Wij gaan niet opzij

Man of the Match: FC Emmen - NAC (2-0)

Thiestemberg

Na een verliespartij in Drenthe is het weer aan jullie om de ploeg van trainer de Graaf te beoordelen. Breng hieronder je stem uit!

B-Side Stats: FC Emmen - NAC (318 Stemmers)

Wie speelde volgens jou de beste pot? Stem op alle spelers hieronder en samen maken we er een mooi overzichtje van!
 
Even geduld: Je stem wordt verwerkt
N. Olij
-
R. Ligeon
-
M. Adilehou
-
D. Malone
-
D. Bakker
-
S. Agougil
-
B. van Schuppen
-
W. Cagro
-
Vieri Kotzebue
-
N. Bannis
-
K. De Rooij
-
A. Kosiah
-
R. Seuntjens
-
J. Antonia
-
O. Velanas
-
E. de Graaf
-
K. De Rooij
5,2
N. Bannis
5,5
Vieri Kotzebue
4,5
W. Cagro
5,2
B. van Schuppen
4,3
S. Agougil
6,2
D. Bakker
5,0
D. Malone
5,1
M. Adilehou
5,5
R. Ligeon
5,0
N. Olij
6,2
E. de Graaf
4,9
O. Velanas
5,6
J. Antonia
5,4
R. Seuntjens
6,0
A. Kosiah
4,6
Bron:
B-Side Rats
75 Reacties
61   7  
Barbapapa

Het ligt mijn inziens niet alleen aan het scorende vermogen. De spelopvatting die NAC hanteert helpt ook niet mee. Ze spelen de bal zo ongelooflijk vaak opzij of terug. De opvatting is geen tegendoelpunten krijgen en hopen op een enkele goede uitval. In plaats van vol voor doelpunten maken gaan. Waar tegenstanders in 5 a 6 balcontacten een kans creëren heeft NAC er minimaal 15 nodig. Zit vaak weinig tot geen verassing in.

27   28  
Scheppioni

Een best aardig NAC in de tweede helft alleen een beetje een blaffende hond die niet beet !! Cv duo onvoldoende !

14   13  
fvf6

Ondanks dat de eerste goal ontstond door een slechte uittrap van Olij is hij toch de beste van ons NAC . De eerste helft was matig met weinig stootkracht , de tweede helft werd emmen terug gedrukt en waren er ook wel enkele kansen om de aansluiting te maken , maar helaas .Velanas viel net als Seuntjes goed in . Nu hopen op een fitte selectie over twee weken en verder gaan waarmee is geeindigt in de tweede helft tegen emmen

36   2  
Geelzwartwit

We hebben nagenoeg net zoveel tegendoelpunten als de nummer 1 en 3 op de ranglijst. Waarom we 10e staan? Omdat we geen scorend vermogen hebben. Dat was vorig seizoen zo, dat ials dit seizoen zo. En dat is met die zo gewenste spits erbij blijkbaar nog steeds zo.
Aanvallend zijn blijkbaar tactisch en technisch onmachtig. En dat met 1 van de topscoorders van de kkd van afgelopen jaren (Seuntjens) nu in ons midden. Dat het in de tweede helft met hem erbij beter liep? Uitslag blijft 2-0 verlies.

Bij een club als Eindhoven hebben ze 2 spelers met ieder 10 doelpunten... En NAC alleen Seuntjens.
Het is al zo lang duidelijk waar het probleem zit. Kansen creëren en afmaken.. Euhm best eeb essentieel onderdeel van voetbal lijkt mij.

Topscoorders KKD
THIJS DALLINGA 25
Robert Mühren 20
Thomas Jacco Verheydt 17
Saint-Cyr Johan Bakayoko 12
Sem Steijn 11
Dylan Vente 10
Ralf Seuntjens 10
Joey Sleegers 10
Jort van der Sande 10
Kay Tejan 9


Technische staf doe er eens wat aan?!!!

28   17  
Scheppioni

@geelzwartwit
Vorig seizoen hadden we nog wel een scorende spits die vervolgens door zijn trainer gefileert werd, terwijl de trainer hem juist heel erg dankbaar moest zijn ...... nu hebben we bannis gehuurd die wel veel kansen nodig heeft maar uiteindelijk door de wazige staf gewisseld wordt voor een spits die nooit scoort .... kan alleen bij ons NAC !?!😕

13   7  
Geelzwartwit

@SCHEPPIONI

In principe hadden we vorig seizoen ook geen scorende spits. Dat Sydney scoorde was een mazzeltje voor NAC en dat dat een soap werd is een ander verhaal. Vorig seizoen wilden ze met een niet veel scorende Bilate promoveren. Dit seizoen enkel met een Seuntjens die ook nog eens geen diepe spits is. Tel daar de scoutingblunders op de flanken bij op en je staat waar je staat. Hoewel het niet direct aan de scouting hoeft te liggen want Kaj scoorde bij Eindhoven ook en Antonio heeft bij Cambuur ook betere cijfers overlegd echter een bankzitter destijds bij een kkd club als aanwinst vaste waarde voor een NAC wat wil promoveren klinkt ook niet logisch.

Overigens had ik Sydney graag zien blijven maar vergeet niet dat de aanvoer bij hem ook begon op te drogen en hij op een bepaald moment ook geen (spel) doelpunten meer maakte.

61   7  
Barbapapa

Het ligt mijn inziens niet alleen aan het scorende vermogen. De spelopvatting die NAC hanteert helpt ook niet mee. Ze spelen de bal zo ongelooflijk vaak opzij of terug. De opvatting is geen tegendoelpunten krijgen en hopen op een enkele goede uitval. In plaats van vol voor doelpunten maken gaan. Waar tegenstanders in 5 a 6 balcontacten een kans creëren heeft NAC er minimaal 15 nodig. Zit vaak weinig tot geen verassing in.

12   11  
Scheppioni

@ geelzwartwit
Sydney had zeker minder kansen nodig, voetballend misschien wel minder en zijn extra wapen zie je dit seizoen met Haye vaak over een dood punt heen tillend, nu is het vaak door niet minder zijn dan de tegenstander zoals gisteren de tweede helft bv een tandenloos NAC !!!

33   4  
Moppernac

Ik kan niet begrijpen dat Agougil 6.6 en Olij 6.4 krijgen en Malone en Adilehou maar 5.1 en 5.4 krijgen, daar doe je het centrale verdedigers duo te kort mee.
Want zo denderend waren Olij en Agougil niet vond ik.
Je kunt niet de schuld alleen op Malone afgeven bij de doelpunten, het begon met de uittrap van Olij.

4   6  
Gman

Wat ik niet snap, is dat er ondanks de beperkte financiële middelen niet wordt ingezet top nog 1 of 2 huurspelers toe einde van het seizoen. Op dit moment gaat dit seizoen finaal verloren, wat nieuwe elan kan m.i. geen kwaad met deze ongelofelijke middelmaat die op het veld staat.

Posities: linksback en creatieve middenvelder.
Kost je als NAC zijnde niks en zorgt wel voor wat nieuwe impulsen. Een pak en beet speler van jong Ajax, PSV, Feyenoord, AZ is toch echt niet slechter dan wat er nu rondloopt..

16   2  
Ivo

Het begint met de instelling en die is net zoals bij Steijn veel te voorzichtig.
Te veel ballen terug, te veel ballen veilig in de voeten. Ruimte wordt niet benut ondanks dat je best wel wat snelheid in de ploeg hebt. De trage opbouw is makkelijk te verdedigen. In de 2e helft liet Emmen het initiatief aan NAC en we creëerden bijna niets. Velanas had wel minimaal 1x moeten scoren, hij kreeg 2 grote kansen.

Maar goed, deze jonge groep kunnen we niet veel verwijten. Deze week komt er hopelijk overname nieuws? Raar dat er een persbericht klaar stond en het daarna stil bleef.

6   15  
Maarten

Gewoon een dolend NAC in een woestijn zoekend naar water. Vergeet dit seizoen en hopend op een beter volgend jaar. Lechtkasteel 1 is al gebouwd door Vrolijk. NAC-stadion en CSM terrein. 26000 woningen moeten er gebouwd worden tot 2040. D666, het duivelspartij heeft alvast zand ib zijn ogen gestrooid.

22   2  
Geelzwartwit

@gman

Al jarenlang is het..

We willen nog een back
We willen nog een spits
Wil willen nog een diepgaande middenvelder enz enz
We willen nog wat ervaring erbij
We hebben die en die ze kunnen ook op die en die posities
We zijn tevreden met de ploeg
Winterstop.. We willen nog een.. We willen nog een..

Ondertussen staan er genoeg clubs boven ons die niks te willen hebben want minder budget.. En die weten er wel een team van te maken ook met wat jonge spelers erbij.

Persoonlijk snap ik niet dat je zonder echte spitsen het seizoen begint en ik snap niet dat je als club steeds weer spelers wil.
Persoonlijk denk ik altijd.. Je traint gvd de hele week met professionals. De spelers die je hebt, goed of niet goed, train je op naar een geoliede machine. Een team wat uitgaat van eigen kracht en als team tegenstanders oprolt. Vaste speelwijze en op iedere positie een vaste speler en een reserve speler. Heb je spelers die tekort komen dan besteedt je daar met die enorme technische staf maar extra aandacht aan en beter nog laat ze geen dingen doen die ze nog niet kunnen.

Ik kan het de spelers vooral verwijten als ze geen inzet tonen. Maar ook dat kan zijn doordat op een positie speelt of op een manier die je helemaal niet ligt. Die balletjes breed en terug hebben vaak te maken met het feit dat er geen automatisme is waarbij altijd dezelfde afspeelpunten naar voren mogelijk zijn. Nu is het.. Je krijgt de bal en dan kijken of zoeken wie er vrijloopt.. En dat is willekeur.. En omdat dat te lang duurt komt die speler vanzelf in de dekking en speel je maar breed of terug.

Voor mij is het nog steeds een teamsport waarbij je in iedere linie een leider/uitblinker hebt. En verder is er vooral structuur duidelijkheid en eenheid.

De eerste periode onder Spelbos. Ik kan de opstellingen tactieken en looplijnen zo nog uittekenen. Of het vroeger nou Stewart of Remie was die diep de hoek inging en de bal voortrok op de inlopende spits het maakte neit uit. Je zag ze klaar staan om diep te sprinten en het wachten was op die diepe bal. Is maar een kleim voorbeeldje.

Anyway. Doe het met de spelers die je hebt als technische staf. Als supporter zijnde verwacht ik veel meer van onze trainers en assistenten en conditietrainer enz enz. Zij zijn de trainers/managers en moeten het voor elkaar krijgen. Termen als "wie nu niet meedoet staat er een tijdje naast" zijn kreten van onmacht.

Anyway is de overname al rond?

15   8  
Scheppioni

@ Ivo
Men was weer eens voorbarig, overname nog best ver weg, we hadden hoop dat de zon ging schijnen, maar er wordt door beide kanten gehaperf nu ...... het zal altijd helaas bij ons NAC horen ben ik argwanend ....

18   2  
Gman

@geelzwartwit

Volledig mee eens, het is los zand. En dat is onbegrijpelijk. Op 5e klasse niveau heb ik in een team gespeeld waarbij we binnen anderhalf seizoen zo op elkaar ingespeeld waren dat we zelfs 2e klassers oprolden. Waren we allemaal super begaafd? Nee, we hadden een geweldige tactiek, voetbalden allemaal met ons hoofd en hadden allemaal bovengemiddeld voetbal inzicht.
Dat is wat mij betreft het grootste manco. Iedereen accepteert dat we op dit moment geen eredivisie elftal hebben rondlopen qua technische bagage... Wat wel ongelofelijk is, is dat er in al de afgelopen jaren nooit is ingekocht op enige vorm van voetbalintelligentie. (Een enkeling daargelaten zoals mr. Haye uiteraard) en dan bedoel ik voetbalintelligentie in iedere linie, en op 9 van de 11 posities. Nu is het 1 op 11 en na de transfer.... Tsja.

En het er niet in kunnen masseren van enig simpel systeem (wanneer zien we simpel inspelen, doorbewegen, kaatsen?) is ook een falen van de trainers, zowel de huidige als de voorgaande.


(Ik vergelijk 5e klasse niveau uiteraard niet met enige vorm van profvoetbal ;) )

5   10  
Nacman

Laten we dit jaar vergeten en ons richten op volgend seizoen.
Met een nieuwe td en ad en technische staf en hopelijk genoegd geld om een goeie selectie samen te stellen.
Nog effe door de zure appel die k3 samen met Manders heeft achter gelaten bij NAC.

26   4  
Ivo

Het is gewoon jammer dat NAC op deze manier de handdoek in de ring gooit, en dus een heel seizoen laat lopen.

Je moet als BVO altijd streven naar een zo goed mogelijke selectie. En blijven doorselecteren.

De top-jeugdcompetities liggen bijna overal stil, dit is een uitgelezen kans om voor weinig geld toptalenten te huren uit Nederland, Belgie, Duitsland, noem maar op. Maar we beperken ons tot een spits. Met een type Fiorini erbij op het middenveld zouden we echt al enorm geholpen zijn. Gewoon een speler die keihard werkt en box to box kan spelen.

Ga met Manchester City praten en probeer er nog 2 jongens los te peuteren. Een middenvelder en een linksback. Dat zal echt niet de hoofdprijs kosten, anders verpieteren die jongens toch maar.

5   12  
Scheppioni

Kijk maar eens terug, een prima competitie voorbereiding, alleen geen zekere beginnende trainer ......

8   2  
Cees-2

Vergis je niet, Olij is voor NAC begrippen een klasbak. Maar met grote regelmaat, ja met grote regelmaat zijn zijn doel trappen voor mij niet te bevatten. Daar zie ik het voordeel totaal niet van in, meer een nadeel zelfs. De Graaf ook? Vooral als hij de backs aanspeelt, op voorhand vragen om problemen.

7   19  
Johnny1912

Wat maakt De Graaf er toch een potje van. Schandalige 1e seizoenshelft! Dan denk je schouders eronder daar ga ik als trainer wat aan doen om het goed te maken. Resultaat na de winterstop: 3 gespeeld 2 punten en 0!!!!! Goals! Schaam je kapot!

9   3  
Ivo

@Johnny1912

Ik heb niet de illusie dat dit NAC met een andere trainer ineens veel beter gaat presteren. Je mist gewoon kwaliteit in de selectie. Van spelers als Danny Bakker, Ligeon, Rutten, Maria, Antonia, dat zijn echt spelers met ruime eredivisie ervaring, daar verwacht ik gewoon meer van. Maar die hebben het gewoon moeilijk en maken zeker niet het verschil. Tegen dat soort spelers zou een trainer niet veel meer hoeven te zeggen. Toch spelen ze erg wisselvallig.

Verder ligt Bilate er al het hele seizoen uit, dat is geen speler die er 20 per jaar in schiet maar wel iemand met overzicht en die een bal vast kan houden voorin. Die trekt 2 verdedigers naar zich toe waardoor er op andere plekken meer ruimte ontstaat. Voor jongens als Seuntjens en de Rooij is dat een fijne speler om op het veld te hebben. Die renderen nu ook een stuk minder.

17   2  
SjorsNAC

Is er al iets meer bekend rondom de overname, ik vind het verdacht stil ineens.

13   5  
Molenschot Loco

Ook ik vindt het belachelijk wetende dat NAC een samenwerkingsverband heeft met City en er totaal NIKS meer mee doet. Ben dan duidelijk in de communicatie en zeg ondank het feit dit nog voor een half jaar geld...er geen gebruik meer van wenst te maken.

30   7  
Otjes

Een overname door een partij die financieel niet sterk is met 0 voetbal kennis, lijkt me niet in het belang van Nac.

Supporters die roepen : “het maakt niet uit als de grote 3 maar weg zijn”, die hebben een een plaat voor de kop.

Ik hoop op een andere partij dan Vrolijk met alle respect. Onze bouwer die de publieke opinie bespeelt met onmogelijke ballontjes via de Stem. Slecht gevoel bij…

10   0  
Chris W.M.

@Molenschot Loco

Die samenwerking is afgelopen zomer afgelopen. Manders had de intentie om de samenwerking voort te zetten, maar is er niet van gekomen.

https://www.omroepbrabant.nl/nieuws/3335624/nac-en-manchester-city-zetten-samenwerking-voort-ze-hebben-altijd-spelers-van-waarde-voor-ons

3   13  
Ari

Wat ben ik blij dat ik die ellende al twee jaar niet meer kijk!

2   1  
Sjef de gevulde koek

Heb even gekeken maar kom er niet aan uit. Wie kan mij vertellen welke plek nu play offs geeft in combinatie met die jong ploegen nu

10   1  
NacBreda0187

@sjefdegevdekoek

Op dit moment staan wij op een 10e plek natuurlijk, maar virtueel op plek 8 voor de playoffs, omdat Jong Ajax en Jong PSV boven ons staan. Dus nu hebben wij de laatste play-offs plek in handen

2   3  
NacBreda0187

Excuses ik heb je naam verkeerd geschreven Sjef.

3   2  
Molenschot Loco

chris W.M...dank voor de feetback...dit artikel kende ik niet.....heeft toch ook niet op bside Rats gestaan toch?

15   3  
1949

Als we zien dat Rob Penders (met een veel kleiner spelersbudget) presteert dan lijkt het mij dat men de verkeerde assistent hoofdtrainer gemaakt heeft.
Er zal iets moeten gebeuren want anders kunnen we aan het begin van het nieuwe seizoen niet meer trots zijn op het 5e aantal seizoenkaarten in het betaalde voetbal. Wat verschrikkelijk dat tikie breed en terug voebal van NAC!!!!!!! En dan krijgen we nog zoveel doelpunten tegen.

4   1  
Cool Hand

@geelzwartwit - er zou veel meer naar voetbalintelligentie worden gekeken. Welke kinderen worden nu vooral gescout? De snelle, handige en vooral fysiek sterke. Kijk naar Man City. Zijn hun spelers technisch of fysiek beter dan die van Man Utd? Lijkt me niet, maar in het koppie is er een wereld van verschil. Man City domineert bijna wekelijks, als Man Utd wint, is het vooral omdat 1 van hun sterren iets uit de hoge hoed tovert. Meer toeval dan tactiek.

16   15  
Tip

Sprak gisteren de ouders van een jeugdspeler. Die had twee jaar geleden de handschoenen van de zeer sympathieke Olij gekregen. En twee weken later Nick zijn handtekening in die handschoenen. Dat gastje dacht later met zijn wonder handschoenen nog veul beter te gaan keepen. En hij doet het nu al heel goed. NAC is alles voor die jeugdspeler.
Dat is ook ons NAC.

Paar puntjes.
Betreffende het voetbal. Zonder Haye en ' Seun die weer moet wennen 1 helft' kom je qua vernuft tekort.
NAC was tweede helft duidelijk beter en had een paar keer pech. Bannis werkte keihard maar speelde een ongelukkige wedstrijd. Kreeg ook te weinig goeie steekballen en voorzetten zonder Haye. Tegen Roda kunnen we weer winnen.
(Overigens heeft Bilate vorig seizoen per speelminuten niet veel minder goals gemaakt dan Sidney. Zit vlak bij elkaar. Bilate is echter veel en lang geblesseerd.) Bannis kan ballen , is topfit, en gaat er echt nog wel meer binnen schieten.

De overname. Zoals ik het begrijp krijgt Vrolijk steun in de rug op de achtergrond van enkele grote investeerders. En voor de bouw van een nieuw stadion (2030) is er ook een partner. Vandaar de term ' breed vermogen.' Qua structuur is er echter 1 baas en geen, zoals nu, legertje aandeelhouders met 3 kapiteins.
Realiseer dat NAC in 2030 sowieso of een nieuw stadion moet hebben of aanzienlijke renovaties. Een nieuw stadion is over het algemeen een geslaagde operatie voor de doorstart van een club naar een hoger plan. Wordt het een nieuw stadion dan komt er bij het huidige stadion plaats vrij voor bouw woningen etc.
Dat er een droom lokatie in Breda is hoef je toch geen profeet voor te zijn ? Wat ik merkwaardig vind is dat de hele discussie zich toespitst op dat nieuwe stadion wat maar een onderdeel van de totale plannen is.
Of hebben we weer iets gevonden waar we met zijn allen lekker negatief over kunnen zeiken ? Het is maar een vraag ? Of mag ik dat niet vragen ?

Dat er nog zaken bij de overname moeten worden besproken lijkt me logisch. Wat ik begrijp gaat het nog over enkele heel belangrijke punten.

Het is inderdaad pas rond als er getekend is. Ik weet wel dat als het niet door gaat we een heel vet probleem hebben.

Ik respecteer iedere mening die fatsoenlijk wordt onderbouwd.











2   1  
Sjef de gevulde koek @ NACBREDA0187

Top bedankt maar niks aan het handje dus dan haha prima plek.

12   1  
Ouwe Spionkop

Vrijdag 2 weken geleden. Waarschijnlijk wordt vandaag handtekening overname gezet en komt persbericht
Vorige week maandag: Vandaag handtekening overname en er komt persbericht
Week later: Nog niks

Beren op de weg?
Blijven we gewoon in de spagaat zitten met de huidige aandeelhouders?

18   2  
Bertus

Ik lees hier terecht over de erbarmelijke spelhervattingen van Nick Olij, we hebben al heel wat goals weggeven dankzij dat geklungel.
Wat is de waarde van prima keepen als je bijna elke wedstrijd een goal weggeeft aan een beroerde spelhervatting.
Wordt gek van die twee kneuzen die aan de zijkant van de 16 gaan staan en Olij in het midden en dan de keus maakt na té lang wachten een fan die twee in te spelen of door het midden de tegenstander aanspeelt.
Bij de pupillen leren ze je dit gedrag al af.
Vond Olij overigens bij beide goals niet goed zitten ook bij de tegengoal tegen PEC zag hij er niet goed uit.
Je kunt wel veren in die reet blijven steken maar op den duur ga je er moeilijk van lopen.
Waar ik me zorgen over maak is het feit dat Kortsmit niet nog een jaar op de bank gaat zitten en aan zijn stutten trekt maar dat daarna ook Olij vertrekt.
Gevolg we zitten straks zonder goede keeper.
Met een goede doelman als Kortsmit achter de hand zouden ze nu moeten cashen voor Olij want met Kortsmit ga je er niet op achteruit.

8   8  
scheppioni

Tis behoorlijk vrolijk stil of nie Kareltje ?
pffffff wat een geschreeuw weer om NAC supporters blij te maken met een dooie mus ???
@Chris WM
Heb jij nog info die wij hier niet weten, volgens mij nie denk ik ???

11   4  
Chris W.M.

@scheppioni

Volgens de mannen van De Rat liggen de stukken bij Manders en de advocaten. Die spitten de hele boel door, lezen alle kleine lettertjes en wanneer zij de goedkeuring geven zal het naar de RvC gestuurd worden.

Onduidelijk voor mij is waarom Manders hierbij betrokken is overigens. Maar zal vast bij de procedure horen.

3   0  
Moppernac

Bertus@

Volkomen met je eens.

18   1  
Ome Cor

NAC speelt niet om te winnen, maar om niet te verliezen.

Op 2 minuten na ging dat tegen Emmen heel goed. Tegen Volendam ging het goed en ook tegen Eindhoven, maar er is geen f*ck aan zo.

Het zou leuk zijn wanneer NAC eens een keertje het veld in zou gaan om te spelen voor de overwinning.

Als je andere wedstrijden ziet in de eredivisie of eerste divisie dan zie je een CV niet iedere keer angstig omdraaien en de bal terug spelen op de keeper of breed leggen, maar die zie je tussen alles en iedereen de bal naar voren brengen. Pakt niet altijd even goed uit, maar het spelletje draait om meer doelpunten te maken dan je tegenstander, niet om clean sheets voor eigen doelman.

Aanvallen godverdomme !

7   6  
scheppioni

Oke Chris duidelijk, wachten duurt altijd lang en al helemaal voor onze grote liefde voor ons NAC !
Ik hoop dat dat het is ..........
Een deel met je eens ome cor, al is het nu lang niet zo erg dan vorig seizoen, maar Ed staat er alleen voor met een veel mindere selectie, manders zit zakken te vullen de k3 geloven het wel, dus het moeras aan de stadion/lunetstraat is vrij groot wat blijkt ....

7   1  
Geelzwartwit

@1949

Pender had er buj NAC ook niks van gebakken. Precieswat je noemt is al jaren het probleem. Het spelersbudget. Penders moet het maar doen met wat er is en wat er mogelijk is binnen het beperkte budget. Dit zorgt voor:
Er wordt veel meer van de technische staf vereist want zij hebben het voor het zeggen en de goedkope selectie heeft maar te volgen. Het komt aan op slimmigheid en durf. NAC bouwt al jaren haar selectie op basis van CV's. De twee topscoorders van penders zijn transfervrij gekomen. Samen 20 doelpunten. NAC alleen Seuntjens met 10.
3/4 van de spelers van NAC heeft wel een vrijbriefje met zijn cv. Die is daar topscoorder geweest, die heeft bij AZ gespeeld, die heeft zoveel wedstrijden eredivisie ervaring etc etc. Op KKD niveau allemaal onzin. In de KKD bouw en maak je een team. Dat kan om. 2, 3 sterkhouders heen maar je bouwt aan een geheel. Bij NAC kan er uiteindelijk toch altijd weer wat... We missen nog een back.. Nog een ander type middenvelder enz enz.. En maar halen. Gelukkig is het nu door omstandigheden gebleven tot de huur van 1 spits. Dat we kwaliteit missen is wat altijd geroepen wordt. Klinklare onzin. Je mist frisse gasten en een frisse technische staf. Dat mis je. Eerst misten we ervaring.. We kregen meer ervaring in de ploeg en het loopt alsnog voor geen meter.
Heb echt het idee dat NAC op cv scout als vrijbrief.. Aan ons ligt het niet kijk maar naar de cv van die speler.
Wellicht ook een reden dat spelers die het elders goed deden er bij NAC weinig van bakten en spelers met een krasje het juist goed deden..

Nu nog een half seizoen om juist met vaste posities en taken te werken. Vsstigheid en vertrouwen en juist nu kun je je jongere spelers laten doorontwikkelen. Alleen moet je dan wel een vast plan en tactiek en opstelling hebben. Iedere week.
Scouting, plan, beleid, visie. Het lijkt allemaal te magertjes. Hoe lang is het geleden dat we een echt talent gescout en gehaald hebben? En dan niet op basis van een handvol goede wedstrijden of reeds bestaande cv.
Een paar spelers waarvan je denkt wow waar hebben ze die vandaan getoverd?

Anyway nog nieuws mbt de overname?
Iemand?

12   4  
Badeend

@Bertus - volledig met je eens. Alleen is dat niet iets van dit jaar, of de laatste periode, dit speelde bijvoorbeeld ook al toen Kees Luyckx hier zat. Zo ongelofelijk onzinnig en zonder idee - 2 man achterin houden, treuzelen en uiteindelijk een wilde trap naar voren. Echt heel raar, snap ik al jaren niets van.

@Tip

De reden dat mensen op de stadion gaan 'bashen' is dat het voor/door Vrolijk als een "plan" wordt gecommuniceerd, net als Manders dat deed (in zijn Utopisch Boodschappenlijstje van een jaar geleden), terwijl (1) het verre van een plan is, meer een ambitie en (2) het heel simpele demagogie is - dit is wat supporters graag horen.

Het kan zelfs nog zo zijn dat iemand (wie?) hoopt op deze manier de gemeente onder druk te zetten: "als er maar genoeg publieke opinie achter dat idiote stadion'plan' komt, moeten ze wel mee". Zoiets. Zou wel echt heel achterbaks én dom zijn, maar in de voetbalwereld en de vastgoedwereld moet je nergens versteld van staan. Ook niet in de media overigens.

In jouw stuk zitten verder net zoveel aannames als in de gemiddelde minder positieve reactie hier. Woningen op het terrein van het huidige stadion? Geloof je dat zelf? En dat is dan een deel van de oplossing voor het acute Nederlandse woningprobleem - wachten tot NAC een keer een nieuw stadion heeft gebouwd? Dream on.

Tot slot een kanttekening bij jouw opmerking over Bilate en Van Hooijdonk, over vorig seizoen:

Bilate: 1860 minuten, 9 doelpunten (207 min/doelpunt)
Van Hooijdonk 1794 minuten, 16 doelpunten (112 min/doelpunt)

Dat is niet "zit vlak bij elkaar". Dat is bijna het dubbele. Wel heeft Bilate 4 assists in die minuten achter zijn naam, waar dat er bij Van Hooijdonk slechts 2 zijn. Vanuit dat oogpunt zou je kunnen zeggen dat Bilate de betere kapstok is. Maar dat is wel heel erg dun.

Ter leringh ende vermaeck: in hele carrières (in nationale competities, beloften uitgesloten) zijn de cijfers als volgt:

Bilate: 220 wedstrijden, 44 doelpunten (0,2 goal per wedstrijd)
Van Hooijdonk: 68 wedstrijden, 22 doelpunten (0,32)

6   2  
Ivo

@Badeend

Als we nou vlot scorende buitenspelers hadden, of middenvelders, dan kan je kiezen voor een kapstok zoals Bilate, zodat anderen gaan renderen. Vorig seizoen zag je dat Mounir meer rendement had omdat hij niet puur in dienst speelde om een spits te bedienen.

Nu heb je met Seuntjens en Haye wel scorende middenvelders, maar de voorhoede staat gewoon bijna compleet droog. Antonia: nul goals. Kaj de Rooij: 2 goals. Kestens: 2 goals. Dat is veel te weinig voor aanvallers en daar zit het probleem.

12   0  
bas

@Chris WM
Manders is tekenbevoegd gemaakt namens de aandeelhouders, zodat er straks niet 21 mensen een handtekening moeten zetten. Een wat eigenaardige keuze en mogelijk complicerende factor binnen de huidige situatie m.i.
Komt dit verhaal niet voor 1 februari rond dan gaat allemaal nog veel langer duren omdat de afspraken tussen de aandeelhouders dan komen te vervallen.

20   2  
Wanny

@ Ivo

We kunnen helemaal niet kiezen voor Bilate, want die is zelden echt fit. Dat is gewoon een kostenpost waarvoor we ook een andere spits hadden kunnen halen, die wel geschikt is voor topsport.

Uiterst vervelend voor die jongen, want die zal er alles aan doen, maar het is wat het is.

Rutten hetzelfde verhaal, die is ook nooit langer dan een paar wedstrijden achtereen inzetbaar.

16   9  
Moppernac

Bilate heb je helemaal geen fuck aan en ook nog nooit gehad.
Ik kon toen al niet begrijpen die wissel deal Stokkers / Bilate.

2   10  
kees bouw

man van de wetstrijd alemaal een 1 meer kan je van dit elftal niet maken nog nooit zo slecht elftal gezien als deze

2   2  
NB.VOS

Het kabinet is voornemens om de horeca- en cultuursector te openen tot 22:00 uur. Daarnaast mogen evenementen die binnen en buiten plaatsvinden ook weer doorgaan, maar wel met een maximum aantal bezoekers. Dat melden ingewijden.

Evenementen
Daarnaast mogen binnen-evenementen weer plaatsvinden onder verschillende voorwaardes. Zo moet er worden gewerkt met en coronapas (3G), vaste plaatsen en een maximum van 1250 bezoekers. Buitenevenementen mogen een derde van hun capaciteit toelaten en ook daar moet er worden gewerkt met een coronatoegangsbewijs.

8   5  
Ouwe Spionkop

We mogen weer. Vrijdag over een week in het stadion.

12   3  
KONING TOTO

1/3 publiek mag weer; zeg maar 6.000 dus. Beter als niks maar toch, er moeten SCC houders teleurgesteld worden :-(

9   13  
Ouwe Spionkop

Ik had minstens gehoopt op 2/3.
Hier hebben we niks aan. Hoe gaan ze dat doen 6000 mensen?
Veel mensen moeten teleurgesteld gaan worden.
Dan als statement maar helemaal leeg laten.
Dit gaat nergens over.

11   19  
Lamington

Ik offer mijn plek op zo lang er een qr code getoond moet worden voor iemand die dat geen probleem vindt. Zou ik liever gaan? Ja. Met deze maatregel(en)? Nee.

8   2  
Nelis

Uithuilen en vergeten die seizoen, volgend jaar opnieuw beginnen met een trainer die dit elftal wel aan het voetballen krijgt , met een paar versterkingen.
Of in ieder geval er agressie in krijgt, meeste afvallende ballen zijn voor de tegenstander die dan met 3 passen bij Olij opduiken, en als het dan niet loopt bij de verdedigers.....
Ik vind onze selectie niet eens zo slecht maar heb het idee dat De Graaf geen plan heeft, althans ik zie het niet, helft van de ballen wordt loos naar voren gerost... we leveren alles heel snel in.

14   6  
NB.VOS

1/3 pfff drama nogsteeds. De clubs moeten alsnog een statement maken vind ik. Gewoon open gooien voor alle seizoenskaarthouders

17   7  
Frank1968

Inderdaad zeg. Helemaal geen trek meer in om af en toe met 1/3e capaciteit te mogen. Vorige keer waren we er nog een beetje blij mee. Maar nu wat mij betreft: allemaal of niemand. Open die tent!

9   18  
Sjonnie

Ik offer mijn plek ook wel op.
Ik ga met dit kutweer ook niet naar dit kut voetbal kijken in het stadion.
Ik bekijk wel de 5minuten samenvatting op ESPN, dan heb ik al meer dan genoeg gezien dit kut seizoen.
Lekker warm bij het kacheltje met een bitterbal en biertje erbij, want met het huidige voetbal bij NAC word je niet echt warm van.

6   34  
Rubenac

Zijn jullie het eindelijk ook zat mannekes?
Niet netjes hè!!! Pandemie moet zeer serieus genomen worden en tevens doen we het voor een ander.

Toen niet anti , nu ook niet anti ? Omdat het je zelf raakt

6   7  
Zeikstraal

Alle vertrouwen in objectiviteit rat verloren. Puur geluk dat Manders zaak kan ophouden. Dit is een zaak tussen oude en nieuwe aandeelhouders. Er zit een mol bij de Rat om met Harry BD te spreken. Omroep Brabant kwam als eerste met nieuws ontren5 verkoop en laat de mol ook daar goede contacten hebben.

1   1  
Zeikstraal

Geluk = gelul.

5   5  
Tja

Iemand toevallig ook het gerucht meegekregen dat Bakker naar Tilburg zou gaan? Schijnt in afrondende fase te zijn...

20   2  
@ tja

Welke bakker? Van Disseldorp?

18   1  
Chris W.M.

Benieuwd of het ontslag van de trainer van Heerenveen onze Thom nog op andere gedachten gaat brengen.

5   1  
Geelzwartwit

@sjonnie

Welk bericht van @ikke
??

7   0  
Chris W.M.

@ GEELZWARTWIT

Nu is het bericht van Sjonnie ook al verdwenen. Vreemd.

8   2  
D’n directeur

Zou er dan morgen toch iets te gebeuren staan mbt de overname..? Al die verwijderde berichten.. we wachten het af!

12   0  
Sjonnie

Geelzwartwit@ Chris @

Het is net als bij het kabinet, een uitgelekt bericht door BSR zelf.
Ik had het gelezen en ze hebben hun eigen bericht gelijk verwijderd.
Mag morgen pas bekend worden, dus als ik nu te veel zeg word het weer verwijderd denk ik.

5   1  
Geelzwartwit

@sjonnie

Dan schenken we er nog maar eentje in en lezen we het morgen wel.
Cheers!

5   6  
TheBeek

Heerlijk om alle reacties te lezen hier haha

1 woord aan alle kenners;

KWALITEIT !!!

Dat is het probleem. Gewoon kwaliteit kwaliteit en nog eens kwaliteit.

Het ligt niet aan de trainers of de instelling of de tactiek.

Gewoon kwaliteit!

De jeugd is zoals iedereen (behalve blanco en de blinde fanatieke supporters) kan zien veel te zwak en de gevestigde namen als malone en antonia en seun zijn over hun hoogtepunt heen. Spelers als cagro, bakker, ligeon en rutten zijn 13 in een dozijn spelers. Voegen niks toe. Die willen ze bij andere clubs ook niet hebben.

Het is gewoon niks nada noppes

Alleen olij en haye. De rest kan zo bij het grof vuil

Er is een wonder nodig om van nac weer een normale stabiele eredivisieclub te maken. Dat gaat meer kosten als 6 miljoen

10   3  
Ikke

Foutje is menselijk gelukkig optijd ontdekt,zodat de heren van deze geweldige site geen gezeur gaan krijgen want dat verdienen ze niet....op naar morgen !

12   1  
Sjonnie

Geelzwartwit@

Als het waar is van het bericht wat uitlekte, dan kan je er gerust wel medere borrels nemen want dat was geweldig bericht.

2   1  
Geelzwartwit

@sjonnie

18 borrels?

3   3  
Fan uit Zevenbergen

Dus morgen Vrolijk nieuws

Van uit Nac

2   1  
Sjonnie

Geelzwartgeel@

18 tot 20 borrels!!!! Per jaar

1   0  
Geelzwartwit

@sjonnie

Om en na bij maar ik zal er geen kater aan overhouden

8   1  
NAC vooruit!

Johnny Jansen is niet langer de hoofdtrainer van sc Heerenveen. Sydney en Thom komen in een mooi wespennest te recht….

Laad alle berichten na dit bericht in