Wij gaan niet opzij

NAC stelt Hordijk aan als High potentials coach voor jeugdopleiding NAC

Das Phantom

NAC heeft Michel Hordijk aangesteld als High potentials coach bij de jeugdopleiding van de club. Het is een nieuwe functie binnen de jeugdopleiding, waar men gaat starten met high potential-trajecten, meldt de club op haar site.

Hoofd jeugdopleiding Fouad El Fdil licht de nieuwe functie op de kanalen van NAC toe: “Naast de teamtrainingen waarin spelers natuurlijk ook voldoende uitgedaagd worden, moeten we meer individuele aandacht voor onze zogeheten high potentials hebben", aldus El Fdil. "Niet alleen op basis van een individueel ontwikkelplan, maar vooral door op en naast het veld specifieker met deze talenten te werken. De afgelopen periode hebben wij per team onze high potentials geïdentificeerd en de volgende stap is om hun potentie te maximaliseren met als ultieme doel om de doorstroming naar het eerste elftal te bevorderen.”

Hordijk komt over van FC Volendam, waar hij op dit moment werkzaam is in de jeugdopleiding en ook onderdeel uitmaakt van het team van trainer Wim Jonk. Eerder was de nieuwe man werkzaam bij FC Utrecht, CSKA Moskou en Ajax. "Uit de gesprekken met Fouad en Wilfred bleek de behoefte om de high potentials van de jeugdopleiding meer te bieden en specifieker te ontwikkelen", aldus Hordijk. "In samenwerking met de teamtrainers willen wij deze spelers meer en specifieker begeleiden, coachen en trainen in kleinere groepjes op basis van een persoonlijk plan." 

Welkom bij NAC, Michel! 

Bron:
B-Side Rats, NAC
15 Reacties
59   2  
Andre

Woh , structuur en een doelgerichte aanpak . Wordt er wel blij van

59   2  
Andre

Woh , structuur en een doelgerichte aanpak . Wordt er wel blij van

11   105  
Ernie

Welja nog maar een functie erbij.
Laat ze allemaal maar meevreten uit de ruif. Is er nog geld over voor versterkingen?

32   6  
Andre

Ernie ik verkoop 5 liter kannen azijn pfffffff bizarre opmerking. Voor de playoffs versterkingen. Yep ....... Triest ben je

30   16  
Kees scout

Je gaat hiermee wel een tweedeling creëren. Als je niet met de 'high potentiels' traint ben je dus niet goed genoeg.

24   3  
Tante Annie

Dan ben je niet een van de high potentials inderdaad

15   1  
JN

Ik vraag me ook af of welke (neven)effecten het heeft op de jeugdspelers wanneer stempels als “high potentials” uitgedeeld worden. Van de andere kant zal iemand met zo’n cv er vast meer verstand van hebben dan ik. Het klinkt in ieder geval alsof de professionalisering van de organisatie wordt doorgezet!

42   2  
Wanny

Dan moet je er dus een tandje bij zetten om ook bij die groep te gaan horen.

Het is een BVO. Daar gaat 98% van de spelers het doel, spelen in het eerste, niet halen. Jaarlijks vallen de mindere spelers af en de besten komen bovendrijven.

Als je daar niet tegen kunt,ben je sowieso niet geschikt.

2   7  
Nick

De vraag is vanaf welke leeftijd en heb je voldoende kennis in huis om de juiste talenten aan te wijzen? In bijvoorbeeld van Hooijdonk, van Schuppen en ja ook van Hecke zag menigeen het niet zitten... ook Peter Maas was in eerste instantie niet onder de indruk van van Hecke en Sidney. Later heeft hij zijn fout toegegeven en ze naar Heerenveen gehaald.

14   1  
Henk

@Kees scout
Net zoals in het onderwijs moeten we bij NAC juist af van die zesjes cultuur. Sowieso worden de meeste jeugdspelers uiteindelijk geen prof. Verder weet iedereen nu ook al wie de grote talenten zijn, wil je daarbij horen moet je maar harder werken.

16   1  
Breda83

Al jarenlang wordt er nagedacht over hoe de stap van de jeugd naar het eerste verkleind kan worden. Je pompt genoeg geld in de jeugdopleiding, dus een vaste doorstroom van jeugdspelers naar het eerste zou prettig zijn. Wat ook de ambitie van de nieuwe eigenaren is natuurlijk; “Naast het implementeren van een uniforme werkwijze in de jeugdopleiding moet NAC bij de vijf fitste teams van de competitie horen en ernaar streven iedere wedstrijd te starten met vier spelers met een lokaal of regionaal karakter. Dus minimaal twee jaar in de opleiding, afkomstig uit Brabant, Zeeland of een deel van België of gewoonweg al vijf jaar bij NAC spelen.”

Wat dat betreft kan Volendam natuurlijk als voorbeeld dienen, als er nou 1 club is die bekend staat veel met eigen jeugd/dorpsgenoten te spelen. Dat hij dan het vertrouwen krijgt van het voormalig hoofd jeugdopleidingen bij de grootste club van NL zegt wel wat over de man zijn kwaliteiten denk ik. Dus welkom!

4   27  
Henk 54

Mijnheer El Fdil is zelf geen high potential direct mee stoppen weg gegooid geld.

18   1  
Breda83

@Henk54

En welke goede argumenten heb jij daarvoor?

7   1  
Michel

Dit hoort erbij om een cultuur te creëren waar wij als club verder mee komen: profvoetbal is niet leuk als je geen 'top of the food chain' bent en je moet er pijn voor durven lijden. Als jeugdspelermoet je sowieso leren als je dat kunt om een backup plan te hebben, want van spelen bij een KKD club tot aan middenmoot Eredivisie wordt je niet financieel onafhankelijk

En soms is voetbal gewoon ondankbaar, want 'de zoon van' wordt verkozen boven jou omwille van afkomst.

Dit is dus een goede ontwikkeling, succes Michel!

3   2  
ECG

Kijk naar Feyenoord,tenminste vier spelers uit de eigen opleiding.Worden straks voor veel geld verkocht.In het klein is Volendam ook een voorbeeld.

0   2  
Bzzzz

‘high potential’ is gewoon een belofte toch 🙄

Laad alle berichten na dit bericht in