Overal waar we komen

Indeling beloftencompetitie bekend

DeWeesJr

De vier divisies waarin komend seizoen de beloftenploegen gaan spelen zijn ingedeeld. NAC onder 21 zal komend seizoen onder andere tegen de leeftijdsgenoten van Feyenoord spelen.

Naast Feyenoord speelt het hoogste beloftenelftal van NAC tegen ADO Den Haag, Almere City, FC Groningen, SC Heerenveen, FC Twente/Heracles Almelo en NEC. NAC onder 21 is een nieuw team in de jeugdopleiding van NAC. De clubs waren namelijk voorstander van een nieuwe beloftencompetitie omdat de stap voor veel spelers na de onder-19 te groot is naar het eerste elftal. 

In totaal zijn er vier divisies met beloftenelftallen. Het is vanuit deze onder 21-competitie mogelijk te promoveren naar de Tweede Divisie en zo mogelijkerwijs door te stromen naar de Keuken Kampioen Divisie. Voorlopig hoeft NAC onder 21 niet tegen de leeftijdsgenoten van Willem II. Dit zou namelijk een weerzien zijn met oud-trainer Willem Weijs. 

Bron:
B-Side Rats, VI
Terug naar overzicht
10 Reacties
21    
Judge M.

Dat zijn prima tegenstanders. Daar worden ze zeker niet slechter van.

14    
Sjaak

Schop ze de pleuris!

8    
Steefl

Lekker regionaal ingedeeld!

21    
Judge M.

Dat zijn prima tegenstanders. Daar worden ze zeker niet slechter van.

3    
[email protected]©

Een competitie van 8 elftallen? Die spelen vier keer tegen elkaar dan? En hoe zit promotie naar de Tweede Divisie dan in elkaar? Dmv. play-offs?

6    
Ivo

Fc Groningen en Heerenveen. Hoe verzin je het. Lekker praktisch en efficient zo. Deel dan regionaal in, op streekderby's komt ook nog wat publiek af.

7    
Ivo

In deze O21 competitie (geboren na 1-1-2000) mogen nog 3 dispensatiespelers meespelen die wel speelgerechtigd zijn voor de O23. (geboren na 1-1-'98).

Voor NAC zijn dan speelgerechtigd voor de O21:
Niemczycki (dispensatie)
Verbruggen
Rosler
Siereveld
Mashart
Neelen
van Hecke
Schouten (dispensatie)
Vanacker
Reuvers (dispensatie)
Azzagari
Agougil
Bohui (dispensatie)
Van Hooijdonk

Agougil, Siereveld en Verbruggen mogen ook nog voor de O19 uitkomen. De rest niet.

4    
FVBreda

@Ivo

Ik dacht dat de O19 verdween en vervangen wordt door O18 en O21?

4    
Rogo

Dit is divisie 1, dus is dit nu de hoogste divisie en hoe komt NAC daar dan in terecht en Willem 2 niet? (Dacht dat die zo'n goede jeugd hadden...?)

De vorige opzet voor Jong NAC (o19) was beter inderdaad met eerst een competitie noord en zuid.

-2    
Ivo

@FVBreda
Dat zou ik onlogisch vinden. eerst was er een gat van 4 jaar tussen de O19 en O23 en dat gat was te groot. Dus O19-O21 zou ik qua leeftijdsverloop dan mooier vinden.

5    
Nac798

Ivo, laat je voortaan eerst even goed informeren.

Nac zit bij Heerenveen en Gronigen omdat zij naast NAC bij de beste 8 jeugdopleidingen van Nederland zitten. Buiten Ajax, Psv, Az en Utrecht meegerekend. Wanneer je het regionaal zou maken kom je inderdaad bij RJO Brabant United en Willem 2, maar ook bij Roda, Fortuna, VVV/Helmond Sport, FC Dordrecht en FC Eindhoven. Iets wat qua niveau in de jeugd totaal niet gelijk ligt, waardoor je geen interessante wedstrijden krijgt door het niveauverschil, waardoor ook de leercurve voor deze spelers lager ligt.

Verder heeft de NAC jeugdopleiding volgend jaar een O16, O17, O18 en dus een O21. De stap O19 naar O23 was inderdaad te groot omdat je in principe op je 21e/22e/23e je grootste ontwikkeling als voetballer doormaakt. Door de leeftijdsgrens naar beneden te trekken (21) is het verschil in kwaliteit daardoor minder groot (19 vs 21) in plaats van (20 vs 23).

Van de O19 van afgelopen jaar zal er in principe niemand meer in de O18 zitten aankomend jaar en zal de O21 dus bestaan uit de overblijvers van de O19 van afgelopen jaar + wat spelers niet tussen de O19 en het eerste inbungelde.

De opleiding van Willem 2 is ondertussen al jaren minder dan voorheen, na de samenwerking met Den Bosch hebben zij een duikvlucht naar beneden genomen om er ondertussen weer mondjesmaat bovenop te komen. Dat is dus ook de reden dat zij momenteel niet in de hoogste groep zitten.

Laad alle berichten na dit bericht in