Wij gaan niet opzij

Malone: "Als ik mij gek laat maken verdien ik die band niet"

Das Phantom

Dion Malone scoorde afgelopen maandag zijn eerste doelpunt namens NAC. Een sportieve revanche na een periode waarin er veel werd gesproken over het functioneren van de aanvoerder. "Dit hoort erbij. Als ik mij daardoor gek laat maken, verdien ik de band om mijn arm niet", zegt hij in gesprek met BN DeStem.

De aanvoerder heeft de kritiek voorbij zien komen of werd er op gewezen door zijn omgeving. De routinier vindt dat iedereen mag zeggen wat hij of zij wil zeggen. "Sommige dingen zijn zeker terecht en sommige dingen... Tja, daar maak ik mij niet zo druk om."

Malone erkent dat hij een mindere periode achter de rug heeft. De aanvoerder vindt dat hij meer had kunnen brengen de afgelopen wedstrijden. Hij wil voorkomen dat mensen denken dat de kritiek en het spel hem niks doen. "Het is niet zo dat ik er met de pet naar gooi. Ik doe iedere dag mijn best om het kloppend te krijgen." 

Maurice Steijn zette zijn aanvoerder na een aantal mindere wedstrijden een linie terug. Zelf vindt Malone ook dat hij op het middenveld zijn stempel niet genoeg kon drukken. Vooral de grote ruimtes op het veld lagen hem niet lekker. "Ik wil niet zeggen dat ik niet fit ben, maar ik had moeite met de manier waarop we speelden." 

En dus richt hij zich nu op de plek centraal achterin, waar hij samen met Ramon Hendriks het hart van de verdediging vormt. Dat doet hij zonder te klagen, omdat hij graag wil voetballen. "Stel: de keuze was er niet en ik zou op de bank komen, dan zou ik dat ook zeker begrijpen." 

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
Vorig bericht
BSRetro: Danny Schrijvers 47 reacties
Volgend bericht
Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #59 1 reactie
Terug naar overzicht
22 Reacties
137   2  
Becherovka

Wat ik waardeer in de interviews van Immers en ook van Malone is dat ze vrij realistisch klinken. Ook het feit dat ze zeggen dat ze een positie op de bank accepteren siert ze. Het lijkt me fijn om zulke jongens in je team te hebben als leiders. Misschien legt Malone niet het beste spel op het veld, maar zorgt die wel voor een goede sfeer en doelgerichtheid.

5   37  
Molenschot Loco

Klopt malonne laat dat maar over aan Tadic en dumfrees of hoe je die namen ook.schrijven moet

137   2  
Becherovka

Wat ik waardeer in de interviews van Immers en ook van Malone is dat ze vrij realistisch klinken. Ook het feit dat ze zeggen dat ze een positie op de bank accepteren siert ze. Het lijkt me fijn om zulke jongens in je team te hebben als leiders. Misschien legt Malone niet het beste spel op het veld, maar zorgt die wel voor een goede sfeer en doelgerichtheid.

62   3  
Wanny

Je kunt discussieren over zijn spel, maar het is wel een goeie peer. Iemand die je club prima kan vertegenwoordigen.

61   2  
Das Phantom (BSR)

Ik vind het wel noemenswaardig hoe rustig, open en eerlijk Malone praat. Hij bepaalt ook niet of hij wel of niet speelt, dat doet de trainer. Het enige dat Malone kan doen is zijn stinkende best om goed te voetballen en die band te vertegenwoordigen. Heb het gevoel dat hij dat naar eer en geweten doet.

Hopelijk weet hij een stijgende lijn te vinden in zijn spel om de laatste periode te knallen.

6   32  
fvf6

Hij is heel realistisch in wat hij zegt . Ik vind ook dat hij een goede speler is /kan zijn voor NAC . Maar dn wel op het middenveld , want als hij centraal achterin speelt met ruimte in de rug komt hij snelheid tekort , iets wat hij zelf ook aangeeft . Maar zet hem eens op de plaats van Haye net voor de verdediging ik denk dat hij daar beter tot zijn recht komt . Want Haye is de laatste wedstrijden duidelijk een van de mindere spelers.

34   1  
Tante Annie

@fvf6

Haye zou ik er toch niet uithalen hoor. Die zit in een vormdipje, maar die komt er wel weer en is vaak de belangrijkste op het middenveld doordat hij de spelmaker en verdeler is

78   4  
ric

Zullen we gewoon eens kappen met het afzeiken van onze spelers.
Er wordt altijd wel weer een andere zondebok gezocht.
Tighadouni, Vloet, Mühren, Schoofs, etc etc.

De spelers krijgen het mee, gaan er zeker niet beter van voetballen en zo'n drama is het nou ook allemaal niet hè met Malone.
LAten we eens gewoon voor de volle 100% onze spelers steunen aub.

26   1  
Donkey

Goede realistische gast.
In de KKD spelen we vaak tegen teams met erg jonge gasten. Fijn dat wij dan kerels op het veld hebben staan zoals Malone, Immers, Rutte, Haye, Jansen en Bilate. Zij maken zowel fysiek als mentaal het verschil in de KKD. Tevens zorgen ze voor de randvoorwaarden dat jonge gasten als Hendriks, Fiorini en Kay beter presteren.

Blij met mannen als Malone!

13   1  
Balletje

Behalve voetbal is sfeer nog belangrijker. Gezien worden, een Immers die met zijn ervaring een complimenten geeft.
Dat spelen in het belang van het team, maar ook bankzitten in het belang van je team.
NAC speelt geen kkd voetbal. Dat gaat hen helpen in de ere.

7   1  
Bou

Ik vind Malone ook wel tegenvallen, maar het is een goed teken dat hij dit zelf ook erkent.
Zoals al hierboven gesteld, het beste is nu om alle neuzen dezelfde kant op te hebben en te houden, ons aandeel als supporters is om te stoppen met negativiteit en blij te zijn met de punten die we pakken. Laten we vertrouwen hebben in Steijn en de groep, met als ultiem doel, de Eredivisie, zodat Breda weer bevrijd is!

7   5  
RV

Adilehou deed het wel goed in die beurten dat hij basis speelde.
Toch vertrouw ik in een vaste samenstelling en vind ik dat Malone daar bij hoort.
Vind hem complementair aan Hendriks achterin en hij heeft aan het begin van dit seizoen al laten zien dat hij de drager van het elftal kan zijn. Ook afgelopen maandag zie ik hem dan af en toe het middenveld indribbelen zodat er ruimte ontstaat op het middenveld of op de back posities. Dat heeft Adilehou minder (is toch vooral een speler die zijn man uitschakelt.

Malone zit nu in een wat mindere periode, maar vind niet dat Adilehou duidelijk een basisplaats verdient boven Malone.

Steijn maakt een gerechtvaardigde keuze.
Net zoals hij dat deed bij Bilate en net zoals hij dat deed door nu voor Rutten te kiezen in plaats van Schouten.

6   6  
Gjoewie

Balletje > Ik wou dat je gelijk had. TOP Oss zette een compact blok neer op het middenveld, waarmee ze het aanvalsspel (zo dat er was) van NAC goed ontregelden. NAC heeft niet genoeg technische spelers om zo'n blok uit elkaar te spelen. Dat probleem hebben we al vaker gezien, uit bij Den Bosch bijvoorbeeld.
Mochten we promoveren, dan krijg je toch hetzelfde probleem, want PEC en Heracles spelen niet anders. En die hebben bovendien betere spelers dan TOP Oss. Dat nota bene meer balbezit had dan NAC.
De huidige selectie zal grote moeite hebben om zich te handhaven in de eredivisie.

5   22  
PietP

Wat mij opvalt is dat elk interview met Malone en Immers volzit met cliche's of andere dooddoeners. In vergelijking met aanvoerders van de andere teams om ons heen lijkt het plezier daar te ontbreken.
Na een overwinning staan Schouten (Cambuur) en Seuntjens te stralen en lachen voor de camera. Malone staat daar elke week een vlak verhaal af te steken.

8   7  
Ome Cor

Het is heel simpel.
Steijn vindt dat hij betere opties heeft op het middenveld, maar wil hem niet passeren, vandaar de rol achterin.

Ik -en veel mede supporters met mij -denken dat er twee betere opties zijn achterin.

Dat mag je vinden, van Malone, maar hem afzeiken of uitschelden, ongefundeerd kritiek uiten op een onsympathieke manier.... daar haalt Dion terecht zijn neus voor op.10   3  
scheppioni

Ik zie hem toch liever als verdedigende middenvelder/controleur.
Als cv tegen de graafschap, roda en nec hou ik mijn NAC hart toch wel vast !

16   1  
Brecht

in de verdediging moet je geen risico lopen. Malone is een middenvelder en Adilehou een echte verdediger, net als Hendriks. Met Adilehou en Hendriks weet je dat een aanvaller van de tegenpartij daar niet langs komen. Malone geeft vaak teveel ruimte weg.Dat zit in zijn spel: het is geen killer.

12   3  
sjef de gevulde koek

Malone begon super aan het seizoen en was een echte meerwaarde dat zag je gelijk. Na een dipje en heel de Corona ellende bij ons zie je dat hij elke week weer wat beter word. Overigens net als de rest. Lekker laten staan niks mis mee.

16   4  
Ivo

Never change a winning team. Het is niet briljant, maar we zijn een stugge ploeg en voetballend gaat het iets beter. Het zijn vaak maar fases in een wedstrijd maar het zit er dus wel in.

De enige die ik in de basis zou willen zien is Anco Jansen. Hij voegt echt creativiteit toe, wat we missen op ons middenveld met Fiorini - Haye - Immers, dat zijn toch alle 3 meer werkers. Je zou Jansen en Fiorini wat meer kunnen laten rouleren.

16   2  
Snipes

@Ric

Precies dat. Klaar met gezeik op spelers. Als ik op fb kijk onder t bericht van nac zie ik ook weer gezeik op El Al. En dat zijn schoffies die net om de hoek komen kijken. Dan schaam ik me echt voor die gastjes die zich supporter noemen. Steun onze spelers gewoon kom op zeg!

2   23  
Robbie

Off topic

Podcast van bn de stem

Ook wel opvallend dat er vóórdat Lokhoff begonnen is, zoveel veranderingen snel doorgevoerd zijn: Lurling, Penders plus 5 spelers extra in januari nog!
Volgens ingewijden dus zonder dat Ton daarbij betrokken werd!!

Opmerkelijk...
Zouden er nog meer zaken voor 1 april worden doorgedrukt? Dan wordt het voor Ton wel puinhopen ruimen hoor!

3   20  
Robbie

Zou Lokhoff de podcast goed beluisterd hebben? Eigenlijk was onze Ton dus helemaal niet bij de favoriete kandidaten van Manders en Steijn! Hoe zou Lokhoff zich eigenlijk voelen hieronder? Lokhoff kennende gaat hij niet zomaar mee in de spelletjes en mooie praatjes van Manders... Bovendien kan Steijn nu niet meer het technische baasje spelen van de club...

9   4  
Belgische Naccer

Kijk Malone doet gewoon zijn best. Meer kan hij niet doen. En dat hij altijd speelt, ligt niet aan hem.

Maar dat Steijn, Rösler, Schouten, Adilehou en eerder ook Riera op de bank zet omdat hij vind dat Malone "onomstreden" is, dan heb ik daar mijn bedenkingen over. Zeker na het zeer goede optreden van Adilehou tijdens de afwezigheid van Malone. De verdediging stond toen echt wel beter dan nu.

Maar goed. Steijn is trainer en bepaald en zolang hij wint, heeft hij gelijk.

Maar voor NAC zou het denk ik beter zijn als hij elke wedstrijd de sterkste 11 opstelt, want het risico op onnodig puntverlies ligt in mijn ogen op de loer.

Met Malone en Maria in onze verdediging kun je al in de problemen komen tegen pak hem beet Helmond Sport. Dordrecht ging ook net goed...

Tegen Oss, ging het wel al iets beter, dus er is hoop.

Laad alle berichten na dit bericht in