Wij gaan niet opzij

Riera wil naar Barcelona, maar: "Het moet voor alle partijen goed zijn"

Raskolnikov

Roger Riera staat open voor een terugkeer bij Barcelona. Dat laat hij weten in gesprek met BN DeStem. Voorwaarde is echter wel dat er een deal gesloten wordt, die voor alle betrokken partijen goed is.

Riera groeide op onder de rook van Barcelona en genoot zijn jeugdopleiding bij de Azulgranas. Een transfer naar Barca B betekent daarom niet alleen een terugkeer op het oude nest, maar ook dat hij herenigd wordt met familie: "Voor mij is het niet alleen de club Barcelona, maar ook het gegeven dat ik dicht bij mijn familie kan zijn."

De centrale verdediger hoopt daarom op een akkoord, maar wacht geduldig op overeenstemming tussen de clubs: "Tegen Maurice en Mattijs heb ik gezegd dat als het gebeurt, dat het voor alle partijen goed moet zijn. Anders niet. Dat heb ik vanaf dag één aangegeven."

Een transfer naar het derde niveau in Spanje lijkt carrièretechnisch geen geweldige keuze, maar Riera denkt daar anders over: "De Segunda B is een zware competitie met een mix van grote en kleine clubs. Zoals Deportivo la Coruña of Racing Santander. Dat maakt het enorm zwaar om uit die competitie te komen."

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
Vorig bericht
Man of the Match: NAC - Jong PSV 89 reacties
Volgend bericht
Fotoalbum: NAC -Jong PSV (2-1) 7 reacties
48 Reacties
291   6  
Bekerkampioen

Alleen al de manier waarop hij zich hier opstelt verdient hij wat mij betreft een transfer . Hij vindt het ook belangrijk dat het voor nac goed is : held !

47   3  
Vlaai

Logisch dat hij het wel wil.
Maar geld gaan we echt niet zien vanuit Barcelona.
Hopen dat hij desondanks gemotiveerd blijft

52   57  
Ivo

Riera heeft na dit seizoen nog een optie voor 1 jaar. Ik zou proberen hem een nieuw contract aan te bieden met een sterke verbetering bij promotie en clausules rondom vertrek als we niet promoveren. Dan weet hij dat hij na dit seizoen tegen een redelijke prijs weg kan als het niet lukt, of voor een mooi salaris in de eredivisie speelt.

23   1  
anoniem73

LIjkt me dat dit voor A.S dinsdag rond moet zijn anders is het lastig om een andere goede centrale verdediger te contracteren. je kunt wel een lijstje hebben maar het moet ook lukken om iemand anders te contracteren/los te weken.

13   9  
geelzwartwit

Dit gaat voor beide partijen wel goedkomen. Barcelona weet wel hoe ze geld vrij kunnen maken zodat het mogelijk is. En als dat gebeurt kan NAC zomaar weer een aardige som op de bankrekening gestort krijgen.
Logisch dat BCN het door de covid steun etc eerst met ruilspelers probeert. Maar ondertussen is Suarez ook verkocht en weten ze hoe het werkt met eerst verkopen en de mogelijkheden daarna.
Misschien verkopen ze die ruiltalenten wel. En is er zo budget voor Reira.
De transferwaarde van Reira gaat NAC ook echt wel de mogelijkheid bieden om voor de KKD een geschikte vervanger te halen.

It's just a matter of time. En zal voor beide goed komen.

291   6  
Bekerkampioen

Alleen al de manier waarop hij zich hier opstelt verdient hij wat mij betreft een transfer . Hij vindt het ook belangrijk dat het voor nac goed is : held !

76   4  
Otjes

Als je 20 miljoen voor Dest hebt dan heb je ook 2 a 3 miljoen voor Riera, toch?

18   2  
Badeend

Dat is natuurlijk al lang in kannen en kruiken (..). Ik vind niet dat een TD zich met (puur) aan- en verkopen moet bezighouden maar de komende anderhalve week was iemand voor de lange termijn toch wel goed geweest.

De transferwindow loopt tegen het einde, ineens gaat alles draaien: De Rooij, Riera, Dogan, Van Hooijdonk en misschien nog Monsalve, Leigh en Kali. Ben benieuwd hoe we hier uitkomen.

60   1  
MP

Dit wordt echt een hele spannende en belangrijke week. De kans lijkt groot dat je Riera én Van Hooijdonk kwijt gaat raken. Twee van je belangrijkste spelers in de as.

Dan kun je twee vervangers halen, maar die staan er echt nog niet voor de mega belangrijke reeks tegen De Graafschap, Cambuur en Almere.

En Rosler is er tegen De Graafschap waarschijnlijk ook niet bij, vanwege interlandverplichtingen.

Ik hou mijn hart vast.

33   0  
NAC Vooruit!

Zie Riera graag blijven. Qua karakter, mentaliteit en ervaring echt een prima verdediger!

Natuurlijk kan NAC meewerken aan een vertrek, maar dan wel tegen een prijs waar je een nieuwe Riera voor terug kunt halen!

40   1  
Rijen is NAC

Heel simpel, écht alleen laten gaan voor een flinke smak geld, want deze jongen ga je nog zo hard nodig hebben dit seizoen. Verdedigend sterk maar gister aanvallend ook een aantal keer sterk, hoop dat we hem dit seizoen nog kunnen vasthouden.

29   0  
Geeltje

Sympathieke gozer en uitstekende speler voor NAC. Speelt zelden slecht en zet zich altijd maximaal in. Ik zou het echt jammer vinden als hij weg gaat. Je moet maar een vervanger zien te vinden...

10   0  
The Cosmic Gate

Is toch logisch dat hij dat wil (ergens) .
Je kan en zal waarschijnlijk een dot meer €s gaan verdienen, en je speelt bij Barcelona, en je bent bij je familie

Hoop dat NAC een dot €s over zal houden hieraan, en niet gaat voor een ruil !

5   23  
Ikke

Dan Malone naar achter lijkt mij een goede optie !!

4   28  
geelzwartwit

Als hij weggaat zal Darryl Leachman wel komen. ✅

15   1  
Sankah

Essentiële schakel om te kunnen promoveren. Vervelend voor hem, maar gewoon niet laten gaan (ook niet voor 5 ton), vol weer focus op NAC aub en dan zit er volgend jaar misschien wel een hele mooie stap in voor hem.

38   0  
Sanseveria

Heeft Eindhoven niet nog een goede centrale verdediger rondlopen? Daarmee is het altijd goed zaken doen 🙂

19   0  
GeelZwarHart

Perfecte mentaliteit van deze jongen

18   2  
Scheppioni

Aub nooit geen lachman, die kan er geen hout van !
Verder net wat bekerkampioen zegt, verheugd met deze reactie van Riera, ik gun het hem van harte, al is Riera met Rossler en Olij as keeper een prima cv duo ! Moet er niet aan denken om juist zonder Riera en Rossler tegen cam, gra en alm te moeten voetballen, ai ! COME ON NAC !

16   7  
Ernie

Als het voor alle partijen goed moet voelen gaat hij dus weg. Hopelijk zijn ze al bezig met een vervanger, anders wordt het wel erg kort dag. Bedragen die hier door sommige worden genoemd zijn lachwekkend.
Als er tussen de 3 - 4 ton wordt betaald mag NAC blij zijn.
Ook van Hooijdonk zal nog vertrekken. Maar als de Rooij komt is dat geen enkel probleem. Ik vind Venema beter.

30   1  
Arie

Zul je zien dat we hem verpatsen, Siereveld noodgedwongen voor de leeuwen wordt gegooid en dat weer een schot in de roos a la Van Hecke blijkt te zijn.
Ik teken er voor.

23   1  
JimGoose

Klinkt leuk, maar hoe kan NAC hier ooit beter van worden. Je haalt tijdens de competitie een belangrijke schakel uit een ingespeelde verdediging.
Ter compensatie krijg je een paar ton en moet je binnen een week een vervanger zoeken in de koopjeshoek...

NAC heeft dit jaar een hele duidelijke keuze gemaakt: met oudjes en betonvoetbal alles inzetten op promotie. Dat vind ik prima, maar om 5 voor 12 een steunpilaar laten vertrekken staat daar haaks op. Gewoon duidelijke afspraken maken dat er na dit seizoen kan worden gepraat.

12   29  
Scheppioni

@ Ernie
Barca betaald wel 20 miljoen voor dest ??? Dus ik zou niet weten waarom dan geen 5 miljoen voor Riera neergelegd kan worden. Maar Barca denkt, ach dat kleine nac, arrogantie ten top ! Daar walg ik van .....

7   0  
Wanny

Enige voordeel aan een vertrek en het halen van een vervanger zou zijn dat je dan een linksbenige centrale verdediger kunt halen. Dat zou de opbouw wel ten goede komen.

22   0  
RV

Technisch management heeft vorig jaar toch echt een aantal goede aankopen gedaan hoor. Er is zowaar interesse voor spelers, dat is jaren geleden.

Zou een flinke aderlating zijn als Riera en van Hooijdonk nog zouden vertrekken. Twee belangrijke spelers in de as van het veld, die kun je niet zomaar vervangen.

Ik zou het mooi vinden als we het met deze groep gaan doen.
van Hooijdonk met Venema in de spits en Immers en El Allouchi er achter en omheen.

Het buitensporige geldbedrag voor een speler van FC Eindhoven lekker in de knip houden.

34   2  
Ibio

Riera is stiekem misschien wel de meest waardevolle, fitte, speler van NAC.
Heeft NOAD, is de beste kopper. Altijd gevaarlijk met corners.
Roger is echt een top verdediger voor NAC.
Deze reactie siert hem. Liever niet laten gaan.
Maar je kan Malone natuurlijk wel naar achteren halen.

19   4  
MP

@ SCHEPPIONI

Denk ff na... Dat Barca 20 miljoen neerlegt voor Dest zegt natuurlijk niks over het budget en uitgavemogelijkheden van Barca B (!) dat uitkomt in de Spaanse derde divisie.

Vijf miljoen gaan ze zeker niet betalen en één miljoen ook niet.

Wat mij betreft is vertrek Riera nu onbespreekbaar. Bied hem wel een verbeterd contract en, zoals ik hierboven al las, een optie dat hij voor een leuk prijsje weg kan als we niet promoveren. Als we wel promoveren een sterk verbeterd salaris in de eredivisie. Zo hou je Riera ook tevreden.

13   3  
Wanny

@ Ibio

Gevaarlijk bij corners wel, maar hij is niet echt een goeie afmaker. Had er al zeker 3 in moeten leggen dit seizoen, met als meest opvallende die intikker van gisteren.

4   2  
Gjoewie

Even voor de goede orde: Barcelona moest geld bijleggen voor het vertrek van Suarez. Hij kreeg nog een jaarsalaris van 7 miljoen mee, geloof ik. En Atletico betaalt dus helemaal niets, misschien nog wat tekengeld aan Suarez. En woonruimte en een leaseauto, maar dat zou iedere club doen.
Ik denk niet dat Barça iets betaalt voor Riera. Ik vind het wel interessant dat ze hun oude spelers in de gaten houden. Klaarblijkelijk kijken ze daar ook wel eens naar Fox.
Ik denk dat het verstandig is om het contract van Riera open te breken. Er zit zeker nog ontwikkeling in die jongen. Eenmaal een jaar in de eredivisie gespeeld, zal hij wel een voor alle partijen interessante transfer kunnen maken.

7   3  
Scheppioni

@ MP
Barca vindt Riera als leider toch zo belangrijk, duss ..... zeker niet onder het miljoen laten gaan ! Daarbij wat jij citeert is het tegen Riera in, is ook geen beste situatie ....

11   49  
Grote kerk

Hey wat grappig. Fc Eindhoven wordt verketterd als ze 700k vragen voor de Rooij, maar voor Riera mag NAC wel 3 Barcelona jeugdexponenten afslaan en een vette som geld eisen. Haha, de hypocrisie van de voetbalwereld. Riera hebben we hard nodig, maar is voor de KKD een te goede verdediger. Maar K. De R. is voor Eindhoven nog veel belangrijker en ook nog een jaar contract. Typisch. De Rooij is geen 7 ton waard, eens, maar zeker wel 5. En dat gaat ook gewoon voor hem betaald worden. Niet door nac, dan wel door een andere BVO.

13   1  
fvf6

Ik ben blij dat Riera niet alleen aan zichzelf denkt maar ook aan NAC , dat geeft ook het karakter van deze speler aan . Het zou jammer zijn als hij voor NAC verloren gaat maar tegen een goede vergoeding of ruil kan NAC geen nee zeggen , daarvoor zijn ze momenteel niet in de positie

8   4  
Sjef de gevulde koek

Als van Hooijdonk goed naar denkt hij kan hier nu gegarandeerd spelen. Waarom zou je dan weg gaan. Kan niet geloven dat er een betere club dan nac is die interesse heeft en waar hij wel 100% gaat spelen. Over Riera zou sonde zijn maar die is wel te vervangen hoor was gister ook niet best overigens. Hoop overigens wel dat hij gewoon blijft en ik denk dat beide spelers blijven.

24   1  
Nonkel Frans

Gouden vent - laat Roger ons aub nog dat ene jaar geven. Dit zijn de mannen die ons de Ere in kunnen duwen. Laat zijn familie vaker overkomen en vice versa. Gast stikt van de heimwee. Houd vol Roger : we need you, we love you !

1   39  
Plastieke Annemieke

Kan er niet een knop worden geplaatst dat je vraagt iemand een ban te geven en als er dan meer mensen akkoord gaat dat die een ban krijgt. Sowieso zou er meer aandacht uit moeten gaan naar vouwen binnen NAC want het is echt een mannenwereld en vrouwen zijn gelijk zo niet belangrijker. Ook namens Beest.

21   1  
Een ander geluid

Als NAC nu eens gaat voor een mooie tussenoplossing. Riera tegen een redelijk bedrag in de winterstop naar Barca en familie. Kunnen wij met deze, nooit geblesseerde, prima verdediger de lastige reeks wedstrijden spelen.
En ons oriënteren op een fatsoenlijke vervanger in de winterse transfer periode.
Voor iedereen dan acceptabel.

19   1  
Wanny

@ Grote kerk

Zeker is De Rooij voor het elftal van Eindhoven zeker zo belangrijk als Riera voor NAC.

Echter zijn de belangen bij de competitie voor NAC veel groter dan voor Eindhoven. NAC zet alles op promotie, terwijl Eindhoven al blij is dat ze nog meedoen. Voor hun is het belangrijkste financieel overleven dit seizoen.

Zo bezien is er meer belang voor Eindhoven om Kaj te verkopen, dan voor NAC om Riera weg te doen.

10   2  
TvB

Zal een spannende week worden tot de transfermarkt sluit. Riera misschien weg. Dan verwacht ik een paar ton + 2 talenten ervoor terug. Dan is het maar afwachten hoe goed die zijn.
Verder Sydney misschien weg en dan is het ook maar afwachten wat je daarvoor terug haalt. Kan zomaar meevallen.
Ook ben ik niet gerust over olij. Bij een vertrek van bv Drommel bij Twente zie ik hun ook wel aankloppen en ook Sparta met die Blunderende van Leer hadden al eerder interesse.

7   10  
Harrynak

Is toch een aderlating:
Geen Van Hecke
Geen Riera
Geen Monsalve

En tegen DGS geen Rosler.

Malone linie naar achter.

4   0  
geelzwartwit

@harrynak

We spelen al heel lang niet echt meer met Monsalve en Vd Hecke...

Directe basisspelers die wel spelen en weggaan is wel vervelend

1   18  
Gman

Wanneer kan ik mijn 1 aan dogan geven en de MOTM aanwijzen?

8   0  
Vlaai

NAC heeft met de centen voor oa van Hecke best wat binnen gekregen deze zomer. Ondanks dat er veel naar de exploitatie moet, zou er toch wat over moeten blijven om bij de concurrentie te shoppen? Hen zwakker maken door hun beste speler te kopen met relatief lage afkoopsom. Zo doet Bayern het al jaren...

10   6  
Guuske

Met een beetje pech ben je volgende week je topscorer en laatste man en keeper kwijt. En krijg je van die spelers terug die ze enkel op YouTube hebben zien spelen

2   0  
Ad B uit Roosendaal

Ik hoop niet dat Riera vertrekt.

Alleen een vertrek, indien NAC flink wat stuivers ontvangt om een ervaren sterke verdediger met ook aanvallende capaciteiten terug kan kopen.

3   3  
De Bolle Damen

Riera laten gaan voor 3 ton een 2 "jeugdspelers".
Die gast zijn droom waargemaakt, wij geld waar we echt wel een type Riera voor kunnen halen en wellicht met die 2 jonge Barcaboys groeikapitaal in handen.

Riera is geen is geen van Hecke en van Hecke is geen Franz Beckenbuaer. Het zijn verdedigers en verdedigen is altijd makkelijker dan aanvallen. Dus vervangers zijn er zat (van het niveau Riera).

In dit soort gevallen moet je sentimenten aan en uitschakelen:
- AAN: Riera's droom om voor Barca te ballen
- UIT: Zo onvervangbaar is Riera nu ook weer niet.

8   0  
Ed

Dest voor 20 miljoen en dan willen ze Rieta gratis halen. Ze lappen maar. Blijkbaar willen ze niet betalen. Laat ze naar de klote lopen die van Barca. Centen meer niet en een goed bedrag.

4   0  
ome cor

Riera wil graag naar huis, naar zijn club, zijn streek, zijn familie. Dat kun je hem niet kwalijk nemen.
De optie van Ivo om hem een verbeterd contract aan te bieden slaat dan als een tang op een varken. Dan snap je het niet helemaal.

Barcelona moet wel betalen natuurlijk, maar wie halen we dan naar Breda ?

Malone naar achteren en Fiorini op het middenveld erbij is niet de definitieve oplossing, wat mij betreft.

0   0  
joop

een van de beste spelers van nac als barca hem echt wil dan moeten ze maar oven de brug komen ergens tussen de 500.000 en 750.000 moet minimaal lukken

0   2  
Nestor

Er liep een goede linker centrale verdediger bij de 021. Karakterjongen die vanaf de D’jes in de opleiding zat. Zware blessures overwonnen. Maar door NAC genegeerd. Dit weekend hele wedstrijd gespeeld voor de kruiken. Goed gezien NAC!

Laad alle berichten na dit bericht in