Wij gaan niet opzij

Man of the match: Sparta Nijkerk - NAC

DeWeesJr

NAC speelde gister een moeizame tweede ronde van de KNVB Beker. Er was een verlenging nodig om Sparta Nijkerk te verslaan. Door een simpele intikker van Dogan stond er na 120 minuten 0-1 op het scorebord. Vele van jullie zullen de wedstrijd niet gezien hebben, maar aan alle aanwezigen weer de vraag wie jullie de beste vonden.

B-Side Stats: Sparta Nijkerk - NAC (198 Stemmers)

Wie speelde volgens jou de beste pot? Stem op alle spelers hieronder en samen maken we er een mooi overzichtje van!
 
Even geduld: Je stem wordt verwerkt
N. Olij
-
P. van Anholt
-
R. Riera
-
J. Noblejas
-
J. Mashart
-
A. Verschueren
-
I. Ilic
-
M. El Allouchi
-
O. Boussaid
-
H. Dogan
-
F. Stokkers
-
R. Schouten
-
L. Ilic
-
A. Filipovic
-
J. van Hecke
-
F. Stokkers
4,1
H. Dogan
5,1
O. Boussaid
5,0
M. El Allouchi
4,3
I. Ilic
4,5
A. Verschueren
4,9
J. Mashart
4,6
J. Noblejas
5,2
R. Riera
5,2
P. van Anholt
4,9
N. Olij
7,2
J. van Hecke
6,1
A. Filipovic
4,9
L. Ilic
4,7
R. Schouten
5,3
Bron:
B-Side Rats
Vorig bericht
NAC zoekt oplossing voor Kali 59 reacties
25 Reacties
43   13  
Henkie

Lage cijfers ?!
Extra tijd tegen een derde klasser en met kunst en vliegwerk nét weten te winnen.. Tegen een DERDE divisie AMATEURclubje!

Vijven zijn nog enorm mild.

Wat gaat het verwachtingspatroon hier toch steeds verder omlaag zeg.
Nac: de club met vorig jaar de 11e begroting van Nederland en de 5e qua supportersaantallen van Nederland, staat gvd zevende in de keukendivisie.

Tóch hoor je mensen zeggen dat de TD wel een prima selectie’tje neergezet heeft.. Wat een armoe.

20   33  
Julian

Het was niet goed, maar wat een belachelijke cijfers worden er gegeven. Altijd zeikerds. Er telt toch maar 1 ding? We zijn door in de beker.

13   10  
Nacfan076

Wanprestatie

24   1  
Pizzabakker

En dan natuurlijk wel IJsselmeervogels of Spakenburg loten!

10   13  
1912

De cijfers zijn wel heel laag. Het was niet best maar overdrijven is ook een vak.

Er kan overigens maar een man of the match zijn naar mijn idee, Olij! (Zoals zo vaak)

43   13  
Henkie

Lage cijfers ?!
Extra tijd tegen een derde klasser en met kunst en vliegwerk nét weten te winnen.. Tegen een DERDE divisie AMATEURclubje!

Vijven zijn nog enorm mild.

Wat gaat het verwachtingspatroon hier toch steeds verder omlaag zeg.
Nac: de club met vorig jaar de 11e begroting van Nederland en de 5e qua supportersaantallen van Nederland, staat gvd zevende in de keukendivisie.

Tóch hoor je mensen zeggen dat de TD wel een prima selectie’tje neergezet heeft.. Wat een armoe.

32   2  
Tombola Breda

Ik zie bekerwedstrijden als op zichzelf staande wedstrijden waar je weinig conclusies uit kunt trekken. GAE knikkert Twent eruit. Ajax met hakken over de sloot tegen Telstar. PSV ternauwernood penalty's voorkomen tegen GVVV.

Zaterdag tegen de Schapenkoppen is het weer een realistisch meetmoment.

9   9  
NAC!!!

Tja, heb de wedstrijd niet gezien maar de punten zijn wel laag ja. Misschien terecht. Ik heb het niet gezien.

Verder:

NAC heeft geen versterking nodig. Dit jaar is uitdoen en klaar.
Wat we wel dringend nodig hebben.
Een eigenaar met verstand van zaken en met goede contacten om een club te runnen. En met geld.

Deze huidige 3... afscheid van nemen 3’ snel!!!

Men club is zwaar ziek al jaar en dag.
Kan het niet langer aanzien eerlijk gezegd... ??

11   7  
geelzwartwit

Vooraf aan het seizoen:
- De nieuwe TD heeft de taak gekregen een kampioenselftal samen te stellen, doel is directe promotie.
- Halverwege het seizoen zegt de trainer dat promotie niet noodzakelijk is
- Een week later wordt er aangegeven dat er in de winterstop versterking gehaald wordt want...???? ALs directe promotie niet nodig is en je duurzaam wil promoveren met talenten die moeten groeien en sportieve en financiele waarde moeten gaan genereren.. waarom zou je dan versterking halen en de boel overhoop gooien? Meestal zijn het huurders die dan jouw talenten en goed gescoutte en geselecteerde en zelf opgeleide spelers passeren...

Typisch NAC vandaag is het zus morgen is het zo.


Overigens vind ik dat NAC gewoon zo snel mogelijk terug naar de eredivisie moet.
Portemonee trekken en 2 of 3 toppers aantrekken en gas erop. Hup eerste worden (mocht je toch 2e worden dan heb je je doel niet behaal maar mooi dat je alsnog promoveert).
Doe zoals Heracles, Willem 2. Stel ieder jaar een zo sterk mogelijk NAC 1 samen. Alle focus op een team dat een goed seizoen speelt. Dat bouwen aan de jeugd en meerwaarde etc doe je apart van NAC 1. NAC 1 moet altijd op 1 staan. Dit jaar moet promotie op 1 staan.
Volgend jaar moet dan niet het overleven in de eredivisie op 1 staan nee top 12 op 1 staan.
Het jaar erop wederom. Ieder jaar focus op de beste selectie. Of dat nou met huurders, eigen jeugd 1 jarige contracten is. Het doet er niet toe. Groeien als club doe je met sportieve successen.

Hopelijk volle bak focus op promotie!

8   2  
SjorsNAC

Alleen een paar fragmenten kunnen zien dus ik ga niet stemmen. Het zal voor Brood de laatste kans zijn zaterdag, bij nog een zaadpot zullen de gemoederen oplopen vrees ik.

Nogmaals ontslaan heeft geen enkele zin, geen trainer die het ineens wel aan de praat krijgt. In de winter maar weer proberen met enkele bewezen sterke Nederlandse aankopen die die kleuters op het veld eens op de donder geeft als ze verzaken. Ervaren gasten en dat mogen dertigers zijn Tom!!!!

18   3  
Breda-Loyal

Olij motm !

Zijn reddingen waren cruciaal.

Overigens van Hecke ook een mooi cijfer gegeven met een 7. Die jonge liet leuke dingen zien en oogde stabiel , deed verder geen gekke dingen.

6   4  
Rob

Het moet toch onderhand wel voor iedereen duidelijk zijn dat we een HOOP kwaliteit tekort komen!!!

5   3  
Buurman

Heb niks gezien. Maar tegen een derde klasser dit resultaat zegt wederom veel over de kwaliteit van de selectie. Van de andere we zijn naar de volgende ronde. Ik kan wel een hoop clubs noemen die ik liever niet loot. We zien wel.

5   3  
The Cosmic Gate

Kunnen we ook de tegenstander nomineren ?

13   10  
Ron

@ GeelZwartWit:
Welk NAC zit jij wekelijks te kijken ?
Doe eerst effe stoppen met bier drinken. Kun je weer helder denken.
"Dit jaar promoveren en volgend seizoen top 12 als doelstelling" ???
Hoe had je dat bedacht ? Ik zal je uitleggen hoe het de komende weken / maanden er aan toegaat: De versterkingen die ons NAC in de winter haalt blijken toch niet zo goed te renderen. Logisch wel; het zijn allemaal gasten waar een krasje op zit en bij hun huidige club niet aan spelen toekomen. En ook bij ons NAC komt het er niet uit. Zoals zo vaak.
Die 2e plek komt NAC niet voor in aanmerking. We zullen Cambuur, Graafschap, Volendam en nog wat clubs voor ons moeten dulden.
Na-competitie ? Daar liggen we in binnen de kortste keren uit.
En nog wat; de enige speler die dit seizoen telkens een voldoende scoort ( Nick Olij ) is aan het eind vh seizoen weg.
Zijn talent blijft niet onopgemerkt. Die is straks naar een Utrecht, Heracles of Heerenveen voor een luizig kutbedragje. Gewoon naar een stabiele middenmoter in de ere.
Zolang er een stel geestelijk gemankeerden aan het roer staan in Breda zal het nooit wat worden.

13   8  
Buurman

Nog iets over het voetbal. We spelen met deze selectie in de subtop van een van de meest zwakke competities voor betaald voetbal. Buiten de heel kleine landen daar is het soms nog niveaulozer. Cambuur staat nummer 1 en De Graafschap ook ruim boven ons. Waar zit het verschil met ons NAC. Kijk voor de gein eens naar de lijst met goals/assists. Nummer 1 Muhren met 19 en nummer 2 Seuntjens met 18. Op nog geen half seizoen en niet alle wedstrijden gespeeld hebbend. Je hebt altijd een goeie ervaren spits nodig om fatsoenlijk te kunnen ballen. En dat hoeven in de keuken niet echt absolute toppers te zijn hoor. Maar wij konden Seuntjens en Muhren niet gebruiken........ En ik geloof niet dat Muhren en Seuntjens bij hun clubs de een na de andere panklare voorzetten krijgen. Een beetje spits scoort ook uit de tweede lijn en creëert zelf ruimte. Dus een goeie spits tijdens de winterstop halen lost op korte termijn best iets op met een beetje geluk. Voor de langere termijn geef ik een Linkse Directe. Zie item terug. Er dienen andere eigenaren te komen die goeie capabele mensen aanstellen mensen. Anders blijft het gesukkel.

19   2  
stoep

even kort. als de td muhren een contract had aangeboden had iedereen bij nac hem gelijk voor gek verklaard. er was niemand die hem wilde houden. seuntjes blijft koffiedik kijken.

13   4  
Arie

Kunnen we het Man of the Match topic niet tot nader order opschorten en hem tot dan op voorhand elke wedstrijd aan Olij geven.

10   2  
Fred1

Ik lees de discussie over Muhren, natuurlijk had iedereen de TD voor gek verklaard als hij die een contract had gegeven.
Maar men zou zich ook de vraag eens moeten stellen waarom al die spelers die elders excelleerden er niks meer van konden toen ze bij NAC kwamen en weer de pannen van het dak speelden toen ze bij NAC weggingen.
Dat zijn feiten ik kan door de jaren heen legio namen noemen .
Het ligt aan het cultuurtje bij NAC het niets hoeft maar alles mag cultuurtje.
Slechts 3 trainers hebben de laatste jaren daar enigszins iets in kunnen veranderen:
Ten Cate, Brands , Vreven.
Nu hebben we weer een “ het zal allemaal wel “ trainer en je ziet dat de lijn gewoon door wordt getrokken van vorig seizoen.
Ik vind het nog steeds verbazingwekkend dat de prestaties ook gestopt zijn met het inbrengen van Dogan, en je vraagt je dan ook af waarom zo'n trainer niet terugpakt naar zijn succes formatie.
Gisteren was het bedroevend.
Door die klote boeren kwam ik daar pas aan toen de wedstrijd al 35 minuten bezig was. ( heb me kapot verergerd aan dat volk onderweg en dan kom je al lekker gefrustreerd aan maar dat terzijde )
Wat ik daarna zag was hemeltergend, het lijkt wel of ze de bal niet in het doel willen schieten, als ze al schieten , dramatisch.
Elke uitval van de tegenstander is algehele paniek, desorganisatie en iedereen laat zijn mannetje lopen .
En dan die kopbal van Filipovic ?
Alleen met een spits in de winterstop gaan we het niet redden, eigenlijk hebben we meer dan genoeg spitsen , NAC moet eens selecteren op spelers met lengte , body en daadkracht, en aan de opbouw en aanvoer denken het loopt over van de watjes.
En als ze postbode willen spelen moeten ze de krant maar gaan rondbrengen of zoiets .
Dat oeverloze lopen met die bal wordt je gek van.
Cruijff zou zich omdraaien in zijn graf......

20   5  
Ratjeduneerste

@ Henkie

Ik denk niet dat je dit TvdA heel erg kunt aanrekenen. Tuurlijk, hij is verantwoordelijk voor het samenstellen van de selectie, maar dan wel met de beperkte middelen die er zijn.
Je begint het seizoen met een contractspelertje of 35. Hiervan zijn er meerderen met doorlopende verbintenis (Kali, Carolina, Reuvers) die je natuurlijk nooit verkocht krijgt en waarvan het een doodsteek is voor de eigen club als je de contracten moet afkopen.
Daarnaast zijn er 7 huurspelers vertrokken, logisch.
De aflopende contracten die niet zijn verlengd kan ik me in vinden (Te Vrede ging niet blijven, Nijholt en Meijers konden niet mee etc.) Hiermee werd enigszins budget gecreeerd.

Wat betreft aanwinsten is er bij de meesten logica te vinden. Monsalve kan het niveau aan zoals hij bewezen heeft bij Twente. De overige Spanjaarden sluiten moeiteloos aan en zijn sterkhouders in dit elftal. Dit in combinatie met een Spaans-sprekende goalie is logisch te verklaren en zijn goeie transfers tot nu toe!
Daarnaast zijn Dogan en Stokkers gehaald die bij hun vorige clubs redelijk tot goed presteerden. Dat deze niet renderen bij NAC kun je een AD niet aanrekenen lijkt me? De basis waarop zij zijn gehaald zijn logisch.

Bohui en Rosler zijn transfervrij uit Engeland opgepikt, Rosler past zich ondertussen aan en presteert redelijk tot goed. Bohui heeft de pech dat hij begin dit seizoen een blessure opgelopen heeft en pas nu aan kan sluiten. Verwacht ik nog veel creativiteit van (ik volg zelf ManU al jaren als fan en heb hem bij de jeugd veel zien spelen).

De fransfers waar vraagtekens achter kunnen worden gezet zijn Kudimbana (klein contract dus gok)en Schouten (zou het moeten kunnen maar blijkt nog niet).

De gehuurde broertjes Ilic hebben een mindere fase maar zijn een aanwinst voor NAC. Ook Boussaid is een voetballer met geweldig veel talent dat verkeerd wordt benut.

Als ik vooraf naar deze transfers keek zou ik zeggen 'qua haalbaarheid een prima selectie, alleen misschien wat kort in ervaring'. Dat is wat nu ook blijkt. Buiten dat is het in mijn ogen een redelijke selectie (zeker niet kampioenswaardig maar dat is logisch na de bestuurlijke wanorde van vorige seizoenen) waarop je TvdA niet kunt afrekenen.

Ik wijs dus met de kwade vinger naar Brood. Spelers die bewezen hebben het te kunnen en waar gewoon verre van het maximale wordt uitgehaald. En dat is de taak van de technische staf. Daar ligt in mijn ogen de schuld. Of kun je een speler noemen die sinds de zomer beter is geworden??

12   3  
Fred1

@ Ratjeduneerste, ik ben het volkomen eens met je dat het in essentie aan de trainer ligt, die bakt er niets van, zet spelers op verkeerde plekken, demotiveert spelers door ze uit het niets te passeren en maakt zelf een gelaten en geen gemotiveerde indruk.
Daar begint het.
Maar dat hadden ze eind van het seizoen al kunnen zien, dus de aanstelling van Brood daar zet ik veel kanttekeningen bij.
Al had ik vorig seizoen hoge verwachtingen van hem toen hij begon.

17   1  
JanpetertjeNAC<3

Jan Paul maakte weer een hele goede indruk vond ik zelf. Doet geen gekke dingen, kopsterk en heeft een NOAD mentaliteit. Ik had hem al lang opgesteld...

1   0  
geelzwartwit

@ron

Precies zoals de stijl van je reactie is hoe het is.

Ik proef nergens bij NAC
De echte wil om stabiel top 12 ere te zijn
Het echte geloof om die wil ook te kunnen vasthoudende en uitvoeren
En ik mis de echte daden en dadendrang die het geloof en de wil tot uitvoeringen brengen.

Het is allemaal maar zo zo.
Vandaag zus morgen zo
We zien het wel hadden we niet verwacht en we zijn maar NAC.

Waar is de sterke leiding dit seizoen?
Er is geen enkele overtuiging.
Nu weer wat versterking halen na een waardeloze voorbereiding en eerste seizoenshelft.. Pappen en nathouden.

Het geloof er weer een beetje terug inbrengen wat nieuwe spelers.. Wie weet lukt het?

Het erge is dat er ook geen andere optie is om nu nog iets van het seizoen te maken

1   1  
Henkie

@Ratje,

Tja, gewoon Leigh en Muhren houden en Vloet transfervrij oppikken. Hoe veel meer doelpunten had je dan nu al gehad?

Leuk hoor Allouchi, maar Vloetje maakt er 15 per jaar als middenvelder. Goals hebben we nodig, niet allemaal dezelfde types.

Er bleven ook gewoon 4 basisspelers en als je die 2 niet weggestuurd had, dan had je maar 4 (of 3 na ivan illic die gratis kwam) veldspelers voor de basis moeten halen.

7   1  
Buurman

Seuntjens was ik voorstander dat hij kwam. Maar niet voor 3 jaar en geen absurd salaris. De Graafschap heeft dat wel uit onderhandeld. Bij NAC mocht hij langs komen om te horen dat hij niet welkom was. Muhren was geblesseerd en kreeg ontzettend veel kritiek van veel supporters. NAC wilde niet met hem verder. Ik heb altijd gezegd dat Muhren voor de keuken m.i. een goeie spits is mits fit. Maar wat ik vind doet er geen ene ruk toe vind ik zelf. Althans niet wat betreft samenstelling selectie en opstelling. Maar terug kijkend vallen die 19 en 18 goals en assists van beide heren nogal op. Ik persoonlijk denk wel dat er een ervaren spits bij moet. En wellicht een stevige middenvelder met een goeie voorzet.

3   0  
henk

Een nieuwe spits zal weinig oplossen zolang de aanvoer matig blijft. De Graafschap heeft goede vleugels en Van den Boomen. Posities die bij NAC het slechtst ingevuld zijn. Stokkers of Van Hooijdonk hadden er bij De Graafschap er ook wel 9 ingelegd.

Laad alle berichten na dit bericht in