Overal waar we komen

Interlandcarrière lonkt voor Malone

Italo

Dion Malone mag hopen op een uitverkiezing voor het Surinaamse nationale elftal. De Nederlander met Surinaamse roots heeft een eerste belletje gehad van bondscoach Dean Gorré.

Malone is het seizoen bij NAC uitstekend begonnen. De voormalig centrale verdediger speelt bij NAC steevast als controleur op het middenveld. De prestaties van Malone zijn nu ook de bondscoach van het Surinaamse nationale elftal, Dean Gorré, opgevallen.

Suriname plaatste zich in november 2019 voor de Gold Cup, waarmee de aantrekkingskracht als voetballand flink toenam. Om die reden is het land met de FIFA bezig om spelers met een dubbele nationaliteit te laten uitkomen voor Suriname.

Malone zelf ziet een eventuele uitverkiezing maar wat graag zitten: “Het is een eer dat Gorré mij heeft benaderd en hopelijk sta ik binnenkort als speler van het Surinaamse elftal op het veld. Als klein jongetje droom je ervan om voor het nationale elftal uit te komen.”

Bron:
B-Side Rats, Het Amsterdamsche voetbal
Terug naar overzicht
18 Reacties
99    
Sanseveria

Malone verdient dit door zijn prima spel bij NAC. T'is voor NAC wel te hopen dat die interlands inmiddels niet te veel basisspelers gaan opeisen, want in tegenstelling tot de Eredivisie wordt er in de keukenkastjesklasse die weekenden gewoon doorgespeeld.

21    
De staantribune

Mooi voor Malone en is hem gegund. Vraag mij wel af wat voor invloed dit gaat hebben of eventuele wedstrijden gemist gaan worden met NAC? Goed dat we een brede selectie hebben.

-11    
Ratjeduneerste

Zou toch echt vervelend zijn als hij zou gaan. Ik denk niet dat het al om de wedstrijden van deze week gaat, want die spelen ze namelijk al woensdag en a.s. zaterdag.

Als het om de volgende interlandperiode gaat speelt hij 13 en 17 november, waardoor hij in ieder geval de wedstrijd tegen Telstar zou missen.

Als aanvoerder vind ik niet dat je je elftal in de steek kunt laten in zo'n cruciaal seizoen. Leuk dat je op je 31e nog wat interlands kan spelen voor je vaderland, maar als dat ten koste gaat van je club (die nota bene je salaris betaalt) vind ik niet dat je het kunt maken om daardoor wedstrijden te missen.

Dus, het is je gegund Dion, maar graag niet ten koste van NAC !

16    
Noord Mokumse NAC'er

Alleen maar goed nieuws tegenwoordig bij ons NAC.

Kaj die tekent, Malone die zich in de kijker speelt, SVH die blijft en nu ook nog eens 80k euro voor NAC door de transfer van Idrissi naar Sevilla.

Aftellen naar een mooie pot tegen de Graafschap..

24    
Jurgen

Perfect Malone je hebt dit verdient.

NAC moet als een speer naar de KNVB gaan
En afspraken maken ontrend de KKD wedstrijden rond Internationale wedstrijden dat NAC die periode vrij is, ik weet niet of er meer KKD clubs hier mee zitten maar bij ons loopt het aantal belangrijke basis spelers wel op.
Weer een teken dat NAC in de eredivisie thuishoort

3    
Marros

Mooi dat Malone zich in de kijker heeft gespeeld!

Volgens mij is dit meer toekomstgericht voor Suriname.
Aangezien de interlands van Suriname in oktober en november zijn geschrapt vanwege corona.
We hoeven dus niet bang te zijn dat we hem in de komende wedstrijden gaan missen.

7    
henk

@Jurgen

Dat moet je voor het seizoen aangeven. NAC heeft ervoor gekozen om tijdens interlandweken te spelen. Clubs die hebben aangegeven dat niet te willen spelen dan op maandag tegen elkaar. NAC kan proberen wat het wil, maar daar zal de KNVB niet gevoelig voor zijn helaas. Zeker nu omdat die maandag voor wat Fox betreft al vol zitten.

8    
PietP

@Jurgen en @Henk

Om daar nog aan toe te voegen.

Als je besluit om niet te spelen tijdens interland weekenden speel je in andere weekenden vrijdag+maandag of vrijdag+dinsdag.
Het kan dan goed voorkomen dat je een thuiswedstrijd tegen een jong-team die je normaal op vrijdag had gespeeld ineens op maandag of dinsdag moet spelen waar zij op volle sterkte kunnen aantreden.
Ik weet niet of je daar zo blij van wordt.

1    
Karbonkel

Nooit een fan geweest van internationale gelegenheids elftallen.
En al helemaal niet van wortelpetjes en hoempapa orkestjes op de tribune.
De clubs betalen het loon dus horen ook te kunnen bepalen of er aan meegewerkt wordt of niet.

-2    
Bladran Yanco

Dat betekend dat NAC Rösler, Malone, Fiorini en Adiléhou zou moeten missen in een interland weekend. Met twee basisspelers en twee spelers die regelmatig in mogen vallen zou dat een flinke klap zijn voor Steijn.

Ik snap dat je het een eer vind om voor je land te spelen, maar je kwam hier met een doel. NAC terugbrengen naar de eredivisie. Dan kan je jezelf toch voor je kop slaan als dat niet lukt omdat je zo nodig met Suriname tegen Curaçao moet spelen.

11    
Naccie1912

@Bladran Yanco
Ik begrijp wat je zegt, maar kan me erg goed voorstellen dat je als speler de kans niet laat schieten als je opgeroepen wordt. Hoe je het ook went of keert, voor de meeste spelers is opgeroepen worden voor je land het hoogst haalbare. Ik kan me daarom erg goed voorstellen dat je deze kans met beide handen aangrijpt. Of dat nu voor Suriname, Marokko, Duitsland of Zimbabwe is.

4    
scheppioni

Mooi man !
Wel hopen dat hij heel terugkomt naar BREDA !
Malone is een sterkhouder !

-2    
Ratjeduneerste

Tsja, nu minnetjes uitdelen en straks kwaad zijn omdat NAC tijdens de transfperiode 4/ 5 spelers mist en onderuit gaat.
Gun het die jongen van harte....

-4    
Bladran Yanco

@Naccie1912

Zeker, het is natuurlijk een hele eer en een fantastische ervaring. Maar je begint wel aan een klus en het lijkt mij ook dat je die af wilt maken.

Hopelijk krijgen ze ook de kans om deze klus af te maken, want ik ben NAC supporter en geen supporter van het Surinaamse elftal ;)

5    
Tinus

Uiteindelijk draagt een interlandcarrière bij aan het moraal en ervaring , waar NAC uiteindelijk ook zijn vruchten plukt. Lekker laten doen dus.

-2    
NAC Vooruit!

Als interlands gelijk met wedstrijden van NAC vallen is dit niet echt goed nieuws!

Rösler speelt wel tegen de Graafschap, Fiorini dus niet... Melone gelukkig nu ook nog wel!

2    
Maarten

Ik gun t hem wel maar wij hebben hem ook nodig.

1    
BredaParel

Dit gun je Malone 150%. Daarnaast, als je hem mist voor een wedstrijd, krijg je een vergoeding. En hij speelt zichzelf in de kijker, waardoor je misschien toch nog voor hem (ook al is het een oude speler) een klein bedragje kan ontvangen. Als NAC moet je proberen op elke speler minimaal quite te spelen. Wie weet, wie weet...

In ieder geval zorgen dat de selectie breed genoeg is dat je hem een wedstrijdje kan missen. En heel veel succes kan wensen als hij voor Suriname uit mag komen!

Laad alle berichten na dit bericht in