Wij gaan niet opzij

Hyballa wil Weijs niet meer als assistent

Das Phantom

Willem Weijs hoeft er niet op te rekenen dat hij terugkeert bij het eerste elftal als assistent, aldus Peter Hyballa. Dat heeft de Duitse oefenmeester duidelijk te kennen gegeven voor de camera van FOX Sports.

Hyballa werd gevraagd naar de laatste ontwikkelingen in de zaak Willem Weijs. "Ik ben heel duidelijk. Ik ben hier heen gekomen en Ik heb mijn eigen assistent meegenomen en dat wilde ik. Zo is de story voor mij klaar." Op de vraag of Weijs nog assistent gaat worden onder Hyballa, is de trainer duidelijk. "Nee."

Op de vraag of er een onwerkbare situatie is ontstaan antwoordt hij als volgt: "Daar moet je met Willem over praten. Dat is niet mijn probleem." 

Vanmogen verscheen er in BN DeStem een artikel over de onwerkbare situatie die zou zijn ontstaan, omdat Weijs geen assistent meer is bij het eerste elftal. De krant spreekt zelfs van een vertrouwensbreuk tussen beide partijen. 

Bron:
B-Side Rats, FOX Sports
Vorig bericht
Liveblog: Forumavond NAC 13 reacties
Volgend bericht
Tien maanden Luuc Eisenga 17 reacties
39 Reacties
122   17  
11olsen

Klasse Peter! Dat de fries en de belg niet kunnen managen is niet jouw probleem.

27   6  
DunErwt

Gezelligheid kent geen tijd!!

122   17  
11olsen

Klasse Peter! Dat de fries en de belg niet kunnen managen is niet jouw probleem.

36   60  
Bredafun

Had al dit gezeik bespaard, en had Willem zn werk laten afmaken. En dat geld in n goeie spots geïnvesteerd Die Hyballa.... n apart kereltje....
Laat niet met je dollen Willem!!

33   93  
1GroteGrap

en ik wil die halve duitse rat nu al niet meer als trainer (nooit gewild overigens)

23   12  
Pietjebel

Die club van ons begin een echte GTST serie te worden
HOE kan het toch weer

38   21  
Ad

Die Weis is niet goed wijs als de verhalen kloppen. Snel afscheid van gaan nemen.

6   36  
Pep

Ook jij hebt niets te willen Peter. Tommeke en Luc doen wat ze willen en niemand stopt hem.

36   14  
Bart

Heb ook ontzettend veel twijfels over hyballa.. hopelijk gaat hij dit weten om te draaien maar, hoe er met Willem gehandeld word is onwijs jammer! In mijn ogen een man met een goede visie en een toptrainer in wording. Nac doet hier een slechte zet mee! Ben benieuwd waar ze vanavond over gaan lullen en hoe zich overal onderuit weten te lullen! Tijd om ze eens keiharde en directe vragen te gaan stellen!

57   14  
ome cor

Hyballa wordt gehaald omdat het onder Ruud Brood niet liep. Weijs mocht het tijdelijk overnemen, dat heeft hij zelf ook altijd gezegd tegen iedereen die het maar wilde horen TIJ-DE-LIJK !

Een nieuwe trainer, of tie nu Hyballa, van Wonderen, Koeman, van Gaal of hoe dan ook heet mag in een sollicitatiegesprek ook praten hè.
Als hij zegt: ik wil wel komen, maar wel met mijn eigen assistent, dan is het take it or leave it.

Als Hyballa het niet red omdat hij met een trainertje in opleiding moet doen als assistent die dan ook nog eens denkt een groot deel van de trainingen zelf te mogen leiden dan is het straks Hyballa z'n schuld zeker ?

Nee mannen.....ik denk dat Weijs aan de glas heeft geroken en nu denkt ook meteen maar een slok te mogen nemen. Wilempie moet eerst eens ff z'n papiertje halen. Of denken jullie dat er nu al clubs in de rij staan voor ene Wullum Weijs ?

78   1  
Bwienet

Los van alle commotie rondom deze zaak vind ik wel één ding positief. Hyballa communiceert eerlijk en duidelijk zijn mening.

Deze ongezouten mening kan deze selectie ook wel gebruiken.

5   1  
NAC4Ever

Komt er een liveblog van de forumavond?

37   36  
Los Pollos Hermanos

Ome Cor is, zoals wel vaker, weer totaal niet op de hoogte over hetgeen hij verkondigd.

Willem staat zeer hoog aangeschreven in het trainersgilde. Die heeft zo een andere club. Destijds begreep al niemand dat hij voor NAC koos. Willem deed dit voor de uitdaging en met perspectief om hoofdtrainer te worden.

Nu wordt Willem hier afgeschilderd als een zwakke hond. Precies wat die 2 smerige directeuren van ons willen zien.

Zij wassen de handen in onschuld en wij bleven lekker verdergaan met het afbranden van eigen spelers. NAC mensen. Etc. Etc.

De Belg en de Fries lachen zich een breuk. Niemand die hen ter verantwoording roept.

Het ga je goed Willem.. waarschijnlijk heb je al iets anders achter de hand. En je hebt volkomen gelijk.

17   27  
Ernie

Beste Peter,
Einde van het seizoen mag jij ook vertrekken, dat staat vast!

11   16  
DunErwt

@ome cor

Hear hear hear!

2weken geleden kon Willem niet stuk bij je nu is het een trainertje.
Hij is verder dan jou (Fjes PCP) gekomen.

18   22  
Buddha

Petertje moet wel op z’n woorden letten. De spelers lopen namelijk wel weg met Willem iets wat bij hem nog maar moet blijken. Wat dat betreft staat hij al 1-0 achter door de spelers in de media direct af te vallen na Oss.

14   31  
nec nijmegen

Hyballa wordt met de dag arroganter. De uitstekende jeugdtrainer die ook nog eens interessante boeken over oefenstof heeft geschreven mag God op zijn blote knieën danken dat een grote club als NAC hem nog wil hebben.En dan bepaalt de club wie de assistent wordt. Hyballa heeft niets te eisen.

17   13  
Otjes

Hyballa wou z’n eigen assistent en Weys niet erbij (molhoek wel)

Dat Luuc (TvdA heeft nix te zeggen) dat heeft geaccepteerd,
tegen alle beloftes en contracten on, is een steek in de rug van WW, alle andere Nac trainers en vele jeugdspelers. Dit gaat dooretteren. Deze gast is totaal onbetrouwbaar. Nuf said

22   5  
ome cor

@dun erwt
Willem met een gediplomeerd trainer als stroman naast hem was een optie geweest.
Net zo als een trainer van buitenaf een optie was.

Als Willem de kans had gekregen om dit seizoen af te maken dan had hij ongetwijfeld ieders steun gehad (ook de mijne), maar dat maakt het nog geen garantie op succes, of wel ?

Nu NAC heeft gekozen voor een andere trainer (wat Willem vooraf wist) had hij netjes een stapje terug kunnen doen in de rol van assistent of als 1e man bij Jong NAC, maar hetgeen wat ik hem kwalijk neem is dat Willem nu een te grote broek aan wil trekken.
Tof dat ie het roer even wilde vasthouden en jammer dat hij niet de kans kreeg om het af te maken, maar om nu hoog van de toren te gaan blazen past niet in zijn positie.
Als dat de ware aard is dan is die goede, lieve Willem, waar iedereen mee weg loopt misschien later toch een pain in the ass.


14   4  
Marco van Bavel

Wat je er ook van vindt, dit is natuurlijk weer slecht gemanaged! Ik zei na het ontslag laat de directie hun werk doen, geef ze een kans, maar heb nu toch ook echt grote twijfels. Jezus wat een zooitje is het op dit moment zeg!!???

33   5  
Moppernac

Eindelijk een trainer die zijn eigen mening heeft en geen ja knikker is tegen hogere hand.
Peter is een persoon die voor het nieuwe seizoen durft te vertellen wat voor spelers hij wilt hebben en niet iemand is die rommel in zijn schoot geworpen krijgt.
EEN MAN MET BALLEN

19   32  
Dutchbird

Hoe krijgt deze murmelende Duitser het voor elkaar om in dit stadium te communiceren met de pers over Willem Weijs?

Dat is bloedlink, het gaat veel geld kosten want de advocaat van Weijs vindt dit uiteraard fantastisch. Laten we wel wezen, als het een rechtszaak wordt gaat NAC af als een gieter. Zet alle communicatie van Eisenga, VDA, Hyballa en Weijs maar op een rijtje. Dat is dodelijk voor NAC. Helaas zullen wij als supporters daar niets van meekrijgen want dit draait natuurlijk uit op een kostbare schikking waarbij Weijs veel geld meekrijgt onder voorwaarde van geheimhouding. NAC zal het veel waard zijn om een openbare rechtszaak (met pers op de tribune) te voorkomen.

Wie gaat Hyballa een oorwassing geven vanwege zijn geldverslindende communicatie over een onderwerp waar hij geen zegsman voor is? Waar hij dus ook niet onverstaanbaar over mag murmelen met de pers.

18   9  
Beest

@dutchbird


Daar hebben we Einstein weer.

Geef mij 1 ding waar de advocaat van Willem iets mee kan in zijn voordeel? Ik smeek het je..

De feiten:

- De rol was overduidelijk . Willem zou tot maximaal 4 Februari hoofdtrainer zijn. Simpelweg de regels van knvb.

Nac staat dus in zijn recht.

-Fox sports interviewt Hyballa niet nac dus ook hier heeft nac niks mee te maken .


Je loopt dus weer , zoals altijd, met je eigen domheid te koop .


2   14  
Scheppioni

Perfect verwoord Los Pollos !!!

19   5  
10diego

@dutchbird, heeft nog een contract van een paar mnd. Zou niet eens meer extra kosten gaan maken. Wil je niet? Daaaaaaaaaaaaaaag Willem. En bedankt heee, gat van 3 naar 10 punten en voor veel gezeik zorgen.

7   11  
den hulk

ze moeten zo maar doorgaan ik heb al verschillende supporters gesproken die volgend jaar geen seizoen kaart meer kopen scheelt 5000 toeshouwers allemaal maar beloven en niets toe komen zoals drie spelers aantrekken maar wel trainers ontslaan wat veel geld kost

22   2  
Niet Weijs

“Pfff de spelers lopen weg met Willem”. Je bedoelt die 18 niet presterende uitzendkrachten in ons favoriete shirt?

De Graafschap en Cambuur lopen weg van onze spelers.

Onze assistent zonder juiste diploma met een contract voor nog 4 maanden hadden ze beter kort kunnen houden. De voetbalwereld leert Kleine Mourinho (zonder punten ) wel kennen zo.

9   10  
Dutchbird

@beest en @10diego
Duik eens in de op internet beschikbare en vrij toegankelijke jurisprudentie over arbeidsconflicten en bedenk dan dat falende werkgevers bij nog veel meer andere zaken (dan je daar aantreft) hun verlies nemen met een mooie schikking (mooi voor de werknemer).

De korte contractduur die nog resteert zegt niets over de schade voor Weijs en de verwijtbaarheid van NAC. Beetje goede advocaat maakt dat snel duidelijk.

15   6  
Cool hand

Misschien hebben degenen die kritisch zijn op Weijs helemaal gelijk, maar volgens mij is hun mening gebaseerd op aannames en wat zij in de Stem lezen. Weijs heeft publiekelijk nog helemaal niets gezegd. Ik heb de indruk dat hij keihard genaaid is. Ook een aanname, geef ik meteen toe, maar dat Weijs een arrogante klootzak is die dit probleem zelf heeft veroorzaakt, daar ga ik niet in mee.

5   2  
GSG

Willem wil een vertrek forceren.......volgend seizoen te bewonderen bij Jong PSV.

6   2  
Dun Diëe

De fout die Eisinga en vdAbelen hebben gemaakt is dat ze Weijs veels teveel beloofd hebben (of was dat Edelenbosch?). Daarnaast werd er met Hyballa iemand in huis gehaald met een totaal ander idee over voetbal dan Weijs. Ik vroeg me al eerder af hoe dat zou lopen, maar het lijkt dat de directie geen andere keus meer had dan Hyballa aan te stellen want er was geen tijd meer voor andere opties voor zover die er waren.

Weijs maakt de fout dat hij denkt te kunnen meebeslissen over de hoofdtrainer. Ik denk niet dat het voetbal heel anders is hierin, maar in de meeste overige beroepen is het juist vaak goed om onder iemand te werken die er andere methodes op nahoudt. Zodat je je horizon kan verbreden, je eigen werkwijze kan verbeteren of juist bevestiging kan vinden in dat jouw werkwijze de juiste is. We hebben het over 1,5 jaar, en Weijs heeft nog niet zijn diploma. Dat lijkt me een zeer overbrugbare tijd.

Het enige wat nog niet helemaal duidelijk is, is of Hyballa Weijs er per se niet bij wilde hebben, Weijs niets voelde voor een ondergeschikte assistenten rol naast Hyballas assistent of dat Weijs het helemaal niet zag zitten om onder Hyballa assistent te worden. Ik vind het wel een beetje raar dat hij er dan later opeens op terug komt.

Hoe dan ook is beide partijen wat aan te merken. Dat de spelers met Weijs weglopen is prima, maar ze moeten ook iemand leren accepteren. Als ik lees dat er eilandjes in de spelersgroep.zijn is dat zeer verontrustend en staat haaks op de berichten aan het begin van het seizoen. Hopelijk dat Hyballa hier wel wat eenheid in weet te smeden.

Tot slot, de directie is erg onhandig in communiceren. Ik heb het idee dat ze transparant proberen te zijn maar door klungeligheid bereiken ze het tegenovergestelde en wakkeren ze de geruchtenstroom alleen maar aan. Wellicht moeten heeft dit enigszins onervaren duo baat bij een communicatie expert. Want de leugentjes achterhalen ze toch wel.

5   5  
DunErwt

@ome cor

Jij bent bij de gesprekken geweest neem ik aan of je hebt heel wat aannames en vult zelf dingen in.

9   2  
Stoep

Kan ook hier niet anders concluderen dat Willem iets te veel naast zijn schoenen is gaan lopen. Hij heeft natuurlijk het grootste recht om niet te willen samenwerken met Hyballa. Maar daarna eisen gaan stellen als werknemer is niet gepast. Als je assistent wilt blijven moet je je ook aanpassen. Dat je daarna niet de jeugd wilt trainen in deze situatie vind ik niet gepast, te meer hij geen papieren heeft en dus nooit hoofdtrainer had kunnen worden op korte termijn.

5   2  
SjorsNAC

Klare taal, precies wat we bij nac nodig hebben. Geen gekonkel en achter de rug praten. Gewoon duidelijkheid verschaffen.

Het is niet hyballa zijn schuld deze situatie. Als weiijs er niet mee kan leven, houdoe en bedankt! Hyballa moet zich nergens wat van aantrekken.

2   2  
Willem 4,5

@ome cor. Heb gehoord dat erwtje de nieuwe voorzittervan NAC gaat worden in 2035, dus die kent alle ins en outs al hoor.

10   0  
Sp1

Wat een gezeik zeg, NAC heeft gewoon een grote fout gemaakt door Willem op te hemelen en hem bij het aanstellen van een nieuwe trainer te betrekken. Daarmee geef je het signaal af dat hij als assistent betrokken blijft. Toen het scenario opdoemde waarbij Hyballa alleen zou komen als zijn Duitse vriend mee kon komen als assistent heeft Willem aangegeven dat dit tegen de afspraken was. En heeft NAC ingestemd door nummer 3 te benaderen. Toen die aan gaf geen heil in NAC te zien is NAC als een ware judas weer naar Hyballa gegaan en heeft toen toegezegd dat zijn assistent mee kon komen als de trainer geen versterkingen meer eisten.

Continu weten ze bij NAC mensen aan te trekken die totaal ongeschikt zijn.
En wie houd dit is stand lieve mensen?

WIMPIE VAN AALST!

19   8  
Fred1

Voor velen hier op dit forum een serieuze vraag: Zijn jullie NAC aanhangers of Wijze Willem volgers?
Soms heb ik weleens de indruk dat er sommigen onder ons volkomen het spoor en elke realiteitszin bijster zijn.
Ik was een van degenen die ( in de toekomst ) Wijze Willem wel zagen zitten , echter heeft deze zelfde Wijze Willem in no time al zijn credits verspeeld.
Niet zo bijster slim Willempie want met wat pech kan dit gedrag weleens heel slecht zijn voor je toekomst.
Hoe haal je het in je kop om eisen te stellen mbt trainingen geven of terugkomen op je schreden, waarschijnlijk ingegeven door je advocaat die inzag dat je kansloos bent.
WERKWEIGERING grote vriend!
Je bent 32 jaar, je hebt nooit op enig niveau gevoetbald alles wat je presenteert is voor het overgrote deel gebaseerd op theorie en na 4 hele punten en een ( knappe ) overwinning op PSV denk je een wereldtrainer te zijn die alles kan eisen wat hij wilt.
Kansloos Willem.
Jij weet als geen ander dat je de nieuwe beoogde trainer van NAC zou worden, jij weet ook dat je recent nog verteld is dat men dat langzaam op wilde bouwen en daar tussen de 2 en 4 jaar tijd voor te nemen.
Je bent te gulzig geworden.
Met dit alles ben je akkoord gegaan, je wist ook dat Hyballa kwam en nu ga je de vermoorde onschuld uithangen, hoe we het ook wenden en keren en we moeten het gewoon zo bekijken als we eerlijk zijn dan zijn we onder jou héél ver afgedwaald van directe promotie dat is de keiharde realiteit.
En nu doe je nog een vieze duit in het zakje door een bom te leggen onder het functioneren van de huidige trainer.
Dit alles ten faveure van niemand anders dan jezelf, dat is verfoeilijk en misselijk gedrag , alleen daar al voor moeten ze bij NAC alle deuren voor je sluiten.
Vanmiddag hoorde ik dat je ook nog stookt onder jonge spelers, bemoei je er verder ook niet mee dan.
Dat diezelfde jonge spelers met je weglopen snap ik want je was one of the guys en ze hadden je in hun zak zitten, niks is de van nature verwende voetballer meer eigen dan dit , zeker deze generatie zonder ruggengraat bij NAC.
Het is een zootje bij NAC dat weten we allemaal, zelden zo geweest, maar dit geval staat op zich en is aan niemand anders te wijten dan onze enige echte wijze Willem die het allemaal nog eens erger maakt.
Niemand is groter dan de club ook Willempie niet.

2   0  
NuFfNie

Kleuterklas van de bovenste orde.
Supporters die elkaar het licht in de ogen bijna niet meer gunnen. Trainers die tegen elkaar worden uitgespeeld. Te triest voor woorden. En het had voorkomen kunnen worden.
Had gewoon Hellemons voor de groep gezet tot er een definitieve oplossing zou zijn.

Als de AD zich verschuilt achter de belse hypocriete clown, dan kan je ook niet verwachten dat deze 2 loopjongens het bedrijf NAC kunnen runnen. En kom er niet mee aan dat zij aan de leiband van de 3 aandeelhouders hun kunstje moeten doen.
Ze hebben zelf ja gezegd bij hun aanstelling.

5   1  
Rotterdammert

Gooi je een van je betere (jeugd)trainers door het afvoerputje. Lekker bezig NAC, goed gemanaged door hogerop.

0   0  
Normaal

Ongelofelijk veel mensen lopen te klagen maar iedereen blijft gewoon naar de wedstrijden gaan. We moeten duidelijk maken dat de prestaties en het beleid echt zo niet langer meer kunnen. Boycot de thuiswedstrijden want de meerderheid keurt het beleid af, vind de selectie onvoldoende en we hebben al tig trainers gehad. Waar moet dit naar toe?

Laad alle berichten na dit bericht in