Overal waar we komen

Kritische Brood eist scherpte van spelers

Italo

In aanloop naar het belangrijke uitduel tegen Almere City blikt trainer Ruud Brood in gesprek met BN DeStem vooruit op het treffen. De coach laat aan duidelijkheid niets te wensen over en heeft wellicht een verrassing in de basisopstelling in petto morgen.

Direct na afloop van het duel met The Eagles gaf Brood aan niet tevreden te zijn met de wijze van drukzetten door zijn ploeg. Nu, bijna een week later, herhaalt hij deze woorden. ''We zijn ontevreden over de uitvoering. Op welk moment zet je druk, hoe zet je druk, hoe ga je het duel aan, hoe bouw je op? Tegen Go Ahead was het rennen en vliegen, dat moet gestructureerder.’’

De kans is groot dat er wederom wat wisselingen zijn in het basisteam. Verschueren en Filipovic waren de klos in het duel met Go Ahead, en keerden na rust niet meer terug in het elftal. Brood liet na het duel weten dit gedaan te hebben omdat hij zeer ontevreden was over het duo. Die ontevredenheid lijkt een week later nog niet te zijn weggezakt. Met name Filipovic moet het ontgelden: ''Hoe geconcentreerd ben je als je ballen van je voet laat springen zonder dat je onder druk wordt gezet?’’ De Kroaat zal zijn plaats afstaan aan de weer fitte Luka Ilic.

Verschueren lijkt morgen wel gewoon weer aan de aftrap te staan, maar het zou zomaar kunnen dat dit niet als centrale middenvelder gebeurd. Op die positie maakte de Belg vorige week een zwakke indruk wat hem dus een vroege wisselbeurt opleverde. ''Ik was niet tevreden en verwacht meer van hem, zeker als aanvoerder. Het liep niet en we hadden geen grip op het middenveld, daarom wisselde ik hem’’ , aldus Brood.

Tijdens het partijspel op de training woensdagmiddag waren Verschueren en van Anholt van positie gewisseld. Of dit morgen ook zo is, blijft onduidelijk: ''Dat kan een optie zijn. We kijken ook naar de restverdediging, hoe anderen dat invullen.’’

Zo heeft Brood nogal wat keuzes te maken. En lijken de spelers er goed aan te doen om scherp aan het duel te beginnen: ''Het gaat allemaal om concentratie, focus en weten wat er gevraagd wordt.’’

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
Terug naar overzicht
26 Reacties
114    
Ivo

Als Brood weer spelers op een voor hun vreemde positie opstelt, ben ik er wel klaar mee.

Filipovic is een spits en geen buitenspeler. Stokkers idem.
Boussaid is geen "10".
Verschueren is geen rechtsback.
Van Anholt geen linksback.

Begin gewoon eens bij de basis.
Iedereen speelt op z'n eigen plek.
We voetballen vooruit, liever een dieptepass die fout valt dan dat eindeloze getik.
Geen gedribbel wat tot niets leidt, bal maximaal 3x raken en overspelen.
Niet naar binnen trekken, maar de bal de 16 inspelen, waar 2 spitsen oorlog maken.
Simpel, direct en snel voetballen. Durven voetballen op de omschakeling, net als al onze tegenstanders.

51    
Tinus076!

Joh laten we verscheuren weer op de back proberen want dat hebben de overige trainers nog niet geprobeerd

114    
Ivo

Als Brood weer spelers op een voor hun vreemde positie opstelt, ben ik er wel klaar mee.

Filipovic is een spits en geen buitenspeler. Stokkers idem.
Boussaid is geen "10".
Verschueren is geen rechtsback.
Van Anholt geen linksback.

Begin gewoon eens bij de basis.
Iedereen speelt op z'n eigen plek.
We voetballen vooruit, liever een dieptepass die fout valt dan dat eindeloze getik.
Geen gedribbel wat tot niets leidt, bal maximaal 3x raken en overspelen.
Niet naar binnen trekken, maar de bal de 16 inspelen, waar 2 spitsen oorlog maken.
Simpel, direct en snel voetballen. Durven voetballen op de omschakeling, net als al onze tegenstanders.

6    
Nacfan

Ja dat eisen wij ook! Morgen moeten we echt winnen

17    
Kipiani

We hebben geen grote motor op het middenveld, geen ervaren onbeschofte powerhouse, zoals die zeker in de KKD noodzakelijk is. Tenminste als je ECHT wil promoveren.
Kijk maar naar andere elftallen.
Wij hebben leuke voetballers, aantal talentvol, maar allemaal lichtgewichten, klein en tenger. Kijk eens naar Smeets Sparta, die Lieftinck van de Eagels, bewust noem ik er een paar niet, etc.
Verschuren back ? Kansloos.

10    
Brecht

Scherpte, maar ok wel een beetje voetbalverstand aub. Breng dat ook Sydney bij . Tactisch opstellen, looplijnen zien, anticiperen in plaats van dom gedraaf, scheelt de helft van de energie

16    
Zwampie

Brood mag ook zelf in de spiegel kijken.Als je al weken zo speelt mag je van geluk spreken dat je Maar 3 punten achter staat.

Start is met druk zetten op de bal waarbij de spelers ook kijken waar de tegenstander staat, en niet domweg hard rond te lopen zonder resultaat.
Laat je spitsen hun eigen is zo opstellen dat de tegenstander geen kans krijgt om rustig op te bouwen. Laat ze de wedstrijd tegen gae zien en ze zien meteen genoeg hoe het wel moet. Die konden het wel.
Laat boussaid met een corner tegen, gewoon op de middenlijn staan. Wat moet die in het penalty gebied.
Zet is 2 man tussen middenstip en eigen zestien. Scheelt een hoop spelers in je zestien en je maak kans op balbezit als die weggewerkt wordt.

Speel simpeler, directer ,dus ook boussaid die heeft ondanks zijn kwaliteiten ook veel te veel balverlies, en stel spelers op hun eigen positie op.
En leer v Aanholt is naar voren open te draaien ipv elke keer terug of breed.

1    
Belgische Naccer

Als je morgen weer punten morst, dan haak je nu al af voor een rechstreekse promotieplek. Zeer onnodig allemaal.

Het probleem is dat je maar 11 redelijke spelers hebt. Achtering zijn Noblejas en Monsalve een noodzaak anders kakt het niveau erg in. Vooral met en zonder Noblejas is een wereld van verschil.

En als het onzeker is achterin, straalt dat af op de rest van de ploeg. Verder verwacht ik ook meer van Dogan. Die heeft nog te veel kansen nodig om te scoren. Hopelijk valt het morgen op zijn plek en pakken we 3 punten.

HUP NAC!

-2    
Arie

Olij
Van Anholt, Riera, Van Hecke, Noblejas
Verschuren/Ilic
Ilic,Dogan,Boussaid
Stokkers Van Hooijdonk

Gas erop, aanvallen!!

2    
Ivo

@Arie
Zo zou ik het ook graag zien.

Al denk ik dat je op links best met Noblejas en El Allouchi kan spelen.
Ik vind Mounir en Dogan ook redelijk samen spelen. Boussaid vind ik een pinchhitter, meer een speler die je in het laatste half uur een vrije rol kan geven om iets te forceren.

Rosler ipv van Hecke kan ook.

4    
Brabo F1

Ik hoop dat Brood BSIDERATS leest. Want idd: Verschueren als back ben je verloren. Dan ligt-ie er na 1 minuut al weer in. Met een zwakke aanvalslinie lijkt het me dan weer een verloren wedstrijd.
Ben in het buitenland, kan iemand hem dat morgen AUB influisteren?

2    
Robinobreda

Gewoon erop,het N.A.C mentaliteit en 1-4 winnen let maar op 2 x van Hooijdonk en dogan 2x.almere eigen doelpunt!
Jes weer 3 punten 🍺

-20    
Donald Trump

Zet sydney op de bank aub. En Boris erin., sydney is te licht. Puur obv achternaam hoeft die voor mij niet te spelen. Zie liever stockers mits gebruikt voor de ruimte..

-9    
Badeend

Bijzonder. Dus Verschueren stond helemaal geen rechtshalf tegen GAE? Dan washet tactische idee van Brood dus écht dat Schouten in zijn eentje de gehele rechterkant moest bestrijken. Verschrikkelijk. Net als de twee centrale verdedigers bij een doeltrap in het vijfmetergebied zetten. Als het idee daarvan was om twee aanvallers van GAE te "lokken" en zo ruimte te creëren, is dat in elk geval behoorlijk averechts uitgepakt. Daarnaast dacht ik altijd dat een doeltrap eerst de 16 uit moest, voor een medespeler die mocht aanraken. Is dat nog zo? Dan haal je gewoon zelf twee afspeelmogelijkheden weg. Hoe slim is dat?

3    
Peter13

@Badeend

Nieuwe regel met ingang van dit seizoen:

Een doeltrap of een vrije trap in de eigen zestien meter, hoeft niet meer eerst uit het strafschopgebied voordat een medespeler de bal mag aanraken. De bal is in het spel vanaf het moment dat deze is getrapt en duidelijk beweegt. Alleen de opbouwende partij mag de bal direct in de zestien meter aanraken.

-8    
Kapotgeschrokken

We staan 18e in de 2e periode, crisis !!

4    
7Hills

Brood mag wat mij betreft zich wat vaker aanpassen aan de tegenstander. Buiten de top 4, 5 is het eigenlijk onzinnig met 2 controlerende middenvelders te spelen. Alle teams zakken in en proberen je op de counter te verrassen. Om er dan doorheen te breken heb je meer aan mensen die wat kunnen aan de bal dan een loper zoals Verschueren. Zou hem daarom op 6 zetten, net voor de 2 centrale verdedigers, Schouten/van Anholt en Noblejas wat hoger laten spelen en Ivan naast Dogan zodat er 4 achter de spits spelen. Maakt het ook wat lastiger te verdedigen, nu staat Sydney tussen 2 centrale verdedigers en Dogan tussen 2 verdedigende middenvelders. Zonder echte nummer 10 wordt het minder druk in het centrum, kun je wat meer de vleugels benutten en komt er wat meer ruimte voor van Hooijdonk.

En in plaats van afwachtend te beginnen, aftasten hoe de wedstrijd zich ontvouwt en in de rust bijsturen moeten ze, nogmaals buiten de top 4, 5, vanaf minuut 1 volgas geven. Als Brood dan toch zo'n gokker is moet hij ook weten dat de kans dat je met rust met 2 doelpunten verschil voorstaat groter is dan dat je met dezelfde cijfers achterstaat.

6    
Henri

Ik ben het met 7H eens. Ga als ploeg voor je eigen kansen. Vanaf minuut 1 erop. Het is heel moeilijk om een wedstrijd te laten kantelen. Ook mentaal, het vergt gewoon een heel andere instelling om agressief te jagen, tempo te maken, een tegenstander letterlijk en figuurlijk af te bluffen etc dan rustig een balletje rond (breed en terug) te tikken. En hoe vaak hebben wij het bij NAC niet meegemaakt dat ze voor 1 punt gaan, maar dat in de 89e minuut de tegenstander scoort. Heb je 89 minuten voor niets staan te verdedigen. Ga voor je eigen kansen je zult dan meer punten pakken dan nu. Kijk naar LASK Linz, zwaar beperkte voetballers, maar een perfecte wedstrijd mentaliteit en agressieve, aanvallende taktiek waar ze in de Oostenrijkse competitie geen raad mee weten op RB na, en PSV ook niet.
Ik schreef een aantal weken geleden niet voor niets dat ik de mening ben toegedaan dat NAC het systeem van Conte bij Inter moet hanteren. 3 Verdedigers, er is bijna geen club in de KKD die met drie aanvallers speelt. Bovendien moet je als vedediger super scherp zijn. 5 Middenvelders, dan kunnen ze eindelijk eens de bal kwijt en hebben een getalsmatige meerderheid. En 2 spitsen. Dit is in mijn ogen de enige manier om uit de KKD te komen. Co Adriaans promoveerde destijds met ADO ook met een kerstboom systeem. Anders, maar wel super aanvallend en met veel spectakel. De manier waarop voetbal in mijn visie gespeeld dient te worden. Zeker in Breda.

-1    
Viking

Kom ik weer.....Brood is niet de trainer voor NAC helaas.
Ligt nooit aan hem..
Hij is niet consequent , ik zie geen bepaalde spellijn en vastigheid, vreemde wissels en voorkeuren. Vanuit het niets verschijnen er weer spelers in de basis die uit "zicht" waren .

Verder zou ik direct Buijs halen die bij NEC is vertrokken. Die kan als stofzuiger en extra body fungeren voor de verdediging .. Die heeft GIF ! Deze jongen kunnen we hard gebruiken na de winterstop ! Voor de winterstop Buijs optrainen !!

Waar is ons talent Yassine Azzagari??

Hopelijk vanavond weer 3 punten, de aansluiting tot aan de winterstop behouden en hierna stabiel presteren. Misschien nog 1 of 2 echte versterkingen. Zal niet eenvoudig zijn met het programma dat we bij alle toppers uit op visite moeten !

Op naar P5 en de Grote Markt !!

4    
fvf6

Verschuren hoort op het middenveld en niet rechtsback.
Teveel schuiven met spelen helpt niet . en geeft de spelers geen vertouwen

4    
Basje breda

de vorige keer toen Verschuren op de rechtsback positie werd gezet werd er een karaktermoord op hem gedaan.... alsjeblieft niet weer!

-2    
Penderinho

Ik mag hopen dat Ruudje deze pagina mooi niet leest. Mensen die de spelregels niet kennen maar wel advies geven, mensen die Boris nog een serieuze optie vinden om op te stellen.

Gelukkig zijn we het er wel over eens dat Arno niet op de back moet. Ook vreemd aangezien Pele daar de afgelopen wedstrijden redelijk speelde.

@Viking
Daarnaast bedoel jij Joey van den Berg ipv Buijs, neem ik aan. Afgelopen jaar alleen maar goed voor kaarten en geflopt bij NEC. Zal een salaris willen wat in de buurt komt bij z'n salaris bij Reading dus lijkt me niet heel goed om daar de paar centen die we hebben naar toe over te maken.

0    
Badeend

Penderinho, aangezien je op mij doelt (vermoed ik), ga ik maar even op je in. Een groot MEA CULPA als ik vanwege het feit dat ik een zeer marginale wijziging in een zeer onbelangrijke spelregel van blijkbaar begin dit seizoen niet uit mijn hoofd ken.

Ik begrijp natuurlijk volledig dat dan vervolgens om die reden de rest van mijn leven al mijn meningen en ideeën over (het spel van) NAC niet meer relevant zijn, en ik dus in elke discussie die spel of tactiek dreigt te raken, hinderlijk buitenspel sta. Of bestaat die regel ook al niet meer?

In dat geval ga ik me, omdat ik mijn NAC gevoelens wil blijven uiten, maar (weer) richten op het bestuur, de grote drie en onze AD en TD. Al heeft die laatste misschien wel iets met voetbal te maken, en daar tellen mijn ideeën niet over mee.

Als je mijn post goed leest, zie je dat ik mij vooral druk maak over de insteek van het überhaupt achter houden van die twee centrale verdedigers. Zeker als toch vervolgens ELKE bal diep wordt gespeeld - en kansloos verloren - moet je na twee keer snappen dat dat niet werkt. Maar eigenlijk al vóór je het überhaupt probeert. Enkele jaren geleden was een vergelijkbaar probeersel met Jordy Buijs ook al zo'n fiasco.

-1    
Ivo

Eens met 7Hills en Henry. Ook de trainer moet scherp zijn.

Een 4-2-3-1, met 2 controleurs (Ivan Ilic en Verschueren), is too much. Je mist aanspeelpunten voorin. Je spits staat altijd dubbel gedekt. Onze buitenspelers zijn niet geweldig, en forceren ook te weinig.

Een 3-5-2 kan, maar dan wel met een fitte Noblejas, Riera en Monsalve. Niet met Mashart of Rosler. Dan kom je tekort.

Dus voor nu is een 4-4-2 de beste optie. Het middenveld in een ruit. Ivan Ilic als afstopper, El Allouchi en Luca Ilic meer aan de zijkanten en Dogan die wat dieper staat. Stokkers en van Hooijdonk naast elkaar, dan kan je veel meer druk op de bal zetten op de helft van de tegenstander.

Kom je toch achter, dan kan je Boussaid brengen die het een al vermoeide verdediging wel lastig kan maken. Of je brengt Filipovic als extra spits ten koste van een verdediger, in een 3-4-3. En zet hem dus niet op de vleugel, wat niet zijn positie is.

Heel veel keuze heb je niet, misschien dat Bohui in de toekomst wat extra kan brengen op de vleugel, maar die is nog niet fit.

1    
scheppioni

Het gaat nog allemaal veel te stroef, hoewel ik altijd van ons clubke van winst uitga, is het de laatste seizoenen bij mij ook gedaald in vorm van overtuiging !!
Laat het elfde van de elfde bier dit weekend lekkerder smaken heren NAC spelers en staf !

-2    
Ad B uit Roosendaal

Vanavond is er geen excuus meer mogelijk.

NAC moet 3 punten pakken na de blamage van de laatste weken (2 van de 12 punten).

Kom op zeg! Met deze selectie moet je meer punten pakken.

0    
ton

tja met verliezen promoveer je niet!!!🤬🤬🤬🤬🤬🤬

Laad alle berichten na dit bericht in