Wij gaan niet opzij

NAC O21 flink in aanbouw

Praatpapegaai

Met de nieuwe opzet van de jeugdcompetitie vervalt de O18 tak van de jeugdopleiding waardoor Rogier Molhoek doorschuift als trainer naar de O19. De O21 gaat het belangrijkste elftal worden en komt onder leiding van Michael Dingsdag te staan. Een transformatie van de teams is aanstaande.

NAC neemt de hervorming dan ook zeer serieus. Door de resultaten van het afgelopen seizoen stroomt NAC in de hoogste van de vier divisies in waar het strijd om een plaats in de tweede divisie waar op dit moment Jong Sparta en Jong Volendam al afgevaardigd zijn uit het betaalde voetbal. De tegenstanders van NAC zijn Feyenoord, Heerenveen, FC Groningen, ADO Den Haag, NEC, Almere City en het combinatieteam van FC Twente en Heracles. Veel om voor te spelen en NAC is daarom aardig aan het bouwen voor het aankomende seizoen.

Zo zullen contractspelers Verbruggen, Vanacker, Siereveld en Agougil van de O19 doorstromen naar de O21. Daarnaast gaan Wout Neelen, die binnenkort zijn profcontract gaat tekenen en Pjotr Kerstens, die nu meetraint met de selectie van Hyballa, doorstromen naar de O21. NAC is ook een handjevol talenten aan het aantrekken van andere profclubs. Zo is Tom van den Abbeele een speler van het tweede van Club Brugge aan het halen waar Vanacker vorig jaar al overkwam. De grootste slag lijkt geslagen te worden bij Jong Sparta waar verdediger Darwin Heuvelman en spits Pepijn Doesburg de overstap gaan maken naar de parel van het zuiden.

Het lijkt dat de competitieopzet een handreiking is naar Feyenoord aangezien zij de boot mistten toen zeven jaar geleden Ajax en PSV wel hun jong teams inschreven voor de eerste divisie. Vanaf 2021/2022 zal de laagst geklasseerde jong-team degraderen uit de eerste divisie en vervangen worden door hoogst geklasseerde jong-team uit de tweede divisie. In theorie kan NAC dus ook met het jong-team in de eerste divisie terecht gaan komen. Er is wel één belangrijke voorwaarde: NAC moet dan wel in de Eredivisie spelen. 

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
Terug naar overzicht
20 Reacties
63   3  
Praatpapegaai

Het lijkt dus duidelijk. NAC 1 zal waarschijnlijk volledig gaan ruilen met O21, want Dingsdag gaat hier een belachelijk groot succes van maken blijkt te lezen in de comments van verschillende voetbalsites.

63   3  
Praatpapegaai

Het lijkt dus duidelijk. NAC 1 zal waarschijnlijk volledig gaan ruilen met O21, want Dingsdag gaat hier een belachelijk groot succes van maken blijkt te lezen in de comments van verschillende voetbalsites.

48   2  
Sjaak

Wanneer komt de netflix docu over de promotie van Nac onder 21 uit?

14   1  
L.

Vraag me af wie er dan naar Helmond gaan

10   3  
Ivo

@L

Spelers die te oud zijn voor de O21 en spelers die dichter tegen het eerste aanzitten.
Ik zet dit seizoen in op Mashart en van Hooijdonk. Die moeten echt een stap zetten die je bij de O21 niet kan maken, namelijk constanter presteren onder druk.

4   0  
Cool hand

En wat gebeurt er met Sjaak Kuyper(s)?

2   4  
Henri

Pepijn Doesburg de kleinzoon van jawel........Pim Doesburg. Ging van Feijenoord naar Sparta en nu van Sparta naar NAC. Volgens zijn trotse opa een balvaste spits die echter weinig scoort. Overigens is Pepijn ook een speler met een kraakbeenblessure verleden waardoor hij vorig seizoen 18/19 zo'n 16 maanden aan de kant stond.
Ik vraag me altijd wel af wat de werkelijke reden is van het aantrekken van bij andere BVO's doorgeselecteerde spelers. Zit er nog veel potentie in die gasten of is het een kwestie van gaten vullen. In de praktijk heb ik het nog niet meegemaakt dat zo'n speler in het eerste van NAC terecht kwam. Maar wellicht is hij met de andere Spartaan een uitzondering. We zullen zien.

https://www.youtube.com/watch?v=Ki2f4JcORD8
https://www.youtube.com/watch?v=9Pgrg5wZOJU

44   1  
Spitfire

16 Maanden in één seizoen? Die is wel heul blessuregevoelig !

8   8  
@henri

Jong teams draaien om 4 a 5 echte talenten. De rest is opvulling maar moeten natuurlijk wel van enig niveau zijn. Krijgen een goede opleiding en verdwijnen dan naar de betere amateurs waar ze nog aardig kunnen (bij)verdienen.

15   0  
[email protected]©

Ik geloof wel in die O21 competitie, ik denk dat dit inderdaad voor sommige jeugdspelers nodig kan zijn om het laatste stapje richting een profcompetitie te zetten. Zeker voor een KKD club kan een goed O21 elftal wel eens een grote meerwaarde zijn.

8   9  
Warmlooptrainer

Krijgen die ook een warmlooptrainer?

9   4  
geelzwartwit

@warmlooptrainer

Daar loopt men tot op heden nog niet voor warm

10   2  
D’n Dijk

Zoals ik al eerder schreef.

Van de weerstand van de tweede divisie worden jongens mannen !

Er lopen flink wat ex profs in die divisie , en aardig wat jongens die eerste divisie waardig zijn .

Uitstekend dat hier op ingezet wordt !

Dan heb je straks helemaal geen samenwerkingsverband meer nodig !

Als je promoveert kan de jo21 naar de eerste divisie.

Zelf opleiden en klaarstomen voor het 1e , dat zou mooi zijn !

6   1  
Scheppioni

Koesteren deze gasten voor de jeugd NAC, goud in handen met M.D.en R.M.

2   0  
Nacdictive

@D'n dijk: ik snap jouw droom (ik heb die ook) maar laten we stapsgewijs gaan.. het is voor jeugd spelers van een bvo vaak al een hele klus om vaste waarde in een derdedivisionist (bv vv Dongen) te worden. In de Tweede Divisie lopen gigantisch veel ex.profs rond die voor het financiele plaatje kiezen, dat is zelfs voor haast elke Eerstedivisionist zware tegenstand. Dus laten we beginnen bij het begin..

@Henri: idd wat hier gesuggereerd wordt, je hebt een voltallige selectie nodig. Die jongens willen toch vaak voor weinig een ingang blijven hebben bij een bvo en een enkele keer heb je een laatbloeier (bv El Kayati ). Maar soms is het wellicht ook handig jonge talentvolle spelers van amateurclubs te scouten en ze de kans te geven (zoals bv. Van Hecke, Kuijt, Toornstra).

5   0  
Adnac

Als NAC onder 21 ooit in de KKD terecht komt, kunnen we misschien een package deal kopen: 1 seizoenkaart voor de Ere en 1 voor de KKD.

1   0  
Gjoewie

Wij hebben toch al een tweede elftal in de KKD? Zie: https://www.bsiderats.nl/nieuws/nac-en-helmond-willen-samenwerking-voortzetten

0   0  
Gjoewie

Adnac > Dikke l*l. Seizoenkaart geeft toegang tot wedstrijden van het eerste en het tweede elftal.
Overigens is dat geen garantie dat er ook mensen komen kijken. Bij 020 zit er over het algemeen 200 man te kijken naar thuiswedstrijden van Jong 020 (dat zijn dan de moeders en vriendinnen van de spelers en nog wat aanverwanten), naar de uitwedstrijden gaan er niet veel meer dan drie man en een paardekop mee. Ik snap niet waarom ze die tweede elftallen in de KKD toelaten. Zorg voor een goede competitie waarbij de tweede elftallen van de meeste eredivisieclubs tegen elkaar spelen. Zo, heb ik ook eens een lans voor de Nurds gebroken. Ik word mild op mijn leeftijd... :P
Mochten 020 en de Jonge kazen nog iets te klagen hebben, dan kun je die tweede elftallen ook opsplitsen in 020 A en 020 B (dan wel 072A en 072B), zoals ze in Spanje en Portugal ook doen.

3   0  
Jammer

Toch jammer dat het al in de inleiding van dit bericht fout gaat.

De jeugdopleiding heeft nu een onder 11, 12, 13, 14, 15, 17 en 19. Na dit jaar zal dat een onder 11, 12, 13, 14, 15, 16, 18 en 21 zijn.

Molhoek deed dit jaar de onder 17 en gaat komend seizoen de onder 18 doen. Zelfde geldt voor Dingsdag, die deed de onder 19 en gaat de onder 21 goed.

Graag even feiten checken voordat men zomaar iets roept.

0   1  
Misterbean

Na alle kritiek op de jong-elftallen bovenin de voetbalpiramide de afgelopen seizoenen gaan we er nu zelf aan mee doen?

0   0  
@MISTERBEAN

Omdat NAC volgens de knvb een 'betaald voetbal organisatie' (BVO) is zijn ze verplicht een onder 21 team te hebben TENZIJ ze al in de piramide zitten.

Dus ja, we gaan ook hieraan mee doen ondanks het gezeur van de laatste seizoenen.

Laad alle berichten na dit bericht in