Wij gaan niet opzij

Lokhoff: “Je broek zakt hier toch wel weer van af als je dit nieuws te horen krijgt”

Praatpapegaai

Heb je mentale problemen, hondsdolheid en ook aan kunnen tonen dat je daarmee meer dan prima kunt functioneren? Dan red je het misschien wel binnen de organisatie van NAC. De zoveelste exit dit seizoen, dit keer in de vorm van Eisenga. Wanneer gaat het ooit rustig worden bij NAC?

Omroep Brabant sprak met NAC-iconen Ton Lokhoff en John Karelse over de onrust in Breda. Na het vertrek van Brood, Vrede, Weijs en de felle kritiek op Tom van den Abbeele deze week vertrok ook Luuc Eisenga, die maar net aan het jaar vol heeft weten te maken. Lokhoff:  “Ik zie vooral fouten in het voorwerk. Als je er na een jaar al achterkomt dat de visies niet overeenkomen, dan heb je van tevoren je werk niet goed gedaan.” Hiermee deelt hij een sneer uit aan Nicole Edelenbos die toen fungeerde als interim-directeur na het opstappen van Goetzee. 

Ook Karelse deelt de mening van Lokhoff. Of, hoe hij het mooi verwoordt, 'de zoveelste aflevering in de soap NAC'. Karelse: “Het begint allemaal bij een goede organisatie. Een nieuwe directeur gaat de club niet helpen als de organisatie daarachter niet goed geregeld is.” Het is een waar directiekerkhof in Breda en Karelse verwijt NAC dan ook visie: “Waar wil de club heen en hoe willen ze dat gaan bereiken? Daarna moet je je natuurlijk ook aan die visie houden en niet bij de eerste tegenslag meteen afscheid nemen van bepaalde mensen.”

Karelse suggereert dat NAC nu met een kanon en zwaargewicht moet komen om de club in rustig vaarwater te krijgen. Lokhoff vindt dat ze voor die rol in de buurt moeten rondkijken: “Iemand die binding heeft met de club, de stad en met voetbal. Je moet iemand aanstellen die de club kent, die weet hoe om te gaan met de NAC-fans en sponsoren. Daar begint alles mee.” aldus Lokhoff.

We wisten gisteren in de podcast ook al te melden dat er een opvolger klaar staat. Het is nog onbekend wie dit wordt, maar Lokhoff heeft nog wel een suggestie: “Ik pleit voor John Peek. Hij is al jaren voorzitter geweest van NAC, heeft in de Raad van Commissarissen gezeten, kent de club dus goed, heeft kennis van zaken en is communicatief sterk.” 

De tijd zal het leren. 

Bron:
B-Side Rats, Omroep Brabant
Vorig bericht
‘Eisenga slachtoffer van machtsstrijd’ 63 reacties
Volgend bericht
Jan Paul van Hecke mist de bal 13 reacties
36 Reacties
104   26  
Marti

Had maar vorig jaar maar met Tim Gillissen in zee gegaan , zoals vele supporters toen zeiden , maar och wij zijn maar suppoters wat weten die daar nou van !

13   10  
Dutchbird

Kink in de kabel? Vandaag zou de nieuwe AD toch worden bekend gemaakt.

17   5  
Ratjeduneerste

Nou Ton, je komt als geroepen! Kom ons maar in rustiger vaarwater trekken!

Ik deel de mening van beide heren. Het is gewoon van bovenaf een zooitje en dus zul je iemand moeten hebben met uitstraling, charisma en kennis van zaken die dit ook kan omzetten in woorden en nog belangrijker, daden.

Benieuwd wie deze naam zal zijn. Als je John en Ton zo hoort doen ze alsof ze beiden van niks weten... ben benieuwd!

104   26  
Marti

Had maar vorig jaar maar met Tim Gillissen in zee gegaan , zoals vele supporters toen zeiden , maar och wij zijn maar suppoters wat weten die daar nou van !

18   22  
jvt

Sinds het vertrek van onze Ernie en al die meeëtende managers van kontenlikker Mommers t/m Goetzee, die niet wist hoe snel ie z'n biezen moest pakken na vertrek zwaargewicht Smulders en ook nog een ereronde kreeg, is het mismanagement van de aandeelhouders en meelopende ondeskundigen RvC leden.

Denken jullie nu echt dat het met dezelfde mensen aan het roer, anders gaat worden? Wij teren op hoop maar niet op realisme en worden steeds bedrogen. Afstand nemen is het beste.

55   38  
Kiko

Soms mis ik Fliegertje toch wel een beetje... hij had het wel vaak bij het rechte eind, dat blijkt wel weer, keer op keer op keer....

14   31  
Toontje

In deze situatie zullen Pierre, Ton en nog wat anderen nooit bij NAC komen. Mensen (ze hebben het momenteel prima naar hun zin) willen hun goede naam niet te grabbel gooien.
NAC is een besmet gebied geworden...voor bestuurder, trainers en ook spelers.
Bovendien kunnen we hen niet betalen.
John zou een goede zet zijn, maar die is waarschijnlijk te mondig en je moet wel dansen naar sommige pijpen...!!!
Eerst die Belg ook eruit.

13   18  
DunErwt

Wat deze 2 heren vertellen word hier door een aantal al maaaaaanden vertelt maar worden gelijk als negatief bestempeld door wijze reaguurders. Benieuwd hoe ze nu reageren

7   0  
Henri

Wordt het een l'histoire se répète? Henri van der Aat hoefde ook alleen nog maar te tekenen. Maar hij kwam nooit.

8   3  
NACPB

In elk ander normaal bedrijf waar miljoenen in omgaan kan je aan de directie en of raad van commissarissen vragen waar staan wij over 5 jaar. En dan komt er altijd een antwoord wat breed wordt gedragen binnen het bedrijf.
Dus was moeten ze nu eerst doen bij de raad van commissarissen en aandeelhouders. De
vraag stellen, Waar willen wij staan met NAC over 5 jaar? Welke punten willen wij bereiken? Als deze vragen zijn beantwoord en dit ook draagvlak heeft bij sponsoren medewerkers en supporters. PAS dan een algemeen directeur zoeken die capabel genoeg is om dat plan in perfectie uit te voeren.
Maar helaas de aandeelhouders en raad van commissarissen denken niet verder dan 5 bier verder.

24   4  
Otjes

Rvc is in ieder geval daadkrachtig. Weinig gezien de laatste jaren met al die andere Rvc meelopers.

Heb veel vertrouwen in dit Rvc, maar er moet nog veel gebeuren bij dit NAC. Te beginnen met een zwaargewicht AD...ben erg benieuwd.

9   16  
ome cor

Leuk om oude helden naar hun mening te vragen, maar dat lost ook niks op.

John Peek is goede optie, maar niet met de rvc en aandeelhouders. Die neukfouten maken de club kapot.

18   3  
Buurman

Moet altijd wel lachen om die roep om oud NAC spelers. En als ze er zijn worden ze bij de eerste de beste tegenslag tot op hun enkels afgezaagd. Volgens mij zou Peek niet verkeerd zijn. Heeft het altijd redelijk goed gedaan. Maar ook Peek heeft vijanden binnen NAC. Ik ben zeer benieuwd wie er komt. Hoe heeft Eisenga het commercieel gedaan afgelopen seizoen ? Niet zo beroerd toch? Hij heeft wel zijn hand overspeeld door om ontslag van Tom te gaan vragen.

19   18  
Sjef de gevulde koek

De meeste hier op de site zijn zeer goed gelovig. Sindsdien ik wat zeer dubieuze verhalen van Eisinga had gehoord en ook zelf een keer gesprek met hem had gevoerd was het vrij duidelijk dat het gewoon nog 1 grote puinhoop is bij nac. Na vele duimpjes omlaag en mensen die dachten van niet komt de aap nu al snel uit de mouw. Deze man was een aanfluiting. Hoe hij ooit op die plek heeft mogen zitten is nog een grotere schade. Als je zo iemand aansteld ben je zelf ook niks waard. Dat al jaren zulke mensen het voor het zeggen hebben is om te janken. En het is nog niet voorbij. We gaan zo langzaam maar zeker na een NEC en Roda senario. Maar hier blijven mensen gewoon denken dat het wel goed komt. Ook met onze TD man man word nu eens wakker al vaak geroepen hier. Wanneer gaan wij eens actie ondernemen of iets. Of gaan we weer wachten op de volgende 2 randebielen die hier weer miljoenen over de balk komen gooien. Een bonus van paar ton mee krijgen en weer weg zijn.

5   7  
Scheppioni

Ja Ton, gelukkig zijn er riemen !! Maar idd, het zal bij ons NAC niet veranderen want de kapitaalkrachtige doen dalik maar weer iets of schuiven weer een ander huppeltrutje like edelenbos naar voren en dan gaat het maar weef gewoon door ! Zij betalen, dus mogen helaas bepalen, types as jij of Pi-air branden hun vingers niet met deze beleidbepalers !!!

11   4  
signase

@Ome Cor (19:13)

Neukfouten? Is dat een typefout of noem je mensen nou echt bewust een 'neukfout'?

11   6  
Molenschot Loco

Die edelenbitch heeft haar werk kut gedaan.....ik hoor ze zeggen...nou...hier zijn ze dan!!!! In de persconferentie.....

6   2  
Des NAC's

Zolang dat tuig op het pluche alleen maar bezig blijven met hun eigen doelstellingen en aan NAC niets verder bijdragen dan het kunstmatig in coma houden van de slapende reus gaat er niks veranderen. Ton heeft hier gelijk in en daarom komt hij ook niet. Peek heeft nog een appeltje te schillen met bepaalde lieden dus die komt ook niet. Hoelang blijven we dit nog pikken.

19   0  
@10Diego

Volgens mij heeft de RvC afscheid genomen van een directeur waar ze zelf niet voor gekozen hebben en waar geen draagvlak meer voor was. Een verstanding en moedig besluit. Verder is er die zelfde RvC doorgepakt en staat er blijkbaar een opvolger klaar.

Dat Lokhoff zijn broek daar van afzakt verbaast me. Het was toch slechter geweest als deze RvC had gehandeld als Gielen en zijn mannen? Ik vind het van daadkracht getuigen. De kennis en ervaring van John Peek en andere NAC mannen moet natuurlijk op een juiste manier benut worden. De nieuwe AD zal daar een rol in moeten spelen. De kennis en liefde voor de club van Lokhoff moet natuurlijk gebruikt worden. Als je ziet wat Willem2 maar ook VVV en Heracles voor spelers uit de lagere liga’s of tweede elftallen in Duitsland halen dan moeten daar met de kennis van Ton en de aanwezigheid van Hyballa en het lijntje naar Schreuder toch mogelijkheden liggen voor NAC?

28   25  
jvt

Het is toch werkelijk beschamend dat wij het restant van onze seizoenskaart moeten kwijtschelden en alvast een nieuwe moeten kopen.

Op basis van wat dan? Leugens en bedrog, meeëtende managers?
De laatste 12 jaar sinds het vertrek van onze Ernie en de 2e plaats in de ere is er voor miljoenen door het putje gegaan.

Moeten we deze ellende nog maar eens voorfinancieren?
Moeten we weer naar veel te veel spelers van een bedenkelijk niveau kijken waardoor we zijn afgegleden naar plaats 5 - 8 i n de KKD?
Is er nu niet eerst een wake-up call nodig totdat we niet meer voor schut staan en eens zien gebouwd worden?

Wanneer staan de supporters eens op en maken een statement, even geen kaart. Als je supperter bent wil je het beste met je club maar de meute jankt wel maar als een kip zonder kop volgt zij gelaten. Hoevaak willen jullie nog belazerd worden? Hup NAC.

6   2  
RV

De beste redding voor NAC zou zijn dat die groep met rijke en betrokken Bredanaars waar een tijd terug over gesproken werd bereid is om de stap te nemen en de huidige grote 3 afstand van de club gaat doen.

De club een aantal jaar geleden gered, bedankt daarvoor maar het is tijd voor een andere koers en aandeelhouders die niet alleen geld maar ook arbeidsethos, beleid, uitstraling en visie binnen brengen.

Dan wordt er geroepen dat de huidige algemeen directeur een ander idee heeft over het te voeren beleid. Wat is dat beleid dan? Kunnen de veroorzakers van de slangenkuil in Breda dit dan eens toelichten? Geen enkele trainer of technisch directeur blijft lang zitten.

Volgend jaar wordt echt cruciaal.
Geen promotie en jarenlang eerste divisie ligt op de loer. Niemand is er mee bezig lijkt het wel maar ik zie het na de prestaties dit jaar (en met de voor NAC nadelige corona regeling) en nu weer deze organisatorische bende toch somber in.

NEC, Roda, we kunnen zomaar eens de volgende zijn in dat rijtje.

7   0  
Brammetje

@RV

Ben bang dat we al tussen dat rijtje horen, alleen willen de meeste mensen het nog niet zien....

12   20  
Sanseveria

JVT = Jankerd Van Tilburg

Ik verwacht helemaal geen geld terug van NAC voor dit seizoen. Dat dat in Tilburg kennelijk wel zo is, is ons probleem niet.

8   2  
Dun Diëe

Ernie Steward gaf geld uit dat er niet bleek te zijn. Beschikbaar gesteld door de heer Mommers en we gaan er dan maar even vanuit van Ernie niet wist dat de situatie zo nijpend was.

De situatie van toen is niet te vergelijken met nu. De realiteit is niet dat het enkel nu kut gaat. De neerwaartse spiraal is al zo'n 10 jaar aan de gang. Toen kunnen we nog namen als Martijn Reuser, Matthew Amoah en Patrick Mtiliga aanspreken.

Je kan op je kop gaan staan: maar nu gaat dat gewoon niet meer. Dan kun je vervolgens de directie afbranden die nog maar net op een smeulende stoel is gaan zitten. Maar daar schiet je ook niet echt veel mee op.

13   3  
Cool hand

Mijn derde zoon was een neukfout. Wat een kutmanneke.

19   3  
Buurman

“ De kennis benutten van oud spelers.” Weer zo’n standaard opmerking bij NAC. Ik herinner me een technisch hart. Ik heb in een winterstop nog nooit zulke waardeloze voetballers ziet komen. Ik distantieer me ook van kritiek op Eisenga of TvdA. Ik weet gewoon niet of ze wel of niet functioneren. Je hoort compleet tegengestelde verhalen over deze mensen. We hebben al zoveel mensen weggejaagd. Ook goed presterende trainers als Brandts en Vreven. Ik dacht deze avond nog eens aan ; zijn Oltmans, Mommers, Eskens , van As, Smulders , van der Hoeven etc. nu echt allemaal zo slecht dat ze een normale arbeidsperiode of bestuursperiode van zeg 3 A 4 jaar niet kunnen volmaken en redelijk werk afleveren ? En andersom was Dr.Ed echt zo geweldig? Is er binnen NAC iets van personele coaching zodat een mens ook in zijn functie kan “ groeien”. Is er iets van visie, rust en stabiliteit ? Ik wacht maar eens af wie AD wordt. Dat geld voor die seizoenkaart interesseert me geen reet. Als wij nu stoppen met betalen kan de tent beter dicht of gaat de tent dicht. Inmiddels zie ik er steeds meer de humor van in. Te gek toch dat niemand op het idee is gekomen om van deze maffe club stripverhalen albums te gaan uitgeven. 1. Theo Mommers zijn broek zakt af. 2. Dr. Ed uit Tilburg komt NAC redden . 3. Eisenga en het geheim van het Friese Volkslied. Je komt met gemak aan 200 titels en leuke verhalen. Succes verzekerd.

11   1  
Ivo

@Buurman

Kijk eens op Netflix naar "Sunderland 'till I die". Dat is gewoon NAC. De fans die snakken naar het succes uit vroegere tijden. De constante druk om te presteren. Aandeelhouders die niet meer willen investeren. Daardoor een sportieve neergang van heb ik jou daar. En allerlei managers die hopen er nog wat van te maken maar iedere keer afbranden.

Over NAC kan je ook precies zo'n docu maken. Inclusief kut-roepende supporters.

5   1  
Bob Latchford

Ik zou mij als grote drie aandeelhouders kapot schamen. Toch maar 1 aandeelhouder en dan echt uit Breda. De bezem staat bij mij in garage. Dus die kan er zo doorheen gehaald worden.

0   9  
anoniem73

PPPFFFF bsiderats oproerside

1   0  
the fly

We weten allemaal dat de organisatie binnen nac al jaren zeer matig is. Het is Jammer dat we iedereen helemaal afzagen terwijl de fouten worden gemaakt aan het begin. De aanstelling van de personen. Diegene die de personen heeft aangetrokken heeft niet goed geluisterd naar andere en niet de juiste profielen gekoppeld.
Dat we directeurtje nu helemaal moeten gaan afmaken vind ik niet helemaal terecht.
Het is wel jammer dat NAC na al die jaren geen echt goed draaiende organisatie kan maken. Ik hoop dat er ergens in het zakenleven rondom Breda iemand opstaat en de club aan de hand neemt. De bezem er doorheen haalt en weer NAC maakt zoals het ooit was.

Amen

1   1  
Buurman

Beste Ivo. Klopt als een bus ! Uiteraard ken ik " Sunderland till i die". Wat dat betreft heb ik een boekenkast vol.

6   0  
Breda1976

Nicole edelenbos heeft veel meer kapot gemaakt dan wij allemaal weten. Iedereen die nauw betrokken is bij NAC die ik spreek zeggen ook in koor dat ze nog nooit zon onprofessionele interim hebben meegemaakt.

Niemand met een beetje verstand stapt nog in onze mooie kut club. In Breda kun je niet slagen want de structuur is er niet. Wij krijgen alleen nog de afdankertjes, de jongetjes die met elk spelletje als laatste worden gekozen, die krijgen wij.

1   2  
svt076

@marti,

Lees vaak reacties met dezelfde strekking hier op BsR, "hadden we Tim maar als TD". Heb laatst al gereageerd, NAC wilde juíst met Tim om de tafel, Tim koost echter voor Heracles. Hij koos voor een stabiele, rustige organisatie waar hij aan zijn carrière kan gaan bouwen, iets wat ik trouwens heel goed kan begrijpen.
Interview is te lezen op VI Pro en dateert van 5 maart, zeker een aanrader.

1   3  
Wanny

Ah, daar hebben we de oud-spelers weer. Worden ook bij elk ontslag om hun mening gevraagd.

3   1  
WillemBreda

Ik word gek van al die 'managers' die denken dat ze de ene 'branche' het zelfde denken aan te moeten pakken als de andere. Ze roepen eerst bij binnenkomst dat ze een people manager zijn én dat ze overal eens flink de bezem doorhalen. Want wat al die voorgangers voor een chaos hebben achtergelaten. Nou, nou... Vervolgens komen ze met allerhande maatregelen die compleet de 'branche' plank misslaan. Met een totaal gebrek aan inleving in de klant of markt waarvoor ze nu werkzaam zijn. Na 1 a 3 jaar nog meer chaos te hebben gecreëerd, lopen ze met een zak geld weg en weten ze bij een ander bedrijf de HR-verantwoordelijke zulke mooie praatjes te verkopen dat ze daar weer helemaal opnieuw mogen beginnen. Met een hoger salaris, want ze hebben het in hun vorige jobs zo goed gedaan, en een grotere Audi onder hun kont.

Schoenmaker, blijf bij je godverdommese eigen leest!

Of typ ik dit alleen uit frustratie over mijn eigen leidinggevenden?

3   0  
Rudy

Alle beleidsmakers en leidinggevenden moeten zich heel erg schamen voor de gespeelde machtsspelletjes van de afgelopen jaren. Wij zijn supporters, geen klanten no-refund. Prima voorstel, maar als supporter stellen wij echt niets, maar dan ook echt niets voor. Premie van de gewonnen bekerwedstrijden, no-refundgelden en het alvast aanschaffen van nieuwe seizoenkaarten zullen worden misbruikt om afkoopgelden van de machtsspelertjes te kunnen betalen. Hoelang pikken wij dit soort beschamende spelletjes !!

0   0  
ome cor

@DUN DIËE
Er zijn zoveel stewards bij NAC....
Wie is Ernie Steward ?

Laad alle berichten na dit bericht in