Wij gaan niet opzij

Kudimbana niet mee op trainingskamp Eskilstuna

DeWeesJr

Boris Kudimbana reist niet mee met Eskiltuna. De Zweedse ploeg maakte vandaag de groep bekend wie af gaan reizen naar Antalya.

Kudimbana was afgelopen week op proef bij de Zweedse ploeg. Aangezien de transfermarkt in Zweden nog een tijdje open is, zat er een eventuele transfer in. Deze lijkt nu van de baan. 

Kudimbana kreeg afgelopen zomer een eenjarig contract bij NAC, nadat hij in een stageperiode van een maand, een handvol doelpunten tegen amateurclubs en een benutte strafschop tegen Kortrijk wist te maken. In de competitie wist hij geen potten te breken. Hij kwam vijf keer als invaller in het veld, waarvan vier in de eerste vijf competieduels. Tijdens het wintertrainingskamp in Portugal werd hij door de clubleiding thuisgelaten.

 

Bron:
B-Side Rats, Eskilstuna
Terug naar overzicht
11 Reacties
29    
Hup nac

Zoveel slechter dan onze huidige spitsen zou Boris toch niet zijn?

8    
Tom

We lijken wel een mislukte mbo-opleiding met al die stages die maar niet tot een vaste aanstelling leiden. Waarom worden die jongens ook meteen verbannen. Zet bijvoorbeeld Carolina de komende maanden ook eens een paar keer in de etalage. Zoveel slechter kan het allemaal niet worden. Misschien raakt hij een paar ballen wel goed en komen we alsnog van hem af. Dit seizoen is al verloren. We hoeven toch niet aan het opleiden voor andere clubs met die huurlingen.

14    
Ivo

Tja, dat was te verwachten.

Deze spelers hebben een aflopend contract:

Chiel Kramer, Boris Kudimbana, Pele van Anholt, Jordan van der Gaag, Daan Klomp, Diego Snepvangers. Ook de 4 huurspelers gaan in principe weg: Luca en Ivan Ilic, Boussaid en Haye (Voor Haye is er een koopoptie).

10 spelers in totaal. Haal daar nou 5 echt goede spelers voor terug. Geen huurlingen maar echte NAC-spelers. Een rechtsback, 2 middenvelders en 2 aanvallers. Werkt toe naar een selectie van 25 spelers.

Verder kan je iedere speler die voor een goed transferbedrag weg kan vervangen.

In de zomer van 2021 lopen er nog veel meer contracten af, dan is de "erfenis van Smulders" ver weggewerkt.

3    
Ratjeduneerste

@ Ivo

Dat is volgens mij ook de insteek van TvdA. Afgelopen zomer is al een gedeelte van de puinhoop bij het grof vuil gezet en komende zomer zal de bezem er verder doorheen gaan om uiteindelijk naar een kern van 23-25 spelers te gaan werken.

Zie zojuist het bericht dat ook Molhoek een stapje terug doet. Zal de nieuwe trainer teveel macht opeisen of teveel 'vrij spel' gekregen hebben van de directie in de voorwaarden van zijn contract...

Ik denk dat hier morgen de nodige vragen over gesteld zullen worden. Met Weijs en Molhoek hebben we 2 talentvolle trainers in huis die het moderne voetbal eigen zijn, zou zonde zijn als deze de deur uit gaan lopen.

Kan er zelf helaas niet bij zijn morgen... hoop wel op meer duidelijkheid.

-12    
11Olsen

Klasse Tom vandenAbeele, je maakt er één grote pestbende van. Het is wel duidelijk waarom je binnen 7 mnd klaar was bij je vorige club.

Superscout met je permanent geblesseerde Spanjaarden en je leger miskleunen.

13    
Willem 4,5

Ja, dat klopt, het is T vd A. zijn schuld dat de Spanjaarden geblesseerd zijn geraakt, wat een ongelooflijk slap gelul weer!

-3    
Arie

In de zomer gaan we zien of onze TvdA echt zo'n pannekoek is als hij tot nu toe doet voorkomen.
Zoals gezegd veel aflopende contracten, veel investeringsruimte (dure Van Anholt, Kali etc. weg) en dus de kans om te laten zien dat hij wel kan halen wat we daadwerkelijk nodig hebben.
Haye was namelijk precies een speler waarvan we er al genoeg hadden, dus de prioriteiten afgelopen transferperiode lagen compleet verkeerd. En daar gaan we de rest van het seizoen de rottende vruchten van plukken.

4    
Toontje

Rotzooi die je hebt ingekocht raak je nergens kwijt...behalve gratis op de stort.
Hoe is het mogelijk beste directie dat zo'n speler een contract heeft gekregen.
Wat een directie

-2    
ome cor

Eigenlijk had deze jongen de eerste seizoenshelft bij een club als Top Oss, Helmond Sport of Dordrecht in het 2e/jong team moeten gaan spelen en zich daar doorontwikkelen. Dan had ie in de tweede seizoenshelft wat minuten bij het eerste kunnen maken en was zijn groei meer in de lijn geweest van waar hij vandaan komt.

En als ie dan bij het eerste had mogen invallen en toevallig net tegen NAC zou scoren dan zou iedereen roepen "Waarom hebben wij hem niet opgepikt ?"

Deze jongen is gewoon een gok geweest, vandaar ook 1 jaar vastgelegd. Het kan twee kanten uit: of het is de revelatie van het seizoen, of hij verdwijnt in de anonimiteit. Helaas dreigt dat laatste nu zijn lot te worden.

0    
jvt

Ja, het trackrecord van de zenuwachtige, introverte Tom is op z'n zachts gezegd niet geweldig. Er zit niet één gevalletje verkeerde kant opvallen tussen, er is slechts één gevalletje raak. Misschien Riera. De rest is of te gemakkelijk geblesseerd (er werd geselecteerd op fitheid) of heeft geen niveau. Een deel is zelfs niet te slijten en krijgt geld bij.

De keeper heeft zelf gesolliciteerd, de Jong NAC spelers en Verschueren, ook vaak zwak, waren er al. Waarom zou Tom dan volgend seizoen WEL een selectie (met nog minder geld) neer kunnen zetten? Ja een jaar meer ervaring maar zijn leugenachtige stijl van 'werken', zijn zwakke performance en slechte communicatie blijven.

Hij begon met 2 ongelofelijke beginnersfouten; 1. het bedrijf op naam van zijn vrouw en bijberoep en 2. technisch directeur genoemd willen worden. Hoe geef je hiermee in de kern niet aan je niet zeker te voelen en een titel nodig te hebben om je werk te doen. Wilde bovendien persé een langjarig contract maar niet verhuizen, jvt weet wel waarom.

Dit komt deze jongen niet meer te boven. Kan me niet voorstellen dat hij gelukkig is met de situatie. Ook al omdat de twee ex-hulptrainers solidair met elkaar zijn en nu laten blijken niet goed behandeld te zijn heb je twee kampen in je organisatie. De nieuwe garde met TvdA & Jerry tegen de oude garde.

Het is natuurlijk een k*tsmoes dat als je hulptrainer bij een nieuwe, ervaren coach van het eerste team kan worden je schijnbaar minder leert dan dat je zelfstandig een team onder 17 coacht. Van wie leer je het vak dan wel buiten leren van je eigen fouten zoals den Tom?

-3    
ome cor

Grappig dat mensen hier denken Tom op zijn fouten te moeten wijzen....
Alsof zijzelf de knowhow bezitten voor deze functies en precies alle ons en outs kennen om tot een eerlijk, open en kloppend oordeel te komen.


Laad alle berichten na dit bericht in