Wij gaan niet opzij

Update: 'Jaddi gaat eerste profcontract, optie Omgba wordt gelicht'

Das Phantom

Aïmane Jaddi gaat zijn eerste profcontract tekenen bij NAC. Dat meldt BN DeStem vandaag. De 20-jarige aanvaller debuteerde dit seizoen tegen ADO Den Haag en mocht vrijdag voor het eerst minuten maken in het Rat Verlegh Stadion.

Jaddi viel met nog twintig minuten te voetballen in voor Patriot Sejdiu in het treffen met De Graafschap. "Mijn vader was er vandaag, mijn oom ook en wat vrienden", zei hij na afloop in gesprek met BN DeStem. "Ik hoop wel dat ze trots zijn, ik denk het wel." Na afloop liet de aanvaller al doorschemeren dat hij hoopt dat er een contract voor hem klaarligt in Breda. Nu blijkt dat de club en speler al even met elkaar in gesprek zijn, aldus de krant. 

Met het vastleggen van Jaddi heeft NAC sinds de komst van het duo Peter Maas en Pierre van Hooijdonk de vierde jeugdspeler die een contract krijgt, aldus DeStem. Eerder tekenden Aimé Omgba, Mostapha Rached en Daan van Reeuwijk een contract. Volgens BN DeStem houdt NAC er rekening mee dat Omgba deze zomer mogelijk alweer vertrekt. 

NAC gaat de optie in het contract van Omgba wel lichten en daarmee zou de spelmaker tot 2026 vastliggen in Breda. Daarna zou hij een transfersom op kunnen leveren die het dubbele is als de som die werd ontvangen voor Ezechiel Banzuzi. Hij leverde volgens de krant 1.2 miljoen euro op, een bedrag dat nog kan oplopen tot 1.5 miljoen door bonussen. 

UPDATE:

Inmiddels heeft Jaddi zijn contract ondertekend. De vleugelaanvaller tekent voor 1,5 jaar waarbij de club nog een optie heeft voor nog een jaar. 

"Aïmane is een speler met specifieke kwaliteiten als buitenspeler. Hij is explosief, snel, technisch vaardig en heeft veel drang naar voren. Nu kan en moet Aïmane zich  volledig gaan focussen op zijn vervolgontwikkeling", aldus technisch directeur Peter Maas. 

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
7 Reacties
5   1  
Wanny

Klopt, tegen DGS kon ie geen potten breken. Maar het was ook eigenlijk geen goed moment voor een debuterende rechtsbuiten om erin te komen. Was noodgedwongen lijkt me.

Ik dacht dat Omarsson ook een clausule heeft? Ook maar snel lichten, al is het maar om een eventuele transfersom zeker te stellen.

4   2  
Ouwe Spionkop

Ik ken de beste jongen niet.
Tegen de Graafschap geen indruk gemaakt in ieder geval. Sterker nog elke bal die hij aanraakte ging verloren.
Maar niet te snel oordelen. We wachten het af.

5   1  
Wanny

Klopt, tegen DGS kon ie geen potten breken. Maar het was ook eigenlijk geen goed moment voor een debuterende rechtsbuiten om erin te komen. Was noodgedwongen lijkt me.

Ik dacht dat Omarsson ook een clausule heeft? Ook maar snel lichten, al is het maar om een eventuele transfersom zeker te stellen.

6   2  
Ad B uit Roosendaal

Ik ken Aïmane Jaddi ook niet . Komt, net als ik, uit Roosendaal en dat klinkt goed!!

Zijn invalbeurt tegen De Graafschap was voor hem een lastige. NAC stond met de rug tegen de muur, dus hij kon zijn aanvallende kwaliteiten niet laten zien.

Ik heb vertrouwen in TD en mogelijke talenten inderdaad vastleggen.

Het verlengen van het contract met Omgba zou geweldig zijn. Een supertalent. Liefst verlengen tot 2027 of 2028....

4   5  
Ivo

Op naar de 40 contractspelers. Lekker bezig boys!

4   1  
Ed

Mooi💪🏻👍🏻. Succes. Volgend seizoen is het tijd voor promotie. Geraamte van het team nu smeden en grotendeels klaar bij aanvang van het nieuwe seizoen. Dan vlammen. Klaar met KKD

3   4  
Kaiman

De hele jeugd bij NAC doorlopen en is inmiddels al 20 jaar. Die zou dan toch al even mee moeten draaien in de KKD als het echt een talent is. Maar wie weet breekt hij net als Omgba iets later door.
Het zal niet al te veel geld kosten neem ik aan en men is denk ik bang dat er misschien wel een talent gratis de deur uitgaat. We gaan wel richting 33 contractspelers, dat is erg veel.
Naast de vele jeugdspelers zitten er wel wat misperen van P. Maas tussen. Hij heeft niemand weggebracht de afgelopen transferperiode. Ook dat is een taak van een TD.
Het wordt eens tijd dat het technisch beleidsplan op tafel komt. Het veldspel laat echt te wensen over en er zit niet echt een duidelijk spelplan achter. Je verschuilen achter blessures is echt te makkelijk.

3   1  
Wanny

@ ED

Ik zat daar ook aan te denken, maar ik vraag me wel af wat er volgend seizoen nog staat van deze selectie.

Om te beginnen zie ik Martina niet nog een seizoen KKD spelen. Ik denk ook dat we daar een betere voor kunnen vinden.

Omgba, Garbett, Janosek. Daar zal NAC voor willen cashen. Wellicht kun je Janosek nog houden.

Agougil, Vet, Van Schuppen, Wernersson, Marijnissen lopen af volgens Transfermarkt. Lijkt me dat die allemaal niet verlengd gaan worden.

Haugen en Sejdiu zijn gehuurd en die zijn ook weg van de zomer.

Omarsson heeft NAC een optie op. Die zouden ze kunnen lichten en hem dan nog een jaar houden. Of lichten en meteen verkopen om nog wat geld te vangen. Als we niet promoveren zie ik hem ook niet langer bijtekenen.

Dus het kan zomaar zijn dat je komend seizoen voorin alleen Kuijpers en Boere over hebt. En dat je ook 5 middenvelders kwijt bent. Dan beginnen we weer opnieuw eigenlijk.

Laad alle berichten na dit bericht in