Wij gaan niet opzij

Interview: Bilate Na FC Eindhoven - NAC (2-4)

Praatpapegaai

Mario Bilate maakte vandaag zijn eerste doelpunt in het shirt van NAC. Met een poeier in de rechterbovenhoek wist hij een penalty te verzilveren en de marge groot genoeg te maken om de overwinning sowieso mee naar Breda te nemen. We spraken hem daarom na de wedstrijd in de matchcast.

Bron:
B-Side Rats
37 Reacties
96   3  
Moppernac

Ja wat moet ik er van zeggen, Bilate verlopig de eerste spits proberen want is toch bal vaster dan Van Hooijdonk.

96   3  
Moppernac

Ja wat moet ik er van zeggen, Bilate verlopig de eerste spits proberen want is toch bal vaster dan Van Hooijdonk.

69   6  
JN

Wat een verademing. Balvast, handig met de bal en kopsterk.

Zeker wanneer er niet gigantisch veel toevoer is, Bilate laten starten.

41   6  
Mo

MOTM!!!!! DE ontbrekende schakel!

48   3  
Plastieke annemieke

Ik ben een grote fan.


Hier vragen we toch al jaren om?

Een grote sterke spits die zijn duels niet schuwt en ze ook nog eens wint . Met aanvoer vanaf de zijkanten kan dit een publiekslieveling worden.

Sydney nog een jaar groeien in duelkrachr en dan kan Sydney het volgend jaar weer overnemen

18   5  
Judge M.

@Annemieke:

Dat weet jij, dat weet ik en dat weet iedereen met een NAC hart maar iets zegt me dat Sydney daar niet op gaat wachten. Anders had hij al lang meer werk van zijn contractverlenging gemaakt. Ik heb er maar weinig vertrouwen in als ik eerlijk ben. Haal dat spandoek maar weg voorlopig en hang het pas terug als hij fatsoenlijk heeft bijgetekend.

16   15  
Henkie

Roep al tijden dat hij veel beter voor het team is dan Sydney.

Scoren we 4 keer en winnen we, vindt de rest het ineens ook :-)

Jullie nu ook, Arie en Ome Cor?

10   3  
Plastieke annemieke

@judge m

Daar heeft nac ook weer geen boodschap aan.

Ik denk dat Sydney zijn rol niet is uitgesloten nu . Hij kan best veel leren van een ervaren sterke spits .

Zou hoort het ook . De ervaren leren de jonkies . Daar waar de gemiddelde leeftijd 10 jaar geleden rond de 29/30 was is hij de afgelopen 5 jaar rond de 21/22 geweest.

Is nooit een gezonde verhouding geweest

10   18  
Cool hand

Zolang NAC wint en Bilate niet geblesseerd, gecovid of geschorst is, blijft SvH op de bank. Bilate speelde niet goed vandaag, maar was toch nog een stuk beter en waardevoller voor het team dan d'n Syd. Steijn ziet het goed, op Immers na.

15   4  
Dos

Net zoals tegen Telstar maakte hij vandaag een hele goede indruk.
SvH moet nu bewijzen dat ie uit het goede hout gesneden is en niet gaat zeuren nu de trainer hem op de bank zet. Een tegenslag voor hem, dus ben benieuwd hoe hij hier mee om gaat.
Hopelijk blijft hij knokken en positief. Denk echt en dat heeft hij bewezen dat hij van grote waarde is en kan blijven voor NAC, zolang hij maar met beide benen op de grond blijft staan.

14   3  
Sjorsnac

Verademing zou ik niet zeggen maar je hebt wel iets meer aan Bilate nu, jammer voor sydney maar die komt er echt wel weer in hoor. Gaan het meemaken, gelukkig geeft Steijn dezelfde wedstrijd gezien vandaag.

7   7  
TvB

Was al vanaf dag 1 duidelijk dat dit de 1e keus is van Steijn. De Corona- dip heeft roet in het eten gegooid bij Sidney want na Ajax thuis zag ik het erg rooskleurig in! Enfin, daarna een zoekend NAC, na afgelopen 2 wedstrijden was het duidelijk dat er iets moest veranderen. Misschien kan Sidney op de plek van immers? Vlak achter Bilate? Maar immers zullen ze ook niet snel eraf halen denk ik.
Iig een supersub achter de hand dan!

17   31  
Moppernac

Feijenoord!!!!!!!!!
Wat heeft die k.t club toch altijd geluk in de bekertoernooien, normaal loten ze altijd thuis en nu nog voordeliger, ze zijn vrij geloot.
Volgens mij is dit met Feijenoord altijd loting vervalsing.

8   3  
@....

Ik vond Bilate tegen Telstar, net als alle NAC spelers trouwens, tegenvallen. Maar vandaag liet hij echt zien waarom Steyn hem heeft gehaald. SvH moet als een grote vent de concurrentie aangaan. Gaat hij ook doen. Zijn kansen komen echt nog wel. Maar het is profvoetbal en de beste, of liever gezegd de speler die het meest effect oplevert, speelt. Ik denk trouwens dat het goed mogelijk is dat met de Rooij , Bilate en Sidney beide spelen bepaalde wedstrijden. Waarom niet ? Wel mooi dat alles en iedereen met een NAC hart er weer in begin te geloven.

13   26  
Scheppioni

Sorry, maar kan mij (nog) niet bekoren, ik vond hem zeer matig. Ieder zijn mening natuurlijk, maar zolang NAC met hem wint haalt Steijn zijn gelijk, ik denk alleen met bilate tegen een voetballend volendam dat het funest is !

6   7  
Hugo

Vo ppnd Bilate eigenlijk wel aardig vandaag. Goede pingel ook. Eerste tegengoal is wel zijn fout. Balverlies begint bij Bilate. Svh gaan we nog hard nodig hebben in de race om promotie. Zuinig op zijn. Op naar oss uit vrijdag . Vertrouwen in. Hup NAC

6   11  
Scheppioni

Ja Hugo en dan wel met droge ogen zeggen, we trainen en hameren er de hele week op ...... de pot verwijt de ketel dat ie geel/zwart ziet !! Zo enorm balvast vind ik hem nog zeker nie, zeg maar een nog wankelende kapstok ! Pingel was natuurlijk wel prima .... kan Dogan nog effe goed naar kijken, reminder thuis jong p$v !

8   6  
ome cor

@henkie
Je hebt me nooit tegen Bilate horen roepen. Wel pro van Hooijdonk.

Bilate is sterk en kan een bal vasthouden. Los van de aanvallers zijn er maar heel weinig in de selectie van NAC die dat kunnen. Maar beste Henkie, dat liet hij maar bij vlagen zien.
Een bal vasthouden is 1, maar dan....wat dan?
Plus: Bilate is geen scorende spits. Afgezien van een penalty natuurlijk.

Sydney is een jong ventje wat nog veel moet leren, maar heeft laten zien dat hij kan scoren. Alleen zonder aanvoer zakt hij uit om de bal te gaan halen en op dat deel van het veld kan hij nog te weinig van waarde zijn....mist hij een stuk kwaliteit van Bilate.

Ze hebben dus beiden kwaliteiten waarmee de ene niet beter is dan de ander, maar waarmee ze elkaar aan kunnen vullen.
Met Rutten als RB en Schouten een linie naar voren en De Rooij op links heb je aanvallend nog meer druk, maar ja dan zouden andere namen moeten sneuvelen indien iedereen fit is en krijg je die discussie weer.

19   2  
Cool hand

Dus Hugo, stel 1 van onze spitsen lijdt knullig balverlies op de helft van de tegenstander, vervolgens dribbelt 1 van de tegenstanders 7 NAC spelers voorbij, omzeilt de keeper en schiet hem in de kruising, dan zeg jij 'dat is de schuld van onze spits'?

3   1  
WillemBreda

@Cool Hand: wilde ook zo reageren op Hugo. Is bij hem waarschijnlijk ingegeven door een Dennis Blanco II Kas. Het was een slechte aanname van nota bene een uittrap van de keeper. Kan gebeuren...

8   0  
Wanny

De doelpunten van Sydney hebben we zeker nodig, hoewel er gisteren ook gewoon 4 vielen terwijl ie niet meedeed.

Echter hebben we vooral ook stevige kerels nodig en dat is Bilate veel meer dan Sydney. De jongens die daar omheen spelen gaan daardoor ook beter voetballen. Is nu misschien nog niet altijd zichtbaar, maar dit heeft ook even tijd nodig om in te slijpen. Bovendien is het jammer dat we De Rooij missen want dat kan weleens de missing link zijn voorin.

6   26  
Nr. 20

Sydney moet altijd spelen. Punt. Maak zijn goals wel maar heeft AANVOER nodig.

8   0  
WillemBreda

@nr 20: Om in jouw denkpatroon te blijven... Er is geen aanvoer (van de flanken) dus SvH moet je helemaal niet opstellen. Punt.

6   0  
Sjef de gevulde koek

Van Hooijdonk kan alleen in een 4-4-2 of in een 3-5-2 systeem. Als je met 1 centrale spits blijft spelen dan is het heel jammer maar dan zie ik 100x liever bilate. Veel meer rust, wint duels en liet gister al zien een flinke meerwaarde te zijn. Van Hooijdonk is gevaarlijk in en rond de 16. Kan super afwerken alleen voetballend of als aanspreelpunt heb je er geen reet aan. Helemaal op dit moment heb je vertrouwen nodig en iemand die wel een bal vast kan houden om aan voetballen te komen. Prima zet van Steijn.

8   4  
Arie

Het verbaast mij dat niemand ziet dat Syd en Bilate prima samen kunnen spelen. De 1 balvast, de ander met een neusje voor de goal eromheen, want laten we wel zijn Bilate is geen doelpuntenmaker.
Waar ik verdrietig van word is Venema. Die jongen is alleen handig voor een uitbraak na een corner met zn snelheid, maar is voetballend echt van schrikbarend niveau.

3   7  
Fan uit Zevenbergen

Venema op de bank zitten SvH er in dat is eigen jeugd en maak zijn doelpunten wel
Venema is huur .

2   0  
WillemBreda

@Arie: en mij verbaast het dat jij vindt dat ze wel samen kunnen spelen... Dat laat juist alleen nog maar duidelijker zien dat SvH van alles mist.

6   9  
Fred1

Een kinderhand is natuurlijk snel gevuld.
Met Scheppie eens het eerste half uur was hij niet best zeg maar gewoon slecht. In die periode heb ik ook dat balvast niet kunnen ontdekken.
Ik blijf zeggen het gaat er om wie je achter je en naast je hebt.
Immers lijdt veel balverlies daar is bijna niet op terug te kaatsen daarbij zie je bij NAC ook dat de middenvelders steeds met de bal gaan lopen.
Dat is ook een van de redenen dat we ( spitsen ) weinig scoren , door dat geloop met de bal krijgt de tegenstander vaak de kans om te hergroeperen.
Het verrassingselement is weg en het duurt veel te lang voor je een spits in positie hebt.
En dan hebben we het nog niet over het terug schakelen, dat zag je bij die snelle 1-0 waar Bilate overigens geen beste indruk maakte, maar door dat balverlies en talmen stond alles achterin en op het middenveld verkeerd.
Er moet nog héél veel gebeuren hoor.
Het is natuurlijk bizar dat je topscorer op de bank terecht komt en dat je als team niet met twee spitsen kunt spelen en een trainer dat er niet in krijgt.
Zwaktebod.
Als je na 30 seconden met 1-0 achter komt, dat komt niet uit de lucht vallen, net zoals je altijd in de blessuretijd net voor rust in de problemen komt en zelfs goals tegen krijgt en dat zelfde gebeurt ook in de laatste minuten van de wedstrijd. Dat heeft alles te maken met focus , instelling en vechtlust en tot de laatste minuut die concentratie vasthouden.
Dat is een gegeven waar bij NAC wel degelijk aan gewerkt moet worden.
Want daar verlies je wedstrijden op. ( Graafschap )
Kijk, en na de eerste 10 dramatische minuten hang ik ook in de pen en komt er uit woede ook weleens wat ongenuanceerde tekst uit, maar het kan niet steeds zo zijn dat we in dit soort situaties terecht komen met op papier de beste selectie van de KKD.
We moeten gewoon eens de tegenstander bij de strot pakken, druk zetten en allemaal hetzelfde denken.
Wat ik nog wel wil zeggen, het is een heerlijk ventje maar verdedigend kan Mashart echt niet mee, hij dekt steeds verkeerd geeft de tegenstander te veel ruimte en kopt haast nooit. Zie waar de 2-2 vandaan komt , daar moet snel een vervanger staan want kost punten op den duur.

8   2  
De staantribune

Bilate is zoveel meer completer dan van Hooijdonck. Al redelijk wat wedstrijden van hem gezien in de eredivisie waar hij ook echt goede wedstrijden heeft gespeeld. Ik heb hem in 2 wedstrijden meer duels zien winnen als van Hooijdonck in heel seizoen. Balvast, kan een man uitspelen, is aardig snel voor zijn lengte/postuur en hoe hij die pingel nam met veel overtuiging getuigd van klasse. Gisteren ook verdedigd zijn mannetje gestaan, allemaal kwaliteiten die van Hooijdonck mist helaas. Ik ben echt een fan van Bilate en hoop ook dat hij fit blijft dan is hij echt een meerwaarde voor dit NAC.

4   19  
Kipiani

Helaas moeten we ook nog concluderen Fred, dat Olij ondanks de punten die hij pakt voor NAC dat hij uiteindelijk te klein is en dat dit ons ook punten kost of gaat kosten.
De balans van Nick vind ik daarom helaas 50/50.

13   0  
Sjef de gevulde koek@kipiani

Haha wat een domme comment is dit man. Olij pakt al 1,5 jaar lang punten voor ons. Wat een lulkoek nu kan ik je helaas niet meer serieus nemen als je zulke insein uitkraamt. Zouden ze dat bij Real Madrid ook hebben gezegd over Casillas 10 jaar lang. Die is namelijk kleiner haha. Zeg aub niks dan we mogen God op onze blote knieën bedanken dat hij hier op doel staat. En jij gaat er vanuit dat hij nog punten gaat kosten. Ga je schamen aub

2   2  
Cool hand

Wat Mahart betreft heb je iig wel gelijk, Fred1.

3   1  
Judge M.

In de samenvatting was nog mooi goed terug te zien hoe bij de corner waar de 1-2 uit viel Bilate heel slim het blok zette waardoor Riera vrij kon inkoppen. Dat soort slimmigheidjes misten we nog.

7   2  
Fred1

Dat klopt Kipiani, bij corners houdt je je hart vast en dan moet je als verdedigers slim zijn en trachten vanaf de penaltystip te verdedigen bij corners. Dat kan je gewoon een tegenstander opdringen.
Die bekerwedstrijd tegen de Nerds vorig seizoen gaf zijn tekortkomingen bloot.
Maar hij staat wel zijn mannetje hoor.
Maar inderdaad voor de eredivisie komt hij lengte tekort.
Ik ben wel benieuwd hoe lang ze Bilate nog blijven bewieroken hier want in no time worden mensen hier heilig verklaard en in evenzoveel tijd afgebrand. Ben benieuwd.

1   2  
scheppioni

Ik mag toch aannemen Fredje dat men bij NAC ook afspraken maken bij corners en als je dan weet dat je bij corners tegen Mashart in de lucht niet goed bezet bent, dat je dan zo iemand niet tegen een koppende keeper zet ?? Daar is een aanvoerder voor, daarom snap ik ook er geen snars van waarom nu Malone aanvoerder is en Riera gepasseerd is ?? In beide gevallen wat ik al eerder aanhaalde een verlies vind ik. Riera was beter als aanvoerder, Malone juist andersom.

1   2  
scheppioni

Enne over Bilate ...... idd eerst maar eens een paar wedstrijden verder zien, ik ben nog van deze 'kapstok'spits niet helemaal overtuigd !

2   0  
Fred1

@ Scheppie, mensen bij de paal, ook dat doen ze niet meer terwijl door de jaren heen heel veel goals daardoor voorkomen zijn.
NAC is héél kwetsbaar achterin vooral met koppen en positie kiezen en dan vooral bij corners.
Corners waarvan ze er 9 van de 10 onnodig weggeven en waarvan we er structureel te veel van tegen krijgen.

0   0  
a

Trainers houden er soms mijnsinziens vreemde redenaties op na.

Stein: we stellen Azzagari (goed geschreven?)
niet op omdat hij zijn man makkelijk laat lopen. Van de oudere garde weet je dat sommige hun man laten lopen!!

wat is het verschil??

Laad alle berichten na dit bericht in