

Weten we in ieder geval waar dadelijk de transfer opbrengsten naar toegaan!

18    
Henri

Stel, Hyballa had zich alleen intern geuit. Hij doet zijn ding met het gebrekkige materiaal van TvdA ,promoveertniet en moet vertrekken of vertrekt zelf. Als hij dan zijn verhaal zou doen aan de pers wordt er door velen gesteld: je stond er zelf bij, dat had je eerder moeten, doen, had je niet moeten accepteeren, je had je conclusies moeten trekken etc.
Hyballa wil hier niet mee verder, hier wil hij zijn naam niet aan verbinden en ik kan dat begrijpen voor een voetbalgekke professional. TvdA heeft geen enkele meerwaarde voor NAC. Bovendien wat moet je in hemelsnaam met een manager die niet kan communiceren? Wanneerkomt JtR met zijn verhaal? Het ijzer smeden als het heet is. Misschien doet dat meteen de deur dicht.

8    
Scheppioni

In principe heeft Hyballa in deze natuurlijk gelijk, maar zolang de beleidbepalers maar blijven pappen en NAC houden, is het helaas voor de zoveelste keer zinloos ! As supporter van NAC had het merendeel hier al in de gaten dat TvdA nooit serieus werd genomen ! Kortom, blijft een puinhoop !

8    
Sjef de gevulde koek

WTF is er in goddank aan de hand. Iedereen praat via andere media door elkaar heen. Manders is 3 weken in dienst en het is 1 grote ellende. Steijn heeft wel degelijk een gesprek gehad. Nac lijkt wel een kip zonder kop. Wie heeft er de leiding? Wat is dit voor organisatie man. Zum kotsen om in hyballa taal te blijven.

5    
The Cosmic Gate

Ik kan dit echt heel erg waarderen vanuit een trainer ! En heb al tijden een zwak voor deze man. Ik ben inmiddels erg benieuwd naar de reactie vanuit TvA. Ik vind het opvallend hoe TvA ik de luwte kan blijven, en zo weinig van zich laat horen.
Het rommelt weer eens bij NAC, en hoe zal dit aflopen......

7    
Harrie

Natuurlijk heeft Hyballa terechte kritiek op het functioneren van TvdA. Alleen het roepen in de media is not done of een alles of niets offensief als je intern niet gehoord word door directie en RVC. Wanneer je niet gesteund word bij intern commentaar door de clubleiding weet je ook dat dit niets helpt.

Eisinga probeerde hetzelfde. Enig verschil is alleen dat de kans dat Tom nu mee de afgrond in gaat groter is.

27    
Buurman

Ik mis in de reacties de RvC. Nog zeer recent kozen zij de zijde van TvdA. Als die nu wel weg moet worden zij ongeloofwaardig.

Uiteraard kon het verhaal van Eisenga in De Stem niet, maar dus ook het verhaal van Hyballa nu kan beslist niet door de beugel. Je moet wel consequent blijven.
Dat een vijfde colonne zich roert is tevens wel duidelijk.

Maar hoe is dit probleem nu ontstaan ? M.i. zijn er twee mensen aangenomen , L.E. en TvdA, die beide capaciteiten hebben maar voor de functie van AD en TD tekort kwamen en komen.
Eisenga is het type motiverende teamleider, empathisch, maar daarmee ben je nog geen AD van een moeilijke organisatie.
TvdA heeft als TM de juiste functie, maar daarmee ben je geen ervaren TD. Heeft niet op niveau gebald. Hij is de juiste man om een ervaren TD te ondersteunen, als hij zich in die rol voor een paar jaar kan schikken. Daarnaast hebben we met TvdA iemand met een fatsoenlijke opleiding en dat vind ik binnen het NACse niet bepaalt verkeerd. Dat iedereen goed de polonaise kan lopen weet ik nu onderhand wel.

Hyballa weg sturen nu levert niks op. Over twee jaar is hij toch weg. En voor de korte termijn is hij een goede trainer.

De taak van Manders. In de eerste plaats Hyballa corrigeren dat een dergelijk interview not done is. En het lijkt me niet verkeerd eens keihard uit te zoeken wie hier nu allemaal achter zitten. Want dit vuurtje wordt door meerdere mensen gemeen opgestookt.
TvdA de functie aanbieden waarvoor hij geschikt is, en.... die functie heeft hij al. Dus boven de TM dient een ervaren TD te komen. Hoe dan ook gaat het natuurlijk altijd geld kosten, waar je ook voor kiest. Maar er is ook te weinig uitgegeven doordat een ervaren TD ontbreekt.

Verder is het denk ik eerlijk een beleidsuitspraak te doen. Wat willen we nu ? A. Jonge spelers met meerwaarde binnen halen , zo geld creëeren, en op de langere termijn (duurzaam) promoveren als we daar aan toe zijn. Of B. Ervaring inkopen voor directe promotie, opnieuw investeren en daarna doorpakken.

Zeg het maar. Zo denk ik erover en mogelijk zie ik het verkeerd.

16    
NAC!!!

De trainer heeft gewoon gelijk, punt!!
Als hij niet promoveert wordt hij erop afgerekend. En hij had gezegd, (en beseft dat zeer goed) ik kom voor promotie. Dus hij gooit alles in de strijd om dat te realiseren. Niets mis mee.

En daarbij:

Elke week 19000 man.
5de club van het land kwa ssc.
Een volksclub.
Een stad dat voetbal ademt.
Grootste, of één van de grootste budgetten in de KKD.

Dan is het simpel, doorpakken en maken dat je terug ik de ere bent. Als het niet met deze mensen (€) kan. Opzouten en laat de club aan iemand die dat wel wil/kan. De club staat al 10tal jaren stil in groei en beleid.

Het is genoeg geweest. Of ga je al de mensen die zonder pardon hebben verlengt en nog verlengen weer voor paal zetten. (Nog is een jaar)

Godverdomme seg!

15    
Molenschot Loco

Ik denk niet dat de NAC supporter nog 2a3 jaar wil wachten om duurzaam te promoveren zoals ze dat voor ogen hebben....De meeste zijn de KKD kotsbeu, en daar ben ik er een van.....Het is om Henk de Jong te quoten... de grootste schande in de nederlandse sportgeschiedenis ....dat het al zolang een bende is ...allemaal haantjes gedrag binnen alle geledingen bij deze club, je staat voor 100 % voor lul bij voetbalminnend nederland .Ik vindt het een optelsom en daar moet Manders na handelen ik geloof nooit dat het nog goed komt tussen Hyballa en Abeele....Aangezien TVDA al met 4 andere en nu met Hyballa in de clinch ligt moet dit de bekende druppel zijn...exit wat mij betreft voor TVDA.

9    
Pep

Mijn gouden seizoenkaart verkleurt alweer. Hyballa heeft wel een punt. Wil je promoveren heb je sterkhouders nodig en niet alleen talenten.

-1    
NAC076

Hyballa blijft klaar met dat gezeik steeds!

-3    
Toontje

Groot gelijk PH. Als die Belg blijft krijg je weer zo'n waardeloze selectie waar jij op wordt afgerekend, En die Belg wast zijn handen in onschuld.
Oh ja en al JP toch nog mocht vertrekken naar Monaco dan heeft hij jullie doen geloven dat het via hem is gelopen.
Klopt niets van.

-30    
B en v essen

Alle mening zijn goed en wel
We hebben de kans gemist
Met Ron Jans als trainer

0    
[email protected]©

Ik vind vanaf dag één TvdA een schijnheilige prutser. Afgelopen seizoen hadden we geen elftal dat goed genoeg was voor promotie en hij gaat blijkbaar komend seizoen op dezelfde voet verder. Ik snap Hyballa zijn commentaar, maar ik vind dit wel een laf interview van hem. Hyballa dekt zich nu al in voor komend seizoen, door de verantwoordelijkheid volledig bij TvdA te leggen.

1    
10Diego

Het gaat niet om gelijk. Als je dit in de pers gooit heb je maar 1 doel: een vertrek forceren. Uitermate onprofessioneel.

Hyballa, 24 clubs, 25x ontslagen. Was toch wel mooi 7 hele wedstrijden coach van NAC. Weet de fans leuk te bespelen, maar vergeet even dat twijfelende sponsors geen zin hebben om in deze tijd te betalen voor een afkoopsom van trainer of TD of beiden.

Een oliedomme actie met alleen maar verliezers.

En TVDA als TD is gewoon belachelijk voor een club als NAC

4    
Fanneke

Een trainer wordt afgerekend op het resultaat en wat er op het veld gebeurt en als eerste ontslagen. Mag hij dan iets roepen en melden. Heb dit liever als van die meelopers. Een TD wordt vaak gespaard.
Deze trainer is gehaald om te promoveren dus logisch dat hij een invulling aan de selectie wil geven.

8    
Ivo

Ik weet niet wat een groter probleem is, een trainer die de vuile was buiten hangt of een TD die echt door iedereen is weggezet als een lichtgewicht die blijkbaar tekort komt voor de functie waar hij in zit.

Toch had Hyballa dit niet moeten doen. De reputatie van NAC kan niet nóg verder zakken. Dit is erger dan Sunderland op Netflix. Je schaamt je kapot als supporter. Ga GVD samenwerken en los het op.

4    
10Diego

@ivo, als geld geen rol zou spelen zou je ze allebei weg moeten sturen. Inderdaad een schande voor de club dit.

6    
Henri

Ach, wat Hyballa dit weekend kenbaar maken roept het merendeel van de forumleden alhier toch al het hele afgelopen seizoen. Een elftal/selectie moet evenwichtigzijn opgebouwd. En een elftal zonder sterke as en enkele echte sterkhouders redt het niet bij een strijd om promotie. Het is vorig seizoen allemaal al weer bewezen. Willen we nog zo'n seizoen?

13    
Sjef de gevulde koek

Tuurlijk heeft Hyballa gelijk we zijn godvergeten NAC geen fc Eindhoven. Zit elke week 15000 man of meer. Mag er godver wat op het veel staan en mannen ipv kinderen. Ik val echt van verbazing in verbazing. We zitten echt in een kansloze positie. Conclusie eisinga en onze Belg was het slechtst bedenkbare wat ze hadden kunnen doen. Wanneer gaan er eens echt koppen rollen daarboven. Elke normaal bedrijf was al 40 keer failliet geweest met zo’n leiding

12    
Nachoreca1

Ben ook helemaal.klaar met dat buitenlandse jeugdbeleid. Vond het bijna fijn dat we door de corona perikelen niet verder mochten voetballen. Wat hebben we op enkele wedstrijden na, een dramatisch seizoen gespeeld. Een club als nac met zo'n achterban en begroting en dan met een onherkenbare a1 komen aankomen...bizar. Opzouten met die Belg.

0    
F3

Never a dull moment, zucht :(

18    
WW

Lang geleden dat ik iets gezegd heb. Nu is wel weer een mooi moment.

Ten eerste toch hardstikke leuk voor de Gouden Seizoenkaarthouders om te constateren dat hun geld in de afkoopsom van minstens 1 van de 2, maar misschien wel allebei gaat zitten. De kans dat beide blijven is nul.

Ten tweede: doe in godsnaam geen lijmpoging. Dat gaat niet werken. De goegemeente zou met een telescoop op zoek gaan naar het kleinste haarscheurtje in een toekomstige samenwerking om daar vervolgens kilos zout op te leggen. En dat is nog logisch ook.

Ten derde: Brood kon niet overweg met TvdA en moest weg. Weijs is door de technisch verantwoordelijke een vette worst beloofd, belofte kon niet waargemaakt worden, Weijs woedend weg. Eisenga kon niet overweg met TvdA, Eisenga weg. Ten Rouwelaar - zelfde verhaal. En nu Hyballa weer.
Zien we een patroon?

Ten vierde: als we in het kader van werkverschaffing baantjes moeten creëren kunnen we de club beter meteen opdoeken, want dan zijn we niet corona proof. TvdA de TM als assistent van een ervaren TD? Pffff jezusmina. Zullen we dan ook een assistent AD, assistent kaartjesverkoper en assistent toiletjuf aanstellen die allemaal een senior mogen ondersteunen.

Ten vijfde: het functioneren van de RvC. Zie punt 3. Hoe bestaat het dat TvdA de hand boven het hoofd gehouden wordt? In die inmiddels vrij lange & nog immer groeiende lijst wordt het alleen al op statistische gronden steeds onwaarschijnlijker dat het niet aan TvdA ligt.

Ten zesde, in het verlengde van punt 5: het scenario dat Hyballa intern tegen een muur opliep en uit wanhoop dan maar de klokkenluider speelt, lijkt mij plausibel. Als dat zo is dan neem ik mijn hoed voor hem af, want als het intern idd niet loopt en er gebeurt niks om zaken ten goede te veranderen, dan heb je wat mij betreft zelfs de plicht om vuile was buiten te hangen. Of gaan we ook lopen schelden op priesters die het misbruik binnen de Rooms Katholieke kerk aan de kaak stelden? "Don't shoot the messenger" is een uitdrukking die uit de middeleeuwen stamt. Hou die in gedachten.

Ik denk dat het vrij duidelijk is wat er moet gebeuren.

-1    
Chapuisat

Het zou de heren sieren om de vuile was eens binnenskamers te houden....

2    
Braze

Er is bij NAC een Algemeen Directeur.Die moet weten dat- en wat er speelt tussen Hyballa en vd Abeele.
Als er normaal gecommuniceerd wordt zoals het hoort binnen een organisatie was dit hele gedoe niet bebeurd.
Manders moet leiding geven en dus problemen voorkomen en oplossen.

Ik ben wel benieuwd hoe het opzetje Branko, Gabriels en Hyballa tot stand is gekomen.
NAC moet snel zijn in- en externe communicatie/pr op orde brengen.

12    
Helter

@ Da Pope
We hebben geen zwakke TD, we hebben géén TD. Geen CV, geen netwerk, geen voetbalvisie.

Waarom zou Hyballa zijn woordje niet mogen doen in de pers? Heeft de juiste weg bewandeld. Als er intern geen respons komt dan blijft er niets anders over. Uiteindelijk wordt de trainer afgerekend en ook nog door deTD!

5    
Moppernac

Kan TVDA als nog niet naar Cercle Brugge gratis of geef hem €100,00 mee om een ijsje te kopen daar op het strand. Dan zijn wij er vanaf

4    
Becherovka

TvdA is aangesteld om eigenlijk de lijn die onder Smulders is ingezet voort te zetten, daar heeft de vorige en deze RvC mee ingestemd. Er zijn wat Nuance, maar de kern is hetzelfde.

Die lijn kan je op een paar punten samenvatten, eerst wat goed gaat:
-Jeugd ontwikkelen en zorgen voor doorstroming naar 1e elftal (dit zie je terug in de uitgaven aan de jeugdopleiding
-Het creëren van een scoutingsapparaat (aanstelling Maas en samenwerking met Man City)
-Het eerste elftal krijgen waarin spelers met transferwaarde zijn (gezien de komende transfers wordt daar aan gewerkt)
-Werken naar een kern en die versterken (Stokkers, Riera, Verschueren, Haye)
-Binnen het budget blijven

Dan wat slecht gaat:
-Promotie (selectie niet goed genoeg)
-Herkenbaar voetbal en een eigen stijl (Hyballa was niet de keuze van TvdA)
-Key signings voor promotie (Drost twijfelt, de Graafschap kaapt spelers waar NAC mee in conclaaf is)

Misschien mis ik nog een paar punten, maar dit lijken me toch wel de belangrijkste items.

Als je dit in een rapport opmaakt, dan zie je dat TvdA met de hakken over de sloot een voldoende haalt. Of dit door zijn verdienste komt of door anderen, dat weet ik niet.

Gelukkig lijkt er wel sprake van beleid en dat hier voorzichtig op gebouwd wordt. Hoe TvdA dat heeft uitgelegd en onderbouwd is altijd redelijk geweest. Het valt of staat alleen bij het 1e elftal. De kritiek van Hyballa is daar volkomen terecht, maar richt zich op het 1e elftal. Voor NAC is het juist belangrijk dat de club gezonder wordt door dit beleid voort te zetten.

-1    
Fanneke

Ik blijf hopen op een overname om zo wel een topsport klimaat, topsport club te krijgen en stabiele club te worden. De achterban hunkert hierna.
Anders ben ik bang dat het nooit zal veranderen en NAC in de toekomst de boot volledig zal missen.

6    
Rens

Geen paniek afkoopsom kan betaald worden van t geld van de gouden seizoenkaart.

1    
Cool hand

Wat is het voetbalwereldje toch ziek, eigenlijk.

3    
Kipiani

Eindelijk.
Iedereen die bij NAC Breda werkt, daar iets doet, beleid maakt, de baas is, traint en weet ik wat allemaal nog meer, moet zijn werk goed doen en moet alles doen om het beste eruit te halen. Dat is een plicht.
Voor het eerste team is dat PROMOTIE.
Alles !
Peter (een passant, buitenstaander, onafhankelijk), zegt eindelijk waar het op staat en wat er mis bij onze club.
TvA, Manders, RvC en Aandeelhouders zeg nu maar eens wat jullie echt willen of mogen.
De billentjes bloot nu, allemaal !
Dat recht hebben minimaal 9000 mensen.

11    
Otjes

Hyballa heeft geen recht en plicht om ten koste van alles promotie af te dwingen.

Openlijk in de krant mensen af zeiken is not done. Bij meningsverschillen samen met td en ad sparren is de weg.

Hyballa moet gewoon trainen met het materiaal Nac hem ter beschikking stelt. Intern vechten als het moet naar de buitenwereld rust houden.

Vooral nu er spelers voor NAC moeten kiezen. Als hyballa dat niet begrijpt en elke keer naar de Stem lekt dan is mijn advies: opzouten Hyballa, NAC is groter dan jij en heeft rust nodig.

6    
nec nijmegen

ik heb het recht...
ik moet voor promotie...
ik wordt afgerekend....
ik wil mijn speelstijl....

Ik ben overal uitgeflikkerd en heb allang gezien dat het bij NAC niks wordt met mij vandaar dit interview.
Game over Hyballa.Next.

16    
Cambridge

Wat dat betreft raakte Sjoerd Mossou de spijker op zijn kop. Wat is het beleid? Wat is een typische NAC speler? Waar staat NAC voor, niet als club maar op voetbaltechnisch gebied. Hoeveel spelsystemen zijn er wel niet gehanteerd?

Af en toe komt er een passant die wat optekent, zoals ten Cate die stelde dat alle NAC elftallen 4-3-3 moeten spelen. De afgelopen jaren zijn er zoveel formaties en spelopvattingen geweest.

Hyballa wil spelers die aansluiten bij zijn visie (terecht lijkt mij). Als je Liverpool als inspiratie neemt dan zijn dat dus mannen op het middenveld die veel meters maken die bijsluiten en aanvallers die ook diepgang hebben. Nu hebben we welgeteld geen enkele buitenspeler met diepgang. Alleen dribbelaars die in de kleine ruimte willen spelen. Enkel Verschueren is zowat een man van de meters. Oftewel het NAC principe volgens Hyballa is snel diep spelen, bij balverlies direct druk zetten en dan direct wederom diepte zoeken.

Als Hyballa weggaat dan kan dat, maar de grote vraag blijft: wat is de voetbalinhoudelijke visie van NAC. Dat is NIET jonge spelers aannemen en doorverkopen met winst. Dat is meer een commercieel beleid, maar in puur technische zin? Waar staat TVDA op voetbaltechnische zin voor? Ik zou het graag een keer horen.

4    
Paul

Het was al langer duidelijk dat hyballa niet nog een jaar eerste divisie wil. Dit slaat nergens op, iemand afbranden in de pers. Zijn Duitse assistent zal ook wat mee krijgen.

Misschien kunnen de gouden seizoenkaart omgezet worden naar diamanten ? Lappen we weer met z’n alle bij.

14    
Ivo

Manders gaat nu niemand ontslaan zegt-ie. Hij heeft groot gelijk. Als het niet bevalt stapt hij zelf maar op. Het moet eens klaar zijn met de oprotpremies.

5    
SjorsNAC

Precies, als ze er niet als profs uitkomen prima dan moeten die prima donnas zelf maar de conclusie trekken, echt geen ontslag, ze krijgen geen cent mee punt.

Beter nu maar alles laten klappen dan halverwege het seizoen, als het moet kom er maar in met die maurice steijn, ik wil rust in de tent maar dat is een utopie.


23    
Fred1

De voorbije maanden heb ik andere dingen aan mijn hoofd gehad dan NAC.
Aardig wat mensen om me heen ziek zien worden en zelfs weg zien vallen en het einde is nog niet in zicht en daarnaast een bedrijf overeind zien te houden, het zijn barre nooit geëvenaarde tijden.
NAC was me even worst.
Ik bemerk nu ook dat in die 57 jaar dat ik met NAC heb te maken het vaker een last dan een lust was.
Het afgelopen half jaar lijkt het alsof er in ieder geval één grote last van me is afgevallen.
Ik heb het wellicht mede door alle ellende nauwelijks gemist.
Afgelopen week een gesprek gehad om sponsorcontract te verlengen, maar de twijfel slaat steeds meer bij mij toe, zeker nu Hyballa weer het slachtoffer dreigt te worden van een stel incompetente amateurs.
En een TM die gebruik maakt van een louche makelaar om spelers voor een habbekrats aan te bieden.
Hoe haal je het in je botte kop om een talent als Van Hooijdonk voor een schijntje op die lijst te zetten.
Deze man heeft nu voor mij ook zijn brevet van onvermogen afgegeven.
Het is echt lachwekkend en zorgwekkend dat de 5e club van Nederland wordt verkwanseld door de meest incompetente mensen die je jezelf kunt voorstellen.
Daarbij, hoe leg ik het mijn medewerkers uit die een deel bonus hebben moeten inleveren en die in overleg 1 maand later hun vakantiegeld krijgen dat ik weer een x bedrag uittrek voor NAC?
Dat kan ik nooit verkopen aan mijn achterban.
Ik twijfelde op voorhand al heel erg en peinsde me suf hoe ik het moest doen.
Maar ik denk dat als Hyballa wordt geslachtofferd de beslissing makkelijk is , enkele bevriende sponsoren hebben die stap al definitief gezet, van de club van 12 zijn er nu welgeteld nog 5 over.
Na Brands en Vreven zou dit de derde goed presterende trainer zijn die aan de kant wordt gezet.
Ik pik het niet meer die ongein.
Hoe serieus moet je deze mensen nog nemen en erger nog hoe serieus nemen ze de NAC supporter die wéér met een dode mus blij wordt gemaakt.
Schandelijk en respectloos is het.
En verder heeft Hyballa gewoon terecht de noodklok geluid.
Het lijkt mij zeer verstandig dat TVDA zijn conclusies trekt en lekker naar Cercle gaat, ik kan deze man niet meer serieus nemen.

5    
DunErwt

Ieder jaar hetzelfde en dat voor een normalisatie club, want we zijn de term volksclub allang voorbij.
Volksclub op internet ja............

1    
Vreven4President & Hyballa fur Fuhrer

Hollywood aan de Mark, er is altijd wat te doen.

Hopelijk komen de heren eruit en gaan ze beide hun stinkende best doen om een promotiewaardig elftal op het veld te brengen.

Kein geloel, fussbal spielen!

8    
Ivo

@Fred1
Mee eens, deze cirkel moet snel doorbroken worden.

Eerst mevrouw Edelenbos die mensen aanstelde in de top.
Toen hadden we een TD die de trainer (Brood) niet had aangesteld.
De trainer sneuvelde, er kwam een interim (Weijs).
Toen kwam er een nieuwe trainer, die aangenomen werd door de Algemeen directeur, niet door de TD, die niet verder wilde met de interim. Interim moest weg.
Nu hebben we een nieuwe algemeen directeur die deze TD en hoofdtrainer niet heeft aangesteld. En deze 2 vechten elkaar het kot uit.

Zo blijven we bezig. Hyballa is niet de directeur, hij moet leren samenwerken, hij bepaalt niet alles wat binnen de club gebeurt .

Manders moet nu heel snel op zijn strepen gaan staan, Hyballa test hem nu uit. En TD Tom moet snel met een goed verhaal komen. Ophouden met verstoppen. Communiceren naar je supporters.

3    
Molenschot Loco

Ivo je bent me net voor.....Dat KUTWIJF Edelenbos die Elsinga en TVDA aanstelde .....Nou...hier zijn ze dan!!!!

12    
7hills_rules

Zo heel erg lastig is dit probleem niet op te lossen volgens mij.

Volgens mij kan Manders maar 1 ding doen en dat is beide heren bij zich op kantoor roepen en het volgende doen:
- Heren beide duidelijk maken dat problemen intern blijven vanaf heden. Zodra 1 van beide dat niet doet is het eruit op basis van contractbreuk en kost het geen geld.
- De TD, trainer en hoofd jeugdopleiding bepalen samen over elke aankoop op basis van meerderheid van stemmen.
Groei briljantjes die de TD moet zoeken vanuit boven (waarde vermeerdering) kunnen via de O21 laten zien dat ze toegevoegde waarde zijn. Indien ja worden ze door de trainer vanzelf bij selectie gehaald. Trainer kan hiermee ook werken aan een selectie die mee draait om promotie.
- Beide heren duidelijk maken dat dat de spelregels zijn en degene die daar niet mee kan leven levert zelf zijn contract in zodat het NAC geen geld kost.
- Als 1 van beide contract inlevert zoek je voor die positie TD of trainer iemand die wel kan werken onder die voorwaarden.
- Volledige transparantie geven door Algemeen Directeur aan achterban over dit gehele proces.

Zo moeilijk lijkt het me allemaal niet

4    
Becherovka

Waar voor mij in de historie de schoen wringt; TvdA had het niet op Brood maar mocht niet beslissen in de aanstelling, is overruled op Hyballa. Dan kan je hem toch niet kwalijk nemen dat de match er niet is. Die man heeft het te doen met keuzes van anderen.

Lijkt me geen prettige positie om vanuit te werken.

1    
10Diego

@7hills, helemaal mee eens.

12    
bier en friet

Dit is, naar mijn bescheiden mening, recht lullen wat krom is.

Hyballa wordt afgerekend op zijn (korte-termijn) successen. Klopt. Hij is er CV-technisch bij gebaat als de club zsm promoveert. Klopt. Alle supporters spelen liever eerder dan later weer tegen W2 en Feyenoord ipv tegen Helmond en Jong PSV. Klopt. Allemaal waar. Maar daar gaat het niet om.

Er ligt een beleid bij NAC (door de vorige AD en TD gemaakt) voor de lange termijn. Niet direct promoveren en dan weer degraderen, maar waarde creëren om duurzaam te promoveren. Dat is een visie. Een andere visie is om alles in te zetten op promoveren (zoals Cambuur deed vorig seizoen), omdat de TV- en sponsorgelden veel hoger zijn. Dat is ook een visie. Maar dat is niet het beleidsplan waar TvdA nu aan gebonden is.

Dat kan strijdig zijn met de belangen van een trainer die maar voor 1,5 jaar tekent. Dan zoekt de TD andere spelers die de trainer wil. Hoe dat bij de aanstelling van Hyballa is besproken weet ik niet. Het kan best zijn dat het daar verkeerd is gegaan. Maar als Hyballa nu andere spelers wil, dan stapt hij eerst naar de TD. Als hij geen vergelijk vindt met de TD, dan kan hij zelfs naar de AD stappen. Dat kon voorheen niet, nu wel. Als die kiest voor de visie van Hyballa dan moet er dus een nieuw beleidsplan komen. Lijkt me onverstandig om beleid te laten bepalen door een passant, maar kan ook dat de nieuwe AD gewoon dezelfde visie heeft. Maar dat zou dan wel weer gevolgen hebben voor de TD, want je moet naar een situatie waarin AD, TD en trainer op één lijn zitten.

Maar het moet hoe dan ook nooit zo zijn dat dit via de buitenwacht gespeeld mag worden. Vinden we het 'lekker rebels' als een wisselspeler de trainer afzeikt in de krant? Is een TD die het niet eens is met de AD en dan een hetze begint op internet gewoon 'een uitgesproken persoonlijkheid'?
Wat je dan krijgt is dat beleidsmakers niet meer hun eigen visies en kennis inzetten, maar dat ze voor elke keuze eerst kijken wat de meerderheid van de colonnes er van vindt. Dan gaan degenen die niet de kennis en kunde hebben (althans, ze zijn daar niet op geselecteerd voor de functie) de beslissingen nemen. Dan gaat het minder om de inhoud, en meer over de populariteit van de zender. Dat moeten we nou net niet hebben.

Dit alles staat los van de kwaliteiten van Hyballa en TvdA en hun functioneren in hun functie. Dit gaat om collegialiteit, het laten functioneren van een organogram, respect voor andere meningen, het gezamenlijk weren van andere belangen en de gevolgen van hun handelen op de stabiliteit van die organisatie waar wij zo van houden.

2    
Molenschot Loco

Bier en friet....Amen....

-2    
Dirk

@molenschot logo
Und Bratwurst

3    
Molenschot Loco

Daarbij lopen we met de lange termijn visie met jeugdige spelers ook het risico dat ze door de top worden weggehaald...kun je weer van voor af aan beginnen er moet gewoon een mix zijn tussen jonge en ervaren spelers die de jonge spelers begeleid..

3    
Martinus

Nee, Peter. Niet alles is geoorloofd. Dit bespreek je met de AD als je bij de TD niet verder komt. Je slaat hem over terwijl hij er net zit. Dat is een lekker begin van een samenwerking, zeg.

Functioneren van de TD is niet zo eenvoudig te beoordelen. Die heeft ook zijn missie van hogerhand en het creëren van extra financiële middelen gaat hem vooralsnog goed af. Dat hij ook dingen fout doet is me wel duidelijk, maar al zou hij zijn werk volledig verkeerd doen, dan nog ga je niet naar de media.

En zeker niet een krant die al meerdere malen een bom onder de organisatie van NAC heeft gegooid. De Stem, serieus? Kijk even naar hun berichtgeving het afgelopen half jaar en je weet genoeg. Je weet dat zij niet objectief zijn en het verhaal in het nadeel van de TD aandikken omdat ze daar niet zo veel info van krijgen. En daar ga je dan heen met je verhaal. Onbegrijpelijk.

11    
Henri

Waarde creëren met jonge spelers staat los van een kampioenswaardig team samenstellen. Het kan, nee het moet zelfs samengaan. Als er clubs goed zijn in het creërenvan waarde op jonge spelers zijn het wel clubs als Ajax, AZ, Borussia MG, Leverkusen en Anderlecht. Zij scouten, regionaal, nationaal en internationaal. Hebben een goede jeugdopleiding die ook regelmatig talent aflevert dat dan na 2 tot 4 jaar wordt verkocht, en wel voor de hoofdprijs. Maar deze clubs kopen ook de spelers aan voor hun eerste team waar ze behoefte aan hebben. Daar wordt ook gekeken wat hun nationale,internationale doelen zijn. Toen Ajax jaren achtereen niet in het hoofdtournooi van de Ch L. terecht kwam leverde een analyse op dat ze geen internationaal talent met ervaring hadden die hun jeudige spelers vooral Europees konden ondersteunen. Spelers als Tadic em Blind werden voor heel veel geld. Maar zie de resultaten en dus het grote geld kwam ook binnen middels een halve finale plaats in de CH. L. Maar ging dit tenkost van de jeugdspelers van Ajax. Helemaal niet, inmiddels hebben alweer zo'n 4-6 spelers mogen ruiken op alle niveaus. En eenjeugdige speler die niet echt bij Ajax past of toch niet echt wil doorbreken wordt toch voor grof geld verkocht. AZ doet het ook fantastisch. Al meer dan € 50miljoen aan transfers binnengehaald. Op het ogenblik de beste jeugdopleiding van NL, maar er wordt ook in het eerste flink geinvesteerd. Indrissi (ex NAC-jeugd overigens) werd voor zo'n 2 miljoen euro gekocht en van PSV werden er twee jeugdspelers voor meer dan €2 miljoen gehaald en daarnaast nog een groot Noors talent. Bij NAC moeten ze ook op deze manieer gaan werken.Je eerst team is je visitekaartje, daar moet je meepronken, daar moeten supporters trots op zijn, daar moeten de sponsoren en de rijken van de regio bij willen horen. Maar om een dergelijk geheel op alle aspecten goed op te zetten heb je in alle geledingen,de voetbaltak, maar ook commercieel en op communicatiegebied persoonlijkheden nodig die weten wat te doen en die kunnen communiceren naar alle betrokkenen. Goede voorbeelden te over. Je moet het alleen bestuderen en kopiëren. Maar dat kunnen de verantwoordelijken binnen NAC zelfs niet eens. Met uitzondering van de jeugdopleiding dan, daar verdient Eric Hellemons met zijn team een dikke pluim voor. Dus het kan wel!

11    
Dutchbird

Het is wel duidelijk dat Peter Hyballa herhaaldelijk zijn problemen kenbaar heeft gemaakt bij VDA en dat onze Belg daar niets mee heeft gedaan. Ten einde raad heeft Hyballa dan maar voor de pers gekozen in de wetenschap dat VDA het dan niet meer kan wegmoffelen.

Je kunt Hyballa hiervoor slachtofferen. Maar dan blijf je zitten met een incompetente van den Abbeele die al een jaar lang heeft bewezen dat hij totaal ongeschikt is voor deze functie.

9    
Henri

@Dutchbird
Net zoals de meeste Belgen is TvdA erg gezagsgetrouw. Stelt een RVC niet realistische eisen dan gaat hij daar niet tegen in, laat staan dat hij met de vuist op tafel slaat om een groter budget voor betere spelers. Daar draait het natuurlijk allemaal om. Het geld dat de afgelopen maand is binngengestroomd, zeker in vergelijking met andere clubs wordt niet aangewend om met een beter, sterker team voor de dag tekomen. Nee het wordt gebruikt om gaten te dichten. En TvdA is loyaal naar de RVC. Ik kan dan wel begrijpen dat je als trainer beseffend dat je het met deze selectie niet gaat redden totaal tureluurs van wordt. Het zijn ook twee totaal verschillende persoonlijkheden. Hyballa heeft persoonijkheid, geldingsdrang, reageert proactief en kan communiceren. En TvdA heeft dit alles niet. Een AD, TD dienen eager te zijn, een drive te hebben, vooruit willen. Helaas na één seizoen heb ik van dit allesbij TvdA niets kunnen ontdekken.

4    
Molenschot Loco

En dus herhaalt de geschiedenis zich weer zie Smulders en Vreven...

5    
BREDA 1965

We hebben al jaren directeuren van niks,een rvc van niks,grote aandeelhouders van niks,een berg voetballers van niks.Het gekke bij ons is dat iedereen het maar blijft pikken,nou Hyballa dus duidelijk niet,en die is hier nog geen jaar.Pappen en nathouden blijft hier het motto.Hyballa is het daar niet mee eens,EN HIJ HEEFT GELIJK

7    
Da Pope

@Becherovka

Je hebt een punt, wanneer je stelt dat zowel Brood als Hyballa niet de keuze van Van den Abbeele was. Hij kan zich daarachter verschuilen, maar erg sterk vind ik dat niet.

Als jij de technische man bij een betaald voetbalorganisatie bent, vind ik dat je moet zorgen dat jij vormgeeft aan het voetbalgedeelte van de club. Hoe kan het dan, dat je je tot twee keer toe laat opschepen met een trainer, die je niet wilt? Dat zegt mij dat je niet serieus genomen wordt en dat nog accepteert ook.

Natuurlijk heeft WW een punt, wanneer hij zegt dat er geen technisch eindverantwoordelijke boven Van den Abbeele moet komen. Van den Abbeele gedraagt zich echter wel als een ondergeschikte, die zich voegt naar het beleid dat andere mensen bedenken. Je kunt dat rolzuiverheid noemen (geen tekenbevoegdheid), maar ik vind het dan nogal wat om de toekomst van de club in zijn handen te leggen en hem koste wat kost te willen behouden. Als zóveel mensen over hem klagen, twijfel ik namelijk ook steeds meer of hij wel zo geschikt is voor zijn beperkte rol.

Ik snap dat het voor je gevoel van controle over de dagelijkse gang van zaken bij de club fijn is een volgzame technisch manager te hebben, maar ik twijfel echt of de behoefte aan controle echt een goed excuus is om die weinig overtuigende manager per se in het zadel te houden.

4    
Molenschot Loco

Manders had zich moeten inlezen...wetende dat Elsinga en TVDA gingen voor duurzame promotie dus geen jojo effect...dan wordt Hyballa aangesteld en die zegt heb een contract getekend en als ik niet binnen 2 jaar promoveer dan stap ik op!!! Hoe duidelijk ben je dan? Kan mij geen trainer herinneren die dat zei...

9    
Belgische Naccer

Dat eeuwige gezeik met die trainers en TD-ers...
Waarom lukt het NAC nou al jaren niet om een fatsoenlijk elftal te smeden, waar dwergclubjes als Heracles, Cambuur, Sparta, Graafschap, Emmen enz....het wel lukt?

Wat moet er nog gebeuren voor NAC?

Nou, We missen een fatsoenlijke voorhoede. Waarbij de kant-tekening dat Dogan het wel zou moeten kunnen, maar nog niet heeft laten zien. De rest van al onze aanvallers is te zwak.

En zoals maanden geleden al geroepen. Je zult je beste spelers moeten behouden:

Olij, Schouten, Hecke, Riera, Noblejas, Verschueren, Monsalve en Haye. De rest van de selectie is helaas NIET eredivisiewaardig.

Als er van de bovenstaande spelers vertrekken zul je die ook weer meteen aan moeten vullen met dezelfde kwaliteit.

Op dit moment is alleen Haye gehaald en verder is er nog niks gebeurd. Hecke lijkt weg, maar er is nog geen geld? En verder zijn er geruchten over Monsalve Olij en Verschuren. dit zijn 4 van je beste spelers..die mogelijk weggaan...

En verder is er nog geen enkele "goede" speler gehaald of 1 van de mindere spelers geloosd.

Ik had gehoopt dat we eind juni al een stuk verder waren geweest dan we nu zijn. En dan ook nog dit egootjes-gezeik. Natuurlijk heeft Hyballa gelijk, maar hij moet dit intern oplosssen. Maar waarschijnlijk heeft hij dat ook gebrobeerd, maar is hij geen stap verder gekomen en is dit zijn manier om de zaak voor elkaar te krijgen. Niet netjes natuurlijk, maar met netjes kom je ook nergens.

Het belangrijkste is dat er een selectie staat op 1 september die voor promotie kan spelen.

Daar zijn we op dit moment nog een spelertje of 6 tot 10 van af! Virtueel sta je 10e op dit moment...misschien wel 14e met dit gezeik er weer bij nu.

Dus MANDERS, HYBALLA en ABEELE recht jullie rug, ga in een goed gesprek en pak godver eens door man. 25.000 supporters vertrouwen op jullie!

3    
Molenschot Loco

Dus bij aanstelling van Hyballa had dat gezegd moeten worden immers TVDA zat er eerder.....

2    
Becherovka

@Da Pope

Hij is een Technisch Manager, he? Dus de tekenbevoegdheid ligt uiteindelijk bij de Algemeen Directeur waar hij aan rapporteert. Brood was er al, bij Hyballa is hij overruled door Eisinga. Daarin heeft hij zich geschikt naar de vastgestelde verantwoordelijkheden.

Zoals ik eerder optekende, zijn rapport is een krappe voldoende. Toch denk ik dat hij voor het beleid, zeker door zijn volgzame houding, prima geschikt is. In de vorm van Manders heb je iemand erbij met voetbalverstand. Laat TvdA dit seizoen zijn waarde laten zien.

De zorgen van Hyballa begrijp ik, maar het is bijzonder eenzijdig. Doordat het aan inkomstenkant door corona onduidelijk is, kan TvdA ook niet doorpakken en gehoor geven aan Hyballa. Hij heeft eerst een selectie volledig moeten lozen en opnieuw opbouwen, nu die wilt doorselecteren moet die dat met gesloten knip doen. Tja, logisch dat je dan een boze trainer hebt. Die hoopte natuurlijk op promotie en ziet die kansen nu slinken.

Dat hij daarop zo hard afgerekend wordt door Hyballa, omdat die directe resultaten wilt, dan moet hij het niet op de man spelen. Het is begrijpelijk dat Tvda binnen zijn kader en visie naar goedkoper alternatieven zoekt en wilt gokken op misschien een speler als Musaba. Het getuigt wat mij betreft dat TvdA rustig en gedegen wilt opbouwen en zich schikt naar het budget dat hem gesteld wordt.

10    
Aaike

Op 29 mei riep Hyballa in een interview op deze site nog : "we waren gepromoveerd in de nacompetitie". Dat had hij dan wel gedaan met het team de huidige TD had samengesteld!! Daar spreekt hij nog over jonge talenten die meer loopvermogen hebben. Spreekt zich dus aardig tegen in mijn beleving en alt nu zijn TD af. Wil gewoon zelf zijn team samenstellen en dat is nu eenmaal niet de taak van een trainer maar van een TD.

-1    
Nacdictive

Goed van Hyballa..! Op topniveau moet je elkaar altijd scherp houden en uiteindelijk wordt of Hyballa en/of VDA afgerekend op prestaties (net als iedereen) maw vechten voor je eigen straatje..

8    
WW

Even een correctie.

Brood was er inderdaad al, maar dat contract liep tot einde vorig seizoen. Voor aanvang dit seizoen moest er een trainer komen, Brood was 1 van de kandidaten.

Jules de Korte kon vorige zomer zien dat het niet boterde tussen Brood & TvdA. Welk yoghurtbrein haalt het dan in zijn hoofd Brood een contract aan te bieden? Pure kapitaalsvernietiging want je wist dat de 1e beste aanleiding gebruikt zou gaan worden om Brood te lozen. De theorie dat TvdA zo keurig binnen budget blijft kan daarmee de prullenbak in.

En als TvdA voor wat betreft aanstelling Brood overruled is, en met Hyballa dus wederom, dan is mijn constatering dat TvdA een trekpop is, een marionet, en luidt mijn vraag: waarom hebben we een marionet op de loonlijst? Wat is daar de toegevoegde waarde van?

4    
Molenschot Loco

Nou voor mij is het heel duidelijk de aandeel houders runnen de club...pas als die worden uitgekocht...volgt er nieuw beleid....tot dan geen enkele verandering leuk dat ze na elk seizoen mislukt of niet BETALEN....en de raad van commissarissen gaan er in mee om hun hachje veilig te stellen

-4    
Pietjebel

#TeamHyballa

-10    
Ben

WEG MET DIE KUTAANDEELHOUDERS!

STA VOLSTREKT ACHTER HYBALLA!

-11    
Balletje

* zonder Hyballa voor mij geen
jaarkaart.
* onze TD is niet van ons. Hij
werkt autonoom aan zijn
eigen carrière.
* als Hyballa is zoals ik m
inschat, kan NAC promoveten
met een mooie mix van jong-
oud, eigen jeugd-jongtalent-
ervaren spelers. En vooral
een leuk samenwerkend
elftal.

-1    
Balletje

Hoeveel geld is er nodig die aandeelhouders uit te kopen?

-4    
Klundert

Geen excuses voor het gedrag van Hyballa. Dit kan nooit de bedoeling zijn. Hij probeert de achterban de druk op te laten voeren. Wat willen we dan? Dure aankopen en alsnog niet promoveren? En over een paar jaar weer de lijken uit de kast? Ik ben geen fan van TvdA maar hij heeft wel een visie.

#hyballaout

8    
Tegel

Waar is de communicatie manager ? :)
Of mag iedereen elkaar gewoon publiekelijk afzeiken?

-2    
Becherovka

Beste WW,

TvdA is niet tekenbevoegd. De aanstelling van Brood schrijf ik net als Hyballa op het conto van Eisinga.

7    
Badeend

WW - dat is nou precies de goede vraag; wie heeft er belang bij om trekpoppen op cruciale posities in de organisatie te hebben?

2    
SjorsNAC

Nog geen updaten inmiddels?

0    
geelzwartwit

Technisch manager of directeur volgens weekblaf Goal... Vooral het stukje, waar versterkingen nodig zijn, is interessant in deze.

Zoals aangegeven door Wenger, de rol van een technisch directeur is niet altijd helder omschreven, maar ze vormen een deel van het bestuur van de club en transfers komen meestal op hun bordje terecht.

Hun verantwoordelijkheden kunnen variëren van club tot club, want sommigen zijn betrokken bij alle aspecten zoals het aanstellen en ontslaan van trainers, scouting, transfers, lange-termijn-strategie en het verbeteren van faciliteiten. Anderen krijgen juist weer een kleiner gebied toegewezen waarin ze echt kunnen uitblinken vanwege hun achtergrond.

In ieder geval is het voor technisch directeuren van belang om een groot netwerk te hebben en vaak hebben ze ook een verleden in de sport, maar een achtergrond in administratieve rollen bij grote bedrijven volstaat voor sommige clubs ook. Een directeur heeft een totaal andere rol dan een trainer, maar ze werken desondanks nauw samen. Dag in dag uit vormt de 'TD' de schakel tussen de trainer en het bestuur.

Het idee is dat de trainer zich volledig kan toeleggen op het voorbereiden van wedstrijden en zaken die spelen in de selectie, terwijl de technisch directeur zich meer richt op het zakelijke aspect. Hij hoort van de trainer waar versterkingen nodig zijn en zet de scouting daarvoor aan het werk. Hij zorgt dat de contracten goed verzorgd zijn en kijkt ook naar de lange termijn, waarbij hij soms gedwongen is om de trainer met wie hij nauw samenwerkt te ontslaan.

8    
Dbare

Ongeacht wie er gelijk heeft, dit is weer typisch NAC helaas, puinhoop, roddel en achterklap.
Wanneer worden we nou eens een volwassen voetbalorganisatie. Elke keer als ik dit soort berichten lees denk ik weer, daar gaan we weer, het zal ook nooit eens een keer goed gaan.
Desondanks HUP NAC!!!!!

10    
JeePee

Een dag later ziet het er in ieder geval naar uit dat Manders nu de regie pakt. En dat moet ie nu ook kiezelhard doen, niet met zn kloten laten spelen.
Nu voor eens en altijd duidelijkheid scheppen. Bij mij is 24 uur later het gevoel nog altijd: het moet nu echt eens klaar zijn met deze schitterende club te kakken te zetten. En de RVC moet vierkant achter Manders gaan staan en geen speciale positie voor TvdA creeren.

Voor mij betekent het dat TvdA best meerjarig mag blijven denken, maar op korte termijn waarde moet creëren en iets moet doen met input van Maas en Hyballa. Doet ie dat niet en blijft ie met onverklaarbare lijstjes en spelers komen waar niemand op zit te wachten, wegwezen. En vanaf hier en nu, de tijd van inwerken en je plaats vinden is voorbij. Geen tijd meer voor duiken, meehobbelen of eigen winkeltjes. Kappen nu!

Als Hyballa eerst intern heeft uitgesproken wat er gisteren in de Stem stond, valt dat te prijzen, maar spreek je nu met hem af dat het de laatste keer is dat onvrede in de krant gelezen moet worden. Ik las ergens de sanctie contractbreuk als stok achter de deur, prima. Ik hou van de drive van Hyballa en hij mag populair zijn, maar niet over de rug van de club. Niemand, ook Peter niet, is groter dan de club. Kappen nu!

De realiteit is dat we vooralsnog niet zeker van een onbetwiste nummer 1 onder de lat zijn, dat de kans reëel is dat we sterkhouders als van Hecke en Verschueren verliezen, dat we 2 serieuze middenvelders onder contract hebben per 1 juli of augustus met Haye en El Allouchi, dat Kali en Leigh voorlopig nog niet ondergebracht zijn, en dat de voorhoede nog verre van compleet is. De basis om mee op te bouwen is weer heel smal. Zo'n Drost moet nu ook wel denken, naar dat gekkenhuis kan ik altijd nog. Ga je daar maar eens gezamenlijk over druk maken.

1    
Ernie

Steijn?
Ja die is gek.

8    
Rotterdammert

Opzich wel een punt. Zelfde als dat je als accountmanager een target krijgt waarop je wordt afgerekend, maar je werkgever je niet voorziet.

-4    
Guuske

Maar zoals de zaken er nu voor staan. Slechts 9000 seizoens kaarten. Dat is een kwart minder dan begroot. Sponsors hoeveel minder dan vorig jaar? Zeer waarschijnlijk veel minder dan begroot. Een aantal maanden spelen zonder publiek... zwaar verlies draaien. En dan een trainer die om ervaren / dure spelers vraagt.. een TM die moet verkopen om het gat financieel te dichten. En de selectie aan moet vullen met jeugdige afdankers van grotere clubs. Dit is in deze tijd de situatie ben ik bang.

5    
Buurman

Ik las gisteren in een column ; we zullen weer wel voor destructie kiezen, en de reacties lezend lijkt het daar in veel reacties op. Deels gebeurt dit denk ik onbewust. Het is gewoon bij de cultuur van NAC gaan horen. Iedereen brult van alles, de rede is volledig zoek.

In de Belgische pers wordt het interview van Hyballa waanzinnig genoemd. Niemand begrijpt dit. Natuurlijk mag Hyballa signalen af geven. Dat moet hij inderdaad zelfs doen. Maar toch niet direct bij de pers, daarbij ook de nieuwe AD op schofferende wijze passerend ? Als dat de manier van communiceren is binnen het NACse kunnen we inderdaad beter stoppen.

En laten we nu eens proberen te denken in oplossingen. Wat mij betreft, hoeft niemand eruit. Hyballa is een prima trainer voor de komende twee jaar. TvdA heeft als TM goeie dingen gedaan. Er is geen reden hem te lozen via weer een afkoopsom. Dat hij botst met mensen is helemaal niet zo erg en te verwachten. Als je in je voetballoopbaan niet verder bent gekomen dan een verdienstelijke middenvelder van FC De Vrolijcke Rukkers , dan krijg je het in het voetbalwereldje moeilijk. Dat wisten we op voorhand. Nogmaals TvdA is geen TD, hij is TM en verdient een normaal TM salaris. Als TM heeft Tom een aantal vaardigheden die bij NAC zeer welkom en bruikbaar zijn en die een ervaren TD dikwijls niet heeft. Dus de TM in zijn huidige functie verder laten gaan is ook het beste. Of gaan we opnieuw mensen buiten knallen, afkoopsommen betalen, en alles buiten NAC zich een bult laten lachen ?

Er is volgens mij wel een vacature. Een ervaren TD , een praktijken man met overwicht , dat is wat anders dan over-gewicht, wordt node gemist. Maar is die man te vinden ? AD Manders moet nu de lijnen verder uitzetten en leiding geven, gecontroleerd door de RvC. Laten we hopen dat Manders de juiste man voor deze zware job is.1    
Die ne gast

Ik ben wel gecharmeerd van de werkwijze van Manders. ‘On the record’ zeggen dat hij alles binnenskamers wil houden en ‘off the record’ laten lekken dat Steijn klaar zou staan om Hyballa op te volgen.
Zo geef je Hyballa het signaal dat NAC bereid zou zijn om hem te ontslaan en is Hyballa twee keer binnen zes maanden ontslagen. Staat toch niet echt lekker op je CV...

1    
Molenschot Loco

De Belgische pers???? Fuck it België is op voetbal gebied een corrupt land !!! En de pers ook!!!

2    
Nacorakel

Dit is toch te duidelijk? Manders en Hyballa die samen verder willen zonder TvdA ... de een roept het in de krant, de ander zegt dat het wel goed komt. En volgende week gaat blijken dat de visies toch te ver uit elkaar liggen en dat TvdA helaas plaats moet maken. En wel voor een TD die toevallig de achternaam Steijn draagt, met een kopie van de klapper van Van As onder z’n arm.

1    
Breda78

@ GUUSKE

Hoezo minder dan begroot? Sinds wanneer is er een begroting dan? Volgens mij worden er nog steeds 3 scenario’s doorberekend, en dus 3 verschillende begrotingen gemaakt. Dus als jij nu beweert te weten wat de begroting van NAC is denk ik dat je niet helemaal de waarheid vertelt.

9    
Sjef de gevulde koek

Laten we ook wel stellen dat mevrouw Endelebos de komen 10 jaar bij de KFC achter de balie mag gaan staan. Wat heeft die kut er een puinhoop van gemaakt. Niet een beetje ongeschikt maar gewoon kansloos alles fout gedaan wat je fout kon doen. En dan heb ik het nog niet over de figuren die deze dame naar voren hebben geschoven toen.

5    
tja

Zonder beleid gaan we nergens komen. Of je hier nou Hyballa, ten Cate, Vreven, van Gaal, Guardiola of Koeman voor de groep zet.

Er moet gezorgd worden dat de bende is opgeruimd en dat er mensen komen met visie en verstand. Mensen die op de belangrijkste plekken op de belangrijkste punten met elkaar eens zijn. Zolang dat niet gebeurd. Dan zal dit Nac een trainers, td en ad kerkhof blijven.

13    
WW

Overigens zijn de problemen veel dieper dan enkel een TM of trainer hoor.

Voorbeeldje.

Ik heb zo ongeveer van onderhand alle eredivisieclubs de afgelopen weken een verklaring gelezen dat er zolang er geen publiek welkom is, spelers, staf en overig personeel inleveren. Er wordt her & der ook personeel ontslagen. FC Groningen, PSV, Fortuna, Feyenoord, FC Utrecht, Willem II, PEC Zwolle, Emmen, noem ze maar op: ze snijden allemaal in de kosten. Bij al die clubs oogt het tenminste alsof ze een plan hebben door de coronacrisis te komen.

En NAC? Bij NAC is voornamelijk de radiostilte oorverdovend. Ik hoop dat tot de burelen is doorgedrongen dat er iets bijzonders aan de hand is in de wereld, zeker weten doe ik het echter niet. Want het heeft er alle schijn van dat men lekker met de armen over elkaar zit te wachten & duimendraaiend hoopt dat het allemaal vanzelf overwaait.
Geen enkele transparantie hoe het er nu voor staat, wat er nodig is en hoe we daar gaan komen.

En iedereen heeft het over "het ingezette beleid"; welk beleid is dat dan? Ik zou het serieus niet weten.

Ze willen verder met de reservekeeper. Dát niveau nieuws krijgen we wél te horen. Daar zijn we vet mee, dat soort pseudotransparantie.

Gezien de seizoenkaartenverkoop en dat afgezet tegen die van de overige kkd clubs (ik vond dat overzicht een paar dagen terug even schitterend als verhelderend), is alles minder dan de titel komend seizoen een grove schande. Wat doén ze bij NAC in hemelsnaam met al dat geld?

-5    
geelzwartwit

@fred1

Dat amateuristische gedoe bij NAC en daarmee het spelen met het geld van de sponsoren en supporters.. Los van het spelen met de emoties van de supporters is nu al zolang aan de gang.. Zo lang dat ik mij meen te herinneren dat jij nog niet eens zolang geleden hier ook al eerder publiekelijk hebt afgevraagd hoe je met goed fatsoen NAC kan blijven sponsoren terwijl je eigen medewerkers hardwerken of zoiets. Het is in ieder geval de tweede keer volgens mij dat je zoiets aangeeft. Ik neem aan dat driemaal geen scheefsrecht is bij je of iets met stoten en een steen

5    
Nachoreca1

Wie bteaalt bepaalt...
Samen met mijn broer en tevens compaan bepalen wij zelf wel of we sponsoren of niet. Lijkt me niet aan het personeel om daar een stem in te hebben. Worden keurig betaald, corona of geen corona periode. Kortom ook komend seizoen sponsoren wij. En even voor de goede orde, ook wij vinden het een Soepzooi....maar wel onze soepzooi. Hup nac!

-1    
Nachoreca1

Betaalt..bepaalt....bedoel ik..


-6    
linksrechts

Het wordt nog mooier, want maandag kan der Peter indrukken en komt Maurice Steijn op dinsdag al aan in Breda. Juist ja, het vriendje van het landelijk belachelijk gemaakte Graydon mannetje, welke nu onze TD is.

Let maar op.

4    
Nicky

Ieder weldenkend mens.. Of op zijn minst professional was nooit op deze wijze naar buiten getreden via de pers. Ik ben groot fan van Hyballa.. Of msschien was groot fan. Dit is alleen maar stoken en proberen een wig te drijven. Dat zal nooit en te nimmer in het belang van de club zijn. Hier kiest hij duidelijk voor de bv Hyballa boven de club NAC. Daar kan ik niet achter staan ongeacht de rol van de TD.

-6    
Nicky @WW

Had gewoon stil gebleven....

0    
Nonkel Frans

@Buurman de Belgische pers verwoord het sentiment van velen in de Nac aanhang.
De extroverte Hyballa werd met zijn gedrevenheid als verlosser binnengehaald maar nu zien we de keerzijde van dit gedrag.

-1    
Ivo

Als ik het verhaal van Manders in de krant lees, dan voel ik van zijn kant meer sympathie voor Hyballa dan voor TvdA. .

Maar we weten allemaal dat BN De Stem een hetze aan het voeren is tegen TvdA. Waarom weet ik niet, misschien krijgen ze geen inside information meer.

Ik ben benieuwd maar verwacht dat één van de twee voor het eind van de week weg is. Op dit moment zet ik mijn geld op TvdA.

0    
WW

@Berechovka

Dat is dus precies wat ik bedoel. Als de TM blijkbaar continue overruled wordt cq zich laat overrulen, waarom staat zo iemand op de loonlijst want wat is dan precies zijn toegevoegde waarde?

@Allen

Lees dit eens.

https://www.bndestem.nl/nac/spelersgroep-nac-gelooft-in-de-aanpak-van-hyballa~af883eda/

Vooral die laatste alinea van dat stuk.

Je mag er rustig voor kiezen dat te negeren natuurlijk.

Ik zou dit een goed tijdstip vinden voor Jelle ten Rouwelaar om zijn verhaal te doen. Ik ben oprecht benieuwd.

0    
sjef de gevulde koek

Verhaal in de krant geeft aan dat het 1 grote tyfus bende is. Alles communiceren via de media. lachwekkend is ook dat Manders opinie peilt op zn twitter account man man wat een amateurisme zeg. Conclusie wie gaat er deze week op straat gezet worden misschien kan BSR er een poll van maken of een prijsvraag. Ik denk beide want er is wel degelijk met Steijn gesproken en TVDA ligt nergens goed helemaal omdat hij gewoon niks maar dan ook niks gepresteerd heeft. HUP NAC

0    
GB

Wel mooi dat velen bepaalde journalisten de maat nemen, en vervolgens zelf lekker verder insinueren. Praten over noodzaak voor rust en dan allerlei, hoe goed bedoeld ook, theorieën erin slingeren en of de trainer of de TD de maat nemen. Wordt t niet beter van mensen. We weten te weinig en speculeren te veel.....

U zijt gegroet!

2    
Jamack

@Horeca1

Ik ga er maar vanuit dat de reactie van Fred1 door u/jou niet goed is gelezen. Anders vind ik het getuige van een ongezonde werkgeversmentaliteit. Waarom?
Fred1 zegt de keuze te moeten maken tussen sponsoring, dan wel af te moeten wijken c.q. niet te kunnen voldoen aan met zijn personeel gemaakte afspraken over hun beloning (bonus en vakantiegeld).
Daar een botte reactie in de trant van “wie betaalt bepaalt” tegenover te zetten, zonder zich te bekommeren over gemaakte afspraken, bedrijft werkgeverschap vanuit een m.i. achterhaalde, ongezonde mentaliteit.
Nogmaals, vooralsnog ga ik er vanuit dat er niet voldoende nauwkeurig is gelezen. Maar mocht dat wel het geval zijn, dan....zie boven.

1    
scheppioni

Dacht al, waar is Fredje ? Sterkte kerel !

1    
Buurman

Inderdaad sterkte Fred. We hebben je zeker gemist.

0    
Nachoreca1

@jamack...daar heb je 100% gelijk in. Zulke afspraken gaan altijd voor.

2    
Fred1

@ Jamack de opmerking van Nachoreca 1 verbaasde mij eigenlijk ook omdat ik hem niet herken in dit soort reacties.
Waarschijnlijk is er in zijn bedrijf een bepaalde hiërarchie waar de baas nog de baas is en er geen plaats is voor inspraak. Ik geef de voorkeur aan een vlakke organisatie waar iedereen zijn zegje mag doen en waar we heel open zijn bij wat we doen. Hij zal het wel niet zo bedoelen. ( hoop ik )
We zijn er als MT nog niet aan uit wat we gaan doen, ik heb NAC gezegd dat ik even de komende perikelen af wil wachten.
@ Scheppie @ Buurman , bedankt, het waren en zijn nog steeds klote tijden en iedereen heeft er denk ik in zekere mate wel last van gehad.
Het was een hard gelag.
Want in deze kut periode is ook mijn bedrijfsleider en tevens vriend , steun en toeverlaat overleden .
Dat heeft er aardig in gehakt en me op heel veel fronten bezig gehouden.
Sommige mensen zijn ook niet te vervangen .
Het leert je wel te relativeren en dan bemerk je ook dat als het er echt om gaat alles maar betrekkelijk is en het voetbal voorlopig ergens onderaan op de prioriteiten lijst staat.

Laad alle berichten na dit bericht in