Wij gaan niet opzij

Mogelijk stadionverbod bij overtreden coronaregels

Das Phantom

Clubs kunnen supporters die de coronaregels in een voetbalstadion niet naleven een stadionverbod opleggen van drie maanden. Dat is te lezen in document 'Richtlijn Termijn Stadionverbod Seizoen 2020/'21' van de KNVB.

De voetbalbond laat in een reactie weten dat een stadionverbod voor het overtreden van de regels een laatste redmiddel is als de situatie in een stadion uit de hand loopt. De bond stuurt vooral op gesprekken tussen clubs en supporters over hoe er invulling gegeven moet worden aan de nieuwe situatie. 

Eerder zei premier Rutte al dat supporters in een stadion op anderhalve meter van elkaar moeten blijven en er niet gezongen mag worden. "Het is heel simpel. Als we ons er niet aan houden, gaan de stadions weer dicht." 

*fluistert Hup NAC*

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
27 Reacties
40   4  
Breda

Ik weet niet zo goed wat hier op te zeggen. Zo gaat de lol er wel vanaf. Gaan we onszelf hier echt aan houden!?

40   4  
Breda

Ik weet niet zo goed wat hier op te zeggen. Zo gaat de lol er wel vanaf. Gaan we onszelf hier echt aan houden!?

6   7  
Ivo

We zullen wel moeten. Ik verwacht echt dat er groene/rode stickers op de stoeltjes komen en dat je op je eigen plek moet blijven. Vooral op de B-side en vak G zal het een uitdaging worden. Op de lange zijden zijn mensen al meer gewend om een eigen plek te hebben.

26   9  
Ouwe Spionkop

Gelukkig hebben we in Breda burgemeester die hier echt niet op gaat handhaven (heeft hij al verklaard). Als NAC ook een beetje meewerkt kunnen we gewoon ons gang gaan.
GEEN PANIEK.

26   3  
RaraNAC

Ik zie het over twee maanden wel...
Als ik die bekerfinale ergens in Scandinavië zag met 1.5m publiek werd ik wel droevig.
Met mijn NAC mondkapje kan ik in ieder geval Mulder uitschelden zonder dat ze het kunnen zien.

15   5  
Scheids!

Eigenlijk is het bijna een straf om in deze omstandigheden naar jouw club te gaan!
Je mag niet je emotie tonen, onder geen enkel beding! Dit is toch de eerste randvoorwaarde waar je voor naar het stadion gaat!
Maar ik begrijp de maatregel op papier wel !

7   1  
Tico

Nou, ik zou zeggen heel veel plezier bij de thuiswedstrijden, of moet ik zeggen heel veel sterkte? Dat gaat niet meevallen jongens!!!

5   4  
Hoge Vucht

Wat een ongelooflijke droeftoeterij. Handhaven op grove overtredingen prima, maar heb ook geen zin om daar te gaan zitten als ik nog geeneens op kan springen en kan reageren op het spel.

27   31  
Corona leugens

Succes dan mij zie je niet meer. Met die 1.5 meter onzin. Zr mogen wel voor de zoveelste zwarte crimineel protesteren maar ik mag niet voor mijn cluppie juichen. Nsb maatschappij.

13   15  
Johan

En er mag ook al niet meer gerookt worden in ons rat Verlegh buitenlucht stadion vanaf komend seizoen.
De lol gaat er zo wel van af. Wat zijn we toch een stel makke Nederlanders geworden zeg.
NAC is de geur van gras, alcohol en rook.
Zal allemaal ook wel ernstig ten kosten gaan van de sfeer. Over een tijdje mogen we ook geen biertje meer nuttigen in het stadion.. bah bah .

6   7  
Wanny

Het duurt nog ff tot het 1 september is en ik verwacht dat het zichzelf allemaal wel een beetje regelt. Inmiddels zijn we wel aardig gewend aan die 1,5 meter en als je wel naast familieleden en wellicht 1 maat mag staan/zitten komt dat wel goed.

Natuurlijk zal het veel minder leuk zijn, maar beter zo dan helemaal geen NAC in het stadion.

8   3  
Viking

Vind het wel bijzonder. De spelers mogen elkaar zelfs omhelzen na een doelpunt.. Krijgen die dan ook een stadionverbod?

8   30  
YLLWBLCK

Jeetje, wat een hoop onzin hier bij de reacties. Drama figuren! Wisten we al weken dit en het is niet bedoeld om te sarren maar om erger te voorkomen. Graag achteraan gaan staan als er in een 2e golf een hoop mensen behandeld moeten worden!

15   8  
ctk

@YLLWBLCK,

Jij gelooft ook alles wat er vanuit den Haag komt en denk je nu echt dat dit is te handhaven?
Voetbal is emotie en bij emotie hoort juichen, vloeken, schelden, ed en als dat niet meer kan stop er dan maar mee, heeft niks met drama te maken en reacties zijn dus zeker geen onzin.

8   0  
Bertus076

Je begint je af te vragen of je niet beter thuis of in de kroeg kan kijken dan in het stadion. Stil zijn, 1,5 meter afstand, jeuk krijg ik ervan.

4   0  
d'n henk

Wat is op deze manier nog de toegevoegde waarde van publiek ? Dat er mensen kijken, en lichamelijk aanwezig zijn maar meer niet.
NAC staat bekend om haar sfeer, ambiance etc., daar blijft op deze manier toch niks van over? Leuk dat er dan mensen in het stadion zitten maar ik (en met mij vele anderen) kom juist om mijn club aan te moedigen/supporteren.
Laten we hopen dat er richting september nog wat meer versoepelingen zijn want dit zal toch niemand echt "leuk" vinden denk ik.

4   0  
Naccie1912

Maar als NAC dan scoort, wat moeten/mogen we dan doen? Opstaan en klappen terwijl we onze mond dichthouden want, geluid?
En als we bier willen halen, 1 voor 1 het trapje af? En hoe moet ik dan bij iemand voorlangs lopen?
Dit gaat toch niet werken zeg, meine gutte.

3   2  
scheppioni

Lachwekkend voor woorden, hier in Nederland is overdrijven ook een kunst !
Dit gaat never nooit lukken ! Wanneer er dus 1,5meter in het stadion uitelkaar wordt gehouden is zingen/yellen best mogelijk .......

2   0  
fvf6

Dan denk ik dat de tweede wedstijd overal zonder publiek gespeeld gaat worden omdat wat de knvb wil niet werkt . Dus zal men alle supporters aanwezig bij een wedstrijd een stadionverbod kunnen gaan geven , omdat men nu eenmaal niet in een bioscoop zit maar een voetbal stadion , waar men de club aanmoedigt , zingt en juicht als er wordt gescoord en elkaar een high-five geeft .

3   16  
YLLWBLCK

Lekker minnetjes mannen! Blij mee!
Heeft niets met Den Haag te maken maar kijk ff naar pers van over de hele wereld. Er is meer dan bsides en lekker je kop in het zand steken. Alle duimpjes omlaag weer waarschijnlijk maar de vooroordelen over supporters kloppen hier wel weer.
Ach gut... we mogen niet bier zuipen en liedjes zingen... zoveel zal er sowieso niet gescoord gaan worden door dit team en deze trainer. Pc-supporters hier lopen ook alleen maar te zeiken op alles en iedereen zonder zelf iets bij te dragen

2   2  
ome cor

Ik zag in de krant een foto van Max Verstappen met mondkapje en de interviewster, ook met mondkapje op een meter of drie.
Dan denk ik, hoe dan ?

Of je houdt afstand of je draagt een mondkapje.
Juichen vanachter een mondkapje kan toch niet schadelijk zijn voor de volksgezondheid ?

1   1  
076Mike

Mondkapje op en zingen nondesjus!

5   7  
JimGoose

Kunnen we geen advies vragen in Tilburg? Daar hebben ze jarenlange ervaring met deze richtlijnen.

4   4  
YLLWBLCK

Door mensen als jij gaat een maatschappij naar de klote, naief figuur.
Mij verbieden om te zingen, begin eraan zou ik zeggen. 0 wettelijke grond om dat te rechtvaardigen, zolang die Corona spoedwet er niet is.
EN WE DUS OOK MOETEN ZORGEN DAT DIE ER NIET KOMT, ALS JE VRIJHEID JE LIEF IS.

4   1  
dippo

Wij zijn tegendraads, dus jammer dan.
Ik riskeer het verbod want anders hoef ik het toch niet te zien (in het stadion).

1   1  
Louis

Dus als we juiche mogen we er iet meer heen.
1 troost: er zal weinig te juichen zijn als het zo door gaat bij Nac.
Amaturistisch gedoe!

1   1  
Hector

Na vanmiddag nog ongeveer 500 toeschouwers

1   0  
Fanneke

Alles is krom hier in Nederland. OV wel vol met mondkapje.
Het is heel eenvoudig. Alle catering dicht en iedereen een mondkapje en het stadion kan vol volgens mij. Ik zie niet het verschil met het OV.

Laad alle berichten na dit bericht in