Wij gaan niet opzij

Man of the Match: NAC - FC Volendam (3-0)

Das Phantom

NAC kon gisteren de deur van het Rat Verlegh Stadion met een goed gevoel dichttrekken. Na een roerig 2020 werd de laatste wedstrijd van dit historische voetbaljaar afgesloten met een 3-0 overwinning op concurrent FC Volendam. Wie was volgens jullie de Man of the Match?

B-Side Stats: NAC - FC Volendam (706 Stemmers)

Wie speelde volgens jou de beste pot? Stem op alle spelers hieronder en samen maken we er een mooi overzichtje van!
 
Even geduld: Je stem wordt verwerkt
R. Kortsmit
-
R. Schouten
-
D. Malone
-
C. Rösler
-
M. Rutten
-
T. Haye
-
L. Fiorini
-
M. El Allouchi
-
N. Venema
-
M. Bilate
-
K. De Rooij
-
L. Immers
-
S. van Hooijdonk
-
Y. Azzagari
-
P. Kestens
-
M. Steijn
-
K. De Rooij
5,4
M. Bilate
3,9
N. Venema
6,6
M. El Allouchi
6,4
L. Fiorini
7,3
T. Haye
7,2
M. Rutten
6,1
C. Rösler
6,8
D. Malone
6,2
R. Schouten
6,4
R. Kortsmit
7,3
M. Steijn
5,9
P. Kestens
6,1
Y. Azzagari
6,4
S. van Hooijdonk
8,0
L. Immers
5,5
Bron:
B-Side Rats
67 Reacties
140   4  
Das Phantom (BSR)

Serieus over nagedacht om gewoon Jeroen Manschot erbij te zetten.

6   6  
Frans

Fiorini staat er 2 x

140   4  
Das Phantom (BSR)

Serieus over nagedacht om gewoon Jeroen Manschot erbij te zetten.

5   1  
Ton

Er komt een melding” u moet alle niet ingevallen spelers een punt geven”😂
Pretige feestdagen voor het hele team. Hup NAC

68   5  
Theoden King

Fiorini, Venema en Korsmit vond ik de verrassende toppers van de wedstrijd. En Sydney viel goed in natuurlijk :)

Verder is wel duidelijk dat de ruil Bilate/sjokkers niet goed heeft uitgepakt voor ons.

80   20  
Jan van Zwam

Eindelijk weer een overwinning maar wel met de nodige mazzel natuurlijk
Er is toch 1 dingetje waar ik me als NAC supporter aan irriteer de laatste tijd en dat is de wekelijkste verandering van mening en met name rondom sydney. Tegen de jong ploegen heeft ie bewezen te kunnen scoren en daarna tegen serieuze tegenstanders stonden alle reacties vol met dat hij nog veel te kort komt en dat ie buiten schieten eigenlijk weinig tot niks bijdraagt. En waar ik me dan het meest aan irriteer is dat nu wordt gedaan alsof sydney de grote verlosser is en de ‘missing link’ in ons elftal is omdat hij een penalty erin schiet en een goal van Venema afpakt want die bal was er natuurlijk sowieso al ingegaan.
Natuurlijk heeft dit ook te maken met de euforie van een overwinning na lange tijd en dat Bilate zeker weten ook teleurstelt, maar dat er nu de laatste weken wordt gedaan alsof Steijn er niks van snapt en dat sydney de oplossing van dit alles is vind ik ronduit lachwekkend. Tuurlijk zijn wij een club van emotie en kan de sfeer per week verschillen maar we slaan nu wel een beetje door rond sydney die al 2,5jaar heeft bewezen tegen de zwakke clubs te kunnen scoren maar tegen concurrenten gewoon tekort komt.

64   10  
Brecht

Het is Bndestem onwaardig om vandaag alleen maar een lofzang op SVH te uiten. Tuurlijk strafschop en intikkertje, blij mee. Maar dit is toch geen objectieve verslaggeving meer; dit is je als blanco voor een karretje laten spannen

39   2  
fvf6

Fiorini speelde een zeer goede wedstrijd ook Kortsmit keepte een goede partij (wat ik eerlijk gezegd niet had verwacht ) hij is een prima vervanger van Olij gebleken . En Venema speelde een aardige partij . Jammer dat de Rooij nog niet los komt . Mooi dat Sydney het ongelijk van Steijn weer eens bewees

17   27  
Nr.20

Kramer echt goed ingevallen. En fiorini top. Steijn ook dikke voldoende krijgt bij minste of geringste hier shit over zich heen. Laat hem en Manders het nu eens 3 jaar afmaken. El Allouchi ben totaal geen fan van hem maar hij staat er elke keer wel dus ook ok alleen je moet in dienst van elftal spelen en niet de grote meneer uithangen want dat ben je niet. Wat betreft Sydney. Ik ben grote fan van hem en hij maakt er echt wel 20! Maar is nu echt tijd om keer volwassen te gaan worden Sydney. Elke keer bij tegenslagje ja er is interesse en zou kunnen etc etc brengt elke keer onrust. En ik persoonlijk vind het niet professioneel. En je bent ook gewoon geblesseerd geweest en hebt ook mindere wedstrijden gespeeld. Ik zou het echt super zonde vinden als je bv vertrekt naar Emmen.....Emmen man....maar goed het is graag bij NAC of niet en ja dan moet je knokken voor je basisplaats. Overigens vind ik dat je altijd moet spelen ook als het even minder gaat. En ja meneer Steijn dat vertrouwen mag ook uitgesproken worden. Dan verder bouwen aan een elftal dat dit of volgend jaar promoveert! Net als elftal destijds met lokhof, Lammers, van Hooijdonk. Dat had ook even tijd nodig om te kunnen promoveren! Nu gewoon genieten van de overwinning op Volendam. Waar het gros dacht die walsen over NAC heen met 5 of 6 nul. En begin nu niet had gekund want dat is de koe in de kont kijken en is niet gebeurd!! 3 punten, hup NAC en fijne dagen iedereen.

34   3  
Schoppartij

Niet vergeten om Mashart nog even toe te voegen hè ;)

10   4  
Breetjeda

Jetta - 10

12   1  
Adriaan

SvH miet op een bepaalde manier aangespeeld worden.Echte spits als afmaker
Dodelijk binnen de 5 meter!

12   12  
Bredafun

Nou beste mijnheer Steijn, hoeveel meer overtuiging heb je nog nodig?

47   12  
Beest

Ondanks dat ik ook vind dat Sydney basis moet staan, is het echt ziekelijk hoe de stem zijn vriendjes paait.

Mocht Sydney dan toch weggaan, moet je gelijk alle connecties van de fam van Hooijdonk verbreken. Die hebben toch een partij onrust veroorzaakt in de club laatste 7 jaar.

Verder kan ik de mensen ook niet serieus nemen die zeggen dat Sydney moet spelen omdat het een jongen van de club is. Dat zijn dezelfde mensen die riepen dat damen en Bart Meijers in de basis hoorde. Waar spelen die toppers nu?

Sentimenteel kut gezeik is het. Sydney moet erin staan omdat hij meer scoort. Niet omdat hij uit Breda komt

12   0  
Youssef

Bsr: Mashart ontbreekt ?!

24   5  
Toontje

Heb al gelijk gezegd dat ruil Bilate - Stokkers heel stom was..
Wij het afval en Stokkers leeft weer op als hij vertrouwen krijgt
Bilate kan er echt geen hout van
Florini Venema Korsmid waren lichtpuntjes
Sidney spreekt voor zich
Kaij komt er ook wel, zag een paar keer aardige momenten maar nog te weinig.
Maar we zullen niet iedere week zoveel geluk hebben want het is wel heel erg vertekend die 3-0
Volendam was hele stukken de baas.
Krijgen we een penalty tegen die terecht zou zijn geweest en het wordt 0-1 dan komen we er niet meer bovenop gezien de laatste weken want het zelfvertrouwen is dan weg.
Nu kwam het na de 2-0 enigzins terug.

12   8  
Beest

Btw iedereen weet toch dat Sydney gewoon blijft?

Hij wil graag spelen en beter worden. Denk je nou echt dat als hij naar Engeland of emmen gaat dat hij daar direct in de basis staat?


Die gaat echt niet binnen 10 weken de leeuw uit de basis spelen. Die zal het ook daar met sporadische inval beurten moeten doen.

Zit je dan in emmen . Geen vrienden om je heen. Een doodsaai gebied en je zit werkelijk op de bank.

Hij wordt gewoon aangestuurd door zijn bloedirritante vader. Sydney tekent gewoon bij voor 2 jaar in januari.

Schrijf dat maar alvast op

40   7  
Ton

De beelden van de 2-0 teruggekeken. Sydney wist niet hoe hij gescoord had. Dat kan, goed, want Venema scoorde met zijn buik😀. Beiden liepen juichend een ander kant op in de overtuiging gescoord te hebben. Het siert Nick dat hij t voor de teamspirit hierbij gelaten heeft.

14   4  
San Marco

@Brecht en @ Beest Volledig mee eens met jullie opmerkingen. Objectief is dit natuurlijk het geval en ook het probleem intern, in de pers en achter de schermen. Als iedereen er nou eens objectief naar zou kijken, zouden we als club eens stappen kunnen zetten. Nee hoor, intikkertje en penalty wordt weer volledig de waan van de dag. Kom op jongens..... Pers weer voor de kar gespannen.

19   21  
Mitchel

Op basis waarvan De Rooij een 5,5 heeft is mij een raadsel. Deed werkelijk niets goed.

20   11  
Ata

Benieuwd hoe de cijfers waren geweest als Volendam die pingel wel had gehad, de bal binnenkant paal erin was gegaan, de vrije trap van Mounir niet van richting was veranderd en de pingel onderkant lat er wel was ingegaan. Hadden dan ook vijf spelers een 7 of hoger gescoord?

4   0  
P

@nr 20

Kramer ???

19   1  
Nonkel Frans

Beest het is EN EN.

De kern van de discussie is de vergelijking met de voorkeurspits.
De tweede jongen op de bank maakt de punten en de voorkeursspits niet.
That's it.

Bovendien maar NIET alleen komt de jongen op de bank uit EIGEN jeugdopleiding.
Daarmee krijg je uiteraard de extra gunfactor van supporters en menigeen daarbuiten.

Al kwam Sydney 10 keer uit de Gampel Traaije Bavel of Steenbergen als hij als spits geen punten maakt hoorde je er hier niemand over.

Sydney zelf hoorde ik zeggen in interview dat hij ook baalt van al die aandacht en reuring in krant en social media. Wij zijn daar zelf meer schuldig aan dan hij zelf. En de krant verdient er zijn geld mee.

Niet onder de indruk van zijn frummelpuntje en penalty gister? Op zich niet bijzonder nee. Echter de voorkeursspits levert zelfs dit niet. Mist penalty en staat net nooit niet voor die goal met zijn maten zoals Sydney daar gister wel stond.

Verder blij met Korsmit. Geeft vertrouwen als 2de keep. Fiorini komt op Venema enkele leuke acties. Haye ook en sportief na goal Mounir.
Verdediging kan beter ondanks Rossler. Wat als we Riera daar ook hadden staan?

Veel mazzel gehad gister. Het kan nog steeds beter. Kwestie van huidige selectie op veld en bank goed mixen en navenant de situatie op tijd inzetten en benutten.

Hup NAC !

22   1  
Adriaan

Ja De Rooij deed het bij E hoven erg goed
Is mi nog niet fit nu
Druk op hem is groit
Hopelijk valt zijn blessure mee

16   8  
Rubenac

Heb je gezopen adriaantje?

8   8  
Ibio

Bilate basketballer!

14   23  
Scheppioni

Fijne meevaller Kortsmit, prima keeper ! Grootste tegenvaller misselijk makend gedrag van mounir om het veld te kussen na zo'n lucky vrije trap en dan nog liggen strijden om die pingel !! Verder Maurice, met zoveel mazzel, koop staatslot !

2   2  
Scheppioni

@ Das Phantom
We hebben geluk gehad dat manschot nooit gevoetbald heeft, want hij had al kunnen concluderen dat de de prima Kortsmit nooit de bal geraakt kon hebben, gezien waar de bal heen rolde .......

19   17  
Joris

El allouchi een onvoldoende.
Lijkt mij dat er duidelijke afspraken gemaakt zijn omtrent vrije trappen en penalty’s (haye neemt ze bijna allemaal en svh de penalty’s) en om dan als een klein kind de bal vast te blijven houden getuigt niet van teambelang zeker niet bij het nemen van een penalty waarbij concentratie is vereist.
Creëert onrust.

16   14  
Ouwe Spionkop

Sidney natuurlijk man of the match en de matchwinner. Bilate veruit de slechtste. Waarom wordt die man nog opgesteld? Vanaf dat hij basisspeler is wordt er niet meer gescoord.
Snapt iemand waarom Steijn de Rooij rechtsbuiten zette? Die jongen kan niks op rechts en is daar doodongelukkig.
Mensen die zeuren dat Mounir de grond kust na een goal, get a life!

4   2  
Cool hand

Waarom natuurlijk?

9   3  
Zwampie

Jan van zwam,
Helemaal mee eens ,maar dat is helaas standaard en worden spelers meer beoordeeld op de dag van vandaag dan over een bepaalde periode.
En zie je dit ook als men de wedstrijd beoordeeld, verlies je gisteren met hetzelfde spel,dan is alles kut en spouwt iedereen zijn gal en nu win je en valt het slechte spel wel allemaal mee.

17   6  
Zwampie

De 3 punten zijn welkom en verbloemt wederom het slechte spel.
Als we de 1e helft alleen al beschrijven, was het toch realistisch geweest als je onder normale omstandigheden met 0-2 en 10 man had gestaan.
Dan was de 2e helft een formaliteit geworden.

Ik kan nog steeds niet begrijpen dat het positiespel zo slecht is en geen enkele lijn in te betrekken is.
De hype rond Sidney is redelijk te begrijpen omdat hij nu ook weer 2 op zijn naam heeft staan, maar als we zo blijven spelen is die hype zo weg.

Tevens is de kracht die Steijn ziet in Bilate er totaal niet en kan hij er ook niet voor zorgen dat NAC beter gaat spelen, waarbij gezegd moet worden dat dit ook door Steijn zelf komt aangezien hij de rest van het elftal veel te ver terug laat zakken.

Je ziet ook dat niet iedereen met het volste plezier staat te voetballen, kaj loopt er ook verloren bij en straalt weinig uit. Hopelijk kan hij snel weer in het ritme komen ,al moeten we van hem ook geen gouden bergen verwachten want hij is ook (nog) niet zo goed dan als de meeste van hem verwachten.

Er zitten teveel mankementen aan het elftal waardoor er te weinig uit gehaald wordt.
-Spelers die niet maximaal presteren, maar toch mogen blijven staan.
-spelers die op verkeerde positie gezet worden.
-tactiek (te verdedigend) is niet goed
-er is geen lijn te zien in het voetbal wat men speelt

Als we dit op orde kunnen krijgen,maken we in de 2e seizoenshelft nog een kans, anders zal je er alles aan moeten doen om alleen al de play offs zien te halen

1   0  
Rade

@Ibio
Je gaat hem toch niet vergelijken met de legendarische Regilio Simons hoop ik... ;) ?

10   1  
WillemBreda

@Ton: weet je zeker dat Venema scoorde? Ik was er namelijk ook heilig van overtuigd. Puur gelet op zijn lichaamstaal.

14   2  
WillemBreda

Oh, en Haye was weer de beste!

17   6  
JM

El Allouchi aan het einde van het seizoen transfervrij als hij niet verlengt. Prima dat hij zich in de kijker wil spelen met doelpunten / assists, maar vrije trappen en penalties op deze manier opeisen kan niet de bedoeling zijn. Voor NAC een nuttige speler, maar staat in de eredivisie nergens in de basis hoor.

Hetzelfde vind ik overigens voor van hooijdonk gelden. Hoop dat hij blijft omdat er echt wel potentie in zit. Maar als je een keer gepasseerd wordt (had er ook echt hele zwakke wedstrijden tussen zitten en twee weken geblesseerd geweest vanwege die lompe actie met de douchedeur) en je wilt dan gelijk weg, daar heb je niks aan. Alleen Ronaldo en Messi kunnen eisen dat ze iedere wedstrijd spelen.

9   1  
Nr. 20

Bedoel kortsmit ipv kramer....stom

8   1  
Ton

@willembreda
Ja Venema scoorde ook te zien op de andere camera invalshoek. Maakt verder niet uit, teamspirit is voor de promotiestrijd veel belangrijker dan t uitvergroten door de pers van de strijd tussen spelers om een basisplaats. Het seizoen gaat verder in 2021. Fijne feestdagen met een overwinning op zak!

8   6  
Tip

"Probleem" is dat veel NAC supporters niet en-en kunnen denken alleen maar of-of.
SvH en Bilate zijn beide geen wereldspitsen. Sidney scoort wel gemakkelijker. Je kunt Sidney in de basis zetten en Bilate 25 minuten voor tijd laten invallen, maar andersom mag ook. Bilate helemaal afschrijven slaat nergens op. Tegen Eindhoven deed hij het nog prima. Voor de ere hebben we wel een betere spits nodig denk ik. Mogelijk kunnen we een leuke nacompetitie wegzetten.

13   6  
RV

El Allouchi speelt ook gewoon erg goed sinds hij weer op het middenveld speelt. Onbegrijpelijk dat hij zo lang als buitenspeler weer is gebruikt.

Voor mij Fiorini gisteren man of the match, speelt lekker vooruit.
je zou zeggen dat hij een vaste basisplaats verdient maar er is toch veel concurrentie op het middenveld.

Ik zou zo graag Azzagari vaker zien, daar heb ik me nog geen minuut bij verveeld als hij er in stond. Mocht El Allouchi niet verlengen dan is dat ook geen ramp, met Azzagari staat zijn vervanger klaar en in potentie een veel grotere voetballer. Of de eredivisieclubs voor El Allouchi staan te trappelen? Betwijfel het, het jaar dat NAC eredivisie speelde was het ook twijfelachtig.

19   3  
Vreven4President & Hyballa fur Fuhrer

Sydney laat het team beter spelen. Zodra hij er in kwam, zag je het zelfvertrouwen binnen het team groeien. Die splijtende pre-assist van Haye was daar een sprekend voorbeeld van.

Het gaat niet om de persoon Sydney - al mag ik zijn instelling graag - maar om wat hij brengt. Hij brengt zelfvertrouwen en goals. Speel die bal de 16 in en de goals komen vanzelf. Al die mensen die roepen dat ie ook een tijdje droog heeft gestaan, vergeten te vermelden dat het hele team toen speelde als een natte krant. Die bal kwam letterlijk niet in de 16. Zelf Aguero of Lewandowski had in die periode niet gescoord.

De instelling van de trainer klopt gewoon niet. Hij speelt op veilig in de hoop geen goals tegen te krijgen. Laf noemden wij dat vroeger. Speel met plezier en drang naar voren!!! Dan hadden we nu zeker 4 tot 6 punten meer gehad.

22   6  
Tip

Penalty was een communicatief misverstandje. Steyn had gezegd dat voor een penalty Bilate eerste man was en ElAl de tweede. Omdat Bilate eruit was dacht ElAl dat hij hem mocht nemen en dat deed hij begrijpelijk graag. Echter omdat SvH was ingevallen was die eerste man , maar dat was niet expliciet gezegd. Gewoon een goede zaak als spelers lekker fel zijn , na de wedstrijden elkaar gewoon op de schouderkloppen. ElAl valt in deze niks te verwijten. Hij brak wel de wedstrijd open met zijn vrijetrap. ElAl is geen wereldvoetballer uiteraard maar voor NAC een goeie. Daarnaast mentaal prima en prettige gast.

19   4  
Vreven4President & Hyballa fur Fuhrer

Eens met RV. Mounir kan mij al een paar jaar bekoren. Snap dat gezeik op deze NACcer hier niet.

Mark my words: Mounir speelt bij een club als Heracles of Willem 2 iedere wedstrijd. Hoe beter de spelers om hem heen, hoe beter hij wordt. Al denk ik persoonlijk niet dat ie ver weg wilt. Hij heeft veel weg van een moederskindje en is nooit veel verder dan Breda geweest in het leven. Ik vermoed dat hij snel veel heimwee zal hebben na een verhuizing.

13   3  
Moppernac

Mooi NEC ook verloren van Oss dus als 4de de winterstop in .
Nu Almere nog punten laten liggen tegen Jong PSV en we doen weer helemaal mee

4   3  
Nr. 20

TOP thuis......altijd lastig!

10   15  
Rwe

Lekker om de punten in Breda te houden maar wat het meeste in mijn gedachten blijft is dat vreselijk kinderachtige en egoïstische gedrag om vlug een bal te pakken en deze niet aan je teamgenoot wil geven, omdat je denkt dat je het zelf beter kan.
Ofwel schijt hebt aan het team, de afspraken en je alleen met jezelf bezig bent...dan in een interview zeggen dat ze hem moeten overtuigen om de bal af te geven.
Bah bah bah
Bah
Bah

22   1  
Badeend

Nogmaals - Van Hooijdonk is geen wereldspits, zeker niet. Bilate is dat ook absoluut niet. Het lijkt dat er met Van Hooijdonk in de spits wél vaak iets met het elftal gebeurt, terwijl dat dus met Bilate niet het geval is.

Daarnaast schelen ze 9,5 jaar en zit er (hopelijk) in Van Hooijdonk nog rek. Die moet gewoon veel spelen - of dat bij ons is, is een discussiepunt maar vergeleken met Bilate denk ik van wel.

Dat Van Hooijdonk "alleen tegen de kleintjes scoort" is voor mij wat gemakkelijk en te kort door de bocht. In de meeste wedstrijden tegen "grotere" tegenstanders, liet NAC het dit seizoen helemaal als geheel afweten; of dat nou door corona kwam of niet, daar viel voor niemand echt eer te behalen. Bilate scoort niet, ook niet tegen de kleintjes.

Het elftal zou zogenaamd beter voetballen met Bilate als kapstok. Dat zie ik totaal niet. Daarbovenop komt nog dat er niks te kapstokken valt want er is niemand die scorend vermogen aan de dag legt met dit spelsysteem (of deze spelers).

Of Van Hooijdonk nu wel of niet gaat "janken in de media" - het is toch een feit dat Manders en Steijn bijna drie maanden geen contact opgenomen hebben na de openbare toezegging dat "snel te gaan doen"? Althans, ik heb ze nergens horen zeggen dat ze bedoelden 'in de winterstop' - toen niet en nu niet. Dat is gewoon keihard falen óf proberen van iemand af te komen. Net als die minuut wissel in combinatie met de invalbeurt daarvoor van een niet fitte, niet opgewarmde Immers.

Niemand ziet in Van Hooijdonk een absolute wereldspits of de verlosser. Het gaat er alleen wel om dat (1) het spel met Bilate op zijn minst niet beter is, (2) Bilate niet scoort en Van Hooijdonk wel en (3) zowel Manders als Steijn - ook objectief gezien - vreemd met hem omgaan.

Ik ben totaal geen Van Hooijdonk fan en ik kan zelfs wel een beetje begrijpen wat Steijn wil proberen te bereiken met Bilate, maar op dit moment ben ik er zwaar van overtuigd dat Van Hooijdonk de betere optie in de spits is voor NAC.

Al is er misschien nog een andere optie; als we eens af zouden stappen van dat vreselijke 4-3-3 keurslijf. Speel gewoon 4-4-2 met Bilate én Van Hooijdonk, op rechts Schouten en Rutten en op links Mashart en De Rooij. Dan zou je zelfs nog wel eens Dogan aan het renderen kunnen krijgen als invaller/back-up voorin. Enige vraag is wie er - behalve Haye - centraal op het middenveld zou moeten. Daar heb je wel wat kandidaten voor.

19   12  
Kipiani

De gênante vertoning met Mounir en Sydney en Tom zit mij nog steeds niet lekker. En dat na de winst.
Voor de groeps dynamiek in het team is dit gedrag nooit te vergoelijken.
Door niemand, ook niet na 3-0 winst.
Sterker het is dodelijk en een splijtzwam in een team.
Kunnen we echt niet gebruiken.
Als je wilt promoveren is dit net zo erg als een voorhoede die niet scoort of een trainer die alleen zijn ‘vrienden’ opstelt en Azzagari vergeet.
We staan als NAC nu weer op een andere manier voor lul met dit misselijke gedrag van Mounir.
Heel jammer na de belangrijke winstpartij.
Waarschijnlijk zal dagblad de Stem volgende week wel kritiekloos Mounir weer eens aan het woord laten over zijn laatste half jaar bij NAC.
Te gek voor woorden.

9   3  
Zwampie

Meneer Steijn, zie je wat het kan doen als je de juiste spelers opstelt en vertrouwen geeft.
Zelf stokkers gaat scoren wanneer hij gewaardeerd wordt, terwijl hij hier afgeschreven werd, en zelfs door je eigen gerolen werd met een kapstok waarbij je je eigen tegen spreekt (dat NAC met hem beter gaat spelen) .
Jammer dat je spelers individueel niet beter maakt, en je je eigen vast klampt aan de spelers die je zelf gehaald hebt.

Geef ook de andere spelers (o.a.Riera, sidney, azzagari) vertrouwen die er al waren en zeker als je eigen spelers (Malone,bilate,immers,venema) te weinig brengen.

2   2  
Lamington

Hail Theoden King!

10   6  
Tip

Is de les van de goed spelende en scorende Stokkers niet dat wij spelers veel te snel afbreken en afschrijven ? Dikwijls ook nog zonder de achtergronden te kennen.

18   2  
Henri

Echt belachelijk dat nu een Stokkers weer wordt opgehemeld door een aantal forumleden. Twee punten:
1) Hebben jullie niet gezien hoe ontstellend slecht zijn balaannames waren en hoe hij erg goede kansen verprutste?
2) Toen NAC hem aantrok wilden FSC en Sparta hem niet eens meer hebben.
Zegt genoeg denk ik.

4   1  
Badeend

Tip, op zich heb je een goed punt, maar kom niet aan met dat Stokkers goed speelt/speelde. Ook vanavond was weer een goede goal van hem, maar goed spelen......?

12   7  
Ibio

Stokkers heeft nu in 12 wedstrijden 4 goals gemaakt bij RKC in de ere.
En wij hebben Bilate basketballer, wat een fck aanfluiting. Kijk eens naar de stats van Mario. Gemiddeld tussen de 3 à 4 goals p/j.
Dankjewel Steijn, dat was een top deal!

29   5  
Tip

Ik heb Twente RKC gezien. Geloof me Stokkers balde zeer goed toen. (Luka Ilic trouwens ook)
Stokkers heeft op ere niveau , ook bij fortuna, best wat ballen binnen geschoten. Maar volgens velen hier kon en kan hij helemaal niks.
Maar je mag over het niveau en de potentie van een speler van mening verschillen. Geen probleem.
Strekking van mijn reactie was, serveren wij niet te snel spelers af met geroeptoeter op basis van te weinig informatie ? Denk ook aan Muhren. Ik stel het maar in vraag ! Denk er eens over na.
Lees de reacties aan het adres van bv. onze ElAl. Breekt tegen volendam de wedstrijd open. Speelt een zeer acceptabele partij. En waar leggen velen de nadruk op het negatieve. De vrije trap werd van richting veranderd en even wat trekken aan bal bij een strafschop. Terwijl dat laatste puur een communicatief misverstandje was. Dan lees ik gisteren zeker 4 reacties waarin ElAl wordt aangesproken met " de baard"
Hoe denk je dat zulke teksten bij de speler zelf overkomen die weet een zeer redelijke wedstrijd te hebben gevoetbald? Hoe voel je jezelf als je op je werk naar behoren hebt gepresteerd en je wordt toch sarcastisch "de baard" genoemd. Is dat stigmatiseren of discrimineren of beide? Zeg het maar. Of hoort er dat bij ons gezellige NAC gewoon bij ? Ik hou ook mijn hart vast of we met de Rooij een beetje geduld kunnen opbrengen. En SvH is nu terecht de held , maar lees de reacties eens als hij twee wedstrijden niet scoort.

9   5  
MickJ

Zelfs iemand die nog nooit een voetbalwedstrijd heeft gezien,
kan concluderen dat Bilate er niets van bakt.
Man man ,wat moet je zand in je ogen hebben om deze
jongen naar Breda te halen.
Nooit meer opstellen ,ga dan maar met 10 man spelen,
voor Ben ook weer een wasje minder.

20   4  
Ernie

Je schiet er een penalty in en je staat per ongeluk in de weg bij een doelpunt. 8.0
Haye, Kortsmit en Fiorini verdienen een veel hoger cijfer.

5   5  
Sjef de gevulde koek

Lulkoek over bilate hier weer. Toen hij eindelijk fit was en inviel was het een verademing ten opzicht van de rest die wedstrijd. Doelpunt van bufonge vergeten. Hij hielt de bal goed vast en ipv alles te verliezen. Toen was iedereen hier vol lof. Laatste 2 wedstrijden speelt hij zeer matig en hij heeft niet de kwaliteit zoals Sydney om makkelijk te scoren. Sydney moet in en rond de 16 komen anders heb je er geen klote aan. Bilate kan een bal vasthouden wat Sydney niet kan. Ze missen dus beide iets van elkaar. Als 1 van de 2 dat wel had gehad stond hij nu bij Ajax in de spits. Maar alles naast elkaar ben ik voor van Hooijdonk helemaal je nu wat verder naar voren gaat spelen.

4   3  
Henri

@Tip
Ik probeer overal realistisch en objectief naar te kijken. Mounir El A speelde voor zijn doen inderdaad tegen Volendam een zeer redelijke partij voetbal. Maar zei MS niet dat El A nu tijd en ruimte op het middenveld kreeg. Is altijd makkelijker voetballen. Ik bekijk voetballers indienmogelijk over meerdere wedstrijden of seizoenen. En als ik Mounir analyseer op bepaalde aspecten dan scoort hij niet hoog in mijn ogen.
Fysiek zwak: wint geen sprintduels/kopduels/ weinig duelkracht/ weinig atletisch vermogen,stijf in de heupen.
Voetballend een gemiddelde voetballer maar op zijn posities moet je meer hebben, een goede steekpass, goed afstandschot, een goede voorzet, ongeveer zo'n 8 goals scoren, een individuele actie om een overtal situatie te creeren. Alsik de afgelopen seizoenen terug kijk heeft hij weinig vorderingen gemaakt, veel te veel tikkies terug en breed en spelend in een veel te laag tempo. Ik denk dat hij ook zelf snel tevreden is want onder Hyballa werd hij en de rest flink achter de broek gezeten en toen speelde hij voor mij zijn beste wedstrijde. Vooral uit tegen Jong Ajax was een puike partij van hem. Als NAC met hem wil doorgaan dan stelt het doorselecteren binnen dit voetbalbedrijf niet veel voor.

3   12  
Doetinchemmer

@ Maar wij hebben Seuntjes, gezien die wereld goal?

3   3  
Mo

Als Venema zo blijft spelen, zou NAC hem over moeten nemen van Utrecht!

4   2  
geelzwartwit

@henri

Zoals een Elmo Lieftink bij de Graafschap.

Het niet renderen en optimaal functioneren van de middenvelders is natuurlijk ook het grootste probleem van Maurice Steijn.
Immers geeft geen steekpassen of doelpunten. Haye speelt goed maarrrr daar komen ook heel weinig assists en doelpunten van terwijl als hij een keer een steekpass geeft is het vaak meteen een doelpunt. El Allouchi geeft nagenoeg geen assists en loopt en speelt vaak in de breedte en schiet te weinig op goal. De jonkies Fiorini en DJ hebben wel de drive en techniek maar je kan niet van ze verwachten dat ze ook beslissend in wedstrijden zijn of de volledige aanvoer van de aanval verzorgen.

Met dat gegeven valt er voor een Bilate als aanspeelpunt ook weinig te presteren en al helemaal niet als je als Bilate zijnde op dit moment teveel verkeerde balanames hebt.

Voor Sydney was en is er wedstrijden lang ook te weinig te presteren vanwege de matige aanvoer. Als er dan al een keer een bal komt dan staat het type spits Sydney er wel. Je ziet dat ook met muhren bij Cambuur. Die kan dieper spelen en staat ook altijd op de juiste plek maar die krijgt de aanvoer ook.

Venema speelde een betere wedstrijd tegen Volendam. Nog zeker niet geweldig maar die versierde de strafschop en liep wel of niet het andere doelpunt ook binnen doordat er eens een voorzet kwam.

De filosofie dat de verdediging eerst goed moet staan is een juiste maar dat schouten en bijv Mashart het beter moeten doen met opkomen en voorzetten geven vind ik totaal niet juist. Het mag dan bij topclubs in het moderne voetbal zo gaan maar ik denk dan. Laat de verdediging goed staan en zorg ervoor dat het middenveld ook goed staat en ook zijn werk goed doet en de aanval bedient en ga dan als dat allemaal goed gaat eens kijken of de backs zich ook met de aanval kunnen gaan bemoeien.

En ja sorry Haye speelt goed maar die zou veel waardevoller met zijn assists kunnen zijn.

0   2  
Cool hand

Applaus voor Sjef. Ik vond Bilate de eerste wedstrijden ook een verademing. Nu blijkt dat hij 0,0 torinstinct heeft, ben ik minder enthousiast. Een combinatie van van Hooijdonk (torinstinct is het enige wat hij WEL heeft) en Bilate en je hebt voor de KKD een prima spits. Als 1 van de 2 ook nog snel was...

7   0  
Henri

@GeelZwartWit
Natuurlijk heb je gelijk dat je een selectie en een elftal langzaam moet opbouwen en fine tunen. En de basis moet een goede defensie zijn want voor iedere goal die je tegen krijgt moet je er twee scoren wil je nog winnen. Maar wat me bij Maurice Stijn opvalt is dat hij er na 6-7 maanden nauwelijks in is geslaagd een herkenbaar elftal weg te zetten met een herkenbare speelstijl. Terwijl een Hyballa dat in 2-3 maanden had gefixt. Zelfs met veel opkomende vleugelverdedigers. Ik hoorde pas van Maurice dat hij altijd maar één keer per dag traint, niet alleen in coronatijd. Ik moet zeggen dat ik deze intensiteit wel veel te laag vind. Kijk nogmaals eens naar de intensiteit waarmee Hybally trainde en waar topploegen mee traienen als ze geen internationaal programma hebben. Alleen door trainingen kun je je als speler en team verbeteren.

3   0  
geelzwartwit

@henri

Helemaal mee eens. Bij Weijs was dat ook al in een paar weken het geval.
Ik hen het idee dat die twee trainers heel erg vanuit eigen visie werkten en die visie was bij beide gericht op het presteren en functioneren als team.
Toen ging het niet vaak over spelers als individu. Het ging bij die trainers over hoe er gespeeld moest worden. Bijna op een manier dat het niet uitmaakt wie op welke positie staat.

Twee totaal andere trainers en twee keer een megasoap. Maar wel twee trainers waarvan ik dacht Ja! Op die manier creëer je herkenbaar voetbal en ben je zichtbaar iets aan het opbouwen.

Dat was in het begin bij Stein ook wel maar er was nooit echt goed voetbal. Die progressie zat nooit in. Het herkenbare zat hem meer in het feit dat de tegenstander de bal mocht hebben we een degelijke verdediging hadden en we altijd wel 1 van de drie counterkansen scoorden.
Men noemt vaak de wedstrijd tegen Jong Ajax als enige echt goede wedstrijd maar ook die was slecht. Vooral slecht van Ajax. Het was de jongetjes van Ajax tegen de routine mix van NAC. Ajax kreeg het deksel op de neus door onervarenheid. Ze vielen veel aan en de eindpass ontbrak en schoten op goal waren slecht. NAC liet ze komen en counterde toen naar de overwinning niks de beste wedstrijd van NAC. Naïef en te jong van Ajax.

4   0  
Henri

@GeelZwartWit
Alles begint met de juiste man op de juiste plaats. Toen bekend werd dat MS trainer werd vond ik het mooi vanwege het feit MS toch wel een naam is in trainersland en hij ook zijn woord in de praktijk bracht. Maar echt blij was ik niet omdat ik al meteen twijfels had en heb over het feit of MS de trainer is die bij NAC past. De trainer is die het spel speelt zoals het publiek het wil zien en in het clubhandvest staat vastgelegd. De praktijk wijst uit van niet. Ook tegen Volendam was NAC de onderliggende partij die de tegenstander het spel liet bepalen. Maar je zit nog wel 2 1/2 jaar aan dit voetbal vast. Want een nieuwe TD, als die al wordt gevonden zal strak aan het lijntje van Manders moeten lopen want MM en MS zijn verantwoordelijk voor de samenstelling van deze selectie en de speelstijl van de trainer. Ik zie het echt niet rooskleurig in. Ik ben echt benieuwd wat ze met Lokhoff gaan doen. Kijk ik heb al eerder gesteld dat het geen TD/TM is, maar het is wel een voetbalbeest met enorm veel ervaring, contacten en een NAC-man. Zo'n man moet een prominnte rol in het voetbalbedrijf van NAC krijgen.

5   2  
geelzwartwit

@henri

Ik maak nog niet zoveel zorgen.
Stel je hebt een speler als lieftink op 10 met assists en goals. Hoe loopt het dan met kaj en venema en Sydney en Bilate? Wat als Haye meer naar voren speelt? Het moment toen hij een paar keer hoger speelde gaf hij bepalende assists.

In het team mist het type lokhoff.
Steijn hoopte op immers daarvoor.

En mbt Lokhoff zie in hem juist een brug functie tussen jeugd scouting en selectie.

Juist de bewaker van de sportieve identiteit.

NAC moet een herkenbare vaste speelwijze hebben. De nr. 10 die we nu missen moest al uit eigen jeugd op de deur staan te rammelen. Zo ook die tweede type lammers spits.

Laat ton met de scouts en hellemonds ervoor zorgen dat we uit jeugd of scouting altijd. Een pierre lammers lokhoff remie hebben. En tijd een centraal verdedigend duo als penders zwaanswijk.

Laat ton die spelersprofielem uitwerken en samen met jeugd scouting en Steijn dit optuigen

Laad alle berichten na dit bericht in