Wij gaan niet opzij

KNVB houdt vast aan regels: gestaakte wedstrijden in principe dag later uitgespeeld

Das Phantom

De KNVB gaat geen concessies doen aan de nieuwe maatregelen die er zijn als het gaat om he staken van wedstrijden als er voorwerpen op het veld zijn gegooid. Dat meldt de voetbalbond deze avond.

Volgens de KNVB ligt er nog altijd een rol voor burgemeesters in het proces. "Net zoals altijd, beoordeelt de burgemeester van de thuisspelende club of een wedstrijd die volgens het protocol in principe zou moeten worden gestaakt, ook vanuit onder meer openbare orde en veiligheid niet meer hervat kan worden. Dat blijft doorslaggevend." 

"Het competitiebestuur betaald voetbal (KNVB, Eredivisie CV en de Keuken Kampioen Divisie) heeft de volgende mogelijkheden: uitspelen, overspelen of de tussenstand wordt de eindstand", aldus de KNVB over gestaakte wedstrijden. "De sportieve factor weegt hierbij altijd het zwaarst. Per geval wordt bekeken wat recht doet aan de situatie." Daarmee lijkt de bond ook de optie open te houden om een winnaar aan te wijzen als er al een duidelijker winnaar is als er naar de tussenstand wordt gekeken van het moment van staken.

Mocht een wedstrijd worden hervat, gebeurt dat in principe de volgende dag om 12:00 uur. Dat geldt ook al voor de laatste speelrondes in de Keuken Kampioen Divisie en de Eredivisie. "Dit kan niet anders omdat er de komende weken weinig tijd is om gestaakte wedstrijden op een later moment uit te spelen. Zo beginnen de play-offs voor promotie/degradatie al drie dagen na de laatste speelronde van de Keuken Kampioen Divisie en alle competitiewedstrijden moeten zijn gespeeld voor de interlandwindow die op 12 juni van start gaat." 

Bron:
B-Side Rats, KNVB
37 Reacties
85   35  
Ibio

Ga ook eens keihard en consequent straffen.
Gooi je iets op het veld dan kost het je bijv €2000. En verbied bivakmutsen. Bivakmuts = stadionverbod plus boete.
Plus betere camera's, dat kan makkelijk.

21   27  
ennaojseejer

het wordt steeds gekker: in groningen vebiedt de burgemeester supporters bij de laatste wedstrijden van Groningen dit seizoen.
Terwijl het supporterscollectief terecht vraagt om aanpassing van de absurde regels
https://nos.nl/artikel/2475262-supporterscollectief-wil-gesprek-met-knvb-niet-elk-biertje-is-gevaarlijk

40   7  
Babosje

Dit gaat natuurlijk in meerdere wedstrijden in de play offs verkeerd. Dat voel je gewoon aankomen.

10   34  
GeelZwartHart

Uiteindelijk gaat KNVB aan het kortste eind trekken. De harde kern van Grunn laten gewoon Engelse Hooligans overkomen.

33   14  
Cees-2

Ik geef het al tijden aan, het gaat aangetrokken worden, de maatregelen. Gedraag je zoals het hoort. Want je schiet jezelf enorm in je eigen voet en verpest het gigantisch voor anderen, wat overigens al zeer lang het geval is.

Meer kun je "zelf" niet doen, dus dan ligt het in ieder geval niet aan jou. Als iedereen zo denkt, zijn we een enorm stuk in de goede richting.

De raddraaiers die echter "perse" willen draken, kost wat kost, is een totaal ander geval. Die moet je echt uit de stadions zien te houden.

Uiteraard hebben div. instanties een zeer serieus punt, het moet echt stoppen! Niet goedschiks, dan maar kwaadschiks. De goeden zijn in dat laatste, helaas ook de dupe, maar in bepaalde gevallen kan dat jammer genoeg niet anders.

De goeden lijden overigens al haast 40 jaar onder de kwaadwillenden. Zie o.a. de maatregelen op uitduels.

Doe normaal, dan blijft het leuk, gezellig!

40   7  
L2

Dit wordt wat.. zit je ploeg in de Play offs er even niet lekker in, of bezwijken ze onder de druk.. gooi een leeg bekertje en de dag erna mag de wedstrijd zonder publiek uitgespeeld worden…

32   3  
Overal

Dit is allang geen discussie meer over je gedragen of je niet gedragen.

Door deze regels ga je nu krijgen dat de gekkies juist expres dingen op het veld gaan gooien, omdat ze het superstoer vinden om een wedstrijd te laten staken.

Als het aan mij ligt wordt er nooit ook maar één ding op een veld geflikkerd, maar een kleine groep zoveel macht in handen geven is echt het allerstomste wat je kunt doen. Hierdoor gaat het niet minder gebeuren maar juist meer.

85   35  
Ibio

Ga ook eens keihard en consequent straffen.
Gooi je iets op het veld dan kost het je bijv €2000. En verbied bivakmutsen. Bivakmuts = stadionverbod plus boete.
Plus betere camera's, dat kan makkelijk.

6   5  
JN

Kwestie van tijd voordat in alle stadions netten hangen dus…

4   16  
Mmm

Ik hoor van mensen als de wedstrijd kut loopt ze maar iets op het veld gaan gooien.
Heel stom natuurlijk maar er zit wat in. Als je wil kan je altijd de wedstrijd verpesten.... En alleen maar iets op het veld gooien is toch ook niet zo erg?????

19   9  
Volksclub NAC

Dat deze niet werken is allang duidelijk, maar gewoon kop in het zand en doorgaan…. 8 jarige doorgesnoven hooligans die een propje gooien zullen en moet bloeden.

25   18  
Ome Cor

Lekker bagatelliseren....8 jarige doorgesnoven propjesgooier....

Een voetbalwedstrijd kijken moet voor iedereen mogelijk zijn en elke klootzak die dat door zijn wangedrag verpest voor anderen buiten de stadionhekken plaatsen en afhankelijk van hoe zeer deze dwaas zich misdraagt (tijdelijk) buiten de samenleving plaatsen.

16   33  
Arie

Haha Cor

Deugmensje. Nooit aan de Beatrixstraat geweest zeker.

14   4  
Optimist

@Overal

Daar gaat het Auditteam Voetbal en Veiligheid in hun verslagen in ieder geval wel van uit.
Dat en copy cat gedrag, ze zijn hoopvol gestemd dat alle media aandacht die in de hand zullen werken.

Van die idioten waarvan ze altijd weer een nieuw blik kunnen open trekken wordt misbruik gemaakt om ons collectief aan te pakken.
En als je daar wat van zegt word je verweten het gedrag van die idioten goed te praten waardoor een inhoudelijke discussie wordt voorkomen.

Ik ga al 50 jaar naar voetbalwedstrijden en heb mij nog nooit misdragen,
waarom moet ik gestraft worden voor iets waarvan ze 100% zeker weten dat het gaat gebeuren?

22   2  
Bp

Net bij " Tien jaar Terug" op ESPN, nog ff nagenoten van de wedstrijd van de Messi van Breda", nac- roda jc 5-3

Lekker hoor !!

9   4  
Cees-2

OPTIMIST: Jij krijgt vooral duimpjes omhoog! Ik in het verleden bij het volgende nooit. O.a. ik ging 30 jaar, zonder enkele misdragingen, regelmatig, ook spontaan opkomend, zonder problemen naar haast alle "uitwedstrijden" in de Ere!

Toen kwamen allerlei regels, die bovenstaande meestal onmogelijk maakte, dat veroorzaakt door anderen, die ook voor 100% wisten dat spontane, blijft niet zo.

Waarom werden, o.a. ik daarvoor gestraft? En nu nog steeds. Inmiddels ook bij anderen BVO's?

28   4  
Breda83

99,9% van de mensen op de tribune gooien niets, en hebben die intentie ook helemaal niet. Die ga je en hoef je niet ‘af te richten’ niets te gooien. De 0,1% die het wel doet, doet het in een opwelling. Ook die ga je niet overtuigen het niet te doen door een wedstrijd stil te leggen. Dus deze maatregelen werken niet. Haal gewoon de mensen die een aansteker of vuurwerk gooien direct van de tribune af, en speel verder wanneer ze afgevoerd zijn. Dikke boete en lang stadionverbod, dan zijn we daar ff vanaf. Mensen die bier gooien naar spelers, identificeren en een boete + stadionverbod thuis overhandigen. Bier wat na een doelpunt de lucht ingaat, vliegtuigjes etc; lekker laten gaan.

2   3  
Scheppioni

Juist Ibio !!!

6   10  
KC

Gewoon alle spelers, zowel de thuis als uitspelende, op het hart drukken niet te juichen voor een vak met supporters. We hebben gezien dat bij gejuich uit vreugde of juist uit woede naar een tegenstander makkelijk een bekertje op het veld beland.

15   4  
Ivo

Bij FC Groningen:
- Wedstrijd geschorst
- Wedstrijd zonder publiek
- Dader niet vervolgd.
https://www.nu.nl/voetbal/6264101/fc-groningen-speelt-laatste-thuiswedstrijd-zonder-publiek-na-wangedrag-van-fans.html
https://www.nu.nl/voetbal/6264060/man-die-veld-bestormde-bij-fc-groningen-ajax-wordt-niet-vervolgd.html

Wat is het toch makkelijk om de massa te straffen voor fouten van het individu. Alsof je op school met z'n allen moet nablijven omdat Pietje zat te kletsen. Kinderachtig en ik hoop dat iemand hier juridisch werk van maakt. Het klopt niet.

Iedereen wil een dadergerichte aanpak, behalve de burgemeesters, het OM en de politie. Dit is makkelijker en kost minder tijd.

14   2  
Volksclub NAC

@Ome Cor Lekker alles over een kam scheren!! Dat was mijn punt, maar uit je reactie maak ik op dat je dat niet snapt.
Het stilleggen van wedstrijden voor 1 plastic beker of propje is niet houdbaar, dat ziet iedereen.

8   0  
Dos

Inderdaad Ivo, op deze manier zorg je er niet voor dat het stopt. Sterker nog,het wordt alleen maar beloond.
Die gasten doen het voor aandacht en het doel is bereikt. Wedstrijd zonder publiek en gestaakt is iets wat allang geaccepteerd is.

5   10  
Bp

Als het aan de fans van Willem II ligt, dan begint hun club begin volgende week de play-offs om promotie niet met een tweestrijd tegen naaste buur NAC. Dat wijst een poll van het BD onder Willem II-supporters uit.

Worre ze nerveus ???

10   1  
Bas

@Ivo
Niet vervolgd omdat hij niet iets heeft gedaan waarvoor justitie hem kan vervolgen. Hij zal wel een stadionverbod krijgen (waarschijnlijk 10 a 20 jaar) en een boete. Het is kinderachtig en onwaar om te stellen dat de dader hier niet gestraft gaat worden alleen omdat justitie hier gewoon geen zaak heeft. Het is volgens die wet niet strafbaar om op een voetbalveld te gaan staan, volgens de regels van de KNVB en FC Groningen wel. Voor de vuurwerkgooiers en bedreigers van de beveiliging ligt dit mogelijk anders, maar daar rept de copy past website waarnaar jij verwijst niet over.
Verder is de jongen die op het veld ging staan bij FC Groningen natuurlijk niet de enige dader. Het stadion zag zwart van de rook door alle rookbommen en vuurwerk dat op het veld was gegooid. Er werd ook flink gejuicht tijdens de acties en toen werd omgeroepen dat er werd gestaakt. Niet per se massaal, maar de voorstelling dat de volgende wedstrijden zonder publiek worden gespeeld omdat een individu de wedstrijd heeft verstoord klopt feitelijk gewoon niet, ongeacht wat je er verder ook van vind.

18   0  
fvf6

Wij supporters moeten onze verantwoording nemen niets meer op het veld gooien , anders staan we volgend jaar achter netten naar het voetbal te kijken en dat dan ook nog zonder bier . en gaan we weer 20 jaar terug de geschiedenis in , toen we achter metershoge hekken stonden . Ik geloof dat niemand die situatie terug wil .Een voetbalwedstrijd is een uitlaatklep na een week hard werken of naar school gaan . En dat moet zo blijven biertje drinken en kut roepen als het minder gaat , maar niet de wedstrijd voor andere kapot maken . hupNAC

0   7  
Bp

Vraagje nav eerdere reactie (10.44 uur)

Hoe staan de nac supporters hierin ??
Welke clubs willen wij ontwijken ?
Welke eredivisie club, Excelsior of Emmen??

17   0  
NAC4EVER

@BP
Zullen we eerst vijfde worden en (in ieder geval) de eerste ronde doorkomen voordat we het ga hebben over welke Eredivisie club de voorkeur heeft?

7   4  
Ivo

@Bas
Het feit blijft dat een grote meerderheid gestraft wordt voor de daden van een kleine meerderheid. Laten we het ruim nemen en zeggen dat 20 mensen zich misdragen hebben. Daar zijn nu pakweg 15.000 mensen de dupe van.

Ik vind dat te makkelijk en een slechte zaak. Gaan we ook snelwegen sluiten omdat 5% van de mensen te hard rijdt?

7   0  
Geelzwartwit

In alle stadions hetzelfde niveau camera bewaking
Duidelijke regels en de bijhorende consequenties/straffen

Dan kan je bij een incident meteen handelen. Persoon eruit pikken en weer doorspelen.

Tribune VAR.

Je kan dan alle fouilleer kosten beter steken in het camera systeem en tribune VAR.

Niet fouillieren beter registreren

5   5  
Uitsupport

Morgen vanaf 15.30 bij de Jopen Brouwerij in het centrum van Haarlem gaan zitten met degene die Telstar uit gaan? Zit volgens mij een prima terras bij.

6   4  
Nb.vos

Ik hoop dat onze wedstrijden niet gestaakt gaan worden! Een dag later een wedstrijd inhalen komt echt niet ten goede van het spel. We moeten achter de club blijven staan met een vol stadion!

Dit betekend echter niet dat ik achter de regels van de KNVB sta. In tegendeel! Ik vind dat ze echt van een mug een hele kudde olifanten maken!

4   3  
Volksclub

@bp die worden ze niet zo gauw nerveus hoor...

Waar moeten ze nerveus van worden trouwens?

0   9  
Toontje

Tweede ronde Emmen of Excelsior m.n.u. tegen beide geen kans

Mocht het morgen helemaal fout lopen kunnen we nog als 8e eindigen en beginnen we tegen Willem II

4   2  
NAC4EVER

@TOONTJE
En als het morgen goed valt kunnen we vijfde eindigen en als het daarna goed valt kunnen we zelf promoveren.
Wat is je punt?

0   3  
Toontje

@NAC4EVER

Als je alles realistisch bekijkt hebben zowel Excelsior als Emmen een beter/sterkere selectie.

Maar je weet idd nooit hoe een koe een haas vangt...!!! is het spreekwoord

4   6  
Tip

Ik was , meen ik, een van de eerste die schreef dat dit niet ging werken. Nu roept men ‘dader gerichte’ aanpak. Dat lukt niet mensen. Dikwijls zijn die mensen die gooien omringd door mensen die solidair met ze zijn. Dan krijg je een enorme matpartij. Wat is er fout gegaan. Na de aansteker op die grote kop van Klaassen kregen we golven van ( deels hypocriete) verontwaardiging. Zelfs allerlei figuren uit de politiek , die niks van een volksclub begrijpen , deden om het hardst mee. En op die golven van emotie is de knvb beleid gaan maken. Dat hadden ze nooit mogen doen. Terughoudendheid en reflectie en nadenken was op zijn plaats geweest. En daarna beleid en regels. Nu heeft in feite een relatief kleine groep de macht in handen gekregen. Vervolgens polariseert het tussen deze groep en de organisatie en de normale noodzakelijke communicatie gaat naar nul. Ik heb heel veel jaren op de trappen bij G gestaan. Veel gelachen , ook gebaald als NAC verloor, ik deed me niet anders voor. Prima sfeer bij 95 procent van de wedstrijden. Vroeger zat in het uitvak bij uitwedstrijden van NAC tussen de NACers heel regelmatig Frans Derks , top vent. Zei gewoon wat hij vond. Maar ook niet zeiken. We hebben supportersbegeleider ,ik meen Rinus , gehad , leverde vakwerk. Daarna Prins deed het eveneens goed. Je moet met elkaar hoe dan ook in gesprek blijven. Huidig beleid is een puinzooi en zal erger worden. Er is een wederzijdse sfeer ontstaan van “ dat zullen we dan nog wel eens zien…”

4   1  
Monir

Kun je niet als supporters collectief een claim bij knvb leggen??

0   0  
Sia

Het is jammer dat het een paar weken geleden tegen de kruikenzeikers fout ging maar waar ik van geniet is zo'n mooie sfeer als afgelopen vrijdag tegen Heracles. Ik zat op de hoofdtribune en tussen ons zaten meer dan een paar dozijn gasten uit Almelo die helaas 3 keer mochten juichen. Maar geen gezeik, geen losers met zwarte capuchonnetjes of bivakmutsen die die mensen vervolgens te lijf gingen (wel wat verbaasde gezichten maar goed dat is prima natuurlijk).

Laten we in Breda AUB het goede voorbeeld geven en niet zulke eikels zijn als in Amsterdam, Rotterdam, Groningen of gisteren in Alkmaar. In de stadions geen plaats voor aso's en klootzakken!

Laad alle berichten na dit bericht in