Wij gaan niet opzij

'Lokhoff vanaf 1 april nieuwe technisch directeur van NAC'

Das Phantom

BN DeStem komt vandaag het nieuws dat Ton Lokhoff per 1 april aan de slag gaat als nieuwe technisch directeur bij NAC. Dat meldt de krant op basis van meerdere bronnen rondom de club.

Lokhoff zou afgelopen vrijdag al toeschouwer zijn geweest in het Rat Verlegh Stadion tijdens het duel NAC - FC Eindhoven. Hoewel het clubicoon officieel nog tot en met 1 juli onder cintract staat bij Wfl Wolfsburg, werken beide clubs aan een oplossing voor dat probleem. 

"Eerst maar eens zien of hij bij ons aan de slag gaat überhaupt", laat algemeen directeur Mattijs Manders weten in een korte reactie aan de krant. Manders wil zijn technische man graag voor 1 april presenteren, omdat er dan voldoende tijd is om naar een selectie voor volgend jaar te kijken. 

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
Terug naar overzicht
47 Reacties
61    
altijdnacsupporter

Goed nieuws in mijn ogen! Een man met binding met de club, voetbalervaring en een redelijk netwerk.

Wellicht een koppeling te maken met talentvolle duitse spelers?

Ik heb er al zin in, en krijg er nog meer zin in!

-79    
Ibio

Ach,
Manders wil het publiek pleasen door TL als TD aan te stellen.
Ik heb hier geen vertrouwen in. TL heeft nul ervaring als eindverantwoordelijke td
(ondanks het laast verschenen lulverhaal in BN de Stem) Waar ze blanco net doet dat wanneer je contact onderhoudt met mogelijke aankopen, dat je dan een capabele TD kan zijn.

40    
Frietjemet

Goed nieuws! Fijn dat er iemand met een NAC-hart aan het roer staat. Betreft de zeikerds (Ibio), bij jullie is het nooit goed al hadden we Oversmars gehaald als TD, dan was vast de kritiek dat hij geen NAC-verleden heeft.

-94    
Ibio

TL is de slechtste trainer die ik heb meegemaakt bij NAC. En die wordt dan TD. Een lieve man, de ideale assistent. Een man die ik geen harde zakendeals zie maken.

Maar ach, geef het volk wat brood en vermaak en ze zijn weer tevreden.

Wanbeleid

-19    
Cees-2

Ton Lokhoff! Hij, of wie dan ook, het maakt niets uit. Als een TD het “alleen” voor het zeggen krijgt betreft het aantrekken van spelers, dat gaat het niet worden. Dat heeft het verleden bewezen. Ook al is je naam Ton Lokhoff. Dus begrijp me goed, het ligt niet aan Ton Lokhoff, maar aan de constructie in zijn algemeen. Een persoon is veel- en veel te wankel op allerlei vlakken. Ik hoop dat ik het faliekant mis heb, maar weet haast zeker van niet. Maar we zullen zien. Ik wens Ton Lokhoff overigens veel succes. Als voetballer was hij geweldig voor deze club.

22    
Tico

Erg blij mee, een man met NAC dna.
En och och de zeikers hebben weer wat te zeiken blablabla.
HUP NAC HUP TON LOKHOF

33    
Badeend

Oei. Ton Lokhoff een "lieve man" noemen. Zullen we maar meteen stoppen met lezen?

Het zou TOP voor de club NAC zijn als dit inderdaad doorgaat!

19    
BREDA 1965

Ik ben blij dat er weer een echte NAC held is teruggekeerd.Ben benieuwd hoe de relatie met steijn gaat verlopen.Het voetbal onder steijn is nl totaal tegenstrijdig met wat een echte NACCER wil zien.Laat TON nou een echte NACCER zijn,dus echt benieuwd hoe dat gaat lopen tussen die 2...

27    
Janus

Bijzonder dat mensen nog steeds zeuren over de periode van de trainer Lokhoff. Hij heeft het toen inderdaad niet goed gedaan, maar ondertussen zijn we ruim 15 jaar verder en heeft ook hij zich ontwikkelt.

We hebben eindelijk weer een echte NAC man aan het roer staan, en nog is het voor sommige niet goed. Wees blij dat er eindelijk weer eens een boegbeeld op staat die zijn handen hier aan vuil durft te maken! Ik geef het in ieder geval een goede kans van slagen.

-41    
Ibio

Begrijp me niet verkeerd

TL als voetballer, een held
TL als trainer, de slechtste
TL als assistent, prima daar is hij op z'n plek
TL als TD?
Nou vooruit. Zet er een hele sterke ervaren TD naast, laat hem op cursus gaan bij Stewart. Misschien wordt het dan wel wat

1    
Badeend

Och, en daar zijn ook de figuren weer die denken dat "het halen van spelers" (1) het belangrijkste of enige werk van een TD is (bij dit NAC nog niet de helft van wat er moet gebeuren) en (2) door het aanstellen van een TD ineens puur en alléén een zaak voor die TD is. Wat dacht je van scouts, trainers, hoofd opleidingen en AD?

Wie er ook TD wordt bij NAC: hij (of zij?) heeft de tijd helemaal niet om zich alleen met aankopen bezig te houden. Er is véél belangrijker werk te doen. Alleen ja, namen hè, dat doet het goed in de media - supportertjes pleasen.

Dat was het enige dat Jeffrey van As wél had begrepen.

-12    
Ernie

Ik heb geen idee of TL de juiste capaciteiten heeft voor deze functie. Ik vermoed eigenlijk van niet, anders had hij toch al veel eerder zo'n functie gehad? Het enige voordeel bij hem is wel dat hij iets meer krediet heeft bij de supporters. De overeenkomst met Smulders is in ieder geval wel dat hij ook te zwaar is.

-10    
Ibio

CEES-2 heeft daar een punt

18    
Boom

Ton per 1 Aril naar NAC? No joke!
Welkom thuis Ton!!!

14    
Judge M.

Welkom thuis Ton!

11    
The Cosmic Gate

Ton=NAC

31    
Chris W.M.

@Ernie

Lokhoff gaf een jaar geleden nog aan, en ik citeer;

" Ik ben geen manneke dat heel de dag op kantoor moet zitten, het liefste sta ik op het veld. "

Dat zou in mijn ogen al een heel logische reden zijn waarom hij nog nooit TD is geweest. Nu is na een jaar corona en zijn aflopende contract bij Wolfsburg de tijd gekomen om terug te keren naar Prinsenbeek, en kan hij mooi de rol van Technisch Manager ( al noemen ze het directeur ) op zich nemen. Als TM heeft hij geen tekenbevoegdheid, dus zal voor de zakelijk afwikkeling van contracten Manders er altijd bij betrokken worden. Dat hij een potje kan onderhandelen hebben we wel gezien rond de deals van van Hecke en de Rooij. Daarnaast heeft hij de ondersteuning van 2 scouts, een Hoofd Opleidingen en ook met Steijn genoeg ervaring aan boord om mee te sparren. Ik ben er van overtuigd dat Lokhoff met zijn ervaring gewoon van meerwaarde zal zijn, zowel op het gebied van ( de juiste ) speler halen, voor de technische staf en de spelers, als een verbindende factor tussen de jeugd en het eerste.

15    
Brecht

Lokhoff geeft NAC weer haar eigen identiteit terug. Hij zal de spelers vinden die bij die identiteit passen en prima met de jeugdopleiding kunnen werken. Wat ik niet hoop is dat hij teveel zijn oren laat hangen naar de familie van Hooijdonk

10    
Fan uit Zevenbergen

Welkom Thuis Ton

Zal hij VW ook mee nemen als Sponser

7    
Breda

@Badeend

Je overschat de organisatie bij NAC. Alle aankopen komen dit jaar uit het mandje van Steijn op misschien De Rooij na.
Net als vorig jaar alles van TvdA kwam en daarvoor van Smulders.
In een van de weinige sterke interviews van Blanco in podcast met Manders wordt dat overduidelijk.

TD is de allebelangrijkste functie bij een BVO.

Of Lokhoff dat kan? Dat weet niemand en zal moeten blijken. Mijn zegen heeft ie in ieder geval maar niemand kan dat met zekerheid zeggen.

-5    
Mick j

EEN APRIL ? 🤔

8    
Ivo

Heel fijn. Met zijn ervaring en hart voor de club moeten we kunnen bouwen aan een professionele voetbalorganisatie. Ik hoop dat we nu een TD krijgen die een langere periode kan blijven zitten en waar niet constant aan zijn stoelpoten gezaagd wordt.

Veel succes T.L!

8    
Marti

Ton Lokhof per 1 april eindelijk op plaats van bestemming , mocht het zo zijn wens ik hem veel steun van de supporters toe , zodat we weer een NAC mogen worden waar we naar verlangen , Geloof zeker dathij de juiste vijvers weet te vinden waaruit hij goed weet te vissen ,

7    
Nonkel Frans

Beste nieuws van de dag.......mooie opsteker op deze "afgelaste optochtdag".
Proficiat Ton. Begin rustig en laat je niet gekmaken door fora als deze noch door teveel Hageneze.......

@C.W. Ton wordt Directeur. Punt.
Je laatste bericht is herhaling van oud nieuws en wat verwarrend.
Niet terugkijken: We gaan VOORuit!
Hup NAC!!!

4    
Oosterhout076

Ben benieuwd hoeveel hij nog op het veld wilt staan. Maar er zijn meerdere ex-vpetballers goede voorbeelden die TM zijn geworden. Valkx, van Geel, Overmars en Van As. Je moet ergens beginnen. Timing zou met 1 april in ieder geval goed zijn voor de play offs én oog op volgend seizoen. In ieder geval veel succes.

9    
Pannelap

Ach jeej, de kleuterschool heeft vakantie en kleutertje ibio heeft het aan/uit knopje van papa's computer weten te vinden..... Ga lekker lego bouwen kul i.p.v. hier de natte krant te willen zijn.

Welkom terug Ton! Voor mij de onbetwiste Mister NAC, een man met die de club begrijpt!! Ik hoop dat het z'n vruchten afwerpt.

Hup NAC

10    
Spionkop

Een van de beste NACCERS aller tijden, misschien wel de beste.

Welkom thuis Ton! Veel succes!

Hup NAC

-15    
Bert de B

Ik snap dat nooit zo goed. Omdat hij als speler zn naam heeft gemaakt bij NAC, is het ineens automatisch een geschikte TD. Gemakshalve vergeten dat hij geen seconde ervaring heeft op bestuurlijk of op directie niveau, dan wel in scouting.

Maar ja, jongen van de club dus geschikt... dat is juist de reden waarom ons NAC Blijft terugvallen.

3    
Chris W.M.

@Bert de B

Het heeft ook erg slecht uitgepakt bij clubs als RKC met van Mosselveld, Heracles met Gilissen , Groningen ( en daarvoor Heracles ) met Fledderus, Mathijssen bij de zusjes, Huiberts bij AZ, etc etc etc.

Lokhoff komt in een gespreid bedje terecht. Die kan in alle rust aan de slag, zonder 100% verantwoordelijkheid te dragen. Een ervaren TD was er in de huidige bestuursindeling niet gekomen, die mannen zijn te ijdel en willen allemaal eigen baas spelen.

0    
Nummer 14

Ik ben blij met Ton maar ik vind dat Maurice het niet slecht deed; Immers Jansen etc ik vind NAC wel weer een club met het echte voetbal techniek gepaard met inzet en ervaring.

-8    
Cees-2

Als je alle berichten leest. Ook van de inzenders die dit zien zitten, roept men in het algemeen slechts het volgende, “echte NAC-man, binding met de club, NAC-hart, welkom huis, .......enz.” Maar Ton Lokhoff, (als eenling)? Stel dat hij een visie zou hebben die 100% de juiste zou zijn? Nog dan, wens ik hem ontzettend veel sterkte om “die visie” te bewerkstelligen? Dat gaat een strijdje worden, als “zijn” visie totaal anders is als diegenen die er nu zitten. Maar vooruit, het gaat hem ondanks dat de kans verschrikkelijk (erg dikke huid) klein is toch lukken. Hij blijft toch een passant! En dan, als hij weer vertrekt? Hoe groot is de kans dat men op dezelfde wijze die “juiste” lijn doortrekt? Zie het verleden. Nee je moet een groepje van ongeveer 5 personen hebben die verstand van het spelletje hebben en die niet al te snel verkassen. Dan heb je een solide blok. De rotte appeltjes (later) in een dergelijk blok schuif je, indien nodig weg. Maar de fundering blijft grotendeels staan. Dat is essentieel, dan krijg je vastigheid. Dat hoeven echt geen duurbetaalde mensen te zijn. Wel mensen die structureel willen bouwen.

2    
Scheppioni

As dit idd maar geen hele slechte grap is ...... Ton met zijn prima netwerk en DNA NAC volledig kent is meer dan welkom ! Maar ja onder die hagenezen zal nie meevallen !

6    
fvf6

Mijn principe is haal geen ex-NAC mensen in huis , dat is voor NAC nog nooit goed gelopen ,MAAR !!!!! voor Ton Lokhoff maak ik graag een uitzondering , welkom Ton en veel succes , en zet ons NAC weer op de kaart zodat we na veel magere jaren weer eens mogen genieten van ons NAC .

-9    
Ernie

Ik had liever iemand gezien die wel 100 % verantwoordelijk is. Ik zie namelijk niet het voordeel in van iemand die niet verantwoordelijk is voor wat hij doet. Maar dan had je iemand moeten nemen met ervaring, type Stan Valckx. Als je echt de ambitie hebt om een stabiele Eredivisie club te worden kom je bij deze type 's uit. Het is weer echt op zijn Nacs opgelost, net niet.

-12    
Fratelli

Manders wil Lokhoff helemaal niet hebben maar door de publieke opinie kan hij niet veel anders meer.

Papa Pierre heeft Blanco weer voor het karretje gespannen om de druk wat op te voeren. Contract van Sidney moet worden verlengd en dat gaat nu eenmaal makkelijker als de huisvriend van de familie dit bepaalt

6    
Kisku

Welkom thuis ton,eindelijk is iemans van ons erbij,en die klepzeikers die er niet waren toen we met 4000 man in de beatrix erstonden die vinden dat jou voorgangers uit verwegistan had wel goed deden waar zijn ze nu dan .......ik.ben in ieder geval blij

5    
Scheids!

Welkom thuis mister NAC! Hopen op een langdurige samenwerking!

2    
AVRO

Mijn HELD welkom thuis

6    
Belgische Naccer

Welkom Ton!

Heel veel Succes bij NAC!.

Ik herinner me nog een fantastische 2-2 door jouw goal in de laatste minuut tegen Ajax thuis in het Beatrix stadion. Onvergetelijk!

Hopelijk spelen we volgend jaar ook weer tegen het echte Ajax in de ere.

2    
RV

Voor de lange termijn gewoon goed om wat tegengewicht te hebben in een organisatie die gedreven is door externen. Waar er voorheen misschien weleens te snel werd gegrepen naar kandidaten met een NAC hart is dat de laatste tijd misschien juist andersom geweest. Hoeveel mensen zijn er om wat voor reden dan ook wel niet weggebonjourd geweest de laatste jaren?

Jammer dat Gilissen toen voor de stap naar Heracles koos maar Ton Lokhoff lijkt mij een goede keus.

6    
Dos

Belgische Naccer

Brings back memories.
De allerlaatste seconde van de wedstrijd inderdaad tegen het gouden Ajax van de jaren 90.
Assist Yassine Abdellaoui. Het stadion ontplofte!

3    
Chris W.M.

Gezien de tweet van NAC zojuist zal de aankondiging ieder moment komen...

3    
Bas

Hopelijk doorbreekt Lokhoff de destructieve korte termijnpolitiek van de Hagenezen!

34 contractspelers... Eerst maar eens de helft lozen is verstandig. Huurlingen, oude spelers, dubbele posities: kost Nac allemaal een bak geld. En de Haagse directie heeft niemand voor geld weggebracht. De Spanjaarden kregen geld mee. Van Hecke was al geregeld.
Helaas is ook dat geld weggegooid aan spelers zonder restwaarde

5    
Bert

Cees-2 wanneer ga je wat doen met jouw wijsheid? Rondblaten op een supporterssite, met verkeerd gebruik van de aanhalingstekens maakt weinig indruk ik de bestuurskamer vermoed ik..
“Quote” Nederlands voor citeren Cees, niet benadrukken...

1    
ben v essen

laqten we nu eens positief zijn met zijn alleen.
en proberen het p0sitief zien, en na een jaar een oordeel vellen.moetenn toch ergens een keer beginnen .

hup nac

-2    
Benassi

NAC Horeca ook weer in hun nopjes!!!

4    
Meneer anoniem

Mensen die zeggen dat Lokhoff de slechtste trainer ooit was, hebben volgens mij niet gezien wat voor trainerskerkhof het bij nac is.

Na Henk ten Cate (goed jaar), moest Lokhoff zonder geld een nieuwe selectie samenstellen (zonder TD), want bij nac was het een puinzooi. Toen heeft hij ons netjes in de eredivisie kunnen houden, jaar erna was het nog slechter (toen hadden we een TD), en moest hij ruimen.

Ik denk dat Ton voldoende ervaring in afgelopen 15 jaar heeft opgebouwd. Weet hoe hij met mensen om moet gaan, hopelijk kan hij zijn ervaring meenemen in deze huidige tijd.
Samen met Manders, Steijn, Hellemons en de rest moeten ze het goed gaan doen en volgend jaar een sterke selectie wegzetten, welke meer in balans is dan dit jaar. Voldoende ervaring, nu moet het er nog uit gaan komen! Dit is een gewoon goed nieuws!

Hup Ton, = hup NAC!

Laad alle berichten na dit bericht in