Wij gaan niet opzij

Kudimbana en Yaisien op proef

Eddy W

NAC heeft sinds vandaag de Vlaams-Congolese aanvaller Boris Kudimbana op proef. De voormalig jeugdspeler van Club Brugge kende een goed seizoen bij de Belgische vierdeklasser KSV Temse, waardoor hij de kans krijgt om bij NAC een contract te verdienen. Ook Abdallah Yaisien traint sinds vandaag in Zundert. De middenvelder komt uit de jeugdopleiding van het Franse PSG.

Technisch directeur Tom van den Abbeele en Boris Kudimbana zijn geen onbekenden van elkaar. De 23-jarige aanvaller was actief in de jeugd van Club Brugge in de tijd dat Van den Abbeele daar hoofd jeugdopleiding was. Tot een doorbraak kwam het niet voor Kudimbana, die zijn geluk beproefde in de lagere divisies van het Belgische voetbal. Bij NAC krijgt hij de herkansing om alsnog door te breken als prof. Ook middenvelder Abdallah Yaisien krijgt de komende tijd de kans zich te bewijzen aan de staf. Gezien zijn CV lijkt Yaisien een interessante speler voor NAC. De 25-jarige voormalig Franse jeugdinternational speelde in de jeugd van Paris Saint. Germain en versleet tevens een aantal Italiaanse clubs. In de zomer van 2017 keerde hij terug bij PSG, waar hij actief was in het tweede elftal. Zoals eerder gemeld staat ook sinds vandaag de aanvallende middenvelder Matej Santek op het veld. De Kroatische middenvelder is transfervrij na zijn vertrek bij Dinamo Zagreb II.

 

Bron:
B-Side Rats, NAC
128 Reacties
0   0  
Scheids!

Een vreemdelingenlegioen? Het zal wel, maar ik wordt steeds blijer van de namen en de koppen die er op staan! Dit is toch het betere speurwerk!

0   0  
7Hills

@van F.

Serieus? Heb je geen inspiratie meer? Ga je nu maar het tijdstip dat spelers worden gepresenteerd aanvallen?

0   0  
Thiery Baudet

Het begint zo langzaamaan wel een echt vreemdelingenlegioen te worden. Zijn er geen Nederlanders meer beschikbaar? Ik krijg beetje een Roda JC schrikbeeld.

0   0  
Kinderkaartje

Wat zijn er toch veel mensen die een hele dag niets te doen hebben!

Welkom gasten, en laat het maar zien.

0   0  
Vaque Geej

Voor ieder wat wils straks!

Het kan mij bekoren waar ze allemaal vandaan komen, als ze de tegenstander maar op een sportieve (en soms onsportieve) manier opvreten.
Vreemdelingenlegioen? Kijk eens bij de topclubs in de wereld, daar zitten alle nationaliteiten door elkaar. Waarom zou dat bij NAC niet kunnen? De taal van het voetbal moet spreken.

Shalom

0   0  
Sia

Vanden Abbeele heeft er ineens "goesting an". Als hij zo doorgaat kunnen we in augustus met 6 elftallen de Eerste Divisie in. Hup NAC!

0   0  
van F.

Roda JC is bij dit vreemdelingenlegioen nog een elftal vol lokale koempels...Het is de spuigaten uit aan het lopen. Gewoon even het oor te luisteren leggen mensen, elkaar na toeteren kan altijd nog. Dit gaat de verkeerde kant op.

0   0  
Ouwe Spionkop

Vreemdelingen legioenen hebben al heel wat gevechten gewonnen. Als je er maar een eenheid van maakt.
Van den Abbeele maakt zijn belofte waar te zoeken naar jongen maar toch al ervaren spelers die er 100% voor gaan.
Ik ben er ook heel blij mee dat we flink wat fysiek binnen halen, dat is hard nodig in de eerste divisie.
Nu nog een paar jongens erbij met wat techniek en gaan met die banaan.

0   0  
Eljé

@van F. "Volgens BndS vorige week"....

Ik vind het eigenlijk best grappig dat BndS weer totaal buitenspel staat en pas ruim na de presentatie in de stad weet te melden dat Stokkers komt. Met een oude foto van hem in Fortuna shirt en wat semi poëtisch gelul van Yaldran over een jungle v soms ondoorgrondelijke paden en moeilijk begaanbare wegen....

Of de spelers goed zijn, zullen we moeten zien. Dat de rijen gesloten zijn en er niet naar de media gelekt wordt, is alleen maar positief.

0   0  
Messias

@van F.

Verschrikkelijke azijnzeiker ben jij. Jouw negatieve toon overheerst het positieve. Wees eens blij dat er een nieuwe wind waait door Breda, wacht gewoon eens af! Hup NAC!

0   0  
LarsW

Het is maar net hoe je 'Vreemdelingenlegioen' interpreteert. Ik heb vorig seizoen veel minder binding gehad met de Nederlandse jongens, die nu inmiddels vertrokken zijn.

Voor mij is het niet zozeer belangrijk welke nationaliteit ze dragen, maar hoe ze presteren op het veld. Ik denk dat je niemand zal horen over nationaliteiten, als ze het gras opvreten voor de fans die op de tribune zitten. Tot nu toe ben ik positief gestemd door de aankopen die TvdA gedaan heeft. En spelers op proef kunnen natuurlijk geen kwaad. Mooi moment om ze te testen en te zien of ze een meerwaarde voor ons zijn.

0   0  
Geelzwartwit

Liever onbekende gretige verrassingen dan bekende namen die bij NAC dan opeens niet meer kunnen voetballen.

Alles staat en valt bij
1. Goede grondige eerste beoordeling
2. Passen in het systeem en team
3. Weinig aanpassingsproblemen kennen
4. Niet blessuregevoelig zijn

En dan is het aan de technische staf er een geoliede machine van te maken

0   0  
Geelzwartwit

Ohja.. . Minerale con gas. 34 graden. Corso Monforte Milan

0   0  
Arie

Hier word ik dan weer niet zo vrolijk van. Kan de jeugd van NAC er dan echt geen reet van dat die jongens geen kans krijgen?
Bij vrijwel elke andere club krijgt de jeugd kansen, behalve hier. Een Reis(18) die van Grunn naar Barca vertrekt. Van den Berg (17!) naar Liverpool. Buitink die bij Vitesse lekker gaat in de punt. Heerenveen met Vlap en Pierie. Utrecht met Troepee en Venema. En zo heeft elke club er wel minstens 1. Wij geven Van Hooijdonk invalbeurten van 5 minuten.
Dan is of je jeugd gewoon kut of je bent bang om ze voor de leeuwen te gooien.

0   0  
LarsW

@Arie

Bij de forumavond heeft Tom van den Abbeele aangegeven dat er vier jeugdspelers toetreden tot de kern. Dat is de insteek voor ieder seizoen. Dit seizoen gaat dat om Jan Paul van Hecke, Sydney van Hooijdonk, Yassine Azzagari en Jethro Mashart. Daarachter zitten nog Sabir Agouglil. Ook Marwin Reuvers traint mee met de eerste selectie.

Welke jeugd krijgt geen kans? ;)

0   0  
Tegel

@Arie NAC heeft een speler naar Barça getransfereerd eej!

0   0  
Nicky

Het liefst zien we allemaal 11 gasten uit Breda op het veld staan. Alleen is dat geen realiteit...

Het belangrijkste is in een team sport dat er een team staat. Voor elkaar werken belangrijker vinden dan eigen succes. Bereid zijn je laatste energie eruit te persen om je medespeler te helpen. Het team te helpen.

Of dat deze gasten dat gaan doen moet blijken. Gezien de beschrijvingen maar ook de leeftijden en de kans die deze jongens nu krijgen zie ik potentie.

Ook zie ik een heel consequent beleid met meerjarige contracten met opties voor meer. Ook dat past binnen dit beleid. Laat nu de helft van deze aankopen uitgroeien tot een mooie transfersom. Dan hebben we over 2 a 3 jaar veel meer mogelijkheden om voor zekerheid te gaan.

En dan nog peoples.. er bestaat niet zoiets als een zekerheid. Spelers kopen is altijd speculeren. Er zijn zoveel meer factoren die meespelen. Waarom speelt Messi niet zo goed voor Argentinië als voor Barcalona. Koopt Ajaks een Sulimanie die schittert in Friesland en faalt in Amsterdam. Babos in Rotterdam etc etc etc..

Maar vooraf zeiken en achteraf je gelijk halen is wel iets waar velen hier iets wat van opbollen onder de riem.

Kritisch is prima, belangrijk zelfs.. onderbouwen blijkt vaak moeilijk.. support en vertrouwen helpt..

0   0  
Boom

Wat een onzin, dat gemekker over het zogenaamde "vreemdelingen legioen". Tot dusver: 2 Spanjaarden, een kroaat en 3 Nederlanders aangetrokken. Ik kan me nog genoeg seizoenen herinneren waarin er een stuk minder Nederlanders stonden. Hauptsache: terug naar de Eredivisie!

0   0  
Nacfem

Doe mij maar een vreemdelingen legioen met Babos, Gudelj, Angelino, Garcia, Feher, Kolka, Arnold, Mitiliga, Mari?? Liever een Spaanse huurling (Garcia) dan een Nederlander in eigen dienst (Kasteneer, Rosheuvel). Het gaat om de motivatie die die gasten op de mat leggen, niet de afkomst.

0   0  
Turbopolyp

Ik lees te veel reacties over een vreemdelingen legioen, wat verwacht je dan? We moeten weer vanaf de bodem beginnen met opbouwen. Dan moeten er nou eenmaal nieuwe mensen aangetrokken worden. Daarnaast is elke bekende speler van NAC ooit is begonnen als vreemdeling. De nieuwe clubmannen kunnen hier zomaar weer tussen lopen.

0   0  
Granada CF

Yes! De beloofde Congolees is eindelijk binnen!!!

Hup NAC en hala Breda

0   0  
Buurman

Deze gasten hebben geen contract , ze kunnen een contract verdienen. ! Dit gaat zo bij alle clubs. Soms , heel soms zit er een ongepolijst pareltje tussen. Meestal komen ze tekort.

0   0  
Hont

Graag spelers met ervaring.
Fijn dat er ook dat scoutingkennis is, maar spelers hebben nog niks bewezen op het hoogste niveau. Lijken enkel spelers te komen met ervaring in 2e elftallen of competities ergens achteraf.
Ervaring zegt niet alles en ik laat me graag verrassen, maar om nu al hozanna in de polonaise te gaan lopen met deze aankopen vind ik bijzonder voorbarig.

0   0  
Ries

Als ze geen van allen nog tanden hebben dan ziet het er goed uit...

0   0  
Arie

@LarsW

Voor de sier op de bank zetten vind ik geen kans geven. Juist nu in KKD kun je ze voor de leeuwen gooien en veel minuten laten maken. Maar ik zie het weer niet gebeuren. Waarom zou je Mashart niet gewoon linksback gooien? Verhuur Van Hooijdonk of Loshi aan Helmond, zodat ze wel minuten kunnen maken.
De illusie wekken dat ze een kans krijgen is wat anders dan hem daadwerkelijk geven.

0   0  
DunErwt

Kom net Wesley Sneijder tegen op de A16, het zal toch niet........wel de goede lengte voor een jeugdspeler.

0   0  
10diego

Twee overal mislukte spelers op proef en de polonaise gaat door.

0   0  
Nicky

En weer een mislukte poging kritisch te onderbouwen. Het cynische reageren gaat door.

0   0  
Pizzabakker

@ 10diego
Jerrel Hasselbaink was ook een mislukte speler. Wil niet altijd zeggen dat het nooit iets zou kunnen worden natuurlijk.

0   0  
ton

jaren niet gehoord...op proef!!

man man wat gaan wij met zijn alle genieten van een team wat er vanaf minuut een zal staan teminste zoals de spelers nu reageren mijn gevoel zegt dit word anders als vorig seizoen dit word genieten wat is de directie goed bezig.

0   0  
Optimist

Nicky's post bespaart me een hoop typewerk. Elke aan- en verkoop is een gok, die je voortdurend moet wagen.
De kans dat je wint moet zo groot mogelijk zijn, wat met name afhankelijk is van de mentaliteit van de spelers, die bij de nieuwe aankopen wel goed lijkt te zitten, er wordt in ieder geval op geselecteerd.

Enige nadeel van zo'n jong en talentvol team is dat het wisselvallig is, enkele routiniers erbij zou ideaal zijn, maar die zullen ongetwijfeld aan het eind van de transferperiode nog erbij komen als ze beter betaalbaar zijn.

Enige wat we dan nog nodig hebben is geluk.

0   0  
10Diego

@pizzabakker, dat is zo en ik zeg ook niet dat het niks kan worden. Maar dat overdreven nergens op gebaseerde optimisme vind ik helemaal nergens op slaan.

0   0  
Ric

Ervaring....wat is ervaring. Verschueren en kali hebben echt wel ervaring. Onze keeper, Stokkers en Nacho hebben al een jaar KKD gehad. Mounir weet ook wat er in de KKD gevraagd wordt. Kortom ik denk dat we meer aan het - kennen van de klappen van de zweep in de KKD - dan ervaring qua leeftijd bepalend gaat zijn.

0   0  
RV

Ervaring zegt zeker niet alles maar het is een feit dat de clubs die de laatste jaren kampioen zijn geworden dat altijd deden met Nederlandse jongens op belangrijke posities met bewezen prestaties en ervaring. Alleen Jong Ajax was een uitzondering op de regel.

Feit is dat we pas na een wedstrijd of 10 een oordeel kunnen vellen.
Maar toch zou ik pas echt vertrouwen krijgen als er 2 spelers in de as van het veld gehaald worden met bewezen prestaties en daarnaast bijvoorbeeld Ilic definitief komt. Tenminste, wel als de doelstelling nog steeds promotie is.

Als we met dit type spelers die nu gehaald worden op de proppen komen dan lijkt me een 2-3 jaren plan realistischer. Tot op heden loop ik niet over van enthousiasme van deze wereldreizigers. Maar ik wil dat ook zeker niet te kritisch (maar vooral realistisch) bekijken, al die jongens verdienen een kans maar als de doelstelling promotie is dan moet er zeker kwaliteit komen.

0   0  
Mo

Wat me wel opvalt dat TvA een heel ander spelersboekje opendoet dan Smulders/Goetzee. Alleen dat schenkt al meer vertrouwen!!

0   0  
Vinnie Jones

CV’s zijn rond de 25 (toch?), keeper loopt al even mee. Daarnaast vermoed ik dan toch dat Kali voor de routine moet zorgen. El Al loopt ook al even mee. Stokkers heeft al wat jaren achter de rug. An sich, genoeg ervaring, maar geen 30+ ers.

0   0  
n@©

Belgische vierdeklasser? Ik voel me beledigd!

0   0  
RV

Heb je enigszins wel een punt hoor Vinnie Jones.
Maar jongens als El Allouchi, Verschueren en Stokkers zijn niet de dragende spelers in de as.
Vind het dan op zich wel positief dat er twee centrale verdedigers staan die de taal van elkaar begrijpen, zou mooi zijn als daar weer een keer een duo staat wat complementair aan elkaar is.

Maar toch,
Olij is ook nog jong en heeft het leuk gedaan bij Top Oss, maar bij NAC is de druk volledig anders.
We hebben geen back-up die er staat en ik vond Noppert ook een goed profiel hebben in het begin.
Stokkers is een goede aankoop denk ik maar ook geen doelpuntenmachine.

Misschien is het gewoon een kwestie van gewenning maar in het verleden kochten we bijvoorbeeld bij degradatie naar de eerste divisie Sjoerd Ars, dan kon je op voorhand gewoon met zekerheid 20 doelpunten noteren.

0   0  
Paulus

Laat het maar zien mannen .

0   0  
Bier en friet

Ik heb ook wat vraagtekens bij dat vreemdelingenlegioen, dat je dus kennelijk geen vreemdelingenlegioen mag noemen.

Voor mij is het geen gevalletje nationaliteiten tellen. Ik heb doorgaans meer verbondenheid met een vlaming dan met een randstedeling. En in beginsel is er ook niks mis met een hele buslading aan exoten. Elke profvoetballer speelt op de eerste plaats voor zijn eigen carrière, ongeacht uit welke windstreek hij komt. Taalbarrières en cultuurverschilletjes zijn, zolang het goed gaat, maar kleine hobbeltjes en houden het fris en uitdagend in het groepsproces. En het is voor elke broodvoetballer in zijn eigen belang om gewoon zijn stinkende best te doen. Zolang het team lekker draait is er weinig aan de hand, buiten de gevoelens van supporters.

Als een supporter zich meer kan binden aan de speler uit de regio dan aan een speler uit den verre, dan is dat iets dat meetelt voor die supporter. Dan kan een ander zeggen dat dat nu eenmaal hoort bij het moderne voetbal en dat we allemaal kindjes zijn van moeder aarde, maar het lijkt me beter dat iedereen gewoon ook gevoelens mag blijven uiten. Ik denk dat de meeste supporters liever 11 supervoetballers uit de regio en eigen opleiding op het veld zien. Als dat in de praktijk niet haalbaar is, prima, maar dan kun je nog wel een voorkeur hebben en er iets van zeggen als de praktijk verder van jouw ideaal staat. Niks mis mee.
Persoonlijk heb ik niet persé een voorkeur voor NLse spelers. Ik heb goede herinneringen aan oostblokkers bij NAC en vind een oostblokker die gebrekkig Engels praat minder vervelend dan een plat amsterdams accent.. En heb me vaak genoeg geërgerd aan lokale voetballers die voor anderen helden waren. Ieder zijn eigen voorkeuren. Belangrijk vind ik vooral dat ze er op klappen en dat het gewoon normale kerels zijn.

Maar ik maak me vooral zorgen als het team niet lekker draait. Vooral dan denk ik dat binding met de club en regio belangrijk is. Hoe verder jouw basis af is van de club waar je voetbalt, hoe gemakkelijker het is om een klote seizoen achter je laten. Je gaat naar een andere club en je wordt er nooit meer aan herinnert. Als dat eenmaal in het hoofd gaat zitten (Ah, laat ze maar verrekken, over 2 maanden ben ik hier weg) dan is het lastig om jezelf te motiveren. Lastiger dan een speler uit de regio die zelf iets met de club heeft en/of vrienden en familie met binding.

En daarnaast kunnen taalbarrières en cultuurverschillen een groter hobbeltje worden als het tegenzit. Als je jezelf niet kan uiten naar je collega's (of gewoon een praatje in de supermarkt), dan is dat vooral vervelend als je echt iets op je hart hebt. En als daar bovenop anderen weinig begrip voor jou hebben, en jij niet voor anderen, vanwege cultuurverschillen, dan gaat zo'n speler zich alleen maar meer terugtrekken en verlangen naar een exit.

Daarin zit mijn scepsis tov een 'vreemdelingenlegioen'. Het gaat goed, zolang het goed gaat. Maar bij tegenslag kan een team helemaal uit elkaar vallen. Ik zeg niet dat het gaat gebeuren, ik vrees alleen dat als het gebeurt het moeilijk om te buigen is en het ons een seizoen kan kosten.

0   0  
Pizzabakker

Statistisch is bewezen dat een ploeg met een gemiddelde leeftijd van ergens tussen de 26 en 27 het beste presteert. Daar zitten we volgens mij nu nog ver onder. Iets ervarener spelers zou dus geen slechte zet zijn. Dertigers die nergens meer aan de bak komen hoeft van mij ook niet, maar jongens van een jaar of 27 tot 29 zouden wel wat meer balans in de selectie geven. Spelers in die leeftijdscategorie kun je ook nog gemakkelijk een meerjarencontract aanbieden, want vaak dan pas op de top van hun kunnen.

0   0  
DunErwt

Mamma mamma het cynische gaat maar door............huillie huillie

0   0  
Real Robert

"Kali en El Allouchi voor de routine en ervaring". In het verzaken en irritante gebaartjes dan wel.

Overigens is meneer K. nu al weer niet fit van vakantie teruggekomen. Is hij ook geroutineerd in!

Zolang deze 2 spelers op ons middenveld rondlopen wordt het nooit wat.

0   0  
Ivo

Er komen er ook nog 3 of 4 vanuit manchester City. Je moet goed zoeken naar de balans.
Een paar Nederlandse sterkhouders zou ik er nog graag bij zien komen.

0   0  
Cees

Het spijt me, maar ook ik kan mijn bezorgdheid niet verbergen. De TD is los, laten we het zo stellen, maar hopelijk gaat NAC er op de “lange” duur niet verschrikkelijk veel spijt van krijgen. Zoals het al zoveel heeft gehad? Ik blijf het uitermate vreemd vinden dat een “nieuweling” zo zijn stempel op iets kan drukken, zoals nu. Euh, voor de goede orde, dat geldt voor elke nieuweling. Dus niets persoonlijks tegen deze TD.

0   0  
Ouwe Spionkop

We kunnen al een aardig elftal opstellen:
Olij, Gersbach, Monsalve, Riera, Schouten, El Allouchi, Verschueren (captain), Kali,, Filipovic, Stokkers, ?

0   0  
nacorakel

Vreemdelingenlegioen of niet, als ze allemaal NOAD spreken en gewoon een bietje kunnen voetballen, gaan ze elkaar vanzelf verstaan.

0   0  
Eindeloos

Geachte heer Tom van den Abbeele, in de week van 13 tot 17 mei van dit jaar was de Franse proefspeler Matteo Rigoni voor een stage in Breda. Trainde de gehele week mee met de NAC selectie in Zundert(behalve op op donderdag want toen nam de selectie ‘feestelijk afscheid van elkaar en werd er niet getraind, ik weet dat want ik moest het in het Nederlands geschreven appje voor Matteo vertalen). Matteo was een toffe gast in onze bed&breakfast in Breda. Op zaterdag 18 mei had u een gesprek met hem en gaf aan dat de gps data in orde was en dat u nog wachtte op input van de trainers. Het is nu ruim 5 weken verder. Graag in ieder geval even het fatsoen tonen namens ‘mijn’ NAC Breda om richting Matteo aan te geven dat er blijkbaar geen interesse is vanuit ‘mijn’ club. Ik schaam me echt zo GVD kapot. Of ik ben heel naïef en zo werkt het in de voetballerij?
Ik heb zijn contactgegevens nog beschikbaar mocht u ze kwijtgeraakt zijn.

0   0  
Buurman

Beste ouwe spionkop. Inderdaad wordt het zoiets. Dus afwachten of verschillende spelers het KKD niveau ruim aankunnen. Gasten van MC nog niet erbij. Ilic zal zeker komen. Een kampioenselftal maken is niet niks.

0   0  
Nacbreda1989

Vreemdelingen legioen?? De as hebben ze al Nederlandse spelers aangetrokken( Stokkers Olij). Volgens mij doet de td prima zijn werk.. Spelers ophalen die niet te duur zijn en zich nog echt willen bewijzen. ( ipv nlse zoutzakken die denken dat ze zich al bewezen hebben) Welkom mannen en S6 met de proefstage om te kijken of het echte versterkingen zijn ipv blindelings contracten uitdelen.

0   0  
Schrikbarend

Spion gaan we dit jaar met 10 man proberen

0   0  
van Rumschoten

Edit BSR: Andere supporters wegzetten als psychisch gestoord is een zodanige overtreding van onze huisregels, dat we niet anders kunnen dan een ban uitdelen.

0   0  
Castle

Alles betet dan el alouchi en verscheuren dat weet ik zeker

0   0  
signase

@Rumzuurtje:

Proost jongen. Vanavond bowlen met de flessen die je vandaag geleegd hebt? Ik ben graag van de partij. Ik zit in kamer 69 van het U-center, waar zit jij ook alweer?

0   0  
Ivo

Dit tempo is ook nodig. Achterin zit je nog met Koch, Gersbach en van Anholt die mogelijk alle 3 vervangen gaan worden. Koch waarschijnlijk als eerste.

Op het middenveld heb je nog Kali en El Allouchi en een paar jongere spelers zoals Reuvers en Brusselers.

Voorin gaat Kaikai nog vertrekken en ik zie Sydney v. Hooijdonk wel verhuurd worden.

De komende maand gaat er nog heel veel veranderen.

0   0  
Buurman

Beste Eindeloos. Je kunt TvdA toch rechtstreeks contacteren ? Zoiets never via een site. Of men moet je niet te woord willen staan ? Op zich heb je gelijk.

0   0  
Tandentrekker

Kans op mislukken is stukje groter met vreemdelingen dan met Nederlanders, die hebben toch echt meer krediet bij de achterban. Vooral als ze uit de regio komen. Dus ik vind het spelen met vuur, maar als ze echt goed kunnen voetballen ben ik natuurlijk voor.

Dat eerst maar eens afwachten, de CV's en clubs waar ze vandaan komen zijn in ieder geval zeer matig. Meer kan ik er nog niet over zeggen.

0   0  
Jantje

Vierdeklasser... Wtf, kan ik me ook nog opgeven voor de training van maandag? Speel op dit moment vijfde klasse misschien net niet genoeg, maar ik heb wel een grote kwaliteit: pinten zuipen in de kantine. Zal het bij NAC wel goed doen..

Ik ben nog lang niet overtuig van de nieuwe TD

0   0  
Buurman

Mede supporters wegzetten op een site als verslaafd , gek , gestoord etc. etc. . als je hun mening niet deelt , ze niet mag of hun reacties niet ziet zitten of niet kunt plaatsen ; mijn ding is dat niet. Blijf op een rustige manier inhoudelijk. Opgeklopt gedoe. Van de andere kant mag van mij iedereen zijn mening op zijn of haar wijze ventileren.

0   0  
Castle

Beter 10p jongens op proef die je ziet spelen zeker voor brood,dan gebleseerde spelers met naam en filmpjes met 1 moment uit een wedstrijd genomen,ik vertrouw op ruud dat hij weet wat hij doet .ik.hoop.wel op een echt goede middenvelder spelbepaler die de lijnen uit gaat zetten

0   0  
Ratjeduneerste

Ik hoor iedereen over een vreemdenlegioen. Zijn jullie op de 1e training gisteren aanwezig geweest en hebben jullie gezien wie daar op het veld stonden?

7 'buitenlandse' spelers van de 22 waaronder o.a.:
- Karol, die al jaren bij NAC voetbalt
- El Allouchi en Kali die een dubbel paspoort en dus ook de Nederlandse nationaliteit bezitten
- Skender Loshi, die Albanees is maar in Nederland geboren en getogen.
- Verschueren die als Vlaming niet compleet als buitenlander gerekend kan worden en tevens al jaren bij NAC voetbalt.

Hou je over: Gersbach en Monsalve.
Nacho Monsalve is al voor Twente actief geweest en kent de KKD. Zie ik dus niet als volledige vreemdeling.
Gersbach speelt ondertussen een half jaar hier in Breda maar heeft nog maar weinig indruk kunnen maken. Ik hoop dat hij de linksback positie in kan gaan vullen zoals hij dat bij Rosenborg deed.

Momenteel zijn daar Stokkers (NL'se jongen met ervaring in de KKD) en Filipovic bij gekomen. Deze jongen zou ik als 'vreemdeling' zien.

Hierbij komt de reeds afgeronde transfer van Riera bij en zijn er daarnaast slechts 3 allochtone voetballers op proef.

Dus definieer alsjeblieft het woord 'vreemdelingenlegioen' voor jezelf nog eens. Als je zo beredeneert als de meeste hier doen is elke nieuwe voetballer een vreemdeling. Of zullen we Kees Luijkcx maar terugvragen....


Ik heb vertrouwen in het transferbeleid van TvDA momenteel. Niet lukraak elke jongen een contract geven, maar gericht zoeken en scouten en vervolgens pas stappen ondernemen en in deze gevallen slechts nog op proef laten komen.
Op deze manier krijg ik weer zin in het komend seizoen!

0   0  
Ratjeduneerste

@ Tandentrekker

Clubs heel matig? Hahahaha

Villareal is een gevestigde naam in Spanje. Barcelona schijnt ook een redelijk grote club te zijn en ook Atletico weet wat voetbal is.

Wat betreft deze 2 jongens is Club Brugge een traditionele top 3 club in Belgie die redelijk wat talent voort hebben gebracht en dit jaar nog CL speelden.

PSG heb je nog nooit van gehoord?? Is een club uit Parijs met een vrij ruime portemonnee die ook een aardig elftal op de been hebben.

0   0  
fu

Fc Vreemdelingenlegioen. Leren het nooit de sukkels.

0   0  
Tombola Breda

Ik kan het woord 'vreemdelingenlegioen' niet meer zien. Het is een ontzettend bekrompen en ouderwetse gedachte om aan te nemen dat een team met alleen maar spelers uit Nederland (of de regio) succesvoller is, of althans op meer krediet kan rekenen, dan een team met veel buitenlandse spelers.

Voor de mensen die dat roepen: wordt wakker en kom uit je cocon! De meest succesvolle bedrijven van de wereld bestaan uit een mengelmoes van verschillende nationaliteiten. We leven in een moderne wereld waarbij competenties belangrijker zijn dan nationaliteit, diploma's of titels. Talent gaat boven alles in de voetballerij. Wat een gelul dat communiceren een barrière zou moeten vormen. In de jaren 50 misschien, maar het is fucking 2019.

Landen als Kroatië, Slovenië en Spanje hebben vandaag de dag zeer goed onderwijs. Die jongens die bij NAC komen voetballen zijn geen analfabeten die ze van de akker hebben geplukt hoor. Die verstaan en begrijpen dondersgoed wat ze wordt verteld in het Engels.

P.s. Geniaal interview waaruit blijkt dat Olij vloeiend Spaans spreekt. Wat nou taalbarrière en vreemdelinglegioen.

0   0  
Wanny

@ Tombola Breda

Verschil met die bedrijven is dat een voetbalclub de lokale trots van de stad/regio is. Zoals we ook harder juichen als Groenewegen de gele trui pakt dan een buitenlandse concurrent.

Voor jonge jongens uit die regio zou het een droom moeten zijn om voor de club van je regio uit te mogen komen. Daarin geloven is makkelijker als er voorbeelden zijn van spelers die ook uit de buurt komen.

En ik snap dat de (voetbal)wereld veranderd is, maar de veertigers en vijftigers onder ons zijn toch allemaal weleens bij Ton Lokhoff sports binnen gestapt, in de hoop dat de grote voetballer er zelf ook was.
Die tijden komen niet meer terug, maar een gezonde mix is wel prettig.

0   0  
Tombola Breda

@Wanny, precies dat dus. Ouderwetse gedachte. Dat wat jij schetst bestaat al vele jaren niet meer. En daar wordt je vandaag de dag ook geen kampioen mee. Bovendien romantiseer je het teveel. Want volgens mij hebben wij supporters hier vaak zat onze lokale helden keihard afgezeken.

0   0  
10diego

@wanny, maar we hebben nu wel een speler die door muren loopt en een straatvechter.

Niet zo kritisch man. Frisse wind, nieuwe ideeën, er gebeurt tenminste iets, dat gezeik altijd. Het zijn allemaal geweldige berichten.

Begin oktober zullen we zien waar we staan.

0   0  
NAC4Ever

Goede zaak dat ze eerst op proef komen!

0   0  
Jf

Ik hoop nog wel op een naam op het middenveld Chris WM wilde 1 naam niet noemen. Speelt dit nog?

0   0  
Breda-Loyal

Liever buitenlandse jongens die kunnen voetballen en alles willen geven 90 minuten lang voor club en stad dan Nederlandse jongens die met de pet ernaar gaan gooien als het ff tegen zit

Hup NAC !

0   0  
Wanny

@ Tombola Breda

Het is geen (ouderwetse) gedachte, het is een voorkeur. Ik en ongetwijfeld anderen met mij, zie liever lokale jongens in het eerste dan buitenlanders. En dan liefst nog uit de eigen jeugd.

Tegelijkertijd ben ik realist genoeg om te weten dat die tijd niet meer terug komt. En kan ik een goede buitenlandse speler best waarderen, zeker als ie wat langer bij onze club blijft.

0   0  
Bash Deze gebruiker is een admin

Welkom welkom. Mooie berichten allemaal rondom de club. Zijn die afschrijvingen bij alle supporters voor de seizoenskaarten toch weer een beetje gemaskeerd ?

Ben erg benieuwd naar de selectie en voorbereidingen richting het komende seizoen. Het is van levensbelang dat Ruud Brood er snel een hecht en ingespeeld team van smeedt zodat de basisspeler de feilloos op elkaar raakt ingespeeld. Stuur die gasten desnoods een week de Ardennen in om elkaar door en door te leren kennen en teamgenoten te smeden.

Voor de Bside en overige zangers / songwriters onder ons: succes met de liedjes voor Boris Kudimbana en Yaisien

0   0  
Rubenac

I know its YouTube,maar de abdallah is wel erg technisch icm goede trap.
Laat het maar zien..

0   0  
Buurman

Ik kom nog uit de tijd : “ En dan op het middenveld Bouwmeester - Quaars - Dierckx.” Heerlijke tijd , jaar of zes/zeven hetzelfde middenveld. Dan waren de drie beste middenvelders van Breda. Maar tijden veranderen. We hebben nu de multi culturele samenleving. Zag laatst een programma. Als de doelstellingen maar helder zijn werken die verschillende culturen prachtig en met wederzijds respect samen. En de doelstelling van NAC is zo helder als dorpspompwater. PROMOVEREN. Aan Ruud Bread de eer er een vechtmachine en vriendengroep van te smeden. Waar een mens dan vandaan komt maak geen fuck uit.

0   0  
G00Ser

vreemdelingenlegioen? Het maakt mij echt uit waar ze vandaan komen, zolang ze maar waarmaken wat het publiek wilt. Daarbij, de laatste seizoenen waren het vaak de buitenlanders, zoals bijv Manu Garcia en Pablo Mari die lieten zien binding met Breda&NAC te hebben.

0   0  
Sp1

De kloep van toffe jongens.....

0   0  
Jammer

Weer 2 spelers waar ons geweldig mee kunnen identificeren. Wat een armoe.

0   0  
Eindeloos

Buurman, excuses, inderdaad niet correct hoe ik het neerzet. Mail eerst aan persoon die het betreft bij NAC verzonden, daarna hier gedeeld. En dat mag vind ik. Mijn en ons clubje, maak me liefdevol zorgen. Ik reageer kritisch maar schoffeer niet volgens mij. Hup NAC!

0   0  
Kinderkaartje

Sp1

Grappig, maar het is "die PLOEG van toffe jongens"!
(Zonder te willen zeiken)

0   0  
Eddy W Deze gebruiker is een admin

@Eindeloos

Ik had het via NAC gespeeld als ik jou was. De kans dat Tom meeleest is bijna 0%. Daarnaast bestaat Rigoni volgens Transfermarkt niet. Heb je meer info?

0   0  
B

Het zal van de prestaties afhangen of het een ‘vreemdelingen legioen’ gaat worden.

Winnen ze alles kunnen we ons er mee identificeren. Zijn de prestaties slecht zijn het ineens vreemdelingen.

Als ik naar mijn favoriete NAC spelers de afgelopen 30 jaar kijk is dat ook een mooie afspiegeling van Nederlandse spelers en buitenlandse spelers. Tot dusver zie ik nog weinig problemen.

0   0  
ome cor

@Hans Deelen
Serieus ? Kom je nu weer met van Rumschoten aan zetten ?
Uit gevliegerd ?

Voor wat betreft de mening vreemdelingenlegioen ben ik het eens met de mensen die vreemdelingen niet koppelen aan nationaliteit of herkomst, maar aan hoe dichtbij ze bij het publiek staan.
Speel het voetbal wat wij willen zien en dan sta je heel dichtbij.

Voor wat betreft de roep om ervaring.... Te Vrede, Kastaneer, Rosheuvel, Koch....dat was toch best wat ervaring.... en uit eigen land. Daar werd het toch ook niet beter van.

0   0  
Eindeloos

@Eddy W ik schrijf toch net dat ik het eerst aan NAC heb gezonden en daarna hier heb neergezet? Geloof me hij was er, ik had de hoop dat hij 5 dagend jonglerend door ons huis zou lopen als de grote verlosser, dat deed hij niet, hij was er. En dus recht op fatsoenlijke reactie.

0   0  
Jan

Na de middelbare schooltijd heb ik 6 jaar gezeten bij Légion Étrangère d.w.z. Vreemdelingenlegion. Geweldige tijd, veel gezien, veel geleerd. Levenservaring opgedaan waar ik nog elke dag gebruik van maak. Ja, ja, hoor ik de lezer denken, dit is een voetbalsite. Klopt, maar er is sprake van een gemeenschappelijkheid met de situatie waarin NAC zich nu bevindt. De onderlinge communicatie zowel op de training als in de wedstrijd zijn de achilleshiel. Ga je als organisatie hiermee niet aan de slag dan gaat je dat letterlijk dure punten kosten.
Heb ik aan den lijve mogen ondervinden. In 1979, door een Babylonische spraakverwarring aan de verkeerde kant van de Congo gedropt. Het was de bedoeling om te landen in Congo Brazzaville echter de piloot had verstaan Congo Kinshasa. Waren wij niet blij mee. Om een lynchpartij te voorkomen was het al schietend naar de andere zijde van de Congo-rivier te geraken met hapklare krokodillen die vermoedelijk dagen geen voedsel hadden genuttigd. Gebruik de Google vertaalapp. maar eens om het woordje links (voor bijvoorbeeld, bal komt van links) de vertalen naar alle talen die aanwezig zijn binnen de selectie.

0   0  
scheppioni

Een hoop woorden hier, ik heb er weinig !!! Laat het maar zien, een hecht team NAC !!!???

0   0  
Ratje

Ik lees hier wel heel vaak vreemdelingen legioen en congolees... Hij heet Boris, dus het zal geen taalproblemen opleveren, lijkt me.

Het zal dus ook wel meevallen met het vreemdelingen legioen.

0   0  
Chris W.M.

@Jf

Doodse stilte wat dat betreft. Nogmaals, het lijkt mij een sterk verhaal, maar mij is verzekerd dat het rond is. Maar hoe langer het duurt hoe onwaarschijnlijker in mijn ogen. Ténzij gewacht wordt tot Kali weg is, want die nieuwe zal ook geen goedkope zijn...

De enige reden dat ik dit ooit genoemd heb is omdat de namen Kapuadi en Filipovic ook via dezelfde kanalen tot mij zijn gekomen. Dus tsja, voorlopig maar het voordeel van de twijfel.

0   0  
Ernie

Het maakt allemaal geen zak uit als we maar bier kunnen drinken en kut roepen.
En dat zal wel hetzelfde blijven .

0   0  
JohanB

Chrisje,

Noem gewoon de naam dan, net of als jij de naam noemt het dan ineens niet door gaat of wat dan ook.

0   0  
Bredaaaa

kali zou best n goeie in de kkd kunnen zijn.

0   0  
Hanos

Eigenlijk best zielig en triest, dat de aankopen/huurlingen niet vermeld worden via teletekst of omroep Brabant, ons NAC BREDA telt niet mee in de media, terwijl ons clubke er toch op een voor ons passende wijze speulers weten te presenteren...

0   0  
Pep

Chris

Kapuadi is er helemaal niet.

0   0  
Buddha

Hakim Borahsasar ook uit de jeugd van Club Brugge en afgedaald naar een bedenkelijk niveau in België. Moet ik toch wel een beetje aan denken bij het verhaal van deze Congolees.

0   0  
Eddy W Deze gebruiker is een admin

@Eindeloos
Dat kan ik er niet uit opmaken, maar ook dan snap ik niet dat iemand volledig off topic hier een heel betoog gaat schrijven voor iemand die hier waarschijnlijk nooit komt.

Als hij er was heeft hij inderdaad recht op een fatsoenlijke reactie, dat staat voorop. Maar, een speler waar een van de grootste data bases van Europa nog nooit van heeft gehoord roept enige twijfel op. Daarom de vraag of er wat meer informatie gegeven kan worden over deze speler.

0   0  
JohanB

Pep,

Chrisje zou wel weer hebben gezien dat de broer van een vriend van Olij, die een neef heeft daar de buurjongen van een middenvelder is gaan volgen. Dat zijn de bronnen en kanalen waar Chris alles vandaan haalt. Die zit een hele dag alles af te zoeken dus die zal het vast wel weten!!

0   0  
NAC4Ever

@Hanos
Omroep Brabant heeft een artiekel geschreven na aanleiding van de eerste training. De NOS heeft de afgelopen dagen inderdaad onze nieuwe spelers niet vermeld,maar deed dat wel eerder bij een paar spelers. VI meld tot nu toe alle spelers van ons.

De media aandacht is inderdaad minder dan in de Eredivisie. Maar tot nu toe valt het mij erg mee.

0   0  
Buurman

Beste Eindeloos. Ik neem je niks kwalijk. Er staan hier soms wel triestere en dommere dingen op de site. Maar dit moet je laten lopen rechtstreeks bij Tom. Ook voor jezelf. Ik heb geen reden om aan je verhaal te twijfelen. Over en sluiten.

0   0  
Eindeloos

@Eddy W wat is er of topic aan een reactie over een proefspeler bij een topic over proefspelers die vandaag aangekondigd worden. Maar laten we elkaars vliegen niet gaan afvangen en een of andere strijd met elkaar aangaan.

0   0  
SjorsNAC

Krijg een beetje een Smulders deja vu met al die spelers. Hopelijk zit er een parel tussen. Zoals eerder gezegd oordeel pas na de eerste wedstrijden, ik zie graag nog wat Nederlandse ervaren krachten erbij.

0   0  
JohanB

Jongens trap niet in de grap van eindeloos. Wat hij zegt is niks van waar. Johan bezoekt regelmatig trainingen. Eindeloos wil gewoon wat aandacht en TvA in zwart daglicht zetten. De naam die hij noemt bestaat ook helemaal niet.

0   0  
Laguerra

@Jan

Ik heb wel eens begrepen dat het niet door een spraakverwarring kwam maar door het nuttigen van spraakwater van de piloot

0   0  
Buurman

Het toppunt vond ik wel , enige tijd terug, dat er op deze site gewag werd gemaakt van een GERUCHT. Vreven zou al coke snuivend met Carnaval op een YouTube filmpje staan. Hoop misselijke discussie volgde natuurlijk. Bleek het Vreven helemaal niet te zijn. Volgens mij moet je dan eerst goed kijken en niet gelijk gaan schrijven. En los daarvan hoort zo’n privézaak niet op een voetbalsite. En dit soort gemene en domme achterklap en roddel krijgt nog duimen omhoog ook.

0   0  
Buurman

Beste JohanB. Dat werpt een ander licht op de zaak. Maar ik vind het , als wat jij zegt klopt , geen grap !

0   0  
Ojee

Om even voor Eindeloos in de bres te sprinfen:

https://www.footballdatabase.eu/en/player/details/216968-matteo-rigoni

0   0  
Jan

@Laguerra.
Piloot was een Vlaming die Koeterwaals Frans sprak en inderdaad de nodige alcoholische versnaperingen naar binnen had gewerkt. Het misverstand zat hem in à droit of gauche (rechts of links). Deze woorden verwisselde hij met elkaar met alle gevolgen van dien. Vandaar ook mijn voorbeeld “bal komt van links”.

0   0  
Buurman

Ok Ojee. Is duidelijk.

0   0  
Henkie

Ssewakambo, damcevski, boateng, amieux, naah, borahsasar, perica, zukanovic, zschussen, fernandes en consorten kwamen. O.a. Kees kwakman, buiks rn gilissen maakte ruimte voor het vreemdelingenlegioen.
En och wat waren de mensen blij. Eindelijk “creatief” (=ingestuurde videos van zaakwarnemers met hoogtepunten bekijken) gescout. Eindelijk niet meer de klapper van van as.

Degradatie volgde.

Enfin. Kan het nu anders zijn? Ja; dat kan, ik hoop dat het allemaal voltreffers zijn.
Bewijst historie dat het vaak andersom gaat met vreemdelinglegioenen? Ja, zie nac, roda, nec in het verleden.

0   0  
Pietjebel

@henkie
Tjaa wat is een vreemdeling legioen en kijkend naar het verleden

Afgelopen seizoen heeft twente het toch ook goed gedaan met 15 buitenlanders dus het wil niet altijd iets zeggen

Nac heeft nu 3 spelers gehaald waar ze op andere supporters sites zeggen dat het goeie spelers zijn

Je moet geluk hebben dat het klikt en ze moeten voor elkaar willen vechten dan komt het resultaat vanzelf

0   0  
De Scout

Check deze video van Abdallah Yaisien: https://youtu.be/oYYe_JXUGS0

Best een dynamische middenvelder met een goede vrije trap.

0   0  
Belgische Naccer

Het interesseert me geen reet waar die gasten vandaan komen. Als ze het gras maar opvreten en het vuur aan de schenen leggen van iedere tegenstander. Hopelijk krijgen we dan weer echte wedstrijden te zien...ipv dat mietjesvoetbal van vorig seizoen.

Over mietjes gesproken...zijn Kali, Allouchi en Koch al weg?

0   0  
Tram

Allemaal prachtig maar vierdeklassers uit Belgie gaan NAC geen kampioen maken. We zullen het in de eerste oefenwedstrijden al kunnen zien. Net als vorig jaar. Toen zag een blinde dat het niks was. Ik hoop van harte dat we voor de KKD een topploeg krijgen (zoals het hoort voor NAC) maar ik ben er niet gerust op.

Gisterenavond was natuurlijk heel leuk bedacht: spelerspresentatie in een cafe in Breda. Maar de uitvoering was om te huilen. Onze nieuwe directeur en TD kunnen overduidelijk geen publiek toespreken. Het was eigenlijk treurig om te zien en had zoveel beter gekund. Drie onverstaanbare vragen uit het publiek (niet eens even de vraag herhaald door Luuk of Tom) en het was voorbij.

Conclusie: onze topaankoop is een afvaller van Fortuna Sittard. Wel een leuke gast trouwens. Kan een cultheld worden. Bij Fortuna erg geliefd vanwege oorlog maken in de 16 en met zijn ijver kansen creeeren voor medespelers. Ik wens zoals altijd alle nieuwe NAC spelers heel veel succes.

0   0  
Tram

@ den Scout: die videos zeggen me niets. Van Brandon Barker heb ik ooit ook zo'n video gezien. En ik denk dat Kastaneer ook op basis van een prachtige video is aangekocht door onze Engelse vrienden.

0   0  
Tram

Kali mogen ze van mij vandaag nog buiten stompen. Koch wil zelf perse weg. El Allouchi mag van mij blijven hoor. Hele positieve gast en prima waarde voor de KKD.

0   0  
Tram

Vraag maar een bij FCU wat ze daar van Kali vinden..... Aan die gast heb je echt helemaal niks. Prototype omhoog gevallen en over het paard getild Marokkaans talentje dat van God los is. Heel snel lozen.

0   0  
ome cor

Een speler "buiten stompen" ?
Gelukkig wordt deze supporter niet gehinderd door enige vorm fatsoen.

0   0  
Enkhuizer rat

En dat na een seizoen waarin de minste binding was ooit tussen spelers en publiek. Ik had gehoopt dat men hier lering uit zou trekken. Het bewijst meer en meer dat het een makelaarswereld is geworden. Je krijgt als club wat aangeboden en je hapt toe.

0   0  
D Trump

Ik mag die keeper nu al. Geinig ventje.
Hopelijk kan die wat!!

0   0  
D’n Portugees

Ah! De voormalige kolonie Congolees die we met het aantreden van VdA allemaal van mijlenver al zagen komen aanvliegen is geland. Surprise, surprise.

0   0  
Kip

Leuk PSG. Kingsley Boateng kwam ook van AC Milan hè... allemaal zo nietszeggend. De opleidingen van die clubs stellen echt niet zoveel voor.
Als je dan toch buitenlanders haalt zou ik graag ook Scandinaviërs zien bv. Hoe dan ook, is het nu zaak wat ervaring toe te gaan voegen. Met een team hardlopers win je niet veel in de KKD

0   0  
Tram

Onze nieuwe keeper lijkt me inderdaad een leuke gast. Presenteert zich geweldig. Als heb ik niet zoveel vertrouwen meer in onze keeperstrainer. Laten we hopen dat dat goed gaat.

0   0  
Ivo

Positief vind ik dat we dit soort spelers nu eerst op proef nemen voordat we ze een contract aanbieden. Dan kan je zien of ze het waar kunnen maken en of ze over de juiste mentaliteit, motivatie en karakter beschikken. Dat dat belangrijk is weten we na vorig seizoen wel.

0   0  
Los Pollos Hermanos

4e klasse in België hahaha. Ga dan lekker bij Baronie of nog beter Dongen kijken. Dat is hoger niveau.

Kom op zeg wat moeten we hier nou weer mee. 4e klasse België. Doe eens normaal zeg. En nog mensen die er blij mee zijn ook, want er staat zo'n goede kop op.

Man man man man

0   0  
Ben

@ los pollos hermanos

Vierde klasse België is ander niveau als je denkt zit net onder de profclubs ,sinds de hervorming v d belse competitie alles veranderd daar ,zijn ploeg zat bij Hoogstraten in de competitie

0   0  
TheBelg

@Ben. Kleine correctie hoor, 1e amateur zit net onder profclubs. 2e amateur (Hoogstraten, Temse,...) zit daar dus nog een niveau onder. Zwarte Leeuw vinden we nóg een niveautje lager. Spelers van Hoogstraten kunnen in principe niet mee op het niveau NAC, of ze moeten er echt zwaar bovenuit steken. Dat deed deze Boris niet. 9 doelpunten op 28 wedstrijden (waarvan 4 in één wedstrijd, dus 5 op 27 kan je ook stellen), is niet echt er bovenuit steken.

0   0  
Befke

Het is mss ook wel handig om niet alleen grasopvreters te halen. Vorig jaar was voetballend een drama. Daar heb ik de oplossing nog niet voor gezien in aankopen.

0   0  
Mmm

Niet.zo.zeiken. Ziet.er.goed.uit.Goeie spelers.dus laten we ze.steunen. Op naar promotie en feesten!!! Hup.Nac!!!

0   0  
Braze

Ga naar de oefenwedstrijden kijken, dan zie je onmiddellijk of er kwaliteit op het veld staat. Vorig jaar werd er geen oefenpotje gewonnen

0   0  
Rotterdammert

Kijk wat voor prestaties Fortuna Sittard leverde met een vreemdelingenlegioen. Binnen twee jaar van plek 17 in JL naar Eredivisie. En die wisten zich wel te handhaven.

Het gaat er niet om waar ze vandaan komen, maar hoe goed ze zijn. Dus als je betere jongens voor hetzelfde geld kan oppikken in weet ik veel waar, moet je dat doen in plaats van een mindere Nederlander.

Laad alle berichten na dit bericht in