Wij gaan niet opzij

Hyballa vol vertrouwen het nieuwe seizoen in

DeWeesJr

NAC start vandaag weer met trainen. Na een vakantie van twee weken kan de focus volledig op het komende seizoen. Voor Peter Hyballa is er één duidelijk doel: promoveren.

Iedereen gaat bij de trainer een kans krijgen. Waaronder dus ook Greg Leigh en Anouar Kali. Deze twee spelers zullen dan vanaf vandaag op het trainingsveld in Zundert staan. De selectie start vandaag nog met individuele loop- en krachttrainingen en zal vanaf morgen starten met de groepstraining. 

Dat Hyballa graag wat ervaren spelers erbij wilt hebben is ondertussen bekend. Dat de technisch directeur het daar niet altijd mee eens is ook. Toch laat de trainer in het interview in BN DeStem weten dat de jeugd voor hem wel degelijk belangrijk is. Hij zegt genoeg oog te hebben voor de doorstroming van jeugdige spelers. Volgende week speelt NAC 1 een oefenwedstrijd tegen NAC onder 21. 

De coach is verder onwijs trots op de 10.000 verkochte seizoenkaarten. Hij belooft voor elke duizend extra seizoenkaarten nog meer trainingen aan supporters te gaan geven. 

Dan aankomend seizoen. De trainer wil promoveren. "Ik ben enorm gretig om met NAC te promoveren en met NAC de eredivisie in te gaan. Ik heb alle vertrouwen in deze spelers en alle vertrouwen in de technische staf. We vormen een hecht team en gaan het samen doen. Ik heb ontzettend veel zin om gas te geven de komende maanden en volle bak richting de start van de competitie te gaan."

Hyballa weet dan ook precies waar promotie toe leidt: "Met deze mooie club wil ik volgend jaar mei op de Grote Markt staan. Met links van mij Nick Olij en rechts van mij een oma van zeventig en een heleboel bier."

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
Vorig bericht
Wedstrijdshirts medio augustus leverbaar 27 reacties
Volgend bericht
NAC oefent tegen Zulte Waregem en ADO 20 reacties
41 Reacties
175   2  
jorisaandeG

LEIGHLEIGHLEIGH

63   7  
Molenschot Loco

Hij heeft mij overtuigd...nu TVDA nog!!!

175   2  
jorisaandeG

LEIGHLEIGHLEIGH

32   0  
sjef de gevulde koek

Het is te hopen allemaal. Hopelijk blijft het nu gewoon rustig en kunnen we een goeie start maken want dat is zo belangrijk.

24   1  
Zwampie

Aan de bekende woorden lig het niet.
Nu met zun alle, het waar maken op het veld en dan zie ik Peter graag met oma op de markt staan.

34   110  
Ono

PH begint wel nare trekjes te vertonen. Precies roepen wat de achterban wilt horen om vervolgens intern bommen te gooien via Blanco.

23   0  
Dirk

alle neuzen dezelfde richting op met als doel: promotie !!

85   2  
Buurman

Goed verhaaltje toch. Het gesprek met Manders heeft toch wat effect gehad denk ik. Met Kali heb je trouwens ervaring. Mooi dat hij de kans krijgt om zijn loopbaan weer op rit te krijgen. Want voor 2 kg te zwaar en wat buitennissig gedrag is hij genoeg gestraft.Leigh gewoon vaste back maken. Die gaan we opnaaien als we weer mogen komen. Goed voor de sfeer. Wel nog iemand erbij die op zeker goals maakt.

32   7  
Breda78

@Ono

Wat een onzin. Hij zegt wel precies wat de supporters willen horen, maar achter de schermen is hij ook juist bezig dat ook voor elkaar te krijgen. Daar hebben ze boven de rivieren een bepaald spreekwoord voor.

40   50  
10Diego

Die Blanco zit er diep in bij Hyballa , laat zich heerlijk gebruiken als schoothond en geeft hem dagelijks ruimte voor een beetje Hyballa propaganda.

“ grote club, fans, eigen jeugd, promoveren, Grote Markt, bier” het doet het altijd goed bij de massa.

Het zou de man sieren als terug zou komen op het eerdere interview en hij zou zeggen dat hij zijn mond had moeten houden en interne zaken intern had moeten bespreken. Maar dat doet hij niet. Het was een bewust geplande en wel overwogen ongepaste actie.

Ik hoop voor hem dat zijn staf net zoveel vertrouwen in hem heeft als hij zegt in hen te hebben.

27   58  
Ono

@Breda, achter de schermen? Met het interview waarin hij TvdA liquideerde maakte hij zich groter dan de club zelf. Vervolgens krijgt hij slechts een standje met als gevolg dat hij nu gewoon doet wat hij wilt, hij wordt immers toch niet gecorrigeerd.
PH is enkel bezig voor de BV. PH en daarin is NAC slechts een passant voor hem.

20   41  
10Diego

Ben gek op positief nieuws over NAC, maar ben het volledig eens met Ono.

48   29  
Da Pope

Helemaal eens met Ono en 10Diego. Ik kon een glimlach niet onderdrukken, toen ik las dat Hyballa het over 'samen' had. Hij steekt een collega een mes in de rug en zegt vervolgens dat hij niet meer terug wil blikken op wat er de afgelopen maanden is gebeurd. Nogal makkelijk.

Ik ben ervan overtuigd dat Hyballa in een flink aantal opzichten de perfecte trainer voor NAC is, maar wat hij met TvdA geflikt heeft kan echt niet. Daar doen dit soort teksten niets aan af.

5   23  
steefl

@buurman.
Je weet het wangedrag van Kali wel mooi te downplayen zeg.

24   3  
Breda78

@Ono

Wie zegt dat hij nu doet wat hij wil? Geloof daar helemaal niks van. Die heeft echt wel een laatste waarschuwing gehad.

Vind het ook niet zo boeiend voor wie hij het doet, voor zichzelf of voor NAC, het einddoel is promoveren. DUs als hij er beter van word, dan word NAC dat automatisch ook.

Kijk je alleen naar wat hij gedaan heeft, dat is niet netjes nee. Maar bekijk het grotere plaatje eens. Vanaf het begin is duidelijk dat Tom en zijn werkwijze niet goed liggen binnen NAC. Dat is weet ik veel hoe vaak intern aangegeven, en wordt niets mee gedaan. Alternatief was dat Hyballa opgestapt was. Hadden we wederom een nieuwe trainer moeten zoeken. Dus wat is erger?

28   0  
Ivo

Ik zie het als een charme offensief, ook richting de technische staf inclusief TvdA.
Er is achter de schermen echt wel gesproken over de situatie.
Ik ga er nu van uit dat Hyballa en TvdA allebei blijven. Anders had Hyballa nu geen go gekregen vanuit NAC op dit interview.

Nu de blik vooruit, op naar het nieuwe seizoen. Prima. Klaar met het gezeik.

21   6  
Ono

@Breda, het grotere plaatje is een stabiele middenmoter worden in de eredivisie, financieel gezond worden door o.a. waarde op het veld te creeeren en door jeugd door te laten stromen (met een transferwaarde) daar is TvdA voor aangenomen.

Het kleinere plaatje is koste wat het kost dit seizoen promoveren en dan wel zien hoe de vlag er volgend jaar weer bij hangt, zeg maar het beleid van de afgelopen 20 jaar. Hier is PH voor aangenomen.

Ik neem aan dat ze PH bij het sollicitatieproces verteld hebben wat de lange termijn doelstelling is en hebben gevraagd of hij zich daar in kan vinden. Als je dan na 5 maanden dienstverband het niet eens bent met deze route en via de media een bom gooit ben je voor mij onbetrouwbaar.

Ik vraag me af of TvdA wel de juiste TD voor NAC is (te weinig zichtbaar) maar hij heeft een route gekozen en houdt daar aan vast en dat is voor veel mensen bij NAC erg wennen blijkbaar

12   6  
Real Robert

@Buurman. Kali genoeg "gestraft". Welke straf? 1.5 ton blijven ontvangen en daar werkelijk niets voor hoeven te doen!
Ben benieuwd of men na de fysieke testen van vandaag bij NAC nog zo positief is!

11   6  
Dun Diëe

Ik kan me wel vinden in de woorden van Ono, DaPope en 10Diego; ik krijg ook een beetje een wrang gevoel bij zulke teksten na zijn eerdere kunstje bij BNdeStem. We gaan er voor het gemak maar even vanuit dat alles intern opgelost is, maar dat er wat scheve gezichten zijn na dit betoog van Hyballa is niets vreemds aan.

13   0  
fvf6

Ik weet dat het een utopie is maar ik hoop dat we een seizoen krijgen waar we nog lang over zullen praten en dan bedoel ik het POSITIEF. Een voor allen en allen voor NAC

12   1  
Peer

Trainer en TD verhouding is niet alleen een probleem bij NAC. Zie onderstaande bericht over Feijenoord:
"Daar wringt ook meteen de schoen: Advocaat en technisch directeur Frank Arnesen hebben tegengestelde belangen, stelt VI. De trainer is er voor succes op de korte termijn, de Deense TD voor het Feyenoord van de toekomst. 'Als Arnesen de baas was geweest, zou deze middenvelder van Fortuna Sittard hoogstwaarschijnlijk niet zijn gekomen', valt er dan ook te lezen over de komst van Diemers. Zolang Advocaat nog trainer is in De Kuip, is het een kwestie van compromissen sluiten, met name voor Arnesen, die volgens VI voorlopig zal 'moeten laveren tussen de korte en lange termijn om alle partijen in De Kuip tevreden te houden'"

12   3  
Breda78

@Ono

Helemaal waar. Dat is waar we naar toe moeten. Maar als je de podcast van vorige week geluisterd hebt weet je dat in het jaarverslag staat dat we een enorm probleem hebben als we dit jaar niet promoveren. Dus leuk die lange termijn, de korte termijn moet nu op de eerste plek komen. En promoveren gaat beter met spelers die weten wat gevraagd wordt, en wat ervaring hebben, dan met de 18- en 19 jarige spelers waar Tom mee aan komt.

28   9  
Tico

En ja hoor de grote droeftoeters melden zich weer hier. Altijd maar terug vallen op wat is geweest. Met de neuzen de zelfde kant op, richting de toekomst en niet het verleden! Dat is wat je moet doen. Stelletje scheitbakken hier.
Kommaar met die duimpjes omlaag.
HUP NAC HUP HYBALLA HUP KALI EN HUP LEIGH

11   1  
geelzwartwit

@Ivo helemaal eens met je!

Manders heeft stevige gesprekken gevoerd met beide heren, dit was blijkbaar nodig en daarmee het op de spits drijven door Peter blijkbaar ook. Niet chique maar als dat interview alles nu veel duidelijker gemaakt heeft dan zouden we de vruchten ervan van moeten gaan plukken.

Ze hebben wat gevochten met elkaar en gaan nu aan het werk. Met gelukkig een coach die de absolute wil heeft om te promoveren.

Persoonlijk vind ik het super dat hij start met een schone lei. Iedere speler onder contract mag en moet zich bewijzen. Als je dan kijkt wat we voor selectie hebben zou ik alleen nog een vleugel aanvaller en wellicht echt scorende spits zien komen. Maar dat is maar helemaal afhankelijk van hoe Hyballa zijn ploeg laat spelen. Krijgt hij Kali, Dogan, Verschueren en Haye als basis in vorm dan zie iedereen wel scoren.

10   5  
Ono

@Breda, ik denk dat als v. Hecke verkocht wordt het wel meevalt met de financiële problemen.

Ik ben van mening dat de selectie van dit seizoen promotiewaardig was, ik denk alleen dat je met Brood de verkeerde trainer had voor deze selectie; die was een ander niveau gewend zowel op het veld als bestuurlijk.

Met PH heb je een trainer die volgens mij een houdbaarheid van maximaal 2 jaar heeft, dan geloven spelers dat geschreeuw, geren en gedoe wel. Maar in die periode geloof ik wel dat hij de juiste trainer is voor NAC.


8   7  
scheppioni

Sorry maar mijn NAC hart gaat hier niet meer sneller van kloppen !!
Ik mag hopen dat PH het voor mekaar krijgt om het zolang mogelijk positief vol te houden, vb zo'n puike wedstrijd als uit az voor de beker, dat zou me heel intens gelukkig maken !

15   0  
geelzwartwit

@Ono

Ik geloof best dat de houdbaarheid van Peter nog wat langer kan zijn.
Ik zie aankomend seizoen toch echt als zijn eerste seizoen, mede ook omdat hij nu iedereen ter beschikking en dus te beoordeling heeft. Kan maar eens gek lopen hoor met Kali en Dogan komende tijd. Als Peter ze mee heeft dan heeft hij kunnen die twee wellicht wel zijn waarvoor ze gehaald werden, de missing link. Ik geloof nog steeds dat trainer, team, omstandigheden, ambiance, en teneur bepalen of een voetballer uit de verf komt of niet. Voetballen kunnen ze echt wel en Hyballa die weet te motiveren. Daarom alle vertrouwen in Hyballa en die houdbaarheid? Als we promoveren zullen spelers gekocht worden of afvallen en NAC zal wat meer eredivisie waardige spelers halen en daarnaast wil je toch ook door met je kampioensteam? In de ere weer opnieuw opbouwen met een nieuwe trainer lijkt mij niet handig. Stel je promoveert met Peter dan in de ere ook met Peter de basis leggen voor hoe NAC voor lange tijd in de Ere speelt en blijft.

TvdA als stille kracht met de link naar -21 en Peter het voortouw in een opvallen NAC met een sterke sportieve identiteit. Als ieder zijn functie en plek kent kan het zomaar eens een goede combi gaan worden. Laat Peter naast zijn uitingen ook prestaties zien en Tom werkt op de achtergrond aan talent en continuiteit dan heb je wellicht wel het beste van 2 in huis.

Manders kan zomaar een hele goede zet gedaan hebben met wat de - kort door de bocht - krant BNDestem ''op laag vuur doorpruttelen" noemt. Het lijkt erop dat dat voortpruttelen betekent dat ieder zijn taken, functies en doelen kent en vol gas aan de slag is gegaan.
Voortpruttelen... we gaan het zien.

7   0  
Vreven4President & HyballaFurFurher

&LeighOpLinksback

16   3  
Nac

Veldwijk halen die mag weg in zuid korea

14   6  
Belgische Naccer

kijk dat zijn teksten! Zo hoort het...

Ik herinner me de uitspraak van Brood nog....NAC hoeft niet perse te promoveren...zum kotzen!!!

Godver gas erop en alles winnen!

En wat zou het gaaf zijn dat we Leigh Leigh Leigh weer eens op links hebben ipv "balletje breed, eindeloos gebrei, balverlies- El Allouchi!

En dan nog een fitte en gemotiveerd Kali erbij....maar dat zal wel teveel gevraagd zijn ;-)

En dan nog Hecke weg voor 2,5 miljoen of voor 4 jaar verlengen en ook Verschueren, Riera, Monsalve en Olij voor 4 jaar verlengen.

En dan nog een spits erbij die er 30 maakt in de KKD.
Maar dit zou ook van Hooijdonk kunnen zijn, als hij eens een keer fatsoenlijke ballen krijgt...van b.v. een Leigh. Want met Allouchi en Gaag en Stokkers gaat het echt niet gebeuren.

Dan komen we ergens.

HUP NAC!

4   5  
M.H. te R.

Interview lezen = TSJAKAAAAaaaa!!!!

13   0  
geelzwartwit

"Manders lijkt het gemanaged te hebben"

Waar er onlangs nog eenzijdig met modder gegooid werd, met een kritisch stuk in BN/DeStem van Hyballa als gevolg lijkt de kersverse algemeen directeur Manders de touwtjes goed in handen te hebben. "'Er zijn intern duidelijke afspraken gemaakt, heftige gesprekken gevoerd, maar uiteindelijk werkt iedereen bij en voor NAC en hebben we de neuzen allemaal dezelfde kant op gekregen". Aldus een relaxt ogende Manders.
Het conflict tussen de trainer en tm bracht Manders in een lastige situatie, wederom iemand slachtofferen zou opnieuw onrust binnen de club en supporters veroorzaken. Manders koos ervoor om de twee tegenpolen te accepeteren en ze in standpunten dichter bij elkaar te brengen. Een oplossing die momenteel voor meer rust en duidelijkheid schijnt te zorgen. Zoals Manders aangaf "het mag af en toe best botsen of schuren, daar is niets mis mee", gaf hij al blijk van het waarderen van tegenpolen binnen een organisatie. Zonder schuring geen glans zou je erbij kunnen denken.
Als we wat uitzoomen op de situatie, functie en karakters dan kan Manders zomaar een hele slimme zet gedaan hebben. De Technisch Manager is meer op de achtergrond en houdt zich bezig metde de uitvoering van zijn taken voor de lange en korte termijn, hoeft niet persee uitgesproken op de voorgrond en doet zijn werk. De trainer toont ambitie, passie en enthousiasme in zijn werkwijze en presentatie. Een flap uit? Ja part of the character. Botst de extravert met de introvert? Ja natuurlijk dat kan. Maar hoe zou het zijn met 2 extraverten of introverten in de sportieve top van NAC?
Een feit is wel dat veel NAC supporters Hyballa kunnen vinden in zijn passie en gedrevenheid. Zolang het duidelijk is dat Manders de trainer en TM blijft verbinden kan de keuze voor de tegenpolen zomaar een perfecte match zijn.

Peter Hyballa heeft zijn voet weer op trainingsveld gezet en kan zich weer vol passie op zijn werk storten. Krijgt Peter de duurdere spelers in vorm en passend in zijn team? Dan heeft zijn collega Tom vd Abbeele op die posities minder werk te doen. Tom wacht nog genoeg te doen met de te verwachten transfercarousel. Het zou mooi zijn als Verschueren, Olij , Kali, Dogan en Leigh in de plannen van Hyballa voorkomen. Het zou zomaar de sportieve lijm tussen twee tegenpolen kunnnen zijn.

Hup NAC

4   11  
TheBeek

Als er geen fatsoenlijke buitenspelers komen en geen makkelijk scorende spits kunnen al die mooie woorden de prullenbak in ;)

Verder inderdaad een mooi voorbeeld van zeggen wat de mensen willen horen.

Waarschijnlijk bedoeld om rust te brengen

Maar wat hij geflikt heeft zou bij geen 1 andere club ongestraft zijn gebleven

Ik zeg dat voor de kerst 1 van de 2 (peter of tom) niet meer bij nac werkt

11   2  
Buurman

Tsja. Uiteraard geven de woorden van Hyballa een dubbel gevoel na zijn diep triest interview. Ik zie het echter als een herstart na het gesprek met de AD. Alle neuzen dezelfde kant op is nodig als we willen promoveren. En dan moet je iets achter je kunnen laten.

Betreffende Kali. Die heeft in een interview hier toch duidelijk aangegeven dat hij er voor wil gaan en wat er heeft gespeeld. Geef ook hem de kans. In de keuken moet hij 1 van onze betere spelers kunnen zijn. Ik gun het hem en ons dat hij een belangrijke schakel wordt.

4   12  
YLLWBLCK

Brrrrr... enge man
Als hij de juiste vent is op de juiste plek op het juiste moment, gaan we het vanzelf meemaken. Ik heb deze teksten de afgelopen jaren iets te vaak gehoord.

12   0  
Maarten

Leigh, nou vind 't helemaal niet erg dat hij er is mits hij ook wilt. Vond 'm niet verkeerd eigenlijk en in Schotland nog verder gegroeid als ik 't zo moet geloven.

1   0  
10Diego

@breda, ik denk dat Jans ( FC Twente) Veldwijk haalt. Samen bij PEC een goede tijd gehad. Jans haalde hem als TD naar Groningen. Veldwijk /Faber was geen match.

1   7  
Real Robert

@Buurman. Waar is in godsnaam jouw gunfactor t.o.v. Kali op gebaseerd?
Dat dure salaris zonder tegenprestaties wordt uiteindelijk door ons opgehoest.
Wanneer hij vandaag superfit bij NAC gearriveerd is, ga ik er wellicht anders instaan.
Iemand, die er werkelijk positief instaat kan natuurlijk zelf trainings- en
dieetptogramma's volgen. Al is het maar investeren in jezelf.
Voor 1.5. ton moet dat toch mogelijk zijn.
Of bedoelde je de ginfactor?

3   7  
Tja

Laatste gerucht. Olij naar Willem II voor 200.000 + Gladon. Zou wat mij betreft een prima deal zijn.

2   1  
Heedikke

Er is hier al veel gezegd en geschreven over ons NAC, maar wat mij betreft nieuw seizoen nieuwe kansen. Want die hebben wij ook vaak zat gehad nadat we weer Rafael van de Kaart veel te laat thuiskwamen bij vrouwlief na een avondje NAC. Terwijl we echt plechtig hadden beloofd: "nee schatje vanavond kom ik echt direct na de wedstrijd naar huis. Of niet Joke.

6   1  
Arjan

Stelletje ouwe wijven hier.

Beide heren spelen het spel voortreffelijk. We hebben eigenlijk een prima kader. Als we in het midden uitkomen met jeugd en ervaring ben ik heel happy!

Uiteindelijk is de portemonnee hetgeen bepaald waar het meeste van komt.... jeugd of ervaring.

1   0  
Karel1

Ieder die dit bijeen geraapt zooitje ziet
Besef toch wel dat dit niks is om te promoveren
Alle clubs hebben al versterkingen
In ge kocht
Zelfs sparta heeft die ( goeie ex nac keeper gekocht)
Die td moet echt naar hans anders

Laad alle berichten na dit bericht in