Wij gaan niet opzij

'Dreigende taal van Aalst in nieuwe brief aan aandeelhouders'

Gerrit

BN De Stem weet vanavond te melden dat Wim van Aalst in een nieuwe brief aan alle aandeelhouders een onheilspellend beeld heeft geschetst. Volgens zijn brief komt de continuïteit van NAC op de korte en lange termijn in gevaar als City Group geen eigenaar wordt.

Wim van Aalst stelt in zijn brief dat NAC niet kan rekenen op nieuwe kapitaalinjecties van zijn kant. Bovendien, gaat hij in de brief er ook van uit dat hetzelfde geldt voor de andere aandeelhouders. Volgens van Aalst komt de start van het nieuwe seizoen in gevaar als de RVC en Stichting NOAD het overnameplan van City Football Group afkeuren. 

Vele supportersgroeperingen hebben zich, zoals eerder al breed gecommuniceerd, meerdere malen fel uitgesproken tegen de plannen van City om NAC over te nemen. In de brief schrijft van Aalst echter ook over de voorstanders: "Het lijkt er op dat sommigen niet naar rationele argumenten willen luisteren, maar gelukkig is er ook een hele grote groep die heel positief de ontwikkelingen volgt en hoopt dat er snel wordt doorgepakt met CFG in het belang van de toekomst van de club".

De grootaandeelhouder stelt echter ook in zijn brief op dit moment niks te weten over de nieuwe plannen van Karel Vrolijk. Daarnaast heeft hij sinds zijn laatste brief ook niks meer van GFC gehoord. Echter hebben GFC en het initiatief van lokale ondernemers (waar Vrolijk wel bij betrokken is) vorige week beiden een nieuw plan ingediend, aldus de krant. Over beide plannen zou deze week wederom gesproken. Ze bieden hiermee stichting NOAD twee alternatieven, als zij de plannen afwijzen van City.

Zich richtend op de toekomst, deelt van Aalst ook een aantal plannen van City. Zo zal het eerste elftal met name uit lokaal en Nederlands talent bestaan, en wordt dit aangevuld met internationale spelers. Daarnaast wilt City alles en iedereen met een groot NAC hart meer betrekken bij de club.

Hij besluit zijn brief door te stellen dat nu het ideale moment is om NAC te verkopen aan City. De aandeelhouders hebben bijgedragen aan het gezond maken van NAC, er zijn geen schulden, de clubkas is niet leeg en het seizoen 2021/2022 lijkt niet verliesgevend te worden. 

 

Bron:
B-Side Rats, BN De Stem
Terug naar overzicht
191 Reacties
249    
Chris W.M.

“ De aandeelhouders hebben bijgedragen aan het gezond maken van NAC, er zijn geen schulden, de clubkas is niet leeg en het seizoen 2021/2022 lijkt niet verliesgevend te worden. ”

Hoezo komt de continuïteit van NAC dan in gevaar Wim? En is het nu wél toegestaan om te ‘dreigen’, iets wat je zelf eerder aanzette om de club dan maar te verkopen?

88    
Gilze

De beste man moet heel snel niets meer met NAC te maken meer hebben. Hij wilde dat zelf ook maar nu de storm is gaan liggen en wij hem beu zijn, voelt meneer zich niet meer gewaardeerd. Beste Wim je hebt dit jaar ook niet goed of überhaupt in de selectie geïnvesteerd en de laatste jaren puur wanbeleid laten zien. NAC moet kiezen wat het beste voor de club is en niet voor jouw portemonnee.

56    
NAC!!!

Wim van Aalst....

Vervelend he Wim, supporters die zich tegen je keren..
Jij mag de club, supporters, positieve leden belachelijk maken. Maar als het je niet zint ben je snel op je pikje getrapt he.
Nou, wen er maar aan, City gaat nu plots een andere koers varen met NAC t.o.v alle andere gekochte clubs...
Slaap toch verder man.

City.... Doei

En wat zal het feest zijn dat jij en andere personen die NAC geen warm hart toedragen (vul ze zelf maar in) EINDELIJK weg zijn uit ONS BREDA NAC!!

14    
Wim

Ome Wim zet hiermee ook de kleinere aandeelhouders onder druk. Daaronder zullen er ook wel zijn die City liever niet zien komen.

En wat voor de Amerikanen geldt, geldt ook voor City. Waar komt het geld vandaan? Elke aandeelhouder die zijn deel aan City verkoopt moet dat aan zijn accountant en bank kunnen aantonen.

Fout geld kan leiden tot veel gezeik en dat gezeik kan voor de kleinere aandeelhouders wel eens veel duurder zijn dan het bedrag dat ze ontvangen.

70    
Ata

Het belang van NAC, laat ons niet lachen man. Acht jaar wanbeleid en ome Wim maakt zich zorgen om volgend seizoen. Het had snel kunnen gaan, als hij zijn RVC geen veto had laten uitspreken en opeens met die sjeik op de proppen kwam. En nu is er haast. Tss.

249    
Chris W.M.

“ De aandeelhouders hebben bijgedragen aan het gezond maken van NAC, er zijn geen schulden, de clubkas is niet leeg en het seizoen 2021/2022 lijkt niet verliesgevend te worden. ”

Hoezo komt de continuïteit van NAC dan in gevaar Wim? En is het nu wél toegestaan om te ‘dreigen’, iets wat je zelf eerder aanzette om de club dan maar te verkopen?

58    
H.V.M.

Het is overduidelijk dat WvA de bui al voelt hangen en inmiddels zijn toevlucht heeft gevonden door een bos vol met paddo's op te vreten.
De slapende slapjanussen van de RVC had hij al in zijn macht.
Dat één procentje NOAD zou dan verder weinig problemen geven, dacht hij.
Maar blijkbaar weet WvA nog steeds niet waar NOAD voor staat!!
Enfin, hij gaat nu (voorlopig!) zijn laatste joker inzetten, namelijk angst zaaien.
Dat werkt vaak uitstekend bij mensen met slappe knieën.
Die kakken van paniek meteen hun broek vol en gaan dan maar overstag.
Maar angst is een slechte raadgever.
Door de angst joker in te zetten lijkt het er sterk op dat WvA zelf in volledige paniek is.

We mogen inmiddels de conclusie trekken dat deze man helemaal niets meer met NAC heeft.
Zijn enige belang is eigen belang.

21    
Just me

Nooit meer welkom bij NAC die WvA!

11    
De muzikant

Aldus Vladimir Vladimirovitsj van Aalst.

10    
Beest

Judas van aalst

34    
Wanny

Die spoort ook niet helemaal.

Pak je geld en laat NOAD kiezen wie het over mag nemen. Die zitten er nog tot in lengte van jaren, terwijl de grote 3 nooit meer in het stadion zullen komen.

52    
NAC4Ever

Ik heb het gevoel dat van Aalst hier een vies spelletje speelt.
Eigenlijk zegt hij naar mijn mening dat NAC aan CFG verkocht moet worden, anders gaat de club failliet.
Ik vind dat hij hiermee over de controleurs stapt. O.a. Stichting NOAD heeft het recht zonder druk iedere beslissing te nemen die het beste is voor NAC. Als zij CFG het beste vinden moeten ze voor stemmen. Maar zij moeten ook alle ruimte kunnen voelen een anderen keuze te maken en in dat geval met een alternatief te komen.

En een groep bezorgde en meelevende supporters wegzetten als 'niet naar rationele argumenten willen luisteren' vind ik absurd.
Volgens mij probeert iedereen te luisteren en te kijken naar wat het beste voor de club is.
Dit geldt voor zowel de voorstanders als de tegenstanders van een overname door CFG.

41    
Ivo

Vieze spelletjes spelen over de rug van sponsoren en supporters om nog een paar ton extra uit die aandelen te slepen. Daar gaat het om.

Het belang van NAC, laat me niet lachen.

-56    
Nilles

Maakt niet uit joh Wim, dit willen wij juist als NAC supporter. Wij willen gezeik en voetballers als Mashart en Stokkers in de selectie. We willen alleen maar maar bier komen zuipen en maar zeiken dat het niet goed is. Wij willen goede trainers die we na een half jaar weg kunnen wensen van de tribune. Wij willen Tonneke terug in het stadion, voor de lekkere sfeer zeg maar.
We willen lekker ieder jaar op een zondagmiddag in mei alles rond het stadion afbreken omdat we een bepaalde wedstrijd verloren hebben. Wij willen pas transfers zien op de laatste dag van de deadline.
Wij willen helemaal geen vooruitgang joh. We gaan liever achteruit en dan vertel ik maandag wel weer op mijn werk hoe leuke volksclub NAC ooit was.

26    
Barbapapa

Ja Wim speelt de faillissementskaart. Hier konden we op wachten. Echter krijg ik meer en meer de indruk dat er voor hem een persoonlijk extraatje aan zit. Karel Vrolijk had in zijn eentje al een plan wat goed genoeg was totdat city kwam. Laat staan dat dit nu met extra centen niet voldoende zou zijn……

Enige wat van Aalst hier aan over dient te houden is een stadion verbod voor het leven.

32    
Barbapapa

@Nilis

Al de spelers die jij benoemt zijn gehaald toen van Aalst aandeelhouder was. De huidige situatie hebben we aan die man te danken.

Ik ben het beu dat nee tegen city door sommige weggezet wordt als nee tegen een fatsoenlijk beleid. Je argumenten zijn namelijk echt kut.

15    
Nac

Hoelang gaan we dit nog pikken, dat zo’n janworst dreigt met faillissement?

30    
NAC4Ever

@NILLES
Wie zegt dat dat onder CFG anders gaat zijn? Lommel en Girona zijn niet vooruit gekomen.
En onder o.a. van Aalst is de situatie bij NAC niet verbeterd. We zijn alleen financieel gezond geworden. Maar er is ook veel geld verspild.

-26    
Nilles

We wilde de Amerikanen toch ook niet? Veel worden blijkbaar warm bij een lokaal collectief maar ik ben oprecht bang dat dit nog steeds de dalende trend gaat doorzetten. We hebben de luxe niet om een soort Frans van Someren te vinden anders was deze er allang geweest. Daarnaast zullen, net als de periode na Mommers, wederom weer lijken uit de kast gaan vallen en het stadion en de horeca zijn al niet meer te verkopen. Dus ik ben benieuwd waar het lokale collectief, dat op dezelfde manier te werk zal gaan als dit collectief, dan de liquide middelen vandaan zand gaan halen.

11    
RaraNAC

Zucht..

51    
Chris W.M.

@ NILLES

CFG weigert consequent aan stichting NOAD een financiële onderbouwing te geven. Hoe kun je daar dan in vredesnaam meer vertrouwen in hebben dan een groep lokale investeerders met diepe zakken, die blijkbaar met veel geld in NAC willen stappen?

-7    
Geelzwartwit

@chris wm

Zoals al jaren bekend is een lang verblijf in de KKD financieel voor NAC niet haalbaar. Afgelopen seizoenen zijn er gaten gedicht door bijspekken en afgelopen 2 seizoenen zijn ze "gezond" gebleven met oa de laatste transferopbrengsten.

Als de aandeelhouders de gaten komend seizoen niet meer dichten dan kan club en licentie snel in gevaar komen. Nu is de club niet in gevaar maar het kan wel in gevaar komen.
Niets tegenstrijdigs aan.

Wat wel enorm tegenstrijdig is. Is dat de aandeelhouders bij het te koop zetten van de club hebben aangegeven niet meer te investeren in de club maar tot aan verkoop van de club de club ook niet failliet laten gaan door tekorten en deze zouden aanvullen.

Indirect geeft hij nu aan dat ze geen gaten gaan dichten als er niet snel verkocht wordt.

En dat in combinatie met alleen transferwaarde voor Olij zorgt voor een mogelijk kritische situatie.

Hij breekt dus zijn eigen woord dat ze de club nooit zullen laten omvallen.

42    
Chris W.M.

@geelzwartwit

“Volgens van Aalst komt de start van het nieuwe seizoen in gevaar als de RVC en Stichting NOAD het overnameplan van City Football Group afkeuren. “

Dus van een gevulde clubkas, geen schulden en een positief resultaat voor seizoen 2021/2022 naar failliet in een maand of anderhalf kan volgens jou?

45    
Jf

Het zou me niks verbazen als Van Aalst een geldbedrag via een aantal andere kanten binnenkrijgt van City.

48    
Ivo

@Geelzwartwit

Het is gelul, blufpoker. Het is dom gezwets, bedoeld om mensen bang te maken.

Als NAC failliet gaat zijn de aandelen in één klap niks meer waard. Dan schrijven de aandeelhouders 7 miljoen af die ze in principe zo kunnen krijgen. Als ze nog even geduld hebben.

Als Wim vaart wil maken doet hij niet moeilijk als NOAD een alternatief plan indient, en tekent hij zo snel mogelijk bij het kruisje. Dan heeft hij zijn 7 miljoen en kunnen wij door.

29    
Barbapapa

Mijn persoonlijke voorkeur heeft zeker de regionale partij en in de toekomst de aandelen terug bij NAC.

Echter zit er wel een verschil met de Amerikanen en City. City heeft over de wereld een aantal piramides waarin een paar teams vallen. Bovenaan de piramide staat een club die goed presteert. Voor ons is de Europese piramide interessant daar staat bovenaan man city. Alle andere clubs zijn er om talent te ontwikkelen voor het grote city of geld te verdienen voor het grote city. Inkomsten van verkopen van spelers gaan ook naar cfg. Binnen de piramide heb je wat gradaties van de overige clubs. Daar komt NAC ergens onder de spaanse en Franse clubs want die zitten in een zwaardere competitie. NAC zal de afvallers van die clubs krijgen. Het interesseert City ook niet of die clubs bovenin de hoogste divisie spelen. Het gaat ze erom dat ze in de etalage staan. Daarnaast bouw je als club schuld op bij city, als ze je beu zijn of er gebeurt wat in politieke kringen in je zo 20miljoen in het verlies staan. Wie koopt je dan nog als je niet ergens subtop op zijn minst speelt.

Wat ik hoorde over de Amerikanen is dat zij een andere constructie/verdienmodel hanteren. Qua opzet van een club meer te vergelijken met een red bull. Alleen respecteren zij wel het gouden aandeel. Bij red bull zie je wel twee teams championsleague spelen. Daarnaast zou het geld van transfers terugvloeien naar NAC en zien zij een verdienmodel in tv gelden en merchandise. Daarnaast hebben zij al wel concrete namen voor het hele technische deel van NAC tot en met de trainers. Van die namen word ik persoonlijk wel blij zoals Arnold en Vidmar.

Maar zoals aangegeven is voor mij het droomscenario baas in eigen huis. Maar de Amerikanen staan nu nog wel een heel stuk boven city voor mij.

21    
Manmanman

Het moet CFG worden, anders loopt ie een half miljoen tekengeld, exclusief bonussen mis!!!
Hij is zo glad als een aal(st) die man...

-4    
Loes

NOAD is blijven reageren op een eindeloze discussie..

6    
Geelzwartwit

Dit lijkt echt alleen maar verliezers te gaan krijgen. Stichting NOAD dient beter lokaal plan in. Aandeelhouders op 3 na willen het niet een beter plan vinden. En je hebt een pad stelling.

Het te duur zijn voor de KKD wordt direct duidelijk. Enige waar nog op bezuinigd kan worden zijn de salarissen. Dat houdt in dat voor de spelers die weggaan we met nog goedkopere doorgaan en geen aanwinsten, Manders weg en wellicht uitdunning technische staf en. Kantoorpersoneel.

Verkapt met dit scenario dreigen is echt ongekend.

11    
Cor Nuijten

Kunnen we alstemblieft een tribune naar die man vernoemen en door? Vak I ofzo. Wat een verschrikkelijke moeimaker blijft het toch.

7    
Geelzwartwit

@chris wm

"De start van het nieuwe seizoen komt in gevaar."

Daar staat niet een faillissement.
Ik lees op de site al weken dat men bang is voor het in gevaar komen van de start van het seizoen. Ivm geen TD hebben geen duidelijkheid over geldkas en eigenaar en welke spelers komen of blijven enz enz. Ook John Karelse gaf aan dat je uiterlijk in Mei al moet starten met het nieuwe seizoen.

Op sportief vlak klopt het dat als er niet snel duidelijkheid komt je de start van het nieuwe seizoen in gevaar brengt.

Dat hij daarmee de druk erop zet om dan dus maar snel voor City te kiezen. Is natuurlijk ongekend en niet te begrijpen. Het belang om City erdoor te drukken begint op puur eigen belang te lijken.

26    
GJ_NAC

Beste Wim of moet ik zeggen "mijnheer" van Aalst, je gaat dit toch nooit lezen want daar zijn wij te min voor en ben jij te groot. Wij zijn immers toch alleen maar die vervelende supportertjes

Wim wij zouden nooit "vervelende supporters" zijn geworden als er al niet jaren een wanbeleid om onze club heeft gehangen. Onnodige ontslagen, vriendjes politiek, leugens over transfers en transfergelden en dan nog de ergste zwarte bladzijde: De leugens over bedreigingen door supporters waardoor deze laatste overname soap mee ingang is gezet.

Het verkoopproces wat compleet door jou is beinvloed en naar je hand is gezet. Dreigen, stampvoeten en bij het minste of geringste op je pik getrapt zijn. En nu wil je het zo gaan spelen. Ze zeggen wel eens in slechte tijden leer je je vrienden kennen....Nou Wim je bent zeker geen vriend van onze club, maar probeert nu wel de ondrgang van de club te worden.

Het is mooi geweest en goed. Het verleden kunnen we niet terugdraaien en ja ook heb je de club ooit geholpen te blijven bestaan. Nu zou het je sieren om echt het beste voor NAC te kiezen dan vertrek je nog enigzins waardig uit de club.

Dus pak het geld aan van de partij die het echt het beste met de club voorheeft (ook jij weet dat dat CFG niet is) tel je centjes en verlaat Breda en neem a.u.b Pinokkio Manders mee (hij wil vast voor 50k je tuinman worden)

12    
Cees

Dag Wim! Rot toch lekker op!

-25    
Fanneke

Dit ga je krijgen als er teveel partijen zeggeschap hebben.
Je krijgt de neuzen nooit allemaal dezelfde kant op.
Het zielige gedoe over eigen identiteit behouden, geen verandering clubcultuur etc etc.
Bij nac is men blijven hangen in de ons kent ons sferen. Hierdoor is de club lang geleden al verloren gegaan. Als je een bedrijf goed wil leiden kan dat niet met vriendjes, want die zeggen elkaar de waarheid niet. Dat durven ze niet want anders zijn het geen vriendjes meer.
Wil je goed zaken doen zul je op sommige momenten keihard moeten zijn. Dat kunnen ze niet meer bij nac. Jammer dat over 2 jaar nac in de vergetelheid zal geraken.

-12    
Dabbert

Van Aalst moven, City group moven, Vrolijk moven met je opruiende teksten. In Nederland heeft of niemand genoeg geld om NAC te onderhouden of niemand moet NAC. Aandelen in eigen beheer dat is 1 jaar lucht en dan weer dezelfde ellende. Dan komt weer City group zich melden. Geef mij maar de Amerikanen. NAC supporters volgend seizoen is het weer dezelfde ellende. Weer geen directe promotie. Dit gaat veel te lang duren!

14    
Snipes

Die kerel maakt zich ronduit belachelijk. Ik ben bang dat er smerige spelletjes op de achtergrond spelen. Dat WvA inmiddels een persoonlijk belang heeft bij het slagen van de deal met City.
Hoop echt dat NOAD de juiste keuze maakt, maar lijkt me duidelijk dat zij vanuit verschillende hoeken onder druk worden gezet om voor de city deal te stemmen.

En trouwens…dit neigt meer naar dreigementen dan ooit aan het adres van Steijn en de aandeelhouders zijn gedaan

14    
Boom

Meneer van Aalst is NAC gewoon helemaal beu en wil gewoon zsm tegen het grootst mogelijke bedrag uitstappen. De toekomst van NAC is voor hem eigenlijk gewoon niet belangrijk.

Ik heb eerlijkgezegd 0,0 medelijden met deze dieptrieste man. Als hij een echte clubman was geweest, zoals hij zelf steeds beweert, had hij van tevoren kunnen bedenken dat hij niet in een of ander bedrijf, of willekeurige voetbalclub stapt, maar in club waar ca. 20.000 mensen heel emotioneel bij betrokken zijn. Dat is nou net wat NAC zo mooi maakt. Het is slechts op papier voor een stukje zijn eigendom. De club is voor het grootste gedeelte wat de supporters ervan maken. De club blijft dus hoe dan ook altijd van de supporters en die moeten zich gewoon kunnen uiten. Ook als het Dhr. van Aalst het niet leuk vindt.

19    
MickJ

Wat een zwets praat van de man v Aalst,
ik heb nog NOOIT meegemaakt in 50 jaar zakendoen
dat een werkgever cq eigenaar van een bedrijf of holding
zich druk maakt over de e.v. toekomst en voortzetting
van een personeelslid.
Zelfs bij een familie overname denkt de Patron aan zijn
eigen diepe zakken.
Kom op zeg op zijn Bredaas, puur gelul en eigenbelang.

11    
RV

Ik zou best willen luisteren naar die argumenten. Maar als dat het verhaal is kom dan ook eens naar buiten met meer info en transparantie. Kom eens voor een camera en leg wat zaken uit zonder alle details te hoeven benoemen. Een slap briefje waarin alleen maar naar eigen hachje wordt geschreven dat vind ik pas duiden op het niet luisteren naar rationele argumenten. Kom in gesprek, sluit eens aan bij een van de podcasts of doe iets.

En zet die Haagse diknek op het pluche ook eens aan het werk. Is nergens te bekennen. Echt oprecht schandalig, die moet toch nog voor het einde van het seizoen buiten staan. Een algemeen directeur die zelfs de wedstrijden al overslaat, schaam je kapot! Zo een hoeft er van mij nooit meer te zitten en moet desnoods door de supporters zelf op normale wijze buiten gezet worden.

10    
j.d.BSIDE

@ van Aalst >> WIJ gaan NIET opzij !!
Wegwezen met die egoist !!

9    
Bas

Ik ben wel benieuwd naar die rationele argumenten die de werkelijk rationele bezwaren kunnen wegnemen van de mensen die een andere toekomst van NAC voorstaan. Tot nu toe heb ik uit het 'per se City anders failliet' groepje als reactie daarop louter emotieargumenten, drogredeneringen en bedreigingen gehoord. En dat gaat nu weer verder.

10    
Bas

Hopelijk heeft NOAD een rechte rug en laten ze zich niet beïnvloeden door de dreigementen van Van Aalst.

19    
Nacman

Het wordt tijd voor een antwoord van Noad en een definitieve oplossing voor deze soap

-13    
Cees-2

Alvorens compleet leeg te lopen, de brief zelf, waar Bn Destem over spreekt. Heeft iemand die gelezen? Ik ben geen lid van Bn Destem, staat dat schrijven in de krant? Dan weet je 100% zeker waar je van uit kunt gaan. Anders trek je conclusies vanuit berichtgeving van de krant zelf! Dus, eerst de brief zelf zien. Meestal is het wel, waar rook is, vuur, maar toch.

8    
NAC Vooruit!

Hier wordt je niet Vrolijk van!

-38    
steven73

@CHRIS WM waar lees jij dreigende taal dan. Dit stuk is geschreven door iemand die graag mensen tegen elkaar opzet. Ik lees helemaal niets dreigends.ik snap dat hij na lles wat die nep supporters van Bside over hen heen hebben gegooid dat ze niets meer investeren. (zouden wij ook niet doen)
En dan nog iets anders, die amerikanen hebben geen geld. ECHT DIKKE PUNT. Meneer vrolijk heeft niet diep genoeg zakken.
Breda lokaal word vechten tussen oud gediende die teveel geld uitgeven. En O JA BSIDERATS niets publiceren de laatste weken behalve als het jullie uitkomt om weer eens negatief te zijn. Wat Van AALST zegt klinkt heel logisch. En als alle geledingen meer betrokken worden dan met deze aandeelhouders dan komt het goed met het avondje NAC, clubkleuren etc etc.

18    
PatjeR

Het kan gewoon niet anders dan dat er meerdere belangen spelen bij Wim. Extra zakje onder tafel?

Hoe dan ook deze meneer bevestigt hiermee zijn ego, focus op eigen belang alleen. En volledig gebrek aan zelfreflectie Bevestiging dat hij altijd de verkeerde man op de verkeerde plek is geweest.

Nu snap ik ook steeds beter de goede relatie met een narcist als Directeur. Zelfde golflengte.

Man man man. En dan zeggen dat club belang voorop staat.

22    
Ad

Van Aalst wil kost wat kost CFG als nieuwe eigenaar daar moet iets achter zitten.
Doet hij niet voor niks.

-2    
Boyke

Laat me raden. Steven73 z’n mail adres is I’[email protected]wanker.uk ?

19    
Rob

Door het aanstellen van de verkeerde leidinggevende personen en daaruit gekomen afkoopsommen lopen we steeds achter de feiten aan en is al het binnengekomen geld aan transfers, vooral dat van van Hecke, verdwenen als sneeuw voor de zon. Daarom moet er steeds bijgestort worden.

4    
Geelzwartwit

@steven73

Chriswm haalt inderdaad wat dingen door elkaar en dat wordt dan hier de nieuwe waarheid.

Als we niet snel met de sportieve voorbereiding op volgend seizoen kunnen beginnen zal de start van volgend seizoen in gevaar komen.

Daar zegt Van Aalst niets vreemds.
Dat roept oa Karelse al weken.

Als we sportief niet op tijd voorbereid zijn en een waardeloos seizoen draaien komt de continuïteit van de club in gevaar. Mindere prestaties minder seizoenskaarten minder publiek sponsors enz enz. Minder geld.

Ook daar zegt hij niets vreemds.

Hij heeft bij het te koop zetten van de club aangegeven dat ze NAC niet om zullen laten vallen en het beste voor NAC te willen hebben.

Mochten ze de financiele tekorten niet meer aanvullen (volgens Vrolijk 1.5 miljoen per seizoen de komende jaren) dan komt ook financieel de club in gevaar. Nu is de club nog gezond maar dat kan natuurlijk heel snel keren. Dat zegt hij. Als ze het niet aanvullen dan houdt hij zich niet aan zijn woord.

Dat er geen tijd voor iets anders dan de keuze voor City is komt door hoe heel dit verkoopproces loopt. Plus om 1 of andere reden verwacht hij bij het afkeuren van City een nog langer proces te krijgen. Het is prima dat hij in belang van de club snelheid wil maken maar het is niet prima dat hij in het belang van de club City erdoor wil duwen.

Het beste voor NAC lijkt voor hem alleen City te zijn. Terwijl we een proces zitten waarbij alternatieven serieus genomen moeten worden.
Dat hij vind dat daar geen tijd voor is en daarmee paniek loopt te zaaien is waardeloos. Als hij open staat voor een alternatief kun je het proces ook versnellen.

12    
Chris W.M.

@ GEELZWARTWIT

Van Aalst zegt zelf het nieuwe plan niet te kennen. Dus hoezo komt de start van het nieuwe seizoen in gevaar als het niet CFG wordt? Is gebaseerd op niks, onzin dus.

Daarbij vergeet je in je theorie over volgend seizoen, en wat jij denkt dat van Aalst bedoelt, te vermelden dat er nog steeds een overname staat te gebeuren. Dus leuk om te denken dat door mindere prestaties, sponsoren en supporters afhaken, minder inkomsten en dus de continuïteit in gevaar komt, maar dat is gewoon complete onzin. Dat wordt door de nieuwe eigenaar natuurlijk afgedekt.

26    
Ivo

Ergens ook wel grappig dat de man die dit traject tot op de millimeter heeft gedirigeerd (Crossminds, exclusiviteit, deal, RvC grijpt in, etc etc.) nu dreigt dat het allemaal te lang duurt.

Koekoek.

1    
Geelzwartwit

@chris wm

De start van nieuwe seizoen komt in gevaar als je niet tijdig met de sportieve voorbereiding van het nieuwe seizoen kan beginnen.
Dat roepen supporters hier al weken en oud naccers ook.

Een mogelijke verkoop moet ook nog langs de knvb. Als je nu niet serieus al met de selectie en voorbereiding van volgend seizoen kan beginnen dan komt de start toch in gevaar? Of denk je dat er zonder tijdige overname nieuwe spelers komen. Of spelers bijtekenen enz.

Anyway we lullen langs elkaar heen zo te lezen.

De club is gebaat bij een snelle verkoop echter niet gebaat bij een snelle verkoop aan City. Dr club is er dus bij gebaat dat Van Aalst zo snel mogelijk de alternatieven gepresenteerd krijgt. Zolang dat niet gebeurd zal hij in zijn blinde vlek voor City blijven.

-31    
Nachoreca1

Dankzij Wim en consorten leven we nu nog. Wat een a sociale, lompe en naïeve reacties hier. Ik schrik van het niveau.... niveau dat we al jaren en jaren missen op alle fronten. Dat gejank over noad, lichtgewichten in de organisatie op de werkvloer en veld zal blijven als we weer met lokale ondernemers aan de bak gaan. Te veel haantjes gedrag, geloof me maar, dat wordt een puinhoop.
Of het nu cfg is over een rijke vent uit Lapland. Ik en gelukkig velen anderen willen wel vooruit met de club....

5    
Bob Latchford

Onze machtswellusteling die graag op de achtergrond verblijft, volgens eigen zeggen, laat zijn ware aard weer eens zien. Macht daar gaat het om, ik bepaal, daar gaat het om. En degene die ervoor zorgt dat ik invloed kan blijven uitoefenen die mag overnemen. Nee Wim, NAC bepaald! Opzouten!

29    
RaraNAC

Zolang Manders €15.000 per maand ontvangt als “interim” verwacht ik weinig financiële problemen.

-11    
naxioma

De supporters van NAC zijn net een stel verwende kinderen. Ze eisen van alles van hun ouders, terwijl zij daar niet over gaan. Als ze hun zin niet krijgen worden ze kwaad en leidt dat tot verbaal vandalisme op social media. Ze denken dat zij het belangrijkst zijn en dat wereld om hen draait. Ze geven niet op totdat ze krijgen wat ze willen. In deze overnamesoap zijn de supporters een karikatuur van zichzelf geworden.
We moeten zaken wel in het juiste perspectief blijven zien. De club is in handen van 21 aandeelhouders, die NAC jaren geleden van het faillissement hebben gered. Ook hebben zij, met Wim van Aalst voorop, jarenlang bijgestort om de exploitatie sluitend te krijgen. In totaal hebben zij bijna 13 miljoen in de club geïnvesteerd, wetend dat zij dit geld nooit volledig terug zouden krijgen. Met het bod van CFG krijgen zij nu 7 miljoen voor de aandelen. Ze raken dus bijna de helft van hun oorspronkelijke lening/investering kwijt. De aandeelhouders hebben NAC gered en er steeds voor gezorgd dat er geïnvesteerd kon worden en de financiën sluitend waren. Natuurlijk zijn er met name door de grootaandeelhouders enorme inschattingsfouten gemaakt. Met name ook doordat men regelmatig zwichtte voor druk van buitenaf. Het is daarom stuitend om te zien hoe de supporters nu Wim van Aalst affakkelen. Zonder Wim van Aalst hadden de supporters hun speeltje allang niet meer gehad. Een beetje meer respect is wel op zijn plaats.
Wim van Aalst houdt in het belang van NAC vast aan overname door CFG. Als het hem nu echt alleen om het geld zou gaan, dan zou hij wel een financieel gelijkwaardig bod accepteren van bijvoorbeeld een lokaal alternatief. Maar dat gaat niet gebeuren, omdat er de diepe overtuiging is dat overname door CFG een veel betere garantie biedt voor een goede sportieve en financiële toekomst, waarin NAC haar ambitie en potentieel kan gaan waarmaken. Er zijn inmiddels voldoende garanties (mogelijk) die behoud van identiteit, cultuur en kernwaarden garanderen. Door de ervaringen van de afgelopen jaren is een meerderheid van de aandeelhouders ervan overtuigd geraakt dat lokaal eigenaarschap onvoldoende garantie biedt voor een succesvolle toekomst en zelfs het voortbestaan van NAC. Daarom ook was Wim van Aalst maar al te blij dat uiteindelijk CFG zich meldde voor de overname en hij Karel Vrolijk kon afserveren.
Tot slot de Stichting NOAD. Verschillende supporters geledingen oefenen nu massaal druk uit op de Stichting NOAD om hun zin te krijgen en de overname door CFG af te keuren. Ze gaan er dan van uit dat zij via de Stichting NOAD kunnen bepalen wie de nieuwe eigenaar wordt. Zo is de positie van de Stichting NOAD nooit bedoelt en zo had het ook nooit mogen zijn. Maar omdat de positie van de Stichting NOAD zeer algemeen en vaag is omschreven, wordt haar nu -ten onrechte- dat mandaat toegekend. De Stichting NOAD moet gewoon het voorliggende plan beoordelen op reële criteria die relevant zijn voor continuïteit, bedrijfsvoering, cultuur en kernwaarden van NAC. Niets meer en niets minder. Als men zich aan haar eigenlijke mandaat houdt dan kan zij niet anders dan uiteindelijk de deal met CFG goedkeuren, uiteraard er van uitgaande dat aan reële verwachtingen en criteria goed invulling wordt gegeven. De gevolgen zij niet te overzien mocht Stichting NOAD de deal buiten haar mandaat en/of op oneigenlijke gronden afwijzen. Daarom is de verwachting dat uiteindelijk de deal met CFG (alsnog) doorgang zal vinden. CFG en de aandeelhouders die samen een meerderheid in de club hebben zullen in ieder geval niet opgeven.
Kortom. Graag een beetje meer respect voor de huidige aandeelhouders van NAC met Wim van Aalst voorop. Zie de voordelen en kansen voor een overname door CFG. Voor de Stichting NOAD ADVENDO Combinatie, houd je aan je mandaat en doe professioneel en onafhankelijk je werk. Voor de supporters, grow up en bezie de zaken vanuit een breder en positiever perspectief. Als we over een aantal jaren een stabiele eredivisionist zijn geworden met ouderwetse Avondjes NAC, dan zul je niemand meer horen klagen over het eigenaarschap van CFG.

6    
Willem 4,5

Dit werkt echt sfeerverhogend denk ik. Uit dit bericht blijkt dat NAC is overgeleverd aan een crimineel en aan niemand anders.

19    
Wanny

@ NAXIOMA

Mooi geschreven Wim. Je bent er alweer vroeg bij deze ochtend.

13    
Chris W.M.

@naxioma

"Daarom is de verwachting dat uiteindelijk de deal met CFG (alsnog) doorgang zal vinden". Van wie is die verwachting, van jezelf neem ik aan? Want dan ben je echt een roepende in de woestijn hoor. Er is namelijk verder niemand die er vanuit gaat dat die deal doorgaat. Sterker nog; deze week staan er nog 2 gesprekken gepland met het lokale initiatief en de Amerikanen, waarna de keuze gemaakt gaat worden welke van de 2 het gaat worden.

Op het moment dat CFG ondanks herhaaldelijk aandringen van Stichting NOAD weigert inzage te geven in het financieringsmodel voor NAC dan weet je dat CFG het de Stichting enorm makkelijk maakt hun plan af te keuren. En kunnen alle mooie verhaaltjes over Eredivisie voetbal, en een betere jeugdopleiding etc de prullenbak in. Dat valt dan namelijk gewoon in de categorie luchtfietserij; mooie dingen beloven maar geen financiële onderbouwing geven. Het domste wat je kan doen in Breda.

12    
Ivo

@Naxioma

Waarom ga jij steeds voorbij aan deze zaken:
- De investeringsstrategie van de CFG is niet bekend. Zij hebben Lommel volgepompt met schulden. NOAD heeft deze informatie ook niet gekregen. Er is 7 miljoen voor de aandeelhouders. Punt. Meer is niet bekend. En dan hebben we het over continuïteit? Hoe wordt die bij CFG dan geborgd?

- Je raakt je autonomie kwijt. De CFG bepaalt de samenstelling van de directie, de staf en de selectie. En bepaalt wie wel en geen speeltijd krijgen. De eigen jeugdopleiding gaat naar de achtergrond, je wordt een handelshuis met als doel om geld te genereren. Niet het succes van NAC, maar de investeringen van de CFG staan centraal.

- Er is geen exit strategie. Hoe en op welke momenten kan je, als je dat zou willen, nog uit de CFG stappen? Is er een afkoopsom? Wat wordt dan de prijs van de aandelen? We weten het niet. En ik vermoed dat NOAD dit inzicht ook niet heeft.

- Er is nu veel mis bij NAC, maar dat komt niet doordat het lokale investeerders zijn, dat komt doordat het DEZE lokale investeerders zijn. Zij hebben keihard gefaald en leveren NAC af op een all time low. Met de juiste mensen op de juiste plek kan NAC gewoon weer opkrabbelen. Ik herhaal het nog maar een keer: wat in Zwolle, Almelo, Waalwijk, Sparta etc. kan, kan in Breda ook. Ik twijfel daar niet aan.

-18    
naxioma

@chris wm
De plannen van de Amerikanen en zeker het lokaal alternatief zullen niet gelijkwaardig zijn aan hetgeen CFG te bieden heeft. CFG en de (groot)aandeelhouders hebben elkaar diep in de ogen gekeken en laten elkaar niet meer los, omdat ze ervan overtuigd zijn dat hun optie het best is voor de toekomst van NAC. En daarbij, de bepalende grootaandeelhouders hoeven natuurlijk niet tegen hun wil en overtuiging in te verkopen.

6    
Pietjebel

Heb net de podcast bn de stem geluisterd daar maak ik uit op dat alles en iedereen tegen city is begrijpelijk we willen ons kontje niet verkopen aan dit soort praktijken
Wat dan meest logische keuze lijkt wat alle oud naccers ook aangeven is de Amerikaanse partij die ons het vlaggenschip willen maken
Dit lijkt mij ook de beste optie
De lokale partijen lijkt leuk maar hoelang en hoeveel geen ze structureel in de club pompen ?

21    
Ata

Ja Nax, ik denk inderdaad dat de supporters het belangrijkst zijn bij een voetbalclub. Is dat een hele rare gedachte?

-2    
Rednas

Nilles slaat de spijker op zijn kop.

Chapeau!

Eindelijk een supporter met gezond verstand want, zo is het ook echt namelijk!

-7    
Ernie

Naxioma
Goed stuk, helemaal mee eens! Goed dat er mensen zijn die hun oogkleppen afzetten. Meeste reacties hier kun je niet eens serieus nemen. Zichzelf supporter noemende mensen papegaaien elkaar na. Wat er over van Aalst gezegd wordt is niet normaal. Zou me niet verbazen als het merendeel van die mensen hun seizoenkaart niet eens betaald heeft. En dan commentaar hebben op iemand die miljoenen in de club heeft gepompt.
Hopelijk komt alles snel rond want de tijd dringt. Mocht het voor het einde van het seizoen niet rond zijn is het einde verhaal vrees ik.

-5    
naxioma

@Ivo

- De investeringsstrategie van de CFG is niet bekend. Zij hebben Lommel volgepompt met schulden. NOAD heeft deze informatie ook niet gekregen. Er is 7 miljoen voor de aandeelhouders. Punt. Meer is niet bekend. En dan hebben we het over continuïteit? Hoe wordt die bij CFG dan geborgd?
Antwoord: zoals gebruikelijk bij bedrijven, zal de holding garant staan voor de evt. verliezen en schulden die NAC maakt. De holding heeft een enorm vermogen. Uiteraard is het de doelstelling dat NAC uiteindelijk break-even draait of winstgevend is. Dat moet zeer goed realiseerbaar zijn als NAC een stabiele eredivisionist wordt. Hoe hoger NAC speelt, hoe makkelijker het zal zijn blijvend zwarte cijfers te schrijven.

- Je raakt je autonomie kwijt. De CFG bepaalt de samenstelling van de directie, de staf en de selectie. En bepaalt wie wel en geen speeltijd krijgen. De eigen jeugdopleiding gaat naar de achtergrond, je wordt een handelshuis met als doel om geld te genereren. Niet het succes van NAC, maar de investeringen van de CFG staan centraal.
Antwoord: dit is pertinent onjuist. Directie, staf en selectie zullen in zeer hoge mate een regionale, nationale samenstelling hebben, maar wel van hoger niveau dan nu het geval is. Speeltijd wordt bepaald door technische staf, onafhankelijk van CFG en altijd in het sportieve belang van NAC. CFG zal juist meer gaan investeren in jeugdopleiding, juist ook met als doelstelling meer eigen jeugd te ontwikkelen en te laten doorstromen (met name ook uit Zuid-West Nederland). NAC zal geen handelshuis worden. De sportieve ontwikkeling en prestaties van NAC staan centraal. Verwachting is dat met een sterk CFG NAC beter in staat zal zijn talenten langer aan zich te binden.

- Er is geen exit strategie. Hoe en op welke momenten kan je, als je dat zou willen, nog uit de CFG stappen? Is er een afkoopsom? Wat wordt dan de prijs van de aandelen? We weten het niet. En ik vermoed dat NOAD dit inzicht ook niet heeft.
Antwoord: CFG wil NAC een goed huis bieden voor de komende decennia, zodat zij zich niet druk hoeft te maken over financiën en voortbestaan, en haar potentieel volledig kan realiseren. In het onwaarschijnlijke/onvoorziene geval dat CFG afstand van NAC zou moeten/willen doen, dan zal een reëele prijs voor NAC gevraagd worden, waarschijnlijk op basis van boekwaarde en goodwill.

- Er is nu veel mis bij NAC, maar dat komt niet doordat het lokale investeerders zijn, dat komt doordat het DEZE lokale investeerders zijn. Zij hebben keihard gefaald en leveren NAC af op een all time low. Met de juiste mensen op de juiste plek kan NAC gewoon weer opkrabbelen. Ik herhaal het nog maar een keer: wat in Zwolle, Almelo, Waalwijk, Sparta etc. kan, kan in Breda ook. Ik twijfel daar niet aan.
Antwoord: de kans dat dit in Breda bij de bijna moeilijkste club van Nederland onder lokaal eigenaarschap gaat lukken, is mijns inziens eerder vele malen kleiner dan groter. Het ontbreekt de lokale partijen aan de noodzakelijke investeringsmogelijkheden en de vereiste voetbalexpertise en -netwerk.

9    
naxioma

@ata

Supporters zijn inderdaad het belangrijkst bij een voetbalclub, maar dat neemt niet weg dat ook supporters moeten weten waar hun rol en invloed ophoudt en waar deze begint. Een beetje gezond verstand en een positieve grondhouding zijn dan wel zo behulpzaam.

-1    
Ongelooflijk

Ga daar dan eens aan werken Naxioma. Dan is er misschien nog hoop voor jou.

2    
Breda83

@Naxioma

Betaald dat CFG goed? De antwoorden die je geeft kunnen alleen maar ingefluisterd zijn door iemand die bij CFG betrokken is. Een hoop geblaat maar weinig wol zullen we maar zeggen. Allemaal aannames, zonder concreet te worden. Iets wat wel door stichting Noad gevraagd wordt willen ze er überhaupt over na willen denken het goed te keuren.

3    
Ivo

- De investeringsstrategie van de CFG is niet bekend. Zij hebben Lommel volgepompt met schulden. NOAD heeft deze informatie ook niet gekregen. Er is 7 miljoen voor de aandeelhouders. Punt. Meer is niet bekend. En dan hebben we het over continuïteit? Hoe wordt die bij CFG dan geborgd?
Antwoord: zoals gebruikelijk bij bedrijven, zal de holding garant staan voor de evt. verliezen en schulden die NAC maakt. De holding heeft een enorm vermogen. Uiteraard is het de doelstelling dat NAC uiteindelijk break-even draait of winstgevend is. Dat moet zeer goed realiseerbaar zijn als NAC een stabiele eredivisionist wordt. Hoe hoger NAC speelt, hoe makkelijker het zal zijn blijvend zwarte cijfers te schrijven.

Reactie: de waarborgen hiervoor ontbreken en staan niet zwart op wit, als we de eerste reactie vanuit stichting NOAD mogen geloven. De club gaat niet verkocht worden op basis van aannames en iemands blauwe ogen. Dat NAC meer geld ontvangt in de eredivisie, staat er los van, dat is bij lokaal bestuur ook zo.

- Je raakt je autonomie kwijt. De CFG bepaalt de samenstelling van de directie, de staf en de selectie. En bepaalt wie wel en geen speeltijd krijgen. De eigen jeugdopleiding gaat naar de achtergrond, je wordt een handelshuis met als doel om geld te genereren. Niet het succes van NAC, maar de investeringen van de CFG staan centraal.
Antwoord: dit is pertinent onjuist. Directie, staf en selectie zullen in zeer hoge mate een regionale, nationale samenstelling hebben, maar wel van hoger niveau dan nu het geval is. Speeltijd wordt bepaald door technische staf, onafhankelijk van CFG en altijd in het sportieve belang van NAC. CFG zal juist meer gaan investeren in jeugdopleiding, juist ook met als doelstelling meer eigen jeugd te ontwikkelen en te laten doorstromen (met name ook uit Zuid-West Nederland). NAC zal geen handelshuis worden. De sportieve ontwikkeling en prestaties van NAC staan centraal. Verwachting is dat met een sterk CFG NAC beter in staat zal zijn talenten langer aan zich te binden.

Reactie: Ene Brian Eastick is nu hoofdtrainer van Lommel. En de selectie? Kijk hier: minder dan de helft is nog Belg. https://www.lommelsk.be/team.php?teamType=0&teamPageType=1
Bij Troyes zie je hetzelfde. Hoe herkenbaar zijn deze ploeg nog?

- Er is geen exit strategie. Hoe en op welke momenten kan je, als je dat zou willen, nog uit de CFG stappen? Is er een afkoopsom? Wat wordt dan de prijs van de aandelen? We weten het niet. En ik vermoed dat NOAD dit inzicht ook niet heeft.
Antwoord: CFG wil NAC een goed huis bieden voor de komende decennia, zodat zij zich niet druk hoeft te maken over financiën en voortbestaan, en haar potentieel volledig kan realiseren. In het onwaarschijnlijke/onvoorziene geval dat CFG afstand van NAC zou moeten/willen doen, dan zal een reëele prijs voor NAC gevraagd worden, waarschijnlijk op basis van boekwaarde en goodwill.

Reactie: ook hier weer: waar staat dit en hoe scherp is dit opgeschreven. Hier zal NOAD iets van gaan vinden. Je moet ALTIJD een exit strategie hebben.

- Er is nu veel mis bij NAC, maar dat komt niet doordat het lokale investeerders zijn, dat komt doordat het DEZE lokale investeerders zijn. Zij hebben keihard gefaald en leveren NAC af op een all time low. Met de juiste mensen op de juiste plek kan NAC gewoon weer opkrabbelen. Ik herhaal het nog maar een keer: wat in Zwolle, Almelo, Waalwijk, Sparta etc. kan, kan in Breda ook. Ik twijfel daar niet aan.
Antwoord: de kans dat dit in Breda bij de bijna moeilijkste club van Nederland onder lokaal eigenaarschap gaat lukken, is mijns inziens eerder vele malen kleiner dan groter. Het ontbreekt de lokale partijen aan de noodzakelijke investeringsmogelijkheden en de vereiste voetbalexpertise en -netwerk.

Reactie: Ook dit is een persoonlijke mening, op basis van aannames, en geen feit. Ik ben van mening dat de ene eigenaar de andere niet is en hetzelfde geldt voor directeuren. Manders is al een jaar onzichtbaar. Dat kan vele malen beter.

8    
Kinderkaartje

Dat Naxioma Wim van Aalst zelf is, of een van zijn stromannen is wel duidelijk.

Poneert hier stellingen en/of aannnames die allleen een insider zou kunnen weten.

Of het is aartsleugenaar Manders, die heeft toch tijd zat en moet tenslotte ook iets doen voor zn geld.

3    
Viking

Lang gezwegen... Maar dit zegt alles over vieze slang van Aalst.
Altijd al gezegd.... Leuk datbze Nac destijds gered hebben maar verder zijn we er nooit een ruk mee opgeschoten..
Ging puur om macht en aanzien...
En nu weer dreigen als een klein kind wwar zijn lollie van is afgepakt.
Je hebt dit zogenaamde probleem zelf veroorzaakt... Nou die paar weken wachten we nog wel langer.. Nac komt zonder City maar zeker zonder jou toch wel bovendrijven.
Al moeten we nog jaren daarop wachten..

Pak je centen en kom nooit meer terug van Aalst..

-9    
Ed

Ga maar met city in zee. Zijn we van Wim ook verlost. Kan alleen maar beter. City weet heus wel dan NAC in potentie een eredivisie club gaat worden. dan kunnen we alleen maar grotere talenten aan het team zien toe voegen. Tekenen en op naar volgend seizoen. Play offs heb ik geen vertrouwen in mochten we het halen. Als je van Almere verliest is het zo ie zo over.

-36    
Noad1976

Ik zei het al NAC failliet als er geen concrete overname komt het is is City of Vrolijk naar het faillisement.

Laat me raden nu word WvA bedreigd binnenkort. Klasse mannen!

-6    
Cees-2

Naxioma: Je inzending van 13 april oogd gedegen, echter kan ik e.e.a. niet verticiferen. Voor zover ik het wel kan beoordelen deel ik je mening op deze inzending. Maar, nogmaals, voor zover!

9    
Beest

Insinueren op bedreigingen omdat je argumenten op zijn.

Klasse man

9    
PietP

Het is toch altijd weer ongelooflijk hoe steeds dezelfde personen recht proberen te lullen wat krom is. Feiten die onwelgevallig zijn achterwege laten, valse tegenstellingen neerzetten, aannames als voldongen feiten presenteren en als het even kan nog tussen de regels door een ander schofferen.
Cees-2 is daar overigens al helemaal mee gestopt en komt niet verder dan weer de krant verdacht maken.

@Ivo en Chris
Oprecht respect dat jullie nog steeds op inhoud reacties geven om aan andere lezers te laten zien wat voor onzin het is.

0    
Baosje

man man .... iedere keer dezelfde reacties ... ik stel voor dat naxioma(alst) , , Noad1976 (johnny 1912) en nog wat PRO city mensen , samen afspreken in de stad , drink een bak koffie .. en ga wat nuttigs doen met je leven ...

1 ding is zeker ... CITY WORDT HET NIET !!

no f.cking way !

14    
ctk

NOAD1976 moet echt persoonlijke belangen hebben met de overname van CFG want hij blijft maar hameren op het fiet dat dit MOET gebeuren, of zou het de papegaai van WvA zijn?!
Nu verkondigd hij al da WvA ook wel zal worden bedreigd....hij heeft zijn medesupporters niet echt hoog zitten blijkbaar...

-11    
Boeimeervlag

Respectloos gedrag richting aandeelhouders van ons clubke.
Zeker vergeten dat, om NAC liquide te houden, elk jaar bijgestort is door de 3 nu verguisde aandeelhouders!!
Wordt nergens vermeldt.
Ze hebben groot gelijk door te stoppen. Wat n niveau wat je hier leest.

5    
GG

De ironie Mijnheer van Aalst, de ironie!!

5    
Dos

BSR , grijp svp in en sluit de reactiemogelijkheid.
Het niveau is echt in en in triest te noemen.
Met welk nut? De discussies voegen al lang helemaal niets meer toe...

6    
ctk

@DOS,
Je hoeft het niet te lezen en/of te reageren, dit is een democratische site waarop je mag reageren mits in normale bewoordingen en gezien de reacties gebeurt dat ook wel, het zijn louter meningen....

0    
Gjoewie

Eerst even een reactie op het vorige item: ik vind het jammer dat er niet gewoon nieuwsberichten over NAC verschijnen. Desnoods had BSR een apart forum kunnen maken over de overnameperikelen.
En ja, iedereen mag zijn eigen mening hebben. Je zult mij nooit iemand persoonlijk op zijn mening zien aanvallen en dus ook de BSR-mensen niet. Zeker als eigenaar van de site mag je natuurlijk je mening zo gekleurd mogelijk insteken. Er zijn mensen die de Telegraaf lezen, omdat ze graag weten hoe de "andere partij" erover denkt.
Dit huidige bericht is behoorlijk tendentieus, maar dat ligt niet aan BSR, die hebben het maar overgeklopt uit het lokale sufferdje.
Wat Van Aalst schrijft is zeker niet bedreigend, maar wel wat ik al weken terug op deze site schreef. Je moet nu al lang bezig zijn met de voorbereidingen voor het volgende seizoen. Mochten we de pleeoffs bereiken, dan moet er een wonder gebeuren willen we promoveren. En wat gaan we dan doen? Ik ga er maar vanuit dat we volgend seizoen weer in de KKD spelen.
Je hebt voor 1 april de ontslagbrieven moeten versturen voor de mensen die je eventueel wel wilt behouden maar tegen een lager salaris. Risico is dat die spelers (Azzagari bijvoorbeeld) gratis de deur uitlopen. Je moet dus snel nieuwe aanbiedingen doen. Dat kan niet als je niet weet wie de nieuwe eigenaar wordt en welk budget je tot je beschikking hebt. Van Aalst heeft dus gelijk wat dat betreft.
Van Aalst heeft de plannen van CFG gezien en heeft er een goed beeld bij. Ik kan nog steeds niet geloven dat hij de club zo maar aan iedere willekeurige voorbijganger meegeeft in ruil voor een zak met 7,1 miljoen. Er is echt wel langdurig gesproken met CFG en Van Aalst is goed op de hoogte van hun plannen. Jammer genoeg zijn wij dat niet.
Van Aalst weet ook dat CFG juist vanwege die besprekingen en het moddergooien door de supporters al een aanzienlijke voorsprong hebben op de andere partijen. Ongetwijfeld zijn de plannen wat bijgestuurd. Dat is een aspect dat zowel de RvC als de Stichting NOAD zeker zullen erkennen.
Vrolijk c.s. zijn voorlopig alleen bezig om alle toegezegde bijdragen te verzamelen, om zo tot 7,2 miljoen te komen. Plannen zijn er nog niet of nauwelijks. Eerst van die Van Aalst af en dan kijken we wel verder.
Het schijnt dat de Amerikanen nu ook nog in de markt zijn. Curieus, want ik dacht dat Van Aalst en Vrolijk die allebei al afgeschreven hadden. Voor zover ik weet zijn die Amerikanen nog steeds niet verder dan plannen en dromen, want geld is er niet. Graham Arnold als trainer, yeah, keep on dreaming. Als we eerst eens aan Danny Buijs, Dick Lukkien of Robert Molenaar denken?
Ik zou persoonlijk eerder met CFG dan met de Amerikanen in zee gaan. Maar ik stel voor af te wachten op wat Vrolijk c.s. op tafel leggen.
De meest argumenten hier boven zijn allemaal al een keer benoemd, behalve een (die heb ik dan in wat andere bewoordingen beschreven). Ivo heeft het over de exitstrategie. Ik heb het zelf over een evaluatieperiode gehad. Dat is wel een belangrijk aspect.
Kijk, we zitten nu in de situatie dat we iets meer dan 7,1 miljoen op tafel moeten leggen om de club terug te krijgen. Over welk bedrag hebben we het als CFG instapt? Stel dat die gasten ineens met drie (of meer) bijzonder sterke en dragende spelers aan komen zetten, waardoor NAC na 2022-2023 in de eredivisie speelt. Eerst worden ze nog tegen kost en inwoning geplaatst, maar ik neem aan dat CFG vroeg of laat een heuse factuur indient. Als we ze volgens de FIFA-regels niet meer kunnen huren, dan worden er constructies bedacht dat NAC de spelers overneemt tegen een later te bepalen transfersom. En heeft CFG het eerste recht om de spelers weer terug te kopen. Leuke manier om je zwarte geld wit te wassen, trouwens. Maar het gaat erom met hoeveel schuld NAC blijft zitten als die dragende spelers weer weg zijn. Kijk eens naar de Fietstassen: een schuld van 120 miljoen. Ze zijn er trots op dat Mason Mount nog bij hen gevoetbald heeft. Het is nu een wereldtopper. Maar ja, je koopt er verder niet veel voor.
Mocht de deal met CFG doorgaan, dan wil ik graag dat er per 3 jaar een evaluatiemoment komt. Bevalt het niet, dan moeten we er een streep door kunnen zetten, zonder dat NAC ineens met levensbedreigende schulden blijft zitten. Zo ging het met de "gratis" huurspelers van Smullie ook.
En dan nog: waarom stapt CFG niet voor 49% in? Respecteer de stichting NOAD en laat CVLO een deel meebetalen.

Overigens ben ik van mening dat Naxioma over wel erg veel inside information beschikt. Ik ben benieuwd wat hij gaat doen als de CFG-deal niet doorgaat. (hier moet eigenlijk een gemeen kijkende smiley achter, met van die horentjes op zijn hoofd)

9    
Ivo

@DOS

Censuur helpt ons juist niet verder. Deze sites geven de achterban de mogelijkheid om betrokkenheid te tonen, te ventileren, te discussiëren, van gedachten te wisselen. Dat is juist belangrijk. Maar we moeten dat niet groter maken dan het is. Het zijn maar meningen. Wie oproept tot geweld zal een ban krijgen. Dat is al jaren zo.

En als men weer met (valse) bedreigingen wil komen, dan doen ze dat toch wel. Dat hebben we vorig jaar wel gezien. Dat er (begrijpelijk) een negatieve stemming ontstaat wil niet zeggen dat er sprake is van bedreigingen.

Als er een dreigende sfeer ontstaat, moet je ook naar je eigen gedrag kijken. Opperen dat je de boel dan maar op de fles laat gaan is niet erg chique.

9    
Willem 4,5

Wat je er ook van vind, wat van Aalst doet is manipuleren en dat is schandalig, geeft gelijk het niveau aan van deze investeerder die alleen het eigenbelang op de eerste plasts heeft. NAC interesseert hem geen zak.

-9    
WijzijnNAC

Dat de beste man niet begrijpt dat een BVO geen normaal bedrijf is, is en feit. Maar na maandenlang deze man voor alles en nog wat uitmaken verontwaardigd zijn om deze actie? Niet janken, actie > reactie!

6    
Kinderkaartje

@WIJZIJNNAC

Ah. Het is dus niet het 'beste voor NAC', maar een wraakactie.

Mmmkay.

1    
Wij zijn NAC

@Kinderkaartje Dat is toch duidelijk dat die man er klaar mee is. Of het puur wraak is weet ik niet. Maar dat dit te verwachten was weet ik wel. Ben alles behalve verontwaardigd.

4    
[email protected]©

De continuïteit van deze club komt niet zomaar in gevaar. Desnoods stellen we in het nieuwe seizoen Jong NAC op.

Ik vind dat City momenteel erg weinig moeite doet om mensen in en om NAC te overtuigen van hun plannen. Als ze echt ambitie hebben met deze club, dan zouden ze toch veel actiever moeten zijn?

12    
Wanny

@ [email protected]©

Als dit niet door gaat dan koopt CFG over een tijdje toch gewoon een andere club die het lastig heeft. Het gaat hen echt niet specifiek om NAC, maar om een club met een betaald voetbal licentie in Nederland. In die eerste divisie zijn clubs zat die je over zou kunnen nemen.

11    
Frans

Dan maar failliet, Van Aalst! Als dat de enige manier is om goed van jou af te komen...

9    
Pier

,@ Frans

Soms moet je een KROT tot de bodem afbreken om weer een fatsoenlijke woning te krijgen!

En dan gaan de miljoenen voor Van Aalst naar Fc Breda!

-19    
Ernie

Blijkbaar vindt een groep mensen het hier prima dat we voorgoed in de Kkd blijven, of nog erger. Dit zag je natuurlijk al een aantal jaren aankomen. Ook hier geldt uiteindelijk je krijgt wat je verdiend.

14    
Wanny

@ ERNIE

Iedereen hier wil naar de eredivisie en fatsoenlijk voetbal zien.

De discussie is hoe we daar komen. Gezien het voetballandschap in Nederland en de potentie van NAC daarbinnen, is het ook mogelijk om dat op autonome wijze te doen. Mits je de juiste dingen doet.

Tevens biedt een overname door CFG of Amerikanen net zo min zekerheid voor de toekomst als een overname door Vrolijk en zijn trawanten. Dat beide buitenlandse partijen al geen openheid geven over het financiele plaatje geeft al te denken.

15    
PietP

Ernie van team 'valse tegenstellingen' is ook weer van de partij.
Zonder CFG voor altijd KKD

-24    
Fanneke

Wat een modder gooien hier zeg. Dat zijn DE nac supporters. Mijn god bij deeeste zullen de hersenen wel aangetast zijn door drugs- en alcoholgebruik.
Ze zijn vergeten (kosokov heet dat) dat zonder deze man NAC allang nietm meer had bestaan!

11    
Mika

@fanneke
Ben je toevallig het knikkermaatje van Van Aalst? Die man heeft ons idd geholpen dat we jiet failliet zijn gegaan maar de jaren heeft hij persoonlijk de club naar de afgrond gebracht en dat is veel erger. Wanbeleid door Wim en nu doet ie alsof die de redder is. Flikker op man

-5    
SCHAAMJEKAPOTBREDAEDITION

Wim van Anaalst probeert nog een keer de supporters in de kont te n…..

16    
Bzzz

Idd wat een moddergooien Fanneke… *zucht*

14    
Nb.vos

Poah! wat ben ik dit beu zeg en wat kijk ik uit naar dat WIJ als supporters weer als 1 man achter de club kunnen staan! Geen discussie meer over overnames of spelers die willen vertrekken.

Dat het hele zooitje binnen de club weg is en er eindelijk een professionele topsport mentaliteit gaat heersen! Dat de sfeer op de tribune terug komt! Dat de hele vismarktstraat vol jeugd staat met zang, vuurwerk op een zaterdagavond tegen pak hem beet Utrecht.

Eens dan wordt de hemel stralend blauw!

14    
Paajnac

@ Fanneke

Kosokov ken ik niet. Maar die benaming bestaat ook niet. Misschien komt het door jouw korsakoff aandoening.

4    
D’n Dijk

We zijn al jaren niet meer autonoom…
De aandelen zijn eigenlijk uitgestelde gelden (schulden) + bijstortingen.

In die tijd kregen we gratis spelers via de City-deal.

Ons trainingscomplex werd gratis ge-upgrade.

En we kregen beschikking over alle knowhow die in een topsport klimaat nodig is!

In die tijd hadden we alle rust mogelijkheden gehad om er voor jaren als een stabiele eredivisieclub bij te staan .

En kijk waar we nu staan…

Benader Toon Gerbrands en zeg dat we een grotere uitdaging voor hem hebben als destijds bij AZ.

Hij managed de emoties, en bij hem is geen plaats voor een excuus-cultuur!

-12    
Ome Cor

Als er niet snel ja tegen City gezegd wordt komt er weer vertraging in het proces voor er ja gezegd kan worden tegen het lokale initiatief of eventueel de Amerikanen.

Met andere woorden.....
Geen extra financiële middelen om alvast een selectie samen te stellen voor komend seizoen.
Met zoveel aflopende contracten en zo weinig zekerheid voor komend seizoen heeft Wim wel een punt.

Als je alleen maar door je anti City bril kijkt en roeptoetert dat we dan nog maar een kut seizoen moeten hebben dan denk ik dat er ook niemand meer moet mekkeren over jongens als Mashart.
Die hoort volgend seizoen bij de besten van de NAC selectie.

6    
scheppioni

Houdoe en bedankt wim !!
Neem zeker die narcist van je mee !!
Nooit meer zo'n figuren bij ons moie club NAC !!
Bah bah ernie steijn, we weten het wel met je triest gezever.....

12    
Duimpje

Als NAC failliet gaat, wat op zich bijzonder is gezien de mededeling van van Aalst dat het financieel gezond is, wat zijn zijn aandelen dan nog waard? € 0,00 ?

-6    
Ernie

Scheppioni
Mensen zoals jij breken de club af. Ieder half jaar een nieuwe trainer. Ze moeten alle afkoopsommen maar eens openbaar maken dat is een van de oorzaken van alle ellende. Wie ook de nieuwe eigenaar wordt en verandert niets, bij jou althans.

14    
Wanny

@ OME COR

Als een nieuwe eigenaar met een goed plan komt waar iedereen achter kan staan en daarbij eerlijk zegt dat het 3 seizoenen kan gaan duren voordat we promoveren, is dat voor velen geen enkel probleem.

10    
Chris W.M.

@Ome Cor

Olij

Ligeon - Malone - Bakker - Maria

Velanas - Cagro

Antonia - van Schuppen - De Rooij

Hilterman

Op de bank: van de Merbel, Marijnissen, Mashart, Rutten, Banzuzi, Kestens, Kosiah, Mekkaoui

Natuurlijk moet er nog genoeg bij, maar dit zijn allemaal spelers die volgend seizoen nog onder contract staan. Dat Mashart dan bij de beste spelers van de selectie hoort is natuurlijk onzin.

-8    
Fanneke

@paajnac

Ik ben blij dat je ieder geval weet wat ik bedoel.
Zeg misschien meer over jou dan over mij

14    
TvB

Mensen die praten over ‘dan maar failliet’ weten niet wat ze zeggen..

0    
Adriaan

Chris wm
Antonia en Maria wordt de WIA......

-3    
Pier

@TVB

Jawel, vanaf onderaf met schone leest een fatsoenlijke BVO opbouwen met de miljoenen die de lokale investeerders in Fc Breda steken.

Dan zijn we in 5 jaar terug! En de miljoenen voor Van Aalst e.c. blijven dan voor Fc Breda behouden.

Nu wordt er al 20 jaar wanbeleid gevoerd...

Ik zeg: Laat de boel maar lekker failliet gaan!

9    
Baosje

@Pier

ga eens met mensen van RBC praten ... die dachten óók zo terug te zijn

5    
B13

Kan er naast de duimpjes ook een knop komen met 'TL;DR' ?
(Too Long Didn't Read)

11    
Ivo

@Pier

Ik heb de doorstart van RBC van dichtbij meegemaakt. In het begin leuk en aardig, nog redelijk wat publiek en al snel een promotie. Maar daarna stokte het, het publiek bleef steeds vaker weg omdat er geen hol aan is om week na week op die troosteloze sportparken te spelen, en iedereen die een hekel aan je heeft omdat je ambities hebt en oud-profclub bent.

Goede spelers krijg je ook niet, die gaan niet op 4e of 5e klasse niveau spelen. Want op dat niveau begin je.

Met meer geld kom je een eind maar vergis je niet, de weg is lang en je raakt sowieso 90% van je aanhang kwijt, die komen voor de sfeer in het stadion en het betaald voetbal, die komen niet naar een bijveld van ADVENDO om naar FC Breda - SAB te kijken. Je speelt ook niet meer in de avond maar op zaterdag- of zondagmiddag.

RBC heeft veel pech gehad, en domme keuzes gemaakt, maar staat na 10 jaar in de 2e klasse. Dan weet je een beetje hoe dat gaat als je onderop wil beginnen.

8    
Bobby Firmino

''laat de boel maar lekker failliet gaan''

DAT NOOIT!
*En de Caps Lock gaat weer uit*-17    
Noad1976

@Fanneke klopt wat je zegt zonder WvA had NAC al niet meer bestaan maar respect heeft de 5e collone niet alles wat ze hun invloed kan ontnemen moet worden gecanceld.

On topic dat NAC nu financieel gezond is dankzij WvA en de bijstortingen als hij dat niet meer doet dan dreigt er faillissement hier word dat weer omgedraaid.

WvA verkoopt graag aan elke partij die realistisch en kapitaalkrachtig genoeg is hij wil graag zijn poen terug zien. City heeft als enige dit kapitaal direct voorhanden.

Vrolijk gepromoot door Bsiderats moet steeds mede investeerders zoeken omdat hij veel roept en weinig kan.

De Amerikanen gepromoot door Bndestem en Lokhoff en consorte die schermen met oude clubnamen maar model is natuurlijk ook een handelshuis. John Peek gaf naief aan dat al het geld terugvloeit naar NAC en hun verdienmodel zou merchandise zijn haha en dat geloven sommigen hier ook nog. Je denkt toch niet dat de Amerikanen komen om hier shirtjes te verkopen ze komen spelers stallen en verkopen net als City en dan winst maken de club of de spelers verkopen met winst. Lokhoff ,Arnold zijn slimme uithangborden om de gemiddelde supporter hier dom te houden.

Stichting NOAD bepaalt direct of indirect binnenkort of NAC nog een licentie heeft volgend seizoen. We gaan het zien.

9    
Bobby Firmino

FC Breda? , Redbull Breda , Breda City Football club!
Never never en nog eens NEVER
Gewoon NAC Breda! met een investeerder die NAC als nummer 1 ziet!

N.A.C FIRST!

4    
Tip

Je mag en kunt onverbloemd je mening geven, maar aub in fatsoenlijke bewoordingen en aub niet persoonlijk worden.

Ik vind 1 ding erg vreemd. Er komt een overname hoe dan ook. Er zijn twee, CFG en the Locals, gegadigden buiten de Amerikanen.

De aandeelhouders beuren sowieso 7,1 miljoen. Toch maakt Wim van Aalst zich erg druk om wie het wordt. Waarom ? Daar zijn meerdere mogelijke antwoorden op te geven.

15    
Bzzz

Maar voor die antwoorden zul je wel onder de tafel moeten kijken.

8    
Baosje

Bobby Firmino


sterker nog ..... Breda er weer van af

en gewoon NAC


10    
Kinderkaartje

@TIP

Het kan bijna niet anders dan dat Van Aalst door CIty een flinke extra incentive is beloofd.
Anders zou hij, en zijn alter ego of stroman Naxioma, zich niet zo hartstochtelijk uitspreken voor deze zaak.
Een extraatje buiten de boeken om en zonder medeweten van de overige aandeelhouders

We weten dat de mensen achter City smerige geldstromen niet schuwen.

1+1=2

2    
Bobby Firmino

Ja kan ook!
NAC FIRST!

14    
ctk

@NOAD1976,

Het moet gezegd, je bent een volhouder, ondanks dat je vrij alleen staat in je zinloze mening.
Koop volgend seizoen maar een seizoenkaart van Lommel, kan je de ellende veroorzaakt door CFG van dichtbij mee maken!

-24    
Noad1976

@ Kinderkaartje

Je kan tegenstanders zwart maken. Zoals WvA en supporters die wel realistisch zijn. Maar heb je ook de optie overwogen dat WvA wil verkopen aan City omdat zij de poen ook echt hebben en die Vrolijk niet uit zijn binnenzak kan betalen maar maanden moet onderhandelen met mede investeerders om uberhaupt te kunnen betalen . Probleem met Amerikanen hun geldstromen worden zo ie zo niet goedgekeurd door de KNVB. En dan de suggestie dat City altijd dubieus geld zou hebben, wake up dan moet je ook geen Champions League meer kijken zonder geld geen rol van betekenis meer.

Maar goed dat willen jullie misschien ook NAC als amateurclub.

-13    
Rednas

NAC is allang dood en begraven maar dan schijnen de mensen hier op dit forum niet te beseffen en die willen/kunnen het niet zien.

Zonder CFG leg je het gewoon af en zal NAC alleen maar verder afzakken. Lokale mensen moeten geld bij elkaar verzamelen om dat initiatief op poten te zetten? Dat lukt nu, maar volgend jaar niet meer hoor. Dan willen deze mensen die geld inleggen hun zegje doen over hun eigen geld. En terecht.

Die Amerikanen kunnen niet eens een investeerder vinden, wat ook al genoeg zegt. Hebben daarnaast niet eens een voetbal netwerk?!

Kennen jullie Bryan Smeets nog? Volgens mij vonden veel mensen dat wel een aardige voetballer voor NAC. Die is afgelopen winterstop naar Lommel gegaan en koos Lommel boven NAC. En weet je waarom? Hij kreeg daar een beter salaris aangeboden uit de zakken van CFG. Zo werkt het wereldje nu eenmaal en daar haak je bij aan of je gaat naar de kelderklasse.

Denk je dat Bannis graag voor NAC speelt? Die wilde zelf niet eens maar er kwam niks beters dus ging ie maar.

Jullie leven allemaal in een bubbel. Een NAC bubbel zonder besef van realisme.

-22    
Noad1976

@CTK waar is jullie Sven Claes gebleven jullie Lommel kenner trekpop?

Misschien op het matje geroepen haha

9    
Ivo

@TIP, @Kinderkaartje

Ik geloof dat niet zo. Van Aalst heeft geld genoeg, dat miljoentje meer of minder doet hem waarschijnlijk niet zo veel. De andere aandeelhouders zijn minder welgesteld dus die zullen er misschien nog wat meer uit willen halen.

NOAD krijgt één kans om een alternatief aan te bieden en dat alternatief zal op alle vlakken beter moeten zijn dan het bod van CFG. Dat is wat van Aalst doet, de druk opvoeren omdat hij weet dat de achterban niet op CFG zit te wachten. De man is misschien niet sympathiek, maar ook niet helemaal gek.

En zo probeert hij het bod voor de aandeelhouders op te krikken richting 7,5 a 8 miljoen.

Het andere aspect is het persoonlijke, de man lijkt nogal graag bovenop de apenrots te zitten, en hij houdt er niet van als anderen hem in de wielen rijden. Hij heeft het hele inkoopproces achter het stuur gezeten, en nu is hij de regie even kwijt, omdat die bij NOAD ligt. Dat trekken dat soort mensen erg slecht.

5    
Sponsor met 6 stoelen

Sponsor gaat er zo mee stoppen. Die eikel uit Teteringen zoekt het maar uit. Ik neem wel een gewone stoel. Dit is waardeloos.

8    
Mo

Ja wim mooie zieleknijper we weten het wel grote geldwolf

11    
Die ne gast

We weten nu allemaal dat City bij deals ook bereid is om onderhandse, andere afspraken erbij te maken. Waarschijnlijk heeft Van Aalst nog een andere, lucratieve deal met City, omdat hij zo halsstarrig vasthoudt aan City. Dit zaakje stinkt.

De krantenkop ‘Van Aalst laat NAC failliet gaan’ zal hij niet op zijn conto willen hebben. Dus dat is pure bluf. Dat volgend seizoen naar de klote gaat is misschien wel een zegen. Dan kan de nieuwe eigenaar eerst de organisatie op poten zetten (AD, TD, scouting, trainer) en Dan pas geld aan spelers uit gaan geven. Dat is namelijk wel de juiste volgorde. Nu nog wat van volgend seizoen willen maken is geld in een bodemloze put gooien zonder resultaat terug te krijgen.

14    
Kinderkaartje

@NOAD1976

Waar zou Van Aalst zich dan zo druk om maken?

Als ik mn huis verkoop en de hoogste bieder kan mij betalen, dan is het voor mij toch verder prima?

Dan ga ik toch niet mijn buren overtuigen dat dit echt de leukste koper is die ze kunnen krijgen of mij druk maken of de koper in de toekomst zijn hypotheek wel kan betalen.

Verder; ik kijk geen Champions League, geen Premier League en zelfs zelden Eredivisie of Nederlands Elftal. Er is maar een club die mij iets interesseert.

En hoe weet jij dat Vrolijk c.s. niet genoeg geld heeft? Je weet niet eens wie het zijn.

En waarom had Vrolijk dan wel genoeg totdat City langskwam?
NAC en Vrolijk waren toch al rond?

@IVO

Je gaat aan twee dingen voorbij; ook (of moet ik zeggen; juist) voor iemand met geld doet geld verliezen pijn. Zoveel mogelijk de schade beperken is menselijk.
Genoeg is nooit genoeg.

Ook niet als je niveautje Elon Musk of Abramovic rijk bent. Je wordt immers niet voor niets zo rijk.

En als geld geen rol zou spelen zou Van Aalst zijn aandelen wel om niet van de hand doen en dat geld in de toekomstige ontwikkeling van NAC stoppen.

-5    
Rednas

Vergeet er nog even bij te vermelden dat die Nederlandse talenten die nu totaal onhaalbaar zijn, dankzij CFG opeens wel haalbaar worden. Zij willen die talenten ook doorontwikkelen en doorverkopen met ala wat NAC wilt.

Noem een Meijer van Groningen die nu voor 6 mio naar Brugge gaat. Had ook naar NAC kunnen gaan dankzij CFG. Moet je wel eerst promoveren en daar gaan zij ons bij helpen want ook zij zijn daar bij gebaat.

-16    
Noad1976

@ Kinderkaartje

Vrolijk kan niet in 1 keer betalen dat is het probleem

Dat je alleen Nac kijkt is niet relevant in deze gaat niet om supporter zijn maar om het voortbestaan en toekomst van NAC

Vrolijk was eager om rond te komen net NAC te eager. De RVC zag dat het niet voldoende was en schoot het af.

15    
H.V.M.

Figuren die hier lopen te krijsen met domme kreten zoals "NAC is al lang dood en begraven" en/of "we gaan failliet als we niet voor de City Group kiezen" of "voortaan altijd KKD" neem ik niet serieus.
Ook 'grappenmakers' die blèren dat deze Site maar beter weer op zwart gezet moet worden, vertonen Noord Koreaans gedrag.
Angst zaaien in moeilijke tijden is een beproefd recept en wordt vaak toegepast als laatste redmiddel.
Nou, NAC is nog lang niet dood en al zéker niet begraven.
We blijven onze eigen identiteit houden en gaan de komende jaren mét die eigen identiteit geleidelijk stapjes naar boven maken.
Wat de verre toekomst gaat brengen weet uiteindelijk niemand.

8    
Derk

Misschien dat de plannen van lokaal nog niet bekend zijn omdat zij wel de juiste weg bewandelen.

Eerst NOAD, dan Crossminds. Enz.

NAC=BREDA-13    
Noad1976

@ rednas spijker op zijn kop

De anti city mannen heren roepen steeds nooit de ziel verkopen aan City maar die hebben ze al verkocht aan WvA toen NAC moest worden gered. Zij bepalen niet jullie.

-17    
Noad1976

@ HvM goed plan man

Alleen nergens op gebaseerd

Ja hoop … zo gaat NAC echt stappen maken als BVO

Zonder geld geen reele kans op promotie zo simpel is het.

19    
Dutchbird

Alweer een brief van van Aalst zelf in een verkoopproces waarbij Crossminds is ingehuurd om het werk te doen, dus ook de communicatie met de andere aandeelhouders. Waarom laat hij Crossminds niet doen waarvoor ze zijn ingehuurd?

Alles wijst er op dat hij ze eigenhandig op afstand heeft gezet van de deal met City Football Group (CFG). Hij zegt dat niet letterlijk in zijn eerste brief maar hij schrijft daar wel spijt te hebben van het verkoopproces. Blijkbaar om zich in te dekken tegen toekomstige kritiek vanwege zijn eigen keuze om zelf met City aan tafel te gaan toen die zich buiten het proces om hebben gemeld in maart. Dan kan hij later zeggen, jullie wisten toch dat ik totaal ontevreden was over de wijze waarop het verkoopproces werd aangepakt.

CFG had een bod dat een ton hoger lag dan het hoogste bod en bovendien schreef hij in zijn eerste brief dat CFG een contract wil sluiten onder precies dezelfde voorwaarden als Vrolijk (en de Amerikanen). Bezien vanuit een verkopende aandeelhouder (groot en klein) een logische keus. Maar wel heel toevallig precies een ton meer en precies dezelfde contractuele voorwaarden. Dat is alleen mogelijk als CFG in detail inzage had in de bieding die inmiddels bij de RvC lag. Wie heeft die belangrijke informatie op ontoelaatbare wijze gelekt? Dat kan maar één man zijn. Wim van Aalst geheten, want die moest volgens eigen zeggen alles in zijn uppie doen.

Waarom hecht van Aalst zo sterk aan het verkopen van NAC aan CFG en niet aan Vrolijk of de Amerikanen? Dat beschrijft hij ook in zijn eerste brief. Niet erg duidelijk, maar hij doet er in die brief wel alles aan om de andere kandidaten “zwart” te maken. Bovendien hemelt hij in die brief CFG op als de partij die NAC sportief voor altijd uit het KKD moeras gaat trekken. Als je zijn brief leest dan baseert hij dat op dezelfde mooie verhalen zonder plan waarmee CFG vervolgens alle andere betrokkenen probeerde te overtuigen.

Dat zet hij nog eens extra aan in zijn nieuwe brief waarin hij eigenlijk zegt: “Als de deal met CFG niet heel snel wordt goedgekeurd is het volgende seizoen voor NAC ook naar de kloten omdat ik er echt geen stuiver meer ga insteken (en waarschijnlijk van Weelde en Burema ook niet)”. Tot op het absurde af haalt van Aalst alles uit de kast om iedereen onder druk te zetten ten gunste van een deal met CFG. Waarom?

Ik kan hem niet concreet beschuldigen van strafbaar handelen, maar ik vind het wel erg verdacht worden. Zeker na het lezen van het artikel van gisteren in NRC waarin duidelijk wordt gemaakt dat de regering van de Verenigde Arabische Emiraten door CFG vaak onrechtmatig wordt ingezet om. Dat kan via een consultancy contract zoals met coach Mancini. Maar een consultancy contract met Wim van Aalst lijkt mij niet logisch want dat vraagt om nader onderzoek door topjournalisten. Meer logisch is bijvoorbeeld dat van Aalst voor 3 miljoen een woning koopt in Abu Dhabi die in werkelijkheid 6 miljoen waard is. Dan betaalt CFG eigenlijk 10,2 miljoen aan de aandeelhouders waarvan 3 miljoen buiten zicht van de andere aandeelhouders blijft en dus door van Aalst in eigen zak wordt gestoken. Zelfs voor topjournalisten is dat heel lastig aan te tonen. Bij van Aalst zijn er ook nog andere (nog minder aantoonbare) mogelijkheden via zijn scheepvaartbedrijf NileDutch. De regering van de Arabische Emiraten heeft alle import- en export touwtjes in handen. Ook tussen West-Afrika en de UAE. Kortom mogelijkheden te over voor van Aalst om meer uit de verkoop van NAC te halen dan hetgeen zichtbaar is in de deal tussen CFG en alle aandeelhouders. Dat hij bereid is om de kleine aandeelhouders wederom een oor aan te naaien behoeft volgens mij geen twijfel. Het is de vraag of hij nu ook bereid is van Weelde en Burema te benadelen. Dat CFG en de UAE regering bereid zijn tot medewerking aan onrechtmatige constructies behoeft evenmin twijfel.

Nogmaals, ik kan van Aalst niet concreet beschuldigen maar het zou de inhoud van zijn brieven wel in een heel ander (beter verklaarbaar) perspectief plaatsen. Hopelijk (ook voor van Aalst) wordt de soep niet zo heet gegeten als hij wordt opgediend en trekt ons NOAD de angel uit dit onverkwikkelijke proces. Beter enkele verdenkingen dan jarenlange onzekerheid over de rechtmatigheid van de deal met CFG.

8    
Sankah

Kan iemand met wat cyber- & social engineering skills niet eens uitzoeken wie deze CFG-fanclub leden (NOAD1976, Naxioma & Rednas) precies zijn?
Kunnen ze gelijk uitgenodigd worden om aan te schuiven bij de volgende podcast.

16    
Wanny

@ NOAD1976

Er is genoeg geld voor promotie. Emmen gaat promoveren en die hebben echt geen begroting die veel hoger ligt dan die van NAC. Volendam, Eindhoven, Excelsior idem.

Moet je alleen geen 2 ton per jaar uitgeven aan een AD die niks bijdraagt. Of een trainer die al sinds de zomer weg is.

8    
Yup

Hij moet gewoon het geld voor zijn aandelen aanpakken, van wie het dan ook komt, en zich verder nergens mee bemoeien.
Waarom wil hij over zijn graf heen regeren? Het lijkt wel alsof hij een extra bonus krijgt als hij City er doorheen loost.

9    
H.V.M.

@Dutchbird, Prima geschreven!
Volledig mee eens.

-8    
Rednas

@H.V.M.

Denk dat jij eerder angstig bent voor verandering net als iedereen hier in plaats van andere te beschuldigen om angst te zaaien.

De wereld veranderd om ons heen of denk jij ook nog steeds terug van guldens naar euro's?

Die emotie die hier op los komt kun je niet serieus nemen.

11    
Breda83

Hahaha, iemand denkt dus echt dat een speler van FC Groningen NAC boven Club Brugge zou verkiezen wanneer we onderdeel van CFG zouden zijn. Ze hebben wel humor, de pro-boys.

-17    
Rednas

@Dutchbird

Gast..

Wat zit jou epistel vol met aannames en wat is hij pijnlijk suggestief zeg. Heb je dat zelf ook door of niet?


Jij bent af!

-3    
Nilles

Hè,
Ik krijg een beetje het idee dat je alleen maar kritisch mag zijn op de city group, wimpie en al het andere wat niet te maken heeft met het het lokale collectief. Als je ook maar een beetje iets anders wilt dan wordt je al snel afgeschoten.
Mensen die zichzelf als progressief wat betreft verandering zien zijn eigenlijk dus gewoon niet wenselijk hier? Want dan moet dat gesteld worden, dan zoeken we daarvoor een ander platform...

-13    
Rednas

@BREDA83

Je met even verder lezen en nadenken dan je neus lang is vriend.

Nu niet nee. Nu ben je niet beter dan Bal op 't dak 7. Eerst moet je promoveren en presteren op het hoogste niveau om respect af te dwingen en aanzien. Daar kun je op oogsten en dat basis legt CFG voor NAC. Want weten ook dat de Nederlandse competitie vol zit met talent en NAC wilt ook talent en wij willen ook goede talenten zien voetballen i.p.v. armoedige spelers als een Bilate.

Dus ja, zo'n speler zou best eens voor NAC kunnen kiezen mits je structureel bovenin de top 8 van de Eredivisie meedraait en hij bij NAC een volgende stap kan zetten voordat ie naar een club als Brugge gaat.

9    
Dutchbird

@Rednas
Ik zeg toch dat ik het niet kan bewijzen maar dat de brieven van van Aalst niet zonder bijbedoeling zijn geschreven. Maar als jij niet de moeite wilt nemen om de brieven van van Aalst kritisch te bestuderen vanuit de vraag "waarom schhrijft hij dat?" dan mag je vinden dat ik af ben. Jij zet jezelf daarmee buitenspel als bewonderaar van van Aalst en de bewezen boevenbende CFG/UAE.

-13    
Rednas

@Nilles

Sterk!

10    
Breda83

@Rednas

Vriend, als je top 8 in NL speelt dan ben je niet beter dan FC Groningen. Zo'n speler zal altijd de voorkeur hebben voor een stap naar Club Brugge boven die naar NAC. Plus, op basis waarvan denk je dat NAC structureel top 8 gaat spelen onder CFG? In de plannen is dat helemaal niet uitgewerkt. De andere clubs in Europa die in de piramide onder Man City vallen lukt het ook niet. Dus hoezo denk je dat NAC een uitzonderingspositie gaat krijgen?

9    
Pier

Sommigen vergelijken ons NAC met RBC,
maar die vergelijking gaat natuurlijk mank. De NAC- achterban is veel groter en fanatieker.
Bovendien kunnen de investeerders een veel en veel groter bedrag op tafel leggen, dan die van RBC. Als je dan ervoor zorgt dat je veel betere spelers dan de concurrentie de wei instuurt(!!!!!!), bindt je de supporters weer!

En de accomodatie in deze moderne tijd, hoeft ook geen probleem te zijn!

Ennnn, de clubkleuren blijven GEEL ZWART!

-9    
Rednas

@Dutchbird

Wie zegt dat ik pro Van Aalst ben dan? Je vult weer dingen in die er niet zijn.

Van Aalst is mede verantwoordelijk voor de teringzooi die er ligt. En heel dat aandeelhouderschap is net zo goed een lokaal initiatief van mensen die een "NAC hart" hebben en zie wat het heeft opgeleverd? Er is met emotie geleid en iedereen die maar een beetje lokaal is, wil allemaal veel te veel macht met als gevolg dat men elkaar op zet en verschillende stromingen in zo'n club zitten, die de club kapot maakt. Dat gaat met elk lokaal initiatief komen.

12    
Yup

@ rednas

Dat is ook een aanname.
Ik meen toch echt uit de plannen van het lokaal initatief begrepen te hebben dat ze geen enkele zeggenschap of bestuurlijke functie willen hebben.
En dat alles terug naar de club gaat.

-6    
Rednas

@Breda83

Zo'n Meijer zou echt wel naar een Vitesse zijn gegaan hoor. En alles draait om geld. Meijer kan een goed salaris verdienen met bijkomend voordeel dat als hij zich goed ontwikkeld zich in de kijker kan spelen bij een club als City, die dan weer er voor zorgt dat hij elders in de Premier League gaat spelen om verder te rijpen. Zo worden die dingen geschetst en gepaard met een rijkelijk salaris komt zo'n jongen gewoon naar NAC. En Groningen speelt niet heel veel Europees en als je als NAC zijnde met regelmaat in die Play Offs komt en zo nu en dan een Europese Competitie mee pakt, ben je altijd interessanter dan Groningen die de ene keer 8e is en de andere keer 14e.

Je kan nooit garanties geven. Maar CFG geeft een betere basis dan welk ander voorstel dan ook voor een solide opbouw en groei. Niemand kan zeggen, over 3 jaar ben je kampioen.

Alle clubs gaan prima in die piramide. Lommel is van de ondergang gered, Girona speelde vorig seizoen voor het eerst in de historie Primera Division en kwam van bijna de amateurs af. Staan nu ook te strijden om promotie.

New York City speelt regelmatig om de titel en staan nu in halve finale CL aldaar. Melbourne staat bovenaan en worden kampioen in de A-League. Dus waar heb je het over?

6    
Yup

@rednas

Weet je dat NAC niet eens europees mag voetballen als City of een van hun andere satelietclubs in dezelfde europese competitie uitkomt?

16    
Breda83

@Rednas

Dat van Girona is alweer 3 jaar geleden. Zijn gepromoveerd toen ze nog geen onderdeel van CFG waren. Lommel is van de ondergang gered; nu op dit moment ja. Maar staan 14 miljoen in de min bij CFG, en een-na-laatste in de belgische tweede divisie. Als CFG de stekker eruit trekt is het ook gewoon klaar. Plus ze hebben daar niets meer te zeggen over de eigen club. De vergeliiking met New York en Melbourna slaat al helemaal nergens op, die zijn de top van de piramide in hun eigen regio. In Europa is dat Man City, wij zullen nooit en te nimmer dat soort mogelijkheden krijgen.

13    
Boyke

Vind het knap dat werkelijk niemand zich hardop afvraagt waarom dat CFG nog niet van de financiële plannen heeft laten zien aan Stichting NOAD en dat Ome Wim vind dat we des ondanks toch maar bij het kruisje moeten tekenen. Dat ruikt niet. Dat stinkt. In elke bedrijfstak zou het dan gewoon No Deal zijn. Maar bij ons moet dat maar van Wim en Nax. Maar wat hebben ze het goed voor met NAC.

*pakt teiltje en vomeert*

-2    
Rednas

BREDA83

Girona is al sinds 2017 onderdeel van CFG. Lommel moet van geluk spreken dat zij nog bestaan überhaupt want die waren al failliet verklaard. Staan overigens niet meer een-na-laatste. Maar dat staat in het teken van wederopbouw en kan je echt niet met NAC vergelijken, ook omdat de NL competitie hoger staat aangeschreven dus daar valt voor CFG meer te halen.

Met City ga je je toch niet vergelijken? Uiteindelijk is het doel altijd om een talent klaar te stomen voor Man City. Is toch niets mis mee? Volgens mij stond iedereen op de banken toen Ambrose, Angelino, Garcia en Pablo Mari onderdeel waren van NAC.

En de Nederlandse markt is super interessant en liever die bij een Nederlandse club laten rijpen dan wegkapen en in Championship kapot laten gaan. Die grote talenten die ze nu weg plukken bij de top 4. Laat die lekker naar NAC gaan dan. Ik wil wel weer eens leuk voetbal zien dan die parodie op voetbal van de laatste 10 jaar.

-7    
Rednas

@YUP

Denk dat NAC niet heel snel Champions League gaat spelen dus zou je er niet heel erg druk om maken ;). Als dat uberhaupt al aan de orde is want zowel jij als ik, weten niet eens of dat wel klopt. En als het klopt, dan zal NAC niet heel snel CL spelen dus wees maar niet bang.

De grootste uitdaging zal niet eens Stichting NOAD zijn maar ik denk de KNVB. Want die moeten ook alles nog goedkeuren.

10    
Tinus076!

Ik zou zeggen na deze serieuze bedreiging van dhr W. Van A dat wij als supports massaal aangifte gaan doen, en misschien kunnen wij als supporters ook met een statement naar buiten komen zoals deze dhr W. Van A heeft gedaan waarmee deze meneer door heel nederland bekend staat als bloeddorstige geldwolf die het stadion gaat weggeven aan de nog slechtere persoon die je kan wensen.

En dit statement ook maanden op alle sites laten staan!

Meneer slaat voor de zoveelste keer hier de plank helemaal mis en wat laat jij je kennen zeg, het beste voor nac mijn hol jij wilt je bankrekening nog even spekken nu je niks maar dan ook niks meer hebt na nac.

Zit je dan thuis met je vrouw en een goed gevulde rekening!

Wat mij betreft krijg jij een levenslang stadion en gebieds verbod er hebben mensen dat gekregen voor minder!

Jij maakt er een nog grotere tering bende van dan mommers destijds.

Vergeet even als er niks doorgaat jij je centen ook kwijt bent dus meneertje verkoop de zooi aan de lokale partij of en met de amerikanen en blijf voorgoed weg.

Helemaal klaar met jou en je kut beleid!

1    
Yup

ik heb het niet alleen over CL. Als een van die andere succesverhalen van City in een andere europese competitie uitkomt, dan mag NAC dat ook niet.
En ja dat is een feit.

24    
Sjef de gevulde koek

Als we nu per ongeluk promoveren via de playoffs dan pis ik helemaal in me broek. Dat zou wel een ultieme Nac prestatie zijn haha. Alles na de klote maar wel promoveren.

2    
ennaojseejer

dat heet gewoon chantage

8    
Kinderkaartje

@REDNAS

Waarom noem je wel heel bewust dat we op de banken stonden voor Ambrose, Angelino, Garcia en Pablo Mari, maar noem je niet alle vijfde garnituur die we daarna kregen:

Thomas Agyepong
Ashley Smith-Brown
Brandon Barker
David Faupala
James Horsfield
Paolo Fernandes
Luka Ilic
Erik Palmer-Brown

Of het feit dat we het tweede jaar Enes Unal niet meer kregen, maar deze doodleuk aan Twente werd verhuurd, of dat Muric na een wedstrijd alweer terug geroepen werd en de bank warm mocht gaan houden voor Pep Guardiola.

Chetty picking, dus.

4    
scheppioni

Ik lach en pis mee Sjef !!
Ik kom met een krat bier, legen we hem samen de krat ......

11    
RV

Ik denk overigens wel dat het bericht dat NAC financieel gezond zou zijn weleens misplaats zou kunnen zijn. Vorig jaar een netto verlies van 300.000 euro (en dat met transfers van 2.5 miljoen euro en NOW/TVL van 2 miljoen euro).

Dit jaar alleen transfer van Haye (zeg 750.000 euro) en over van Hooijdonk weten we volgens mij nog steeds niet veel. Er wordt veel achter gehouden en gelogen voor de buhne maar uit de jaarcijfers gaat vrees ik ook blijken dat de liquiditeitsproblemen ook weleens aan de orde kunnen komen.

Maar dat even terzijde.
Er wordt veel gelogen door onze Algemeen Directeur en de aandeelhouders houden hem nog de hand boven het hoofd ook.

22    
Kinderkaartje

@RV

Zou dat kunnen zijn waarom Van Aalst (en zijn marionet Manders) zo staan te springen om City?

Bij een overname bij City blijven malversaties en lijken in de kast mooi onder de pet.

Als een lokale partij de boel overneemt komen dat soort praktijken altijd aan het licht. Non disclosure of niet, lijntjes naar de plaatselijke pers zijn kort.
Afkoopsommen, transfersommen, incorrecte deals (Vloet/Sidney), alles staan gewoon te lezen in de boeken uiteraard.

Er moet iets zijn waarom Van Aalst, tegen de zin van de overgrote meerderheid van de NAC aanhang per se met City in zee wil gaan en het niet aan een lokale partij over wil laten.

En dat dat het 'Beste voor NAC is' maak je mij niet wijs.
Er speelt meer.

-23    
Fanneke

Profvoetbal in Breda komt echt in het gedrang als er niet snel een beslissing gaat vallen.
Het had allang rond kunnen zijn met een investeerder als de berichtgeving er niet was geweest op deze site.

-22    
Realist

Waarom blijft die goedkeuring uit!
Please Noad laat ons tijdig bouwen voor komend seizoen.

Snelle beslissing maakt ook een einde aan dit voortdurendend gejammer inclusief de paar honderd die sfeer verzieken/ eigen team afleiden van het voetbal.

-3    
J0667

Off topic
Nac lijkt een nieuwe spits voor volgend seizoen te hebben getekend uit de kkd

9    
Wanny

@ Fanneke

Dat is echt pertinente onzin die je nu verkondigt.

Voordat WvA op de proppen kwam met CFG is er tot twee maal toe een akkoord geweest met een partij over de overname van de aandelen. In beide gevallen is hier op BSR zeer weinig berichtgeving over geweest, simpelweg omdat er niet veel bekend werd.

Dus de verkoop had inderdaad al afgerond kunnen zijn, maar dat dat niet het geval is komt zeker niet door de berichtgeving op deze site.

Met betrekking tot CFG zit de vertraging er meer in dat NOAD blijkbaar al meerdere malen informatie heeft gevraagd die tot op heden niet verstrekt is. Daar kan BSR ook weinig aan doen.

7    
Wanny

@ REALIST

Als niet aan alle voorwaarden voldaan wordt, kun je moeilijk je handtekening gaan zetten als RVC en NOAD zijnde. Lijkt me toch dat er minimaal een helder financieel plan moet liggen en duidelijkheid moet zijn waar die gelden vandaan komen.

7    
Martinus

De keuze is - en was al nooit - City of faillissement. Dat hier anders geschetst wordt is belachelijk, zeker van iemand die gewoonweg moet weten dat dit niet klopt. De enige conclusie die je kan trekken is dat hier een fikse dosis eigenbelang speelt. En dat City dus via allerlei kanalen dit probeert te beïnvloeden. Ze bevestigen hun schimmige karakter.

Wat hier gebeurt is niet ethisch en niet volgens afspraken. Een absolute no-go. Voor zover City nog een optie was, kun je ze nu nog dikker doorkrassen met permanent marker. NAC City is geen NAC.

9    
Breda83

@ J0667

Wie dan? Zou enorm raar zijn zonder TD, zonder een idee van een spelersbudget voor volgend seizoen en Hilterman en Kosiah al onder contract.

-11    
Noad1976

@ martinus City doorbreekt het machtskartel van de 5e colonne. Bndestem Bsiderats Derat yadran blanco van hooijdonk lokhoff peek. Allemaal worden ze aan de kant geschoven nadat ze al jaren vechten om de macht uit eigen belangen ego’s niet kijkend naar het echte clubbelang.

8    
Martinus

NOAD, ik zie ook echt wel dat er een hoop oud NAC zit dat hun eigenbelang boven het belang van de club zet. Indien mogelijk moeten we daar zeker van af.

Maar nu wordt de situatie geschetst dat City de enige mogelijke uitkomst is waarmee NAC kan voortbestaan. Echt, hoe kun je dat serieus verkondigen... Je hebt het over het clubbelang. Ik heb niet het idee dat City heeft. Dit zaakje stinkt.

-14    
Noad1976

@ martinus dan zijn we het meer eens dan ik dacht. Die 5e colonne moeten gewoon suppporters blijven en er moet snel meer duidelijk komen over die plannen van Vrolijk en de Amerikanen. Veel beloften weinig concreets dan pas mag je oordelen WvA en dan pas kan Stichting Noad juiste beslissing nemen. En let op er is geen tijd meer als we volgend jaar gewoon licentie willen hebben kan uitstel executie betekenen. Dus als die andere partijen echt serieus zijn moeten ze NU komen.

10    
Ongelooflijk

Nog iemand iets nieuws te melden?

-3    
Lamington

NAC gered of niet..

Fuck heel die gast.

2    
J0667

Breda83

Speelt in de top van de kkd en heeft een aflopend contract

-4    
Tip

Ik meen dat begin dit seizoen de grote drie nog de comfortletter , garantiestelling, hebben getekend die nodig was voor de licentie van dit seizoen. Dat gaan ze nu niet meer doen. Ik ben er toch niet zo gerust op. Het wachten is op de beslissing van NOAD incl. motivering.

2    
NAC nz

Weer een wijntje teveel op Wim?

0    
Leurenaar

Als we naar de tering gaan omdat we niet overgeleverd willen worden aan de CFG dan is dat maar zo. Dan maar kapot!!!

3    
The Cosmic Gate

Hoe gehaat wil je je maken bij de supporters enz ....

Wimpie wimpie wimpie toch.....wat denk je nou ..ik ga maar dreigen...

Ohhhhhw wacht eens even, ik voel me nu wel heel erg bedreigd eigenlijk...waar kennen we dat van

-6    
Belgische Naccer

Kijk dit is nou precies het gezeik dat je krijgt, als je lokale partijen de leiding geeft, met te weinig geld en geen voetbalkennis. Een hoop emotie, paniek en geen geld en een slecht-presterend team op het veld zonder Noad.

Ik ben bang, gezien de reacties hier, dat we ons op kunnen gaan maken voor nog eens 10 jaar van deze bittere ellende...Maar hé, wat maakt het uit. NAC blijft NAC dan he. Kutvoetbal in de kelder van de KKD.

On topic:

Ik begrijp best dat Van Aalst er vanaf wil voor 7 miljoen. NAC is die 7 miljoen niet waard. Maar de lichtelijke paniek dat het snel moet kan ik niet zo goed plaatsen.

Misschien is hij bang dat wanneer de deal met City afketst, ook de 7 miljoen van tafel gaat? Daar lijkt het op, als je dit leest. Anders zou ik niet weten waarom hij zich zo druk maakt. Het bod van City is binnen, het is aan stichting NOAD om de City deal te accepteren of met een andere deal te komen met dezelfde waarde van 7 miljoen toch? Of mis ik iets?

Hoe dan ook, ik hoop op de beste deal voor NAC. Ik wil zsm weer eredivisie en goed voetbal en goede spelers en noad op het veld en op zaterdagavond voetballen...

En wie de eigenaar dan is, zal me verder aan mijn kont roesten. Maar ik ben bang dat ik van Aalst dan gelijk moet geven, dat City de enige fatsoenlijke optie is, die dit potentieel heeft. De rest is weer lood om oud ijzer, en weer het gezeik, wat we nu al 9 jaar hebben.

0    
De muzikant

@Tip: leuk dat je dit plaatst, maar volgens mij klopt hier (ook weer) geen zak van. Heb je een bron of link?

-1    
Tip

Niet zo moeilijk @Muzikant. NAC heeft om een licentie te krijgen een garantiestelling nodig. Die komt van de eigenaren met geld. Ook komend seizoen moeten we die garantiestelling hebben. Ik schrijf nergens dat je het moet geloven. Geloof wat je wilt uiteraard , geen probleem hoor. 👍

4    
De muzikant

NAC heeft een positief eigen vermogen (nog wel), en daarnaast een sluitende begroting. Op basis daarvan wordt de licentie weer verlengd, niet vanwege een of ander achterlijk boterbriefje wat jij noemt. Je probeert linksom en rechtsom je voorkeur op te dringen aan anderen om voor city te kiezen, daarbij neem je diverse namen aan, walgelijk. Je probeerde op De Rat een, in jouw ogen, interessant typetje aan te nemen en je werd binnen no time op je vingers getikt toen je kleine jongetjes fantasie over De Bruyne kant nog wal raakte. Daarna heb je jezelf op die site, gelukkig, niet meer laten zien. Hetzelfde lulverhaal probeerde je op deze site weg te zetten onder de naam Johnny 1912, maar ook hier maakte je geen indruk. Wat wil je eigenlijk? Aandacht? Ben je dat in je leven veel tekort gekomen? Ik begin steeds meer medelijden met je te krijgen.

Laad alle berichten na dit bericht in