Wij gaan niet opzij

"In principe is Yassine het grootste talent van NAC"

Das Phantom

Nick Olij en Moreno Rutten waren erg te spreken over de nieuwe invulling van het middenveld bij NAC. Dat geven de twee spelers aan in gesprek met BN DeStem. Volgens Rutten en Olij komt er met de twee jonge spelers meer voetbal in het veld.

Olij deelt complimenten uit aan de twee jonge spelers. "Yassine heeft het goed ingevuld, verdedigend en aanvallend. Hij heeft veel diepgang en een goede trap in de benen. Net als Lewis." Dat de gemiddelde leeftijd omlaag schoot op de middelste linie hoeft volgens de doelman geen probleem te zijn en moet er worden gekeken naar kwaliteit. "In principe is Yassine het grootste talent van NAC. Zijn balaannames en zijn spelinzicht, zeker naar voren, zijn uitstekend." 

Rutten sluit zich aan bij zijn doelman. Het duo zorgde volgens de verdediger voor meer voetbal in het team. "Niet alleen aan de bal, ook wat betreft diepgang waardoor Yassine en Lewis ruimte creëren voor andere mensen." 

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
Terug naar overzicht
19 Reacties
82   1  
Dbare

Maurice are you listening, je selectie geeft wat hints ;-)

82   1  
Dbare

Maurice are you listening, je selectie geeft wat hints ;-)

30   1  
Ed

Gewoon in de basis deze gast. Wordt ie nog beter van. Niet dezelfde positie als Hooijdonk, maar veel meer potentie.

9   23  
Karel

Stop THE STEAL door de aandeelhouders!

29   0  
Ratjeduneerste

Voetballend gezien is Yassine prima en vooral zijn spelinzicht is idd geweldig!

Als hij gewoon een basisplek krijgt kan hij zich sterk gaan ontwikkelen dit seizoen!

Laat hem maar eens een wedstrijd of 10 spelen, als hij blijft doorontwikkelen gelijk zijn contract openbreken! Heb veel liever zo'n jongen met een verbeterd contract dan grootverdieners als Immers of Malone die 5 van zulke salarissen opstrijken.

Blijf je best doen Yassine, je ploeggenoten hebben vertrouwen in je!

En aan Maurice, luister wat meer naar de spelersgroep, met name de sterkhouders als Olij en Haye weten er wel raad mee... zij begrijpen wat er voor nodig is om NAC te laten draaien
Ohja, en een TD zou een hoop schelen😉

15   5  
Brecht

Met deze 2 spelers is er veel meer beweging dan met de wandelaar Immers . Nu nog een goede invulling voor de rechtsbuiten plaats. Probeer Schouten daar maar eens. Rutten rechtsback en Mashart/Noblejas links; El alouchi op de bank

14   1  
Marti

Dus olij en rutten zien het beter dan de trainer !

14   4  
NAC!!!

Snel gratis laten gaan dan.. Past toch niet in de werkwijze van NAC he 😂😂😂🤣🙈

6   3  
Wanny

@ Marti

Hoezo, Steijn heeft ze opgesteld toch?

21   0  
Chris W.M.

Quote uit hetzelfde artikel:

" Olij ziet weinig reden om veel te veranderen op het middenveld. ,,Ik vind dat wij op deze voet door moeten gaan. We hadden nu wel dynamiek. Met dreiging vanaf de zijkanten, Moreno die als linksback opkomt en veel controle op het middenveld. Alleen missen we in de eindfase de kansen."

" We hadden nu wel dynamiek." Ai. Dat is toch wel een directe steek onder water in de richting van Immers en Malone, bevestigd in mijn ogen (deels) de geruchten dat het niet goed zit in de selectie en dat er sprake is van kliekjesvorming.

Dit gaat niet meer goed komen dit seizoen, tenzij er op korte termijn een sterke technische man wordt aangesteld die de rust terug kan brengen. Mijn mening dan.

12   1  
Ivo

@Chris WM

Iedereen vergeet meteen maar dat Go Ahead NAC veel meer liet voetballen en minder aan gegenpressung deed. En zelfs dan lukt het niet om een paar uitgespeelde kansen op de mat te leggen.

En laten we we eerlijk zijn Azzagari en Fiorini hebben ook niet gezorgd voor de actie waaruit een enorme kans kwam. Geen slimme passeerbewegingen, geen steekpasses, geen versnellingen. Onze kinderhanden zijn steeds sneller gevuld. Ik verlang bijna terug naar jongens als Ilic en Boussaid, ik heb ze af en toe vervloekt, maar er gebeurde wel wat op het veld.

En oei, wat heeft die Kaj de Rooij het moeilijk zeg. Moest heel veel ballen inleveren, echt niks lukte, die speelt echt met nul vertrouwen op dit moment.

We kunnen Immers wel slachtofferen, of Steijn, maar het feit is dat de hele selectie door de ondergrens zakt en is opgehouden met voetballen. Ik zie geen enkele spelvreugde, creativiteit of frivoliteit op het veld. Spelers durven het niet eens meer te proberen, zo lijkt het soms wel.

In de groep rommelt het, sommige jongens zijn niet meer in beeld of raken maar niet fit. Ik vind het echt vaag, wat heeft zo'n Monsalve nu? Of Noblejas? In principe prima spelers voor de KKD, maar bij ons komen ze er maar niet in. En niemand die dat uitlegt. Buffonge ook zo'n verhaal. Waarom die niet eens een paar wedstrijden de kans geven? Dat is in ieder geval een jongen die een actie kan maken.

Ik ben benieuwd wat NAC nog kan doen in de transferperiode. En waar moet je beginnen? Linksback/rechtsbuiten lijken me logisch. Maar ook op het middenveld en de spitspositie zou er wat kunnen veranderen.

6   1  
de generaal

Heren Steijn en Manders,

Het is echt te hopen, dat Steijn zijn ogen en oren goed open houdt.
En dat geldt ook voor Manders
Want de waarheid zal hun inmiddels erg duidelijk zijn.
En laat ons echt hopen, dat deze heren in januari geen technisch directeurtje gaan spelen, want dan komen er weer verkeerde en bejaarde, niets presterende en de jeugd wegjagende "spelers " bij.
Hoe is het toch mogelijk, dat NAC deze Haagse kliek de touwtjes in handen geeft?

WIJ ZIJN TOCH NAC BREDA!!!!!!

5   1  
scheppioni

Potentieel zeker, dus veel laten voetballen ......
Ene aandachtstip !!! De omschakeling bij balverlies ......

12   2  
ome cor

Ook ik ben voor het opstellen van Azzagari, maar ook Mashart en v Hooijdonk.
Laat ze maar 10 wedstrijden op rij in de basis starten. Ze zullen dan ongetwijfeld ook een paar bagger potjes spelen....dan wissel je ze toch. Maar de wedstrijd erop weer in de basis.

Zo leren ze hun vak het best.
Dit is de toekomst of de transfersom waar NAC mee verder kan.

2   4  
Ivo

@Ome Cor

Ik geloof daar totaal niet in, op dit niveau moet je, als je echt talent hebt, toch wel snel boven komen drijven. Neem JP van Hecke daar in als voorbeeld. Die had maar een paar wedstrijden nodig. En NAC draaide op dat moment ook niet goed, maar JP bracht meteen extra kwaliteit in het team en was op zijn positie beslissend.

Van Hooijdonk, Mashart, Azzagari vind ik echt van een andere orde, dat zijn allemaal leuke spelers voor de breedte maar geen spelers die voor NAC het verschil gaan maken. Te wisselvallig en te weinig beslissend, op goede momenten daargelaten. Sydney zou nog kunnen slagen maar dan moet je daar een heel team omheenbouwen dat zijn tekortkomingen opvangt. Of je haalt gewoon een spits die balvaardiger is. We hebben Dessers ook ooit in de KKD gehaald. Naar zo'n speler moet je op zoek.

Dit is betaald voetbal, als je niet goed speelt gaat dat ten koste van je carrière. Doorselecteren is gezond. We kunnen na dit seizoen afscheid nemen van o.a. Monsalve, Noblejas, Kali, Schouten, El Allouchi en Dogan. Ook Olij, Kramer en Sydney zullen wel vertrekken. Oftwel, met een goede TD kunnen we de komende maanden de basis leggen voor een goed seizoen 2021-2022. Hopelijk zonder Corona, ook dat nog.

3   0  
Harrie

Met het opkomen voor Azzagari en Fiorini geven Olij en Rutten duidelijk aan dat er geen plaats meer is voor Immers. En ook niet voor Malone als middenvelder. Ik ben benieuwd wat ze vinden van de verdediger Malone, of hebben ze liever Riera.

0   2  
Ibio

Nou ja met azza en fio hebben we weer wat meer perspectief.
Nu nog Malone op de bank

2   4  
Jandorstig

Ik zal Immers (mits fit) voor Mounir opstellen, Mountain vertraag het spel constant, iedere x moet hij een keertje kappen of draaien met de bal, en als hij over speel moet het als kan met buitenkant voetje zijn. Laat Immers het vuile werk dan doen, dan kunnen de jonkies en Haye doen waar ze goed in zijn.

1   0  
Cees

Yassine is een speler, mits hij zelf, en goed bij gestaan gaat worden in de toekomst, absoluut een speler waar muziek in zit. Als hij bij zichzelf alles naar boven “blijft” halen, dan is NAC niet zijn eindstation. Dan kan hij hogerop. Nogmaals, hij “kan” een bovengemiddelde speler worden.

1   0  
Paul

Heel veel duidelijker gaan spelers het niet zeggen. In de spelersgroep is geen vertrouwen in het oude, langzame voetbal van (vooral) Immers en Malone.

Het moderne voetbal vraagt om dynamiek, fysiek, loopvermogen en creativiteit. En om voetballende backs met drang naar voren. Dat weten Olij en Rutten natuurlijk als geen ander. En ze voelen ook dat Steijn de oude, door hem aangetrokken voetballers als Immers en Malone voorrang geeft op basis van een gedeeld verleden.

En dan kun je als speler - mits je niet uit de gratie wil raken - alleen maar via deze omweg aangeven dat het anders moet.

Laad alle berichten na dit bericht in