Overal waar we komen

NAC heeft een topveld

Eddy W

Zoals ieder jaar stemmen ook dit seizoen de aanvoerders van de uitspelende clubs welk veld het beste veld in de Keuken Kampioen Divisie is. Dit doen ze door na iedere ronde een tekstbericht te sturen naar VVCS-voorzitter Evgeniy Levchenko met de waardering van 1 (slecht) tot en met 5 (topveld) voor het veld waarop zij gespeeld hebben. Na 13 rondes is het inmiddels tijd voor een tussenstand in deze competitie.

NAC heeft met de familie Braspenning uitstekende grasmeesters in huis. Waar de het veld in Breda in de Eredivisie al regelmatig in het linker rijtje bivakkeerde kan het bijna niet anders dan dat het Bredaase veld ook een niveau lager hoog zal eindigen. Op dit moment staat het biljardlaken uit Breda dan ook op een gedeelde eerste plek.

Opvallend is dat ook op het laagste profniveau van Nederland de kunstgrasvelden een mindere waardering krijgen. Juist in de Keuken Kampioen Divisie spelen er relatief veel clubs op het in de Eredivisie verfoeide kunstgras. De plekken 10 tot en met 20 worden hierdoor ingenomen door clubs die spelen op deze kunststof ondergrond.

De volledige tussenstand na 13 speelronden:

1

NAC

4,29

 

Go Ahead Eagles

4,29

 

FC Dordrecht

4,29

 

Jong PSV

4,29

5

De Graafschap

3,86

6

Jong FC Utrecht

3,83

7

Jong Ajax

3,67

 

Almere City FC

3,67

 

N.E.C.

3,67

10

FC Eindhoven (k)

3,00

11

TOP Oss (k)

2,86

12

Helmond Sport (k)

2,50

 

FC Volendam (k)

2,50

14

FC Den Bosch (k)

2,29

15

Excelsior (k)

2,17

16

Jong AZ (k)

2,00

 

SC Cambuur (k)

2,00

18

Roda JC (k)

1,86

19

Telstar (k)

1,83

20

MVV Maastricht (k)

1,71

 

Bron:
B-Side Rats, VVCS
Volgend bericht
Kritische Brood eist scherpte van spelers 26 reacties
Terug naar overzicht
4 Reacties
33    
BR

Gewoon in een aparte competitie douwen die plastic velden

2    
ome cor

Het beste veld, de beste spelers....nu nog het beste spel spelen en dan komen we ook op het lijstje van beste resultaten.

1    
Ad B uit Roosendaal

Familie Braspenning: jullie verdienen alle waardering.

Regelmatig sta ik als supporter stil bij het feit dat de grasmat er goed bij ligt. Als NAC punten laat liggen, dan ligt het in ieder geval niet aan de grasmat.

Sowieso is het al fantastisch dat we normaal gras hebben i.p.v. dat kunstgras. Dat moeten ze z.s.m. verbieden.... Concurrentievervalsing en slecht voor de spelers.

0    
Nonkel Frans

Iedere thuiswedstrijd een half uurke vooraf aan de wedstrijd vanaf de tribune genieten van die grasmat, dat laken, zo strak zo mooi. Iedere wedstrid ligt ie er top en nog beter bij. Puur vakmanschap van dun Bras !!!

Laad alle berichten na dit bericht in