Wij gaan niet opzij

Laatste seizoen Michael Dingsdag bij NAC

Praatpapegaai

Na zes jaar is dit het laatste seizoen van Michael Dingsdag bij NAC. Dingsdag was in deze zes jaren één seizoen speler en werkte daarna vijf seizoenen in de jeugdopleiding. Hij was in deze seizoenen assistent van NAC O13 en in de jaren volgend trainer van de onder 15, 19 en in het huidige seizoen NAC onder 21.

Michael Dingsdag: “Na zes mooie seizoenen bij NAC, waarvan een als speler, is het voor mij tijd om verder te kijken en heb ik aangegeven mij elders verder te willen ontwikkelen als trainer. Dit om de kans te vergroten om toegelaten te worden tot UEFA Pro-cursus. Hierbij komen onder andere vaste taken bij een eerste elftal kijken. Ik heb het altijd goed naar mijn zin gehad en ben blij dat ik de kans heb gekregen mij te ontwikkelen bij NAC. Ik zie de afgelopen jaren dan ook als investering in mijzelf. Ik ben erg trots dat ik deel heb uitgemaakt van de ontwikkeling van de jeugdspelers bij NAC. Waaronder een aantal die momenteel onder contract liggen bij de club. Zij hebben er jarenlang hard voor gewerkt en hopelijk heb ik hen een duwtje in de goede richting kunnen geven.” 

Eric Hellemons: “Wij hebben in de afgelopen jaren gezien dat Michael zich heeft ontwikkeld van oud-speler naar een toekomstbestendige en moderne trainer. Hierin heeft hij een goede ontwikkeling doorgemaakt en de kansen gekregen om zich te ontwikkelen. Hij is dan ook medeverantwoordelijk voor de ontwikkeling van de NAC Jeugdopleiding van de afgelopen jaren.”

Dit seizoen leek heel erg interessant te gaan worden voor de jeugd van NAC. Met een vliegende start heeft NAC zich bovenin de ranglijst genesteld om een plaats in de tweede divisie onder leiding van Michael Dingsdag. Dingsdag heeft daardoor een mooi visitekaartje achtergelaten maar deze reeks is helaas stilgelegd door de maatregelen. 

We wensen Dingsdag veel succes in de toekomst en hopen dat hij zijn ambities waar kan gaan maken. Wie weet met een mooie afsluiting met zijn NAC onder 21, mochten de maatregelen dit toelaten. 

Bron:
B-Side Rats, NAC.nl
Vorig bericht
Penders nieuwe trainer NAC-O21 82 reacties
16 Reacties
100   3  
Beest

Succes verder !

Heel erg goed werk geleverd dus het is je gegund

22   3  
Wanny

Logisch dat Dingsdag zelf weer een stap wil maken. Bij NAC zit het eerste al vol nu Lurling erbij gaat komen.

Op zich ook wel goed dat er in de jeugd af en toe wat wisselingen zijn. Komen er weer nieuwe prikkels voor de spelers.

100   3  
Beest

Succes verder !

Heel erg goed werk geleverd dus het is je gegund

27   3  
Ome Cor

Voor NAC veel waardevoller als trainer dan als speler.

Thanks Michael en heel veel succes verder in je trainerscarrière.
Wie weet tot ooit weer terug bij NAC.

45   2  
Chris W.M.

Beetje pijnlijk dat Manders onderstaand bericht tweet, en een paar minuten erna NAC het vertrek van Dingsdag aankondigt;

"Deze week Jetta verlengd en Lurling terug naar NAC; bij de jeugd. Hopelijk vandaag ook nog leuk nieuws, en morgen wordt ook zeker een bijzondere dag."

Heb zo'n vermoeden dat de opvolger weer een NAC icoon gaat worden, wellicht Penders?

8   12  
Beest

@Chris

Ik hoop eerder Karelse . Penders zou ik ook leuk vinden maar ik weet niet of het nou echt een persoon is die iets over kan brengen.

Zie ze beide graag bij NAC.

13   1  
Janus

Heeft het natuurlijk super gedaan als trainer. Logisch ook dat hij eens ergens anders wilt gaan kijken. Alleen maar goed voor zijn ontwikkeling.

Benieuwd wie hem gaat opvolgen. Hopen op wederom een clubicoon.

Je kan zeggen van Manders wat je wilt, maar hij weet wel de juiste snaar te raken bij de supporters met de aanstelling van zijn personeel.

1   0  
Ouwe Spionkop

Dat is vreemd want BndeStem schrijft juist dat NAC net verder met hem wil.

29   2  
Chris W.M.

Dus toch Penders terug als vervanger ;-). Gelukkig werkt mijn onderbuikgevoel nog;

https://www.bndestem.nl/nac/ook-icoon-rob-penders-door-nac-in-de-armen-gesloten~a362182f/

3   1  
Wanny

@ Chris W.M.

Op zich is het geen negatief nieuws dat Dingsdag vertrekt toch? Die jongen heeft 5 mooie jaren gehad en gaat nu zijn vleugels verder uit slaan. NAC kan dat nu niet bieden. Lijkt me geen reden voor slaande deuren.

5   1  
Vreven4President & HyballafurFuhrer

Klasse werk geleverd Michael! Heel veel succes in het vervolg van je carrière en wellicht nog tot ziens.

2   1  
Maarten

Wel zonde dat hij verder wilt kijken. Goed werk geleverd

11   3  
henk

Had behouden kunnen blijven als hij aan het eerste was toegevoegd i.p.v. De Graaf begin dit seizoen. Dubbel functie jeugd + assistent bij het 1e was mogelijk geweest. Zou daar m.i. ook meer kunnen toevoegen als De Graaf. Jammer, want als trainer zeer gewaardeerde medewerker.

10   3  
Dutchbird

Wanneer komen Willem Weijs en Jelle terug?

3   1  
scheppioni

Prima als trainer gedaan !
Succes, tot ziens bij ons NAC !

4   3  
Ad B uit Roosendaal

Michael: hartelijk bedankt voor jouw uitstekend werk bij NAC en veel succes in jouw verdere carrière.

Je hebt een goede bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de spelers en je laat iets zeer positiefs achter. Dit draagt bij aan jouw C.V.

7   1  
die ne gast

Jammer dat de running gag dat Dingsdag de beste trainer ooit is en het onmogelijk is dat Dingsdag fouten maakt, nu de nek omgedraaid wordt. ;-)

Laad alle berichten na dit bericht in