Wij gaan niet opzij

Man of the Match: NAC - Jong PSV

Thiestemberg

NAC heeft de historisch sterke seizoenstart doorgezet tegen de talenten van PSV. In eigen huis werd een zwaarbevochten overwinning geboekt, al had de uitslag een stuk hoger uit kunnen vallen dan 2-1.

B-Side Stats: NAC - Jong PSV (934 Stemmers)

Wie speelde volgens jou de beste pot? Stem op alle spelers hieronder en samen maken we er een mooi overzichtje van!
 
Even geduld: Je stem wordt verwerkt
N. Olij
-
M. Rutten
-
R. Riera
-
C. Rösler
-
J. Mashart
-
D. Malone
-
L. Immers
-
T. Haye
-
H. Dogan
-
S. van Hooijdonk
-
M. El Allouchi
-
M. Adilehou
-
L. Fiorini
-
N. Venema
-
M. El Allouchi
6,3
S. van Hooijdonk
6,8
H. Dogan
4,3
T. Haye
7,5
L. Immers
6,6
D. Malone
6,5
J. Mashart
5,8
C. Rösler
7,0
R. Riera
7,0
M. Rutten
7,5
N. Olij
7,4
N. Venema
6,6
L. Fiorini
7,5
M. Adilehou
6,2
Bron:
B-Side Rats
89 Reacties
205   48  
Quinn

Ik word een beetje moe van het neerhalen van Dogan bij elke post, ja hij kan beter, ja hij moet geen penalty’s meer nemen, maar hij heeft wel een goede pass en schot in huis. Steun je club, dus ook Dogan...

5   7  
Henk

Zit een foutje in BSR..

2x Dogan en krijg de melding dat alle wisselspelers ook een cijfer moeten krijgen terwijl ik deze ingevuld heb.

7   0  
Thiestemberg (BSR)

@Henk

Is opgelost!

31   71  
Gman

Mijn 1 voor dogan is geplaatst.

Rosler wederom topwedstrijd. Haye blijft iedere wedstrijd er met kop en schouders bovenuit steken. Wat een geweldenaar!

205   48  
Quinn

Ik word een beetje moe van het neerhalen van Dogan bij elke post, ja hij kan beter, ja hij moet geen penalty’s meer nemen, maar hij heeft wel een goede pass en schot in huis. Steun je club, dus ook Dogan...

69   7  
Arjan

Neem deze cijfers niet meer serieus hoor. Onvoldoende voor spelers die prima spelen.

Trots zijn dat je Dogan een 1 geeft.

Het is wachten dat de we punten verliezen dan kunnen de droeftoeters weer aansluiten....

44   4  
Steefl

Ik vond Immers goed spelen, wint vrijwel al zijn duels. Malone, Haye en van Hooijdonk dede ook prima wat ze moeten doen. Olij kreeg weinig te doen.
Dogan is gewoon geen buitenspeler.

25   2  
Ivo

Dogan speelt al weken als rechtsbuiten, dat is zijn positie niet, dus kan je ook de trainer aanrekenen.

Je hebt nieuwe spelers gehaald, Venema, Fiorini, Buffonge, en die worden heel langzaam gebracht. Ook dat kan je de trainer aanrekenen.

Begrijp me niet verkeerd, Steijn doet het prima, maar niemand is perfect en voor alles is wat te zeggen. En achteraf is het makkelijk praten.

Nu maar eens kijken of er deze week nog transfers komen. Het zal bepalend zijn voor de rest van het seizoen.

31   4  
abc

NAC heeft nu een ploeg die als ze er 100 procent voor blijven gaan een heel eind kan komen. De tactiek is duidelijk en al helemaal als je naar de statistieken krijgt. Het is nog een stuk verdedigender als onder Brandts. Mij maakt dat niks uit, ik vind het prima. Met puur counter voetbal wonnen we de beker, dus waarom zou verdedigend voetbal niet bij de clubcultuur passen ?

Wel mag dit elftal niet verslappen want dan kunnen we ook van iedere ploeg in de keuken verliezen.
Een aantal ontwikkelingen wordt wel bepalend. Riera's vertrek lijkt me zeker. Wie gaat centraal spelen of wie komt erbij ? Of Sidney blijft is afwachten maar zeker kans dat hij blijft mits hij een redelijk contract krijgt. M.i. dient er nog wel creativiteit bij te komen, het is nu iets te veel hap-snap-beuk voetbal. Maar achterin zit het behoorlijk goed. Ik verwacht dat de Rooy toch zal komen voor een vijf ton. Is een prima en eerlijke prijs.

Wat betreft de cijfers. Wat een kinderachtig gedoe om af te spreken om allemaal Dogan een 1 te geven. De kleuterschool is er niks bij.

27   9  
Chingblauw

Dogan tja,
Dat ie een penalty mist oké, de beste voetballers ter wereld hebben die weleens gemist. Maar wat ik hem wel kwalijk neem is dat ie als zoutzak over het veld hobbelt, totaal geen wedstrijdmentaliteit in te vinden gisteren. En ja dan verdient ie in mijn ogen echt geen punt.

27   16  
Henkie

Zwakste schakels voor mij Dogan en Allouchi. We hebben écht een nieuwe vleugelspeler nodig, maar het liefste 2.

Dogan niets gecreëerd.
Allouchi niets gecreëerd, wel 1 op 1 gezet door Rutten (geweldige bal) en gemist. Was niet makkelijk, maar toch buiten dit moment weer helemaal niets laten zien.
Mashart matig, maar dat is bekend. Gelukkig komt Noblejas eraan.

Immers was sterk. Sydney effectief, maar toch niet echt goedspelend. Centrale duo was prima en Rutten voor mij motm met die goal en paar goede ballen die hij gaf.

2   1  
ABC

....statistieken kijkt.

10   10  
Rubenac

Hulk Dogan

46   0  
Bart

Heb echt genoten van fiorini in de 30 minuten die hij gespeeld heeft! Maakt een goede goal maar, vooral z’n inzet en hoe hij z’n duels aanging veraste me positief! Sterke gast en k hoop dat we meer hier van gaan zien! Voor mij laten zien dat hij een hele goede opvulling is voor ons!

30   11  
steven73

Kijk naar de eerste helft Dogan geeft 4 goede voorzetten waar goals uit MOETEN komen. HIj speelde tweede helft niet goed. en word daarom ook gewisseld. maar hij speelde eerste helft echt wel goed. Top Dogan als de andere jouw voorzetten/corners eens afmaken heb je een prima dag, en hoor je niemand

9   5  
Pietjebel

Venema is toch ook niet de rechtsbuiten waar we op zitten te wachten
Van dogan moet je niet verwachten dat hij 2 man passeer en een voorzet geef

Hij is meer de speler rond de spits een een goede trap ook al gaan dr wel eens mis maar hij heeft zeker de beste trap in de selectie

Mischien is het beter over te stappen naar ander systeem want dit lever geen goals op
Zoals ik het ziet speel nac 4-5-1 met 1 diepe spits en spelers aan de buitenkant
Dogan en mounir zijn geen buitenspers

14   17  
1912

Bijzonder trouwens. Afgelopen zomer heeft NAC van der Avert weggestuurd omdat hij niet goed genoeg zou zijn.
Willem II pikte hem op voor hun -21.
Ondertussen heeft van der Avert zijn debuut gemaakt voor het 1e en staat hij vandaag in de basis bij Willem II.

Hebben we hem niet iets te snel laten gaan?

17   17  
Gman

@Steven73 en anderen

Volgens mij zijn al die voorzetten van hem de afgelopen weken of; tegen zijn directe tegenstander aan, of niet naar een geel-zwarte. Die voorzetten 'hadden erin geschopt moeten worden' is kul als ze niet op de juiste plek komen. Zijn corners zijn ook dramatisch.

Ik reken die gast echt niet af op die penalty. En ik begrijp ook dat hij niet op zijn eigen plek staat. Maar je bent f.cking profvoetballer en verdient een meer dan dik salaris. Dan moet je met je te hoge vetpercentage de longen uit je lijf rennen en strijd leveren. Jij staat namelijk als Dogan zijnde wel gewoon in het veld, en je houd een aantal mogelijk meer gedreven gasten uit de basis. Werken voor je geld dus.

Vandaar de 1, en het moet maar eens afgelopen zijn met die handen boven het hoofd van Dogan te houden omdat hij bij zijn vorige club 1 goed seizoen heeft gedraaid. Bij NAC heeft ie tot nu toe voornamelijk ondergepresteerd. Dat je een mindere periode hebt, ok. Maar lever op die momenten tenminste wat strijd en laat zien dat je het leuk vind om voor NAC te spelen en dat je het leuk vind dat je een dik salaris ontvangt.6   1  
Zwampie

Voorop gesteld blij met de punten,maar het voetbal moet toch beter.
Ze maken het der eigen moeilijk door al veel te ver van de man te verdedigen, hierdoor lopen ze onnodige meters en achter de tegenstander aan.
Positiespel is ook nog niet best als je ziet hoe makkelijk PSV de bal rond kon spelen en de vrije man vond. Zelfs op het middenveld waarbij bij ons de meeste ervaren en sterkste spelers staan.
Storen doet maar 1 a 2 spelers waarbij Immers vaak het voortouw neemt, maar de rest dan gaat staan kijken.
Je mist dit sowieso al bij Dogan en el allouchi,waardoor het al onbegonnen werk is.
Dat je dit wellicht niet in je tactiek meeneemt ,Oke, dan kan je er wel voor zorgen dat de speler zich goed opstelt waardoor de tegenstander minder snel inspeelt.

Dat eerst de punten belangrijk zijn en dan het spel, ben ik het helemaal mee eens. Maar na 5 wedstrijden mag en moet er wel vooruit gang inzitten en dat zie je niet.

13   58  
Johnny1912

Dogan krijgt van mij een dikke 1!!!!

14   8  
Badeend

Sorry hoor maar Dogan brengt dit seizoen helemaal niks en moet maar opgesteld worden omdat hij "zo levensgevaarlijk is bij spelhervattingen" en "zo'n goed schot/steekpass heeft". Het komt er alleen absoluut niet uit en dat komt dan weer omdat hij "niet op zijn positie speelt".

Ik vind het echt de grootste kolder ooit.

Heb in 5 optredens nog geen steekpass gezien, ook geen scherpe voorzet, geen echt gevaarlijke vrije trap. Wél een paar gevaarlijke corners (maar meer dan de helft was ondermaats) en dus nu een gemiste penalty. Daarnaast een houding van likmevestje, maar dat zal dan wel weer aan zijn "fysiek" liggen en mag ik niets van vinden.

Dogan brengt dit NAC helemaal niets en het is een groot raadsel waarom hij maar steeds wordt opgesteld. Ik denk nog steeds dat dat over is op het moment dat de transferwindow sluit. En hopelijk -voor alle partijen- heeft hij dan een transfer gemaakt.

25   2  
Scheppioni

Hoop dat Rossler niet voor noorwegen de bank warm gaat houden ! Zekerheidje Rossler !

15   5  
Nr. 20

Dogan en El Allouchi zijn ws hele aardige gasten. En van El Allouchi vind ik het best knap dat hij zich toch elke keer in de basis knokt. Echter met beide in team is er geen balans en moet Immers alle gaten dicht lopen en anderen moeten ook vuile werk van de 2 heren opknappen. Ik heb El Allouchi gisteren weer geen 1 bal zien afpakken en opbouwend zeer zwak. Elke bal vooruit is 90% balverlies. Dogan tja wil denk ik wel maar staat op verkeerde positie. Kortom voor NAC prima spelers maar ze moeten zich gaan schikken in rol als in dienst spelen van de anderen!! Als ik dan in begin 2 vrije trappen van Dogan zie waar hij El Allouchi gaat opzoeken....tja....dat is teveel van het goede. Daarnaast denk ik ook goed dat we richting einde gaan van de transferperiode.

15   14  
ABC

Onze ElAl speelde vorig seizoen een prima seizoen. Ook dit seizoen voldoende/goed. Gisteren zwakke partij net als veel van zijn collega's. ElAl hoort in de basis en gelukkig vinden zijn trainers, die er voor geleerd hebben , dat ook.

Dogan heeft een prima en mooie trap. Is een van de redenen dat zijn trainers hem niet snel passeren. Gisteren , net als veel van zijn collega's, zeker de tweede helft, onvoldoende. Vorig seizoen en ook dit seizoen laat Dogan nog steeds te weinig zien in een hele wedstrijd. Je voelt aan alles dat er veel meer in zit maar het wil er maar niet echt uitkomen. Vooral voor Dogan zelf enorm kloten. Ik denk en hoop dat het goed komt. Maar het moet wel de komende wedstrijden gaan gebeuren.

16   4  
geelzwartwit

Dogan speel echt niet expres onder zijn kunnen. Als je uit vorm bent dan is het aan de trainer om te bepalen hoeveel tijd je krijgt om in vorm te komen. Niet aan supporters om de speler verder een crisis in te lullen.

Ps als Sydney weg mocht gaan zou dan Elías Már Ómarsson wat voor NAC zijn? Heeft contract tot medio 2021

4   2  
signase

Dogan speelt als rechtsbuiten. Dat is niet in zijn kracht, dus presteert hij niet optimaal. Zelfde geldt in iets mindere mate voor El Al. Blijf het toch jammer vinden dat Steijn per se vasthoudt aan 4-3-3, terwijl de samenstelling van de selectie meer gebaat lijkt bij een 4-4-2. Maar ja, wie ben ik? NAC staat 15 uit 5, voorlopig heeft Steijn alle gelijk van de wereld.

9   5  
Maarten

Rutten was de beste gisteren.

27   9  
Willem 4,5

Wordt het onderhand geen tijd dat we punten gaan geven wie het meest negatief is van onze 'supporters'. Zeer vermoeiend om te zien dat elke week Dogan en El A.worden afgezeken. El.A speelt zeer behoorlijk tot prima. Als die omhaal er in gaat krijgt ie een 9, of horen we dan ook weer een hoop gezeik over balverlies en verkeerde passes. Er kwamen gisteren meer passes niet aan dan wel, maar we hebben wéér gewonnen en uiteindelijk gaat het daar om!

15   2  
ABC

Een speler met het profiel van Dogan moet het hebben van zijn goals en assists. Hij heeft een mooie trap, steekbal en kan raak schieten. Als Dogan voldoende goals etc. maakt hoeft hij niet als een idioot over het veld te rennen. Dat is zelfs niet goed want hij moet overzicht houden en op de juiste momenten toeslaan. Probleem van Dogan is dus dat hij vorig seizoen bij NAC te weinig scoorde en te weinig assists. En ook dit seizoen zit zijn gemiddelde helaas te laag. Dat zijn harde feiten.
Het is dus heel simpel ; komende weken dienen er goals en assists te komen. En dat weet Dogan zelf als de beste. Zou het dan niet beter zijn als we hem nu een steuntje in de rug geven?

14   7  
NAC Vooruit!

Vond Mashart echt de zwakste schakel in defensie.

Fiorini viel echt lekker in.

Dogan, staat gewoon niet opgesteld. Dat moet Steijn toch ook zien!

25   12  
Flieger prins van UT kielegat

Ik heb dogan gewoon een 10 gegeven
Niet omdat hij goed speelde maar omdat hij ook speler van ons NAC is
De hoon vind ik onterecht ja hij mist een penalty maar dat doet iedereen weleens
Steijn zelf zegt ook dat hij zijn voorkomen niet mee heeft maar dat hij wel degelijk hard werkt op een positie die hem niet eigen is
Zie ook eens hoe schouten en Rutten aanvallend kunnen uitblinken
Dogan heeft al een aantal keer laten zien dat hij geweldige steekballen in huis heeft
Verder wil ik ook een lans breken voor mashjaar viel niet op en dat is opzich goed

13   9  
Baron

Sterker als Sydney vertrekt is Dogan wat mij betreft de beste optie in de spits. Dus laten we hem aub niet helemaal kapot maken met z’n alle. Paar isd, pingels nemen hoeft hij komend seizoen niet meer te doen.

3   22  
Bertus

Van den Avert in de basis bij de zusjes...

4   4  
Chris W.M.

@ GEELZWARTWIT

Als we De Rooij al niet kunnen betalen dan de belangrijkste speler van een concurrent al helemaal niet.

3   1  
Badeend

Even een serieuze vraag:

Wat is wél 'Dogan zijn positie'?

8   1  
Chris W.M.

@ BADEEND

Is een tweede/zwervende spits. Moet rond een aanspeelpunt spelen, dus 4-4-2 zou een betere opstelling voor hem zijn. Dus wat dat betreft ongelooflijk dat Brood hem perse wilde hebben en dan zijn systeem niet aanpaste aan hem.

18   10  
Nacbeest

Met Dogan hebben we sinds jaren weer iemand die echte corners en vrije trappen kan inbrengen.

Daar gaat 1 penalty niets aan veranderen.

Fijne speler waar nog meer uit gaat komen als we inderdaad meer veldvoetbal gaan spelen ipv lange ballen geven.

1   7  
Henri

@Badeend
Hij heeft jarenlang linksback/linkshalf gespeeld in het tweede van Sparta.

41   4  
Dirk

En ondertussen speelt Vloet gewoon zijn partijtje mee bij Heracles terwijl NAC nog steeds op zijn centjes zit te wachten. Waarom staat knvb/uefa dit toe ??

Hebben we het geld van Amoah wel binnen of is dit verjaard ??

5   5  
Zlep

Als rechtsbuiten komt Dogan niet tot zijn recht. Hij is in mijn ogen een valse spits, iemand die om een target man moet spelen voor de afvallende bal, dan is Dogan op zijn plaats. Dus om hem nu compleet af te branden is onterecht. Stijn moet 442 gaan spelen, op dit moment hebben wij geen spelers voor een 443 systeem.

5   19  
Ric

Sidney kan naar Italië en Portugal maar ook de graafschap schijnt in de markt te zijn.

7   2  
RV

Tsja ik probeer de cijfers naar verhouding te geven en als ik Dogan slecht vind spelen (ik vind hem helaas zelden meer waard dan een zes) dan geef ik hem niet direct een 1. Maar meer als een 5 vond ik het na gisteren ook niet waard.

Flegmatieke spelers als een Seuntjens vallen zelden goed bij het NAC publiek maar daar zag je wel de echte klasse. Ik heb het eigenlijk bij Dogan nog maar zelden gezien. Hij heeft het gewoon niet voor het niveau wat NAC moet nastreven. Eerst hoopte ik nog dat zijn blessure daar debet aan was. Maar inmiddels is hij ook gewoon wat kilos te zwaar en denkt het vaak op 80 procent te kunnen doen. Daar red je het bij NAC niet mee ook niet als je een hele goede trap hebt.

De enige hoop die ik dan heb is dat het te wijten is aan het feit dat hij niet op zijn positie speelt. Maar wat moet hij dan? De concurrentie aangaan met Immers? Dat gaat hij niet winnen.

Jammer.

7   3  
Flieger prins van UT kielegat

@badeend
Voor mij is dogan een echte 10

11   2  
Sjef de gevulde koek

Overigens wel mooi dat er weer spelers namen op de shirts staan. Word toch iemand wakker bij de marketing haha

27   10  
f4ratje

Dogan bashers!

zien jullie niet hoeveel goede gevaarlijke ballen hij geeft uit corners, vrijetrappen, steekpassjes?
Ja die pinantie was kut ingeschoten dat klopt.

Zijn jullie de standaardsituaties van de afgelopen jaren vergeten? Zoveel gevaar komt eruit!
Als Dogan straks pleite is en we weer kutcorners krijgen dan gaan jullie janken om Dogan! Maar dit zullen jullie nooit toegeven omdat jezelf geen gezichtsverlies wil lijden!

Als we promoveren doen we dat met HEEL het team! Deze punten hebben we kunnen behalen met HEEL het team, verliezen zullen we ook met HEEL het team.

Steun aub alle NAC spelers eens! Ze doen allemaal hun stinkende best!

10   3  
Ed

Dogan staat niet op de juiste plaats. Meer centraal achter spits. Hou vertrouwen in hem.

26   1  
Quel

Wekenlang wordt er geklaagd dat onze spitsen niet renderen omdat er geen goede voorzet komt. Nu heb ik er gisteren de eerste helft een stuk of 4,5 gezien waarbij de bal er gewoon in moet.

Dogan speelde de eerste helft gisteren echt niet slecht, maar het is duidelijk geen snelle, flitsende rechtsbuiten. In de counter heb je m.i. niet zoveel aan hem.

De penalty was slecht, ik was ook pissig. Tegen jaz schoot ie hem feilloos binnen. Schiet ie m wel binnen en zet een van zn ploeggenoten zijn hoofd een keer goed tegen zo'n voorzet istie de beste speler van het veld en is het hier hosanna.

Misschien moeten we onze spelers juist een keer steunen in plaats van ze altijd maar af te zeiken. Volgens mij zijn we daar 'supporters voor.

13   8  
Belgische Naccer

Steijn wil blijkbaar 4-3-3 spelen. Hij haalt notabene Venema voor de rechtsbuiten. Vervolgens laat hij dan 5 wedstrijden op rij Dogan op rechtsbuiten spelen en Allouchi (een middenvelder) op linksbuiten. Geen wonder dat beide spelers week in week uit, door de mand vallen.

Als je 4-3-3 wilt spelen is in dit team helaas GEEN PLAATS voor El Allouchi en Dogan.

Zet gewoon Venema rechtsbuiten, die is ook veel gevaarlijker in de omschakeling dan "trage vrachtwagen" Dogan. En zet Fiorini maar gewoon linksbuiten hoor, die gaat, in tegenstelling tot Allouchi, wel gewoon de duels aan, en is levensgevaarlijk in de afronding.

Ik zou graag hebben dat Steijn eens begint met 3 echte aanvallers. Fiorini, Hooijdonck en Venema.
Dan beslis je dit soort potjes tegen PSV2 al in de eerste helft, i.p.v. billenknijpen tot de laatste minuut.

Of je zet Allouchi linkshalf en Dogan naast Hooijdonk in een 4-4-2. Dat kan ook, als je dan blijkbaar kost wat kost met deze 2 spelers wilt spelen.

35   5  
Sjef de gevulde koek

Overigens van Hooijdonk blijft 100% zeker hoor ik net. Lijkt me verstaging van hem hopelijk trekt hij deze lijn door.

4   20  
geelzwartwit

@chris w

ER VAN UITGAANDE DAT SYDNEY NIET GRATIS WEGGAAT!!

Ps jij kent de complete financiële huishouding van NAC ook al?
Je weet dan echt alles van NAC wow

5   1  
Mika

@sjef de gevulde koek hoe weet je dat syd 100% blijft?

7   1  
Badeend

Volgens mij speelt NAC al bijna 20 jaar 4-3-3. Dat zou dan dus mét buitenspelers moeten zijn. Steijn heeft ook al aangegeven dit systeem te willen spelen en een voorkeur te hebben voor een échte buitenspeler en een middenvelder aan de andere kant. Dogan is allebei niet, we spelen niet met een "zwervende spits" én de namen Malone (aanvoerder), Immers (grootste aankoop) en Haye (beste speler) worden standaard als eersten op het wedstrijdformulier ingevuld. Dan is er gewoon geen plek voor Dogan. Als hij het rechtsbuiten niet fatsoenlijk in kan vullen, terwijl hij - in tegenstelling tot El Allouchi - altijd een opkomende back (met het juiste been!) achter zich heeft en daarvan zou moeten profiteren, dan houdt het gewoon op.

Oh en Olij? Die hoeft niet ingevuld te worden - die staat voorgedrukt op het wedstrijdformulier.

12   1  
Molenschot Loco

Nou zou mooi nieuws zijn als er vanuit NAC de mededeling komt dat Sidney blijft een de Rooy komt.....Manders was vandaag toch in Eindhoven?

31   1  
Ivo

Vorig seizoen:
NAC - Jong AZ 3-1 (nu: 6-1)
Helmond - NAC 0-0 (nu: 0-2)
NAC - FC Den Bosch 1-2 (Nu: 2-1)
Jong Utrecht - NAC 0-0 (alleen thuis tegen gespeeld) (nu: 0-2)
NAC - Jong PSV 3-1 (alleen uit tegen gespeeld (nu: 2-1)

Vorig seizoen dus 8 punten uit deze 5 wedstrijden, nu 15. Tel uit je winst.

2   26  
Patje

de geruchten gaat dat Sidney of naar de nerds of celtic gaat, kan iemand dat bevestigen? al hoop ik dat hij nog 2a3 jaar blijft. hij is pas 20 en als ik steyn moet geloven heeft niemand een basis plaats, en ja daar miet je voor werken. anyway sid teken gewoon bij.bij de mooiste club van Nederland.

17   1  
Chris W.M.

@ GEELZWARTWIT

Die hoef ik niet te kennen om te weten dat het zeer onwaarschijnlijk is dat Excelsior hun topscorer aan een directe concurrent gaat verkopen voor een bedrag wat NAC kan ophoesten.

11   1  
Optimist

Ik heb hetzelfde gehoord als Sjef uit wat ik als een betrouwbare bron beschouw.
Zal vandaag wel bekend gemaakt worden.

Mooi dat Quinn zo veel duimpjes omhoog krijgt, dat is de spirit, zo worden we kampioen.

3   1  
Ric

Zou het gesprek met Eindhoven positief zijn geweest? Ik zie namelijk nog nergens dat NAC zich nu écht definitief terug heeft getrokken 😜

4   7  
Mo

@Ric

Of laat Manders zich door E'ven piepelen?

6   6  
Europa leaugue

Gvd al de hele ochtend aan het kijken voor Sidney nieuws !!

10   4  
ibio

Sydney wil dat er een 'plan' is. Wat hij daarmee bedoelt in mij een raadsel. Je moet ervoor zorgen dat goed speelt zodat de trainer niet om je heen kan. Er is voor hem inmiddels een geweldig perspectief bij NAC. Dat heeft hij nu zelf afgedwongen met zijn spel.
Hij mag nu zelfs de pingels nemen. Het heeft er voor Sydney nog noooit zo goed uitgezien bij NAC. Steijn kan niet anders dan hem in komende periode in de basis te houden. Als hij naar een andere club gaat dan betekent dat niet dat je daar een garantie krijgt op speeltijd. Daar begint hij weer op nul.

Tekent hij bij bij NAC ? dan wordt ie een held
Gaat ie cashen bij een andere club, tja dan ....

6   6  
P

Kom op Sydney, heel Breda wacht op je verlossende antwoord !!

Houd ons niet langer in spanning !!

4   1  
Badeend

Vandaag geen nieuws. Later deze week meer.

We zullen het zien. Sidney is hartstikke welkom om te blijven, wordt gewaardeerd door publiek, medespelers en technische staf en heeft op dit moment flink perspectief - het moet dus ergens anders van afhankelijk zijn; gelimiteerde transfersom?

7   0  
Uit Je Naaht

Als SvH niet blijft is dat denk ik uit een soort rancune: dan komt dat doordat hij zich te lang niet gewaardeerd heeft gevoeld en doordat hij dat gevoel niet meer van zich af kan zetten.

Door zijn eigen spel de laatste tijd en de samenloop van omstandigheden (de goede seizoenstart, de blessure van Bilate, etc) is de uitgangspositie bij NAC namelijk perfect. Op het snijvlak van uitdaging en speeltijd is NAC de perfecte club voor hem: gaat hij een stap omhoog dan zal hij denk ik weinig spelen en gaat hij een stap omlaag, dan is dat... tja... een stap omlaag. Bij een overstap naar een vergelijkbare club (De Graafschap) heeft hij denk ik weinig te winnen - ook omdat hij zich dan opnieuw moet bewijzen en moet wennen aan een nieuwe club, incl. teamgenoten, staf en speelstijl.

De kans om bij te leren en wellicht met NAC mee te groeien naar de Eredivisie is het perfecte uitgangspunt voor SvH, met daarbij natuurlijk het gegeven dat hij binding heeft met de club en zijn sporen inmiddels aardig heeft verdiend. Ook zullen nieuwe clubs hem echt niet heel veel meer gaan betalen dan de aanbieding die NAC nu voor hem in petto heeft.

Als SvH weggaat dan heeft dat met het verleden te maken, niet met het toekomstperspectief.

1   7  
Robbie Rafello

Off Topic; Kan iemand bevestigen dat in een eventuele ruil met Riera ook Konrad de la Fuente word betrokken?
Dat zou ons bij een hoop issues afhelpen.
Kan links, kan rechts en als Syd toch het geld achterna gaat, kan ie ook in de spits.
En als we dan een vervanger voor Riera zoeken, heel snel Bredanaar Victor vd Bogert bij Willem II uit zijn leiden verlossen.

5   2  
Ivo

Sydney weet ook wel dat hij bij NAC de steun heeft van de fans. Natuurlijk kan hij van club veranderen, maar dan begint hij ook op nul, en heeft hij ook geen zekerheden.
Bij NAC is hij voorlopig 1e spits. Pas als Bilate weer wedstrijdfit is, heeft hij weer concurrentie. Ondertussen kan hij zich onsterfelijk maken door te blijven scoren en assists te geven.
Vanaf nu zal hij ook wel de vaste penaltynemer worden.

Bij NAC is zijn perspectief gewoon het beste, tenzij hij echt voor heel veel geld naar een buitenlandse club kan. Maar dan is hij ook niet zeker van speeltijd, dus dat zou niet logisch zijn, zijn verhaal was juist dat hij meer speeltijd wil.

2   0  
Breda1912

@ Badeend

Waar baseer je dat op? Neem aan dat als ie vandaag een keuze maakt, dit ook wel snel naar buiten gebracht zal worden

7   0  
TvB

Voor sidney is het beste om bij NAC te blijven. Dit moment is hij 1e spits en als hij zo blijft spelen kan Steyn hem er ook niet afhalen natuurlijk. Dogan zal naar de bank verhuizen zodat Sidney ook vrije trappen en penalty’s gaat nemen. En daarbij ook nog hopelijk komst van een goede flankspeler (de rooy) waar hij fatsoenlijke voorzetten van krijgt. Kortom hij gaat dan nog meer scoren

4   2  
De Bolle Damen

Er is geen club in de wereld ( qua niveau en gevoel beter dan NAC ) voor Sidney. , want die gaan SvH echt geen basisplaats garanderen. Daar komt hij op zeker op de bank terecht en maakt hij dus niet de broodnodige speelminuten.

Het enige voordeel is de poen.
Transfervrij, tekengeld, beter salaris, hmmm ja daar zullen ze in huize van H. ook wel aan denken.

NAC moet hem een verbeterde aanbieding doen , geen toezeggingen op het gebied van speelminuten doen, de transfervrije status laten behouden en een doorbverkoop percentage bedingen. Dan blijft SvH waarschijnlijk en heeft NAC een spits die alleen maar kan worden.


5   4  
Chris W.M.

@Ivo

Ik denk dat Volendam ook een goede optie is voor hem. Hebben een redelijk team, missen alleen een echt goede spits. Genoeg creativiteit op het middenveld en op de vleugels, spelen aanvallend voetbal, hebben met Jonk een trainer die spelers beter maakt en is een goede bekende van Pierre. Als hij daarheen zou gaan heeft hij praktisch de garantie dat hij eerste spits wordt, op een redelijk niveau.

7   7  
De Bolle Damen

@ChrisWM
Dus je denkt dat Sydney beter af is bij Volendam dan bij NAC?
Kom op zeg.
Ik schat jou kennis en kunde hoger in.

Volendam of NAC?
Chrisje toch

2   1  
De Bolle Damen

Jouw ipv jou

2   1  
De Bolle Damen

Als ie al een transfer maakt dan wordt het Turkije of Portugal.

15   1  
nm

Wat mij stoort in dit verhaal is dat het allemaal erg vaag is en dat de journalistiek doet alsof dit heel normaal is.

Waarom zou je Sidney gratis (zwart op wit gezet) laten vertrekken als hij nog een jaar contract heeft?

Hij geeft aan dat hij geen basisplaats eist. Wat is er dan aan de hand? Waarom twijfelt hij dan om weg te gaan wetende dat hij nog een jaar onder contract staat?

Hier is veel meer aan de hand, iets dat wij niet weten. Dit is allemaal erg vaag en schimmig.

5   3  
Ric

Mijn gevoel zegt dat eind van de dag van Rooij wordt gepresenteerd

3   1  
Chris W.M.

@De Bolle Damen

Waar zie jij staan dat ik dat een betere optie vind?

Ik reageer op de post van Ivo, waarin hij aangeeft;

" Bij NAC is zijn perspectief gewoon het beste, tenzij hij echt voor heel veel geld naar een buitenlandse club kan. Maar dan is hij ook niet zeker van speeltijd, dus dat zou niet logisch zijn, zijn verhaal was juist dat hij meer speeltijd wil."

Juist omdat geld hem niet zo interesseert blijkt ook weer uit het artikel in De Stem van vanochtend, en hij speeltijd prefereert, zou imo Volendam ook een goede optie zijn ALS hij niet bij zou tekenen bij NAC.

Maar natuurlijk moet hij gewoon bij NAC blijven.

0   2  
Perino

Hoor in de wandelgangen dat er óók belangstelling voor Schouten is !!!

3   0  
sjef de gevulde koek@NM

Ik heb dit al gemeld hier een paar weken geleden. Tegen Sydney is gewoon gezegd dat het dit seizoen niet veel zou worden bij NAC en hij naar een andere club zou mogen. Nu slechts 4 weken laten is het verhaal wel even anders geworden en is hij enige spits en kan hij wel meer eisen. Ook heeft hij het gewoon prima gedaan want niemand aan zag komen ook Steijn niet. Zo zie je maar de voetballerij blijft apart en vertrouwen een groot woord. Vandaar de twijfel als je 4 weken geleden compleet werd af geserveerd en nu 1ste spits bent je wel even naar gaat denken als speler.

2   4  
J nac

Ik zeg jullie dat ze Sydney teveel op zijn ziel getrapt hebben om eerst stokkers en toen nog Bilate voor hem te kiezen.
Dit is een zeer slechte keus geweest van Steijn en ik denk dat ze de beslissing van Sydney niet kunnen veranderen.
Ik zie hem helaas vertrekken.
Dit zou een zeer slechte zaak voor nac zijn want Sydney is toch belangrijk voor nac.
Ik hoop dat ik mis zit.!!

2   0  
Cool hand

@de bolle damen - als v Hooijdonk eerste spits zou zijn bij Volendam in de kkd heeft hij het met zijn kwaliteiten toch geweldig gedaan?

8   2  
Stoep

Bijna alle kansen in de eerste helft komen vanuit een pass van Dogan..... Immers, el A, malone.... allemaal geen passes waaruit kansen komen. Maar nee, Dogan kan er niets van... Dogan is gewoon degene met de beste traptechniek. Maar misschien dat we weer blijer worden als we straks een rechtsbuiten hebben die corners en voorzetten nog niet in de 16 krijgen.

10   10  
Henkie

Vind die roep om Sydney wel overdreven hoor. Mocht weg, scoort nu een paar keer tegen helmond en is ineens een geweldenaar?

Vorig jaar 1140 minuten gemaakt (ongeveer 12,5 wedstrijden) en daarin 6 goals gemaakt.

Niet super, ook niet slecht. Maar wél wat weinig voor iemand die voetballend zo slecht is.

Bilate had in zijn laatste KKD jaar 1090 minuten (12 wedstrijden) nodig voor 7 goals en 4 assists.
Die doet het gemiddeld dus wat beter dan Sydney. Én hij kan beter meevoetballen en het team beter laten draaien.

Mijn voorkeur (nu) gaat uit naar Bilate. Sydney moet nog wat beter worden. Helaas ziet hij een verhuur niet zitten.

4   4  
Gjoewie

Olij heeft mijn vorige recensie ter harte genomen, maar net iets te veel. Nu stond hij in de tweede helft echt tijd te rekken. Niet dat de jonge lampjes dat niet deden, maar dat is geen reden om het zelf wel te doen. Dus: Olij terug naar een 6.
Ik miste Schouten gisteren als geen ander. Ik zie Rutten liever op het middenveld, zodat je op rechts de wisselwerking krijgt met Schouten. Dan nog een goede rechtsvoor en je hebt die as goed ingevuld.
Rutten is een heel volwassen speler, ik heb het al eerder gezegd. De ervaring die hij heeft opgedaan in Italië zie je aan hem af. Hij weet precies wanneer hij een tackle in moet zetten, wat je wel en wat je niet van de tegenstander mee moet nemen, lokt zelf ook handig vrije trappen uit. Hij moet alleen iets aan zijn haar doen. Met die agressieve blik in zijn ogen deed hij me gisteren aan iemand denken die ik liever niet zie. Hij moet dus vooral niet ook nog zo'n klein snorretje onder zijn neus laten groeien.
Verder weer een degelijk elftal gezien. De jonge lampjes hebben welgeteld een echte kans gehad en die zat er jammer genoeg meteen in. Voor de rest staat de verdediging als een huis. Zelden met zoveel vertrouwen zitten kijken. Je zit alleen te hopen dat er op een gegeven moment die 2-1 in gaat, anders blijft het 1-1. Geen moment gedacht dat de jonge lampjes nog een keer zouden scoren.
Dogan speelde een ongelukkige partij. ElAl blijft maar naar binnen draaien. Hij moet eens gewoon doorlopen naar de achterlijn en dan de bal voorgeven of terugleggen. Je ziet dan meteen een zee aan ruimte voor bijvoorbeeld Mashart, die het zaterdag trouwens weer niet slecht deed. Je ziet hem langzaam maar zeker groeien.
Met voorzetten vanaf de achterlijn kunnen Sidney en Immers de ballen inkoppen. Of terugleggen op mensen als Venema en Haye.
Die laatste was trouwens de absolute man van de wedstrijd. Ik herken weer een klein beetje van Alfred Schreuder in zijn spel. Goede diagonale passes, diep gaan als het moet of breed geven om het veld open te trekken. Heerlijke speler.
Oh, en ik ben blij dat Olij niet naar de lampjes gaat. Dat gerucht ging rond, toen Zoet vertrok. Maar ze hebben weer een Duitse keeper aangetrokken, die het zaterdag gelukkig niet goed deed.

2   2  
ome cor

Nu is het hier wel de bedoeling om te oordelen over de prestaties en niet over "ja maar hij is geen echte rechtsbuiten"
Hij wordt daar neergezet en doet het daar niet goed. Dat is mijn oordeel.

Dogan op een andere positie zou vast veel beter zijn, alleen speelt hij bij NAC niet op zijn favo stekje.
Dus zien we in de wedstrijden niet dat hij zo goed is als toen in Oss.

Overigens heeft een penalty missen niks te maken met de plaats in het veld van betreffende speler. Een vrije 1-op-1 kans vanaf 11 meter moet er gewoon in.

6   1  
Henkie

Ik vind Dogan niet sterk spelen op rechts. Zou vervangen moeten worden.

Hem afrekenen op zijn penalty vind ik echter wel heel zwak. Paar weken terug knalde hij hem perfect binnen. Als je de verantwoordelijkheid neemt ze te nemen, kan het ook misgaan. Ja de penalty was enorm slecht, maar zelfs de grootste sterren ter wereld hebben enorm slechte penalties genomen.

Penalties gewoon aan Sydney geven, niet Dogan verder op afzeiken.

3   1  
Martinus

Ik snap wel dat mensen teleurgesteld zijn over Dogan maar ik blijf erbij: Tot de penalty speelde hij gewoon prima. Hij heeft zeker toegevoegde waarde uit standaardsituaties. Behoudens die pingel dan, die was echt slecht. En daarna ging hij ook slechter spelen.

Dogan is wel een speler die iets extra kan brengen.

2   0  
henk

@Henkie

Ik vond het compleet verkeerd dat hij weg mocht. Vorig jaar vond ik hem ook de beste spits. Stokkers heeft geen specifieke kwaliteiten (is nergens echt goed in) waar SvH die wel heel duidelijk heeft en Dogan is geen diepe spits. De mensen die hem weg wilden, zijn dan ook niet dezelfde als die om hem roepen.
Mijn voorkeur gaat nog steeds uit naar SvH. Die is jong en kan nog progressie maken. Hij laat nu (en vorig jaar ook al bij vlagen) zien voetballend goed genoeg te zijn voor dit niveau. Je weet precies wat je aan Bilate hebt, maar hij gaat geen progressie meer maken. Verder twijfel ik aan zijn blessuregevoeligheid. De afgelopen vijf jaar heeft hij meerdere spierblessures, waarmee hij in totaal ongeveer twee jaar mee uitgeschakeld was. Bilate is daarmee onbetrouwbaar qua inzetbaarheid. Daarnaast lijkt Bilate me nu niet compatibel met de rest van het team. Misschien naast SvH in een 442. Bij ongeveer gelijke kwaliteiten moet je eigenlijk voor de speler kiezen die nog progressie kan maken. Vooral nu SvH laat zien stappen te hebben gemaakt en wekelijks belangrijk is. 4 goals en 4 assists in 274 minuten is misschien een momentopname, maar wel een erg hoopvol gegeven.

2   0  
Badeend

@Breda1912

Op de uitspraken van Van Hooijdonk zelf in BN/DeStem: https://www.bndestem.nl/nac/zonder-goals-is-clubtopscorer-nac-ook-waardevol~a7d5fcf2/

Het verhaal Dogan. Er is NIEMAND die die man "afrekent op een gemiste penalty". Het is wél vreemd dat iemand die al weken niet lekker in de wedstrijd zit, zomaar de penalty mag nemen. En dan zeker als je de uitleg van Steijn hoort: "het lijstje was nog van vorig seizoen". Echt, daar zakt mijn broek van af. Welke dingen zijn er nog meer "van vorig seizoen" waar niet over nagedacht is?

Anyway, Dogan heeft wél 2x gescoord dit seizoen, opvallend genoeg 2x de openingsgoal in wedstrijden waarin hij 90 minuten mocht blijven staan én als LINKSbuiten speelde, en niet zoals de andere 3 wedstrijden als RECHTSbuiten. Een van die doelpunten was overigens een penalty.

Ik lees weer mensen die vinden dat Dogan niet mag worden bekritiseerd omdat hij "niet op zijn positie wordt opgesteld", "anderen zijn perfecte voorzetten niet afmaken", "hij een speler van NAC is", "zelfs de grootste voetballers wel eens een penalty hebben gemist" of "een speler is die iets extra's kan brengen".

Allemaal goedbedoelde lulkoek van de allerbovenste plank. Maar dat is mijn mening.

Over Van Hooijdonk - wat de reden er ook voor is, dat hij zijn beslissing nog niet bekend heeft gemaakt, kan volgens mij maar een paar oorzaken hebben:

1. Hij is in gesprek met een of meerdere andere clubs en wil weten wat zijn toekomstperspectief daar is. Zoals hierboven al aangegeven - het zou me verbazen als er een club van een groter kaliber dan NAC komt, die hem speelminuten/basisplaatsen garandeert.
2. Er speelt iets bij NAC dat wij niet weten; bijvoorbeeld sluimerende interesse in een extra spits (mocht Dogan bijvoorbeeld vertrekken). Waar een esoterische reageerder vandaag al aangaf dat "Immers iedereen wacht op de beslissing van Van Hooijdonk" denk ik dat het wel eens andersom kan zijn.
3. De gesprekken lopen vast op een clausule met een gelimiteerde transfersom, een optie vanuit het kamp-Van Hooijdonk (verlengd en verbeterd contract bij het spelen van X wedstrijden mét behoud van transfervrije status tot bijv 1 juli) of iets heel anders.

Veel meer smaken zijn er volgens mij niet. We zullen het wel merken, al irriteert het mij wel dat hij pretendeert zijn beslissing te maken 'op gevoel' en dan toch NAC zo lang aan het lijntje meent te moeten houden. Maar ja, dat is van buitenaf gezien met alleen de non-info van yadran blanco. Daar kun je niet veel op baseren.

Ik hoop dat hij blijft en zo blijft spelen als de afgelopen wedstrijden.

2   5  
Belgische Naccer

Ik hoor in de wandelgangen dat...

Mocht er ooit al belangstelling geweest zijn voor El Allouchi en Dogan...

Dat deze na de eerste 5 wedstrijden door het doucheputje is weggelopen...

HUP NAC!

1   0  
Dutchbird

Dat Dogan geen rechtsbuiten is weet iedereen. Dat iedere speler wel eens een pingel mist ook. Maar dat is geen excuus voor lui en ongeïnspireerd voetbal. Met gebrek aan inzet raak je de steun van elke NAC supporter kwijt en waarschijnlijk ook het vertrouwen van Steijn. Die zegt er niets over in zijn interview maar prijst ondertussen Fiorini de hemel in. Die voelt zich wel thuis op de rechtsbuitenplaats en werkt zich bovendien de ballen uit de broek.

Laad alle berichten na dit bericht in