Wij gaan niet opzij

Manders en Haye lijnrecht tegenover elkaar: “Echt een bedrag dat realistisch is”

Italo

De transfersoap rond Thom Haye levert een situatie op die voor niemand fijn is. Er is duidelijk een verschil van inzicht tussen twee partijen. Haye pakt terug op afspraken die afgelopen zomer zijn gemaakt, terwijl NAC vasthoudt aan een marktconform transferbedrag die past bij de groei die Haye dit seizoen heeft doorgemaakt.

De bekeroverwinning op PEC ten spijt, middenvelder Thom Haye liep allesbehalve vrolijk door de mixed-zone na afloop van het duel. Bij ons voor de camera gaf hij tekst en uitleg over de huidige situatie: “Ik heb het er de afgelopen dagen best moeilijk mee. Dat komt doordat ik gesprekken heb gehad met Mattijs. Daarin hebben we dingen besproken die hij niet nakomt.”

Afgelopen zomer heeft het management van Haye een gesprek gehad met de clubleiding van NAC. Inzet van dat onderhoud was de toekomst van Haye bij NAC, én hoe club en speler handelen bij toekomstige interesse. Tijdens het gesprek is besproken onder welke voorwaarden NAC in de toekomst meewerkt aan een tussentijds vertrek van de spelmaker. Volgens Haye (en zijn management) is hier ook een duidelijke prijsindicatie afgegeven: wanneer een geïnteresseerde club met ongeveer vier ton op de proppen komt, stelt NAC zich coulant op en werkt het mee aan een transfer.

Het geïnteresseerde SC Heerenveen meldde zich bij NAC met een eerste bod, naar verluidt 350.000 euro. Inmiddels kruipt het bedrag dat de Friezen willen neertellen langzaam richting het half miljoen. “We zijn op het punt gekomen dat we nu ver boven het bedrag zitten dat afgelopen zomer de indicatie was. Een bedrag waarbij we hebben afgesproken dat we er over in gesprek zouden gaan. Daar is uiteindelijk niets van terechtgekomen” , aldus Haye gisteravond.

NAC ontkent dat er afgelopen zomer een concreet bedrag is genoemd waarvoor het de middenvelder laat gaan. De club stelt dat het de wensen van de speler heeft aangehoord en heeft aangegeven mee te zullen werken op het moment dat een geïnteresseerde club zich met een serieus bod meldt. Er is momenteel sprake van een behoorlijk gat tussen wat SC Heerenveen wil betalen en wat NAC wenst te ontvangen. Dit tot ergernis van de hoofdrolspeler zelf.

“Onze vraagprijs is reëel,” gaf Manders eerder deze week aan. “Thom is voor ons een belangrijke speler en we zijn blij dat hij nog een contract heeft voor anderhalf jaar. Sterker nog, dat zouden we graag verlengen.”

Van een verlenging van het contract, daarbij zou de gelimiteerde transfersom zwart op wit in het nieuwe contract moeten worden opgenomen, is op dit moment geen sprake. Ook de overname van de club verandert hier niets aan, zo geeft Haye aan. “Ik heb daar de afgelopen maanden wel over nagedacht. NAC heeft aangegeven dat ze toen een aanbieding zouden doen. Als ik kijk naar op wat voor waarde je me op dit moment schat voor NAC, was het denk ik een onbegrijpelijke aanbieding. Waardoor ik zoiets had van; ik ga daar op dit moment verder niet over nadenken.”

Haye heeft zijn zinnen gezet op een overstap. “Wat nu de realiteit is, is dat er een club is gekomen die heel concreet is. Aan bepaalde voorwaarde voldoet die we besproken hebben. Het is echt een bedrag dat realistisch is. Daarbij heb ik met Mattijs besproken dat als er een stap voor mij komt, waarin ik me financieel en sportief echt kan verbeteren, ik daar op dit moment echt voor wil gaan.”

Bron:
B-Side Rats
Vorig bericht
Ex-NAC: Joeri de Kamps naar Sparta 22 reacties
Volgend bericht
Man of the match: NAC - PEC Zwolle 27 reacties
Terug naar overzicht
87 Reacties
224   7  
Dos

Haye is teleurgesteld over de aanbieding, omdat hij vindt dat hij meer waard is dan wat geboden is. Vervolgens vind hij dat NAC hem voor een habbekrats moet verkopen, terwijl NAC vindt dat hij juist meer waard is dan het bod van Heerenveen.
Dit tekent de selectieve verontwaardiging van Haye. Logisch, want hij wil vertrekken.
Moet hem zeker wel nageven dat hij zijn onvrede niet tot uiting laat komen in zijn spel, want hij speelde wederom fenomenaal gisteren en dat is een compliment waard!

95   5  
Noord Mokumse NAC'er

Contract is contract.

Waar blijft de bevestiging inzake nieuwe tekenen koopcontract door nieuwe eigenaar Vrolijk?

86   4  
Bredafun

Gezien de ontwikkelingen van Haye, moge het toch duidelijk zijn dat zijn marktwaarde is gestegen! Dus normaal dat er nu meer wordt gevraagd, dan de reeds eerder besproken waarde.

79   13  
mmm

Niet zo zeiken Haye. Wij willen een groot bedrag voor je en daar heb je het maar mee te doen. Anders blijf je maar lekker bij ons. Das zowiezo veel beter dan Heerenveen!!!

224   7  
Dos

Haye is teleurgesteld over de aanbieding, omdat hij vindt dat hij meer waard is dan wat geboden is. Vervolgens vind hij dat NAC hem voor een habbekrats moet verkopen, terwijl NAC vindt dat hij juist meer waard is dan het bod van Heerenveen.
Dit tekent de selectieve verontwaardiging van Haye. Logisch, want hij wil vertrekken.
Moet hem zeker wel nageven dat hij zijn onvrede niet tot uiting laat komen in zijn spel, want hij speelde wederom fenomenaal gisteren en dat is een compliment waard!

83   2  
ECG

Heel simpel:als Heerenveen de vraagprijs niet wil betalen blijft Haye gewoon bij ons!

18   67  
jimcp

Pijnlijk en o zo verdrietig dat Haye weggaat, maar ik begrijp dat hij zich verder wil ontwikkelen. En ( uit eigen ervaring ) ... de 'Mandersen' van deze wereld liegen alsof het gedrukt staat. Thom is een goede gozer. - Thom, sla je vleugels maar weer uit en go. Dank voor veel inzet.

46   3  
RV

Haye is ontzettend oprecht en dat moet ook zeker gewaardeerd worden in deze. Maar hij is ook slim en probeert met dit soort interview mensen tegenover elkaar te zetten. Wilde ook niet voor niets een aangepast contract (dat was alleen maar vanwege zijn gelimiteerde transfersom, niet vanwege de gedachte langer bij NAC te blijven). Maar goed dat is allemaal zijn goed recht. Iedereen gunt het hem maar we zijn geen filantropische instelling.

Wat een realistisch bedrag is moeten beide partijen maar uitzoeken, ik denk dat alles boven de 500.000 euro bonus is voor een speler die het nu goed doet, maar het nog nooit op Eredivisie niveau heeft bewezen. Hij zit hier lekker in zijn vel en kreeg de waardering, ik vraag me echt af of Heerenveen (met een totaal andere beleving) nou voor hem die gewenste stap zal zijn. Ik denk dat hij er nog weleens spijt van kan gaan krijgen.


70   4  
Racebabe

Dan moet je bij Manders zijn Thom, wij kunnen er ook allemaal niks aan doen. Speel dit allemaal niet via de media aub, zo gaat voor mij in ieder de gunfactor wel een beetje omlaag. Na 5x hetzelfde verhaal is het wel een keer klaar hoor.

31   20  
SanderH

Als ik die jongen gisteren op het veld zag lopen heb ik het idee dat hij totaal geen zin heeft om te spelen. Wat een sjaggereinigheid straalde hij uit. Na het interview wist ik genoeg. Manders, NAC en Haye moeten een besluit nemen. Geen enkele speler is groter dan de club. 750k minimaal dan afscheid nemen.

46   11  
Kisku

Speelt een seizoen goed en denken dat ze messi zijn bankzitter bij den haag stillem 2 en az,snap dat hij als 1 dags vlieg financieel naar hveen wilt maar wij willen geld en jij heb met volle verstand contract getekend tom

28   3  
MickJ

Die slaapt straks niet onder een blauw-wit
met plompe bedden deken.
Hij gaat naar elders, let maar op.
Er staat iemand achter de deur te wachten
tot dat het klapt.
En betaald wel de gevraagde som.

43   3  
Ratjeduneerste

Tja, ik begrijp Manders in deze wel.

Ja, er is afgelopen een zomer een prijs besproken waartegen hij toentertijd weg mocht.

Na zijn geweldige eerste seizoenshelft is het echter logisch dat zijn waarde is gestegen. Als het bedrag inderdaad nog onder de 500.000 euro ligt dan begrijpt Thom toch zelf ook wel dat dit een absurd laag bedrag is?

Vanuit NAC oogpunt dus logisch dat ze Haye aan zijn contract houden.

Ik gun hem de stap, maar wel tegen een redelijke prijs. Voor mij is alles onder de 7 ton te weinig. En dat is al laag.

44   7  
Henri

Ik wordt eerlijk gezegd een beetje moe van Haye. Hij en zijn zaakwaarnemer zullen toch ook wel beseffen dat nu vanwege een unieke situatie waarin NAC verkeerd er zich een financieel machtsspel aan het ontspinnen is dat nu in zijn nadeel uitwerkt. Eerlijk gezegd zou ik me niet al te druk maken om een transfer naar Heerenveen. Een club waar de tekorten zich ook opstapelen die beschikt over een zeer matige selectie waarvan de trainer misschien nog ontslag krijgt ook en op zeker volgend seizoen een nieuwe trainer zal hebben die dan in ieder geval niet is gepolst over de aankoop van Haye. Voeg daarbij nog het hele NOW gebeuren aan toe en ik zeg start aan einde competitie alles opnieuw op. Dan wellicht met voor Haye nog betere opportuniteiten. Misschien zelfs bij NAC.

12   4  
P

Off topic: Pablo Mari verkast van Arsenal naar Udinese

15   1  
Youssef

Als het transferbedrag naar 500k moet om een deal te hebben; moet dit geen enkel probleem zijn voor Heerenveen. De bedragen die zij de afgelopen jaren hebben betaald aan transferregels geven aan dat zij dit gewoon kunnen betalen.

Als je een contract tekent; heeft dit voor beide partijen rechten en plichten als gevolg. Het contract heeft voor beide partijen bovendien bovengemiddeld gerendeerd, lijkt me!

De rol die Haye nu pakt; snap ik emotioneel wel; maar lijkt juist voor hem niet te werken. Heerenveen verschuilt zich achter Haye en de mondelinge toezeggingen van ruim half jaar geleden.
Clubs moeten hier op basis van gelijkheid uit kunnen komen; nu wordt het geen onderhandeling; maar een arbeidsconflict. Heerenveen schakelt gewoon door naar plan B en zijn opgebouwde goodwill; prestaties en carrièreperspectief in het hele voetbalwereldje krijgen een knauw.

21   89  
BREDA 1965

Grote 3,rvc en manders zijn de grootste viezerikken die er ooit bij NAC hebben rondgelopen.Proberen nu via de rug van Haye geld terug te pakken wat ze hebben meegegeven aan DRAKEN zoals steijn en immers.Lokhoff hebben ze als een hond behandelt,jeugd naar de klote geholpen,NAC ten gronde gericht,supporters in een kwaad daglicht gezet,en nou is iedereen het eens met hun.Flikker toch op...laat HAYE deze stap maken,jongen heeft alles voor NAC gegeven

12   9  
Krenk

Ergens lijkt het erop dat er verwachtingen zijn gecreëerd afgelopen zomer door Manders richting Haye. Ik zie geen reden waarom Manders dit zou moeten doen, Haye had immers nog een contract voor 2 jaar dus een bedrag noemen was m.i. niet nodig.

Feitelijk heb je het als NAC voor het zeggen. Lopend contract zonder clausules, maar toch door wat er dus eerder is gezegd werkt dit nu tegen je.

8   6  
tje076

Ikzelf snap zijn keuze maar vind het lastig om te zien dat een belangrijke speler graag weg wilt bij NAC. Vanuit het oogpunt snap ik het wel van Haye, nu begint het alleen een persoonlijke situatie te worden tussen die twee. Manders wilt graag zijn poot stijf houden en Haye wilt graag weg en nu alleen maar meer.

Ik hoop zelf dat dit niet een verhaal wordt dat hij moet blijven en straks "ziek" is of "geblesseerd" zoals bij Vloet. Dan heeft niemand er meer iets aan.

Groeten van iemand die eigenlijk niet weet wat hij er van moet vinden.

72   10  
H.V.M.

Tom begint een irritante zeurpiet te worden.
Dat is vreselijk jammer want hij hoort door de voordeur te vertrekken.
Dat heeft hij namelijk wel verdiend op basis van zijn uitstekende inzet en prestaties voor NAC.
Tom hoeft op Manders en NAC niet af te geven.
Hij heeft nog een doorlopend contract en moet om en nabij 7 ton kosten.
Dat ben jij toch wel waard Tom??
Afgeven op Manders, dat doen wij wel!
Maar deze éne keer schaar ik mij achter Manders.
Het is zijn goed recht om het maximale bedrag voor NAC er uit te halen.

Overigens kwam deze hele kwestie Pi-Air wel héél erg goed uit.
Die noemde (uiteraard) Manders een leugenaar.
Volgens hem had hij al minstens 25 leugens begaan.
Erg goedkoop allemaal, nadat het met zijn zoon bij NAC uiteindelijk, terecht of niet in een drama eindigde.
Met natrappen heeft Pi-Air nog nooit moeite gehad.
Overal zorgt hij voor problemen en natuurlijk ligt het altijd aan de andere partij.
Manders heeft inmiddels veel fout gedaan, maar in deze kwestie kies ik dus voor Manders!
Overigens zal er geen enkele AD of TD foutloos zijn.
Ook de opvolger(s) in de toekomst niet.

52   4  
D'n Klaagmuur

Volgens mij is het niet meer dan logisch dat de "afgesproken" prijs van Thom in de zomer niet meer hetzelfde is als op dit moment. Thom had NUL keer gescoord en heeft het nu een halfjaar op zijn heupen. Je speelt bij een profclub vriend en dus draait het om het wel en wee van de club en niet om Thom Haye. Je hebt een contract getekend dus kappen met dat gejank. Al wil Manders 3 miljoen voor je hebben, je hebt het gewoon te accepteren met je 'respect'. Wees blij dat we je van de bank van ADO hebben gehaald met je verongelijkte gedrag.

Enige kleine verwijt aan Manders is de naïviteit om me Thom in de zomer een bedrag te geven waarvoor hij weg zou mogen. Verder vind ik het meer dan prima dat we voor deze zeer bepalende speler het onderste uit de kan halen.

9   51  
Cees-2

Mensen, wel eens gehoord van, een woord is een woord! In dit geval het woord van Manders. Manders heb jij Haye toezeggingen gedaan? Wees een oprechte man en vertel publiekelijk, hoe , of wat destijds gezegd is, andere dingen rondom Haye die nu spelen vertel je namelijk ook publiekelijk. Dus wees eens een oprechte vent. Los van wat er dan überhaupt verder gaat gebeuren. Wees eens een keer eerlijk en speel op dat gebied niet de schijnheilige Jonas. Heb je nou nog steeds niet in de gaten Manders, dat dit achterbaks, geniepig, schijnheilig gedoe de club al decennia lang tot een zeer bedenkelijk niveau heeft doen afdalen. Het geld wat je straks überhaupt gaat beuren, doe daar niet zo gewichtig over, het gaat toch , net als voorheen in een oeverloze put. Maar die soap komt onherroepelijk dadelijk, want Haye gaat toch weg.

19   7  
Dun Diëe

Wat er nog niet benoemd wordt, maar wat waarschijnlijk wel een rol speelt, is dat aan het begin van het seizoen werd gedacht dat Nac nog wel eens een rol zou kunnen spelen om de promotieplekken. Als we hogerop de ranglijst hadden gestaan denk ik dat de houding van Haye anders was geweest.

Nu spelen we echt een draak van een seizoen, maar dit ligt niet aan Haye. Die steekt er elke keer met kop en schouders boven uit. Maar hij speelt wel in de middenmoot van de KKD. Als Heerenveen vervolgens met een bod komt wat overeenkomt met wat mondeling is afgesproken met Manders, snap ik dat Haye nu een beetje gefrustreerd raakt.

Daarentegen had Haye het er over dat er bijna nog nooit zulke bedragen voor een speler uit de KKD betaald zijn als Heerenveen geboden zou hebben. Als het waar is dat Heerenveen 4 a 5 ton zou hebben geboden is hij wel een beetje de waarheid in zijn eigen voordeel aan het draaien… Want dat valt dan allemaal wel mee. Kortom, ik begrijp zij irritatie wel maar vind zijn houding voor de camera een beetje jammer. Hij heeft NAC erg geholpen maar eerlijk is eerlijk heeft NAC zijn carrière ook erg geholpen.

15   24  
Ivo

Haye zit op of over de helft van zijn carriere, wordt volgende maand 27.
Hij kan naar de eredivisie en daarnaast ook een mooi contract tekenen met een flinke salarisverbetering.

Bij NAC is er een machtsvacuum, met bestaande en toekomstige eigenaren die misschien verschillende dingen willen. En een directeur die niet uitblinkt in zijn communicatie.

Haye wil weten waar hij aan toe is. Ik snap dat wel hoor.
We horen ook niks meer over de overname. Terwijl de persberichten vorige week al klaarlagen.
Ik denk dat de chaos compleet is, achter de schermen.

52   5  
H.V.M.

Tom begint het slim te spelen!
Hij weet verdomd goed dat Mattijs niet erg lekker ligt in Breda, dus probeert hij onze "populaire" AD nog verder in de grond te werken en zo de supporters aan zijn kant te krijgen.
Uiteraard doet Pi-Air ook nog maar eens een valse duit in het zakje.
Dit gedoe is een kolfje naar de hand van Pi-Air.

We zijn het vrijwel allemaal eens dat Mattijs niet echt de juiste man op de juiste plek is.
Noem het maar een ongelukkig huwelijk.
Desondanks kies ik in deze kwestie voor M.M.
In het verleden kregen spelers, ongeacht de reden van hun vertrek,nog "gratis" geld mee.
Hoog tijd om nu eindelijk de (geld)bakens te verzetten.
Dus poot maximaal stijf houden Mattijs.

7   29  
Dun Diëe

Hoe komen we er nou bij om Pierre van Hooijdonk erbij te halen? Heb ik iets gemist?

11   22  
Nonkel Frans

@BSR je kunt een actueel onderwerp ook te veel aandacht geven. Is alles al niet gezegd over dit topic en wachten we niet beter op de volgende zet in deze kwestie, met dan weer nieuwe kansen voor nieuwe meningen.

Nu krijgt Thom hier op zijn flikker omdat hij de bewust de media op zou zoeken. Is het niet eerder andersom?

Ook ik lees via jullie liever de laatste info rond de overname. Hoe ist Vrolijkerd? Komt er nog wat van?

43   0  
H.V.M.

Dat Haye nu moet Cashen i.v.m. zijn leeftijd is een gotspe.
Ook profvoetballers kunnen na hun carrière gewoon een baan zoeken.
Desnoods laat je jezelf maar omscholen.
Da's allemaal heel normaal hoor.
We moeten tenslotte allemaal werken en met het gros van de profvoetballers hoef je echt geen (financieel) medelijden te hebben.
Het wordt tijd dat de clubs het weer stukje bij beetje voor het zeggen krijgen.

22   14  
Chris W.M.

@H.V.M.

"In het verleden kregen spelers, ongeacht de reden van hun vertrek,nog "gratis" geld mee."

Klopt. De laatste anderhalf jaar heeft Mattijs Manders zich samen met Steijn ook schuldig aan gemaakt. Leigh, Riera, Noblejas, Monsalve, Immers; allemaal spelers die met 'gratis' geld vertrokken zijn.

Natuurlijk heeft Manders afspraken gemaakt met Haye. Dat patroon is toch allang bekend en veelvuldig besproken hier op dit forum en in de podcasts? Manders geeft zijn bek een douw wanneer hij met een probleem geconfronteerd wordt, zonder rekening te houden met de lange termijn. Wordt hij later geconfronteerd met zijn keuzes/beslissingen/uitspraken, dan klopt het ineens allemaal niet meer.

Moet NAC zijn belangrijkste speler halverwege de transferperiode laten gaan? Nee, ook niet. Zeker niet als er signalen zijn dat andere clubs op het vinkentouw zitten. Voor hetzelfde geldt schakelt Utrecht nu door nu Ihattaren naar Ajax lijkt te vertrekken. Maar ook dat is te managen. Je kan gewoon tegen een speler zeggen dat hij moet afwachten tot een bepaalde datum tot de club een beslissing gaat nemen. Dit spelletje heeft Manders ook met Eindhoven over Kaj de Rooij gespeeld. Je houdt vast aan een lager bod dan het gevraagde, je gaat dan 'tijdelijk uit elkaar', en wanneer na een week radiostilte je weer contact opneemt doe je beiden water bij de wijn en kom je er samen uit. Thom is voor het einde van de transferperiode echt geen speler van NAC meer. Iedereen gunt hem dat ook, maar hij moet niet zo ongeduldig in de media gaan lopen roepen. Dat tast zijn status in Breda aan, en dat zou zonde zijn.

35   1  
Wouters

Als deze afspraak over die 4 ton is gemaakt, staat het op papier. Staat het niet op papier, moeten Haye en zaakwaarnemer niet zeuren. Terecht dat Manders een marktconform bedrag eist voor onze sterspeler.

1   23  
Geelzwartwit

Dat Haye nog belangrijker werd na de toezeggingen daar kan Haye toch niks aan doen? Ja natuurlijk is zijn vrije marktwaarde daardoor gestegen maar je kan het ook als flinke inschattingsfout van Manders zien. Zowel Manders als Haye hadden iets zwart op wit moeten laten zetten. Thom als je nu blijft gaan we bij positieverbetering rond bedrag X voor je vragen. Is jouw sportieve waarde tegen die tijd hoger dan wordt het rond bedrag Y en als dat speelt zullen we ook met je in gesprek gaan over een verlenging/upgrade van je huidige contract. Mbt dat laatste punt kan het al wel of niet aanwezig zijn van een nieuwe TD van inlvoed zijn.

Ergens verwacht ik eigenlijk dat er opeens een buitenlandse partij komt a la FC Basel, QPR.. die zeggen kom maar hier 2 x zoveel salaris als in Friesland en hier NAC een zak geld.

38   2  
H.V.M.

Precies Chris!
Ook Manders heeft voor Sinterklaas gespeeld en uiteraard te vaak inmiddels de plank misgeslagen.
Hoog tijd dus om daar verandering in te brengen.
In deze kwestie sta ik achter Manders.

15   1  
Patrijz

Tom ,
Hier in Breda kun je nog voor de prijzen voetballen !
Beker , 🏆periode, promotie ⚽️
Heerenveen lijkt op een buitenlands avontuur.
Maar prijzen ga je daar dit jaar niet meer pakken.
Blijf en schrijf geschiedenis

43   1  
D'n Klaagmuur

Als Haye gefrustreerd is over het verloop van zijn carrière, en het feit dat hij op zijn 27e "maar" bij NAC speelt terwijl hij hogerop had kunnen spelen, kan hij maar 1 iemand verwijten en dat is Thom Haye zelf.

Maar het is nogal een trend tegenwoordig In deze maatschappij om vooral niet zelfkritisch te zijn en altijd in de slachtofferrol te schuilen.

11   5  
Geelzwartwit

@Chris WM

Ik heb altijd het vermoeden gehad dat er niet alleen spelers met 'gratis' geld weggegaan zijn maar dat er ook zeker spelers met 'gratis' geld gekomen zijn. Maar daar zullen we waarschijnlijk nooit het fijne van weten.

Hopelijk snel overname nieuws. Ik was in ieder geval blij dat Thom gisteren nog van enorme waarde in het veld was.

14   5  
Geelzwartwit

Ps. mbt mooie plannen... artikel in BNDeStem..


Nieuw NAC-stadion op ex-CSM-terrein in Breda? ‘Daar hebben we die grond niet voor gekocht’
BREDA - De kersverse eigenaar van NAC Breda, Karel Vrolijk, wil naar verluidt een nieuw stadion bouwen op ‘t Zoet, het voormalige terrein van de CSM-suikerfabriek. Hij zou zelfs al plannen hebben ingediend bij de gemeente, maar op het stadskantoor weten ze van niets.

Nico Schapendonk 20-01-22, 10:29
,,Wij hebben ‘t Zoet niet gekocht om er een stadion te bouwen.’’ Wethouder Tim van het Hof (Stedelijke Ontwikkeling, D66) wil het maar duidelijke gezegd hebben. De kans dat het stadsbestuur akkoord gaat met de bouw van een nieuw stadion op het ex-CSM-terrein, ten koste van woningen, cultuur en bedrijvigheid, is extreem klein.

11   9  
Wanny

@ GEELZWARTWIT

Wethouder Tim van het Hof heeft er wellicht ook weinig over te zeggen. Binnenkort wordt er een nieuwe gemeenteraad gekozen en moet er een nieuw college komen.

Wie weet zijn er partijen die dit wel zien zitten en een meerderheid krijgen. Dan kunnen de kaarten weer heel anders liggen.

En is al die grond al van de gemeente of zijn er nog andere partijen die een deel bezitten? Wat als Vrolijk daar de grond van koopt.

3   0  
Jazeker

Have zijn manager

8   2  
gjoewie

Off topic: Joeri de Kamps naar Sparta! Tattoo-joeri!

39   2  
H.V.M.

VI: Kwasi Wriedt gaat Willem II verruilen voor Holstein Kiel uit de Tweede Bundesliga. De Tilburgers ontvangen ongeveer een miljoen euro voor de 27-jarige spits.


Één miljoen Euro!!
En die gast weet niet eens of er lucht, zand, slagroom of lachgas in een bal zit.
Mag de schoenveters van Haye nog niet eens vastmaken.
Deze transfer hebben ze bij W2 in ieder geval goed afgerond.

Nu de beurt dus aan M.M.
Poot maximaal stijf blijven houden.
Wij zijn geen filantropische instelling.

35   3  
Vrouwke

Haye is gewoon een brood voetballer. Kan waarschijnlijk minstens het dubbele verdienen bij Heerenveen. En iedereen wilt veel geld verdienen. Verder past hij daar natuurlijk totaal niet, tis een dooie club weinig sfeer. Hij zal daar nooit zo gewaardeerd worden als hier maar daar komt hij nog wel achter.

Ik ben ontzettend blij dat nac zich eens hard opstelt in de onderhandelingen. Tis klaar met iedereen tevreden houden.

4   4  
DunErwt

En dat heer Manders noemt men nu ironische karma🙈🙈🙈

21   14  
Bredaaaaa

Hopelijk betaalt hveen snel, want we hebben niks aan voetballers die wegwillen. Wat is Haye door de mand gevallen zeg. Geen goed woord meer over hem. 🤨

5   29  
Cees-2

Goed en begrijpelijk lezen is schijnbaar niet makkelijk, zo merk ik op deze pagina weer bij enkele mensen. Even los van alles! Haye zegt NU dat er een bedrag is afgesproken destijds, NAC ontkent dat NU stellig. Wie fopt de boel op DIT punt? Ik denk NAC. Puur alleen even bij dit punt blijven graag. Want dat is het ultieme punt van Haye. Liegt Haye nu, of NAC? Nogmaals, ik denk de laatste. Vertrouwen, elkaar, mogelijk in de toekomst nog recht in de ogen aan kunnen blijven kijken, is de gevoelsbasis van een oprechte samenwerking. Zegmaar het fundament. Alhoewel, lang niet bij iedereen, schijnbaar.

17   5  
Paulus

Even niet vergeten dat die bij denhaag gewoon op de bank zat .en contact is contact. We hebben genoeg spelers voor nop laten gaan

12   5  
Hulk

@GEELZWARTWIT Mooi he, Vrolijk roept dat er al plannen voor een stadion bij het CSM-terrein bij de gemeente liggen en de gemeente weet van niks.
M.a.w. hij roept zomaar wat populistisch voor de buhne..

17   2  
SjorsNAC

Deze soap moet stoppen en zorgt voor teveel negatieve sfeer. Ik begin me te irriteren aan Haye zijn gepush, laten we wel wezen hij heeft met volle verstand contract met deze voorwaarden getekend. Laat ze het buiten de media afronden en anders moet hij nog een half seizoen wachten. Zo jammer dit. Topspeler maar hou het uit de media.

16   3  
gjoewie

Ik denk dat ze allebei gelijk hebben, althans als het zo is als in het nieuwsbericht staat.

"Volgens Haye (en zijn management) is hier ook een duidelijke prijsindicatie afgegeven:"

"NAC ontkent dat er afgelopen zomer een concreet bedrag is genoemd"

Volgens mij is er een wezenlijk verschil tussen een indicatie en een concreet bedrag.

Die indicatie was voor iemand die nog niet had gescoord voor NAC, die nog niet de leidende rol op zich had genomen.

Een concreet bedrag is wat vastgelegd wordt in een eventueel nieuw contract. Wellicht heeft Haye, toch niet voor niets de professor genoemd, het genoemde bedrag in het voorstel gelezen dat hij van Manders kreeg en waar hij dus niet mee akkoord ging. Met andere woorden: dan nog blijft het niet meer dan een indicatie en geen concreet bedrag.

Manders mag vragen wat hij wil. Een miljoen voor een reservespeler van de Stillempjes die Heerenveen niet eens wilde hebben? Dan is de prijs voor Haye inmiddels weer gestegen! Het is nu 1,1 miljoen. Take it or leave it.

Maar goed, dat is dus wel afgaande op wat in het nieuwsbericht staat. Vooruit, ik doe er een ton af: 1,0 miljoen.

10   33  
Scheppioni

Ik zou nu toch echt willen weten hoe de vork in de steel zit ??? Heeft Haye gelijk dan is het de zoveelste leugen van onze narcist ..... gewoon vreselijk dat mensen zo onze prachtigs club kunnen trachten te vernietigen !!😡

7   20  
Nacdictive

Haye wil gewoon een stap omhoog forceren wat zijn goedrecht is. Heeft bij NAC zijn waarde laten zien en kan een flinke stap maken of je Heerenveen nu een leuke club vindt of niet, dat is alleen bijzaak.
Dat Manders nu, wellicht voor de beeldvorming, zich zo opstelt mag en is wellicht goed voor ons NAC maar is ook typisch Mattijs.. ik onttrek me nu ook niet aan het feit dat Manders dit echt voor zichzelf doet.
Maar goed uiteindelijk zal er wel een oplossing komen maar Haye blijft voor mij een grote meneer!

51   5  
Ginnekenees

Even een paar feiten op een rijtje:

1) Thom tekent in 2020, na een half jaar verhuurd te zijn geweest aan NAC, met volle verstand een meerjarige overeenkomst met NAC en probeert via deze weg zijn carrière nieuw leven in te blazen;
2) Bij NAC krijgt Thom wat hij wil: veel speeltijd en als klap op de vuurpijl een supportersschare die hem op een voetstuk zet.

Dan de minder verifieerbare zaken:

3) Een half jaar geleden wordt een een gesprek gevoerd tussen Thom en Mathijs waarin het bedrag van 400k genoemd wordt.
4) Thom is op dat moment een goede speler voor NAC maar heeft zijn topvorm nog niet laten zien en is slechts in the picture bij, naar verluidt, Sparta.
5) Er vindt, ondanks die interesse, geen transfer plaats. Sparta wil geen 400k betalen.

Dan nu de huidige situatie:

6) Thom komt langzaamaan in topvorm, maakt mooie goals en wordt belangrijker voor het Elftal.
7) Thom geniet nog altijd het vertrouwen en evolueert naar een "onmisbare" schakel in het elftal;
8) De prestaties van Thom worden nu ook opgemerkt door grotere clubs in de Eredivisie (Utrecht, Heerenveen, Groningen): De marktwaarde van Tom wordt dus groter
8) NAC wordt zeer binnenkort verkocht. De huidige eigenaar ziet Thom als een asset die de koopprijs mede opdrijft, de nieuwe eigenaar (die nog niets te zeggen heeft) zal niet van Thom af willen omdat hij gelijk de koe bij de horens wil vatten en NAC vooruit wil helpen. De huidige TD ziet mogelijk de bui al hangen met de nieuwe eigenaar en wil koste wat kost zijn reet redden bij de nieuwe eigenaar door ofwel Thom binnen te houden, ofwel de hoofdprijs te vangen

Welnu:

Onze "professor" begrijpt niets van de gang van zaken en hij voelt zich ineens niet meer gerespecteerd. Verwijt alles en iedereen dat de communicatie niet goed is en gaat in de media lopen rellen.

Mijn persoonlijke conclusie: Thom lijdt aan selectieve verontwaardiging die binnen de voetbalwereld helaas maar al te vaak voorkomt. Wanneer je alle gebeurtenissen naar je eigen "voordeel" wil draaien en vervolgens als een Calimero voor de camera gaat staan, dan heb je er inderdaad weinig van begrepen. Geen enkele verplaatsing in de gedachten van een club die je de kansen heeft gegeven. Geen enkele referentie naar het feit dat die club je een (mogelijke risicovolle) meerjarige overeenkomst aanbood en vervolgens je onbegrip tonen over het feit dat je een contract hebt met elkaar en dat je er zelf voor gezorgd hebt dat die overeenkomst voor de buitenwereld meer waard is geworden. Dat laatste is natuurlijk het kip en het ei verhaal: speelt Thom goed dan is de waarde hoog en is er interesse vanuit grotere clubs, speelt Thom slecht dan is de waarde lager en melden zich minder interessante clubs.

Nee mensen, Thom geeft het zelf al aan, hij begrijpt het allemaal niet. Misschien moeten we dat Thom ook helemaal niet kwalijk nemen maar zijn zaakwaarnemer. Je mag van een zaakwaarnemer verwachten dat er met een enigszins objectieve bril naar de zaak gekeken wordt. Helaas gebeurt dit niet en wordt de egocentrische kaart gespeeld en wordt de kwestie ordinair via de media uitgevochten om een transfer af te dwingen.

Wat een niveau zeg.16   20  
Tip

In de eerste plaats ben ik zeer content met de reacties. Eindelijk overheerst weer realisme, geen schelden, daarna volgt vanzelf positivisme. Of in ieder geval een neutrale houding die mensen een kans geeft.

Er is helemaal geen soap. Die maakt onze Thom ervan en ik begrijp dat best. Een indicatie prijs is niet DE prijs. Zeker niet als er tijd verstreken is en omstandigheden gewijzigd. En als er niks op papier staat moet je niet zagen. Totaal zinloos. Acht ton is zeer redelijk.
Verder is alles al gezegd door de reageerders.

Thom blijft er echt wel voor gaan, anders naait hij vooral zichzelf enorm. Ik kan het hem nog sterker vertellen , als hij bij NAC blijft spelen zoals nu, dan krijgt hij van de zomer een veel mooiere club dan het, qua cultuur, geniepige Heerenveen. Ik moet nog zien of hij daar slaagt in Friesland. Informeer maar eens bij Lurling.

Waar wij op wachten is op de handtekening van Karel Vrolijk onder het papierke van van Aalst.

Betreffende de beker kans 3 op 7 dat we kansrijk loten. NEC, Eagles en RKC alle drie haalbaar. Eerlijk is eerlijk dan moet Thom er wel bij zijn. Of een kanjer van een vervanger. Halve finale tegen een topper thuis met publiek zou geweldig zijn.

13   2  
gjoewie

Ginnekenees > Mooi verhaal!

Twee correcties: waar je de huidige TD schrijft moet de huidige AD staan. We hebben geen TD.

En een zaakwaarnemer is per definitie niet objectief. Die verdient geld aan de voetballer! Dus een zaakwaarnemer probeert er op alle mogelijke manieren zo veel mogelijk uit te persen. Als hij een percentage van het salaris van Haye krijgt en mogelijk nog wat handgeld van Heerenveen, wat dan wel omgekeerd gerelateerd is aan het transferbedrag (het moet binnen het budget van Heerenveen vallen), dan zal hij er alles aan doen om de transfer te doen plaatsvinden.

9   2  
Nac

@ Tip

Nac moet uit tegen rkc,nec, ajax of psv dus 50% kans op een loting dat je nog door kan gaan.

9   3  
Ernie

Je kan in de zomer wel een indicatie geven van een bedrag. Maar Haye heeft zich in de eerste seizoenshelft pas echt in de kijker gespeeld. Dus zijn waarde ligt nu een stuk hoger dan aan het begin van het seizoen. Aan de andere kant had je hem dan ook een fatsoenlijke contractverbetering moeten bieden.

13   10  
Hoeven B4

Manders is echt een amateur. In de zomer met nog 2 jaar contract al een bedrag noemen, waarom, waarom?! Amateur.

NAC moet Haye NOOIT laten gaan. Niet alleen voor dit seizoen, maar ook voor potentiële nieuwe spelers. Waarom willen de goede spelers de laatste jaren niet in Breda ballen? Het is een neerwaartse spiraal: slechte spelers (met een krasje) trekken slechte spelers aan. Leuke spelers checken met wie ze moeten gaan werken en zien dan een paar jaar geleden Rosheuvel en Kastaneer. Ik zou dan ook bedanken... Haye kan dus als uithangbord fungeren waardoor we wellicht makkelijker kwaliteit kunnen aantrekken...

24   7  
Ome Cor

Voetballers moeten pas praten als ze met pensioen zijn. Kijk maar naar al die ex profs die in allerlei programma's mogen roeptoeteren alsof zij het voetbal zelf hebben uitgevonden.

Haye moet leren dat een contract respecteren ook een afspraak is.
Zijn waarde is dit seizoen gestegen, dus logisch dat Manders nu een ander bedrag wil voor deze Haye dan voor de Haye van vorig seizoen.

En Blanco rot op met je eeuwige gestook tegen NAC.

12   24  
Toontje

MANDERS

*kan zich niet herinneren dat er over een bedrag werd gesproken in de zomer

*Kan zich niet herinneren dat hij zou meewerken aan een overgang zoals met Haye besproken. Hetzelfde als met Sidney herinnerde zich ook de gesprekken niet.

*Wat niet exact op papier staat wordt uitgelegd in zijn voordeel....niet van de speler...en ook niet voor NAC

*Het is een pertinente leugenaar.

*Vraag maar na bij de KNVB

*Zei alles met Sidney goed te hebben gedaan

*NAC komt door die blunder niet in aanmerking voor geld van Bologna

*Dankzij die tussentijdse vrouwlijke "baas" wist hij hier binnen te komen

*Heeft alleen nog maar ellende veroorzaakt

*Karel sodemieter hem gelijk buiten..we hebben toch al genoeg afkoopsommen.

*Als hij blijft zitten tot einde contract is NAC failliet....dat ziet hij ook aankomen en houdt daarom halstarrig vast aan een te hoog bedrag zodat sommige echt gaan denken dat hij het voor NAC doet

*Het is een poging tot zelfbehoud...een kat in het nauw doet rare sprongen

2   21  
GB

Lijkt me niet zo moeilijk, als dat gesprek er is geweest, is Manders schofterig bezig geweest. Want dat kan zo niet. Als dat gesprek er niet is geweest moet Haye niet zeuren.

U zijt gegroet!

9   8  
Sp1

Wat mij en nu dus ook de stem opvalt is de houding en gelatenheid van het behalen van een volgende ronde van de beker.

Uitermate storend als je het mij vraagt.

6   3  
nec nijmegen

Ok ,het is Monaco,dat is geen Heerenveen...

Maar vorig jaar hebben die ruim 2 mln euro betaald voor Musaba,een 19 jarige jongen uit eigen opleiding.
Plus doorverkooppercentage.

9   4  
Jandorstig

Wie zegt dat Manders een vast bedrag heeft genoemd? Haye zegt het, maar dat is ook om Manders onderdruk te zetten natuurlijk. Als het om geld gaat in de voetballerij, is gewoon niemand te vertrouwen/
geloven. We gaan het wel zien.

12   5  
Nr. 20

Door al dit gedoe en gestook is de prijs al gezakt naar ws 700-750 ton
Echt ik blijf erbij…..NAC bepaalt
En niet de zaakwaarnemer, Heerenveen of Thom. Gewoon prijs is 1 miljoen en doorverkoop%. En zegt Heerenveen nee klaar met deze soap.
Denk ook al nu de deal wordt gesloten wij op allerlaatste moment weer paniekaankopen doen. Vaak spelers niet fit. Terwijl wij Een fitte Haye in bloedvorm voor habbekrats willen laten gaan kortom Manders hoe vast aan 1 miljoen en doorverkoop en bepaald deadline voor Heerenveen uiterlijk morgen. Daarna klaar. Haye oplappen en wij zingen hem dan toe in vol stadion wat hopelijk weer mag.

14   3  
Rob

Vrolijke Fred lijkt net zo in luchtkastelen te geloven als Manders en praat er zo over dat hij het zelf allemaal gelooft.

Er kom echt geen nieuw stadion binnen 10 jaar en al zeker niet op het oude CSM terrein. Goetzee en Gilissen waren jaren geleden al druk zoekende om een trainingscomplex te realiseren in Breda voor het eerste en de jeugd en zodoende Zundert/Boeimeer verlaten. Conclusie was er is geen ruimte in Breda, zelfs op de nieuwe topsport locatie was geen ruimte voor NAC, terwijl dat eigenlijk de basis van het topsportcentrum zou moeten zijn.

Beloofd niet veel goeds. En wanneer volgt de handtekening eindelijk eens? Intussen zijn we een week verder na de opschudding en volgt er vooral stilte zonder een bericht van een hoofdrolspeler (NAC, Vrolijk, G3; van Aalst)

4   8  
Deparelvanhetzuiden

Beste Thom,
Tip: als je dit soort gezeik niet meer wilt teken je toch gewoon bij Heerenveen een contract voor een half jaar…

8   4  
Ronny Goodlass

@Ivo

Waarom krijg je zoveel duimpjes omlaag?
Je hebt 100% gelijk!

9   2  
Ed

Na elke pot voetbal wordt hij meer waard. Heerenveen mag van geluk spreken dat Haye tegen Emmen geschorst is, anders wordt de prijs nog hoger. Lomperds uit Heerenveen. Betaal of anders kappen. Stelletje krenten en onrustzaaiers. Haye is het meer dan waard.

4   1  
Ginnekenees

@GJOEWIE

Je hebt helemaal gelijk, TD is uiteraard AD.

De objectiviteit van de zaakwaarnemer bedoel ik in de context dat er op dit moment helemaal deal komt omdat er onrealistisch naar de zaak gekeken wordt. De zaakwaarnemer verdient nu dus ook niets. Wanneer de zaakwaarnemer objectief had gehandeld en vanaf het begin realistisch was geweest dan was er:

1) wellicht wel een deal gekomen en hadden zowel Thom, de zaakwaarnemer en NAC allemaal hun felbegeerde centjes gehad;
2) wellicht geen deal gekomen maar dan was ook niet iedereen ontevreden geweest. Verwachtingsmanagement noemen ze dat wel eens :)

10   2  
Jappio

Ik twijfelde vorige week al heel erg over de mogelijkheden op het CSM terrein voor een nieuw stadion
Vandaag hierover een heel stuk in de stem, maar helaas nog geen los artikel hierover op bsiderats. Daarom even hier nogmaals als reactie:

"De kersverse eigenaar van NAC Breda, Karel Vrolijk, wil naar verluidt een nieuw stadion bouwen op ‘t Zoet, het voormalige terrein van de CSM-suikerfabriek. Hij zou zelfs al plannen hebben ingediend bij de gemeente, maar op het stadskantoor weten ze van niets."

"Hoe graag de nieuwe top het ook wil, verhuizen naar ‘t Zoet lijkt een onhaalbaar doel."

https://www.bndestem.nl/breda/nieuw-nac-stadion-op-ex-csm-terrein-in-breda-daar-hebben-we-die-grond-niet-voor-gekocht~a3ce05d7/

7   2  
Braze

Hoeveel kregen we voor van Hecke?
Voor Haye dan maar 4 ton?

6   3  
NAC4Ever

Deels begrijp ik Haye.
Wanneer er inderdaad afspraken zijn gemaakt over een bedrag, dan hoort Manders zich daar aan te houden.

Manders heeft bij mij de schijn tegen wanneer hij ontkent dat er in de zomer een bedrag is afgesproken. Dit puur doordat hij vaker heeft gelogen.

Wel vind ik dat goed dat Manders een zo hoog mogelijk bedrag voor Haye probeert te krijgen. Dat is namelijk zijn werk.

Mocht Haye toch blijven, dan hoop ik dat hij zich net zo professioneel op blijft stellen als dat we gisteren tijdens de wedstrijd zagen en dat hij onthoud dat de kans groot is dat Manders bijna weg is.

16   1  
Tommie

@Wanny de gemeente is slechts voor de helft eigenaar en heeft dit samen met de provincie gekocht om de ambities voor nieuwe woningen het komende decennia waar te maken.
Maar nog veel belangrijker en veelzeggender is dat Karel Vrolijk roept dat ze al plannen bij de gemeente Breda hebben liggen voor dat nieuwe stadion en ze bij de gemeente nergens iets van weten.

5   1  
Cees-2

Wanneer bij een club het onderlinge vertrouwen, respect, samenhorigheid en discretie op de werkvloer, zoals mogelijk bij NAC ver zoek is en dat mogelijk blijft, dan kan de buitenwacht ideeën, suggesties, geld blijven aandragen met de beste bedoelingen, kansloos blijft dit alles. Dus jongens blijf lgerust babbelen, maar snap wel, het gaat geen zoden aan de dijk zetten. Bovenstaande moet als eerste aangepakt worden om dan iets op te kunnen bouwen. Andersom werkt nooit, of slechts gedeeltelijk.

12   2  
Badeend

@Wanny

Welke politieke partij in Breda zou (op dit moment) de realisatie van een niet echt nodig voetbalstadion verkiezen boven een lokale gedeeltelijke oplossing voor een vreselijk oververhitte woningmarkt? En inderdaad, de provincie zal zeker geen enkel belang hebben bij het realiseren van een voetbalstadion daar (en al helemaal niet met aanvullende faciliteiten voor jeugd en trainen).

Daarbovenop komt nog de mogelijke vervuiling van het terrein - dat maakt de grond dermate duur dat (1) de gemeente nooit zonder de provincie had gekund en (2) er wel woningbouw moet komen, dan brengt de grond nog wat op.

5   2  
Wim

Dream on Wanny, dream on.

9   9  
Jurgen

Manders ga tomaten plukken.

Bij ieder probleem, discussie, issue waar je bij betrokken bent vallen Lijken, Leugens, Losers.

Van K3 naar L3.

Ik gun Tom alles heeft nooit de kantjes eraf gelopen respect daarvoor. Maar bij NAC is Tom in waarde gestegen.

Dus niemand moet zielig doen Heerenveen ook niet spreek een juist bedrag af en geen scheve gezichten.
Tom we zullen je enorm missen je hebt de Haye kunnen maken die nu op het veld staat
We love you

11   1  
Lamington

Enne.. wat blijft die ondertekende koopovereenkomst?

9   0  
Andre Vermeulen

Heerenveen heeft bod van 500.000 schriftelijk ingetrokken.

7   2  
Lamington

André

Prima, dat bod accepteert NAC niet. Kan Heerenveen zich even in de pers aanstellen en daarna, na het weekend, een nieuw bod doen.

2   4  
Wanny

@ TOMMIE

Ik heb Karel Vrolijk nog nergens iets horen roepen of zien schrijven.

7   1  
Brecht

Het terugtrekken van Heerenveen is onderdeel van het spel. Haye heeft aan het eind van de competitie nog minimaal dezelfde waarde als wat Heerenveen maximaal denkt te betalen. Dus waarom zouden we voor dat bod moeten gaan? Vraagprijs verhogen naar 850 k (na afgelopen bekerronde) lijkt me een goede stap. Wedden dat Heereneveen na dit weekend met een bod van 600k komt. Trap er niet in: 750 k minimaal

5   5  
Ki Utsuri

@Badeend, 20 January 2022, 22:20
Juist de aanwezigheid van bodemverontreinigingen en objecten in de bodem (beton) bieden wel degelijk mogelijkheden voor een voetbalstadion.

Voor woningbouw heb je minstens een schone laag van 1 meter nodig. Voor een ‘bedrijfsfunctie’ zijn de eisen midler. Zo mag je bepaalde verontreinigingen (immobiel, bijv. metalen en asbest) afdekken met een betonvloer (isoleren). Sterker, je mag het zelfs herschikken binnen de verontreinigingscontour (onder toekomstige bedrijfsbebouwing).

De saneringskosten voor een voetbalstadion zijn daarmee vele malen lager dan voor woningbouw en dus geen bottleneck.

6   2  
scheppioni

Nu ook weer zojuist op voetbalprimeur een verklaring ...... ??
Het blijft zeer vreemd, heeft heerenveen nu wel een juist bedrag op tafel gelegd wat Haye beweert ??? Of is het de andere kant toch zo dat heerenveen ook tegen Thom hierin niet eerlijk is ?? Nogmaals zeer kwalijke zaak, blijf erbij hoe de vork ook in de steel mag zitten, Haye moet snappen dat 750.000 toch echt wel het laagste bedrag is, veel te laag eigenlijk .... Op naar emmen morgen zonder Thom, andere moeten nu opstaan !

9   2  
scheppioni

Zeg Karel Vrolijk, pakken we nog door ......

16   0  
Sjef de gevulde koek

Zijn beste vriend Sydney gaat ook zo goed als zeker naar friesland. Die wil dus nu nog extra die kant op. Zal zeker meespelen

9   4  
Twanneke

Manders is een leugenaar.
In de zomer zeggen tegen een speler dat ie voor 3 ton weg mag en nu een hoger bod weigeren. Aldus Haye zelf...

Erger nog: hem negeren en verstoppertje spelen in de communicatie!

Weg met die zakkenvuller, die Sydney, Mounir, Lokhoff en nu ook Haye slecht behandelt

4   1  
Tommie

@Wanny Dat heeft hij gezegd in hetzelfde stuk waar hij aangeeft te dromen van Steward en een spelersfonds wil oprichten.

https://www.bndestem.nl/nac/karel-vrolijk-heeft-grote-plannen-met-nac-en-droomt-van-terugkeer-earnest-stewart~a4921936/

6   2  
Arie

En waar was Heerenveen afgelopen zomer? Niet geinteresseerd, dan wel niet overtuigd.
Dat ze dat nu wel zijn, betekent dat hij beter speelt en betere statistieken weerlegt. Dan ben je dus ook meer waard dan afgelopen zomer.

Laad alle berichten na dit bericht in