Wij gaan niet opzij

Tien maanden Luuc Eisenga

DeWeesJr

Vanavond staat de forumavond op het programma. De mogelijkheid voor supporters om met de directie en technische staf in gesprek te gaan en vragen te stellen over alles wat bij hen leeft. In navolging van de technisch directeur hebben we als 'voorbeschouwing' ook de eerste 10 maanden van Luuc Eisenga als Algemeen Directeur bij NAC op een rijtje gezet.

27 maart – Eisenga nieuwe algemeen directeur

''Ik kijk er naar uit om met iedereen de schouders eronder te zetten en samen die uitdaging tot een succes te maken. Niet alleen omdat het hard nodig is, maar ook omdat met elkaar werken aan succes zorgt voor de meeste voldoeding.’’

12 mei – Degradatie naar Eerste Divisie een feit

De degradatie van NAC leek al maanden onomkeerbaar. ''Binnen de huidige financiële mogelijkheden moeten wij absoluut om promotie meedoen. Het doel van elk bedrijf is continuïteit: NAC is het kleinste familiebedrijf met de grootste multinational-uitstraling. Daar hoort gedegen en gezond financieel beleid bij. Promotie binnen 1 jaar is het doel.’’

22 mei - Eisenga over veranderingen promotie degradatie

"Voor NAC is de verandering (2 teams promoveren direct) uiteraard goed nieuws betekenen. We hebben voor komend seizoen één doel en dat is duurzame promotie."

03 juni – NAC laat koop Rat Verlegh Stadion schieten

In plaats van het stadion te kopen, heeft NAC met de Gemeente Breda een huurverlaging afgesproken:  ''Ik sluit niet uit dat als we over een jaar promoveren, we hier weer zitten en met een andere horizon naar de kwestie kijken.’’

12 juni - Ruud Brood blijft verbonden aan NAC
"Ruud was vanaf het begin onze eerste keus, vandaar dat we blij zijn dat we tot een akkoord zijn gekomen" aldus de technisch directeur bij de aanstelling van Brood. Later zou bekend worden dat Van den Abbeele toch liever Fred Grim had zien komen naar Breda. De aandeelhouders hadden liever Brood en dus had de Belg geen keus. 

13 juni – OK Tankstations nieuwe hoofdsponsor NAC

OK Tankstations volgt CM op als nieuwe hoofdsponsor van NAC. “Het vinden van een geschikte partij die aansluit bij de club is geen eenvoudige opgave en kost dan ook tijd. OK is een grote landelijke partij met kernwaarden als toewijding en ambitie, dat sluit naadloos aan op hetgeen NAC sterk maakt en wij van onze spelers en organisatie verwachten.

14 juni – Extra seizoenkaarten zorgt niet voor sterker salarishuis

"Extra seizoenkaarten betekent een hogere opbrengst 'wedstrijdbaten' en transfers komen in resultaat 'vergoedingssommen'. Sommige in het oude boekjaar, sommige in het nieuwe boekjaar 19/20. Uit principe eerst richting een verantwoorde begroting, dan kijken we verder."

01 oktober – Edgar Mol terug als financieel manager

Sinds de komst van Eisenga zijn er jaren aan ervaring bij de club vertrokken. De communicatie en marketingafdeling loopt leeg en ook de commercieel manager kondigt na 7,5 jaar zijn vertrek aan. Wel weet de AD oud bekende Edgar Mol terug te halen voor de financiele afdeling: ''Hij kent het klappen van de zweep binnen de voetbalwereld en daarnaast als oud-medewerker en supporter ook de clubcultuur. Het is een positieve ontwikkeling dat we op de positie van Financieel Manager, die de afgelopen periode op interim basis werd ingevuld, weer een vaste man hebben.’’

31 december - Ruud Brood ontslagen
Op oudjaarsdag wordt trainer Ruud Brood ontslagen. Er is geen chemie meer tussen de spelersgroep en de trainer en ook de prestaties van de laatste weken waren te matig. Weijs zal fungeren als interim-trainer. 

07 januari – Eisenga over de winterse transferwindow

''Het doel is in elke transferwindow altijd om je te versterken. We kijken dus op elk moment voor elke positie of we beter kunnen worden. Dat moet binnen gezonde financiële kaders.’’

13 januari - OK Tankstations verlengt met minimaal 1 jaar

Geen goednieuwsshow tijdens de nieuwjaarsreceptie van NAC dit jaar. Toch kan Eisenga bekend maken dat OK Tankstations voor nog minimaal één seizoen verbonden blijft aan NAC. 

18 januari – Einde tapcarrière bij NAC na Willem II-lied

Nadat er op internet een filmpje opdook over feestende gasten in een supportershoek op de muziek van het clublied van Willem II, besloot Eisenga in te grijpen: ‘’Ja, die kunnen ergens anders gaan tappen.’’

3 februari - Peter Hyballa nieuwe trainer van NAC
Eindelijk presenteert NAC een nieuwe trainer. Technisch directeur Tom van den Abbeele is in zijn nopjes met deze aanwinst. "We zijn zorgvuldig te werk gegaan in de zoektocht naar een nieuwe trainer. We hebben met meerdere kandidaten gesproken en zijn tot de conclusie gekomen dat Peter Hyballa het beste bij de kernwaarden van de club past. We zijn dan ook erg blij dat we er uit zijn gekomen en kijken uit naar een mooie samenwerking." 

Bron:
B-Side Rats
Volgend bericht
Tien maanden Tom van den Abbeele 37 reacties
17 Reacties
28   7  
Joost-NAC

Ik vind dat Eisinga meer in de media moet optreden, zeker wanneer de club in brand staat, maar de keuzes die hij heeft gemaakt klinken wel logisch (Brood ontslaan, Hyballa aanstellen, nieuwe hoofdsponsor).

12   15  
J nac

DRAMA.

4   11  
NAC Breda FC

Dus kortom we gaan binnenkort echt failliet en we worden te koop gezet of ontbonden

28   7  
Joost-NAC

Ik vind dat Eisinga meer in de media moet optreden, zeker wanneer de club in brand staat, maar de keuzes die hij heeft gemaakt klinken wel logisch (Brood ontslaan, Hyballa aanstellen, nieuwe hoofdsponsor).

18   11  
Mo

Deze man heeft mij nog niet kunnen overtuigen en.... dan zeg ik het nog netjes!

7   0  
Henri

ik ben zo benieuwd hoeveel geld deze man binnenkort gaat binnenharken van door hem en zijn commercieelteam zelf
gecreëerd netwerk.
En hoe staat hij t.o.v. de aandelenplannen van Ons NAC?

6   5  
Henri

Wat is zijn visie m.b.t. de BeNeLiga competitie en hoe denkt hij daar aan deel te kunnen gaan nemen.

7   16  
Sjef de gevulde koek

Neem aan dat jullie mijn mening al wel weten maar zal het kort houden OPROTTEN!!!!

6   11  
Mick j

Een verklaring mag achterwege blijven
hoe hij TvA ontslaat .
Maar dan op staande voet .

4   8  
Dino Zoff

Met de koptekst, had ik verwacht dat het na 10 maanden dan eindelijk klaar was en we wel een echte AD zouden krijgen. Helaas blijft het bij een opsomming van de afgelopen 10 maanden...

7   4  
ome cor

Ook voor deze man geldt dat zo lang de grote 3 de touwtjes zo strak in handen houden er geen enkele AD (of TD) iets kan doen volgens eigen visie.

Luuc en Tom worden als praatpoppen naar voren geschoven door een voetbal-incompetent zootje aandeelhouders die alleen maar willen bezitten, niet besturen.

En de domme achterban maakt dankbaar gebruik van die opzet door hen af te zeiken die wel willen, maar niet mogen.

7   4  
YLLWBLCK

Beste BSR,
Een paar uur voor de avond zou een (het) platform voor de aanhang bij kunnen dragen aan een constructieve sfeer zodat er straks gepraat kan worden tussen diverse aanwezigen. Toch vind ik dat er bij dit en de andere artikelen juist het tegenovergesteld wordt gecreëerd door de redactie. De pen is een groot middel en redacties zouden dat keer op keer moeten beseffen wanneer er emotie is. Jammer dat jullie bijdrage voor vanavond niet brengt wat men verwacht. Natuurlijk zie ik alleen timelines en feiten maar daar prikt men zo doorheen.... jammer om deze avond te kleuren zodat escalatie op de loer zal liggen. Een gemiste kans...

5   9  
Dutchbird

Na het ontslag/vertrek van Smulders/Goetzee waren de drie machthebbers het zat. Zij zouden zelf wel eens zorgen dat de problemen werden opgelost door zwaargewichten die zij persoonlijk zouden werven.

Toen dat niet lukte lieten ze het over aan een interim vrouwtje zonder fatsoenlijk track record. Een korte tijd Feyenoord waarin ze zich onmogelijk had gemaakt door het bed te gaan delen met een Ajax manager.

Deze muts gooide een paar hengeltjes uit en enkele weken later had ze twee keer beet. Een postzegelplakker van Sint Truiden en een bij Heerenveen uitgekotste algemeen directeur. Iedereen vond het goed. (Dat was ook niet moeilijk want de drie waren het zat en de RvC was uit elkaar gevallen.)

Die postzegelplakker heeft er inmiddels een grote puinhoop van gemaakt (zie indrukwekkende lijst in de andere post). De Fries heeft nog niet veel laten zien. Ja een nieuwe shirtsponsor, maar als je het bedrag niet durft te noemen weten we één ding zeker. Een stuk minder dan cm.

We zien dat de RvC tegenwoordig boven op de centen zit. Toch slaagt de directie er in om in dit verloren jaar veel geld uit te geven aan een nieuwe trainer met kostbare assistent en vervolgens ook financiële averij op te lopen met Weijs. Een batterij te lichte spelers binnengehaald, in de winter alleen Haije. Ik ben benieuwd naar de echte jaarrekening straks. Hopelijk zit de RvC er zo stevig boven op dat het Eisenga onmogelijk wordt gemaakt window dressing (als Mommers) toe te passen. Dan maar liever de naakte waarheid en een kleine ontslagvergoeding waarmee Eisenga weer richting noorden wordt gestuurd.

3   2  
Nacman

Beste Luuc
Hoe zit het met de verkoop van de aandelen van de grote 3 aan de city groep het schijnt dat zij in Engeland zijn geweest

1   5  
Moppernac

Zak niet door het (EIS)inga

1   1  
Sp1

Deze man kan mij niet bekoren, erg zwak in de communicatie!, afgelopen vrijdag weer een korte toespraak bij NAC maatschappelijk waaruit weer duidelijk werd dat dit geen change manager is. Terwijl we die zo hard nodig hebben.

0   0  
Hugo

De grootste klapper naast de ok-deal is het wegsturen van de w2 - tappers. Ik rest my case. Hup NAC

0   0  
1GroteGrap

10 jaar aandeelhouders....

Laad alle berichten na dit bericht in