Wij gaan niet opzij

Hyballa: "We waren gepromoveerd in de nacompetitie"

Praatpapegaai

Fox Sports nam gisteren een kijkje op het trainingscomplex in Zundert. Wat ze daar aantroffen? Keiharde housemuziek en een training met hoge intensiteit. Wat kan je anders verwachten van Peter 'gegenpressung' Hyballa die natuurlijk weer ontzettend camerageniek zijn rondjes liep.

Al headbangend loopt hij langs de camera van Fox op het moment dat hij het rode lampje ziet branden. Met Hyballa hebben we natuurlijk een echte showman in huis. De spelopvatting van Hyballa is hoge intensiteit dus de terechte vraag wordt gesteld of deze tijd wordt gebruikt om extra fit te worden. Hyballa: "We hebben 8 weken niet samen getraind. Daarin hebben ze 40 tot 45 kilometer de week gelopen. En dan ook 1,6 kilometer tot 1,8 kilometer 'high intensity sprints' want in een normale week heb je altijd zoveel sprintmeters. Dat hebben we altijd gecontroleerd en hebben ze moeten doen. Nu trainen we ook keihard, we doen niet alleen maar een balletje hooghouden".

Aan Verschueren de vraag of ze nu met al die pressing en intensiteit niet volledig over de klink worden gejaagd. Verschueren lachend: "Entertainment genoeg. Maar hij zet ons echt op scherp op de training en bij de kleinste dingen brengt hij er intensiteit bij. Ik kan er wel weg mee, maar we weten wel wat we moeten doen op trainingen." Op de vraag of er een plan is om extreem fit te worden en de andere ploegen weg te blazen volgend seizoen antwoord onze aanvoerder: "Een machine worden zegt hij (red. Hyballa) altijd" 

Cambuur en de Graafschap zijn volgens Fox de grote slachtoffers, maar NAC loopt ook nacompetitie mis. Hyballa is daar duidelijk over: "Dan waren we gepromoveerd". Bij de vervolgvraag of hij dat echt denkt en de spelers dat ook dachten is bij Hyballa ook geen enkele twijfel te bespeuren. Daarop antwoord hij ook volmondig "Ja". Verschueren is daarentegen iets gematigder in zijn uitspraak over de nacompetitie. Verschueren: "In de nacompetitie kan alles. We hebben het drie jaar geleden natuurlijk al laten zien dus alles is mogelijk. We hadden absoluut nog een kans om te promoveren". 

Als NAC was gepromoveerd dan had de Eredivisie ineens vier Duitse trainers. En deze trainers hebben één ding gemeen, ze vinden allen dat pressing belangrijker is dan positiespel. Hyballa: "Het gaat om de lange bal en dan de tweede bal pakken door 'gegenpressung' en dan op 40 meter van het doel gaan voetballen en veel diepte zoeken, heel veel dribbels maken, heel veel jonge spelers kunnen dat belopen. Daarom passen deze Duitse trainers ook goed in Nederland. Het is een exportland met veel jonge spelers en dan kan je voetballen met heel veel intensiteit." Op de vraag wat het maximum aantal Duitse trainers in de Eredivisie zou zijn is Hyballa weer net zo zelfbewust als altijd. Hyballa: "er kunnen er maar 18 in de Eredivisie".

Bron:
B-Side Rats, Fox Sports
Vorig bericht
NAC O21 flink in aanbouw 20 reacties
Volgend bericht
Drost neemt de tijd voor NAC 22 reacties
34 Reacties
60   4  
Snooker

Ik deel Hyballa's gevoel dat we een stijgende lijn in spel/resultaat zagen sinds zijn komst. Mocht die lijn doorgezet hebben was de kans inderdaad aanwezig dat ver was gekomen in de play-offs. Toch blijft de play-offs een absolute loterij, dus zo stellig als Hyballa nu aangeeft te weten dat we gepromoveerd waren, daar kan ik simpelweg niet in meegaan.

Ach, dan maar komend seizoen kampioen worden, daar doen we het ook wel voor!

18   64  
Jan

Ja en het seizoen erna waren we kampioen eredivisie geworden

60   4  
Snooker

Ik deel Hyballa's gevoel dat we een stijgende lijn in spel/resultaat zagen sinds zijn komst. Mocht die lijn doorgezet hebben was de kans inderdaad aanwezig dat ver was gekomen in de play-offs. Toch blijft de play-offs een absolute loterij, dus zo stellig als Hyballa nu aangeeft te weten dat we gepromoveerd waren, daar kan ik simpelweg niet in meegaan.

Ach, dan maar komend seizoen kampioen worden, daar doen we het ook wel voor!

19   3  
sjef de gevulde koek

Wie dit filmpje heeft gezien werd dit gezegd met veel cynisme meer als grap dus. Maar natuurlijk hadden we zeker een kans als je bv tegen het gruwelijk slechte ado had moeten spelen.

42   8  
ome cor

Noem hem een clown, noem hem gek, norm hem canerageil, noem hem een showmannetje.....

Ik heb alle vertrouwen in deze trainer dat hij volgend seizoen een aanstaande promovendus in de wei stuurt.

Hup NAC

16   3  
TvB

Ben benieuwd, hoop het mee te maken: superfit 11tal dat de tegenstander 90 min afjaagd en overrompeld.

19   4  
Balletje

Dit corona verhaal gaat voor NAC een verhulde zegen worden. Hyballa heeft nu extra tijd. En geloof mij, die gaat hij goed gebruiken!!

16   4  
Ivo

Prima kerel die Hyballa. Tegendraads en zorgt voor leven in de brouwerij. Ik hou er wel van, maar ik vraag me af of dat gedrag bij NAC ook gewaardeerd word als je een mindere reeks wegzet.

13   3  
Fritske d'n Olifant

Terechte opmerking Ivo. Stijn Vreven werd hier regelmatig neergezet als clown zonder tactisch inzicht in de periode dat NAC nog kon degraderen. Pas na de escape tegen Heerenveen, het niet verlengen van zijn contract en het feit dat zijn minder energieke opvolger het nog slechter deed (met ook een slechter elftal) ging men weer roepen om Vreven. Die is inmiddels hier nog net niet zalig verklaard. Ook voor Hyballa geldt dat hij net zo goed is als zijn spelersmateriaal. Dus aan de heren aandeelhouders en TvdA de taak om Hyballa zo goed mogelijk te faciliteren.

13   46  
jvt

Is dit niet dezelfde trainert die tegen F'noord volledig op z'n bek ging?

8   7  
malpolon

@Praatpapegaai

In Duitsland zeggen ze "Gegenpressing" (dus met -ing, niet met -ung). Ik meld het maar even. Er zijn in Nederland al genoeg misvattingen over de Duitse taal in omloop. Bv. "unheimisch" ipv "unheimlich" en "im Frage" ipv "in Frage".

12   4  
Peter13

@JVT - en dan? Feyenoord zat toch niet in de nacompetitie?

15   18  
ome cor

@jvt
Azijn in de aanbieding bij de lokale buurtsuper in Tilburg ?

13   4  
NAC4Ever

We zullen het helaas nooit zeker weten. Maar had ook het gevoel dat we een serieuze kans zouden hebben.

@Jvt
Klopt, en ook de trainer die de nummer 2 van het land versloeg.

8   2  
NAC4Ever

Overigens zal NAC niet de enige club zijn die het gevoel hadden de play-offs te kunnen winnen.

14   10  
Beest

Jvt


We staan weer eens boven jullie met verkoop ssc terwijl reguliere nog niet eens is begonnen hahah.


Nobody gives a f*ck about Tilburg:p

9   0  
Normaal

Het is weer als van ouds; als de ellende even uit zicht is begint men weer super positief en optimistisch te reageren, en als we in de nieuwe competitie 3 tegenvallende resultaten hebben behaald is alles weer klote. We hebben op dit moment nix in de Ere te zoeken. Met rust en geduld zal het op de lange termijn goed komen. Met of zonder Hyballa.

5   17  
YLLWBLCK

Leuke trainer voor de pers en voor de polonaise fans. Precies die uitspraken doen die iedereen wil horen en in in Breda ben je dan de toptrainer waar iedereen veel vertrouwen in heeft. Polonaise en deze trainer passen dus goed bij elkaar. Nog een jaartje en dan is er vanaf de Noordzee tot 013 niet veel meer. Laten we de Oosterburen maar stil en zusjes noemen, dan komen we er wel....

8   3  
Basje @yllwblck

Jou mening maar als we naar feiten kijken wat hij bij ons NAC heeft bereikt. 1 verloren wedstrijd tegen feyenoord. Een selectie die 20% meer fit is. En nu jij weer ?

7   9  
ome cor

@YLLWBLCK
Ja precies !
We zitten te wachten op een trainer die juist niet zegt wat we willen horen.
Iemand zegt dat het allemaal k*t is bij NAC en we gedoemd zijn tot minstens 10 jaar eerste divisie.

Maar schurk gerust tegen Willem II aan hoor. Iedereen is vrij in zijn keuze en voorkeur voor een club.
En pas dan meteen je naam aan naar RDWHTBL of zo.

Stel je voor dat je een keer positief zou zijn over NAC.

7   6  
Optimist

En die nacompetitie had volgens onderzoek van de KNVB (Inmotio) gewoon veilig gespeeld kunnen worden.
Epidemiologen zijn het daar inmiddels mee eens.
Achteraf kunnen we constateren dat we voor de gek zijn gehouden en bestolen.

Hyballa heeft gelijk; we waren gepromoveerd.

17   4  
Belgische Naccer

Dat we even de nacompetite gewonnen hadden lijkt me sterk. Wie had die goals gemaakt dan? Weer Verschueren?

Je hebt voorin niks lopen. Er zullen 2 of 3 spelers gehaald moeten worden die er minimaal 15 de man in leggen in deze mickey mouse competitie. Zoals die bij de concurrentie wel rondlopen.

Dus als dit niet gebeurd en we starten volgend seizoen weer met de bekende lichtgewichtjes, allouchi, hooijdonk, van der Gaag, Stokkers etc. Dan kan Hyballa dag en nacht "gegenpressen" maar dan word je weer gewoon kansloos 5e of 6e. Dat hebben we wel geleerd van dit seizoen.

Kortom er is nog veel werk voor onze TD. Hij zal de goede spelers moeten behouden (verschueren weg? Hecke weg? Olij weg?) dat is al moeilijk genoeg, en hij zal er voor moeten zorgen dat de slechte spelers er uit gaan of verkocht worden.

We zijn er bij lange na nog niet. Vooral de voorhoede is van amateurniveau.

8   5  
YLLWBLCK

Ik ben altijd positief over NAC maar ben ook realist Ome Cor. Natuurlijk chargeer ik door het mijn mening dik aan te zetten maar ik ben wel constant, jij ook? Of waai je zoals de wind waait? Mijn naam heeft niets met de kleuren van NAC te maken want dan mis ik nog WHT. Wat ik wel ben is oud-speler (heel ver terug) en fan vanaf mijn geboorte. Ik ga dus ff niet mee in 4000 kaarten hoera en nieuwe trainer hoera. Beide stelt nog niets voor tot het tegendeel bewezen is. Bredanaar in bloed en spieren maar ook bewonderaar van W2, Ajax, PSV, etc... dat iedereen dit snap is mijnprobleem niet maar dat zal te maken hebben met sportmentaliteit vs social media agressie van nu...

3   1  
NAC4Ever

@OPTIMIST
Achteraf is het makkelijk praten. Er moest toen een beslissing genomen worden met de kennis van toen.
Dat was toen ook bekend.

6   4  
Optimist

@NAC4EVER

Ik praat niet achteraf, meer dan een maand geleden heb ik op deze site al aangegeven dat het veilig was om te voetballen, toen ik pleitte voor een alternatief plan waarin o.a. alsnog de nacompetitie werd gespeeld. Dat was o.b.v. de kennis van toen, waarop de politiek om hen moverende redenen hopeloos achter loopt.

In ieder geval kunnen we het erover eens zijn dat het een hele slechte draconische- en onnodige maatregel was voetbal tot ten minste 1 september stil te leggen, ongeacht de ontwikkelingen. Dit kunnen ze niet volhouden en die datum zullen ze moeten wijzigen.


@BELGISCHE NACCER

Ja.

3   2  
NAC4Ever

@OPTIMIST
'Achteraf kunnen we constateren dat we voor de gek zijn gehouden en bestolen'.
Je zegt dat je niet achteraf praat, maar daar begon je zelf over.

Verder vind ik het een verschil of je zelf het idee hebt dat iets kan of dat een expert dat denkt. (Het komt op mij over dat je meer dan een maand geleden zelf dat idee had. Maar verbeter mij als ik er naast zit).

Ik weet niet of het onnodig was om het voetbal tot 1 september stil te leggen. Nu lijken er genoeg testen te zijn. Maar ik vind dat ze in Duitsland veel testen verspillen. Nu zijn daar de tv gelden erg belangrijk. Dus begrijp ik het wel. Zo kunnen ze banen behouden. Maar in Nederland ligt dat anders. Bovendien heeft Fox voor dit seizoen alles betaald.

Dan zit nu met nog een ander probleem. Volgens mij wil de UEFA dat het seizoen 2020/2021 overal op ongeveer hetzelfde moment begint.
Doordat veel landen het seizoen afmaken. Kan dat seizoen op zijn vroegst pas rond augustus/september beginnen.
Ik vind dat je nu niet meer alsnog dit seizoen af kunt maken.

10   2  
Otjes

Wat mij betreft heeft Hyballa nog niks bewezen.

Nu al populair schijnbaar maar laten we eerst maar eens kijken wat hij Nac gaat brengen.

Ben Neutraal, #laat eerst maar eens resultaten zien

2   1  
Optimist

@NAC4EVER

Achteraf kunnen WE constateren klinkt minder arrogant als zie je wel dat ik vorige maand gelijk had en betekent niet dat ik achteraf praat.

Uiteraard was het idee dat het veilig kon niet van mijzelf, want ik kan dat immers onmogelijk beoordelen.
Ik luister mede naar adviseurs uit andere landen zoals Duitsland, die onafhankelijker zijn.

Het seizoen had makkelijk alsnog afgemaakt kunnen worden en dat is zelfs officieel want de NOS meldt het nu ook:
https://nos.nl/artikel/2335569-epidemioloog-bruijning-er-kan-op-een-veilige-manier-gevoetbald-worden.html
Inmiddels kunnen we dat vergeten omdat we geen tegengas hebben gegeven, zoals bv sportscholen wel hebben gedaan.

Wat wel nog haalbaar is is dat we vanaf medio juni weer vriendschappelijk mogen voetballen en het nieuwe seizoen gewoon in augustus begint.
De KNVB heeft natuurlijk niet voor niets dat onderzoek laten uitvoeren.

4   2  
Scheppioni

Kopen we weinig voor, een koe in zijn kont kijken !! Zoals bij de kazen uit ja .... er zijn ook wedstrijden erna geweest waar ik bij zeg zeker niet ! Dus focus op nu en hoe lang is de houdbaarsheid datum van Hyballa ?

0   0  
NAC4Ever

@OPTIMIST
Heb ik gezegd dat je arrogant over kwam? Alleen dat het achteraf makkelijk praten is.

Het nieuwe seizoen in augustus beginnen zou inderdaad wel een optie kunnen zijn. Geen idee hoe de KNVB en het kabinet daar in staan.
Ik vind alleen wel dat als er gevoetbalt kan worden in juli/augustus dat dan andere sporten ook zouden mogen beginnen. Dan kom je mogelijk bij het probleem dat het kabinet ook kijkt naar niet te veel mensen op de weg.

1   1  
Optimist

Er zijn niet te veel mensen op de weg, maar te veel beren.

Hoe dan ook, achteraf gezien hadden we makkelijk de competities af kunnen maken, waarvoor sommigen al eerder pleitten: https://www.bsiderats.nl/nieuws/ex-nac-leipzig-wil-angelino-definitief-vastleggen

Zo'n alternatief plan was haalbaar geweest als clubs hadden samengewerkt, dan was Gudde's positie onhoudbaar geworden.
Maar helaas, divided we fall.

0   0  
Wim

@optimist. Dat klopt. De gezamenlijke clubs wilden het niet. Alleen de clubs die nog wat konden winnen wilden uitspelen.

Daarnaast, hier op de site was toch vooral de toon dat spelen zonder publiek echt niet acceptabel was. En dat is wat er nu in de andere landen gebeurt.

1   0  
Dutchbird

Gottegot, ome Cor leest dat Hyballa iets oncontroleerbaar stoms zegt over promoveren en sabelt vervolgens iedereen neer die niet bereid is samen met hem de polonaise te lopen. Gelukkig hebben we nog nuchtere mensen als Otjes die er terecht op wijst dat die murmelende Duitser voorlopig nog niets heeft gepresteerd.

Zal wel aan de leeftijd liggen.

2   6  
Duane

Ode aan de kruikenzeikers.

Leven als een supporter van willem 2 lijkt me een zwaar leven. Supporter zijn van een club zonder uitstraling, geen traditie meer ( de verloren thuiswedstrijd tegen NAC in het seizoen 95/96 ), met een paar mensen op de tribune op zondagmiddag, terwijl de naast gelegen vlooienmarkt drukker bezocht is.
En dan heb je nog eens dat NAC uit Breda, een club dat alles heeft, volle tribunes, fanatieke supporters, een fanzine, uitstraling, het avondje NAC en aanvallend voetbal. Zo heeft NAC een normale voorzitter in plaats van "goed gedrag Groels"
Die supporters zijn nog het ergste, na het verlies van Abdellaoui kregen de 2 willem supporters inspiratie, laten we een spandoek maken over NAC met de tekst "NAC en Abdellaoui in Eerste Divisie", dat zou een goeie grap zijn, hahaha.... Een aantal wedstrijden hing het witte doekie aan de tribunes, totdat NAC een keer vrij was op zondag en dat willem 2 thuis moest "voetballen" en een aantal NACCERS het genoeg vonden en besloten om de vlag maar eens weg te halen, reactie van de kruikenzeikers : "BOEH BOEH" !!!
Maar de kruikenzeikers zetten door want dit seizoen hebben ze een nieuwe vlaag van verstandsverbijstering gehad, ze maakten een nieuw spandoek met de tekst "100% ANTI Stewart, 100% ANTI Abdellaoui en 100% ANTI NAC.". Zoals je ziet een super spannend spandoek. Zo hebben NACCERS die kruikenzeikers wel vaker beetgehad in het verleden, zo was er ook nog het geval dat de middenstip gestolen was in het willem 2 stadion, vinden ze daar toch een NAC vlag in plaats van het witte krijt.
Zo kwamen de NACCERS ook vaak naar het willem 2 stadion als NAC vrij is om de tegenpartij aan te moedigen, zelfs als die club uit rotterdam zuid moest spelen, zo moest ook volendam een paar jaar bij willem 2 spelen, er waren meer NACCERS dan "vollendammers" die volendam steunde.
Tja jongens en meisjes het leven is zwaar in het dorp van de kruikenzeikers.

5   1  
Grijze Ui

Je hebt helemaal gelijk. En nu snel naar je begeleider voordat ze je weer betrappen op internet. Ik snap werkelijk waar niet wat je op Tilbo komt doen als je het zo gezellig vindt bij jouw club.

Maar heel even om je uit je natte droom te halen.

Seizoen 95/96 is toch echt 25 jaar geleden, Groels ( God hebben zijn ziel ) is er al een tijdje niet meer. Abdellaoui is inmiddels gestopt met voetballen en loopt tegenwoordig wat moeilijker dan toen ie met Willem ll Champions League speelde. En de tijd dat naccers zo maar in ons stadion rondliepen is ook al een jaar of 20 geleden. We zouden graag zien dat ze dit nu nog eens zouden doen. En die wedstrijd tegen Volendam is toch echt wat langer geleden dan een paar jaar.

Misschien moet je bij de zorginstelling waar je verblijft eens vragen of je ook de kranten van 2020 mag lezen i.p.v. die van de jaren 90. Dan zal je nog schrikken als je ziet dat Willem ll, je cluppie op werkelijk waar alle fronten voorbij is gevlogen, en jullie tegenwoordig je zo geroemde avondje nac op vrijdagavond mogen spelen tegen toppers als Almere City en FC Oss.

Laad alle berichten na dit bericht in