Wij gaan niet opzij

Man of the Match: NAC - FC Den Bosch (2-0)

Das Phantom

NAC won gisteren in het Rat Verlegh Stadion van FC Den Bosch. Na negentig minuten voetbal stond er uiteindelijk 2-0 op het scorebord door treffers van Odysseus Velanas en Pjotr Kestens. Wie was voor jullie de Man of the Match zondagmiddag? Breng nu je stem uit!

B-Side Stats: NAC - FC Den Bosch (407 Stemmers)

Wie speelde volgens jou de beste pot? Stem op alle spelers hieronder en samen maken we er een mooi overzichtje van!
 
Even geduld: Je stem wordt verwerkt
N. Olij
-
R. Ligeon
-
M. Adilehou
-
D. Malone
-
S. Agougil
-
R. Seuntjens
-
W. Cagro
-
K. De Rooij
-
Jeredy Hilterman
-
N. Bannis
-
O. Velanas
-
B. van Schuppen
-
M. Maria
-
Y. Azzagari
-
P. Kestens
-
E. de Graaf
-
O. Velanas
7,6
N. Bannis
4,6
Jeredy Hilterman
4,8
K. De Rooij
3,9
W. Cagro
5,6
R. Seuntjens
5,8
S. Agougil
5,5
D. Malone
6,7
M. Adilehou
7,0
R. Ligeon
5,0
N. Olij
7,6
E. de Graaf
5,2
P. Kestens
7,1
Y. Azzagari
5,4
M. Maria
5,2
B. van Schuppen
5,8
Bron:
B-Side Rats
29 Reacties
86   5  
Wanny

Lijkt me niet zo'n moeilijke keuze. Velanas verrweg de beste man bij NAC.

22   4  
since1912

Man wat was het slordig… maar gelukkig kunnen we dit keer een slechte wedstrijd tóch winnend afsluiten en dat is ook wat waard

22   6  
Ivo

Het was eigenlijk niet om aan te gluren gisteren. Een foutenfestival.

Olij, Malone en Adilehou degelijk, op een enkel foutje na. Ligeon had het lastig. Cagro en Agougil maakte te veel rare keuzes en slordigheidsfoutjes. Moeten ook meer vooruit gaan spelen, durven de dieptepass te geven. Velanas en Seuntjens deden het prima. De Rooij, Bannis en Hilterman speelden een slechte wedstrijd. Iedere keer net te laat of net de verkeerde actie.

De Rooij stond wéér op rechts en ik snap niet waarom de Graaf daar niet op bevraagd wordt. Geef die jongen de kans op om links zijn ding te doen. Als het dan ook niet lukt, dat raakt hij zijn basisplaats kwijt als het zo door gaat.

86   5  
Wanny

Lijkt me niet zo'n moeilijke keuze. Velanas verrweg de beste man bij NAC.

32   6  
ECG

Velanas op links en Pjotr op rechts en zet de Rooij nu eens een aantal wedstrijden op de bank!Misschien is ie nuttig als invaller.

9   5  
Peter13

Inderdaad Velanas duidelijk de beste bij NAC. Olij, Malone en Adilehou deden het ook behoorlijk. Olij heeft niet veel te doen gehad, maar toch weer goed ingegrepen op een paar belangrijke momenten.

Wat het systeem betreft: met drie verdedigers spelen is nog tot daar aan toe, maar het kan toch niet de bedoeling zijn dat Malone als een soort rechtsback komt te staan? En Ligeon op links kan echt niet. Hij werd vooral in de eerste helft continu langs zijn verkeerde been voorbij gelopen.

Toen Kestens en Van Schuppen erin kwamen, kwam er eindelijk wat meer pit in het spel. Jammer dat dat weer verdween na de wissel Van Rooij - Maria, hoe begrijpelijk het ook was om De Rooij eruit te halen.

45   1  
D'n opletter

Als de Graaf nou eens begint om de Rooij op LINKSBUITEN te zetten.
Dan hoeven we die discussie niet te voeren waarom hij zo slecht speelt...

Desnoods met Velenas er achter op het middenveld.

Vraag aan BSR; is de vraag al aan de Graaf gesteld waarom hij de Rooij op rechtsbuiten zet?

11   11  
Sjef de gevulde koek

Heren Manders schijnt vermist te zijn iemand nog iets can hem vernomen bij Nac in ieder geval niet. Dit word met de week gekker en gekker. Dit seizoen is verloren en als we niet oppassen kunnen we volgend seizoen ook al afstrepen zo. We hebben geen leiding, geen TD, en onze AD is gewoon verdwenen. Vrolijk is nog steeds een paar ton aan het zoeken en niemand die ook maar iets te zeggen heeft binnen Nac. Man of the Match is Olij en dat zegt ook genoeg dat onze keeper elke week man of the match is zelfs als je wint

8   17  
Leo

Ga GVD nu gewoon weer 433 spelen!!!!!

30   2  
Reflektor

Velenas was lekker aan het voetballen .

9   26  
Freek

Nieuwe opstelling voor Edwin:

Olij

Ligeon Adilehou Malone Bakker

Cargo de Seun Agougil

Kestens Hilterman Velanas

14   13  
Bertus

Het zou wel interessant zijn om te weten op welke basis men punten toebedeeld.
Adelihou laat 2 x zijn tegenstander volkomen los waardoor op een meter voor de doellijn de speler van Den Bosch alleen voor Olij hopeloos faalt, zie bijv 85e minuut dat sloeg écht alles , als je dan nog een van de hogere cijfers scoort stel ik vraagtekens bij de objectiviteit.
Denk dat er héél veel de wedstrijd niet hebben gezien want ook cijfers voor Bannis, Hilterman, De Rooij en Agougil zijn belachelijk, een 1 voor de moeite meer was het niet waard.

8   15  
Ouwe Spionkop

Adelihou en Olij beiden ruime voldoende. Rest was niet veel.
Kwaliteit van de spelers is gewoon veel te laag. Van deze selectie kan je gerust van 90% afscheid nemen.
Maar het is wel wat leuker om te kijken nu ze toch wat aanvallender spelen met maar 3 man achterin.
Eindelijk de eerste overwinning in 2022, maar dat den Bosch is ook werkelijk helemaal niks
en mensen wat is het vreselijk slordig allemaal.

21   3  
MickJ

Zou iemand tegen de trainer kunnen zeggen
t.a.v K de Rooij .
Links is waar de duim rechts zit .
Ongelooflijk hoe kan zo’n fragiele jongen
vertrouwen in zichzelf krijgen .

16   5  
Fritske d'n Olifant

Olij stond weer prima te keepen. Het verdedigende blok was ook zeer solide. Ligeon stond duidelijk niet op zijn plek. Agougil wisselde goede acties af met slechte momenten. Cagro voerde gewoon zijn taken uit en deed eigenlijk weinig verkeerd. Prima dus. Seuntjens was overal en nergens en kon het in de tweede helft niet meer belopen. Velanas speelde echt een goede wedstrijd. Deed ook verdedigend goed werk. Maar hij is natuurlijk geen buitenspeler. Daar mist hij actie en creativiteit voor. Maar tegen FC Den Bosch is dat gewoon prima. Bannis heb ik veel te weinig gezien en Hilterman miste net een beetje die klootzak-mentaliteit die ik wel bij hem had verwacht. Leek ook vaak in te houden waar hij gewoon voor eigen succes kon en moest gaan. De Rooij stond wéér rechtsbuiten opgesteld. Wanneer stopt De Graaf daar nu eens mee? Het is verdomme Robben niet. Bovendien heb je met twee spitsen geen reet aan spelers die naar binnen trekken een overvol centrum in. Toen hij Bannis en Hilterman wisselde voor Kestens en Van Schuppen dacht ik even dat hij het licht gezien had en Kaj op links zou zetten en Pjotr op rechts. Maar zelfs toen liet hij hem staan. Met als gevolg dat hij twee buitenspelers had die niet rendeerden. Pas met de wissel van Kaj verhuisde Pjotr naar rechts en ging het van die kant weer lopen. Maar daarnaast vond ik De Rooij ook veel te weinig brengen. Wat Ivo hierboven ook al zegt. Zet De Rooij gewoon eens een paar wedstrijden op links en als hij dan nog als een natte krant speelt dan zet je m op de bank.

Zoals ik onder een ander item al schreef, heb ik echt het idee dat De Graaf de weg kwijt is. Tegen Roda en PSV leverde deze manier van spelen niets op, dus waarom daar aan vast houden? Voor de winterstop liep het in een aantal wedstrijden redelijk, maar misten we een spits. Die hebben we nu. Dan is je enige zorg nu nog het opvangen van Haye en de linksbackpositie. Maar met Cagro en een herboren Velanas heb je in ieder geval twee middenvelders die Seuntjens van een hoop arbeid kunnen ontlasten. Je zou met Velanas zelfs het probleem linksachter kunnen oplossen, maar een ook niet volledig fitte Maria is ook nog altijd beter dan Mashart. Overigens zou ik nu niet ervoor pleiten om De Graaf weg te sturen. Uiteindelijk halen we die play-off plek wel en dan is het gewoon een loterij. Een trainerswissel heeft daarom weinig zin.

Hopelijk is die overname snel rond zodat we richting het nieuwe seizoen alvast kunnen bouwen.

21   8  
Fred1

De Rooij heeft inderdaad altijd bij Eindhoven op links gestaan en scoorde regelmatig maar binnenkomend met rechts.
Hij is ook rechtsbenig overigens.
Je kunt je af blijven vragen waarom hij niet op links wordt gezet, maar ik vraag me daarnaast af als je rechtsbenig bent en je komt op rechts niet uit de verf dan is dat toch een schrijnend gegeven.
Overigens wisselen ze vaak van positie maar ook vanaf links verspeelt hij de bal met grote regelmaat.
Het ligt dus wel degelijk aan hem.
Het moet niet uitmaken voor een echte voetballer of je voorin links of rechts staat.
Ik denk dat NAC destijds te gretig was om hem binnen te halen en we nu dus van een miskoop kunnen spreken.
Denk dat hij méér dan genoeg kansen heeft gehad maar hij brengt het niet en bijna elke aanval vind zijn Waterloo bij hem.

14   39  
Bredaaaaa

Na het afbraakvoetbal van steijn hebben we nu eindelijk een frisse wind met De Graaf. Tactisch gezien een zeer goede trainer. Met steijn hadden we waarschijnlijk 3e gestaan, maar met slecht voetbal. De Graaf weet wat hij doet. Over 2 jaar zal NAC de playoffs bereiken. Met een ontketende de Rooij, Velanas, Hilterman en Superralf. Ik ben in ieder geval blij met het ultimatum van de supporters begin dit seizoen. Wij zijn NAC. Liever 10e met aanvallend voetbal dan 3e met park the bus.

18   5  
Ivo

@BREDAAAAAA is de nieuwe TIP?

Wat een ongenuanceerd gebral man. Steijn had 2x zo veel budget als de Graaf. Die haalde toppers als Maatsen en Janssen in de winterstop. Laat me niet lachen.

11   8  
Gilze

Ik begrijp dat De Rooij op zijn favoriete linkerflank wil staan en daar misschien wel het beste tot zijn recht zal komen. Helaas heeft hij daar ook , de keren dat hij er stond, niet weten te overtuigen. Ik weet niet wat het is met die jongen, hij zou het talent moeten hebben, dat zag je bij Eindhoven. Kan hij de druk niet aan? Eerlijk gezegd niet naar kijken, hij verliest elk duel, ligt altijd op de grond en heeft totaal geen dreiging. Soms zie je een vleugje van wat hij kan maar dat is natuurlijk veel te weinig. Er waren tijden waar spelers met een krasje bij NAC opbloeiden en uitgroeiden tot lokale helden. Tegenwoordig haal je aardige talenten of spelers op naam binnen en zakken ze allemaal weg tot het niveau wat al aanwezig was. Zonde.

14   6  
Nacman

Na het glorie verhaal dat vrolijk de club overneemt is het nu muisstil.
Zijn er weer wat kinken in de kabel gekomen.
Of is zijn mond veel groter dan zijn portemonnee.

12   1  
D'n opletter

@Fred1, de Rooij heeft (mocht??) de afgelopen wedstrijden niet één keer van kant gewisseld.
Was het maar zo, dat ze dit af en toe deden.

16   3  
PietP

@Ivo
Die is hier de laatste maanden alleen een beetje aan het trollen door onder elk item overmatig positief te zijn over de Graaf en het technisch hart.
Lekker minnetjes scoren en reacties uitlokken zoals die van jou nu.
Aandacht niet waard.

6   17  
GJ_NAC

Kai, kai, kai kai. We hadden beter voor het transfergeld bier kunnen kopen voor alle supporters, dan hadden we er tenminste nog plezier van gehad!

7   13  
scheppioni

Muteren in de staf graag !!!
Maar ja bij ons NAC slaapt men liever lekker door !
Op naar velzen, gaat het met zo'n NAC van gisteren heeel erg zwaar krijgen, terwijl je daar gezien de club en begroting met 0-3 zou moeten winnen ! HUP NAC !

9   11  
Real Robert

Probeer in ieder geval de nacompetitie nog te halen en zet Molenaar voor de groep. Dat wordt dan meneer Molenaar voor alle snotneuzen in de selectie.
De Graaf heeft geen enkel overwicht en elke speler
gaat slechter spelen onder hem.
Hij inspireert werkelijk niemand, Edje hier Edje daar, bij de spelers, en wat betreft taktische keuzes is De Graaf een ramp!
Natuurlijk is het geen top-selectie, maar je ziet, dat ook de twee nieuwe aavallers al niets meer brengen.
Tenenkrommend!
Er moet veel meer uit te halen zijn uit deze groep.
Zelfs in deze fase van de competitie!
Wellicht Bakker of Rutten eens doorschuiven naar de middenveld?

8   0  
Nonkel Frans

Heel blij dat Pjotr hier tot zijn recht kwam en eindelijk weer eens mocht aan- en optreden.
Jongen heeft meer vuur en overzicht in zijn donder dan anderen in de basis. Hij kapte ook lekker weg gisteren. Die verdient echt meer speelminuten .

3   2  
Bredafun

Zet de Rooij gewoon eens lekker op de bank. Hij heeft al zoveel kansen gehad, en t zit r gewoon niet in. Er zijn er genoeg die z’n plaats kunnen innemen. Of zet t manneke links ipv rechts.
Jammer van al z’n verspeelde kansen…..

1   3  
Oosterhout

Mis nog wel een punt, NAC supporters een 4.

5   4  
Judge M.

Zeg ik iets heel geks als we De Rooij eens op 10 moeten zetten en voortdurend van plaats laten wisselen met Velanas zodat de tegenpartij het ook niet meer weet? En Ralf rendeert toch het beste voorin. Azzagari en Agougil vond ik wederom tegenvallen. Wellicht toch Malone maar weer eens op het middenveld zetten. Dan kom ik tot zoiets als iedereen van de partij is:

---------------- Seuntjens - Hilterman ---------------
-- Velanas -------------------------------------- Kestens
-------------------------De Rooij ---------------------------
--------------- Cagro ------------ Malone ----------------
------- Bakker ------ Adilehou ---------- Ligeon ------
---------------------------- Olij --------------------------------

En dan hebben we Boris, Bannis en Antonia nog achter de hand voor aanvallende impulsen..

Niet dat dit ervan gaat komen want ik heb sterk het vermoeden dat er in de huurovereenkomst met Bannis een verplicht aantal speelminuten is bedongen..

2   0  
Tommy

Zet die De Rooij nou eens op linksbuiten!

Laad alle berichten na dit bericht in