Wij gaan niet opzij

Update: Leigh en Kali ontbreken bij eerste groepssessie

Das Phantom

Anouar Kali en Greg Leigh waren gisteren beide niet aanwezig bij de eerste groepstraining van het nieuwe seizoen. Dat meldt BN DeStem. Beide spelers kampen met klachten en zullen later aansluiten bij de groep.

Leigh zal een aantal weken nodig hebben om weer fit te worden na zijn eerdere blessure aan zijn scheenbeen. Leigh heeft nog een contract tot volgend jaar in Breda, maar het is onzeker of hij in Breda blijft. Hij zou een grootverdiener zijn en de speler heeft een voorkeur voor Engeland of Schotland. 

Kali ontbrak gisteren ook bij de groepssessie. De club stelt dat de speler lichte klachten heeft een spoedig aan zal sluiten bij de groep. Kali gaf in onze podcast aan te willen blijven bij NAC en voor zijn kansen te willen gaan. Luister hier dat gesprek terug

Update: 

Ook wij leren van onze fouten en zoals Kali al in de podcast zei: volgende keer gewoon even vragen. De middenvelder laat desgevraagd in een reactie weten morgen weer aan te sluiten bij de groep. Hij ontbrak omdat hij lang niet mee heeft getraind met de groep en dus nog enkele tests moest afleggen bij de fysiotherapeut. 

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
39 Reacties
97   3  
Das Phantom (BSR)

Zo, gelijk maar even om uitleg gevraagd bij Kali. Lijkt dus niks aan de hand. Kan jullie bloeddruk weer omlaag :-)

10   10  
Ivo

Ze zijn allebei geblesseerd geweest, maar bij Kali wordt het wel moeilijk zo. Nu begint hij weer met een achterstand aan de voorbereiding, vorig seizoen heeft hij dat niet meer goed kunnen maken.

Na de goednieuwsshow van 2 weken geleden had ik echt gehoopt een superfitte Kali op de training te zien. Dat was goed geweest voor hem.

5   60  
Scheids!

Deze twee zijn volgens mij met volle tegenzin terug naar Breda gekomen, al zou Leigh meer met open armen worden ontvangen dan vatsige Kali!

17   4  
Amarilla Negra

Als je het interview van het officiële kanaal van NAC luistert van gisteren, bleek daaruit toch wel vrij duidelijk dat Leigh het liefste terug naar Engeland/Schotland gaat, en deze voorbereiding voor hem bij NAC niet meer is dan een periode om zichzelf fit te houden.

M.b.t. Kali ben ik benieuwd wat er nu weer aan de hand is, en of het daadwerkelijk 'kleine klachten' zijn of dat NAC het achterste van haar tong niet wil laten zien

9   38  
Mick j

Echt weer des Nac’s
Geblesseerd , zwak ziek en misselijk ,
Jan en alleman op de radar maar doorpakken ? Ben hè gek
We hebben zelfs een TD die zijn snor
drukt bij aanvang seizoen
Of moet drukken
Stop daarmee enkele reis België
Stop ook met het gejojo City

23   2  
Hoge Vucht

Waardevolle update mannen!

97   3  
Das Phantom (BSR)

Zo, gelijk maar even om uitleg gevraagd bij Kali. Lijkt dus niks aan de hand. Kan jullie bloeddruk weer omlaag :-)

42   6  
ome cor

Jullie leren van jullie fouten, schrijven jullie in de update.
Laat die fout dan zijn niet alles te geloven wat onze NAC watcher schrijft.

Yadran schreef in BN de Stem dat Kali lichte klachten had. Dat is niet hetzelfde als dat hij nog enkele tests niet afleggen.
Kali moet gewoon een nieuwe kans krijgen dit jaar en niet meteen al de grond in getrapt worden, Yadran.

36   1  
Breda-Loyal

Een gemotiveerde Kali scheelt je veel werk op de transfermarkt.

Hopelijk is Anouar 100% fit en kan hij een rol van betekenis spelen in Hyballa zijn elftal

11   3  
Wanny

Lijkt me logisch dat Kali moet optrainen. Heeft paar jaar haast niks gespeeld. Voorbereiding is lang dit jaar, dus dat moet geen probleem zijn om weer eens een goed seizoen te gaan draaien.

2   34  
J nac

Het is toch niet normaal dat Kali nu weer of nog geblesseerd is.
Doet heel het jaar niets en kan nog de trainingen niet opstarten.
Ik snap niet dat dit nac pikt je moet dit maar eens doen in het normale bedrijfsleven.
Op rotten met deze speler hij kost al twee jaar al niets als geld.
Maar ja wie wil hem ik niemand nog niet gratis.

4   31  
Joepel

Dat Kali weer iets heeft is natuurlijk iets té toevallig. De soap gaat weer heerlijk verder, dat weten we helaas allemaal. Weg met die rotte appel, wat het ook moge kosten.

6   12  
Tegel

Heren , even nog contact opnemen met Kali of NAC. Hij vond zelf in de podcast dat de communicatie beter kon. Nou bij deze...

14   6  
@J NAC@JOEPEL@TEGEL

Lezen blijft moeilijk hé,

S PHANTOM (BSR)
03 July 2020, 10:33
Zo, gelijk maar even om uitleg gevraagd bij Kali. Lijkt dus niks aan de hand. Kan jullie bloeddruk weer omlaag :-)

6   14  
sjef de gevulde koek

Idd Greg was gister niet echt enthousiast voor de camera. Kali word ik wel moe van hoor. waarom staat er nu niet gewoon Kali is bij de eerste training aanwezig en ging volle bak. Nee weer optrainen, kleine pijntjes etc. Ik hoop wel echt dat hij het licht heeft gezien en volle bak wil gaan want een fitte Kali kun je nergens halen in de situatie waar NAC in zit. Maar verwacht het niet heeft al zoveel steken laten vallen.

13   11  
Badeend

Het zal wel aan mij liggen maar ik vind het heel bijzonder dat alles maandenlang stilligt en Kali dan pas OP 1 juli "getest" kan worden en dus ontbreekt bij de échte groepsstart. Het zal wel weggeschreven worden onder "blablabla huurtermijn Virton" en "een dagje meer of minder..." maar zeker in dat laatste geval had het toch ook met gemak een dagje meer groepstraining kunnen zijn?

4   1  
Patje

weet iemand hoe het voor staat met Peter van ooijen of hij naar de parel komt?

8   1  
signase

Volgens mij is het redelijk normaal dat een speler als Kali (die lang uit de roulatie is geweest) tijd nodig heeft om weer aan te haken aan het strenge regime van het profvoetbal. Dat zie je bij meer spelers, ook als ze een tijdje zonder club hebben gezeten en zichzelf fit hebben gehouden. Dan heb ik liever dat Kali geleidelijk aanhaakt en vrij van blessures blijft, zodat we ook echt iets aan hem hebben. Met zijn voetbalkwaliteiten moet hij in de KKD moeiteloos mee kunnen.

Wat mij betreft gaat er gewoon een streep onder de jaren dat we Kali hier niet hebben zien voetballen. Als de man ervoor wil gaan, geef hem dan die kans en het voordeel van de twijfel. Is goed voor hemzelf en voor NAC.

8   3  
Buurman

Ben voorstander dat Kali een goede kans krijgt, want hij kan voetballen, maar ik ben het volledig eens met Badeend in deze. Als het inderdaad gaat om wat laatste testen bij de fysio dan had dat 1 dag eerder gekunnen en gemoeten. Dit levert weer zoveel, al dan niet terecht, wantrouwen op.

Leigh vind ik ook een raar verhaal. Razend populair bij ons, een mooie club ,altijd volle bak, en op twee uur afstand van UK. Een stik goed salaris. Wat wil je nog meer. Hij vindt in Breda wonen niet fijn, maar Rotterdam zou wel kunnen begreep ik enige tijd terug ? Het is speculeren maar ik heb de indruk dat Leigh na dat seizoen met die waardeloze selectie geen geloof meer heeft in de club NAC en perse ergens anders wil ballen. Jammer als dat zo is.

Daar komt bovenop dat als de TM zich niet in Zundert heeft laten zien deze week de boel wel erg fout zit.
Ik geef toe het is veel te vroeg van alles te roepen maar ik ben erg ongerust.

Ik denk, zoals eerder gezegd, dat er een ervaren TD komt die rust brengt snel moet komen. Maar waar ga je die vinden en wie wil nog?

Overigens perfect dat de redactie even snel de zaken bij Kali betrekt. We wachten nog maar even af. En hopen op positief nieuws.

0   1  
Buurman

natrekt

9   3  
Henri

@Buurman
Viel mij vanochtend ook al op in de gelezen berichtgeving. Een eindverantwoordelijke die niet even zijn neus bij zijn medewerkers laat zien. Heb ik eerlijk gezegd bij mijn werkgevers nooit meegemaakt. Héél slecht is dit naar de spelers en de buitenwacht toe.

8   22  
sjef de gevulde koek@Henrie

Klopt maar dat mag je hier niet roepen. Kali weer niet fit en afwezig, geen drost, afgekeurde speler van Almere, Greg die weg wil, een TD die nergens te bekennen is. Ruzie tussen trainer en TD. Speler met veel potentie naar Fc Groningen. Nee dat ziet er allemaal positief uit weer 1 week NAC in een notendop. Maar als je er hier wat van zegt ben je een zeikerd en krijg je tig duimpjes omlaag. Word godver eens wakker allemaal het is gewoon nog erger dan het al was. We zakken dieper en dieper in de shit met een directie en bestuur om van de kotsen. Ohja zal straks een bericht komen geen van Ooijen. HUP NAC

7   11  
Henri

@Sjefdegevuldekoek
Moet je je niet druk om maken jongen. Het is algemeen bekend dat de reacties bij bijv. DeRat, merendeels veel kritischer en veel onderbouwder zijn dan op de BSR. Dat is veel meer het klapvee dat niet naar argumenten en onderbouwingen kijkt. Zal wel met (verschil in) leeftijd en opleiding te maken hebben. Velen kijken hier naar degene die post en niet naar zijn met argumenten onderbouwde mening. Het gaat niet om de boodschap maar om de boodschapper. Dit komt natuurlijk helaas heel veel op de social medias en fora voor. Als ik hier vorige week lees dat er forumleden zelfs opperen dat NAC De Stem moet gaan muilkorven, dat wij De Stem op moeten zeggen, ja dan doet mij dat enorm denken aan de heisa rondom Johan Derksen waar werd opgeroepn dat adverteerders moesten stoppen. Ook het feit alleen al dat een Harrie b.d. hier buiten is gewerkt, maar op De Rat wel mag posten zegt al genoeg. Het zijn in het kader van vrije meningsuiting zeer gevaarlijke ontwikkelingen waar je bij mij als Flower Power jongen niet mee aan moet komen.
Ik vertel op een positief kritische wijze onderbouwd wat ik meen te moeten schrijven.

5   6  
Braze

Kali heb ik al afgeschreven. Een speler die al te vaak heeft laten zien het leven van een echte voetbalprof niet aan te kunnen/willen.Zijn smoesjes zijn voldoende bekend.Jammer dat het NAC nog steeds geld kost.
Als de Technisch Manager niet bij de eerste training aanwezig is moet hij een verdomd goed excuus hebben.Hij moet toch een een beeld hebben hoe zijn manschappen er voor staan.
Blijkbaar is (vlgs De Stem) Manders nog niet gelukt om Technisch Manager en Trainer aan een tafel te krijgen.
Slaat nergns op. Stuurt vdA aan op een afkoopsom?

7   4  
Becherovka

@Henri

Het punt dat je maakt over vrijheid van meningsuiting is natuurlijk een drogreden. Kijk je naar de invloed die iemand als Harry/Flieger heeft, dan maakt het er de discussies in algemeenheid niet leuker op. Het staat een site als B-SideRats vrij om te zeggen: "Prima dat je een mening hebt, maar niet hier". Dat is hetzelfde als je bij mij op de koffie komt, dingen zegt die ik niet fijn vindt en ik je de volgende keer niet binnen laat voor de koffie.

Dan heb je nog steeds alle vrijheid om je mening te uiten, maar niet meer op de betreffende site of in het andere voorbeeld bij mij thuis.

Nog even on-topic: Denk dat de waarheid van BN de Stem en Kali ergens in het midden ligt. Kali zal niet zeggen dat die een blessure heeft (i.v.m. eventuele transfers) en BN de Stem heeft afgelopen periode best vaak de boel op scherp weten te krijgen met hun berichten.

2   8  
scheppioni

kali pff een eindeloos gebed !

7   2  
Buurman

Beste Henri en SDGK,
Ik denk dat de redactie bij Bside hier het goed doet en zeer innovatief is. Bv. meer verhalen na gaan trekken bij degene waar het om gaat doen ze goed. En zo zijn er veel meer dingen.

Je hebt hier inderdaad een ander publiek dan bij De Rat. En dat heeft voor en nadelen. Regelmatig is het hier ongenuanceerd positief en bij de Rat soms gekunsteld kritisch. Beide sites hebven grote waarden. Goed dat ze verschillend zijn.

Inderdaad wordt er dikwijls op de man gespeeld en gaat het niet over de inhoud. Maar dat is inderdaad bij alle sociale media. Kijk trouwens hoe ze in de politiek tegen elkaar tekeer gaan. En die geven het voorbeeld.

Duimen geven is een gezonde frustratie kwijtraker vind ik. Verl beter dan schelden. Of je er nu veel duimen omhoog of omlaag krijgt maakt toch geen fluit uit zeker. Het is wel een soort thermometer van het groepsgevoel. Maar dat gevoel kan er geweldig langs zitten.

Mooi Henri dat je de jaren zestig zeventig weet te waarderen. Een fascinerende tijd en nu prachtige nostalgie.

12   7  
signase

@Henri (12:19):

'Het is algemeen bekend dat de reacties bij bijv. DeRat, merendeels veel kritischer en veel onderbouwder zijn dan op de BSR. Dat is veel meer het klapvee dat niet naar argumenten en onderbouwingen kijkt. *Zal wel met (verschil in) leeftijd en opleiding te maken hebben*'

Goh Henri, hoe goed onderbouwd is jouw mening over leeftijd en opleiding eigenlijk? Heb je een representatieve steekproef uitgevoerd naar de verschillen in opleidingsniveau tussen bezoekers van DROL en Bsiderats? Of ben je gewoon een kloon van meneer Deelen die bij minste of geringste tegengas zijn neus ophaalt en critici als laagopgeleid gepeupel beschouwd? Ik zou zeggen: verhuis lekker definitief naar DROL als die site je beter ligt.

4   1  
@Becherovka

Het is allemaal niet zo moeilijk. Iemand waarvan ik vind dat hij onzin verkondigt, oogkleppen op heeft, onprettig schrijft of wat dan ook, die lees ik gewoon niet. Op dit forum volg ik misschien zo'n 10 mensen omdat die hun reactie, visie, in mijn ogen altijd goed proberen te onderbouwen. Ook als ze op een ander reageren. Iemand die maar snel even duimpjes plaatst, daar kan ik niets mee. Dat is een soort stemmingmakerij tegen mensen die wel onderbouwd reageren maar een andere mening zijn toegedaan. Ik ben het ook helemaal niet eens met de wijze van communiceren van Harrie b.d. en als ik zie dat hij weer in de herhaal of schofferings modus vervalt dan haak ik en ik denk vele met mij af en wacht op zijn volgende post. Maar H.b.d van dit forum verwijderen en stemmingmakende duimpjes handhaven vind ik nogal krom eerlijk gezegd. Door ze te verwijderen dwing iemand in ieder geval tot een geschreven reactie en dus na te denken hoe hij gaat reageren en met welke onderbouwing. Daar heb je voor het niveau van dit forum veel meer aan vind ik. Het gaat tenslotte om de discussie en we hebben allemaal het beste met NAC voor. Tenslotte leiden er meerdere wegen naar Rome alleen gaan ze bij NAC wel via heel veel omwegen.

2   10  
Real Robert

Lichte klachten? Die Kali is gewoon weer niet fit. Als je een gemotiveerde prof bent ga je toch self aan de slag? Je kunt ook self een personal trainer injured of de gulp van de club indispensable.
Waar was die TM overigens in deze?
Nergens natuurlijk.

5   0  
Luusje

Iemand nagedacht dat er contractueele verplichtingen zijn waardoor Kali niet voor 1 Juli anders dan bij Virton in dienst was. Ik vind het dus nog redelijk plausible.

3   4  
Real Robert

Sorry, IPhone is ingesteld op Engels.
Hulp van de club inroepen.

Een TM, die op de 1e dag staf en spelers niet toesoreekt en zichzelf zelfs niet laat Zoek. Wat een drol van een men’s!

4   9  
WillemBreda

Hyballa ontslagen?

7   0  
076Mike

Update: complimenten mannen!

Daar hebben we wat aan! Weten we gelijk hoe het echt zit.. Zou Blanco ook eens moeten proberen!

3   1  
N@C

@WILLEMBREDA

Hoezo? Verklaar je nader...

3   3  
WillemBreda

Laten we het op via via houden...

0   0  
JimGoose

Zelfs al zou Kali fit zijn: voor mijn gevoel is Haye en Kali op 1 middenveld wat veel van hetzelfde.

2   1  
geelzwartwit

Hup NAC en Hup Kali.
Een Kali in vorm kunnen we goed gebruiken.
Oordelen of eigen conclusie trekken doe ik wel na een wedstrijd of 10 niet als iemand nog testen moet doen.

2   1  
WillemBreda

Zo, dan kunnen nu alle duimpjes omlaag bij mijn eerdere berichten weer weggehaald worden...

2   1  
Nacman

Op Facebook staat een oproep om te demonstreren tegen het ontslag van hyballa en de slechte bestuur bij NAC vanavond om 19.30 wordt dit ondersteunt door diverse supporters groepen binnen NAC

Laad alle berichten na dit bericht in