Wij gaan niet opzij

‘Lillestrom pakt door en wil Rösler van NAC overnemen’

Italo

De belangstelling van het Noorse Lillestrom SK in verdediger Colin Rösler begint serieuze vormen aan te nemen. Dat meldt BN DeStem vanochtend. Volgens de krant heeft de club zich inmiddels officieel gemeld voor de verdediger.

NAC zou open staan voor een transfer van Rösler. De verdediger weet ook dit seizoen geen potten te breken in Breda. Het contract van de jeugdinternational van Noorwegen loopt na dit seizoen af. In 2019 kwam Rösler over van Manchester City en tekende toen een driejarig contract bij NAC.

Dit seizoen kwam Rösler in acht wedstrijden in actie voor NAC. Ook in de voorgaande seizoenen was Rösler geen vaste basisspeler. In totaal staan er 48 officiële duels voor NAC achter zijn naam in tweeënhalf seizoen.

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
Volgend bericht
‘Sparta vangt bot bij Thom Haye’ 33 reacties
Terug naar overzicht
43 Reacties
120   12  
Semsi

Hoeveel ga je Rosler meegegeven, Manders?
Of ben je weer op vakantie?

120   12  
Semsi

Hoeveel ga je Rosler meegegeven, Manders?
Of ben je weer op vakantie?

58   11  
Bas

Gewoon een hele betrouwbare stopper. Schakelde thuis die Verheijdt compleet uit, terwijl die taak in Den Haag bij Malone kwam te liggen. Ook thuis nog tegen Utrecht prima verdedigd na maanden genegeerd te zijn geweest door De Graaf. De Graaf stelt een Haags centrum op met Malone en Bakker. Moise is een aankoop van Steijn. Daarachter de jeugdtoppers als Marijnissen, Siereveld en Neelen, gepusht door Hellemons. Beter dat deze terug gaat naar zijn eigen land.

31   20  
GeelZwartHart

Niet doen! GeefMalone maar mee.

14   19  
Perino

5 Ton strik erom !!!!
Bedankt voor de positieve instelling , die je altijd toonde , tav je persoonlijke ontwikkeling was het te wisselvallig , mogelijk met een ervaren verdediger naast je EN meer vertrouwen en speeltijd .
Is er nog licht aan de horizon !

6   17  
gjoewie

Die R"osler is geen killer. Que spel heeft hij wel wat van Zwaanswijk, in iedere wedstrijd heeft hij wel een actie die bij mij een hartverzakking veroorzaakt. Het is zo'n jongen die wel potentie heeft, het wordt ook erkend in Noorwegen waar hij voor de nationale elftallen van zijn leeftijdsklasse uitkwam, maar hij mist gewoon iets wat hem een echt goede verdediger maakt. Hij heeft nu bij NAC een paar grote jongens voor hem staan, uit de tijd van de vorige trainer (die wilde lange jongens) en daar wordt niet zo maar overheen gekeken. Waar Adilehou het wel goed heeft opgepakt, terwijl die technisch gezien zeker niet beter is, liet R"osler het liggen. Hij heeft ook niet de capaciteit om hem ergens anders op het veld te zetten. Ik denk dat we ons verlies moeten nemen en hem naar Liilestrom laten gaan. Eventueel een deel in een toekomstige transfersom bedingen, maar meer geld zul je er niet voor krijgen.

48   1  
Tante Annie

Het is echt wel een goede verdediger, alleen hij zat bij NAC niet op z'n plek. Toch een speler die ik graag zag. Vooral roda uit toen hij die onterechte rode kaart kreeg en sorry kwam zeggen bij het uitvak zal ik niet snel vergeten

47   10  
MLBredaaa

@bas
Misschien een onpopulaire mening maar ik ben wel een beetje klaar met "haags centrum" en uberhaupt iedere Steijn discussie. Dat de Graaf deel uit zou maken van het haagse blok...

Iedere speler die nu op het veld staat is gewoon een nac speler. Als Bakker scoort dan scoort er een NAC speler en juich je ook. Rosler prima speler maar gaat ook geen dragende speler worden waar NAC op kan gaan bouwen.

27   1  
Nacdictive

Eeuwig zonde als we hem laten gaan en die gaat echt nog wel een behoorlijk niveau aantikken / is nu al zeer behoorlijk, zeker voor NAC. Maar trainers (mn Steijn) zag het niet in hem zitten en ook De Graaf kiest voor zekerheid (?!) maar blijft kapitaalverzekering.

7   4  
Ivo

Rosler is een aardige verdediger voor dit niveau. Heeft zijn goede wedstrijden en af en toe een zeperd er tussen. Maar ik denk dat het beter is om door te selecteren. Misschien kunnen we met de kosten die we besparen een betere linksback halen. Daar heeft het team als geheel meer aan. Voor de CV positie hebben we Malone, Bakker en Adilehou en daar achter Marijnissen. Schuif die maar door naar de A-selectie.

11   3  
Ed

Zal wel voor een appel en een ei weggaan. Niks aan overhouden dus. Gaat laatste tijd zo. Manders en handelen 🤣wekkend

20   4  
maarten

Heeft in vergelijking tot andere verdedigers niet minder gedaan. Uiteindelijk allemaal net niet. Toch sta ik er niet van te kijken dat je hem straks in de Bundesliga ziet voetballen dat je denkt van, ok!!?

4   18  
Arie

Voetballend een goede CV, maar mist body en mentaliteit om een spits onder het gras te stoppen.

2   5  
Geelzwartwit

Eigenlijk is er niet veel zinnigs over te vinden want we zitten in een overname. Rösler heeft een bepaald niveau maar is dat ook het niveau dat een nieuwe eigenaar (en TD) voor ogen heeft of niet? Het lijkt mij niet en daarom kunnen we mijn inziens nu beter alvast meewerken aan het uitdunnen van de selectie en er geld voor vangen dan straks afkopen of nog meer op de bank laten verpieteren. Salaris en eventuele transfersom kan dan bij het aanbod voor Haye?

Overigens heel vreemd dat een Koziah en Banzuzi niet bij de selectie staan op NAC.nl zou dat met het type contract te maken hebben?

4   9  
Janus

Geen killer, genoeg kansen gehad onder iedere trainer en we hebben momenteel naast hem genoeg centrale verdedigers. Bezorgd mij werkelijk iedere wedstrijd een mix van hartverzakkingen en lof.

Lekker laten gaan naar zijn thuisland en zijn salaris dat vrij komt steken in een nieuwe spits. Wel een doorverkooppercentage afspreken!!

23   3  
fvf6

Zeker niet gratis laten vertrekken. Rosler is in mijn ogen een prima centrale verdediger durft in te spelen en het middenveld over te steken .Ook al heeft hij nog maar een contract voor een half jaar moet je er gewoon een prijskaartje aanhangen . Als je hem gratis weg laat gaan om salaris uit te sparen ben je in mijn ogen verkeerd bezig, zoveel zal hij bij NAC niet verdienen , dat je van uitgespaarde salaris mogelijk een andere speler kan halen die de selectie sterker maakt .Bovendien vind ik hem zeker niet minder dan Bakker , Malone of Adilehou .

6   4  
Willem 4,5

En dat is nummer 1, wie volgt?

34   1  
Nonkel Frans

Goeie gast die Colin.
Hij mocht onder en van Steyn en de Graaf niet uit de verf komen. Colin zal ook wel zijn verhalen hebben over die periode. Als je het eerdere interview net Pjotr leest weet je genoeg.
Bovendien wilde Steyn geen engels spaans laat staan noors praten........

Colin zal blij zijn om thuis in Noorwegen weer zijn draai te vinden.

We kunnen alleen maar hopen op een fatsoenlijke afwikkeling.
3   11  
Nacman

Niveau net kkd divisie maar als NAC moet je verder kijken dan niveau kkd.
Anders blijf op dat niveau steken.
Collin bedankt en succes in Noorwegen.
Dit geldt voor alle spelers bij NAC die alleen de kkd aan kunnen nu proberen te verkopen of laten vertrekken.
Men moet beginnen met de bezem er door heen halen .

15   1  
Sjef de gevulde koek

Interesse in onze spelers en wij kunnen niks. Er is geen geld en geen overname. Gelukkig hebben we cargo nog niet binnengehaald man man wat een droevenis. Nee dit word alleen maar erger en erger Gelukkig hebben we de biersponsor wel verlengd. Dat is natuurlijk ook heel raar. Je wilt de club verkopen maar verlengd nog wel even met de biersponsor. Er klopt helemaal niks meer van dat is wel duidelijk. Nac is dood klaar

21   1  
Beter de Laat dan nooit

In potentie beste centrale verdediger van NAC, maar nooit veel krediet gehad. Heeft nooit kabaal gemaakt dat hij niet speelde.
Beter dat hij nu vertrekt voor hem zelf en een klein beetje voor NAC. Alles wat we ervoor krijgen meegenomen. Onderhandelen is alleen niet het sterkste punt van onze vriend Manders.

21   2  
Tipex

Manders zegt dat hij er 600.000 euro voor krijgt, maar als na een half jaar blijkt dat Lillestrom dat niet wilt betalen vindt Mattijsje Manders het ook wel weer goed.

16   2  
Ouwe Spionkop

Manders zal hem wel wel gratis laten gaan.
Hoeveel % verdwijnt in zijn eigen zakken?

32   0  
Chris W.M.

@Nonkel Frans

Je hoeft alleen maar te kijken naar de reactie van Colin na de wedstrijd NAC-ADO richting Sem Steijn om te weten hoe diep vorig seizoen bij hem zit.

Rösler heeft erg veel pech gehad met trainers. Eerst Ruud Brood die talent gewoon niet lijkt te herkennen (denk maar aan het negeren van JP van Hecke) en Steijn die liefst geen buitenlanders wilde en vriend Malone altijd wilde laten spelen.

Is nog altijd pas 21, er zit voldoende rek in, dus ik verwacht dat we nog wel e.a. gaan horen van Rösler in de toekomst. Je houd je hart alleen vast of Manders wel een doorverkooppercentage weet te/wil bedingen.

14   6  
Shane uit de Keen

Mist body en mentaliteit om een spits onder het gras te stoppen, geen killer. Dat is wat ik in sommige reacties lees. Dan denk ik, nee Bakker en Malone zijn zeker echte slopers? Bakker heeft opbouwende kwaliteiten volgens de trainer, maar gebruikt die nooit. Met andere woorden, wat er nu staat is ècht niet beter dan Rösler hoor. Veel te lieve jongens.

13   3  
Nacdictive

Ik sluit me bij Beter laat dan nooit. Vorig seizoen maakte ik een analyse van de centrale verdedigers en Rosler was op de meeste punten gewoon het beste.
Rosler zal nu overigens nooit meer bijtekenen dus NAC zal hem nu (zelfs gratis) moeten laten gaan onder 1 voorwaarde: doorverkoop percentage..

3   5  
Sjak

Het is allemaal inwisselbaar, als die jongen naar Noorwegen kan, lekker laten gaan. Hij is jeugdinternational, die gast moet wedstrijden spelen. We hebben verdedigers genoeg.

10   6  
Henri

Als we van NAC weer een vechtmachine willen maken moeten we afscheid nemen van ideale schoonzoons als Rösler, De Rooij en Velanas. Types als Delmotte, Budisic, Penders etc passen veel beter bij NAC. Je moet op fysiek en mentaal niveau tot het gaatje willen gaan.

16   3  
Fred1

@ Henri ik weet niet of het komt omdat we zelf ouder worden, maar dat waren mannen die je daar noemt, nu praten we over jochies bijna nog kinderen en dan komt het gemis aan mentaliteit en inzet ook nog om de hoek kijken.
De meesten van die “ brakken “ worden op het schild gehesen, al op vroege leeftijd, en voelen zich een hele piet , worden door papa en mama in de watjes gelegd met als gevolg dat ze later de juiste mentaliteit maar ook het vereiste respect naar anderen missen.
Ik heb zelf het geluk gehad met een paar van die kerels die jij noemt op het trainingsveld te mogen staan, dan wordt je wel weerbaar of je het wilt of niet, beentjes terugtrekken was er niet bij want dan ging je mank de training af.
Het was simpel: aanhaken of afhaken en ze deden geen enkele poging om het je makkelijk te maken je had eerder het gevoel dat ze je het bewust moeilijk maakten, ik weet wel zeker dat het zo was.
Ik denk wel als Rösler een Ati Graauwmans , Ad Krijnen of Jack Koumans achter hem zou hebben het verhaal er heel anders uitzag, dat waren ook niet de grootsten maar ze stuurden hun voorstopper wel aan en verloren zelf zelden een duel.
Daarom is dat linker en rechter verdediger zo'n onzin, zet er een sloopkogel en een échte intelligente voetballer weg en het probleem is opgelost.

6   3  
Scheppioni

In principe wel zeker een speler met potentie maar idd niet echt het geluk met de trainer en neg wat Fredje aanhaalt een type speler bij hem. Toevallig Fredje met ene die jij noemt nog over gesproken, soms moet je daar geluk mee hebben ..... verder hou je hart toch vast als die zak hooi van een ad dit nog steeds moet regelen, dit is echt compleet absurd na zoveel schade onze club al te hebben toegebracht !🤨

3   3  
Spongebob

@fred1

Zijn er nog wel intelligente spelers ?
In de jeugd wordt nooit gekeken of men spelinzicht heeft maar na fysiek / motoriek.

8   5  
Oldskool

Rosler tekent natuurlijk never nooit bij. Dus nu verkopen is het beste, waarbij een doorverkooppercentage veel belangrijker is dat een transfersom die je gelijk van de NOW af kunt trekken.

4   8  
Naccer

Strik erom!!👍

6   11  
Nacdictive

@Henri/Fred1: ga lekker in jullie tijd zitten te leven..
@Henri: nee Penders was een spijkerharde verdediger? Was een zeer intelligente goede speler voor NAC maar kom niet met die bullshit aan van inzet en mentaliteit: ja vroeger was alles beter.. Wellicht is deze jeugd verwend maar het vereist ook een stuk meer om nu door te breken tov vroeger.
@Fred1: als je het principe stopper-voorstopper prefereert boven linker / rechter CV, dan ben je echt wereldvreemd.. 99% van alle profclubs spelen en leiden op obv linker / rechter CV en Fred1 vindt dit onzin?

10   1  
Fritske d'n Olifant

Ik lees hier veelvuldig dat Rösler te licht is, geen body, geen killer etc. Overigens geldt dat voor elke NAC verdediger. En ik kan me eigenlijk sinds Tyrone Loran geen verdediger met een indrukwekkende fysiek herinneren bij NAC. Ik vraag me wel af hoe dat komt. Is dat training, scouting, opleiding? Of doet fysiek er niet toe? Maakt het je als verdediger beter als je elke dag in de sportschool zit? Komt het niet gewoon veel meer neer op slimheid, timing en inzicht? Anyway, ik ben benieuwd wat er van Rösler terecht gaat komen in het wat meer fysieke Noorse voetbal. Misschien is dat juist goed voor hem.

1   4  
Nacdictive

@Fritske: ik denk dat fysiek er wel degelijk toe doet. De beste cv'ers ter wereld zijn volgens mij bijna allen groter dan 1.85. Maar ik denk dat daarnaast toch heel veel neerkomt op wat jij aangeeft maar duelkracht blijft als verdediger, zeker centraal, natuurlijk enorm belangrijk. Als cv mag je sec gezegd geen duel verliezen. Een Daley Blind is, denk ik althans, daardoor als cv in een grote competitie totaal mislukt.

14   4  
Fred1

@ Nacdictive, ik weet niet hoe oud jij bent maar wellicht kom je er straks achter als je wat ouder bent dat het verleden wel degelijk een essentieel onderdeel van het heden en je toekomst is.
Ik vind dat er té vaak té denigrerend wordt gedaan over het verleden en dat is zwaar onterecht en erg kortzichtig, wellicht zelfs dom.
Je kunt er meewarig of lacherig over doen maar je zou er ook iets van kunnen leren en er je voordeel mee doen.
Maar wat jij nu zegt is precies wat ook velen van deze voetbal generatie nalaten namelijk proberen iets op te steken van de goede dingen maar ook de foute dingen uit vroegere tijden en vooral het tonen van respect voor mensen die vroeger op welk vlak dan ook iets hebben neergezet.
Ikzelf heb op een gegeven later in mijn loopbaan bijna alles wat ik vanaf toen als trainer toepaste vanuit de Cruijff denkwijze gedaan, slechts opgedaan vanuit een stage bij JC , maar er ging een wereld open.
Vandaar mijn opvatting over links en rechtsbenig .
Ik gang die filosofie aan en daar schaam ik me niet voor.
Door de jaren heen zijn er veel veranderingen in het voetbal doorgevoerd , zelden in positieve zin.
Daarom hoop ik er ook zo enorm op dat Lokhoff komt want die houdt grotendeels dezelfde filosofie in leven wat hij in Wolfsburg alleen maar heeft doorontwikkeld.
Ton is ook een van de weinigen waar je écht diepgaand mee over tactiek kunt spreken.
Op een aantal uitzonderingen na zien we dat Nederlandse trainers in het buitenland bijna niks meer voorstellen, dat zegt ook genoeg natuurlijk.
Houdt voetbal simpel dat speel je vaak meer met je hoofd dan met je voeten.

5   1  
Geelzwartwit

@Fred1

Vooral je laatste zin.
Hou voetbal simpel.
Ik kan niet wachten als dat weer meer terugkomt bij NAC. Mooiste voorbeelden en daar heb je het verleden zijn bijvoorbeeld Gerard den haan en Arverladze / Leonardo geweest.

De Haan heel simpel.. Man uitschakelen en iedere man die extra doorkomt ook uitschakelen.

Arverladze en leonardo. Heel simpel. Hou door je gevaar twee verdedigers aan je gebonden en kies heel simpel l 1,2,3, 4 momenten in een wedstrijd waarin je je skills opeens inzet en het verschil maakt. En dan hou ik ook van hoe simpel bijv. Onder Spelbos versie 1 speelde. Tenminsten simpel zal het niet geweest zijn maar helder, duidelijk in tactiek en taken wel.

3   2  
Sjakkie

@fred1

Welke clubs heb jij allemaal getraind ?

11   1  
Fritske d'n Olifant

@NACDictive

Rösler is 1.86m. Dat is 1 cm korter dan Chiellini. Dus aan zijn lengte ligt het niet. Dan vraag ik me af wat NAC er in de afgelopen 2,5 aan gedaan heeft om van Colin een goede verdediger en een basisspeler te maken. Je geeft als club zijnde een 18 jarige speler een contract van 3 jaar. Dan heb je toch ook een plan met zo'n jongen neem ik aan. Als je er dan na 2,5 jaar achter komt dat een speler fysiek tekort schiet heb je ergens als club steken laten vallen want dat is gewoon ontwikkelbaar.

0   1  
Atleet

Helemaal mee Fritske

4   1  
Ed

[email protected]
Van Burik dat was een harde!

5   2  
Nonkel Frans

Vooruitkijkend, hebben we achterin bij de jeugd klaar staan Woutje Neelen en uiteraard Marijnissen - beide met lengte - en vergeet Milan niet. Klein maar dapper. Ik mag graag naar hem kijken. Je weet nu wat je hebt bij de eigen jeugd - goede begeleiding erop plus een TD als Lokhoff die de grote lijnen uitzet voor het team en deze jongens, en er komt weer muziek in de verdediging. Een dampende en stampende fanfare !!! That's what we need.

Laat het aub wat worden in het nieuwe jaar.

Hup NAC!

0   0  
Nacdictive

@Fred1:oud genoeg om tussen de oude en jonge generatie te zitten..
Natuurlijk moet je opsteken van vroeger wat je mee kan nemen maar het voetbal is zo gigantisch geëvalueerd dat het twee totaal verschillende werelden zijn..
Ik hoor ook ergens 'houd voetbal simpel', dat klopt maar voetbal is gewoon een erg ingewikkelde sport, bij veel clubs hebben ze een inworpcoach, een corner specialist, psychologische mensen, medische mensen, video analysten en toch niet omdat het spel simpel is?
Verder vraag ik me echt oprecht af hoe jij het voor je ziet dat er een voorstopper en stopper zijn, want: 1. Je kunt niet op buitenspel spelen (flankspelers kunnen zelfs zeer scherp gaan staan), 2. Als ik spits zou zijn, zou ik altijd vertrekken vanuit de stopper, maw ik bind twee spelers 3. Omdat de voorstopper en stopper veelal achter elkaar staan worden de ruimtes tussen de backs en centrum gigantisch kwetsbaar voor infiltraties.
Dus ik ben zeer benieuwd hoe jij dit ziet?

Laad alle berichten na dit bericht in