Overal waar we komen

Ex-NAC: Stijn Vreven is weer beschikbaar

Benn076

Vandaag kwam het nieuws naar buiten dat trainer Stijn Vreven zijn contract per direct ontbonden is bij het Slowaakse AS Trenčín. De 46-jarige oefenmeester zou het seizoen nog afmaken in Slowakije, maar in het belang van de nabije toekomst van de club is in overleg met Vreven besloten om het contract per direct te beëindigen.

In de Championship group van de Slowaakse Fortuna Liga haalde Vreven met zijn ploeg 0 punten uit zes wedstrijden. AS Trenčín werd zesde in de reguliere competitie waarin Vreven in de laatste zes wedstrijden veertien punten wist te behalen. 

Vreven was van januari 2017 tot juni 2018 trainer van NAC en wist de club terug te brengen naar de Eredivisie en ons daar te houden in het jaar daarop. 

 

Bron:
B-Side Rats, CAS.sk
Terug naar overzicht
86 Reacties
108    
NAC76

Ik zeg Steijn inruilen voor Stijn !

50    
naxioma

Toch maar liever Hyballa terughalen....

108    
NAC76

Ik zeg Steijn inruilen voor Stijn !

52    
Guuske

Tja is geen garantie voor succes, Nac draaide slecht seizoen, en een gelukkige playoffs. Maar nu met maurice is het niks en wordt het niks.

6    
Naccer1912

Halen voor volgend seizoen!!

28    
Judge M.

Ja en dan? Immers op rechtsback en elke wedstrijd een basisplaats voor Venema op nr10? ;-)

Lijkt me sowieso niet aan de orde nu. Hopelijk vindt Stijn snel weer een mooie club. Het is hem meer dan gegund.

-34    
Nummer 14

Hoe hebben wij onszelf toegestaan om zo godsgruwelijk onaardig te worden. Je moet vind ik wel een beetje oppassen met wat je zegt. Ik bedoel je maakt stemming maar dat doe je zonder bij na te denken, je kloot eens wat raak en je roept eens wat. ONAARDIGS. Omdat je dan kritisch bent en hoopt dat provocing is en gedachtens opwekt en debat aanzwengelt en dat er dan iets gebeurd? Nou ik gok van niks. Als je iemand tot iemand tot diepst in zijn ziel beledigd en dan denken dat die Manders, spelers en trainer ineens aan de gang om hun kwaliteit te verhogen. Rot op die zijn gewoon boos, gekwetst en die luisteren nooit meer naar je. En ze hebben groot gelijk! Dat is stemming maken zonder er goed over na te denken. Als je denkt met je 300 euro seizoenskaart dat je dan je zin krijgt denk dan nog maar eens na en kom terug als je 10 miljoen hebt en de club koopt. Misschien heb je dan iets te zeggen. Nu alleen maak je negatieve stemming dat is wat je doet. Je mening uiten, prima maar het mag wel eens ambachtelijker worden dat je erover nadenkt wat je nu eigenlijk met je zogenaamde kinderachtige ik-krijg-mijn zin-niet-met-mijn-300-euro-opmerkingen. Je moet niet zulke KUT opmerkingen maken. Laten we eens een tijd geen KUT opmerkingen maken. We doen het allemaal. Het is een gewoonte hoe kan het zijn dat we achteloos onze club NAC beledigen. Het zijn niet allemaal zakkenvullers net als alle bankiers dat niet allemaal zijn, politici zijn niet allemaal plucheklevers. Het is niet zo dat ze allemaal geen kwaliteit hebben dat kan niet! Wie beweert dat? Zulke uitspraken zijn erin geslopen en we doen het allemaal. Het ontslipt ons zomaar. Laten we eens gaan verbeteren wat er niet goed gaat ipv vernieuwen. Weer een nieuwe trainer weer nieuwe spelers, nee laten we eens verbeteren. De grote ruimte kleiner maken en eens ophouden met die KUTopmerkingen. Wat maakt mij dat nou uit dat die trainer op zakenreis gaat schei toch uit laten we eens aardig zijn naar de club!

17    
Braze

Van mij had hij wel langer vakantie mogen nemen.
Als Manders hem nu maar wel minimaal 10 dagen quarantaine gebiedt.
Misschien heeft de notaris wel een klein foutje gemaakt, dan moet Steyn onmiddellijk terug naar Ibiza
. Lang Leve NAC!

32    
Tombola Breda

@NAXIOMA, als ik via google translate de Poolse Twitter berichten rondom Hyballa goed begrijp duurt het niet lang meer voordat hij ook weer beschikbaar is. Gaat niet bepaald lekker daar. Hij schijnt daar intern ook weer de nodige mensen op de kast hebben gejaagd met zijn uitgesproken karakter.

Maar nu gaan fantaseren over een terugkeer van Vreven of Hyballa is sowieso opportunisme ten top natuurlijk.

-27    
den hulk

opruiming bij nac kali kramer jansen allouchi van hooydonk buffonge venema ook stein weg ermee de rechtsbuiten van feyenoord en hendriks

5    
Boom

Halen!

-11    
Marco van bavel

Ik zie ook liever Hyballa!!

14    
De trainer

Halen per direct. Al die zogenaamde kenners hier die zeggen dat vreven tactisch niet goed is hebben zelf nooit hoger gevoetbald dan gesta 8. Vreven is voor nac een heel goede trainer en klapt er op zoals we dat allemaal graag zien. De dijkhuizens,vd gaags etc waren zogenaamd tactisch zo sterk we hebben gezien wat we er aan hebben gehad

-23    
Adriaan

Blijft lastig wie er voor de groep moet
In het begin van het jaar was het FC Knudde met Man.City maar nu?
Zelfde geldt voor Emmen
Steijn geeft zo wat heel het haar bewezen er niet veel van te kunnen
Zou een trainer moeten zijn die ook de jeugd goed kan inpassen in een team
Groenendijk?

4    
Adriaan

Heel het jaar...

4    
sam

Is geen zekerheidvoor toekomst, hopen dat Ton Lokhof vanaf komend seizoen voor een betere selectie kan zorgen dan zijn voorgangers. Iedere jaar een selectie van meer dan 40 spelers waarbij meer 30 niet kkd waardig zijn.

-31    
Stan

AUB geen Stijn Vreven meer.
Wat een kotsmisselijk suggestief stukje weer.

4    
Vreven4President & HyballafurFuhrer

Halen!!!

12    
De generaal

Steijn is de steen om de nek van NAC

-16    
Ernie

Hoe beperkt kan je zijn noem 2 trainers die we al gehad hebben en niet voldeden. Pffff.

1    
Bassi

Mag aannemen dat ie al gebeld is, die andere droeftoeter zit nu toch mee zn kleine kloten in het zand!

32    
De generaal

Wie moet er trainer worden?
- hij moet spelers beter maken
- aanvallend voetbal spelen
- eigen jeugd voorrang geven
- contract willen tekenen voor een jaar
- bij goed functioneren verlengen
- goed kunnen samenwerken met onze nieuwe TD

16    
Dun Diëe

Ha! Sommigen lui hier redenere alsof Steijn al ontslagen is. Nou ik zal jullie uit de droom helpen, het zou me erg verbazen als dat nu zou gebeuren. Beetje prematuur. Zeg nooit nooit maar ik denk niet dat Ton de persoon is die de boel een week na zijn aanstelling meteen compleet op zijn kop gaat zetten. Hij zij het zelf: hij zal eerst eens rustig kijken wat er moet gaan gebeuren. Hij had ook al het vermoeden dat de kans bestond dat er volgend seizoen weer in de KKD gespeeld gaat worden.

Wat betreft Vreven, onder hem werden er ook een aantal gigantische zaadpotten gespeeld. Ook wisselde hij altijd standaard in de 70ste minuut zonder de wedstrijd te lezen en liet hij spelers op rare posities spelen. Op dat vlak is hij niks anders dat wat Steijn momenteel doet. Het enige wat hij wel goed deed was het team mentaal goed voorbereiden op de playoffs. Daarin slaagde hij met vlag en wimpel.

Als ik hem graag terug zie komen is dat enkel omdat het lijkt alsof hij qua karakter lukraak van de tribune geplukt is en voor de groep is gezet. Maar verder is het niet heel veel anders dan Steijn.

42    
Kisku

Ton wil.wim jonk halen dus ik.verwacht geen vreven

-8    
Scheids!

Vreven zal niet de oplossing zijn voor de langere termijn, hooguit zal ie de selectie kunnen prikkelen om promotie af te dwingen!
Voor de langere termijn zie ik liever een méér ervaren trainer die spelers slimmer , sterker in fysieke en mentale trainingen, en een degelijke uitstraling naar buiten toe uitdraagt!
Misschien voelt Cocu zich niet te groot voor ons NAC?

12    
De staantribune

We zijn er toch nu wel achter dat bij cult club NAC een cult trainer hoort denk aan ten Cate , vreven , hymballa. Bij nac werkt het niet met trainers als Steijn, Duikhuizen en de vd Gaags. Ik zeg probeer het maar weer met Vreven in ieder geval vuur en passie

19    
Chingblauw

Liever opportunist dan als een schaap toekijken hoe Steijn onze club naar de afgrond brengt...

-20    
Ernie

Mensen leg je er nou maar bij neer de andere Steijn blijft trainer. En dat is maar goed ook.

4    
Jante

Was altijd gedoe. Dus paste bij nac.

Maar wat hoop ik dat we ooit eens een keer een type Foppe de Haan krijgen. Gewoon zo’n standvastige, rustige en verstandige vent.

Dat je ineens ook oog voor talent in huis haalt. Het zou toch wat.

17    
Henri

Ton Lokhoff zal op zoek moeten gaan naar een trainer die bij NAC past en waar hij het volste vertrouwen in heeft. Deze hoeft niet persé beschikbaar te zijn. Misschien moeten we het maar eens omdraaien en eventueel de gewenste kandidaat wegkopen ipv achteraf allerlei afkoopsommen te betalen voor trainers die toevallig beschikbaar waren, zelf solliciteerden of tot een vriendegroepje behoort.
Ton zal ook wel een goed zicht hebben wat er in Duitsland rondloopt. Ik moet zeggen dat als ik Frank Wormuth (Heracles) hoor of Thomas Letsch (Vitesse) dan vind ik beide trainers een verademing t.o.v. Maurice Steyn. Als ik naar de Nederlandse trainers kijk vind ik persoonlijk Wim Jonk, Dick Lukkien, Fred Grim, Jack de Gier en een Mario Been bij NAC passen. Trainers die gaan voor verzorgt aanvallend voetbal. Laat Maurice Steyn het seizoen maar afmaken en Ton na het einde van de nacompetitie de voetbalafdeling van NAC naar zijn hand zetten.

-1    
Jammer

Al weer een club waar hij MOET vertrekken. Niet mijn idee om hem terug te halen.

-14    
Nacbeest

Hulde nummer 14! Eindelijk wat wijze woorden ipv de complotdenkers die zitten te wachten opdat het misgaat zodat ze kunnen zeggen “zie je wel, ik zei het toch?!”.

Als je echt achter je club staat dan zoek je niet naar een nieuwe trainer na elk seizoen en een nieuwe selectie na elk seizoen. Bouwen en groeien is bewezen manier van een club leiden.

-10    
YLLWBLCK

Elke trainer moet steeds weg en als ie weg is was ie de beste... vermoeiend volk, dat 076 publiek

3    
Scheppioni

Prima ! Als die haagse idioot maar weg is bij ons NAC !!! Never nooit geen maurice steijn meer in ons BREDA !!!
Veruit nummer 1 van trieste trainers van ons NAC ! 1 steijn 2 lok 3 dijkhuizen

5    
YLLWBLCK

2010–2011: Gert Aandewiel
2011–2012: John Karelse
2012: Adrie Bogers (a.i.)
2012–2014: Nebojša Gudelj
2014–2015: Eric Hellemons (a.i.)
2015: Robert Maaskant
2015–2016: Marinus Dijkhuizen
2017–2018: Stijn Vreven
2018–2019: Mitchell van der Gaag
–2019: Ruud Brood
–2020: Willem Weijs (a.i.)
–2020: Peter Hyballa
2020–heden: Maurice Steijn

Maar euh... het ligt echt aan de trainer hoor! Slaap lekker na al je opmerkingen 076!

-28    
Ernie

scheppioni
Leg eens uit waarom dit de meest trieste trainer allertijden is?
Heeft tot nu toe meer bereikt dan Hyballa en Vreven bij elkaar. Dat zijn de feiten.

2    
Chingblauw

14 en nac eest,

Bouwen en groeien is bewezen manier van een club leiden. Dat is idd zo maar hebben jullie dat gezien dan in een vol jaar Steijn? Ik niet nl wel het tegenovergestelde. Afbraak in getoonde spel, afbraak in zelfvertrouwen van aantal spelers, afbraak in kapitaal van spelerswaarde en van wat er in de clubkas zit dmv paniekaankopen enz.

En yllwblck,
Zullen we uit dat lijstje eerst de interim halen want dat is nu eenmaal inherent aan de functie interim. Daarna even de trainers ertussen uit halen die weggestuurd zijn door politiek gekonkel van bovenaf en niet omdat ze op sportief gebied faalde. Hoeveel blijven er dan over? Van dat lijstje wat dan overblijft staat Steijn verreweg bovenaan. Dus?...

3    
NAC4Ever

Ergens zie ik Vreven graag terug komen en ergens ook niet.
Doordat hij bij de club paste is hij wat mij betreft haast altijd welkom. Maar het verhaal 'Vreven en NAC' is nu succesvol afgesloten. Er is geen garantie dat dat succesvol blijft wanneer Vreven weer trainer van ons wordt.

Mocht Steijn geen trainer van ons zijn tijdens de play-offs zie ik het niet zitten dat Vreven alleen voor de play-offs naar ons zou komen.
In mijn ogen heeft hij hier laten zien over een langere periode iets op te kunnen bouwen, maar niet persé in een korte periode.

7    
YLLWBLCK

@ chingblauw

Bedankt voor je inhoudelijke reactie en waarvoor respect. Je hebt gelijk maar je onderschrijft nog steeds mijn post. Natuurlijk zijn er veel nuances en verschillende inzichten. Wat ik meer wil aangeven is dat onze club al jaren ziek is van binnen uit en we zoeken oplossingen van buitenaf. Maakt me verder niet uit wat de mensen hier ervan vinden. Wat ik wil zeggen is typische 80’s/90’s: don’t believe the hype!

0    
DunErwt

Tipi op P5!

-1    
Ohout

Och och we willen allemaal "goed voetbal".

Verven heeft gepresteerd en gezorgd voor NOAD. Evenals Brands destijds.
Wij hebben geen enkel respect voor de trainers die presteren.

Laat iedereen maar denken dat er verzorgd Ajax voetbal gespeeld moet worden. Trainers als Vreven moet je behouden en terughalen als het kan.

Alle andere zijn geflopt.

17    
Die me gast

Vreven is op deze site vaak genoeg tot zijn enkels afgefakkeld: tactisch onbenul, onbegrijpelijk wisselbeleid, te emotioneel en nog veel meer krachten.

Tot zijn geluk viel het kwartje goed in de play-offs (Volendam had ons er zomaar uit kunnen knikkeren als Dessers doelpunt was afgekeurd). En met materiaal als Mari, García, Angelino en Ambrose bleef hij maar net in de Eredivisie.

Het was een mooie tijd, maar terughalen wordt een deceptie voor iedereen. Ik mag hopen dat Ton nog wel een goede, jonge Duitse trainer weet die een goede mix is van Vreven (passie), Weijs (tactisch, empatisch met spelers) en Hyballa (aanvallend voetbal, oog voor jonge spelers).

11    
Bertus

Vreven was inderdaad soms niet een tactisch vernuft maar er was wel altijd strijd en het team stond , wat denken we er van als hij met Lurling op de bank zou zitten, die voegt precies toe wat Vreven eventueel mist?
Komt bij dat Vreven weer wat jaren extra ervaring heeft bij niet de makkelijkste clubs.
Dat zou een gouden combinatie zijn met Lokhoff er boven.
Een ding is zeker, Steijn heeft geen enkele toekomst meer bij NAC en is niet meer te handhaven en het zou me niet verbazen als Vreven het kunstje nog eens flikt maar dan zullen er veel afvallen vrees ik.
Maar ja, de helden die nu NAC vertegenwoordigen zouden gek worden als ze 6 dagen per week van 8 tot 17 uur op de club moesten zijn , 2 x per dag moeten trainen en zich promotioneel of sociaal in zouden moeten zetten.
Een ellendige bijkomstigheid voor deze verwende kinderen , onder Vreven moet je namelijk werken en daar hebben de meesten en vooral de pseudo vedetten een broertje aan dood.

0    
Scheppioni

Ja sorry Ernie maar op zulke onzin ga ik echt niet op in, ik begin me onderhand af te vragen of het niet alleen je oom is maar dat je ook een beperking hebt ........ hyballa was as mens zeker geen mens wat ik destijds aanhaalde maar onder hyballa uit beker az met ons NAC daar verlang ik enorm naar !

15    
Belgische Naccer

Hyballa is de enige trainer die de ploeg fit kreeg, de laatste jaren. Onder hem zag ik spelers druk zetten op de bal, en de tegenstander afjagen. De bekende Gegenpressung.

Toen zagen we het NAC waar we allemaal van houden en waar we voor naar het stadion komen. En natuurlijk loop je dan af en toe tegen een zeperd aan (zoals tegen Feyenoord in de beker), maar man, wat was het genieten tegen AZ, en ook in de competitie werd het toen wedstrijd na wedstrijd beter.

Maar goed, nu terug naar de harde werkelijkheid waar we in zitten. Onder Steijn wordt er totaal geen druk gezet op de bal, geen inzet, geen passie, niks. en zelfs dan, zijn ze na een uur allemaal "leeg", terwijl er totaal geen energie in het spel zit! Schrijnend en schandalig. De ploeg is gewoon niet fit en de spelopvatting van Steijn past niet bij NAC. Dat past bij VVV.

Er zal keihard op conditie getraind moeten worden. Dat is de basis van alles. Steijn snapt dat niet en zal dit er ook nooit in krijgen. Dat is nu wel duidelijk na 35 slaap-kindje-slaap-wedstrijden.

Vreven is al stukken beter dan Steijn. Van mij mag hij komen. Maar Hyballa mag ook komen. Al zal dan Manders ook moeten wijken. Dat gaat natuurlijk nooit meer samen. Hoe is het contact tussen Ton en onze Duitse vriend?

Hyballa zal zich dood schrikken als hij de conditie ziet van de groep die er nu rondwandelt...

-2    
Sia

1+1=2?

7    
Signase

@Bertus:

"Een ding is zeker, Steijn heeft geen enkele toekomst meer bij NAC en is niet meer te handhaven en het zou me niet verbazen als Vreven het kunstje nog eens flikt maar dan zullen er veel afvallen vrees ik."

Voor Anco Jansen zou dat wel goed zijn, als hij af zou vallen... :-)

-1    
Geelzwartwit

Vooralsnog weet niemand of we de playoffs winnen.

Vooralsnog weten we niet wat het sportieve plan van Ton Lokhoff is en zijn mening en visie op de huidige situatie en toekomst.

Vooralsnog is er een algemeen directeur die er alle vertrouwen in heeft en een trainer die er zelf ook nog in geloofd

Vooralsnog hebben spelers wel kritiek op de speelwijze maar niet dusdanig schokkend dat de trainer afgefakkeld wordt.

Vooralsnog heeft de huidige situatie bij NAC niks van doen met beschikbare trainers.

En on topic. NAC heeft veel trainers gehad de laatste jaren. Hoeveel clubs heeft Stijn Vreven de laatste jaren gehad? En miste hij bij zijn ploeg ook niet heel vaak de juiste attitude en zag hij zijn team heel vaak door de ondergrens gaan? Remember Eindhoven uit..

Voor alle Vreven fans. Hier is ie nog een keer.
https://youtu.be/G1V6Sds4-bo

Ow en Vreven heeft de afgelopen jaren ook al 8 clubs versleten...

Alle wijsheid en hoop zit bij Ton lokhoff. Vanuit Ton zijn beleid met Maurice Steijn het volgende seizoen aantrekkelijker en herkenbaarder voetballen? Dat behoort nog steeds tot de mogelijkheden als Ton de baas is.
Heeft niet mijn voorkeur maar goed.
We gaan het zien.

-1    
Mmm

Hyballa halen en snel een bietje

6    
TvB

Stijn voor Steyn kan goed uitpakken omdat er onder Steyn totaal geen verbetering zichtbaar is. Met Vreven kun je wel een shock effect creëren met hoop op promotie via nacompetitie.
Met oog op volgend jaar is het twijfelachtig om weer helemaal opnieuw te beginnen. Nieuwe trainer heeft ook weer z’n voorkeuren. Deze selectie onder Steyn doorselecteren zal wel gebeuren en hopelijk pakt dat goed uit (mindere spelers out en versterkingen door Lokhoff halen)

1    
BREDA 1965

Nog 4 wedstrijden en dan is dit meest verschrikkelijke,ergerlijke ,meest waardeloze,schijtkloteseizoen afgelopen.Ik hoop dat vengaboy steijn op ibiza blijft,gebakken lucht manders volgt en immers de klote krijgt.Helemaal gehad met schijtvolk wat alleen aan hun portemonnee denkt ..FUCK ZE ALLEMAAL..oja olij is precies hetzelfde,domme tekst paar weken geleden...gewoon opsodemieteren..WIJ ZIJN NAC...HULLIE NIET....Met stijntje vreven of hyballa,hadden we tenminste nog plezier in en met NAC..

8    
Belgische Naccer

Doorgaan met Steijn is het domste wat je kunt doen.
Je hebt nu nog de kans om te promoveren.

Onder Steijn ga je de eerste wedstrijd tegen pak hem beet Volendam of Roda er al uit.

Dat er hier nog mensen zijn, die denken dat we met deze trainer gaan promoveren??? die hebben vast de wedstrijden niet gezien dit seizoen.

Ik heb ze allemaal gezien, met heel vaak irritatie, ongeloof, verdriet en totale wanhoop tot gevolg...

Het gaat gewoon NOOIT gebeuren onder Steijn mensen.

3    
Bier en gieten

Hahaha dat zou wat zijn

6    
Traaise Rat

Je graaft je eigen graf door bij NAC binnen te stappen.. welke trainer begint daar nu nog aan..

-14    
BREDA 1965

traaise rat aka ome cor aka steijn..zeg dan gewoon niks en sodemieter een end op debiel

10    
Bart

@ Geelzwartwit, wat heeft Vreven te maken met een 6-2 nederlaag bij Eindhoven onder Dijkhuizen?
Mij ontgaat het ff.😳

5    
RV

Dezelfde discussie was er ook voor de play offs een jaar of vijf terug. NAC stond vijfde en Vreven moest een wedstrijd of 8 voor het einde al wieberen om zodoende iemand aan te trekken die het lamlendige elftal naar promotie kon leiden. Vreven deed een stap extra, ging nog meer achter zijn team staan, was om 6 uur op de club in plaats van om 6.15 uur, en maakte Dessers van matige speler tot held.

Ik heb het Steijn nog niet zien doen, een speler beter maken. Voetballend sowieso niet maar als je mentaal spelers alleen maar destructief de grond in trapt en denkt dat je boven de club staat dan ben je een zwakke schakel. Zeker als je rechterhand (meestal zijn dat de betere voetballers) de zwakbegaafde en normaliter hulp behoevende Immers is.

De discussie over Vreven is verder nutteloos. Die is daar buiten getrapt en eindigt niet zijn contract voor NAC.

0    
Geelzwartwit

@bart
Owja pfft thanks voor de correctie
Ben een beetje murwl door zoveel jaren soap denk ik.

4    
NAC-FCSP

Laat hem voor de groep staan!
Hij stoomt ze klaar voor de playoffs!

6    
NAC-FCSP

Het is hier gvd geen vakantie resort !
Neem positie aan , LEX RENNEN JONG!

9    
Tip

Ik zou Jonk een prima trainer vinden. Verstandige man ook. Maar dan gaat het bij NAC juist verkeerd denk ik. Ben er vrij zeker van dat Steijn gewoon blijft. Laten we de nacompetitie maar afwachten. Wonderen zijn de wereld nog niet uit.

19    
Badeend

En, Ernie, wat heeft Steijn dan precies bereikt?

De halve finale beker?
Handhaving in de Eredivisie?
Een team dat vecht voor elkaar?
Een team dat van elkaar weet hoe ze spelen?
Een winnend systeem?
Leuk voetbal om te zien?
Spelers die beter worden?
Spelers die fitter worden?
Betrokkenheid van de supporters?
Ingepaste jeugdspelers?
Transferwaarde?
Een positieve sfeer rond NAC?

Het allerergste (!) wat Steijn bereikt heeft, is 98% eensgezindheid onder supporters. Hij heeft niet laten zien waarom hij geschikt is als trainer van een BVO, laat staan van NAC. Of als TD.

Overigens vind ik de rol van Van As en dat er serieus naar die wanpresteerder geluisterd wordt, misschien nog wel een groter probleem.

5    
Ivo

Stijn Vreven, toffe gast, ook altijd veel show en bombarie langs de lijn, om het vuurtje op te stoken. Ik mag dat wel. Maar een toptrainer is het niet, dan was hij nu ook wel andere clubs aan het trainen. Ik kon bij hem ook niet een echte voetbalfilosofie ontdekken. Maar hij kreeg zijn spelersgroep wel op scherp.

Laat Steijn het seizoen afmaken, daarna de balans opmaken. We spelen nog minimaal 4 en maximaal 6 wedstrijden. Het is van de zotte om nu nog van trainer te wisselen.

3    
Fritske d'n Olifant

Misschien moeten de mensen die nu het hardst om Vreven roepen de commentaren een teruglezen uit de tijd dat Stijn hier nog trainer was. Clown is nog een van de vriendelijkste kwalificaties die hij naar zijn hoofd kreeg. Onterecht vond ik want als je Vreven hoorde in interviews zij hij vaak hele rake dingen. Ook knap hoe hij Dessers indertijd op scherp kreeg. Vreven had alleen de pech dat hij zelf onervaren was en niet de juiste staf om zich heen had die hem kon aanvullen. Ik denk als er een rustige oudere ervaren assistent naast Vreven op de bank had gezeten dat hij tot in lengte van jaren bij NAC had kunnen functioneren en zich had kunnen ontwikkelen.

30    
Bommel

Het is haast niet te bevatten hoe Vreven hier de hemel in wordt geprezen. Hij deed het in de KKD niet een surplus aan materiaal niet eens beter dan Dijkhuizen. Een 5e plek, maar met heel veel geluk en een excellerende Dessers werd alsnog gepromoveerd. Het jaar in de Eredvisie werd hij met NAC ternauwernood 15e, vier puntjes boven de streep. Om jullie geheugen even op te frissen, het materiaal dat Stijn tot zijn beschikking had:
https://www.transfermarkt.nl/nac-breda/startseite/verein/132/saison_id/2017

We hadden een berg talent rondlopen dat seizoen waar je akelig wordt. Een goede trainer had met dat materiaal om play-offs EL gespeeld. Nu zijn die marktwaarden op TM niet alleszeggend, maar schetst vaak wel een aardig beeld. Dat seizoen werd die selectie geschat op dik 10 miljoen. Diezelfde spelers werden 2 jaar later geschat op 66 miljoen! (Dat is de totaalwarde van Vitesse en Utrecht samen). Natuurlijk maakt Angelino met 27 miljoen al een flink verschil, maar dan nog. Met Mari, Mets, Verschueren, Vloet, Manu Garcia, Sadiq, Ambrose 8 spelers welke met gemak in de subtop en sommige zelfs in de top van de Ere meekunnen. Met 9 winstpartijen uit 34 duels, kun je niet zeggen dat Vreven het maximale eruit heeft gehaald, verre van.

Vreven en Hyballa zijn denk ik geschikt om tijdelijk de boel op scherp te zetten en een effect te bewerkstelligen. Precies zoals Willem II dat doet met Petrovic. Dat soort trainers haalt geen verstandige club voor de lange termijn. De trucjes van dit soort trainers hebben een korte houdbaarheidsdatum. Bevlogen, emotioneel, extravert en impulsief zijn karaktertrekjes die maar tijdelijk invloed hebben op een spelersgroep. Dat bewijzen ze zelf door de legio aan clubs en bijna evenveel ontslagen in korte tijd die ze op hun naam hebben staan.

Ik maak me ook geen zorgen, want ik weet zeker dat Lokhoff er niet eens over pijnst een type Vreven voor de groep te zetten. Wellicht zal Ton erop aansturen na dit seizoen afscheid te nemen van Steijn, maar waar velen hier aan voorbij gaan is het absurde contract dat Steijn met zijn mattie Manders voor zichzelf heeft samengesteld. Het was 20 jaar geleden voor het laatst dat we 3 jaar lang dezelfde trainer hadden (Ten Cate). De afgelopen 10 jaar 14 trainerswissels! Het argument om Steijn 3 jaar te geven zou voor rust zorgen. Het geeft zeker rust, maar alleen voor de financiële zekerheid van Maurice Steijn, niet voor het sportieve van NAC en zeker niet voor het financiële, want ontslag gaat NAC een afkoopsom kosten waar je 3 a 4 KKD spelersjaarsalarissen van kunt betalen. Om nog maar te zwijgen over de doorlopende contracten van zijn assistenten Visser en de Graaf. Of die van Malone en Immers, die onder een andere trainer een andere status krijgen. Misschien moet stamhoofd Manders nog eens een brief de deur uit de deur doen naar de goedgelovige achterban, om ons op de hoogte te stellen van de ontwikkelingen omtrent het nieuwe stadion en die subtop positie in de Eredivisie die we over een paar jaar gaan bekleden.

We mogen van geluk spreken dat wij supporters vertegenwoordigd worden door daadkrachtige leden van de clubraad, die in dit soort crisissituaties doen wat van hun gevraagd wordt. Middels hun bikkelharde nietsontziende open brief hebben zij de beleidsbepalers op niet mis te verstane wijze de les gelezen en de burelen aan de stadionstraat op hun grondvesten doen schudden. Zo erg, dat de hoofdtrainer zes dagen naar Ibiza moest om er van te bekomen.

Wat moet er gebeuren om onze naïeve achterban duidelijk te maken dat zolang die 3 eigenaren de scepter zwaaien, die al zo vaak bewezen hebben geen BVO te kunnen leiden, het niet goed gaat komen met NAC?
Wanneer stopt de achterban met het richten van de gifpijlen op Maaskant, Gudelj, Dijkhuizen, Vreven, Van der Gaag, Brood, Weijs, Steijn etc. en worden de echte veroorzakers die al 10 jaar wanbeleid voeren 'gedwongen' hun aandelen te verkopen. Of komt de volksclub NAC met hun megagrote, volkse, hondstrouwe achterban niet verder dan een open briefje met de boodschap dat we er met zijn allen voor moeten gaan?
Wanneer de achtban weer as usual schreeuwt om Vreven of Hyballa en daarmee denkt dat het allemaal goedkomt, heb ik er een hard hoofd in.


11    
Sigaar F5

Waar ik ook wel een beetje klaar mee ben is de BSR redactie, die Bommel schijnbaar nog niet heeft weet over te halen of poging heeft gewaagd hem redactielid te maken. Een wekelijkse column of analyse op maandag van hem zou voor mij een reden zijn naar uit te kijken. Een kwaliteitsinjectie voor het team. Geeft zijn betogen ook een verdiend podium, ipv als reactienummer 128 dat nog amper gelezen wordt.

7    
Kalmthout

@Sigaar Eens, maar Bommel kennende is hij oud en wijs genoeg om de beheerders te contacteren, indien hij daar behoefte aan heeft.

3    
Jack

Ik zeg ruilen die handel

2    
Stan

Heeft Sydney van Hooijdonk al getekend bij één van die vele clubs die belangstelling voor hem hebben?

2    
fanneke

Men leeft hier ook met de waan van de dag.
Begin competitie was er geen betere trainer dan de huidige.
Gaat het minder moet die springende Belg komen die overal wordt weggestuurd.
Laat nu Lokhoff maar laten zien wat hij in zijn mars heeft, want dat is de beste. Maar het is nog heel erg stil.

5    
Tico

@Breda1965

Gaat alles wel goed jongen? Jeetje, wat ben jij een partij gefrustreerd zeg pfffff. Denk aan je hart man!!!

8    
Pannelap

Ik gun Vreven het beste, maar een nieuw huwelijk tussen Vreven en NAC zie ik niet zitten.

2    
Pik

Zie interview TL BN De Stem!!!

0    
Ernie

Klopt Pannelap.
Datzelfde geldt ook voor die andere dorpsgek Hyballa. Waar bij sommigen alleen de bekerwedstrijden zijn blijven hangen.

1    
Judge M.

@DUN DIËE:

Precies dat. En daar komt nog bij dat Vreven de beschikking had in de Juup league over individuele klasbakken als Manu Garcia en Dessers en dat is nu ook niet meer aan de orde..

-2    
Ouwe indiaan

De duimpjes....kunnen mij gestolen worden...positief of negatief.

Ik lees dagelijks de sites van nac en lees dan de berichten en alle reacties. Soms zijn er reacties die kant noch wal raken. En soms vraag ik mij in welk werelddeel de schrijver/ schrijfster heeft verbleven...in ieder geval niet in Breda of het is een would be /mooi weer supporter. Ik hoef geen voorbeelden te geven. Een ieder kent wel minstens 1 bericht, waarin hij /zij dit herkent.

Maar even terug naar de duimpjes...zelf heb ik vaak ook posts geliked of gedisliked, maar dan was de inhoud niet van dien aard als nu het geval is. We "praten/discuseren" over iets wat een wezenlijk onderdeel is van NAC...het doet mij pijn hoe de club soms wordt gerund, maar ergens ben ik niets anders gewend. Ik hoop alleen dat de supporters goed nadenken over wat ze zeggen en doen, want soms maak je schade zonder dat je daar bewust van bent. En het is nog erger als je dat bewust doet.Zeg dan liever niets, dat geen bijdrage levert. Wees constructief bezig , dat onderscheidt ons van de andere supporters. Wij zijn trots op onze geel zwarte kleuren van onze club NAC en onze stad Breda, laten we dat vooral blijven doen. Ook naar elkaar toe, dat we daadwerkelijk de YELLOW ARMY zijn de we altijd beweren te zijn.

0    
Wanny

Jonk zou het hier ook niet redden. Die zou eindigen als Van der Gaag.

Eigenlijk heb je hier iemand nodig als Dick Advocaat, waar iedereen naar op kijkt en die zich nergens wat van aantrekt.

0    
Tip

Goed stuk van Bommel natuurlijk. Eigenlijk kun je stellen dat Jonk een topkandidaat zou zijn als........ NAC een beetje een normale organisatie zou zijn. En dat zijn we niet.
Onze hoop is gebaseerd op 1 (top) kerel, Ton Lokhoff. Maar realiseer dat dit een zeer wankele basis is. Ton is ook geen God.
En veel belangrijker nog, ik vrees dat Ton organisatorisch in een onmogelijke spagaat zit.

Als supporter kun je er maar 1 ding doen nu, er ook van uitgaande dat NAC supporters toch geen vuist maken. Daarvoor zijn ze teveel verdeeld en zeker ook beïnvloedbaar door mensen die het voor het zeggen hebben.
Hopen dat in de nacompetitie een wonder gebeurt.

1    
Geelzwartwit

Open vraag.

Ton Lokhoff is gekomen en die heeft zelf bij binnenkomst aangegeven dat hij zich vooral eerst gaat oriënteren op wat er binnen NAC nodig is. Oriënteren en inventariseren.
Hoe gaat het nu, welke contracten zijn er welke mogelijkheden zijn er en hoe wil ik dat het, vanuit realisme gedacht, gaat?

Ton gaf al aan zicht te richten op volgend seizoen liefst eredivisie maar kan ook kkd zijn.

Ton schrijf bepaald dus de korte en lange termijn van NAC. Dan kan hij in dat plan Steijn gewoon als uitvoerend medewerker opnemen en die dan beoordelen en evalueren op het plan van Ton zelf?

Je hebt vele voordelen Steijn zal minder zoekende en eigenwijs kunnen zijn want moet zich schikken in het plan van uitvoering. Geen afkoopsom en van volledige staf. Gern zoektocht naar andere technische staf. Ton is de baas en zijn visie is wet. De trainer is uitvoerder. Enz enz.Hoe kijkt mijn medesupporter tegen deze invalshoek aan?

-3    
BREDA 1965

Wat Bommel schrijft ,klopt natuurlijk.Daarom vroeg ik me altijd aan het begin van een nieuw seizoen af...waarom blijven er zoveel mensen dit beleid steunen,door elke keer maar weer een seizoenskaart te nemen.Dan lijkt het idd net of dat we alles maar goedvinden.Nou,ik niet..

2    
Wanny

@ BREDA 1965

Er zijn ook gewoon supporters die een seizoenkaart nemen om met hun maten een potje voetbal te kunnen kijken. Dat wil niet meteen zeggen dat je het overal mee eens bent. Dat kan trouwens ook niet, want zoveel supporters, zoveel meningen.

Ik maak me er meer zorgen over of er wel zekerheid is dat je zonder je elke 2 weken te laten testen, wel alle wedstrijden kunt bijwonen volgend seizoen. Heb weinig zin om nogmaals 2 gouden seizoenkaarten te sponsoren en dan ook nog eens een hoop gedoe met testen a 7,50 per stuk.

5    
Richardpraha

De logica en het opportunisme van de gemiddelde NAC supporter kunt u zien in de bovenstaande reacties.....Vreven een trainer die ooit eens een kunstje heeft geflikt met veel geluk maar daarnaast overal is mislukt is moet Steijn nu opvolgen.....

2    
BREDA 1965

Wanny,dat begrijp ik wel,maar eens moet er toch op 1 of andere manier een statement gemaakt worden.

2    
Wanny

@ BREDA 1965

Ik neem aan dat de verantwoordelijken binnen NAC het ook graag zo goed mogelijk doen en willen promoveren. Dat lijkt dit seizoen niet te gaan lukken, dus ergens gaat het niet goed. Dat weten ze zelf ook wel.

Je lijkt er vanuit te gaan dat Manders en Steijn lachend naar huis gaan na een teleurstellende prestatie. Dat kan ik me niet voorstellen.

Dus welk statement wil je gaan maken dan? Anders dan niet meer komen omdat je je tijd en geld niet meer wil besteden aan het vertoonde spel.

0    
Boxer

Vreven past absoluut goed bij NAC als trainer toch zeg ik niet doen.
Vaak blijkt als trainers terug gaan naar een club waar ze eerder hebben gezeten het uitdraait op een teleurstelling.

-1    
Joop

Als ton opgelet heeft 2 dingen selectie vrij goed conditie zeer slecht dus méér uren op dat veld staan daarbij de juiste man op de juiste plaats zetten en jongens durven op de bank te zetten want we hebben ook nog een zeer redelijke bank en Dan pas in de 85min gaan wisselen heeft geen nut hopelijk tegen NEC een iets ander elftal met spelers assigari en en buffone en mashart op naar maandag

0    
Badeend

Wanny - het statement zou ook niet gericht zijn op Manders en Steijn, maar over Manders en Steijn gaan. Ons NAC heeft de traditie om de verkeerde mensen aan het roer te zetten, denk maar aan figuren als Oltmans, Mommers, Van As, Rutjes, Maaskant, Rijsbergen, Brood, Eskens, Van der Hoeven, Busselaar, Eisenga, Van den Abbeelen, Dijkhuizen en dan vergeet ik er nog een hele berg.

Deze eeuw zijn er weinig met échte visie én lef geweest, die ook nog eens begrijpen hoe de club 'werkt'. Genoemde namen waren niet allemaal pannenkoeken, soms werden ze slachtoffer van een verkeerde keuze, verkeerd beleid of de slangenkuil met de Geelzwarte Olifant.

De zogenaamde eigenaren krijgen het in elk geval niet voor elkaar de rust toe te laten slaan in het Rat Verlegh. Tot nu toe. Met Lokhoff aan boord heb ik er wel vertrouwen in. Het is zaak rust te creëren, dat is het enige wat gaat helpen. Dan is Lokhoff denk ik precies de juiste persoon. Je moet mensen op een gegeven moment laten zitten en laten bouwen. Het is alleen wel de vraag of die mensen de juiste zijn. We gaan het zien.

Laad alle berichten na dit bericht in